yliopiston profiloituminen ja matikan ohjelmat

maataa

ajattelen näin nyt,

yliopistoaineessa voisi antaa monien aiheiden kursseja, joihin se yliopisto, johon itse opiskelija kuuluu ja niihin kaikkiin aiheisiin ko. yliopisto ei profiloidu kaikkiin. Vaan se yliopisto profiloituu joihinkin aiheisiin. joko ne vierasperäiset muut aihekurssit tullaan luennoimaan muualta tai omasta koulusta.

Mutta sitten tämä ko. opiskelija siirtyy toiseen yliopistoon, jossa siihen aiheeseen tämä ko. yliopisto profiloituu. Siis pois alkukoulusta, missä on aluksi opiskellut sinne luultavasti sen aiheeen vahvaan osaamiskouluun.

Samalla kun tämä muutos tehtäisiin, niin samalla voisi diskvalifioida joitain koulutusohjellmia, koska se tehtäisiin niin kuin eläkkeelle siirtyvälle ei otettaisi tilalle muuta ihlmistä. Ehkä tätä eläkkeellesiirtymistaktiikkaa voisi yrittää kaikista kivuttovimmin, jos on liian heikko muuten tekemään sellaista poistoa.

Toinen vaihtoehto olisi ehkä tehdä laitoksista niin suuria, että sinne mahtuisi paljon koulutusohjelmia.

Matikan koulutusohjelman osalta kannatan eniten sitä, että soveltavat ohjelmat niputettäisiin yhteen kouluun, samoin kävisi puhtaan matikan ohjelmien osalta. Jos tätä tehtäisiin, ehkä olisi hienoa levitellä esim. puhtaan matikan laitoksen toimipisteitä ympäri maata, eikö se toimisi paremmin varmaan kuin 2 puhtaan matikan koulua ympäri maata.
Kuitenkin, nämä on vaikea miettiä, niin helposti menee pieleen, siis viimeinen kappale, tämä juuri.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • feeffefd

      Kerätään nettiin kaikki maailman huippuluennoitsijoiden luennot ja sen jälkeen suurimman osan yliopistoista voi lakkauttaa labroja lukuunottamatta. Valtava säästö ja kaikki opiskelijat pääsisivät nauttimaan parhaasta mahdollisesta opetuksesta koko maaiilmassa.

      • Perustulo

        Käytännössä kouluissa pitäisi opettaa vain "perussivistys" ja taitoaineita kuten musiikkia, liikuntaa ja käsitöitä. Muun voisi jokainen omien kykyjen rajoissa opetella itse netistä yliopistotasoa myöden.

        Suomi kuntoon lakkauttamalla suurin osa lukuaineista joka koulustusasteella!
        Kun opettajalle ei tarvitse maksaa palkkaa 3000/kk vaan työttömyysturva 900/KK tulee säästöä jo 2100 per opettaja. Tämä tekisi vuodessa 20 000 irtisanotun opettajan kohdalta 20k*2,1k*12=0.504 miljardia.

        Tämän summan voisi sijoittaa 6% tuotolla. Sijoituksena jokin täysin varma nouseva talous kuten Kiina/Intia/Brasilia.

        Korkoa korolle tematiikalla pelkästään tällä summalla voisi pyörittää Suomea 100 vuoden päästä siten ettei kenenkään tarvitsisi edes tehdä "töitä".


    • yxvaanx

      pehmennän sanomaani näin, siis ensimmäinen aloittaja pehmentää siten näin
      en ota kantaa siihen, mitkä aineet pitäisi lakkautttaa, vai pitäisikö. Sen saatte jotkut muut päättää, eli pitääkö ja mitkä jos pitää.

      tässä asiassa lakkautuspuheen pitäjällä pitäisi olla llakkautusvaltaa, jotta ei tulisi ihmisvihaa eikä tulisi riitaa, jos on olemassa lakkautustarvetta. Koska saattaa, kun oma aine on lakkouhan alla, niin tulla ikäviä tunteita, ihmisvihaa tai muuta sellaista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe