Raamatullinen pyhäpäivä on shabat-saturday

saku567

Mitä päivää tulis pitää pyhänä noudatettaessa Jumalan lain neljättä käskyä?Tätä miettivät monet....ja ikävä kyllä vielä useammat omaksi turmiokseen heittävät asian kokonaan pois mielestään.

Raamattu opettaa,että päästäksemme ikuiseen elämään meidän tulee hyväksyä ja vastaanottaa Jeesus henkilökohtaiseksi Vapahtajaksemme.....näin saamme syntimme anteeksi Jeesuksen sovituskuoleman kautta......mutta tämä ei riitä.....Jeesus opetti että meidän tulee myös tehdä parannus eli luopua synneistä ja kääntyä kuuliaisuuteen....Mitä on synti?Ekassa Johanneksen kirjeessä annetaan tähän selkee vastaus:Jokainen,joka tekee synnin,tekee myös laittomuuden ja synti on laittomuus(1.Joh.3:4).Eli synti on Jumalan lain,rakkauden lain(johon kuuluu olennaisena osana 10 käskyä)rikkomista.....ja kolmas ehto on kaste.Kun tulemme uskoon niin meidän tulis ottaa kaste Jeesuksen nimeen.

Palataksemme parannukseen...se tarkoittaa synneistä luopumista....synti on Jumalan lain rikkomista.Jumalan lain neljäs käsky kehoittaa pyhittään seitsemännen päivän ja oleen tekemättä työtä ja hoitamatta omia askareita silloin.Eli jos ei pyhitä seitsemättä päivää,sekin on syntiä.Mikä on tämä Raamatun seitsemäs päivä......se on helppo selvittää.Israelin kansa oli Vanhan Testamentin aikana Jumalan luvattu kansa(ja nykyäänkin messiaaniset israelilaiset muodostavat eräänlaisen Jumalan Israelin ydinryhmän,johonka on oksastettu pakanakäännynnäisiä).Mitä päivää muinainen Israel pyhitti sapattina?...samaa päivää mitä israelilaiset nykyäänkin pyhittävät eli launtaita,tai oikeastaan vuorokautta joka alkaa perjantain auringonlaskusta ja päättyy lauantain auringonlaskuun raamatullisen ajanlaskun mukaisesti.Eli tämä todistaa sen että Vanhan Testamentin aikaan seitsemäs päivä,sapatti oli lauantai.....Entä Uuden liiton aikana...mitä päivää meidän tulis pyhittää....se selviää kun luemme Matt.5:17-21,jossa Jeesus sanoi voimakkaasti ettei Hän ole tullut lakia kumoamaan ...vaan tayttämään,ja ettei laista katoa yksikään kirjain eikä pieninkään piirto(eli ei myöskään sapattikäsky muutu lainkaan).Ja tämän jälkeen Jeesus kiittää niitä jotka noudattavat kaikkia käskyjä ja niin opettavat ja sanoo vakavan varoituksen niille jotka purkavat yhdenkin käskyistä ja niin opettavat.....eli Uuden Liiton pyhäpäivä on sama kuin Vanhan liiton pyhäpäiväkin eli lauantai-sapatti.Eikä sitäpaitsi Uudesta Testamentista löydy yhtään mainintaa että pyhäpäivä pitäis muuttaa toiselle päivälle.Tämmöiset väitteet ovat eksyttämistä ja harhauttamista...joka johtaa kadotukseen.Samoin se jos joku väittää että 9 käskyä tulee noudattaa mutta yhtä ei.Meidän tulee perustaa kaikki Raamattuun ei omiin teorioihimme.

Mistä sitten sunnuntai?....historian mukaan se on siirretty katolisen kirkon oppiin jo 300-luvun alkupuolella ja ilmeisesti vahvistettu n.364 Laodikean seurakunnan kokouksessa.
Sunnuntai on tullut auringonpalvonnasta sillä Rooman auringonpalvojat pitivät sunnuntaita pyhäpäivänään....ja 321 siitä tehtiin koko Rooman valtakunnan virallinen vapaapäivä.Histo-
rian mukaan tämän kohtalokkaan omavaltaisen muutoksen pääpukarit olivat paavi Sylvester,piispa Eusebius ja keisari Konstantinus.Tämä pimeä teko,joka on johtanut sadat miljoonat ihmiset harhaan ja synnin teille on ennustettu jo Danielin kirjassa(Dan.7:25).Katoli-
sen kirkon vaikutuksesta sunnuntaioppi on sirtynyt myös moniin muihinkin seurakuntiin ja kirkkokuntiin.

Sapatti on siis lauantai,tai siis Raamatullisen ajanlaskun mukaan vuorokausi joka alkaa perjantain auringonlaskusta ja päättyy lauantain auringonlaskuun.Koska raamatullinen vuorokausi alkaa auringonlaskusta.Tämä on tärkeä asia,koska myös se jos ei pyhitä tätä sapatti-lauantaita on syntiä.Jos et ole vielä tehnyt parannusta tässä asiassa,tee se nyt...ja
ala pyhittään oikeata raamatullista seitsemättä päivää lauantai-sapattia.Neljäs käsky kehoittaa pyhittämään lauantai-sapatin....minkään muun päivän pyhittäminen,ei myöskään sunnuntain pyhittäminen,ole tämän käskyn noudattamista.Sapattireformaatio etenee nykyään kaikkialla maailmassa voimakkaasti ja jatkuvasti valtavia määriä uskovia liittyy siihen mukaan ja alkaa pyhittään sapatti-lauantaita.Liity sinäkin tähän mukaan,se on Jumalan tahto.Äläkä turhaan kumarra petoa ja suostu ottaan sen merkkiä....suuntaa tiesi kohti taivasta,älä kadotusta.

20

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaksatjauhaa

      Ai, joka päivä tämä sama uudestaan.

      Samat höpö historiat.

      Jo apostolien aikana kristityt kokoontuivat ehtoolliselle Herran päivänä eli sunnuntaina. Muulloin tavalliset pakanakristityt työskentelivät, koska heillä ei ollut vielä mitään viikoittaisia vapaapäiviä, toisin kuin juutalaisilla.

      Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen ensimmäistä kertaa, kun he olivat koolla ”viikon ensimmäisenä” päivänä (Joh. 20:19). Heti ”viikon kuluttua” sunnuntaina Jeesus ilmestyi myös epäilevälle Tuomakselle (Joh. 20:26). Pyhän Hengen vuodatus eli helluntai oli myös sunnuntai. Apostolien teoissa kerrotaan: ”Sapatin mentyä, viikon ensimmäisenä päivänä, kokoonnuimme murtamaan leipää.” (Ap.t. 20:7)

      • 1234567---

        Jumalan antama sapatti on sapatti ja pysyy sapattina ja pyhäpäivänä. Leipää voi murtaa kaikkina viikon päivinä, niin ensimmäisenä kuin seitsemäntenäkin päivänä.


      • Vapauteenvapautettu
        1234567--- kirjoitti:

        Jumalan antama sapatti on sapatti ja pysyy sapattina ja pyhäpäivänä. Leipää voi murtaa kaikkina viikon päivinä, niin ensimmäisenä kuin seitsemäntenäkin päivänä.

        Levätäkin voi kaikkina päivinä.


      • pyhpyh

        Puhut potaskaa. Ei ole olemassa yhtään todistetta, ei Raamatussa eikä missään muuallakaan, että lepopäivä olisi siirretty sapatilta sunnuntaille Jeesuksen tai apostolien toimesta. Sen teki Rooman kirkko sodassaan Jumalaa vastaan ja tätä sotaa protestantit jatkavat.


      • KylläSaaLevätä
        pyhpyh kirjoitti:

        Puhut potaskaa. Ei ole olemassa yhtään todistetta, ei Raamatussa eikä missään muuallakaan, että lepopäivä olisi siirretty sapatilta sunnuntaille Jeesuksen tai apostolien toimesta. Sen teki Rooman kirkko sodassaan Jumalaa vastaan ja tätä sotaa protestantit jatkavat.

        Kyllä kaikkina päivinä voi levätä. Onko se jossain kielletty?


      • siinäero

        Adventistit keskittyvät sivuseikkoihin, kuten numeroihin, päivän nimiin ja kiellettyihin ruokiin.

        Muut kristityt keskittyvät Kristukseen.


      • keskityJeesuksenesimerk
        siinäero kirjoitti:

        Adventistit keskittyvät sivuseikkoihin, kuten numeroihin, päivän nimiin ja kiellettyihin ruokiin.

        Muut kristityt keskittyvät Kristukseen.

        Söikö Jeesus kiellettyjä liharuokia, kuten sikaa ?


      • KylläSaaLevätä kirjoitti:

        Kyllä kaikkina päivinä voi levätä. Onko se jossain kielletty?

        Lepopäivä ja pyhäpäivä eivät käsitteinä ole sama asia. Sapatti ei ole vain lepopäivä. Se on pyhäpäivä. Sunnuntai sen sijaan ei ole pyhäpäivä, koska Jumala ei ole sitä sellaiseksi asettanut. Siinä se ero.


      • LevätkääRauhassa
        TimoFlink kirjoitti:

        Lepopäivä ja pyhäpäivä eivät käsitteinä ole sama asia. Sapatti ei ole vain lepopäivä. Se on pyhäpäivä. Sunnuntai sen sijaan ei ole pyhäpäivä, koska Jumala ei ole sitä sellaiseksi asettanut. Siinä se ero.

        Tietysti sapatti, on lepopäivä, koska silloin ei tehdä työtä. Jumalakin kuulemma lepäsi sapattina ja Jeesus lepäsi ja kaikki juutalaiset lepäsivät (ja lepäävät vieläkin), adventistit lepäävät, 5-päiväistä työviikkoa tekevät lepäävät. Lepääjiä on paljon. Ihan hyvä lepopäivä. Mutta voi tietysti levätä sunnuntainakin, eihän siinä mitään pahaa ole.


    • jääviipymään

      Ja adventtitarina jatkuu toisten kristittyjen demonisoimisella...

      Vaan missä viipyykään Ellenin lupaama sunnuntailaki: suuri pedonmerkki????

      • lakisääteinen

        Wikipedia.
        Sunnuntai on Eurooppalaisen SFS-EN 28601- Standardin mukaan seitsemäs ja viimeinen viikonpäivä viikottainen lepopäivä ja samalla LAKISÄÄTEINEN pyhäpäivä.


    • UudenLiitonKansa

      Hei. sapattia ei ole Uudessa Liitossa. käsketty pyhitä se päivä, jolloin et esim. ole työssä..

      Lepopäivä on se, kun ihminen lepää, ei ole työssä.
      On komivuorotyötä, on päivätyötä, on yötyötä, on vaikka mitä työtä.

      Lepopäivä on se, mikä päivä kulllekin passaa.
      Jos itse olet / olisit työnantajalla, joka teettäisi vuoroviikonloput, yms, olisitko "omalla lomalla" lauanataina?
      Vissiin niin kauan, kuin saisit potkut lintsaamisesta?

      Sapattilaki oli juutaalkaisille, ei meille >Uuden Liiton kansalle.

      • aikaihmeellistä

        Kirjoitat lepopäivä on se, kun ihminen lepää, ei ole työssä. Miksi sitten Luterilainen kirkko soittaa ehtookelloja klo 18.00 heidän sunnuntaipyhänsä alkamiseksi. Eikös tämä ole Uudenliiton vastaista, jos jokaisella on oma lepopäivänsä oli se sitten maantai tiistai keskiviikko jne...


      • Laki-ARMO

        uudessa testamentissa sapattikäskyyn viitataan vastaavalla tavalla kuin muihinkin käskyihin. On epäjohdonmukaista ajatella,että sapattikäsky,joka on kaikkein pisin koko laissa,olisi poistettu. Vaikka jossakin tilanteissa kymmenen käskyn lakiin viitataan mainitsemalla käskyistä vain muutamia,se ei luonnollisestikaan merkitse sitä,että toiset olisi kumottu. Sanotaahan usein A B C kun tarkoitetaan kaikkia aakkosia.Samoin muutaman lyhyen käskyn maininta riittää osoittamaan,että tarkoitetaan kymmenen käskyn lakia. Jaakob mainitsee kymmenestä käskystä kaksi,mutta vetoaa kuuliaisuuteen niitä kaikkia kohtaan kirjottaessaan:"Sillä se,joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohden on syypää kaikilta kohdin" Jaak.2:10,11


    • Samallamitalla

      Otetaanpa käyttöön sama mitta: jos syytät kristittyjä siitä, että he muka "kumartavat aurinkoa" koska kokoontuvat sunnuntaisin jumalanpalvelukseen, niin kysyn sinulta, miksi sitten adventistit kokoontuvat Saturnuksen päivänä (saturday)?

      Et voi soveltaa kristittyihin roomalaisen kalenterin päivänimitystä ja adventisteihin juutalaisen, ei toimi. Joko molempiin sovellat samaa kalenteria päivien nimineen taikka sitten et kumpaankaan. Muuten on kuin vertaisit omenaa porkkanaan.

    • Vapaanasynnistä
    • jumalatontarja
    • Näin.asia.menee
    • ttkkl

      "Joka ympärileikkauttaa itsensä, on velvollinen kaikkea Mooseksen Lakia noudattamaan!" Siis sabattikäskyäkin! Lue vaikka Raamatusta!
      Apostolit kuitenkin säätivät pakanoille, kun vapauttivat pakanat ympärileikkauksesta,sunnuntain lepopäiväksi, "etteivätt haaksirikkoutuisi Moosenksen Lakiin!" Tuosta tekstiä Kahdentoista Apostolin opetuksessa ja Barnabaan kirjeessä! Apostol Johannes ilmestyksessään mainitsee tuosta myöskn:"Oli rukouksessa Herran päivänä!"
      Uudessa Tetsamentissa on kirjoitettu tuosta myöskin: "Yksi pitää yhtä päivää pyhänä, toinen pitä kaikki päivät yhtä pyhinä. Älköön kukaan tuomitko teitä minkään uudenkuun tai sabatin johdosta!" Tuohon sisältyyy myös tuo apostolien sääntö, ettei sabatin viettäjätkään saa tuomita pakanakristityjä tuon vuoksi, vaikka viettävät sunnuntaita, Herran päivää!

      • 1234567---

        Voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä Ilmestyskirjan mukaan. Kuten tiedämme Mooses piti Jumalan antaman sapatin pyhänäpäivänä. Jeesus sanoi: Isäni käskyt minä olen pitänyt. Myöskin voittajat pitävät Jumalan antaman sapatin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe