Irtisanoutua vai eläkkeelle? ikä 60v.

Leilalle

Olen umpikujassa kun en enää pysty töihin. Mitä teen, kun pelkään ettei lääkärit tajua kuinka vaikeaa minulla on. Minulla on paljon nivelongelmaa, ja sen myötä särkee miltei joka niveltä, sekä selkää. Pelkaan jottei lääkärit kirjoita minulle riittävää määrää sairauslomaa, niin että pääsisi työkyvyttömyyseläkkeelle. Olen kuullut myös kelan hylkäävän lääkärien antamia sairauslomia, joka on aivan käsittämätöntä. Ja vaikka olisi melkein millainen B- lääkärinlausunto, niin silti kuulemani mukaan eläkkeen saaminen on hyvin epätodennäkköistä, miltei mahdotonta.
Eli on siis pakon edessä sanouduttava irti ja jäätävä työttömäksi. Toki se on 3kk karenssia ja siihen ei olisi varaa, mutta kun ei ole vaihtoehtoa : (
Se jännittää, miten siellä työkkärissä mahdetaan kohdella tälläistä itsensä irtisanoutujaa, ja saanko olla rauhassa, ettei ruveta tyrkyttää jotain hommaa johon ei tunne kykenevänsä.

44

3758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voisko.olla

      Oletpa vaikeassa tilanteessa. Irtisanoutuminen juuri nyt olisi huono juttu. Voisiko kohdallasi ratkaisuna olla vuorotteluvapaa?

    • 0hm0

      Ei se 3kk karenssi nyt ihan mahdoton ole.
      Toki itse tiedät ne raha-asiasi.
      Kuitenkin sinulla on palkka ja joku lomapäiväkin kerättynä. (tarkista, että jaksotetaanko niitä lomia nykyisin jotenkin)

    • Kohtalotoverisi

      Täällä kirjoittaa yksi kohtalotoveri. Olen tehnyt monenlaisia laskelmia ja tullut siihen tulokseen, että kunhan valmistautuu karenssiajan kuluihin hyvissä ajoin etukäteen, niin taloudellisesti pärjää kohtuullisesti. Toivon ja odotan, että työttömänä elämän laatu paranee huomattavasti. Mitään tavaroita tms. ei ole tarve hankkia. Vanhoilla pärjää.

      Sossun systeemejä en tunne lainkaan, joten en tiedä, saisiko sieltä apua äärimmäisessä hädässä (karenssin aikana).

      Minuakin kiinnostaisi tietää, miten työkkäri kohtelee yli 60-vuotiaita. Voisin kuvitella, että käytännöt saattavat vaihdelle eri puolella Suomea, mutta uskoisin, että varsinkaan tällaisina taloudellisina aikoina ei enää joutuisi ns. "toimenpiteisiin".

      Onnea matkaan sinulle kohtalotoverini.

      • mitenkäs.tämä

        Ottakaa huomioon sekin, että jos olette olleet hyvin pitkään töissä niin työnantajan irtisanomisaika on melko pitkä. Voi olla jopa 6 kk. Kun itse irtisanoo niin vain 1 kk, jolta ajalta saa irtisanomisajan palkkaa. Työnantajallahan on oikeus irtisanoa työntekijä jonka sairaus on jatkunut pitkään ja on huomattava määrä sairauspoissaoloja eikä voida olettaa että työntekijän terveys pitkällä aikavälillä paranisi. Löysin tällaisen tekstin asiaa koskien.

        "Sairaus ei ole hyväksyttävä irtisanomisperuste, ellei työntekijän työkyky sairauden vuoksi ole vähentynyt niin olennaisesti ja pitkäaikaisesti, ettei työnantajalta voida kohtuudella edellyttää työsuhteen jatkamista. Työtuomioistuimen tuomiossa TT 2012–153 arvioitiin sitä, oliko käsillä irtisanomisperuste, kun työntekijällä oli ollut vuodesta 2003 lähtien runsaasti eri syistä johtuvia sairauspoissaoloja, jotka vuosityöajasta laskettuna olivat vaihdelleet 32 ja 70 prosentin välillä.

        Ratkaisevaa työntekijän kyky selviytyä työtehtävistään

        Olennaisuus-kriteeriä arvioidessaan työnantajan on selvitettävä työntekijän edellytykset selviytyä työnteosta sairaudesta huolimatta. Arvioinnissa tulee kiinnittää huomiota sairauden luonteeseen, sen vaikutukseen työntekijän työkykyyn ja sairauden kehittymisestä annettuun lääketieteelliseen arvioon. Työnantajalla on lisäksi velvollisuus selvittää, voisiko työntekoa helpottaa esimerkiksi työpaikalla tehtävillä ergonomisilla muutoksilla tai olisiko työntekijälle tarjolla sellaista muuta työtä, jota tämä pystyisi tekemään sairaudestaan huolimatta.

        Tapauksessa työntekijän työtehtäviä oli usean vuoden ajan järjestelty vastaamaan hänen alentunutta työkykyään. Työntekijälle oli räätälöity muista työntekijöistä poikkeava toimenkuva ja hänelle oli osoitettu vain päivätyötä kaksivuorotyön sijaan. Tästä huolimatta sairauspoissaolojen määrä ei ollut vähentynyt, eikä kevyempiä työtehtäviä ollut enää järjestettävissä."

        Mikäli tilanteesi on jo vastaavanlainen en menisi itseäni irtisanomaan vaan kun hakisin niitä sairaslomia kun tilanne vaatii ja keskustelisin työnantajan kanssa ensin tietysti siitä voiko työnkuvaa muuttaa tai ergonomiaa tms. Jos tilanne ei helpota niin sitten työnantaja voi irtisanoa. Voisin kuvitella ettei tilanteesi ole työnantajallekaan mukava jos olet jatkuvasti sairaslomilla. Tässä tilanteessa et ainakaan saisi sitä karenssia. Kyllä tällaisia on vaikka kuinka paljon joten ei tarvitse hävetä, kyllä ne siellä työkkärissäkin sen ymmärtävät ettei sairas voi olla töissä.


      • työtön_työtön_sairas

        Miksi ne siellä työkkärisssä ymmärtäisi ettei sairas voi olla töissä? TE-toimistossa työtön ilmoittautuu työnhakijaksi ja jos ihminen on sairas niin työnhaku on huijausta ja pelkkää työttömyyskorvauksen metsästystä. Laki kieltää maksamasta työttömyyskorvausta sairaalle


      • En_ole_huijari
        työtön_työtön_sairas kirjoitti:

        Miksi ne siellä työkkärisssä ymmärtäisi ettei sairas voi olla töissä? TE-toimistossa työtön ilmoittautuu työnhakijaksi ja jos ihminen on sairas niin työnhaku on huijausta ja pelkkää työttömyyskorvauksen metsästystä. Laki kieltää maksamasta työttömyyskorvausta sairaalle

        Olen kerran mennyt vuodeksi vuorotteluvapaan sijaiseksi henkilölle, joka oli niin sairas, ettei oikeastaan kukaan uskonut hänen enää palaavan työhönsä. Mutta kas kummaa, jonkin ajan kuluttua huomasin hänen toimivan pomona entisessä työpaikassaan.

        Tuossa vuoden vapaan ansiosta kuntoutumisessa ei ollut kyse klassisesta ihmeparantumisesta, joita niitäkin on nähty lukuisia kertoja: Vakituinen työntekijä paranee aina lyhyidenkin palkallisten vapaiden ajaksi ... ja sen jälkeen saa työtön jälleen jatkaa työntekoa.


    • 44552

      minä työttömänä yli 5v. olleena voin sanoa että pärjää....läksin vapaaehtoisena silloin kun tilaisuus yt myötä tuli, päivääkään ei ole takaisin haluja ollut.Karenssia ei minulle toki tullut, mutta jos en olisi päässyt silloin , niin olisin ottanut itse loparit. Talous kun on kunnossa ja maallista hyvää senverran ettei pienet yllärit haittaa, niin mikä estää ketään lähtemästä....onhan tulevaisuus kuitenkin turvattu ikäisillämme. Eikä mitkään tulevat muutokset meitä koske, sitä ei kannata alkaa edes funtsimaan.Elokuussa eläke alkaa.

    • ByroB

      Yritä nyt kuitenkin ensin mennä työterveyslääkärille valittamaan. Ehkä muutaman viikon sairasloman jälkeen jaksatkin taas vähän aikaa paremmin. Yritä saada työterveyshuollon kautta röntgenkuvia ja muita tutkimustuloksia, jotka voit sitten viedä paremmalle erikoislääkärille myöhemmin, jos työterveyslääkäri ei auta.
      Tuskin työkkäri ketään hyvin kohtelee, ehkä pääset sitten työkykykartoitukseen jollakin aikataululla. Jaksamista Sinulle.

    • TyökkärinAsiakas

      Jos olet nyt 60-vuotias, niin olet syntynyt v. 1955 ja silloin olet oikeutettu työttömyyskorvauksen lisäpäiviin eli ns. eläkeputkeen.

      Jos pärjäät mahdollisen 3 kk karenssiajan, niin sen jälkeen voit kaiken tietämyksen mukaan aloittaa nauttimisen lisäpäivistä eläkeputken kestoajan ennen eläkkeelle siirtymistä. Yleensä työvoimahallinto ei ole kohdistanut toimenpiteitä eläputkessa oleviin.

      Toisaalta jos saat lääkärin määräämään pitkän sairasloman, niin sekin on yksi mahdollisuus siirtyä eläkkeelle.

      http://www.teamliitto.fi/tyottomyyskassa/ansiopaivaraha/lisapaivaoikeus-eli-elakeputki/

    • Leilalle

      Todella paljon kiitoksia teille kaikille tosi hyvistä neuvoista ja linkeistä. Pitää miettiä oikein rauhassa, eikä tosiaan tehdä mitään hätiköityä. Olin jo irtisanomassa itseni, mutta onneksi teidän neuvojenne ansiosta järki tuli käteen ja se tosiasia, ettei saa hötkyillä, sillä se on sitten peruuttamatonta. Se on kuitenkin tosiasia, että ratkaisu on pian löydyttävä, sillä tilanne on kestämätön.
      Päässä pyörii, sairausloma, irtisanominen, pääsisikö eläkkeelle, saisiko pitkiä sairauslomia oikeasti, vai vähätelleekö lääkäri. Jos lähtisi hakemaan eläkettä niin sen saannin vaikeudet on jo yleisessä tiedossa.
      Kivut ja niiden valvottamat yöt, ovat usein kestämättömiä, joten tuo järjenjuoksu on silloin niin ja näin.
      Eläkettä ei saa kipujen vuoksi, mikä on sinänsä hullua, sillä se jos joku infalidisoi. Kestän sen kun olen kuin puupökkelö, en taivu suuntaan enkä toiseen, on vaikeuksia pukeutua, ja tekemiset ovat hyvin rajoitteisia. Sitten olen sellainen ja harmittaahan se tosissaan ja hävettääkin, mutta sen kanssa pärjää, mutta nuo kivut tekee kaikesta tuskallista ja kestämätöntä.
      Mutta kaikki neuvonne ja myötäelämisenne on aivan mahtavia.
      Teille kohtalontoverit toivotan tsemppiä, ja kaikille teille toivotan onnea ja menestystä, mitä ikinä teettekin.

    • Einok

      Olisiko siinä ratkaisu jos sinut lomautettaisiin ?
      -Joku varmaan osaa kertoa miten karenssin kanssa menee jos itse pyytäisit lomautusta ?

      • Tyttimaaria

        Jos pyydät itse lomautusta, niin siitä tulee pitkä karenssi.


      • TyökkärinAsiakas

      • kohti.kesää.ja.aurinkoa

        Näin juuri. Ei ole tässä tilanteessa käyttökelpoinen idea. Eli työn pitää koko puljussa vähentyä niin paljon että pitää porukkaa pistää pihalle useampia tai koko jengi. Tässä nyt ei taida olla kysymys siitä. Tsemppiä kuitenkin aloittajalle, eiköhän ne asiat järjesty.


      • päivätsoljuu

        Jos puhut työnantajan kanssa tuosta jaksamisestasi niin hän voisi
        vaikuttaa siihen että saat pitkiä sairaslomia tai sitten hän löytää syyn irtisanoa sinut,
        niin minä tein kuin paloin loppuun jo 50 vuotiaana,eläkkeelle en päässyt
        vuoden sairauslomien jälkeen ja sossu lupadi auttaa vasta sitten kun olen työttömänä työnhakijana.
        Hain aluksi työtä mutta kerroin sitten työkkärissä mikä tilaanteni on,
        eli minusta ei ole töihin,
        minut laitettiin mappi ö,hön eli töitä ei enää tarjottu ja sain työttömyyskorvauksen, tämä oli yleinen käytäntö siihen aikaan.

        On se kyllä hullua hommaa kun kolme lääkäriä antaa paperit joilla
        pitäisi päästä eläkkeelle mutta kela eikä eläkeyhtiö hyväksy.

        Työttömänä työnhakijana joudut ilmoittamaan että olet terve,
        vaikka lääkärit ei ole sitä mieltä.

        Tein monisanaisia valituksia kelalle ja työeläkeyhtiölle , mutta viimeiseen
        valitukseen laitoin vainm"en vain jaksa enää"
        eläke tuli.
        Nyt olen pienituloinen eläkeläinen mutta jaksaminen on yhä poissa,
        eipähän sitten kuluja tule kun ei mitään jaksa,
        elelen vain erakkoelämää, lapset käyvät kylässä ja vievät ostoksille.

        hyvä kun saa olla rauhassa.


      • lämpöä.elämääsi
        päivätsoljuu kirjoitti:

        Jos puhut työnantajan kanssa tuosta jaksamisestasi niin hän voisi
        vaikuttaa siihen että saat pitkiä sairaslomia tai sitten hän löytää syyn irtisanoa sinut,
        niin minä tein kuin paloin loppuun jo 50 vuotiaana,eläkkeelle en päässyt
        vuoden sairauslomien jälkeen ja sossu lupadi auttaa vasta sitten kun olen työttömänä työnhakijana.
        Hain aluksi työtä mutta kerroin sitten työkkärissä mikä tilaanteni on,
        eli minusta ei ole töihin,
        minut laitettiin mappi ö,hön eli töitä ei enää tarjottu ja sain työttömyyskorvauksen, tämä oli yleinen käytäntö siihen aikaan.

        On se kyllä hullua hommaa kun kolme lääkäriä antaa paperit joilla
        pitäisi päästä eläkkeelle mutta kela eikä eläkeyhtiö hyväksy.

        Työttömänä työnhakijana joudut ilmoittamaan että olet terve,
        vaikka lääkärit ei ole sitä mieltä.

        Tein monisanaisia valituksia kelalle ja työeläkeyhtiölle , mutta viimeiseen
        valitukseen laitoin vainm"en vain jaksa enää"
        eläke tuli.
        Nyt olen pienituloinen eläkeläinen mutta jaksaminen on yhä poissa,
        eipähän sitten kuluja tule kun ei mitään jaksa,
        elelen vain erakkoelämää, lapset käyvät kylässä ja vievät ostoksille.

        hyvä kun saa olla rauhassa.

        Sinulle päivät soljuu, ei se kyllä ole sinun vikasi ettet ole terve. Älä erakoidu siellä mökissä nyt kun kesäkin tulossa niin menet ulos aina kun voit. Vietä aikaa lastesi kanssa ja yritä hakeutua samanlaisten pariin. On paljon paikkoja joissa samaa sairautta sairastavat voivat vaihtaa kokemuksia. Yllättyisit kuinka samanlaisia ne ovat. Sieltä voisi löytyä myös ystäviä keiden kanssa viettää aikaa ja ihmetellä tätä maailmanmenoa. Hyvää jatkoa sinulle <3


      • Mertsikk

        Kunpa uuden hallituksen sanoma ei koskisi meitä kipeitä ja köyhiä tai työttömiä. Me olemme jo maksumme maksaneet terveydellämme, eikä meiltä pitäisi olla enää mitään otettavaa.
        Sipilä sanoi, että yhteiskunnan etu pitää mennä yksityisten ihmisten asioiden edelle, ja että kaikkien pitää olla valmiita luopumaan jostain.
        OK. mutta meistä kaikista koostuu lopulta se yhteiskunta, ja se on arvo kysymys miten nämä säästöt tehdään. Kiristetäänkö vyötä niin, että talous pysähtyy tai pakittaa, vai otetaanko sieltä missä on ilmaa ja josta on mistä ottaa.
        Rakennammeko ihmisille luottamusta talouteen ja uskoa tulevaisuuteen, niin että säästettäisiin kohteista mikä ei vaikuta tramaattisesti ostovoimaan.
        Rahan tulisi kiertää.
        Työpaikkoja tulee vain ainoastaan siitä, että on tuote jota myydä ja on joku jolla on varaa ostaa ja on ostaja, tarve, halu, toivo.
        Miksi palkata ketään jos ei ole tarvetta, eikä tuotteelle tai palvelulle ostajia.
        Miten tehdä töitä jos ei ole sitä työpaikkaa. Miksi sairaan pitäisi roikkua töissä tuottamatta jos nuoria perheellisiä hyväkuntoisia ihmisä on vailla tuloja, työtä ja tulevaisuuden toivoa.

        Kertokaa jos joku tietää vastauksen.


      • työtön-59v

        Köyhiltä ne ottavat, jos rikkaalta otettaisiin niin ei se ole pois hänen elintasostaan, heille vaan pitää jakaa lisää. Mikäli porvarihallitus tulee, niin paha paikka, työttömyyskorvausten leikkaaminen, ikääntyneiden työttömien lisäpäivien poistaminen, Kokoomus ja Rkp ja Kristilliset tätä vaatineet ja jos Kepu toteuttaa sen, niin vanhat kadulle kerjäämään, moni tehnyt ikänsä töitä ja kun ikää liki 60 vuotta, kukaan ei ota töihin, mutta porvarit, Stubbit ja Vartiaiset vaativat, että korvaukset pois, heillä itsellä iso palkka ja ylimielinen asenne.
        Yleislakko pitää saada jos meiltä viedään kaikki uudella työreformilla,jota Kepu ja kokoomus ajoivat jo 90 luvulla.
        Porvareita äänestitte, nyt heillä on valta.


      • välitetään.toisista
        työtön-59v kirjoitti:

        Köyhiltä ne ottavat, jos rikkaalta otettaisiin niin ei se ole pois hänen elintasostaan, heille vaan pitää jakaa lisää. Mikäli porvarihallitus tulee, niin paha paikka, työttömyyskorvausten leikkaaminen, ikääntyneiden työttömien lisäpäivien poistaminen, Kokoomus ja Rkp ja Kristilliset tätä vaatineet ja jos Kepu toteuttaa sen, niin vanhat kadulle kerjäämään, moni tehnyt ikänsä töitä ja kun ikää liki 60 vuotta, kukaan ei ota töihin, mutta porvarit, Stubbit ja Vartiaiset vaativat, että korvaukset pois, heillä itsellä iso palkka ja ylimielinen asenne.
        Yleislakko pitää saada jos meiltä viedään kaikki uudella työreformilla,jota Kepu ja kokoomus ajoivat jo 90 luvulla.
        Porvareita äänestitte, nyt heillä on valta.

        Jos noin huonosti kävisi niin sitten vaan kaikki sairaat, köyhät ja kipeet perustamaan kommuunia missä jokainen huolehtii toinen toisistaan. Sillä jolla on aina vähänkin rahaa pistää sitä muidenkin hyvinvointiin. Jokainen tekee sen mitä voimillaan ja rahoillaan pystyy. On samankaltaista seuraa eikä tarvitse jäädä yksinään kituuttamaan ja kärsimään. Toisistaan välittäminen on kuitenkin tässäkin yhteiskunnassa kaikista tärkein asia. Itsekkyydellä on aina oma hintansa joka kyllä tulee vastaan jokaiselle ahneelle/itsekkäälle jossain vaiheessa eikä sitä voi estää. Oma toiminta on kuin bumerangi joka lähtee itsestä ja palaa takaisin samanlaisena kuin se on lähetetty. Tällöin se toisista huolehtiminen ja epäitsekkyys tulee vastaan itsellekin. Näin se kuulkaas on. HYVÄÄ, LÄMMINTÄ JA IHANAA LOPPUKEVÄTTÄ JA ALKUKESÄÄ KAIKILLE <333.


    • justusvitonen

      Ei se mikään umpikuja ole! Asiat on hyvällä tolalla. Jos selviät taloudellisesti 3kk karenssista (päivärahaa saat tilille vasta n.4kk työttömyyden jälkeen (karenssi työttömyyspäiviä vähintään kaksi viikkoa ja anomus sisään kestää n.vajaan viikon anomuksesta kun tili kilahtaa)

      Itse tein ratkaisun jossa irtisanouduin otin 3kk karenssin ja nyt syksyllä alkaa eläke marraskuussa. Olen ollut eläkkeellle jäädessäni syksyllä n. 500 päivää työttömänä olisin saanut lisäpäivät jos olisi ollut tarvis. Olen erittäin tyytyväinen olotilaani ja asioiden kulkuun, ei tarvii selitellä kelleenkään mitään. Työkkäri ei ole hätyytellyt on puolenvuoden välein oltu yhteydessä ei muuta.

      Varhennettua eläkettä ei kannata ottaa jos sitä jollekkin tarjotaan tai on mahdollisuus. Varhennusvähennys on sen verran että sitä ei kannata ottaa ja se on koko loppuelämän eläkkeiden rasitteena. Työkyvyttömyyseläkkeelle tuskin pääset.
      Työttömänä voit hoidella terveyden tilaasi miten haluat kunhan et sotkeudu sairaslomiin kela sekaantuu silloin päivärahoihin sitä ei kannata sotkea mukaan.

      • ByroB

        Naispuolinen tuttava oli 2-3 viimeistä työvuottaan osa-aikaisella tk-eläkkeellä ja teki osa-aikaista työtä. Työnantaja järjesti kevyempää hommaa, kun raajat eivät enää kestäneet varsinaista hommaa. Nyt hän on eläkkeellä kokonaan, muttei jaksa hyvin.

        Miespuolinen 60v tuttava on ollut leikkauksessa, sairaslomalla ja töissä vuoronperään ja työpaikalla on yt menossa. Haluaisi jatkaa töissä, mutta saapa nähdä.

        Ihan mahdotonta tk-eläkkeen saanti ei siis ole. Sun tapauksessa eläkefirma laittaa vastaan, koska sulla on jo kohtuullinen eläke tienattuna?


    • tiiäntän

      varhennetulle , VÄHENTÄMÄTTÖMÄLLE pääsee lisäpäiviltä.... siis kun on yksikin lisäpäivä saatu... eli työttömyyspäiviä pitää olla vähintääkin 501, silloin pääsee vähentämättömälle varhennetulle 62 ikäisenä.

    • NimimerkkiTyötön57

      Uusi eduskunta ja hallitus saattaa keksiä eläkeputkeen rajoituksia, että kannattaisi pitää kiirettä jos mielii päästä eläkeputkeen.

      • uskon.näin

        Taitaa jäädä haaveeksi. Luulen, että on ensimmäisiä asioita mitä uusi hallitus tekee niin juurikin tämä ansiosidonnaisen leikkaus ja lyhentäminen sekä lisäpäivät. Vuorotteluvapaakin varmaan lähtee.


      • 1414
        uskon.näin kirjoitti:

        Taitaa jäädä haaveeksi. Luulen, että on ensimmäisiä asioita mitä uusi hallitus tekee niin juurikin tämä ansiosidonnaisen leikkaus ja lyhentäminen sekä lisäpäivät. Vuorotteluvapaakin varmaan lähtee.

        kyllä niin, mutta ei koske niitä keihin ulottuu nykyiset säännöt.


      • saamitätilaa

        Ei siihen työttömyyteen päästä vaan joudutaan ja miksi äänestitte porvareita, Persutkin taitavat olla melko porvareita(esim Sampo Terho Perussuomalaiset esittänyt tälläistä jo pari vuotta sitten, hänen mielestään päivärahaa pitää maksaa vain puoli vuotta! )ja voivat lähtetä Kokoomuksen ja kepun kelkkaan lyhentämään ansiosidonnaisia ja poistamaan lisäpäivät ikääntyneiltä SDP ja Vasemmisto vastustivat tätä ne olivat tavallisen ihmisen asialla, aika raukkamaista, jos ihminen tehnyt töitä 40 vuotta ja joutuu työttömäksi ja Porvarihallitus vie häneltä päivärahan pois, kyllä ikä, työhistoria ym pitää ottaa huomioon!


      • hyvänäinonnyt
        saamitätilaa kirjoitti:

        Ei siihen työttömyyteen päästä vaan joudutaan ja miksi äänestitte porvareita, Persutkin taitavat olla melko porvareita(esim Sampo Terho Perussuomalaiset esittänyt tälläistä jo pari vuotta sitten, hänen mielestään päivärahaa pitää maksaa vain puoli vuotta! )ja voivat lähtetä Kokoomuksen ja kepun kelkkaan lyhentämään ansiosidonnaisia ja poistamaan lisäpäivät ikääntyneiltä SDP ja Vasemmisto vastustivat tätä ne olivat tavallisen ihmisen asialla, aika raukkamaista, jos ihminen tehnyt töitä 40 vuotta ja joutuu työttömäksi ja Porvarihallitus vie häneltä päivärahan pois, kyllä ikä, työhistoria ym pitää ottaa huomioon!

        kyllä päästään, minä ainakin olin vapaaehtoinen lähtijä kun 2009 yt oli , ilmoitin 36 muun kanssa itseni vapaaehtoiseksi lähtijäksi, tietysti tuot tal. syin.


    • 1955

      Kaikkein kamalinta on joutua ns.velvoite työhön ja vasta 26 viikon jälkeen pääsee ansiosidonnaiselle ja ei jaksais kipujen takia tehdä sitä vuotta jonka jälkeen kai työkkäri antaa olla rauhassa.Pelko on että se etu vielä muutetaan että pääsee lisäpv eläkkeelle muutenkin naisena pätkätöitä tehneenä pieni eläke tulossa.Kelan rahoilla olleena naisena kun palkka tukityöstä ei kerry ansiosidonnaista.Jaksamista kaikille tukisairauksista kärsiville ijäkkäille työttömille.Pakko jaksaa.Päivä kerrallaan mennä,muuten ei jaksa,hermoihin välill ottaaKohta kolme kuukautta velvoite työtä tehnyt 55.syntynyt nainen..

      • erikoista

        Nyt en ihan ymmärtänyt miksi palkkatukityöstä ei saisi ansiosidonnaista jos vain työssäoloehto 6 kk täyttyy? Kyllähän se nykyään otetaan koko aika työtä huomioon, olen ymmärtänyt näin. Kyllä itsekin ihmettelen, että miksi sairaita pistetään töihin ja sitten niitä jotka ei ole sairaita eikä ikääkään niin paljon että velvoitetöihin pääsis niin ei pääse sitten mihinkään. Tai kait ne kohta meikäläisen pistää jonnekin kuntouttavaan kun työttömyyttä jo jonkun aikaa takana.


      • aamukammassa17piikkiä

        Sinulle nimimerkki 1955.
        Tässä toinen velvoitetyöntekijä.Minä aloitin joulukuussa ja nyt työpäiviä vajaa kuukausi.
        Rankkaa on ollut,mutta nyt tuntuu helpottavan kun on tieto "velvon" päättymisestä pian.Sitten vielä 11 lomapäivää ja se on siinä.
        Jaksetaan loppuun asti.


    • tasa-arvoa

      Tulevan porvarihallituksen leikkaukset tulevat kohdistumaan, työttömiin, pienituloisiin, lapsiperheisiin ym, nämähän ovat olleet kokoomuksen pääteemana, tuloerojen kasvattaminen on Kokoomuksen teema ja se rahoitetaan leikkaamalla köyhiltä.
      Eläkekattoa ei Suomeen saada, vaikka jotkut saavat eläkettä kymmneiä tuhansia/kk ja ne rahoitetaan osin muiden kustannuksella, parempi on leikata pientä työttömyysturvaa ja viedä ikääntyneeltä koko ikänsä töitä tehneeltä ja nyt työttömäksi joutuneelta leipä suusta eli ottaa lisäpäivät pois, töihin ei kukaan palkkaa 60 vuotiasta(ei palkkatöihin)

      • leikkuri.käy

        Aina kun kokoomus on hallituksessa niin leikataan juuri näiltä pienituloisilta. Siitähän on toki puhuttu jo jonkin aikaa että lisäpäivät poistetaan nyt kun kaikki halutaan töihin ne sairaatkin (aivan älytöntä). Tällähän meinataan tietysti sitä, että kun on jo parikymmentä vuotta pistetty ihan järjestään kaikista työpaikoista pois niitä ikääntyneitä juuri siksi että pääsevät sitten siihen putkeen. Koska tämä on koskettanut pääosin tätä suurta ikäluokkaa on tietysti selvää, että on aika iso joukko. No iso osa on päässyt jo näistä eläkkeellekin mutta nyt on suunta muuttumassa ja halutaan pitää kaikki ikääntyneetkin jossain toimenpiteissä etteivät eläkkeelle pääse liian helposti ja kuluttamaan sosiaalimenoja.


      • Jartivainen

        Kokoomus nimenomaan haluaa poistaa lisäpäivät eli ns. eläkeputken, jotta saadaan myös yli 60-vuotiaat toimenpiteisiin näille "työnhakukursseille".


    • 1441

      nii, muttei koske nykyisiä 60-ikäisiä vaan sitten muutaman v. kuluttua olevia....siiheksi jo ehtii unohtua jotta toisinkin on ollut. Tuskin teistä kukaan muistaa sitäkään jotta jokin aika taapäin pääsi 53 ikäisenä putkeen... nii se maailma muuttuupi kokoajan.

    • possuttietää

      Kokoomuksen Vartiainen tietää, että kun 60 vuotias laitetaan orjatyöhön kuntouttavaan toimintaan, niin hän kuntoutuu siellä ja on jo 61 vuotiaana kova sana vapailla työmarkkinoilla, työantajat jonossa kysyvät duuniin yli 60 vuotiaita, kyllä kokoomuksen naamat tietävät.

      • itsekin_kohta60v

        Sosio-ekonomiseen statukseen perustuva rasismi on nykypäivänä paljon todellisempaa kuin ihonväriin perustuva varsinkin täällä Suomessa. Maahanmuuttajiin sovelletaan esim. ns. positiivista syrjintää (esim. HKL bussikuskit) mikä sinänsä ei ole välttämättä huono asia mutta sitten kääntäen voi aiheuttaa syrjintää esim. suhteessa kantaväestön työttömiin.

        Varmasti hyvätuloisille kelpaa vaikka jopa 80-vuotias piiaksi tai rengiksi kunhan on vain nöyrä ja kuuliainen isännälleen. Nykyään orjuus perustuu lähinnä riippuvuussuhteisiin eikä enää omistussuhteisiin niin kuin aikoinaan. Nykyään orjan ylläpito on ulkoistettu hänelle itselleen eikä orjan hyväksikäyttäjälle ole enää mitään vastuuta.

        Jonkinlainen kansalaispalkka pitäisi olla jo ihmisoikeus koska ihmistyön merkitys on muutenkin vähenemässä voimakkaasti automaation myötä. Kohta on jäljellä enää se pieni vähemmistö joka omistaa kaiken ja suuri enemmistö joka korkeintaan kelpaa orjiksi jos siihenkään enää kun joutuu kilpailemaan robottien kanssa.

        Tulevaisuus näyttää hyvin synkältä tavallisen ihmisen kannalta jota valtaapitävä enemmistö pitänee lähinnä haittaväkenä itsensä kannalta.


    • Kipujatäälläkin

      Mikäli ihminen ei jaksa niin ihminen pääsee pois työelämästä.
      Toiset lähtee laiskuuttaan vetelehtimään.
      Kyllä niiden särkyjen kanssa on sinniteltävä muutama vuosi.
      Niin tekevät lähestulkoon kaikki kunnolliset ja toimeliaat ihmiset.
      Mikäli lääkäri toteaa asian olevan ok niin tyydy siihen ja lopeta ruikutus.

      • elämäonniinihanaa

        Minä en ole koskaan ollut kunnollinen ihminen ja hyvin olen pärjännyt.Ja olen kunnottomuudestani ylpeä.

        Töitäkin on tullut tehtyä.Eläkettä saan juuri senverran että 62 vuotiaana,kun sitä eläkettä alan nosteleen,niin pärjäilen sillä.

        Mitkään ulkomaanmatkat minua ei ole koskaan kiinnostanut.
        Rivitalopihallani rapsutan kukkapenkkiä ja talvella osallistun työväenopiston kursseihin.

        Vetelehtiminen ja oman itsensä hemmottelu on minun mielipuuhaani.
        Niin kuin Junnu Vainio aikoinaan lauloi:"Käyn ahon laitaa minä ilman paitaa.Ei estä kukaan kun matkaa teen.....käyttäkää te orjat sorvia,jo näkyy hiirenkorvia..."
        Tää on sitä jotain.
        Lääkäreille minä näytän keskisormea.Niistä 9/10 on pelkkiä puoskareita ja paskoja.


    • Alberttiina

      Kyllä porvereist suurin osa on sen verran fiksuja, että tietävät ettei työnantajat suosi 60 vuotiaita, sairaista, työrajoitteisia, tai työttömänä olleita. PAITSI jos orjahommiin työttömyyskorvausta tahi sairauspäivärahaa vastaan. Ja sehän heille ois mannaa jos ei tarvis maksaa niille mittään.
      Kattovat muutenkin alaspäin köyhiä ja työväkeä.
      Kyllä se on nähty. Heit harmittaa kun köyhä kakaroistakin on tullut herroja ja vieneet heijjä kersoje opiskelupaikkoja, ottaahan se tietty heit päähän.
      Harmait hiukssii tulloo kun tajjuu, et nyt noi kersat mennee antaa äänes noil porvareil, kun ei taijjuu, et miks heil on ollut mahollista käyd opiskellee ja mik on tä hyvivointvaltio luonu.
      Ei taijjuu mikä on tän yhteiskunn tulevaisuude kannalt tärkeimmät asiat, et köyhä kakarallakin on ruokaa pöydäs ja mahollist opiskell.

    • kieroselkä

      Nyt on kyllä niin lähellä omaa kokemusta tuo juttu. Itse olen 61 vuotias tstotyöntekijä, jolla lokakuulla todettu nikamasiirtymä ja lannerangan ahtauma, Morton, skolioosi ja kyfoosi ja toisesta korvasta kuulo mennyt. Olisin sinnitellyt töissä vielä pari vuotta nykyisellä 4 päivän työviikolla, koska olen myös omaishoitaja miehelle. Pomo ilmoitti kylmän rauhallisesti että ensi vuoden työsopimus olisi sitten 5 päiväinen. Tehtäväkuva muuttuisi ja saisin 400 euroa lisää palkkaa. Mutta työfyssari sanoi että jos istun jatkuvasti, olemme kohta pson kanssa yhdessä laitoshoidossa. Nyt sairaslomaa on vuoden loppuun. Ilmoitin pomolle että kiitos, ei kiitos. Hän ei omaa empatiaa eikä käsitä ikääntyvien (ikäohjelma), työkyvyn ylläpitoa työjärjestelyillä, vaikka monella kaupungilla on tämä järjestelmä. Meillä ei. Jäi paskanmaku suuhun tästä viimeisestä työpaikasta. Oma terveys on laitettava etusijalle, lapsettomina meillä ei ole apumiehiä talon ylläpitotehtäviin tai siihen että talossa ei olisi enää yhtään liikkumaan pääsevää ihmistä. 1.1. alkaen olen siis työtön, tosin saan ruhtinaallisen omaishoidon tuen 265 euroa kk. Tuskin joudun karenssiin, koska on määräaikainen soppari. Ja jos joudun, ilomielin annan työpaikkani nuorille, jotka jaksavat istua päätteellä ne 42 vuotta, jonka olen yhtäjaksoisesti tehnyt. Nyt sairaslomalla olen ollut paremmassa kunnossa :) mutta luonto ei anna periksi sitä, että menisin uuden sopimuksen turvin töihin ja ottaisin heti sairaslomaa, se ei tunnu reilulta ja kärsisin omantunontuskista. Teinkö oikein vai väärin - elämä näyttää

    • jkll

      Jos pitää irtisanoutua siksi, ettei pysty olemaan työssä, ei ole paljon vaihtoehtoja. Työnhakijaksi ei oteta sairaita, paitsi ehkä vajaakuntoisena, jolloin pyritään hakemaan sopiva työ. Parasta hakeutua sairaspäivärahalle ja ehkä sen jälkeen eläkkeelle, kun tuota ikääkin on jo noin paljon.

      • avunsaanut

        Masennus on kanssa hyvä diagnoosi. Pitää vedota stressaavaan kotielämään, epävarmaan tulevaisuuteen, väsymiseen oireiden vuoksi jne. Tietenkin vaatii lääk psyktr käynnin ja mahd. osasto tutkjakson 4-6 vk. Kun hyvä lääkäri ja oikeita asioita osaat korostaa menee Kelalla läpi kohtuullisen helposti.


    • Spykiatri

      Nykyään vaaditaan 1-6kk suljettua osastoa kuuppahoitoon eläkkeeseen.
      Spykiatri kirjoittaa lomaa sitten loppuun asti,kun päässä on tarpeeksi klappia.
      Mennee mukavasti vuodet tiedottomassa tilassa ja tahdonvastaisessa hoidossa..

      • avunsaanut

        Eipä puhuta höpöjä. Normaali sairaalan avo-osasto jossa tehdään työkyky ja muita selvityksiä. Suljetut on vakaville, vaarallisille (itselleen tai toisille) ja vaikeasti harhaisille. Tavallisia ja uupuneita ihmisiä jotka ei jaksa oravanpyörässä olla. Esim. sairaus/tapaturma vienyt työkykyä, jotain mullistavaa tapahtunut lähipiirissä (lapsen/puolison menetys), jatkuvaa pätkätyötä ja epävarmuutta taloudesta, irtisanominen jne. Hyvin tavallisia ihmisiä jotka vain ovat väsyneet erinäisistä syistä.
        Pitää mennä lääkärille ja sanoa että tarvitsee apua uupumuksen ja väsymisen vuoksi. Siitä yleensä lähtee eteenpäin tai ottaa yhteyttä mielenterveyshoitajaan joka osaa auttaa eteenpäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe