Timo ja Alexis - kohtalontoverit

olkaammeihmisiksi

Näin kirjoittaa Kauppalehti tänään:

"Ateenassa työhuonettaan pitää Alexis Tsipras, jonka muodonmuutosta radikaalista oppositiojohtajasta pragmaattiseksi pääministeriksi yhä odotetaan. Vararikon partaalla olevan maan johtaminen saattaa olla juuri nyt vaikein työ Euroopassa. Pohjoisessa meillä on perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, joka parhaillaan mallailee erivärisiä ministerisalkkuja.

Sattuman oikusta tässä on kaksi poliitikkoa, jotka nousivat valtaan tukipakettipolitiikkaa vastustamalla, mutta joiden pitäisi nyt kääntää takkinsa ja puhua omat joukot mukaan."

Kolmas tukipaketti Kreikalle on kaikkien, ja varsinkin pienen ulkosuhteista täysin riippuvainen ja huonoon kuntoon mennen Suomen, etu.

Lisäpaketti on kuitenkin pieni suhteessa entisiin, ja on oletetttavaa että se alentaa maamme odotettua kokonaistappiota joka meille Kreikan ongelmien hoidosta koituu. Eli se ON Suomen etu. Suomen etu on myös olla joustava ja meidän on mukailtava Saksan linjaa. Saksa on meidän tärkein vientimaa, sekä EU:n taloudellinen johtaja.

Soini tietää, ja on aina tiennyt, tämän. Mutta nyt hänen pitäisi saada äänestäjänsä ymmärtämään tosiaisat, jos hän mielii hallitukseen.

Olettettavsasti hänen retoriikkansa perustuu toteamukseen että hän taisteli eurotukia vastaan - mutta hävisi. Ja nyt kun tässä suossa ollaan, niin kolmospaketti on huonoista ehdotuksista paras.

(btw: hän oli totaalisen väärässä väitteisään että olisi ollut Suomen kannalta parempi antaa ongelmamaiden ja/tai suuren määrän Euroopplaisia pankkeja vain kaatua kun eurokriisin alkumetreillä. Mutta SITÄ hänen ei tarvitse äänestäjilleen myöntää. Olisi kuitenkin suotavaa että PS:n poliitikkoeliittii olisi tästä selvillä.)

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halla-ahon_äänestäjä

      Kuppalehden ja Tsiparsiksen pitäisi tukea Veikko Hurstin patsashanketta ensin ollakseen edes uskottavia


      VÄHÄVARAISEN ASIALLA

      Köyhien puolustajat STADISTA LAPPIIN
      Jätkäsaaren lyhty http://www.jatkasaarenlyhty.suntuubi.com/?cat=8

      LAPPI JARMO JUNTUNEN https://www.youtube.com/watch?v=tuc_Ii2RwpY&feature=youtu.be&t=10
      STADI RENE HURSTI http://www.jatkasaarenlyhty.suntuubi.com/fi/Ajankohtaista/Blogi/?year=2015&skip=0&hotid=1


      PATSAISTA
      PATSAS VEIKKO HURSTILLE ON VÄHINTÄ MITÄ SUOMESSA VOIDAAN TEHDÄ NYT
      http://www.adressit.com/hurstille_patsas
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Hursti

      • olkaammeihmisiksi

        "Kuppalehden ja Tsiparsiksen pitäisi tukea Veikko Hurstin patsashanketta ensin ollakseen edes uskottavia"

        Persut ajavat Tom of Finland patsasta Helsingin uuden kirjaston puistikkoon. Hurstin hanketta ovat jo pitkään ajaneet vasemmistopuolueemme - niin ja myöhemmin somessa myös PS. Mutta somessa kun ei asiosita päätetä!


      • ruplarännikommunistit

        VASEMMISTOLIITTO AJAA SUOMEA KUIN HIRTTONARU HIRTETTÄVÄÄ
        rupakommunistinen putinistinen vasikkalauma


      • olkaammeihmisiksi

        "VASEMMISTOLIITTO AJAA SUOMEA..."

        Vasemmistoliitto on oppositiossa. Se ei aja yhtään mitään. Kuten ei ole tehnyt PS:kään tähän asti. Muutta jos Soini nyt menee hallitukseen hänen on myytävä sinullekin ajatuksen siitä että kolmospaketti pienentää odotettavissa olevia luottotappioitamme - eli on sinunkin etusi.

        PS:n vero- ja sosiaalipolitiikka on hyvin, hyvin lähellä vasemmistoliiton linjaa. Kun VL keksi raippaveron hyvätuloisille se antoi sille nimen solidaarisuusvero. Kun Soini MATKI vasemmistoa samalla esityksellä hän nimesi veron hyvin harhaanjohtavasti "wahlroosveroksi". Paljon osuvampi nimi olisi ollut "soinivero", koska sehän koskee nimenomaan korkeapalkkaisia. Sellaisia kuin Soini.

        Wahroos on kerännyt varallisuuden täysin jollain muulla kuin palkalla (joskin hän myös muutaman roposen palkkakin on joskus ansainnut). Vasemmistoliiton ja Soinin mietteet myös maamme wahlroosien verottamisesta kulkevat samoillla linjoilla.

        Sinä siis tuet piilokommaria!


    • KetäKiinnostaaKauppaleht

      Kauppalehden asiantuntemushan onkin tunnetusti ollut kovaa valuttaa politiikan suhteen, ja ennen kaikkea talouden suhteen. Kauppalehtihän oli kovastikin asintuntijoineen ajamassa tätä maailmanlopunmeiningin globaalia markkinataloutta, ilman kritiikkiä, jopa silloin kun muualta asiantunijoilta alkoi tulla jo vuonna 2006 varoituksia talouden riskeistä - Kauppalehti jatkoi linjallaan, eli ajoi asiantuntemuksensa kanssa täysillä päin seinää - niin kuin nytkin juttujensa kanssa.

      • olkaammeihmisiksi

        "Kauppalehden asiantuntemushan onkin tunnetusti ollut kovaa valuttaa"

        No eiköhän se aikuisten oikeastiu ole vähän kovempaa valuttaa ku ne somen kaikukammiot joissa sinunkaltaisesi huutelevat.

        Ja onhan se totta että populisteilla Timo ja Alexiksellä on aika samankaltainen ongelma. Molemmat ovat keränneet ääniä löysillä heitoilla, ja nyt valtaan päästyään heidän on pyrittävä ajamaan maidensa AITOA etua.

        Eikä se suinkaan kummankaan kannalta ole Kreikan luhistuminen. Ei Kreikan eikä Suomen. Ja molemmat heput tietävät tämän varsin hyvin!


      • olkaammeihmisiksi

        Mielipiteitään on muutettava silloin kun siihen on hyvä syy. Se on vastuullisuutta.

        Mutta miten Soini pärjää kun Arhinmäki vappupuheessaan kutsuu mielipiteen muuttumisen "takin kääntämiseksi". Sehän on sama asia mutta ilmaisun mielikuva on kielteinen.

        Neljä vuotta sitten Arhinmäen vappupuhe sai PS-untuvikot niin pois tolaltaan ettei edes Soini saanut heitä rauhoittumaan. Siihen kariutuivat Soinin hallitushaaveet siltä erää. Untuvikot kielsivät puolujohtajaa ottamasta järjen käteen, eli kääntämään takkinsa.

        Lajissa joka on olevinaan Soinin suurin valtti - mielikuvapolitiikka - menikin hiukan toisin päin: Arhinmäki - Soini, 6-0.

        Ehkä untuvikot tällä kertaa pitävät kitansa visusti kiinni, ja antaa johtajan hoitaa puoluetta. Kaikki vaalitäkyt unohdetaan ja mennään halitukseen tekemään kantamaan vastuuta ihan oikeista kysymyksistä.


    • Kwitt

      Ongelmahan on edelleenkin sama, kuin ensimmäisen kanssa, kuin toisenkin kanssa, ja tulee olemaan kolmannenkin kanssa - niillä ei ole kuin Kreikkaa ja Kreikkalaisia heikentävä vaikutus. kahden ensimmäisen - niiden "maailman pelastavan vaikutuksen", siis suurpankkien pelastamisen ja niiden voittojen rahoittamisen veronmaksajien taskusta, ajoivat suurpankit ja niiden omistamat politikot. Kolmas ei enää olisikaan vaikutuksiltaan, siis pankkeihin ja sijoittajiin kovinkaan oleellinen - sillä veronmaksajat on jo kiinnitetty Kreikka-maksajiksi, eli pankeillä ja siis heidän omistamiensa politikkojen mielissä Kreikka ole enää tärkeä ja kiinnostava - eli erotkoot tai olakoot eroamatta eurosta.

      Ongelma syntyykin lähinnä siitä, että kun Kreikka eroaisi ja saisi taloutensa nopeasti kuntoon, mitä tekisivät muut velkaiset maat joita EU, IMF ja EKP ovat ohjailleet ja kiristäneet tekisivät, lähtisivätkö nekin eurosta, ja jättäisivät velkansa maksamatta, koska ero eurosta on ainoa joka saa nuo taloudet nousuun, eikä lisälainat ja tukipaketit. Ne ovat EU;ta ja euron säilyttämistä varten - siis helvetin kallis kupla veronmaksjien piikiin.

    • saijytamaja

      Käy sääliksi noita kreikkalaisia. Jos eivät olisi euro-maa. Maa olisi jo ajat sitten todettu maksukyvyttömäksi ja veloista olisi osa annettu anteeksi, vertaa Argentiinaan. Mutta ei onnistu kun keskieurooppalaiset pankit ovat velan antajina ja itsekin euro-maita. Kreikka ulos eurosta tai jokaiseen maahan oma euronsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe