Paljonko ajokieltoa ja autokoulua uusiksi?

dgdg

Hei,

ajoin moottoritiellä 57 km/h ylinopeutta. Raja oli 80 km/h. Sakkoa tuli 34 päiväsakkoa. Kauanko ajokielto kestää ja joutuuko mtn suorittamaan autokoulusta. Minulla olisi ollut 2.vaihe ensi kuussa ja menen kohta 2kk pakolliseen työharjoitteluun kuskiksi koulua varten.

Miten kauan kielto kestäisi? Poliisin antaman paperin ohjeistuksen mukaan n. 12 viikkoa, mutta vaikuttaako työharjoittelu mitenkään.

4

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgdg

      ...

    • 13-5

      Poliisi tulkitsi tekon näköjään lievemmän lain mukaan ja sakotti sinua vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan. Rankempi tulkinta olisi ollut törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, jolloin juttu olisi mennyt käräjille.
      Ajokieltoa tulee 1-6 kuukautta ja ajokortin suhteen kaikki alkaa nyt alusta. Eli, uusi kuljettajantutkinto ja seuraava kortti on taas ykkösvaiheen. Työharjoittelulla tuskin on merkitystä.

    • ajokiellosta

      Ajokieltoa tulee juuri sen poliisin ohjeistuksen mukaan. Ensinnäkin se on tässä tapauksessa juuri poliisi, joka päättäą ajokiellon pituuden ja heidän ohjeistuksen mukaan 16-50 päiväsakkoa johtaa 2-4kk ajokieltoon, silloin kun ajokielton pituutta määritellään sakkojen perusteella.

      Sait 34pvs, eli osuit haarukan puoliväliin melko tarkalleen, joten ajokiellon pituus 12-14 viikkoa. Raskauttavana se, että sait ko. määrän päiväsakkoja yhdestä teosta (vakava piittaamattomuus / liikenneturvallisuuden vaarantaminen), joten varaudu siis pyöreästi 3kk ajokieltoon. Ajokielto tulee olemaan varmasti yli minimin 1kk, mutta yhtä varmasti myös alle poliisin määräämän maksimin 6kk. Poliisin sivuilta lisätietoa.

    • 12-q17

      Työharjoittelulla ei ole merkitystä. Ajokieltoa tulisi, vaikka työpaikkasi olisi kortista riippuvainen. Ajoit 137, tai oikeastaan 140km/h nopeutta ennen varmuusvähennystä (varmuusvähennys siksi, ettei rangaistus koidu vastaajan vahingoksi missään tilanteessa)

      Se on laiton nopeus millä tahansa yleisellä tieosuudella Suomessa mihin tahansa vuoden aikaan. Sellainen ylinopeus ei synny vahingossa, vaan on tietoinen riskinotto. Poliisilta ei heru sympatiaa ajokortin tärkeyden tai tarpeellisuuden perusteilla, koska teollasi osoitit jo suoraa välinpitämättömyyttä mm. omaa ajo-oikeuttasi kohtaan.

      Todella usein näkee niitä, jotka ajokieltoon jouduttuaan järkeilevät mitä moninaisempia syitä ajokortin tärkeyden puolesta, mutta mihin se järki katoaa silloin, kun hypätään ratin taakse?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe