Imatran Psykiatria ja sen kohtelu.

Kaksnappaa

Jälleen esillä Psykiatrian osaston lopettaminen ja mahdollinen siirto Lappeenrantaan rakenteen yhdistyessä.Jos Imatralaiset haluavat tämänkaltaisen hoidon jatkuvan Imatralla olisi nyt syytä asiaan kiinnittää huomiota ja ottaa yhteyttä päättäjiin.Psykiatrian yhdistäminen kokonaisuudessaan Eksoten palveluksi tulee auttamatta hankalammaksi,kalliimmaksi ja vaikeammaksi niin kaikkien kuntalaisten kuin hoidontarpeessa olevienkin kohdalla.Kuntalaiset tulevat maksamaan tulevaisuudessa kalliimman hinnan jos hoito siirtyy Lappeenrantaan.Nämä asiat ovat hyvin selkeällä ja lyhyellä kaavalla laskettavissa vaikka asian esittelijät muuta kertovat.Osasto Imatralla on suuren kokonaisuuden sydän mistä hyötyvät niin pidempää tukea tarvitsevat kuntalaiset kuin myös lyhyttä kriisihoitoa tarvitsevat esimerkiksi päihdeongelmaiset.Koko Imatran psykiatria linkittyy toisiinsa. Osasto,Linkki työryhmä ja nyt avattava Kerttuli päivätoimintoineen tuoden apua kaikille sitä tarvitseville nopeasti ja matalalla kynnyksellä.Organisaatioitten yhdistyessä jää aina tyhjä aukko jonkin toiminnon kohdalle ja vie aikaa ennen kuin asiat toimivat taas jouhevasti.Eksoten malli on hyvä sitä ei voi kiistää mutta kaksinapaisuus psykiatriassa olisi kuntalaisia ajatellen vielä parempi jos tälläisista asioista voisi neuvotella.Apu Imatralta annettaisi pohjoispään kunnille ja Lappeenranta hoitaisi toiseen ilmansuuntaan sijoittuvat kunnat ja heidän avuntarpeensa.Uskon että näin syntyisi kaikkia tyydyttävä ratkaisu niin taloudellisesti kuin kuntalaisten hyvinvointia ajatellen.Pidemmällä aikavälillä myös tuottavuus olisi parempi jos tämänkaltaisissa asioissa voi edellämainitun kaltaisia sanoja käyttää.Uskon tulevan ratkaisun olevan oikean vaikka se olisikin joku muu kuin mistä nyt kirjoitan.Mutta olisi järkevää ajatella asiaa myös toisesta näkökulmasta niin kuin suuremmatkin päättäjät ovat aikojen saatossa tehneet.Epäilen päihdeongelmaisten jäävän vaille tarvitsemaansa hoitoa mitä he nyt saavat ja minkä osasto nyt hoitaa.Paikat eivät tule riittämään ja jo nyt näkyy että avosektorin mahdollisuudet ovat rajalliset.Psykiatristen ongelmien kanssa painivien osuus tulee näkymään niin kaduilla kuin naapurustossa jos hoitopaikkoja vähennetään.Kunta ostaa ostopalveluna "jostain"hoitoa ja jo muutaman henkilön hoitaminen näin tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin mitä se olisi omassa yksikössä tai oman avohoidon keinoin.Suuresti ihmetyttää kuntalaisille kerrottavien laskelmien vähyys tai esilletuonti.Asiaa pidetään suhteellisen pimeässä.Lappeenrannan kertoma siitä että hoitopaikkoja olemassaolevista vielä lisättäisi Imatralaisille ei pidemmän päälle ole realistinen .Tavoite on kuitenkin aina suuremman ihmismäärän hoitominen avohoidossa ja se tietää ongelmia jatkossa niin työntekijöille kuin taloudesta vastaaville.Luulen kaksinapaisuuden olevan paremman vaihtoehdon niin henkilöstölle kuin asioista nyt ja jatkossa päättävillekin.

17

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 23535345

      Ei demeri johtoisessa Imatrassa osata ennakoida eikä hoitaa oikeita asioista... nuohotaan vaan kaupugipurojen ja kaatamattomien vallitie mäntyjen kanssa..

    • 8591

      Kaupungintalon "tantat" ovat ottaneet asiakseen ajaa psykiatrian osasto alas ja tässä heitä tukevat eksoten nimeltä mainitsemattomat henkilöt. Luvataan 10 hyvää ja 11 kaunista. Saadaan huomattava lisäkustannus imatran veronmaksajille ja korotetaan kynnystä päästä osastohoitoon.

      • omainentäällä

        Lappeenrannan avo"hoito"! Hohhoijaa.


    • steel2

      Viisaita ajatuksia.

    • steel2

      Viisaita ajatuksia.

    • magdaliina

      Olen asunut vuosia Imatralla, sitten tajusin lähteä pois ja muutin Lappeenrantaan, tosin olen asunut muuallakin Suomessa.. Sanon vain ihmisiä seuranneena, Imatran hörhöt on pidettävä Imatralla, koska niitä ongelmaisia riittää. Ei ne mahdu minnekkään tänne ??!!! Kaikki paikat täyttyy.. olisiko parempi hakea apua Savon suunnalta ?? Ei tänne voi sijoittaa 13 000 mielenterveys ongelmista kärsivää alkoholiongelmaista huumehuuruista ja työtöntä sisäsiittoista narkkaria, oikeasti? Noi kun hävitätte, lopuilla 13000 ihmisellä on loistava kotiseutu..

    • 23432534

      Itse aiheutettu masennus( alkoholi -huumeet) tulisi itse myös hoitaa.......Kunta voisi avustaa vain paikan valinnassa ja ehdotukseni olisi sveton alue.
      "potilaat" sinne jolloin oikeasti mieleltään s airaat saisi paikan honkaharjusta ja tilaa olisi

    • Hoit-su

      Pelottavaa on asiassa etenkin se että samankaltaista kohtelua saavat nyt vanhukset sekä psyykkisesti sairaat.Listalta puuttuu enää lapset joittenka selkänahasta ei säästöä vielä reilula kädellä ole otettu.Vanha sanonta .Ajatteleppa omalle kohdalle on unohtunut.

    • junakulkeevaan

      Mutta miljoonastadion on saatava. Siellä on taas demarien hyvä kilistellä harjannostajaisissa ja järjestää omia pippaloitaan kun BB on alasajettu.

      • uudemmattuulet

        Taitaa olla huonoo politiikkaa
        Kuntavaaliäänestäjien oma vika.
        Katsokaa vähän ensi vuonna 2016 , ketä äänestätte.


    • vanhatpierut

      Vika on siinä kun iso osa täälläkin valittajista ei edes käy äänestämässä. Yleensä kun käyn äänestämässä niin äänestäjien keski-ikä on reippaasti yli 70. Tämä suuri joukko on tottunut äänestämään erästä työväenpuoluetta jo 1960-luvulta asti, eikä tapaansa muuta.
      Turhaan valitatte niin kauan kun makaatte kotona krapulassa aina äänestyspäivänä.

    • Psy

      Radiossa lähetys psykiatriasta.Uskomatonta että nyt Imatran aiemman ylilääkärin vahva ja vankka avohoitokeskeisyys,omaisten huomiointi hoidossa sekä tarkka arviointi kuinka apua tarvitsevaa henkilöä tulee hoitaa on kääntynyt haastateltavan kertomana laitoskeskeisyydeksi ja vanhanaikaiseksi tavaksi toimia.Eksoten psykiatria vaikuttaa tällä hetkellä suurelta osin tulleen kopioiduksi Imatran mallista mihin ympäri valtakuntaa kävivät henkilöt tutustumassa .Kun nyt samankaltainen toimintamalli mataline kynnyksineen on Eksotessa on Imatran malli vanhanaikainen???Imatralla on aiemman ylilääkärin toimesta keskitytty laitospaikkojen vähentämiseen,henkilöstön tarkempaan mitoittamiseen,avohoidon lisäämiseen ja näin säästetty kuluissa joita nyt suuriksi kutsutaan mutta mitkä ovat lopulta pisarana Saimaassa jos Eksoten kuluihin verrattaisi niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.Paljon on asiaa haastateltavan sanomassa ja näinhän on että jollei tule uutta pysähtyy kaikki vanhaan eikä edistystä tapahdu.Tästä huolimatta on varmaan päättäjienkin tarkkaan puntaroitava ennen lopullisen päätöksen tekoa kuinka on järkevää toimia.Miksi purkaa edullisempaa valmista ja kehitettävää ja sitten rakentaa renkinä tilalle "uutta" lisää maksettavaa.Vaikka haastateltava hieman tylysti suhtautuu henkilöstön huoleen työstään ja palkkauksestaan on kuitenkin tärkeää muistaa myös Imatran henkilöstön joustavuus ja motivaatio työssään mistä se palkka yleensä maksetaan.Maassamme on ollut tapana jo joitain vuosia korkeammalta kohdella poikkeuksellisen tylysti matalammalla olevaa työväestöä, se kuuluu tässäkin.Mutta Hyvää työmiehen juhlaa kaikille palkansaajille myös ylemmille virkamiehille .Myös he ovat kunnan palkkalistoilla vaikka joskus tuntuu että se unohtuu.Toivon myös ettei tässä ole kyseessä jonkin sortin arvovaltataistelu korkeammalla kuin mitä ruohonjuuritasolta huomataan vaan todellinen kuntalaisen edun tavoittelu psykiatriseen hoitoon liittyen.

      • mietaas

        Eksoten malli on "Imatran mallista" köyhä kopio. Kaikki kunnia "Eksoten mallille" kuitenkin, oltiinhan siellä stä ennen aika lailla ajasta jäljessä. Aikuispsykiatrian suhteen ainakin.
        Mutta tarvitaanko psykiatrista osasto hoitoa kahdessa paikassa, kun välimatkaa on 40 km?


    • ihminen1200

      seuraako tästä se,että avohoitoon siirretyt,jotka tartteis
      pitempää osastohoitoa,alkavat repeillä ja riehua jne..?

    • psy2

      Heitteille jättöjen tapaista kohtelua tulevat kokemaan niin psyk potilaat kuin jo vanhuksetkin näillä suunnitelmilla.Erilaisilla laskelmilla tuodaan esille vääränlaista kannattavuutta mutta todellisuus on nähtävissä jo tiedoitusvälineissäkin.Otetaan huomioon lähiomaiset?Suurimmalla osalla pitkään sairaudestaan kärsivistä henkilöistä ei omaisia juuri olekaan tai he eivät pidä yhteyttä sairastaneeseen.Lähin omainen on viranomainen.Oikea syy olisi erittäin mielenkiintoista saada tietää .Miksi Eksoten päällystö ja Imatran virkamiehet näin kiihkeästi jo valmista haluavat rikkoa .Mikä on todellinen syy??

    • jepsjepskkk

      vittuun tää joutaa tää imatra psykiatria !

    • arttuviskarinpajamaitoa

      tyhjentäsivät vaan koko osaston hullut työnvuoksen pajoille, kukaan ei huomaisi "työmies" aineksessa mitään eroa nykyiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe