Olisiko boikotti paikallaan?

Sikahinta

Hangon itäsataman hinnasto 2015:
Veneet alle 20 jalkaa (6,096 m) 22,00e / yöpyminen.
Veneet 20 jalkaa tai pidemmät, mutta alle 30 jalkaa (9,14 m) 25,00e / yöpyminen.
Veneet 30 jalkaa tai pidemmät, mutta alle 40 jalkaa (12,19 m) 28,00e / yöpyminen.
Veneet 40 jalkaa tai pidemmät (12,19 m) 30,00e / yöpyminen.
Kylkikiinnitys laituriin 70,00e / yöpyminen.
Eikö järkevämpi laskutusperusta olisi leveys? Hinnat joka tapauksessa sikamaiset!

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xhxhdislsls

      Mene kuule jonnekin muualle.
      Saman hintasta ku asuntovaunuilu.

      • ssjad

        Kyllä vaunun parkkeeraaminen venepaikalle tulee kalliimmaksi.


      • Kiakkimaksaa
        ssjad kirjoitti:

        Kyllä vaunun parkkeeraaminen venepaikalle tulee kalliimmaksi.

        Ei ole sekään halpa reissu kun 40-jalkasella menee Via Balticaa eurooppaan.


    • Sps

      Hangossa hinnat ovat pikemminkin halvat. Aloittajavoi jäädä ankkurii jos kukkaro ei kestä

    • Sepetuskaa

      Samat olivat jo mennä suvena. Aloittaja voi vaihtaa "edulliseen" Itämerenporttiin!!!

    • maaeste

      Hangosta kierretään aina ohi, mennen tullen.

    • Joakim1

      Noista puuttuu vielä 5 € sähkömaksu, jonka jälkeen ero on aika pieni Itämerenportin 37 € hintaan. ÅSS:lla maksaa 27-36 € heinäkuussa ja 27 € muuten, Turussa heinäkuussa 30-35 ja muuten 26-30. NJK Valkosaari maksaa 35 € alle 45-jalkaisille. Naantali on sitten jo halvempi 22/26 €.

      Kaupunkien ulkopuolella 25 € on aika yleinen hinta täyden palvelun vierrasvenesatamalle.

      • Bossu

        Havsviddenissa on 60 euroa heinäkuussa, 40 euroa muulloin.


    • hyväajatus

      Hyvä ajatus. Boikotoikaa mieluiten heinäkuussa! Boikotoikaa siksi, että myös me illalla satamaan saapuvat mahdumme laituriin! Hanko on purjehtimisen kannalta hyvässä paikassa niille jotka lähtevät tai tulevat avomereltä tai seilaavat rannikkoväylää länteen tai itään.
      Mainittakoon vielä, että huippusesongin ulkopuolisena aikana (varhain keväällä ja myöhään syksyllä) satamamaksua ei peritä lainkaan. Vain maasähkö on maksullinen (5 eur/vrk).

    • acegi

      Ei ne hangon hinnat halpoja ole,vertaan siis saaristomerellä oleviin palvelusatamiin ovat hintahaitarin yläpäässä.Käyn kesän aikana noin 20 eri satamassa,ja suosikkisatamissa tietysti monet kerrat tämän lisäksi.Menee siis ton verran rahaa jos niitä yhteen laskee,mitä en ole koskaan tehnyt enkä ajatellut koko asiaa.Veneilyhän on vapaaehtoista ja harrastus.Tämä harrastus maksaa tämän verran.Harrastukset maksaa.Luonnonsatamissa käyn muutamia kertoja kesässä.

    • acegi

      Ps.myöhään syksyllä aikaisin keväällä on laaja käsite.Esim hangosta ei saa mitään palvelua maaliskuun lopulla tai marraskuussa,Kaupunki on katkaissut sähkön,ei saa edes pyydettäessä.

    • Ankeuttajatboikottiin

      Olen samoilla linjoilla, että boikotoikaa ihmeessä juhannuksesta alkaen neljä viikkoa eteenpäin.
      Se on tärkein sesonkin kaikille, jotka työttömyyden riivaamassa Hangossa ansaitsevat elantonsa veneilystä.

      Silloin on parempi, että joka tapauksessa täydet paikat saavat maksavia asiakkaita eikä mitään hernesoppaa kylmänä purkista syöviä persaukisia ankeuttajia.

    • Vääryys

      Minä olen boikotoinut Hankoa jo vuosia sen (sataman) ahneuden takia. Meillä on jäänyt aikaisemmin vähintään tonni (markka-aikaan) joka käynnillä ravintoloihin, kauppoihin jne joten mielestäni sataman pitäisi olla jo sen perusteella ilmainen. Jotenkin ymmärrän paremmin Saaristomeren saaristolaisten "rahastuksen", ihmisten jotka asuvat saarissa ympäri vuoden, kuin verovaroin tms tuilla pyöritettävän sataman ahneuden.

      • Sps

        Ilmaisia lounaita tai palveluita ei ole olemassa. Haluaisit siis maksattaa ne muilla, jotta ne olisivat sinulle maksuttomia- muttei ilmaisia.


      • Yleinen_ohituskohde
        Sps kirjoitti:

        Ilmaisia lounaita tai palveluita ei ole olemassa. Haluaisit siis maksattaa ne muilla, jotta ne olisivat sinulle maksuttomia- muttei ilmaisia.

        Ilmainen tai halpa pysäköinti houkuttelisi Hankoon veneitä jotka menevät nyt vaan ohi. Veneilijät käyttävät maissa kuitenkin rahaa sitä enemmän mitä kauemmin siellä viihtyvät.


      • Santtu-31

        Viime kesänä puhelimitse lyhyen pysäköinnin hintaa kysyessäni lupasivat muutaman tunnin pysäköinnin ilmaiseksi jos tilaa löytyy. Tämä siis korkeasesongilla heinäkuussa.

        Jatkoimme pizza-stopin jälkeen matkaa itää kohti.


    • hangå

      Hinta vielä olisi ok mutta tilojen ja palvelujen jälkeenjääneisyys on aika surullista. Sauna ja suihkutilat on rempattu joskus viime vuosituhannella. Toimiston tekstitv taitaa kuitenkin olla jo hävinnyt :)

      • acegi

        Viime kesäksi on remontoitu saunat hangossa.Ei muuta kun kiertämään saaristomerta,tulee uusitut paikat tutuiksi saa sitten tänne päivittää oikeaa tietoa.


    • MedSailor

      Ap. kirjoittajan kannattaisi käydä joskus purjehtimassa kotivesiä kauempana, niin muuttuisi käsitys suomalaisten satamien hintatasosta. Esim. Välimerellä saat pelkästä keulapoijusta maksaa korkeasesongin aikaan helposti 50 € / yö. Suosituimmat marinat ovat sitten 100-250 € per yö. Suomalaisten marinoiden hinta-laatusuhde on todella hyvä eurooppalaisessa vertailussa, joten napina on aiheetonta.

    • LordiNelsson

      Purjehdus on aina ollut herrojen laji, kun ajetaan kovaa, paska alkaa putoomaan rattailta!

      • Suomessa

        Lähes kaikki tuolla vesillä ovat ihan tavallista kansaa, se kannattaa ottaa huomioon ja houkutella heitä.


    • eitrollinen

      Lupaan boikotoida Hangon satamaa. Seilaan koko kesän Saimaalla!

    • entäVisby

      Huippusuosittuihin satamiin Hangon ja Mhaminan ohellla kuuluu Visby. Satamaksut siellä vaihtelevat 135-2130SEK: http://www.svenskagasthamnar.se/gotland/visby/

      Jos vierassatamat ovat lomakausina vuodesta toiseen täysiä, aika harva niitä taitaa boikotoida.

    • ValittajatOnHaitaksi

      Veneilijöissä on selvästi pihien porukka, joka kuvittelee olevansa taivaan lahja satamille. En kukaan selväpäineni käytä tonnia ruokaan ja pihtaa paria kymppiä satamamaksussa. Hanko on kalliimpi kuin muut satamat koska ihmiset haluavat maksaa siitä. Rahalla kehitetään palveluja.

      Jos oikeasti haluaa arvostella hintoja ja ymmärtää asioista enemmän kuin sika kuuraketista, niin käy katsomassa minkälaista tulosta satamayhtiöt tekevät. Siitä voi päätellä onko hinnat kohtuuttomat kustannuksiin nähden.

      Tyhjänvalittaja ei ymmärrä taloutta ja siitä on yhteiskunnalle enemmän haittaa kuin hyötyä. Kyseessä on kuitenkin vain yksi ihminen, joka ei todellakaan käytä latin latia mihinkään, kun ei ole. Sama hemmo valittaa veneiden siisteydestä ja hinnoista ja luulee ST1 asemaa Essoksi. Se kertoo todellisuudentajuista.

      • Joopajoopajoopajoo

        Toi yksi ankeuttaja sanoi kuluttaneensa tonnin, mutta markka-aikaan. Eli oikeassa rahassa 150-160€. Kuulostaa ihan realistiselta, tai pikemminkin halvalla on päästy Hangon stopista :)


      • 10-14
        Joopajoopajoopajoo kirjoitti:

        Toi yksi ankeuttaja sanoi kuluttaneensa tonnin, mutta markka-aikaan. Eli oikeassa rahassa 150-160€. Kuulostaa ihan realistiselta, tai pikemminkin halvalla on päästy Hangon stopista :)

        Ihan vain ajankulukseni nipotan... Nimittäin viimeisen markkavuoden (2001) tonni olisi nykyrahassa n. 210 euroa.

        Tuntuu vähän paljolta yhden Hangon-käynnin kuluiksi, mutta eihän kertoja esim. maininnut venekunnan kokoa. Jos siellä vaikka neljän hengen perhe viettää pari iltaa ja syö ravintolassa ja aikuiset juovat muutaman ekstraoluen, niin kai siitä on mahdollista parisataa saada kokoon. Ei kai kukaan sieltä eväitä osta? Ihan sataman vieressä ei ole kauppojakaan enkä nyt heti muista, että siellä mitään kovin isoa kauppaa olisi koko kylässä.

        Kuten tuli toisaalla todettua, meidän venekunta ohittaa Hangon, jos vain mahdollista. Jos sattuu kelit niin, että on pakko pysähtyä sinne, niin ei sinne kyllä muuta rahaa jää satamamaksujen ohella kuin ehkä pariin pizzaan ja 2-4 olueen kuluvat. Alle 50€.


    • Lyhykäisyydessään

      On.

    • 10-14

      No jaa. En pidä Hangosta, joten ohitan sen joka tapauksessa, jos vain mahdollista. Ja jos taas jostain syystä sinne on aiheellista pysähtyä, niin sama tuo, maksaako euron enemmän tai vähemmän.

    • eitrollinen

      Olisko se Hanko jotain muutakin kuin pelkkä vene- tai laivasatama? Siis katsottavaa ja opittavaa , jotain mielenkiintoista kuten myös Tammisaaressa (Ekenäs) ja Taalintehtaalla. (Dalsbruk) jne. Maksan mielelläni vitosen enemmän satamayöstä jos vastineeksi saan muutakin kuin saunan.

      • JokuTykkääToinenEi

        Hangossa on tekemistä ja nähtävää, muttei tietenkään loputtomiin. Minä pidän ravintoloista ja hiekkarannoista. Lenkkeilymahdollisuudet onvat hyvät ja onhan siellä pari nähtävyyttäkin. Nähtävyyksiä ei kuitenkaan riitä jokaiselle viikonpäivälle eikä tornissakaan viitsi käydä montaa kertaa.

        Satamat ovat sopivalla etäisyydellä Helsingin ja saaristomeren välissä. Polttoainetta ja pitsaa saa ja saa vähän muutakin, jos on sitä vailla. Ei kuitenkaan sovi ihmisille, jotka kaihtavat seuraa tai haluavat olla yksikseen. Silloin suosittelen tankkausta Kasnäsissa ja keulan kääntämistä kohti ulkosaaristoa.


      • ohittaja
        JokuTykkääToinenEi kirjoitti:

        Hangossa on tekemistä ja nähtävää, muttei tietenkään loputtomiin. Minä pidän ravintoloista ja hiekkarannoista. Lenkkeilymahdollisuudet onvat hyvät ja onhan siellä pari nähtävyyttäkin. Nähtävyyksiä ei kuitenkaan riitä jokaiselle viikonpäivälle eikä tornissakaan viitsi käydä montaa kertaa.

        Satamat ovat sopivalla etäisyydellä Helsingin ja saaristomeren välissä. Polttoainetta ja pitsaa saa ja saa vähän muutakin, jos on sitä vailla. Ei kuitenkaan sovi ihmisille, jotka kaihtavat seuraa tai haluavat olla yksikseen. Silloin suosittelen tankkausta Kasnäsissa ja keulan kääntämistä kohti ulkosaaristoa.

        Hangon molemmin puolin on liian paljon hyviä luonnonsatamia.


      • EiVoiOlla
        ohittaja kirjoitti:

        Hangon molemmin puolin on liian paljon hyviä luonnonsatamia.

        Miten satamia voi olla liikaa?


      • vakiosatama
        JokuTykkääToinenEi kirjoitti:

        Hangossa on tekemistä ja nähtävää, muttei tietenkään loputtomiin. Minä pidän ravintoloista ja hiekkarannoista. Lenkkeilymahdollisuudet onvat hyvät ja onhan siellä pari nähtävyyttäkin. Nähtävyyksiä ei kuitenkaan riitä jokaiselle viikonpäivälle eikä tornissakaan viitsi käydä montaa kertaa.

        Satamat ovat sopivalla etäisyydellä Helsingin ja saaristomeren välissä. Polttoainetta ja pitsaa saa ja saa vähän muutakin, jos on sitä vailla. Ei kuitenkaan sovi ihmisille, jotka kaihtavat seuraa tai haluavat olla yksikseen. Silloin suosittelen tankkausta Kasnäsissa ja keulan kääntämistä kohti ulkosaaristoa.

        Tuon erilaisen näkemyksen. Itselleni Hanko on se satama, josta lähes joka vuosi olen lähtenyt ylittämään Itämerta. Se on hyvin usein ollut myös se ensimmäinen kotimaan satama, johon Itämereltä saavun. Sinne on helppo tulla pimeässäkin. Jokavuotisella syyspurjehduksella Saaristomerelle Hanko on luonnollinen provienteeraus- ja bunkraussatama, jossa siihen aikaan on aina runsaasti tilaa (syys-lokakuun vaihteessa). Hankoon voi myös jättää veneen, jos syysretkellä on aikapulaa.

        Huippusesongin aikana en ole Hangon itäsatamaan poikennut enää vuosikymmeniin. Hangon regatan aikaan lienee viisaampi mennä Hangonkylän satamaan, jos Hankoon on asiaa.

        En ymmärrä boikottiin yllyttäviä arvostelijoita, mutta ihmisethän ovat erilaisia, purjehtijatkin...


      • MistäSesonkiSyntyy
        vakiosatama kirjoitti:

        Tuon erilaisen näkemyksen. Itselleni Hanko on se satama, josta lähes joka vuosi olen lähtenyt ylittämään Itämerta. Se on hyvin usein ollut myös se ensimmäinen kotimaan satama, johon Itämereltä saavun. Sinne on helppo tulla pimeässäkin. Jokavuotisella syyspurjehduksella Saaristomerelle Hanko on luonnollinen provienteeraus- ja bunkraussatama, jossa siihen aikaan on aina runsaasti tilaa (syys-lokakuun vaihteessa). Hankoon voi myös jättää veneen, jos syysretkellä on aikapulaa.

        Huippusesongin aikana en ole Hangon itäsatamaan poikennut enää vuosikymmeniin. Hangon regatan aikaan lienee viisaampi mennä Hangonkylän satamaan, jos Hankoon on asiaa.

        En ymmärrä boikottiin yllyttäviä arvostelijoita, mutta ihmisethän ovat erilaisia, purjehtijatkin...

        Suurin osa ihmisistä poikkeaa Hankoon juuri huippuseongin aikaan sekä regattaan ja Pokerrunniin. Muutenhan ne ei olisi huippusesonkia, vain?


      • jokaisellejotakin
        MistäSesonkiSyntyy kirjoitti:

        Suurin osa ihmisistä poikkeaa Hankoon juuri huippuseongin aikaan sekä regattaan ja Pokerrunniin. Muutenhan ne ei olisi huippusesonkia, vain?

        Niinpä juuri! Minusta Hankoon on kiva poiketa nimenomaan silloin, kun Itäsatamassa on runsaasti tilaa eikä ole humaltuneiden hälinää. En häiritse läsnäolollani teitä huippusesonkilaisia ettekä te minua … ja muutamia muita rauhallisen yöpymissataman ystäviä. Yhteispeliä sekin, eikö?
        Satamamaksukin on kohtuullinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe