Kun dieetti menee yli

GirlInterrupted

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noeikai

      Harvassa on ne jotka suosii täysin hiilaritonta dieettiä, on nimittäin aika vaikea toteuttaa. Vähähiilarinen on sitten taas asia erikseen.

    • Hiilimies

      VHH paskaa. Todettu jo tutkimuksissa.

      • noeikai

        Paskaa mihin? Kehonrakennukseen? Laihdutukseen? Painonhallintaan? Vatsan terveyteen? Kakkostyypin diabeteksen hallintaan? Insuliiniresistentin terveyden parantamiseksi?
        VHH on ainakin mulle osoittautunut parhaaksi ruokavalioksi.


      • Hiilimies
        noeikai kirjoitti:

        Paskaa mihin? Kehonrakennukseen? Laihdutukseen? Painonhallintaan? Vatsan terveyteen? Kakkostyypin diabeteksen hallintaan? Insuliiniresistentin terveyden parantamiseksi?
        VHH on ainakin mulle osoittautunut parhaaksi ruokavalioksi.

        Paskaa
        - Kehonrakennukseen
        - Laihdutukseen
        - Erityisesti painonhallintaan
        - Vatsan terveyteen
        - Kakkostyypin diabeteksen hallinnassa sillä on saatu joitakin hyviä tuloksia. Mutta tyypillisessä tapauksessa kakkostyypin diabetes saadaan hallintaan painon pudotuksella.
        - Insuliiniresistenssin terveyden parantamisessa erityisen tärkeää on painon pudottaminen, koska lähes aina insuliiniresistanssi on seurausta ylipainosta. Kaikista parhaita tuloksia on saatu lyhyillä paastoilla.

        Millä tavalla se on osoittautunut sinulle parhaaksi??


      • noeikai
        Hiilimies kirjoitti:

        Paskaa
        - Kehonrakennukseen
        - Laihdutukseen
        - Erityisesti painonhallintaan
        - Vatsan terveyteen
        - Kakkostyypin diabeteksen hallinnassa sillä on saatu joitakin hyviä tuloksia. Mutta tyypillisessä tapauksessa kakkostyypin diabetes saadaan hallintaan painon pudotuksella.
        - Insuliiniresistenssin terveyden parantamisessa erityisen tärkeää on painon pudottaminen, koska lähes aina insuliiniresistanssi on seurausta ylipainosta. Kaikista parhaita tuloksia on saatu lyhyillä paastoilla.

        Millä tavalla se on osoittautunut sinulle parhaaksi??

        Vireystaso on parempi, paino ei seilaa edestakaisin, vatsa toimii säännöllisesti eikä turvota eikä kipuile, palautuminen on parempaa ja treenistä saan enemmän irti, koska vireystaso on korkeampi, kehonkoostumus on parempi ja uni parempaa sekä PMS-oireet on vähäisempiä. Sen verran paljon etuja, että en palaa runsashiilariseen ruokavalioon takaisin.


      • kispaaja

    • squizzter

      Nyt olen oppinut että tie terveyteen sekä fyysiseen että psyykkiseen käy vehnämurojen kautta sekä juomalla cola colaa. Ennen sain bännejä foorumeilta mutta kun aloitin vehnämurodieetin niin pääsin ädminiksi ja nyt mulke seisoo ja bännään kun kiukuttaa.
      Äo:kin on minulla kasvanut kun työ kavereina on puhelimen sijasta älykköjä!

    • KunLaihdutusTärkeintä

      Kun laihduttaa haluaa, vastaus on Montignac-dieetin periaatteet. Lyhyesti, syö ruokaa joiden glykeeminen indeksi (GI) on alhainen. Tämä oli vihje, ota asiasta itse selvää! Omasta kokemuksestani voin sanoa, että laihduttaa tehokkaasti, eikä kaloreita tarvitse laskea.

    • Hiilimies

      "treenistä saan enemmän irti"

      Tämä kuulostaa juuri samalta diipiltä shitiltä, mitä personal trainerit viljelee. "Ottaa syvemmälle lihakseen", "saadaan menemään se sinne kohdelihakseen", "Painetta niveliltä lihaksille". WTF, lihas supistuu ja that´s it. Tyhijä hienoja sanoja vailla mitään merkitystä. Mutta ei mennä sen syvemmälle kusetukseen nimeltään personal trainer. Tämä sinun lauseesi vain on ihan yhtä hienoa deep shitiä, ilman mitään merkitystä. Treenien vaikutusta ei mitata millään "irti" mittarilla. Mitä tuo edes tarkoittaa? "Saada treeneistä enemmän irti", eihän se kerro mitään. Ei voimanostossakaan mitata sitä, kuinka paljon joku saa treeneistä "irti", vaan raakoja kiloja. Eikä lavalla katsota, kuinka paljon joku on saanut treeneistä "irti", vaan siellä katsotaan millaisen fysiikan on saanut treeneillä rakennettua. Eli, onko sinulla jotain, mistä saisi kiinni, miten tämä sinun "treeneistä enemmän irti" ilmenee? Esim. vertauskohtaa edellisiin RHH-ruokavaliolla tehtyyn kehitykseen verrattuna VHH-ruokavaliolla tehtyyn kehitykseen? Onko kehityksessä tapahtunut muutosta, jonka pystyt osoittamaan, esim. vuoden aikavälillä miten kehitys on edennyt?

      "palautuminen on parempaa"

      No tämäpä varsin kummallista. Olet ilmeisesti jonkinlainen poikkeustapaus ja olet täysin poikkeuksellinen kuormitusfysiologian saralla muihin ihmisiin nähden.

      Esimerkiksi tämän tutkimuksen mukaan palautuminen on kokonaisvaltaisesti parempaa korkeilla hiilihydraateilla:

      http://jap.physiology.org/content/109/2/431

      Pelkästään lopussa oleva lause kertoo tämän, ei tarvitse kahlata koko tutkimusta välttämättä läpi:"These data extend previous findings by others and demonstrate using contemporary stable isotope methodology that CHO availability influences rates of skeletal muscle and whole body protein synthesis, degradation, and net balance during prolonged exercise in humans." Eli tämä ei ole edes sarallaan ainoa. Ja nämä tutkimukset päätyy aina samaan lopputulokseen, palautuminen korkeilla hiilihydraateilla on parempaa.

      Ja tietenkin on aina tämä tutkimus:

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8495690

      Sitä ei liene tarvitse edes referoida sen enempää, kun tulos on aika selkeä.

      Ja näitä kuormitusfysiologisia tutkimuksia on tehty läjäpäin VHH:lla. Ja yksikään, ei ainoakaan puolla sitä seikkaa, että VHH:lla palautuisi paremmin.

      Nyt kun Sinä kuitenkin palaudut paremmin (ja saat treeneistäsi enemmän irti, mitä sitten tarkoittaakaan) matalilla hiilihydraateilla, niin varmaan ymmärrät, että olet täysin poikkeuksellinen tapaus fysiologialtasi. Eli kertoisitko enemmän, miten tämä parempi palautuminen sinulla esiintyy ja miten sitä on mitattu?

      "kehonkoostumus on parempi"

      No ilmeisesti tästä nyt ainakin on jotain ihan numeerista esitää?

      "paino ei seilaa edestakaisin"

      Painon vaihtelu ihmisellä on aivan normaalia, aamupaino, iltapaino, ja päivien välillä saattaa olla painossa eroja, riippuen mm. siitä mitä on syönyt. Mutta jos sinulla on ollut kovinkin rajua painonvaihtelua niin se lähinnä kertoo jonkin asteisesta syömishäiriöstä. Tämä myös selittäisi paremman kehonkoostumuksen, jos syömishäiriö pysyy kurissa VHH:lla. Mutta siihen kannattaisi etsiä kuitenkin muita keinoja. Ensinäkin, matalilla hiillihydraateilla ei ole mitään tekemistä kehonkoostumuksen kannalta:

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22935440

      Tuon tutkimuksen mukaan 12 kk:n aikajänteellä korkea proteiininen/normaali hiilihydraattinen dietti on paras painon pudotuksessa/ylläpidossa. Itse asiassa monet tutkimukset osoittavat samaa. Yleensä VHH:lla paino putoaa alussa parhaiten, mutta 6 kuukauden kohdalla tilanne alkaa tasoittumaan ja 12 kk:n kohdalla tilanne on yleensä likipitäen kaikilla sama.

      "PMS-oireet on vähäisempiä"

      Outoa, sillä tässäkin Sinun fysiologiasi toimii päinvastoin kuin normaalisti, mikäli tätä tutkimusta on uskominen:

      http://pcrm.org/media/news/study-shows-low-fat-diet-reduces-disabling-cramps

      Ehkä olet jonkinlainen lääketieteellinen kummajainen, kun näytät toimivan täysin toisin kuin muut?

      Lisäksi on läjäpäin tutkimuksia, jossa todetaan VHH:n vaikuttavan haitallisesti T3, T3r, T4 homoneihin, sekä muihin aineenvaihduntaa sääteleviin toimintoihin. Sinulla lienee nämäkin parantuneet?

      Rehellisesti, listasi vaikuttaa lähinnä uskonnollisilta dogmeilta, jotka olet opetellut ulkoa. Mutta placebon voimaa ei pidä vähätellä. Joka tapauksessa tutkimusten valossa on täysin selvää, että VHH diettiin liittyy korkeita aineenvaihdunnallisia riskejä. On turha tillittää, ettei VHH:ta ole tutkittu. Kyllä siitä löytyy läjäpäin tutkimuksia. Nämä karppiylipapit eivät vain tuo näitä tutkimuksia esiin, sillä tulokset ei ole kovin mairittelevia heidän rahantekokoneistonsa puolesta.

      Kuten sanoin, VHH on paskaa.

      • noeikai

        Kiitos tästä. Ehkä olenkin sitten fysiologinen friikki. Selittänee sitten sen, miksi ylipäätään lähdin etsimään ruokavaliosta ratkaisua.

        Palautuminen on mulla parempaa. En sanonut etten syö hiilareita. Syön annoksen esimerkiksi riisiä treenin jälkeen, kuten myös palkkarissa on hiilaria. Mutta kovemman treenin jälkeen ei tällä ruokavaliolla tule useamman päivän kestävää uupumusta, joka oli aika iso ongelma, ymmärrät varmaan. Väsytti niin, etten ollut päästä seuraavana aamuna sängystä ylös.

        Treenistä saan enemmän irti. Kyllä. Tällä tarkoitan sitä, että vireystaso sinne salille menessä on niin paljon parempi, että treenissä on enemmän tekemisen meininkiä. Tunnen tästä syystä saavani treenistä enemmän irti. Ainakin henkisellä tasolla. Enää ei tarvitse itkun kanssa mennä salille, enkä lähde sieltä pois tuntien itseäni luuseriksi, joka ei jaksa tehdä siellä mitään. Mä en ole kilpaurheilija, jonka ainoa tavoite treenissä on juosta nopeammin enkä optimoi treenejä tuloskehityksen mukaan. Mulle on tärkeää myös nauttia siitä treenistä, treenin tarkoituksena on tukea mun muuta elämää. Urheilija tai muuten runsaasti liikkuva voikin palautua tai treenata paremmin runsashiilarisella, enkä minäkään ole niin lyhytnäköinen, että väittäisin VHH:n olevan optimaalisin ruokavalio kaikille. Mutta mulle se on. Ja monelle muulle.

        Painonvaihtelu on pienempää. Runsashiilarisella paino vaihteli viikon sisällä viitisen kiloa ja samoin vyötärönympärys. Nykyään paino vaihtelee sen pari kiloa, mutta turvotusta ei esiinny. Vatsan toiminta on säännöllistä, koska syön enemmän kasviksia ja vähemmän viljoja.

        Kehonkoostumus on parempi. Ruokavaliomuutoksen jälkeen rasva% putosi 28%->24% pelkästään ruokavaliota muuttamalla. Lihasmassassa ei muutosta, mutta lihasmassan kasvatus ei ole edes tavoitteeni. Mulla ei ole syömishäiriötä, en todellakaan ole anoreksinen enkä bulimikko.

        Mitäköhän aineenvaihdunnallisia riskejä tähän liittyy? Multa on mitattu T4 ja TSH eikä niiden suhteen ole ongelmaa. Kannattaa sunkin muistaa, että VHH on muutakin kuin tuossa palautumistutkimuksessa esitetty 11%HH- dieetti. Mun ruokavalio ei ole mikään ketoosidieetti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe