Minulle ei ole kerrottu hoitokokouksista yms asio

maanantain_ajatuksia

Moikka!

Olen 34 vuotias nainen..Hyvin koulutettu ja töissä "uskovaisen" kodin lapsi ja nykyinen VL-liikkeen henkilö. Lisäksi yhden Ryn jäsen :)

Tulin miettineeksi itsekseni kun nettiä oon lukenu ja luen nykyään myös oman uskonnon ja herätysliikkeen historiaa....

Kysymys miksi vanhemmat yms. ei ole minulle koskaan kertonu herätysliikkeen taustoista?

On vaan eletty päivä kerrallaan ja uskottu suu auki.

Nyt kun netti on tullu ja kaikenlaisia blogeja ja keskustelusivuja niin kyllä minulle maisterin koulutuksella selviää jo se että on toimittu tosi väärin (toimitaan edelleen)...ihan jo srkn johdossa koska sieltä on masinoitu noita hoitokokokouksia yli 600 kertaa (olen lukenut)...ja on tehty vääriä päätöksiä maallisen elämän tavoista joita ry hyväksyy....pitäs rehellisesti tunnustaa virheet ja elää tätä päivää....kaikki tekee virheitä ja ne on oman lihan aikaan saannoksia....

Mutta vl-liikkeessä (liikkeen kautta) on paljon hyvää paljon kavereita, harrastuksia, toimintaa yms. terveelliset elämäntavat jne.

Mutta usko tuo paljon pelkoa ja ahdistusta. Sillä emme elä tätä aikaa varten.

Jos multa kysytään niin kaikenlainen "hoitokokoustaminen" on väärin kyllä Jumala antaa kasvun...Onhan nytkin meillä erilaiset tavat Venejän ja Afrikan uskovaisten kanssa....jne

66

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NopeaPiipahdus

      Nopeasti ruokatunnilta, luin kolme riviä.......
      Kommentti: Miksi et mene hoitoon, olet selvästikin pimahtanut, monestakin syystä, mutta tuo että esiinnyt naisena kertoo vapinasta.

      Vapinaan saat hyvän täsmälääkkeen, DIAPAM!

      • 426

        Tällaistakö on vl-uskovan huolenpito lähimmäisestään?

        Olisiko voinut jotenkin esim. Jumalan Sanalla osoittaa, että koko herätysliikkeen historia on ollut Jumalan johdattamaa. Kuinka suuri siunaus elävästä uskosta on tullut ja kuinka ulkopuolisetkin tunnustavat, että Vl:t ovat uskovaisia.

        Jeesus antaa joitakin tuntomerkkejä elävästä uskosta: "syntisairaat parannetaan, hengellisesti sokeat saavat näkönsä, synnin spitaalia puhdistetaan, hengellisesti kuolleita herätetään uuteen uskonelämään ja köyhille saarnataan evankeliumia.

        Vai saarnataanko vain hengellisesti rikkaille?


    • kiertokoulusta

      Sisältöön en puutu,mutta kirjallinen ilmaisutaitosi ontuu
      varsinkin välimerkkien käytön osalta.

    • välimerkkitähän

      sehän se onkin tärkeintä jos joku ontuu vaikkapa piste puuttuu siihen se asiakin sitten puutuu.

      minä kun puhun, niin sanon aina että ..välimerkki.. jatkoa, ja taas ..välimerkki.. jne.!

      on todella tärkeää puhuakkin oikein!

    • valoakinon

      aloittajalle, oletko koskaan ymmärtänyt mistä Jeesuksen seuraamisessa on kysymys, epäilen ettet ole!

      ja toinen asia, et sinä voi Jeesusta seurata ilman uudestisyntymää Jumalan Hengestä!

      jos et tiedä mitä se tarkoittaa olet totaalisen pihalla asiasta ja siis kuulut siihen "uskontoosi" kuten asian ilmaisemalla kerrot suunnilleenkaiken omasta jumalasuhteesta.

      tiedätkö ettei Jumalaa kiinnosta kuulutko veeälliin vaiko älveehen, Häntä kiinnostaa pelastaa sinut, ja siinä taas ei auta mikään kyltti minkään oven päällä vaan aivanmuut asiat.

      • eiuuutta

        Aloittaja on palstan vakiosairas kuten sinäkin, jonka kanssa jauhat paskaa vuodesta toiseen.


    • etymmärrämitään

      Jos minun olisi pakko pitää uskovaisena sinun kaltaistasi älyllisesti epärehellistä ihmistä, joka roikkuu mukana pelkän yhteisön (tuttavat, ystävät, kaverit) vuoksi, todennäköisesti sairastuisin henkisesti. Meitä, jotka saattaisimme sairastua henkisesti teidän raivokkaasti vaatimastanne uskovaisenapitämispakosta, on kenties kymmeniätuhansia. Joka tapauksessa monet uskovaisista eivät ehkä kestäisi henkisesti terveinä uskonvapautensa riistoa uskovaisenapitämispakon alttarille.

      Onneksi ette ole onnistuneet (ainakaan vielä) runnomaan läpi lainsäädäntöön uskovaisenapitämispakkoa, vaan ihmisoikeuksiin kuuluva uskonnonvapaus antaa ihmiselle täyden itsemääräämisoikeuden pitää epäuskoisina keitä aidosti pitää.

      Ilmeisesti kuitenkin maailmanloppua edeltävänä aikana Jumalan vastustajat onnistuvat jollain kieroilulla runnomaan läpi uskovaisenapitämispakon ja poistamaan uskonnonvapauden ihmisoikeuksista ja lainsäädännöstä. Kenties se tapahtuu juuri väittämällä, että uskovaisenapitämispakko ei muka olisi uhka kenenkään mielenterveydelle, mutta vl:ilta vääriä pehmikkeitä vaativien mielenterveydelle on uhka, jos he eivät saa pakolla vaatimiaan vääriä pehmikkeitä. Sen verran vääriä pehmikkeitä vaativillakin on totuudentuntoa jäljellä, että he eivät vaadi vääriä pehmikkeitä Jehovan todistajilta tai muslimeilta, vaan vain uskovaisilta. Niin paljon ei ole totuudentuntoa, että nöyrtyisivät parannukseen, sillä he ovat hyvin mielistyneitä maailman syntielämään eivätkä ole siitä valmiitta luopumaan. Tämä kaikki ja taivas myös, myös vl:ien taivas ja ilman vl-kilvoitusta!

      Uskovaisenapitämispakon toteutuessa monet luopuvat ja joutuvat helvettiin yhdessä uskovaisenapitämispakon ajaneiden kanssa. Silloin ovet katua vasten suljetaan, arkin ovi pannaan kiinni. Uskovaisenapitämispakkoon alistumattomille on luvassa kuolemantuomio, minkä vuoksi Jumala inhimillisen pelon kautta sinetöi heidän suunsa. Elävää evankeliumia saarnataan enää salaa yksityisesti kodeissa ja uskovaisten salaisissa kokoontumisissa. Salaisia pieniä kokoontumisia varjostaa joukkoon soluttautuneiden ekumeenisten petturien ja ilmiantajien uhka. Monet kuolevat marttyyreinä, kun "puhdasoppista" uskovaisenapitämispakkoa vahtivat kiihkoekumeenikot ilmiantavat ja teloittavat Raamatun mukaisesti uskovia.

      Marttyyrejä odottaa parempi huominen kuoleman virran ja ajan rajan toisella puolella. Ilmestyskirjan mukaisesit Saatana on irti vähän aikaa, syvyyden kaivo on auki ja tuhanten juonten konstimestari kiertää maata viimeisellä raivollaan tämän maailman kuolinkouristuksissa saadakseen vielä mahdollisimman monta uskovaista langetettua ainoasta oikeasta ja elävästä uskosta kadotukseen vievään ekumeniaan. Sitten tulee loppu. Jeesus Kristus palaa kunniassaan. Uskovaisille se on ihana päivä, heidän vainoojilleen hirveä ja pelottava päivä.

      Nykyään käydään vielä ankaraa taistelua uskonnonvapauden puolustajien ja uskovaisenapitämispakon väkisinrunnojien kesken. Toistaiseksi uskonnonvapaus on kestänyt. Voi kuitenkin tulla aika, jolloin epärehelliset ja kierot yksiarvoiset uskovaisenapitämispakon ihailijat saavat tahtonsa läpi ja alkaa kristittyjen maailmanlopun vainot. Järkyttävää on huomata, miten uskovaisenapitämispakon väkisinrunnojia kiinnostaa vain oma mielenterveytensä, joka heidän mukaansa järkkyy, mikäli he eivät saa pakotettua vl-uskovaisia pitämään kaikkia ekumeenikkoja uskovaisina. Samaan aikaan heitä ei lainkaan kiinnosta vl-uskovaisten mielenterveys, joka etenkin heikoimmilla romahtaisi vl:ien uskonvapauden kriminalisointiin.

      • lestahellaritkeksii

        Höh, "uskovaisenapitämispakko" muka. Kaikkea ne lestahellarit keksii. Ei se ole mikään, jos vl:t edellytetään pitämään uskovaisina tosi uskovaisia. Jos ymmärrätte vähänkin asioita, niin ymmärrätte myös tämän. Moni ekumeenikko on menettänyt mielenterveytensä, kun lestahellarit on hänet tuominneet helkkariin. Pitäisihän teidän lestahellareiden ymmärtää, ettei kenenkään ekumeenikon usko yksin riitä eikä edes muiden ekumeenikkojen päähän taputtelut. Tarvitaan lisäksi lestahellareiden tunnustus uskon oikeellisuudesta. Pitäisihän teidän se ymmärtää, ettei se ole teiltä pois eikä loukkaa teidän uskonvapauttanne, mutta teilläkin on tiettyjä velvollisuuksia kanssaihmistenne ekumeenikkojen mielenterveyden vaalimisessa. Toki kunnon ekumeenikon mielenterveys on aina tärkeämpi kuin kuin jonkun lestahellarin, tajuaahan sen tyhmempikin.


      • suoratsanatsinulle

        Mene "lestahellaritkeksii" hoitoon!


    • Väärässä_ovat

      Jos haluat keskustella vanhoillislestadiolaisen kanssa hoitokokouksista, ei tule mitään. Minulla meni monta vuotta huomata, että kieroja ovat. Uskoin hyvää. Nuista vastauksistakin voi päätellä, että mitään ei haluta korjata. Sellainen on heidän tahto. Omille lapsille ei kerrota, miten väärässä on oltu. Parannusta ei haluta tehdä. Selitellään vain, että muut olivat väärässä. Mutta siitäpä sitten huomaamme, että ovat hyvin väärässä.

    • ErkkiPiispa

      Höpö Höpö. Lestahellarit olivat oikeassa mm. SMP-asiassa. Raamatussa on kymmeniä kohtia, jotka yhtäpitävästi varoittavat SMP/PS. -vaarasta sekä kehottavat tukemaan Kokoomusta ja Keskustaa. E-ryhmän ruokakaupasta maitopurkin ostaminen tuomitaan mm. Hes. 5:6 / Matt. 4:5.

      • jätkäkeksiikeksii

        Nimenomaan hellareissa äänestetään kd:ja. Oikein kokoontumissa pohditaan, ketä erityisesti kannattaa äänestää, että saadaan mahdollisimman monta omaa ehdokasta läpi. Vanhoillislestat äänestävät yleensä kepua ja joskus kokoomusta. Muissa lestoissa voi olla suurempaa hajontaa puolueiden kesken. Lestahellarit eli sekä hellarien että lestojen kokoontumisista hengenravintoa hakevat äänestänevät lähes aina kd:ja.


    • 68-vuotias

      Aloittajalle:
      Asiallisiakin tietoja hoitokokouksista saat tältä palstalta, kun kirjoitat hakusanaksi Hoitokokous. Lisäksi voit lukea Aini Linjakummun aiemman kirjan ´Haavoittunut yhteisö´. Samalta tutkijalta on vastikään ilmestynyt uusi kirja liittyen samaan aiheeseen, siitä kirjoitettiin vastikään ainakin Kaleva- lehdessä.

      Kysele rohkeasti ainakin omaisiltasi, jos he ovat noina aikoina, siis 1970- luvulla kulkeneet Ry:n seuroissa ja siten hoitokokouksissakin. Päivämiehen kokouskutsuissa usein velvoitettiin kaikkia osallistumaan noihin "neuvonpitoihin" tai mitäpä nimeä noista kokouksisa silloin käytettiinkin.

      Kyseisenä aikana uskovaisia alettiin syyttämään väärästä hengestä, joita sanottiin olevan monennimisiä, joista "kososlainen henki" lienee niistä kuuluisin.
      Menneitä kokouksia on tiettävästi (ehkä pakon edessä) pahoiteltu ja muutamia ylilyöntejä on myönnetty tapahtuneen. Kuitenkaan perusteellista parannuksentekoa ei ole tapahtunut. Jos olisi, minäkin sen tietäisin.
      Oli ne kamalia aikoja, kaikki eivät selvinneet niistä edes hengissä...

    • ffghjk

      "" Kysymys miksi vanhemmat yms. ei ole minulle koskaan kertonu herätysliikkeen taustoista? ""

      Sama täällä!

      • 68-vuotias

        Vastausta kysyjille:
        Kokouksista kiellettiin kertomasta ainakin "ulkopuolisille". Olisiko niin, että nuo varsin paljon erilaisia traumoja aiheuttaneet kokoukset on haluttu haudata hiljaisuudessa, eikä kertoa niitä nuoremmille, Ry:n sisällä olevillekaan?

        Toinen oletus voisi olla se, että vaitiolleet vanhemmat ovat itsekin olleet "juonessa mukana" ja ehkä häpeävät sitä. Rohkaisenkin teitä: KYSELKÄÄ!


    • ErkkiPiispa

      Erkki Piri Hoitokokous YouTube

    • TotuusHoitokokouksista

      "Hoitokokous on sielunhoidollinen, parantava ja hoitava keskusteluhetki."

      Lääninrovasti Erkki Piri Kalevassa 15.10.2011.

    • Vanhuudenhopero

      Arvoisa maisteri. Peruskoulussa jo opetetaan herätysliikkeiden historiaa, ei niinkään netissä..

      • 68-vuotias

        "Vanhuudenhopero":lle

        Taitaapa arviosi mennä "vanhuudenhöperyyden" piikkiin. Peruskoulun uskonnon kirjoissa on varmaan myös "maisterin" aikoihin ollut kirjoituksia eri uskontokunnista, lestadiolaisuudestakin, mutta hoitokokouksista tuskin uusimmissakaan opuksissa kerrottaisiin. Kunhan asia tarpeeksi vanhenee, saattaapa joskus noistakin kamalista kokouksista oppikirjatietoakin jo olla.


    • ahdistunut1993

      "Hoitokokous on sielunhoidollinen, parantava ja hoitava keskusteluhetki."

      Lääninrovasti Erkki Piri Kalevassa 15.10.2011.


      Pätee erityisesti suljettujen ovien takana pidettyihin ja pikkutunneille venyneisiin "keskusteluhetkiin".


      Miksi Erkki tuollaista voi kirjoittaa? Ilmeisesti on itse sen verran nuori, ettei ole myöskään kuullut mitä niissä tapahtui. Ja ovatko edes loppuneet?

      • Ei_mikään_poika_enää

      • Kyllä_tuo_on
        Ei_mikään_poika_enää kirjoitti:

        Taitaa olla kuitenkin niin, että Erkki on jo unohtanut 70luvun, onhan hänellä jo tuota ikääkin.
        Ymmärtääkseni hän oli silloin hyvinkin ahkerasti puhdistamassa puimatannerta.
        Taisi olla Koillismaalla hyvinkin tuttu näky jakelemassa "armoa ja oikeutta".

        Onkohan tässä kuva hänestä:
        https://freepathways.wordpress.com/2014/12/11/lestadiolaispapille-huomautus/

        rovasti Erkki Pirin kuva. Kaikki uskovaiset tuntevat Erkki Pirin.

        Erkki Piri sekoili hoitokokousaikoina 1970-luvulla niin kuin kaikki silloiset 800 puhujaa; tosin jotkut puhujista sekoilivat vähemmän kuin toiset ja antoivat selvästi ymmärtää, etteivät ymmärrä, mistä tässä nyt on kyse... siis muusta kuin olemisesta Heikki Saaren talutusnuorassa.

        Monesti palstalla on tänäkin vuonna toisteltu, että Pirin mukaan hoitokokous on paranta, hoitava... ja mitä kaikkea... keskusteluhetki. Periaatteessahan noin onkin. Kuitenkin sana"hoitokokous" sai 1970-luvulla niin saatanallisen leiman, että koko sana pitöisi SRK_direktiivillä kieltää ja roviolla polttaa.


    • 68-vuotias

      Aloittajalle ja muillekin vihje:

      Kyselkää vanhemmiltanne heistä, jotka hoitokokousten aikoihin erotettiin ja/tai erkaantuivat Ry:ltä ja ottakaa yhteyttä heihin!
      Nyt yhteydenpito sukulaisten ja silloisten ystävien ja tuttujen kesken näyttää olevan sallittua. Alkuakoinahan erotettuihin ei saanut olla missään yhteyksissä, kaikki katkesikin kuin seinään.

      Todellisuudessa tiespä kuinka monet Ry:ltä lähteneet ovat säilyttäneet entisen uskonsa, he eivät lähteneet "väärähenkiopin" ja kamalien kokousten hyväksymisten raamatunvastaiselle tielle.

      • erityisesti

        Erityisesti avioeron ottaneet hoidetut ovat säilyttäneet entisen Raamatun vastaisen uskonsa, joka oli heidän erottamisensa pohjimmainen syy.

        Mark. 10:
        9 Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako." [1. Kor. 7:10]
        10 Kun he olivat keskenään, opetuslapset kysyivät uudestaan tätä asiaa.
        11 Jeesus sanoi heille: "Se, joka hylkää vaimonsa ja menee naimisiin toisen kanssa, on avionrikkoja ja tekee väärin vaimoaan kohtaan. [Matt. 5:32; Luuk. 16:18]
        12 Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, hänkin tekee aviorikoksen."


      • Näinseon

        Ja onhan SRK:n hyväksymänä ollut eräs puhujakin, joka hylkäsi vaimonsa ja otti uuden.


      • ehkäpäonollut
        Näinseon kirjoitti:

        Ja onhan SRK:n hyväksymänä ollut eräs puhujakin, joka hylkäsi vaimonsa ja otti uuden.

        Tarkoitatko sitä 70-luvun puhujaa, joka on tällä palstalla tilittänyt, että hänet erotettiin puhujan paikalta, kun oli eronnut ja ottanut uuden? "Synnistä jää arvet", oli SRK:n peruste.


      • kiintoisaoppi
        Näinseon kirjoitti:

        Ja onhan SRK:n hyväksymänä ollut eräs puhujakin, joka hylkäsi vaimonsa ja otti uuden.

        Ymmärrän niin, että Näinseon kokee hänelle olevan luvallista ottaa avioero ja uusi puoliso "tasapuolisuuden nimissä", jos SRK on sallinut jonkun puhujan jatkaa puhujana avioerosta ja uuden ottamisesta huolimatta. Raamatun sanalla ei tässä ole merkitystä. Näinseon vaikuttaa kieltämättä olevan tukevasti ihmistekojen perustuksella, varmaan jo entisessä erottamista edeltäneessäkin Raamatun vastaisessa uskossaan. Siinä kaiken mitta on vl:ien oikeat ja kuvitellut teot: Näinseonille on luvallista syntiä tekemättä ja uskoa menettämättä tehdä kaikkea, mitä vl:t ovat tehneet tai mitä Näinseon kuvittelee vl:ien tehneen.


      • Näinseon
        ehkäpäonollut kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä 70-luvun puhujaa, joka on tällä palstalla tilittänyt, että hänet erotettiin puhujan paikalta, kun oli eronnut ja ottanut uuden? "Synnistä jää arvet", oli SRK:n peruste.

        En tarkoita vaan sitä, joka on saarnannut suviseuroissakin ja ollut SRK:n johtokunnan jäsen vuoteen 2007 asti.
        Eli seurakunnan paimenen pitää olla yhden vaimon mies, ketjutus lienee sallittu.


      • kosaarnamiehestä

        Jos olen oikeassa henkilössä, niin huti menee. On kyllä eronnut (vaimo lähtenyt), mutta ei ole tietääkseni avioitunut uudelleen.


      • Näinseon
        kosaarnamiehestä kirjoitti:

        Jos olen oikeassa henkilössä, niin huti menee. On kyllä eronnut (vaimo lähtenyt), mutta ei ole tietääkseni avioitunut uudelleen.

        Et ole oikeassa henkilössä tai ainakaan siinä, jota tarkoitan.
        Tämä arvostettu puhujaveli hylkäsi vaimonsa ja otti kohtsilleen tuoreemman.
        Silloin kultaisella 70luvulla.


      • enkuullutkaan

        En ole kuullut. Taidat huijata. Tiedän yhden, jonka vaimo teki itsemurhan ja joka avioitui myöhemmin uudelleen. Tiedän toisen, jonka vaimo lähti ja joka elää edelleen yksin. Mutta tuosta en ole kuullut.


      • Näinseon
        enkuullutkaan kirjoitti:

        En ole kuullut. Taidat huijata. Tiedän yhden, jonka vaimo teki itsemurhan ja joka avioitui myöhemmin uudelleen. Tiedän toisen, jonka vaimo lähti ja joka elää edelleen yksin. Mutta tuosta en ole kuullut.

        Se on se kertomattomuuden kulttuuri, varmasti on paljon muutakin, mitä nuoremmat ei tiedä historiasta.

        No okei, tässä linkkiä
        https://freepathways.wordpress.com/2011/02/06/avioero/
        puolen välin alapuolella

        https://www.youtube.com/watch?v=TuNgKLYOTGM
        3:18->, 7:19->


      • sisälukutaitoinen
        Näinseon kirjoitti:

        Se on se kertomattomuuden kulttuuri, varmasti on paljon muutakin, mitä nuoremmat ei tiedä historiasta.

        No okei, tässä linkkiä
        https://freepathways.wordpress.com/2011/02/06/avioero/
        puolen välin alapuolella

        https://www.youtube.com/watch?v=TuNgKLYOTGM
        3:18->, 7:19->

        Niin? Puhutaan yhdestä eronneesta, ei uudelleen avioituneesta.

        Täyttä roskaa nämä väitteet: "En tarkoita vaan sitä, joka on saarnannut suviseuroissakin ja ollut SRK:n johtokunnan jäsen vuoteen 2007 asti." ja "puhujaveli hylkäsi vaimonsa ja otti kohtsilleen tuoreemman."


      • Näinseonvaionko
        sisälukutaitoinen kirjoitti:

        Niin? Puhutaan yhdestä eronneesta, ei uudelleen avioituneesta.

        Täyttä roskaa nämä väitteet: "En tarkoita vaan sitä, joka on saarnannut suviseuroissakin ja ollut SRK:n johtokunnan jäsen vuoteen 2007 asti." ja "puhujaveli hylkäsi vaimonsa ja otti kohtsilleen tuoreemman."

        Jaa, voihan se olla niinkin, että olen saanut väärän käsityksen avioitumisesta, kun olen kuunnellut juoruja.
        Sama ongelmahan se on SRK:hon uskovilla, perättömät juorut leviää vuorokaudessa läpi Suomen, eikä kohdehenkilöltä kukaan kysy asiasta.

        Tämä kuitenkin lienee totta "eronnut ei voi toimia puhujana vl-liikkeessä"
        Yhtä suurpiirteisesti tässäkin taidetaan mennä kuin siinä, ettei pf-tapausten salailija voi toimia puhujana.


      • katkaisejuoruiltasiivet
        Näinseon kirjoitti:

        Se on se kertomattomuuden kulttuuri, varmasti on paljon muutakin, mitä nuoremmat ei tiedä historiasta.

        No okei, tässä linkkiä
        https://freepathways.wordpress.com/2011/02/06/avioero/
        puolen välin alapuolella

        https://www.youtube.com/watch?v=TuNgKLYOTGM
        3:18->, 7:19->

        Linkeissä mainittu saarnamies ei tietääkseni ole missään vaiheessa avioitunut uudelleen. Aina on ollut liikkeellä yksin.

        "Jaa, voihan se olla niinkin, että olen saanut väärän käsityksen avioitumisesta, kun olen kuunnellut juoruja."

        Mitäpä jos juoruämmä katkaisisit juoruilta siivet sen sijaan että edelleen levittelet paikkansapitämättömiä meheviä juoruja tällä palstalla?

        "Tämä kuitenkin lienee totta "eronnut ei voi toimia puhujana vl-liikkeessä""

        Jos on itse ottanut eron, niin ei voi toimia. Jos on tullut jätetyksi, voi toimia. Jos tulee jätetyksi ja avioituu uudelleen, ei voi toimia.

        Oma avioerosi ja syrjähyppysi ovat pyhiä?


      • puhumattomuusjuorut

        Paikkansapitämättömien juorujen levittely on sitä vl-puhumattomuuskulttuuria, josta vl:ien pitäisi tehdä parannus!!!


    • Etsivä-xx

      Oletpa avaaja tähän ketjuun saanut vastauksia joissa ei lähestytä sinun avaustasi, eli sitä kysymystä miksi sinulle ei ole kerrottu. Minä en ole syntynyt lestadiolaisuuteen, mutta puhumattomuuteen ei tarvitse etsiä syitä vanhoillislestadiolaisuudesta vaan yleisestä ihmisen ja ihmisyhteisön toiminnasta, jolla uskon olevan biologisen pohjan koska se toistuu niin selkeästi. Ihminen ei kerro kokemuksistaan omille lapsilleen. Ensin siksi että pientä lasta suojellaan sellaisilta asioilta jotka ovat itselle vaikeita. Lapsi ei ole terapeutti eikä kokemusten jakaja. Minulla on kokemus oman mummoni hautajaisista. Kerroin silloin mitä mummo oli kokenut vuoden 1917-18 tapahtumien aikaan. Setäni kysyi silloin mistä minä tiedän. Ilmeni että mummo ei koskaan puhunut niistä ajoista omien lastensa kanssa, minun eli lapsenlapsen kanssa hän puhui kun olin nuori aikuinen. Tätini kuoli ja hautajaisten jälkeisellä kahvilla hänen kotonaan katsoin heidän imeväisenä kuoleen esikoisensa kuvaa ja sanoin sedälleni, että tädille asia oli kova paikka. Setä kysyi hämmentyneenä että miten täti minulle puhui, kun asiasta ei koskaan puhuttu heidän välillä eikä perheen lasten kanssa. Sota on myöskin kokemus mistä jotkut miehet puhuvat, mutta josta moni mies ei puhunut omille lapsilleen ollenkaan. Kyse on mielestäni siitä, että muille kuin omille lapsille on helpompi puhua kipeistä tunteistaan ja muistoistaan. En minä hyvä ketjun avaaja olisi huolissani siitä että vanhempasi eivät ole puhuneet. Kokemus on varmasti ollut kova, siitä on vaikea puhua.

      Mitä Linjakummun kirjaan tulee, tulee nähdä sekä metodi, joka on vähän erikoinen ja tuottaa siksi omanlaisiaan tuloksia varmasti mistä tahansa tutkimuskohteesta ja sitten hänen tutkimusaineistonsa, joka on kerätty tietyllä tavalla eikä vastaa tavanomaista tilastollista otantaa yhteisöstä.

      Linjakummun toista kirjaa en ole lukenut. Jos kyse on tutkijan omasta kokemuksesta ja tunteista on objektiivisuuden säilyttäminen vaikeaa. Jos kyseessä on tukija miksi hän ei siirry metodillaan muiden liikkeiden tutkimukseen?

    • riittapekonen

      "" Jos kyseessä on tukija miksi hän ei siirry metodillaan muiden liikkeiden tutkimukseen? ""

      Siksi, koska vanhoillislestadiolaisuudessa on enemmän tutkittavaa asiaa kuin monissa muissa uskonyhteisöissä yhteensä.

    • mentori

      Lapin yliopistossa tutkitaan lestadiolaisuutta siksi kun se on yliopiston määrittämä keskeinen tutkimuskohde. Lestadiolaisuus syntyi Lapissa (tosin Ruotisn puolella) ja on tietenkin luontevaa että juuri Lapin yliopisto kerryttää siihen liittyvää asiantuntemusta ja tutkimustietoa. Lapin yliopistossa on tehty väitöskirjoja ja graduja aiheesta ja siitä on yliooistossa kursseja. Mutta kyse ei tietenkään ole teologiasta!!!! Vaan tieteestä.

      • mentorille

        ....ja sensaatiohakuisuudesta myös: "tutkimuksen" rahoitus järjestyy silloin paaljon helpommin:)


    • Laudatuuria

      .."Nyt kun netti on tullu ja kaikenlaisia blogeja ja keskustelusivuja niin kyllä minulle maisterin koulutuksella"..

      Kuuden A:n aliOPPILAS.

    • nykäsenMasavilli

      Puhujana toimiminen VL piireissä ja avioero --> uuden miehen tai vaimon ottaminen. No, tässä on ihan hyvä syy miettiä voiko mies tai nainen jatkaa VL puhujana eron ja uuden puolison myötä. Tässä asiassa VL liike opettaa varmaan ihan oikein. Toista on lähteä syrjimään, jos äänestää "väärää" puoluetta. Mutta puolison hylkääminen on varmasti oikea peruste tarkastella puhujanoikeuksia. Ei kaikki VL opetus suinkaan ole väärää. Hyvä, jos SRK uskoisten linja pitää tässä asiassa. Romukoppaan joutavat sen sijaan TV-ohjelmien katsomis-kiellot & Kok. ja Keskustan pakko-äänestäminen. Kristitty joutuu Jumalan Sanaan sidotun omatuntonsa mukaisesti tutkailemaan vielä enemmän netin sisältöjen kanssa. TV-laitteesta näytettävä ohjelmavirta kuitenkin aina läpäisee jonkun seulan.

      • seulaseula

        Seula ja seula. Kyl joku Bik Brothers ainakin on ihan saastaa. Kamera vaan seuraa kun nuoret örveltää ja kirjoilee. Ko. ohjelma on kauhistus. Toki sitä kauhistusta netissäkin on.


      • kauheaTVohjelma

        ... siis KIROILEE ja ÖRVELTÄÄ nuoret. Tuomitakseen bik brothersin ei todellakaan tarvi olla vanhis lessu. Muutkin uskovaiset tuomitsevat ko. ohjelman.


      • kamooooon

        "voiko mies tai nainen jatkaa VL puhujana eron ja uuden puolison myötä"

        Sinä jaksat kehitellä typeriä juttuja. Ensin keksit ruveta nimittelemään vl:ia lestahellareiksi ja nyt pohdiskelet, voiko kuvitteellinen vl-naispuhuja jatkaa tehtävässä eron ja uuden puolison ottamisen jälkeen. Jokin taso sentään jutuissa, Esko!


      • Kerrtgs

        Arvoisa Esko eli nimimerkki "kamoooon", olet hävytön etkä ansaitse tulla VL laumaan yhdistetyksi. VL puhujista mieleen tulee muun muassa Mari Leppänen. Lestahellareihin lukeutuva henkilö siis.


    • Uskollasylkijät

      Sattumalta palstalle tulleena luin kiinnostuksella ajatuksiasi, koska ymmärrän, että itse olet lestadiolainen, etkä arvostele uskonsuuntausta, vaan sen jäsenten toimia.
      Ajattelin, että asiasta seuraa mielenkiintoinen keskustelu.
      Vastaukset tyrmäävät!

      Onko ymmärrettävä, että nämä nimettömät kirjoittajat ovat uskovaisia ja hartaita lestadiolaisia, jotka ovat ainoan oikean uskon seuraajia!

    • Maisteri-tai-ei

      käytä omia aivojasi - ajattele - mutta ei taida onnistua enää aikuisiällä - on se ajatuskyky tukahdutettu jo lapsena.

    • Kirjanoppinut-maisteri

      kyselee täällä hoitokokouksista. Miksi et kysy omilta vanhemmiltasi asiasta? He varmaankin kieltävät niiden olemassa olon - eihän teidän itseriittoisessa lahkossanne vuosikymmenten ajan harjoitettua pedofilliaa ja insestiäkään myönnetty, ennenkuin media nosti asian julkisuuteen.

      Ulkoluvullako sinä itsellesi maisterin paperit sait? Ilman oman ajattelemisen häivääkään.

    • 68-vuotias

      Uusille lukijoille muutamia esimerkkejä hoitokokousten syytteistä:

      Eräs mies kertoi käyneensä konsertissa ja pyysi sitä anteeksi. Puhujapöydän takana olevalta ei kuulunutkaan anteeksiantoa vaan piina jatkui niin kauan, kunnes mies hoksasi "tunnustaa" olleensa väärässä hengessä ja käyneensä konsertissa. Sitten saarnamies julisti synninpäästön.

      Eräs oululaismies kertoi taannoin ottaneensa työntekijöitä syntymäaikojen perusteella. Tuomiona väärähenki.

      Uudistettavana olevan laulukirjan vähänkin kriittisesti suhtautuneet "väärässä hengessä".

      Eräs jo vanhempi nainen oli kysynyt perusteita aiemmin kuulemalleen saarnalle, jossa puhuja oli tuominnut naisten hiusten kihartamisen, permanentin laiton. Vaimo tuomittiin väärään henkeen menneeksi siksi, koska oli asiaa kysynyt.

      Pidettiin myös "sukukokouksia". Erääseen kokoukseen kutsuttiin jo ajat aiemmin kuolleen ja monelle kutsutulle tuntemattomaksi jääneen puhujan ja erään toisenkin puhujan (heidän nimillään siis) väärän hengen levinneisyyttä, siis sitä, miten laajalle on näiden "henki levinnyt".

      Em. kutsuttuihin kokouksiin menemättömyys tiesi puhutteluja oman paikkakunnan Ry:llä. Kokoukseen menemättömyys tiesi varmaa erottamista Ry:n jäsenyydestä ja tuomitsemista väärähenkiseksi ja uskonsa menettäneeksi.

      Siioninlaulusta:
      "On koti, jonne myrskyt maan ei saavu konsanaan. Ei sinne aallot raivollaan käy rauhaa sortamaan. Siell´uupunehet rauhan saa, siell´taistot kaikki taukoaa."

      Kuultuja tuomion sanoja tiettävästi vieläkin saarnaavalta:
      Voi mikä saasta , voi tuota pimeyttä, olet Raamatulla sekoittanut itsesi. (Vastauksena siihen kyn kysyttiin , millä Raamatun perusteella uusi "henkioppi" on.)

    • EskonPuumerkki

      Kuka tämä Esko on? Joku lestahellari vai?

      • Evässue

        Paha sanoa. Tunnen vain yhden Eskon ja hän ei ole lestahellari vaan ihan lut. kirkon jäsen.


    • hyväihminen

      Etkö sinä hyvä ihminen tiedä, että mummujen, pappojen ja E-liikkessä käviöiden jne.
      oli tunnustettava seurakunnan edessä jopa seksiasennotkin.
      Armotta, vaikka kaikki lueteltiin aamuöihin saakka, heitettini hoitomiesten
      voimasta saa-tanan haltuun. Lisäksi kaikkia kiellettiin olemasta näiden ihmisten
      kanssa missään tekemisissä, muuten käy samoin. Monet itsemurhat todettiin,
      Vasta Piispan puututtua asiaan, hän ankaralla kädellä, ev.lut. kirkosta erottamisella
      sai hoitokokoukset lakkaamaan-lähes. Ja Heikki Saaren erottamisella joka oli
      hoitokokousisä.
      Siis se on Suomen suurin uskonnollinen saa.tanalleheittohäpeä, josta kiellettiin julkisesti
      puhumasta ja josta vaiettiin. Piri, Voittonen, Savela jne. hoitomiehiä.
      Siksi vanhemmat eivät kerro vaan mykistyy

      entinen vl kävijä

      • takatiheys

        Selkeä tieto.
        --
        laittanet googleen haun "hoitokokous"
        Alkaa Suomen suurimmat uskonnolliset häpeät paljastua.

        -------
        t-a


    • ErkkiPiispa

      Hoitomiehistä ainakin PIRI kait on elossa. Tosin ehkä jo yli 60-vuotias.
      Pirin mukaan hoitokokous on sielunhoidollinen, parantava, hoitava keskusteluhetki. KALEVA-lehdessä vuonna 2011 annettu lausuma. Mitä hetkiä sitten olivat pikkutunneille jatkuneet ja lukittujen ovien takana tapahtuneet mummojen Kososlaisuus-rääkkäykset...

      Erkki Piri hoitokokous YouTube

      • TiedoksiTyhmälle

        Piri on n. 40-vuotias. Eli unissasi on ollut hoitomies, ei muutoin. Aika Peukuttaja-Idiootti olet.


      • eiturhake

        Heh heh! E.P. jäänyt/ päässyt eläkkeelle kolmikymppisenä.


      • ilkieää

        Vanhus saasta, pahin hoitomies , lienee n. 80 v.
        Jo v. 75 paha hoitomies.
        -----------
        ----
        ----------


      • Lueskellut

        Ainakin Oulun seudulla Erkki Piri näyttää olevan kirkon suosiossa. Hänen kolumnejaan (kuvan kanssa) julkaistaan sillointällöin seurakuntalehdessä ´Rauhan Tervehdys´, viimeksi tuoreimmassa lehdessä nro 17 (30.4-7.7.2015).
        Sitä en tiedä, ollaanko lehden toimituksessa tietoisia E.P:n kyseenalaisista toimista Rauhanyhdistyksen piirissä.


    • Onko sinulle avaaja kerrottu, millaisia SAATANALLISIA Raamatun vastaisia VALHEOPPEJA vanhoillislestadiolainen herätysliike opettaa?

      VAIN ME.

      • hiljaisuudenjälkeen

        Heinolassa jumalaton vappuhulina jatkuu.......


    • kokousmuistiott

      Kysy srk:sta kait saa sieltä kokousmuistioita...

    • ei_saa

      Kukaan ei saa muistella hoitokokouksia...:)

    • vanhlestmies

      Kirjoituksesi vaikuttaa tekaistulta, tai sitten et ole vain kuunnellut seurapuheita ja lukenut Päivämiestä. Kyseistä aihetta on sivuttu lukuisissa seurapuheissa, suviseuroissakin. Päivämiehessäkin aihetta on sivuttu sivukaupalla. On aika erikoista, ettet ole kouluttautuneena ihmisenä ollut tämän vertaa perillä näistä. Tod näk. olet pelkkä feikki.

    • luuvalopotilas

      Tiedätkö avaaja, mistä hoitokokouksen voisi tilata. Onnistuu netissä? Olen luuvalopotilas ja kokeillut kaikkea muuta, paitsi hoitokokousta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4964
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3257
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1395
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1235
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      71
      929
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe