Sunnuntai viettäjät miten selitätte tämän?

Herraonyksi

"Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole" (Ilm.21:1).

"Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." Jes 66: 22-23.

Miten te selitätte että sapatti (laki?) on voimassa kun Jumala luo uuden maan ja taivaan tuhat vuotisen valtakunnan jälkeen? Haluan ymmärtää miten te ajattelette tästä asiasta?

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastakysymys koskien tuota toista mainittua juhlapäivää: viettävätkö adventistit uudenkuun päivää? Jos eivät, niin miksi eivät, jos sapattikin on niin ehdoton?

      • Herraonyksi

        Tietääkseni, he eivät vietä, minä en ole adventisti. Nämä eivät kuulu aiheeseen. Vain miten te hellarit selitätte että sapatti ja muut raamatulliset juhlapäivät ovat voimassa tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen?


    • Tusendetfinnstusen

      http://www.concordia.fi/luentoja/valtakuntaoppi.htm
      "...Väärä tuhatvuotinen valtakunta-oppi irrottaa meidät Kristuksesta........"

      http://www.sti.fi/luennot/files/RM171007.htm
      "..Mitä Raamattu sanoo tuhatvuotisesta valtakunnasta............................5. Taustalla (mahdollisesti) oleva juutalainen ajatusmalli Lisävaloa antaa juutalainen ajatusmalli. Ilm ei seuraa sitä sinänsä, mutta se on varmasti ollut monille kristityillekin tuttu. Tietyn juutalaisen käsityksen mukaan koko maailmanhistoria vastaa Jumalan kuutta luomispäivää: yksi päivä on tuhannen vuoden jakso. Kun kuusi päivää eli 6000 vuotta on eletty, tulee seitsemäs päivä eli sapatti, joka sekin kestää 1000 vuotta. Tämä pitkä sapatti on lepopäivä, täyttymyksen, loppuun suorittamisen ja tyydytyksen kokemisen aika, mutta vielä vanhassa luomakunnassa. Vasta sitten tulee kahdeksas päivä eli kahdeksas "vuosituhat", joka on ikuisuus. Ilm:n rakenteessa tulevat kuin tätä vastaten luvussa 21 uusi luomakunta ja ikuisuus............................7. Tuhatvuotisen valtakunnan kohtaloita kirkon ja teologian vaiheissa--Tuhatvuotinen valtakunta on Ilm:n kiistanalaisimpia kohtia. 20:1–7:n kuusi mainintaa tuhannesta ovat aiheuttaneet tavattomasti päänvaivaa selittäjille. Kiliasmilla on kristillisen kirkon ja ajattelun vaiheissa ollut (usein kiihkeät) puoltajansa ja vastustajansa. Ongelma on ollut niin keskeinen, että kokonaiset eskatologian järjestelmät ovat saaneet nimityksensä siitä, miten ne mieltävät "tuhatvuotisen valtakunnan"...............

      8. Luterilaisten tunnustuskirjojen lausuma
      Luterilaisille on erityisen ongelmallista, että asiasta tunnutaan puhuttavan, vaikkakin lyhyesti, luterilaisissa tunnustuskirjoissa torjuvasti. Augsburgin tunnustuksessa, päätunnustuksessa, sanotaan (XVII:5):"Seurakuntamme tuomitsevat sellaiset, jotka nyt levittävät juutalaisia oppeja, joiden mukaan hurskaat tulevat saamaan herruuden maailmassa ennen kuolleiden ylösnousemusta, sen jälkeen kun jumalattomat on kaikkialla kukistettu."
      Ei tietenkään voi kristittynä ajatella, että hurskaat hävittävät kaikki jumalattomat. Niin ei Ilm 20 kuitenkaan sanokaan. On myös huomattava, että Augsburgin tunnustus torjuu tässä tietyt juutalaiset opit. Kysymystä tuhannen vuoden ajasta eivät pohtineet vain alkukristityt, vaan siitä oli mitä moninaisimpia ajatuksia myös juutalaisessa ilmestyskirjallisuudessa eli apokalyptiikassa. On siis mahdollista tehdä tässä asiassa ero "juutalaisten oppien" ja Ilm:n sanoman välillä ja torjua edellinen mutta hyväksyä jälkimmäinen....."

      • Herraonyksi

        OK, en vain ymmärrä miten kirjoituksesi liittyy aiheeseen, kun Jumala on luonut uuden maan ja taivaan joka tiedetään että tapahtuu tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen, sapatti on vieläkin voimassa uudessa maassa Jes 66.20-22, miten te selitätte tämän raamatullisesti? Miksi me pakanat pitää totella Jumalan lakia kuten sapattia, uudessa maassa ns paratiisissa?


    • Tusendetfinnstusen

      Luuk."..Ja hän sanoi heille: "Ihmisen Poika on sapatin herra"..."

      Millonkahan se "sapatti" alkaisi kun ei ole "yötä" eikä "auringonvaloa"? ( Siis "uudessa maassa" jossa ei ole mm. temppeliä, eikä uhrimenoja. Riittävä kertakaikkinen uhri oli Golgatalla Jeesuksen Kristuksessa )
      Ilm."..Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.."


      Gal.5:1.".Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. 2. Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi. 3. Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain. 4. Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta. 5. Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta. 6. Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko..."

      Jaak.2: 8." Vaan jos täytätte kuninkaallisen lain Raamatun mukaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi", niin te hyvin teette; 9. mutta jos te henkilöön katsotte, niin teette syntiä, ja laki näyttää teille, että olette lainrikkojia. 10. Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin. 11. Sillä hän, joka on sanonut: "Älä tee huorin", on myös sanonut: "Älä tapa"; jos et teekään huorin, mutta tapat, olet lainrikkoja. 12. Puhukaa niin ja tehkää niin kuin ne, jotka vapauden laki on tuomitseva. 13. Sillä tuomio on laupeudeton sille, joka ei ole laupeutta tehnyt; laupeudelle tuomio koituu kerskaukseksi..."

      Mm. Jesajan kirja sisältää "apokalyptisiä" jaksoja, jotka on tulkittava kirjallisuus lajinsa mukaisesti. Lisäksi Jesaja oli "lakiliiton" aikainen profeetta, ja näin ollen julisti sanomaa joka oli kytköksisssä "lakiliiton" säädöksiin. (sapatti, leeviläiset papit, uhraamiset yms.)

      https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10224/3797/nissinen.pdf?sequence=1
      " APOKALYPTIIKKA: MITÄ, MIKSI JA MILLOIN?.."

      http://jullepartanen.blogspot.fi/2012/03/mitas-se-apokalyptiikka-nyt-olikaan.html
      "..Mitäs se apokalyptiikka nyt olikaan?.."

      • YeshuajaToora

        Niin ihmisen Poika on Sapatin Herra koska hän nousi kuolleista Sapattina, ei sunnuntaina, oli kaksi Sapattia sillä viikolla. Ei ole yötä eikä auringonvaloa, oletko tosissaan? Kuka on Sapattiin antanut ihmisille joka asuu paratiisissa ihmistein keskellä? Eiköhän itse ilmoittaa milloin on Sapatti.

        Vaikka raamattu varoittaa toistuvasti henkilöistä joka tekee ihmeitä, mutta eksyttää ihmiset pois Toorasta, on väärä profeetta, niin ette edes ottaa kaikista yksinkertaista varoituksesta kiinni.Galatalaiskirjettä lainataan sangen rennosti, pönkittämään ajatusta liberaalista ja lain hylänneestä Paavalista, Kun tulee puhe juhlapyhistä tai sapatin vietosta, moni lainaa Galatalaiskirjettä, ikäänkuin se olisi jotenkin suunnattu Herran juhlia tai sapatteja vastaan. Toora näyttää että Jumalan asema koskien Sapattia on selvä. Se on perjantai-illasta lauantai iltaan ja meidän on erotettava tämä aika Hänelle Pyhänä Päivänä. Historia näyttää että ihminen muutti tämän epäkunnioituksesta juutalaisuutta ja Tooraa kohtaan. Kristityt eivät vaivaudu tutkimaan tätä historiaa (tai he eivät välitä) hyväksymällä valheen, että Jumala muutti tämän. Tämän seurauksena, he rikkovat Jumalan Sapatin joka viikonloppu, samalla kun he kuljettavat Hänen Tooraansa Raamatuissaan matkalla "sunnuntain Jumalanpalvelukseen" joissa saarnataan "vapautta Toorasta".

        >>>Mm. Jesajan kirja sisältää "apokalyptisiä" jaksoja, jotka on tulkittava kirjallisuus lajinsa mukaisesti. Lisäksi Jesaja oli "lakiliiton" aikainen profeetta, ja näin ollen julisti sanomaa joka oli kytköksisssä "lakiliiton" säädöksiin. (sapatti, leeviläiset papit, uhraamiset yms.)<<<

        Ai niin Jumala Sana on vanhentunut ja kirous TEILLE ,,,,,en viitsisi enemmän tuhlaa aikaa mutta saat kristityILLE tarkoitettu varoitus;Jeesuksen sanoista: "'Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.' Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, *laittomuuden tekijät!'' (Matteus 7:21-23)

        * raamatun asettama tarkoitus on anomia 'olla ilman Jumalaan lakia' = Tooraa. Asiayhteydessä käy ilmi että ne ihmiset jolle Yeshua sanoo "en tunne teitä", hänen toisella tulemisella, heidän tunnuspiirteet ovat :

        1. He profetoivat Jeesuksen nimessä
        2. He karkottavat pahoja henkiä Jeesuksen nimessä
        3. He tekevät voimatekoja Jeesuksen nimessä
        4. He kutsuvat ja ylistävät Jeesusta 'Herra Herra';ksi
        5. He ovat vailla Jumalaan lakia Tooraa

        Israelin Jumalaa ei voi palvella noudattamatta hänen tahtoaan. Hänen tahtonsa on ilmoitettu Toorassa.


      • Fjällborg
        YeshuajaToora kirjoitti:

        Niin ihmisen Poika on Sapatin Herra koska hän nousi kuolleista Sapattina, ei sunnuntaina, oli kaksi Sapattia sillä viikolla. Ei ole yötä eikä auringonvaloa, oletko tosissaan? Kuka on Sapattiin antanut ihmisille joka asuu paratiisissa ihmistein keskellä? Eiköhän itse ilmoittaa milloin on Sapatti.

        Vaikka raamattu varoittaa toistuvasti henkilöistä joka tekee ihmeitä, mutta eksyttää ihmiset pois Toorasta, on väärä profeetta, niin ette edes ottaa kaikista yksinkertaista varoituksesta kiinni.Galatalaiskirjettä lainataan sangen rennosti, pönkittämään ajatusta liberaalista ja lain hylänneestä Paavalista, Kun tulee puhe juhlapyhistä tai sapatin vietosta, moni lainaa Galatalaiskirjettä, ikäänkuin se olisi jotenkin suunnattu Herran juhlia tai sapatteja vastaan. Toora näyttää että Jumalan asema koskien Sapattia on selvä. Se on perjantai-illasta lauantai iltaan ja meidän on erotettava tämä aika Hänelle Pyhänä Päivänä. Historia näyttää että ihminen muutti tämän epäkunnioituksesta juutalaisuutta ja Tooraa kohtaan. Kristityt eivät vaivaudu tutkimaan tätä historiaa (tai he eivät välitä) hyväksymällä valheen, että Jumala muutti tämän. Tämän seurauksena, he rikkovat Jumalan Sapatin joka viikonloppu, samalla kun he kuljettavat Hänen Tooraansa Raamatuissaan matkalla "sunnuntain Jumalanpalvelukseen" joissa saarnataan "vapautta Toorasta".

        >>>Mm. Jesajan kirja sisältää "apokalyptisiä" jaksoja, jotka on tulkittava kirjallisuus lajinsa mukaisesti. Lisäksi Jesaja oli "lakiliiton" aikainen profeetta, ja näin ollen julisti sanomaa joka oli kytköksisssä "lakiliiton" säädöksiin. (sapatti, leeviläiset papit, uhraamiset yms.)<<<

        Ai niin Jumala Sana on vanhentunut ja kirous TEILLE ,,,,,en viitsisi enemmän tuhlaa aikaa mutta saat kristityILLE tarkoitettu varoitus;Jeesuksen sanoista: "'Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.' Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, *laittomuuden tekijät!'' (Matteus 7:21-23)

        * raamatun asettama tarkoitus on anomia 'olla ilman Jumalaan lakia' = Tooraa. Asiayhteydessä käy ilmi että ne ihmiset jolle Yeshua sanoo "en tunne teitä", hänen toisella tulemisella, heidän tunnuspiirteet ovat :

        1. He profetoivat Jeesuksen nimessä
        2. He karkottavat pahoja henkiä Jeesuksen nimessä
        3. He tekevät voimatekoja Jeesuksen nimessä
        4. He kutsuvat ja ylistävät Jeesusta 'Herra Herra';ksi
        5. He ovat vailla Jumalaan lakia Tooraa

        Israelin Jumalaa ei voi palvella noudattamatta hänen tahtoaan. Hänen tahtonsa on ilmoitettu Toorassa.

        Oikaisen yhden osaan viestistäsi että nämä ihmiset jotka Herra Jeesus ei tunnista, ovat yhteenkuuluva ryhmä. Tämä ihmisryhmä palvovat Jeesusta Herrana ja karkottavat pahoja henkiä Hänen nimessä, profetoivat ja tekevät voimatekoja Hänen nimessä. Mutta Jeesus ei tunnista heitä koska he eivät tehneet Isän tahtoa ja vastustavat Isän tahtoa joka on Toora sen takia he ovat anomia eli lainrikkojia.Tämä ihmisryhmä ei ole vaikea tunnista, ei tarvitse olla mikään teologian professori ymmärtääkseen ketä he ovat. Toinen kiinnostava asia tämä samaa ihmisryhmä odottavat että heidät tempaistaan ylös ennen suuren ahdistuksen aika. Heidät kyllä "tempaistaan" suuren ahdistuksen JÄLKEEN tuliseen järven poltettavaksi koska olivat lainrikkojia.He ottavat Jeesuksen syyksi rikkomalla sapattia ja kaikkia muita käskyjä koska haluat olla "vapaita".

        Matt:13 40-42 "Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta (anomia / lain rikkomista), ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. "


    • * En tiedä mitä soopaa te adventismin edeustajat suollatte tänne palstalle, olette ihan hukassa, Jumala antoi lakinsa Mooesken kautta, ainoastaan juutalaisille, lakia ei koskaan ole annettu pakanoille, jos pakanat sekaantui jotenkin lainrituaaleihin, se oli heille kuoleman paikka, pakanat ei saanut edes astua temppelin alueelle, saati itse temppeliin, pakanat oli täysin pois kaikesta Jumalan palveluksesta ja lain tekemisitä, . Ja nyt, te surkimukset, yritätte Uudenliiton aikana , jonka Jeesus omalla verellään on avannut myös pakanoille, eli meille, ei-juutalaisille. Nyt te tungette omaa lakianne oki Jeesusken ja ohi lahjavanhurskauden, yritätte sitoa Kristuksessa vapautettuja , laista vapautettuja uudestaan lainalaisuuteen sabatteinnenne ja muine jalkoenpesemisienne kautta, olette kirottuja, ellette ole täysin Kristusksen armonalaisuudessa, ei piiruakaan lainkautta saatavan vanhurskauden alaisuudessa, laki tappa teidät synteihinne, vain Jeesuskessa Kristuksessa pysyen ja YKSIN armossa , ei ainuttakaan laintekoa, ei sabattia, ei pyhäpäivää, ei jalkoejnpesua, ei niin ainuttakaan tekoa ollaksenne Jumalalle otolliset, vain Kristuksessa Jeesuksessa voimme kelvata Jumalalle, Jumala hyväksyy ainoastaan Jeesusken , ja meidät Hänessä, jos ja kun olemme aidosti uudestisyntyneet, Jumala näkee vaib yksin Poikansa ja Hänen verensä kautta ne, jotka USKOVAT Häneen ja ovat pestyt Karitsan verellä. On täyttä Jumalan pilkkaa yrittää sabateilla ja muilla keinoilla lähestyä Jumalaa, Jeesusken ulkopuolella on ihminen täysin erossa Jumalsta, ja on kirouksenalainen, vain ristinkautta , jossa Jeesus poisti kirouksen joka laista seuraa, , ilman Jeesusta Kristusta olet kadotettu vaikka tekisit mitä. Ja vain yksin Jeesuksessa, ei mitään muuta, yksin armosta voit pelalstua, !

      • 1234567---

        Kuten olen useasti maininnut, niin helluntailaisuus on tullut tiensä päähän monine, monine harhaopetuksineen.
        Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt Hän on tehnyt tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.


    • " 1. Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna?
      2. Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
      3. Niinkö älyttömiä olette? Te alotitte Hengessä, lihassako nyt lopetatte? "!
      * Nyt TE, adventismin edustajat, olette näiden Galatalaisten kaltaisia. Siis Älyttömiä, kun yritätte täyttää lakia.
      * " 7. Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia.
      8. Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi".
      9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
      10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
      11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
      12. Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä".
      13. Kristus on lunastanut meidät ln tiedät Jumalalle otolliskesi. ain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -
      * Eikös TE adventismin edustajat juuri pitäydy laintekoihin, sabatteinenne ja muine Jos taas sekoitatte lain ja armon, olette yhä vailla Kristusken armoa ja osallisuutta ristin kautta saatavaan syntienanteeksi saamiseen ! Olette yhä synneissänne.laintekojenne kautta, ja eikö tuossa Galatalais kirjeessä juuri mainita, että tulee täyttää KOKO LAKI, jos senkautta haluaa tulla vanhurskaaksi? Miksi TE siis yritätätte luikkia Jumalan luo , ohittamalla Jeesuksen, ja luulette sabattinne ja muut joutavat tekonne pyhittävän teidät otolliseksi Jumalalle. ?
      * Heb. 10:10. " Tämän tahdon perusteella meidät on pyhitetty Jeesusken Kristuksen ruumiin uhrilla kertakaikkisesti."!
      * KERTAKAIKKISESTI", mitä sinä voistkaan enää tehdä asian hyväksi, ei kuule sun sabatinviettos voi paikkailla Kristuksen työtä, vai oletko niin pahasti eksyksissä omaan uskonnollisuuteesi, että kehtaat edes yrittää, että kehtaat edes siitä täällä julkisesti toitottaa, kunka ihmeellinen ja hyvä oikein oletkaan, ajatella, sinä pidät sabattia, oi voi, ! Sinu yrityksesi täyttää lakia, pienimmiltäkin osin, sinä häpäiset ja pilkaat Jumalaa, ja teet Kristuksen työn mitättömäksi. Tallat Jumalan Pojan veren jalkoihisi omilla töilläsi, ikäänkuin olisit parempi ja puhtaampi, tai miellelstäsi Jeesuskelta jäi jotain tekemättä, ! Mieletön olet Galatalaisten tavoin !

      • 1234567---

        Adventisteille kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen.


      • jotain.unohtui
        1234567--- kirjoitti:

        Adventisteille kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen.

        Jospa se jäisikin siihen kasvattajan alaisuuteen. Mutta kun pakkaavat unohtamaan sen, ettemme enää ole kasvattajan alaisia, vaan ostettu kalliilla verellä lapseuteen.
        Ja advareiden on pidettävä sapatti. Johan siellä palstalla advareiden Suomen korkeimmin koulutettu adventismin puolustaja, Timo Flink, on sanonut selkeästi että jos sapatin hylkää, niin tie vie grillituotepuolelle. Tosin, eivät kyllä usko helvettiinkään, joten sanotaan sitten vaan kadotukseen.


    • väärinkäännetty

      "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." Jes 66: 22-23.

      Teksti on käännetty väärin. Oikea käännös on tällainen:

      Jesaja 66:

      23 "And it shall be from new moon to new moon And from sabbath to sabbath, All mankind will come to bow down before Me," says the LORD. Isaih 66, New American Standard Bible

      "..uudesta kuusta uuteen kuuhun ja sapatista sapattiin..."

      Tämä ei tarkoita noita päiviä, vaan koko ajan, jatkuvasti. Samalla tavoin sanomme "viikosta toiseen", siis jatkuvasti. Taivaassa palvomme Jumalaa koko ajan, ei joka 7. päivä. Jumala on ajan ulkopuolella.

      Nyt teet väärää teologiaa väärästä käännöksestä.

      • YeshuajaToora

        וְהָיָה, מִדֵּי-חֹדֶשׁ בְּחָדְשׁוֹ, וּמִדֵּי שַׁבָּת, בְּשַׁבַּתּוֹ; יָבוֹא כָל-בָּשָׂר לְהִשְׁתַּחֲו‍ֹת לְפָנַי, אָמַר יְהוָה.

        שַׁבָּת, בְּשַׁבַּתּוֹ;= sapatista sapattiin =jatkuva palvontaa

        Olet oikeassa ja Herraonyksi on väärässä, meillä jotta te haukutte "judaistiksi" on se tapa ettemme puolustaa väärää teologia, jos olemme väärässä tunnustamme vääryyden. Tämä ei kuitenkaan puolustaa sunnuntai pyhittämistä "Herran päivänä" koska sillä viikolla oli kaksi sapattia suuri sekä viikoittainen sapatti, ja hän nousi viikottaisena sapattina, Sapattina Herrana. Yeshuan ylösnuosemus pitäisi kiinnosta kaikkia kristityjä, ilman hänen ylösnousemustaan hän olisi vain yksi profettaa muiden joukossa. Sen takia suosittelen kaikille luettavaksi alhaalla olevaa linkki artikkelin, joka halua tietää totuuden Yeshuan pääsiäisviikosta. Meidän pitäisi aina pyrkiä totuuden koska Hän itse rakasta totuutta!

        http://avatkaa.com/ynousemus.html


      • Herraonyksi

        :):)


    • Luuk.6

      Onhan se sapattilaki edelleen voimassa, ihminen kun ei jaksa ilman lepoa. Jumala on antanut meille työn, että otsa hiessä pitää ansaita leipänsä, mutta on antanut myös yhden päivän viikossa lepopäiväksi, ei ilman sitä ihminen jaksa.



      1 Niin tapahtui eräänä sapattina, että hän kulki viljavainioiden halki, ja hänen opetuslapsensa katkoivat tähkäpäitä, hiersivät niitä käsissään ja söivät.
      2 Silloin muutamat fariseuksista sanoivat: "Miksi teette, mitä ei ole lupa tehdä sapattina?"
      3 Mutta Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen seuralaistensa oli nälkä,
      4 kuinka hän meni Jumalan huoneeseen, otti näkyleivät ja söi ja antoi seuralaisilleenkin, vaikkei niitä ollut lupa syödä muiden kuin ainoastaan pappien?"
      5 Ja hän sanoi heille: "Ihmisen Poika on sapatin herra."
      6 Ja toisena sapattina hän meni synagoogaan ja opetti; ja siellä oli mies, jonka oikea käsi oli kuivettunut.
      7 Ja keksiäkseen jotakin, mistä häntä syyttäisivät, kirjanoppineet ja fariseukset pitivät häntä silmällä, parantaisiko hän sapattina.
      8 Mutta hän tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi miehelle, jonka käsi oli kuivettunut: "Nouse ja astu esille." Ja hän nousi ja astui esille.
      9 Niin Jeesus sanoi heille: "Minä kysyn teiltä: kumpi on luvallista sapattina: hyvääkö tehdä, vai tehdä pahaa, pelastaako henki, vai hukuttaa?"
      10 Ja hän katsoi ympärilleen heihin kaikkiin ja sanoi miehelle: "Ojenna kätesi." Mies teki niin, ja hänen kätensä tuli jälleen terveeksi.

      Daavid oli ymmärtänyt, että käskyt ovat ihmistä varten eikä päinvastoin.

    • ljlnljnm

      Miksi näinkin yksinkertaiseen asiaan pitää kompastua. Jumala teki kuusi päivää töitä ja lepäsi seitsemännen. Tehkäämme samoin hyvällä omalla tunnolla.

      • lepovaan

        Onneksi monilla aloilla on nykyisin 5-päiväinen työviikko -> 2 lepopäivää!


    • EtsiHERRA

      Jeesus sanoi että sapatti on voimassa vielä lopun aikoina, kun profetoi: "Rukoilkaa, ettette joutuisi pakomatkalle talvisaikaan tai sapattina" (Matt. 24:20). Jeesus sanoi että sapatti on voimassa niin mikä on ihminen sen purkamaan?

      Messias joka ottaa pois pilkunkin Toorasta, ennen kuin taivas ja maa katoavat, on valhemessias. Toora kertoo sen. Kristittyjen Jeesus ei sovi kirjoitusten kuvaan Messiaasta. Joko kirjoitukset tai kristittyjen oppi on siis väärä. Minä uskon jälkimmäiseen, sillä kirjoitukset sopivat täydellisesti yhteen UT:n kanssa, kun UT luetaan kontekstista käsin, eikä kristinuskon opeista käsin. Me olemme irottaneet Paavalin sanoja törkeästi kontekstista, ja kumonneet niillä koko muun Raamatun.

      Ymmärrän todella hyvin ihmisiä jotka puolustavat perinteistä kristinuskon näkemystä. En olisi itsekään ikinä päässyt siitä irti ellei minua olisi todella revitty siitä irti ja suorastaan jouduin menettämään koko uskoni neljäksi vuodeksi - sitten vasta olin valmis kuulemaan mitä Hänellä oli sanottavaa. Joten en yhtään ihmettele jos kaikki eivät hetkessä tuosta vain saa samaa ilmestystä. Me olemme erittäin sitkeitä ja kovapäisiä ja se on aina suuri ihme kun sydän uudistuu. Se myös ottaa todella kipeää, mutta samalla se on upeinta mitä olen koskaan kokenut.

      En ole katkera kenellekään entiselle opettajalleni, ainoastaan sille vihollishengelle joka kirkkoisistä lähtien on mestaroinut kirkossa. Silti uskon että Jumala on jopa katolisuuden pimeimpinä vuosisatoina saanut pelastettua kirkon sisälläkin joitain harvoja. Ja Hän on oikeudenmukainen tuomari joka osaa ottaa tuomitessaan huomioon sen tiedon tason minkä varassa kukakin on joutunut ratkaisunsa tekemään.

      • 1014

        "Silti uskon että Jumala on jopa katolisuuden pimeimpinä vuosisatoina saanut pelastettua kirkon sisälläkin joitain harvoja. "

        Tottakai on, onhan katolisilla kuitenkin kaikkien harhaoppien ohella Jumalan Sana eli Raamattu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe