Voin todistaa WC:n olleen kaikkea muuta kuin rikos

KovaUsko

Ojelmus: "Uskon nimittäin vahvasti, että viimeistään EIT tulee muuttamaan käsitystä Wincapitasta. Sinänsä nämä maakunnissa käydyt oikeudenkäynnit ovat kummallisia. Ne eivät ole oikeudenkäyntejä sanan varsinaisessa merkityksessä. Ne ovat tilaisuuksia, missä kerrotaan ennalta päätetty tuomio. Käräjäoikeuden tuomarit ovat ikävässä tilanteessa. Konfiskaatiot perustuvat Hannu Kailajärven saamaan tuomioon."

Tämä on aivan totta, sillä konfiskaatiot perustuvat Hannu Kailajärven saamaan tuomioon. Jäsenet eivät ole syyllistyneet rikokseen eikä heitä syytetä, tai edes epäillä mistään rikoksesta. Jäsenet ovat saaneet varoja Kailajärven tekemästä rikoksesta, ja nyt he myös joutuvat luopumaan näistä samoista varoista samaan rikokseen vedotetn. Kukaan ei saa hyötyä toisenkaan tekemästä rikoksesta, ja hyödynsaaja vain palautetaan tilanteeseen, jossa hän oli ennen Kailajärven rikosta. Mikä tässä on tai voisi olla oikeudellisesti tai moraalisesti väärin?

Ojelmus: "Jos vaikkapa minä voin todistaa Wincapitan olleen kaikkea muuta kuin törkeä petos ja rahankeräysrikos, ei Oulun käräjäoikeudella ole valtaa päättää silti toisin kuin mitä niin sanotusta rikoksesta on aikaisemmin päätetty Korkeinta Oikeutta myöten."

Miksi kirjoittaja eli blogin pitäjä ei ole saanut kutsua puolustajan todistajaksi Vantaalle tai Helsinkiin, jos näin vahvoja todisteita hänellä on asiasta ollut? Tähän mennessä kukaan ei ole uskaltanut väittää voivansa todistaa, että WC ei olisikaan ollut törkeä petos. Nyt on tosin hieman liian myöhästä, sillä sekä törkeästä petoksesta että rahankeräysrikoksesta on olemassa lainvoimaiset tuomiot.

Kuten edellä sanottua, jäsenet palauttavat varoja toisen tekemien, joista on jo lainvoiman saaneet tuomiot, rikosten perusteella. Menettämisseuraamukseen kenelläkään ei voi enää olla mitään lisättävää muutoin kuin omalta, lähinnä kohtuullistamisen, osalta. Yksittäinen henkilö ei voi itse pääjutussa enää todistaa yhtään mitään, vaikka syytön mihinkään rikokseen onkin.

http://www.ojelmus.fi/415669946

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukkahattujakaikki

      Sitten kun nämä vainette häviäjät saavat rahansa takaisin, hömpötä sitten hulluutas, nistuksen kietasijat veivät lähimmiltään joo.

      • lehmäkösiellä

        Opettele olemaan kuin ihmiset.


      • Mullitlaitettulahtiin
        lehmäkösiellä kirjoitti:

        Opettele olemaan kuin ihmiset.

        Vällilä pitää hömpöttää, kaltaistensa seassa.
        Uskovaisten rahat ovat yhteisiä, mutta ainavaan hoetaan lievennystä, ettei homma olisi niin päälekaatuvaa.


    • EiLahjonut

      >>>Kukaan ei saa hyötyä toisenkaan tekemästä rikoksesta, ja hyödynsaaja vain palautetaan tilanteeseen, jossa hän oli ennen Kailajärven rikosta. Mikä tässä on tai voisi olla oikeudellisesti tai moraalisesti väärin?

      Ehkä siksi, että hyödynsaajat olivat antaneet Kailajärvelle todellisen ja konkreettisen vastineen (pääomasijoituksen) aivan samoin kuin teki MoneyBookers, joka antoi vastineeksi webbikukkaropalvelun. Hyödynsaajat eivat siis olleet saaneet varoja Kailajärveltä lahjana ilman vastinetta.

      • Lehmätäälähei

        ” Ehkä siksi, että hyödynsaajat olivat antaneet Kailajärvelle todellisen ja konkreettisen vastineen..”
        Jaa, että annoinpa muutaman tonnin ja sitä vastaan nostin lähes millin, kuten eräs jäsen onnistuin tekemään.

        Logiikka ontuu kuitenkin kuin Ahtisaari. Eihän asia voi olla näin, että rahoitan ja saan riskinottamisesta tuloja, muu ei minulle kuulu. Tälllöinhän olisi laillista rahoittaa vaikkapa huumekauppaa.

        Eikä lainsäätäjähän näkökulmakaan ole tämä. Rangaistavan pyramidipelin tunnusmerkki on, että aiemmin liittyneet saavat voittonsa myöhemmin liittyneiden sijoituksista.

        Sijoituksella on väliä, varsinaisella toiminnallakin on väliä. Taisteluhuuto ”sama se on mistä rahat tulevat” on upotettu Suomen oikeussaleissa. ;)))


      • PitkäPätkä

        "Uskon nimittäin vahvasti, että viimeistään EIT tulee muuttamaan käsitystä Wincapitasta"

        Uskontoasioita sotketaan koko ajan mukaan, hurmosliike, raha oli puhdasta.

        EIT tulee muuttamaan teidänkin käsitystä, vai muuttaako.. EIT tulee ihan tasan tarkkaan päätös niin kuin WGI:stä että on rahankeräysrikos ja pyrämiidi pipsipussissa piilossa.

        Sitten taas huuto käy...viranomaisrikolliset..aivopestyt ja taas Valvira antaa varoituksen jollekin.

        Muistakaa Hanus sanat: Wincapita tai minä ei ole luvattu mitään tuottoja !
        Jos joku on jakanut se on laitonta ja rahat palautettava.


    • NiistusKietase

      "Hyödynsaajat olivat antaneet Kailajärvelle todellisen ja konkreettisen vastineen (pääomasijoituksen) aivan samoin kuin teki MoneyBookers, joka antoi vastineeksi webbikukkaropalvelun. Hyödynsaajat eivat siis olleet saaneet varoja Kailajärveltä lahjana ilman vastinetta."

      Voitolle jääneet siis antoivat Kailajärvelle pääomasijoituksen. Mihin tarkoitukseen eli mitä tuolla sijoituksella tehtiin ja mitä sillä sijoitusvaiheessa luvattiin tehdä? Mitä sellaista ja niin erinomaista pääomasijoittajat tekivät, että saadun vastineen eli tuottojen piti olla jopa 400% vuodessa? Mistä tämä maksettu vastine eli tuotto tai korko oli peräisin?

      Saman periaatteen mukaan myös tappiolle jääneet antoivat Kailajärvelle ns. pääomasijoituksen. Ongelma oli nyt siinä, että tappiolle jääneiden ns. pääomasijoitusta käytettiin voitolle jääneiden vastineen eli tuoton tai korkojen maksuun. Varat siis jaettiin uudelleen, eikä ulkopuolista varojen eli vastineen lähdettä lupauksista huolimatta ollut.

      Oliko mielestäsi todellakin oikein, että tappiolle jääneet "pääomasijoittajat" maksoivat voitolle päässeiden "pääomasijoittajien" vastineen eli tuoton tai korot? Tuskin saattoi olla oikein, sillä oikeuden ratkaisujen mukaan kyseessä oli törkeä petos. Kyseessä ei kuitenkaan todellisuudessa ollut pyramidipeli, vaan ponzi-huijaus ja siten rahankeräysrikos. Mutta törkeä petos ja ponzi-huijaus joka tapauksessa.

      • Hän_joka_tietää

        Näin se on. On aivan turha pyöritellä eri kuvioita, jos toiminnaan takana ei ollut valuuttakauppaa, koska niin varmasti annettiin jäsenistön ymmärtää. Kaikki muut kuviot keksittiin jälkeenpäin. Ainoa todellinen voittaja on Pitkänen, joka on ottanut ajaakseen jäsenistön asiaa eri oikeusasteissa, kaikenlaisilla lakiteknisillä asioilla näpertänyt, ja siitä voiton kerännyt. Iso osa sijoittajista vaikeni tappioistaan, mahdollisesti kaikkia voittaneita ei syystä tai toisesta haettu oikeuteen, esim ulkomaalaiset. Huijaus se oli, ja yleisen oikeustajunkin mukaan voitot pitää palauttaa.


      • EiLahjonut

        >>>ei syystä tai toisesta haettu oikeuteen, esim ulkomaalaiset.
        Taitaa ollaan niin, että ulkomailla ei ole laitonta osallistua sijoitusklubiin ja saada sijoitukselleen tuottoa. Laki on sijoittaijien puolella.

        Suomessa juttua tuomittiin aika poikkeavasti maailmalla olevaan käytäntöön verrattuna. Isossa maailmassa vain klubin johto ja avustajat ovat juridisessa vastuussa. Vrt. case Bernie Madoff.

        >>>Huijaus se oli, ja yleisen oikeustajunkin mukaan voitot pitää palauttaa.
        Yleinen oikeustaju, mutta missä maassa? Toki HK:n pitää korvata vakuudettomia menetyksiä ainakin siltä osin kuin klubilta ja häneltä itseltään varoja löytyy.


      • Hän_joka_tietää

        Bernie Madoff -tapauksessa ei pidä paikkaansa, että vain hän olisi ollut vastuussa. Myös siellä haettiin voittoja takaisin, taisi olla joitakin sovitteluratkaisuja ja ainakin yksi itsemurha. Ero oli siinä, että prosessi oli nopea, huikean nopea verrattuna suomalaiseen käytäntöön.


      • EtteiTotuusUnohtuisi

        Jenkeissä porukalla oli selkärankaa, kiltisti heti oikeuteen.
        Wincaputissa nähtiin turneeta..mökkipakoilua. Thaimaan karkureissuja.. Meni 3 vuotta ennen kuin päästiin käräjille.


      • Riittämiinn
        EtteiTotuusUnohtuisi kirjoitti:

        Jenkeissä porukalla oli selkärankaa, kiltisti heti oikeuteen.
        Wincaputissa nähtiin turneeta..mökkipakoilua. Thaimaan karkureissuja.. Meni 3 vuotta ennen kuin päästiin käräjille.

        Siinäpä oli paskanpuhetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe