Diapam laukaisi masennuksen?

Ahdistuspaniikki

Söin paniikkihäiriöön n. kuukausi sitten ainoastaan kaksi kertaa 2,5 mg annoksen Diapamia. Sen jälkeen en ole palannut entiselleni. Tilalle tuli jatkuva ahdistus (varsinkin aamupäivisin) ja nyt koen myös olevani masentunut. Niiden jälkeen en ole nukkunut enää kunnolla. Olen myös kokenut voimakkaita epätodellisen olon (derealisaation) tunteita. Voiko tosiaan kaksi Diapamia aiheuttaa tuollaisen reaktion? Lääkäreiden mukaan ei, vaan johtuu perussairauden pahenemisesta ja muuttumisesta yleistyneeksi ahdistuneisuudeksi ja masennukseksi. Ne pamit kyllä auttoi sen pari päivää ja olo oli ihan ok. Mutta sen jälkeen kaikki on vaan mennyt huonommin. Aiemmin en ollut masentunut, vaan kärsin vain paniikkikohtauksista. Syytän tästä kaikesta Diapameja. Voiko ne vielä vaikuttaa, vaikka on kuukausi jo kulunut?

11

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimijaheti

      Ei voi.

      Mitä syöt?

      mm. B12-vitamiinin, folaatin, kalaöljyn rasvahappojen (EPA ja DHA) ja D-vitamiinin puute aiheuttaa kaikkea ikävää.

      Muuta ruokavaliota ja syö laadukkaita lisäravinteita, niin olosi kohenee.

    • Murut

      No ei todellakaan tollasista murusista masennus ala.

    • pähkäilyä

      Ketjun aloittajan kertomus sai minussa aikamoisen ajatusraektion.

      Diapami voi mielestäni tehdä todella noin. Paniikkihäiriön syy olisi tärkeää tunnistaa mistä se johtuu. Tuskin lääkärikään sitä tiesi. Paniikin syy saattaa olla joku kehon ulkopuolinen häiriötekijä esim. sisäilmaongelma tms. hengitykseen liittyvä rasitus. Joka tapauksessa joku ei omaan mieleen liittyvä tekijä vaan pikemminkin fyysinen rasitus.

      Jos lääkäri on sitä mielttä että perussairaus paheni ja muuttui yht äkkiä yleistyneeksi ahdistuneisuudeksi ja masennukseksi kannattaa miettiä kaksi kertaa hyväksyykö itselleen tällaisen sairausidentiteetin ja alkaa elää sen kanssa, mahdollisesti uusilla lääkkeillä höystettynä.

      Jos alkup. käyttää jo muita mielialalääkkeitä sitten kaikki on selvää, diapam laukaisi niiden haittavaikutukset kerralla näkyväksi.

    • opfjkle

      Diapamit ovat parhaita masennuksen ja paniikkihäiriön hoidossa huom! oikein käytettyinä.
      Kaikki SSRI/SNRI, neroleptit pitäisi kieltää lailla sillä haitat ovat hyötyjä suuremmat. Ainoastaan
      oletetaan niiden vaikuttavan positiivisesti vaikka lääkkeen markkinoimiseen käytetään enemän rahaa kuin itse tutkimiseen.

    • kyllävoi

      Samaa mieltä, lääkkeellä voi todella olla vaikutusta. On hyvin mahdollista, että hermostosi on herkistynyt jollekin toksiinille (esim. home, ruoka-aine), josta voit saada esim. paniikkioireita. Lääkeaine on voinut niinikään olla sinulle toksiini tai muuten vain herkälle hermostollesi systeemiäsi liian voimakkaasti muuttava aine. Joillekin lääkeaineiden lopetusoireet voivat näkyä vasta useampien viikkojen jälkeen lääkelopetuksesta. Kyllä näiden aineiden kanssa kaikki on mahdollista. Niiden vaikutusmekanismeja ei pohjimmiltaan tiedetä ja kaikki olemme yksilöitä.

    • Ahdistuspaniikki

      En syö mitään muita lääkkeitä. Psykiatri kehottaa syömään Xanoria ja Ssri-lääkkeitä nyt tilanteen pahennuttua. Pahinta oli, että Diapamin vaikutuksen lakatessa sain kovia hyperventilaatio-oireita. Jouduin menemään päivystykseen toisella kertaa. Kait sitä pitää jotain alkaa syömään, kun ei kyllä ole hyvä näinkään olla.

      • dtrhrth

        Olisko mahdollista että diapam on päästänyt tietoisuuteesi jotain sellaista mikä ahdistaa? Jos kyseessä on tuollainen estymisen häviämisen aiheuttama tila koska yrität sulkea jotain pois niin veikkaan että xanori vaan pahentaa asiaa. Koita miettiä että oletko ihan sinut itsesi kanssa ja elämäsi kanssa. Koita hyväksyä asiat sellaisina kuin ne ovat. Voi olla että voi ahdistus alkaa vähentyä. SSRI lääkitys voi aiheuttaa sitten tuhoisia seurauksia joskus pitemmän ajan jälkeen.


    • viljatpois

      Jätä ainakin viljat, etenkin vehnä ruokavaliostasi.

      Kokeile ja hämmästy.

    • watch_ur_step

      Tarkoitatko, että söit yhteensä vain kaksi tablettia, eli 2 x 2.5mg, diazepamia kokonaisuudessaan vai, että söit jonkin aikaa 2 x 2.5mg diazepamia päivässä? Jos olet ottanut vain pari 2.5mgsta tablettia on hyvin epätodennököistä, että syy on diazepamissa. Annos kuulostaa diazepamin kohdalla kovin pieneltä. Voisiko olla mahdollista, että huolestunut aineen tehneen jotakin ja siksi olet saanut vahvan psyykkisen pelkoreaktion? Bentsodiatsepiinit voivat aiheuttaa hyvin rajuja vieroitusoireita, mutta kahden tabletin kohdalla mitään noin rajua tai noin pitkään jatkuvaan ei kyllä pitäisi mitenkään voida tapahtua.

      Derealisaation tunteita voi tulla kovasta psyykkisestä hädästä ja paniikoinnista, joka hälvenee, kun saa hermonsa rauhoitettua. Derealisaatiota voi tulla myös bentson käytön seurauksena, mutta kyllä se vaatii oman tietämykseni mukaan pidempää käyttöä kuin päivän tai pari.

      Lopuksi yleinen suositus. Hakeudu johonkin, jossa saat apua syihin, jonka vuoksi saat paniikkikohtauksia. Älä ensimmäisenä yritä painaa ahdistusta pois kemikaalein. Pahinta mitä voit itsellesi tehdä, omasta mielestäni, on opetella huonolle tavalla lamata tunnereaktiosi pillerein. Siten et opi säätelemään tunnereaktioitasi tai hallitsemaan mahdollisia ahdistuskohtauksia. Ahdistus ja paniikkikohtaukset ovat aina lähtöisin elämästä eivätkä ole mitään sairauksia. Valitettavasti lääkärit ja psykiatrit näin ihmisiä puijaavat, mikä saa monen tarttumaan pilleripurkkiin. SSRI.stä suosittelen pysymään todella kaukana. Omaavat merkittävän vaurioittamispotentiaalin jo lyhyessäkin käytössä. Samoin neurolepteille sanoisin ehdottomasti ei. Sinulle suositeltu alpratsolaami on diazepamia vahvempaa ja siihen päälle vielä SSRI... sinut on ohjattu vaaralliselle tielle.

      Lopulta sinä olet se joka valitsee miten etenet ja kannat toki 100% vastuun oli valintasi mikä tahansa. Valitse siis tarkoin ja harkiten mitä teet, sillä noiden aineiden käyttökokeilullakin voi olla elämänpituiset negatiiviset seuraamukset.

      • aikanaan

        Yhdyn tekstiisi. Aikanaan käytin pahimmillaan 30 mg/vrk Diapamia, mutta masennusta ja ahdistusta se ei aiheuttanut tuollakaan annoksella. Jokin ulkopuolinen tekijä -ei siis kemiallinen- olisi tuon mukaan aloittajalla.


    • ei100prosenttia

      Huomio! Tuo on väärää tietoa, että jos menee lääkäriin hakemaan apua ja saa ssri-lääkkeitä tai benzoja, niin vastuu on 100% potilaan niiden käytöstä tai käyttämättä jättämisestä.

      Tätä harhaa on jostain kumman syystä pidetty esillä. Vastuu lääkkeiden käytöstä ja haitoista sekä sairauden hoidosta on aina lääkärillä. Kommentin kirjoittaja sanookin, että sinut on ohjattu väärälle tielle ja sysää siitä hetken kuluttua vastuun potilaalle itselleen. Älkää potilaat ottako vastuun taakkaa itsellenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe