SDP-hajoaa

Katsotaan15

SDP kipuilee valtataistelussa, ajaako oikeaa vai vasenta kaistaa. Jutan oikea kaista ei hevillä luovu vallasta,Julkisen sektorin ihmiset haluavat Jutan pönkittämään jo muutenkin ylisuuria palkkoja, lähinnä oikeistodemarit, velaksi vain niin kuin on tehty vuosia, ja onhan se vaikiaa olla rivikansanedustajana Jutan, kun on kameroitten ja haastatteluihin tottunut.
Rinne vielä opettelee politiikan kieltä, vuosia ammattiliitossa työskennellyt ei heti osaa politiikan kapulakieltä, ja ympäripyöreitä vastauksia. Kyllä se Juttakin verkkosukissa mokaili ensi alkuun, ennen kuin oppi politiikan kuviot.
Mutta riitelyllä Demarit sulki itsensä pois hallituskuvioista, todennäköisesti, ei hyvää kuvaa antanut puolueesta.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se_on_näin

      Suomi ei tarvitse kahta kokoomusta, Jutta sopisi paremmin kokoomuksen puheenjohtajaksi.

      • tokks

        Kaikkein paras kaikille kun Jutta ei ole politiikassa mukana ollenkaan,eikä demarit yleensäkään


    • puna-kynä

      Pääasia että puhutaan, niin saa mediassa palstatilaa.
      Totuutta en tiedä demareista, mutta puheenjohtajalla on ylinvalta niin kauan kuin toisin päätetään.
      Jutan aikana SDP läheni keskustaa ja kosiskeli Kokoomusta, nyt voivat kaikki vasemmistolaiset alkaa kannattamaan Li Anderssonia, hän ei kumarra oikealle eikä mielistele keskustaa ja saattaa jopa pyllistää persuksille.

    • termarimari

      (Epä)onnea ja mene..tystä toivotan ainakin minä tuolle koko tunkkaporukalle.

      Mikä on tuon katkeran sakin lisäarvo Suomelle.
      Vai koska olette nähneet tyytyväisen demarin...tai rakentavasti tyytymättömän.

      Niillähän on aina kaikki huonosti.
      Raskas työ vaikka sais nukkuakin töissä, huono pomo, kuuma, kylmä, hometta, asbestia, naapurilla parempi tojota, paskattaa ja krapula.
      Ja kaiken päälle hävettää punavärikin. Värin uskaltaa tunnustaa vain vappuna kännissä ja silloinkin vain jos naapuri ei varmasti näe.

    • Koomailu

      No kuitenkin ihan kiva , että on oman kylän tyttö päättämässä asioista, kun ensikaudella päätetään esim. Keskus-sairaaloiden lakkautuksista.

    • Muistakaa_tämä

      Totuus sdp:tä kuitenkin on että se oli aikanaan amerikkalaisen rahan avulla torjumassa ettei Suomea viety maalaisliiton ja skdl toimesta kommunismiin. Sdp esti samoin ay-liikkeen joutumisen kommunistien haltuun. Sdp on ollut ratkaisevassa roolissa 5 päiväisen työviikon, kesälomien, 40 tuntisen työviikon saamisessa. Luuleeko joku että työnantajat ovat ne hyvää hyvyyttään työntekijöille antaneet? Muistakaa että ne ovat saatu vain taistelemalla. Ilman sdp:n roolia ja kokoomuksen apua me toipuisimme kommunismista Viron rinnalla.

    • pienyrittajäx

      Joo, kyllä demarit on saanu suomee paremmaks, nyt niillä on ollu vaan liian kauan käsijarru päällä, ja se käsijrru on ammattihydistykset joidenka panttivanki sdp on.
      Suomi ei todellakaan enää tarvitse demareita

      • työnantaja

        Heinäluoma kiristää Sipilää ay-liitojen lakkoilulla jos demarit eivät ole hallituksessa, törkeää! Ei tarvita demareita, eikä tällä menolla kohta ay-liikettäkään jos sekaantuvat politiikkaan.


    • puna-kynä

      Oi niitä aikoja, kun työläiset tunsivat olevansa tarpeellisia.

      Hyvinvointi on lisääntynyt ja työläisetkin haluaisivat olla pikkuporvareita.

      Hukuttelemalla ja maanittelemalla voidaan vaikuttaa työläisen sisimpään ja kurkottelemaan tähtiä ja kuuta taivaalta.
      Totuus on kuitenkin, että "porvarisliike" ei kykene antamaan ihmisille edes työpaikkaa.

      Oikeistolla on ollut jo vuosikymmeniä ylivoima kaikessa päätöksenteossa, mutta kun eivät ole saaneet mitään aikaiseksi, niin syylliseksi on tässäkin "sodassa" tuomittu vasemmisto ja lautamiehinä ovat olleet äänestäjät jotka ovat antaneet äänensä oikeistolle.

    • Muistakaa_tämä

      Mitä sitten tapahtuisi jos "sdp iroittaisi käsijarrun", kenen olot paranisivat? Tulisiko lisää työtä ja lisää "leipää"?
      Minun vastaukseni on siihen, että työtä saattaisi tullla, mutta leipä kavenisi. Tulisi "amerikan aika" joka tarkoittaa että elääkseen näillä lisääntyneillä työpaikkojen ansioilla, tulee sinun tehdä vähintää 2 tai 3 eri työtä yhtä aikaa. Sitäkö haluamme jotta nämä rikkaat osakeomistajat saisivat kartutettua entistä nopeammin omaisuuttaan. Onko näiden yritysten johdon palkkioita joku nähnyt joskus leikatun?
      Nyt eletään kvarttaalitaloutta ja voitonmaksimointia ja yritykset "ryöstöviljelevät" yrityksiä suurilla osakeanneilla ja yritykseen investointia ei ole tapahtunut Suomessa pitkiin aikoihin. Jos osakekurssit eivät mene odotuksien mukaan, vähennetään väkeä, ennen yritykset investoivat ja kurssit nousivat, mutta nyt ne mahdollisesti laskevat hetkellisesti ja sen vuoksi ei investoida.

      • ässdeep

        Jos ei haluta konkurssia on käsijarru irrotettava, olkoon sitten mikätahansamalli ... vaikka "viron"malli. Näin ei voi jatkua .


      • Muistakaa_tämä
        ässdeep kirjoitti:

        Jos ei haluta konkurssia on käsijarru irrotettava, olkoon sitten mikätahansamalli ... vaikka "viron"malli. Näin ei voi jatkua .

        Joopa joo, sehän se olisi hienoa, silloin täältä olisi pakko lähteä ulkomaille töihin, nyt se on vielä vapaaehtoista. Virossa on todella suuret palkkaerot, mutta ne ovat päinvastaisesta syystä kuin meillä. Siellä köyhien tilanne on todella surkeat ja vanhat ihmiset jotka eivät saa eläkettä tai eivät kelpaa työmarkkinoille ovat täysin ala-arvoisessa asemassa. Viron tilanne ei parane niin kauan kun työväenpuolueilla on, historiallisista syistä, noin pieni kannatus.


      • Tottaon

        Sosiaalisen pääoman perälauta vuotaa, koska jokaisella puolueella on vuosia ollut omat intressit, toimia vaan oman puolueensa hyväksi, tämä näkyy sosiaalisen pääoman romahtamisena ja kustannusten nousuna, erimuotoiset ongelmat(mm. alkoholi, terveys) ovat lisääntyneet huimasti, nämä kaikki on kokonaisuuspääomasta pois, ja johtaa yhä syvempään velkaantumiseen.

        Yhteiskuntasopimuksessa pitäisi hakea poliittista luottamusta, jotta yhteisöllisyyden verkosto on toimiva, ja mahdollisimman laaja ja oikeudenmukainen, tulonjakopolitiikan kautta. Tämän pitäisi myös ammattiyhdistysliike ymmärtää, mikä on realimailma taloudessa. Vuonna 2007 kalliit palkkaratkaisut tehtiin kun Suomessa talous alkoi jo hiipua, tulokset näkyvät kuntien ja valtion velkaantumisina, sekä työpaikkojen menetyksinä. Tämän myötä, myös sosiaalinen pääoma on romahtanut, koska parhaiten sitä voimme pitää yllä työn kautta.
        Nyt joudumme tätä romahdusta parsimaan mm. eläkeiän nostolla, muutenkin ahtailla työmarkkinoilla, josta taas nuoret kärsivät. Tässä pitäisi olla yhteinen näkemys työmarkkinoitten kesken, sekä poliittisella päätöksen teolla, miten tärkiä sopimuksilla on sosiaalisen pääoman ylläpitämisellä.
        Nyt tätä sosiaalisen pääoman vuotamista ei kykene Porvari puolueet paikkaamaan, kun vasemmiston kannatus on laskenut, nyt jopa Porvari puolueet ovat huolissaan tästä ja "nyt antavat" tilaa mediassa Vasemmistopuoluelle, kun on jo myöhäistä.


      • ässdeep
        Muistakaa_tämä kirjoitti:

        Joopa joo, sehän se olisi hienoa, silloin täältä olisi pakko lähteä ulkomaille töihin, nyt se on vielä vapaaehtoista. Virossa on todella suuret palkkaerot, mutta ne ovat päinvastaisesta syystä kuin meillä. Siellä köyhien tilanne on todella surkeat ja vanhat ihmiset jotka eivät saa eläkettä tai eivät kelpaa työmarkkinoille ovat täysin ala-arvoisessa asemassa. Viron tilanne ei parane niin kauan kun työväenpuolueilla on, historiallisista syistä, noin pieni kannatus.

        Jos Suomi ajautuu jatkuvalla velkaantumisellaan samaan tilaan kuin Kreikka, luuletko että sillon on asiat palkansaajilla / pienituloisilla / vanhuksilla hyvin?. Siihen ollaan menossa kun jarrupuolueet (lue vasurit) ei ole valmiita tekeen sitä mitä pitää joka tapauksessa tehdä, ennemmin tai myöhemmin.
        8000000000€ puuttuu valtion kassasta joka vuosi. Se ei jarruttelemalla pienene vaan uus suunta ja kaasupohjaan.Yrittäjät ja vienti on #1 ,ne generoi tuloja ja työtä tähän maahan. Demarit ei sitä tee.


    • kapinaa

      Työväenhistoriassa työväenpuolueilla on ollut suuri merkitys "entiseen" Suomalaiseen hyvinvointiin. Työaikalaki, lapsilisät,perusturva, terveydenhoito, eläkeuudistukset, työehtosopimuksien kautta tuli laajasti työväestölle tulonjakoa, ja ostovoimaa, nämä mainitakseni ,tämän ostovoiman myötä syntyi myös yritystoimintaa, sekä työmenetelmät tuli ja muuttui tehokkaammaksi, joka auttoi myös vientiteollisuutta. Voiko kysyä että kohtuus on unohtunut työmarkkinoilla, sekä palkkio järjestelmissä kun tätä nykyistä elintasoa pitää velaksi pönkittää,nyt taloustaantumassa ei jaettavaa ole koska sopimukset tehtiin 2007 kun jakovaraa oli, vaikutukset on laaja työttömyys, ja etujen vankumaton pönkitys, siinäpä Sipilällä töitä Pahinpana uudistuksen tiellä on julkisen sektorin Demari ja Kokoomuslainen keskiluokka joka lihoo ja pöhöttyy, kuntalaisten kustannuksella, ja pitää kiinni ylisuurista palkoistaan, johon talouden realimailma ei kohtaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe