Voiko korko nousta 10 prosenttiin?

prosenttori

Muistelen isäukon kertoneen että hän maksoi asuntolainastaan yli 20 prosentin korkoa. En ole vieläkään käsittänyt kuinka se on ollut edes mahdollista. Onko asunnot olleet puoli-ilmaisia silloin vai onko saatu jotain tukia?

Nyt pankki sanoo että korot on vakaita ja pysyy matalana pitkään. Mutta voiko korko nousta edes teoriassa, tai käytännössä enää koskaan 10 prosenttiin? Mietin sitä, koska olen nostamassa yli 200 tuhannen euron lainaa 20 vuodeksi. Jos vaikka 10 vuoden päästä korko on 10 prosenttia, tulee käytännössä vararikko. Jos samaan aikaan kiinteistöt menettää arvoaan, niin myyntikään ei ratkaise ongelmaa. Olen laskenut että 5 prosentin korosta selviän, mutta en mitenkään enää 10:stä.

Kysyin pankilta myös kiinteän koron mahdollisuutta, mutta maksimi laina-aika olisi ollut vain 10 vuotta eikä tuona aikana käytännössä voisi vaihtaa asuntoa koska lainaa ei voi maksaa ennen aikaisesti pois.

Mitä mieltä olette? Ensimmäinen asuntolaina harkinnassa mutta pelottaa ihan pirusti.

40

1113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekinmenossajo

      Mene hyvä poika jo sinäkin, nukkumaan.

    • 31518

      Voi nousta, mutta ei vaikuta kauhean todennäköiseltä. Muista, että 10 vuoden päästä sinulla on lainasta enää reilut puolet jäljellä, joten uudelleenjärjestelyllä saat kuukausikulut painettua alas. Toisaalta korkeat korot aiheuttaisivat luultavasti inflaatiota, joten palkkasikin nousisi.

      Näitten palstojen höyrypäiden maailmanlopunpuheita ei kannata liikaa selailla.

      • wweeee

        Korot ja inflaatio tosiaankin seuraileva toisiaan, mutta ei korkea korot ole se varsinainen inflaation aiheuttaja. Se on niin päin että kokoja nostamalla tai siis rahaplitiikkaa niin kristämällä pyritään estämän inflaation ryöstäytymistä liiallisuuksiin, mikä inflation röstäytyminen typillisesti uhkaa nousukauden lähdettyä vetämään. Eli kun korot nousevat niin kyllä siinä silloin myös iflaatokin on kiihtynyt, mikä inflaatio syö lainapääomaa eikä realikorko siksi niin paljon nouse. Nyt eurovaluutan kanssa mennen tavoiteinflaatio on se suht. matala jotain 2%, mutta siis kyllä tälläkin valuutalla inflaation poella menemistä pidetään talouden toimivuuden ja julkisten budjttenkin kannalta välttämättömänä. Nyt inflaatio on ollut poikkeukselisen alhaisella tasolla(siis ajatelen koko euroaluetta), ja deflaatiokierteen uhkaa on torjuttu juurikin pitämällä korkoja poikkeuksellisen alhaalla.


      • Kondratieff

        Mielestäni stagnaatio on inflaatiota todennäköisempi vaihtoehto(10 vuoden sisään). Inflaation odotusten varaan ei ihan oikeasti kannata kenenkään talouttaan rakentaa.


      • Kondratieff

        Stagflaatio!!


      • AikuistenOikeasti

        " Muista, että 10 vuoden päästä sinulla on lainasta enää reilut puolet jäljellä, joten uudelleenjärjestelyllä saat kuukausikulut painettua alas."

        Todellisuudessa kymmenen vuoden päästä lainaa on reilusti ALLE puolet jäljellä. Tulot kuitenkin kasvavat 10 vuoden kuluessa ja sitä myöden myös lainanmaksukyky. Ja jos oikein fiksusti pelaa, niin vaikka varaa olisi lyhennellä lainaa isommillakin lynennyksillä, niin kannattaa pysyä alkuperäisessä lainanmaksuohjelmassa ja sijoittaa yli jäävät varat esim. rahastoihin. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että lainan korko on maltillinen ja sijoitetulle pääomalle saadaan lainaa korkeampi tuotto.

        Mutta ymmärrän alkuperäisen kirjoittajan huolen; asuntolaina on meille useimmalle se elämän suurin taloudellinen investointi. Toki se pelottaa, että mitä jos ei selviä lainasta. Ja turha sitä on kierrellä, onhan siinä riskinsä. Mutta sekin pitää muistaa, että elämässä ei saavuta ikinä yhtään mitään, ellei ole joskus valmis ottamaan edes pientä riskiä. Suosittelen siis oman asunnon ostoa, mutta kämppä kannattaa hankkia hyvältä paikkaa, eikä kannata maksaa liikoja hienon näköisistä pintaremonteista.


    • Ota ihmeessä laina, jos saat.
      Pahin skenario on, että menetät omarahoitusosuuden sekä maksamasi lyhennykset ja korot, (jotka tosin usein ovat vähemmän kuin vuokra) mutta tuskin tippuu nolla-arvolle ne asunnot vaikka täällä yleisesti ollaankin sitä mieltä :D
      Ainakaan vielä ei kukaan ole linkittänyt yhtään kohdetta, jonka saisi vaivoikseen ilmaiseksi.

      • wweeee

        Jos asuntoja alkaisi olla ilmaiseksi tarjolla niin ei niiden juoksevia hoitokulujakaan silloin enää pajon viitsittäisi maksella mistään remontteihin satsaamisista puhmattakaan. Se on helppo arvata mitä siitä alkaisi seurata.


      • poipo

        Nyt kannattaa ostaa kun halvalla saa ;)


      • Haans

      • Haans kirjoitti:

        Jos NELIÖ-hinta on tonnin tai alle, pidän sitä halpana.

        Jos taas saman verran kuin "keskipalkka" eli 1500-2000, pidän sitä jo kovana.
        Ja ehdottomasti maksimina.

        Kun poorrvarin mielivalta iskee, korot voivat nousta taivaisiin:
        http://www.talouselama.fi/uutiset/korot jo 26 prosenttia kreikka joutuu maksamaan lainastaan kasittamattoman paljon/a2302418

        Oijoi, sinähän oletkin varmaan hyödyntänyt näitä korkoja?

        Kreikka ei voi mitenkään maksaa edes korkoja, jos ovat 26% (neljännes lainasta vuosittain)
        Sama koskee sitä Matttia ja Maijjjaakin.
        Joku tuossa mättää.


    • rahaa.helikopterista

      Se nyt kuitenkin kannattaa pitää mielessään, ettei tämä nykyinen nollakorkojen ympäristö ole normaalitila vaan keskuspankkien poikkeuksellisella ja ennen kokeilemattomalla rahapolitiikalla aikaansaatu poikkeustila, jolla yritetään tekohengittää riutuvaa taloutta ja saada raha liikkumaan sekä aikaan edes vähän inflaatiota nykyisen deflatorisen kehityksen sijaan. Tuskin korot mihinkään kahteenkymmeneen tai edes kymmeneen prosenttiin repeävät, mutta varmasti ne nousevat tulevina vuosina useampaan prosenttiin. Jos eivät nouse niin keskuspankkien rahapolitiikka rahanpainamisineen ja velaksi elvytyksineen on silloin epäonnistunut karkeasti ja sen jälkeen piru on todellakin merrassa jonka seurauksia ei kukaan halua edes miettiä.

      Takavuosien kovista asuntolainakoroista selvittiin osin juuri kovan inflaation avulla joka "söi" lainoja. Laina-ajat olivat myös nykyistä selvästi lyhyemmät eli noin 8-10 vuotta. Nykyisen kaltaisia 20-25 vuoden lainoja ei kukaan osannut edes kuvitella saavansa.

      • Kondratieff

        Totta. Korot ovat nollassa koska niiden on pakko olla. Euroopan talous ei yksinkertaisesti pysy pystyssä ajautuessaan deflaatioon. Elvytyspolitiikka oli tuomittu epäonnistumaan jo heti kättelyssä, sillä samaan aikaan olisi pitänyt toteuttaa mittavat mantereen laajuiset uudistukset/leikkaukset. Samaan aikaan ei voi rajoittaa pääoman liikkumista(FACTA), raapia hiluja sieltä mistä niitä irtoaa, nostaa veroja ja kannustaa pankkeja riskinottoon ilman todellista riskiä. Tai itseaiassa niinhän tässä juuri tehdään, mutta kakkua ei voi samaan aikaan syödä ja säästää. Olemme jo ajautuneet yli sen pisteen, jonka jälkeen suunnan muuttaminen on poliittisesti mahdotonta. Toisinsanoen, kyllä se inflaatio sieltä tulee, mutta ensin tulee rankka deflaatio.


    • DeflaatiossaMennään

      Se miksi korko on nolla johtuu siitä, että muuten täällä olisi kova deflaatio. Inflaatiota yritetään herätellä tässä liikkeelle, mutta ei taida onnistua ennen kuin väestön ns. demografinen rakenne muuttuu. Nythän on niin, että vanhempaa porukkaa on paljon ja nuoria vähän. Euroopan pahin tilanne on juurikin Suomessa.

      Kun vanhoja on paljon ja nuoria vähän, ei lainoja nosteta tarpeeksi. Vanhathan harvemmin repäisevät ja alkavat 80-kymppisinä rakentaa uutta hulppeaa omakotitaloa. Kyllähän tätäkin tapahtuu, mutta yleensä harvemmin. Näin uusia lainoja ei nosteta tarpeeksi nopeasti. Lainojen nostaminen on keskeinen tekijä, koska raha on nimenomaan lainaa. Jos lainakanta ei kasva, ei ole inflaatiota vaan deflaatio.

      Itse uskon, että korko pysyy alhaalla pitkään. Suurin riski liittyy siihen, että Suomi potkaistaa eurosta pois porsaana posliinikaupassa. Tämä ei ole mikään pieni riski, sillä nykypolitiikalla vientiteollisuushan ollaan korvamassa valtionkonttorin rahoitusyksiköllä. Mitä sitten tapahtuu, onkin sitten herran hallussa.

      • wweeee

        Totta. Joos uusia lainoja ei oteta tai ei ole pankeilla mielestään kelvollisia asiakkaita joille näitä lainoja myöntäisi, niin jo myönnettyjen lainojen lyhennysten virratessa pankkeihin liikenteessä olevan velkarahan määrä lähtee laskuun aiheuttaen vääjäämättä deflaatiopaineita. lisäksi jos inflaatio- oidotukset vaihtuvat deflaatio-odotuksiksi, niin tietenkin silloin kaikki alkavat lykätä ostoksiaan ja investointejaan odotellessaan hintojen nousemisen sijaan olevan laskussa, rahaa silloin aletaan vaan jemmata sen kuin taidetaan ja realitalous lähtee hiipumiskierteelle.


      • po092e
        wweeee kirjoitti:

        Totta. Joos uusia lainoja ei oteta tai ei ole pankeilla mielestään kelvollisia asiakkaita joille näitä lainoja myöntäisi, niin jo myönnettyjen lainojen lyhennysten virratessa pankkeihin liikenteessä olevan velkarahan määrä lähtee laskuun aiheuttaen vääjäämättä deflaatiopaineita. lisäksi jos inflaatio- oidotukset vaihtuvat deflaatio-odotuksiksi, niin tietenkin silloin kaikki alkavat lykätä ostoksiaan ja investointejaan odotellessaan hintojen nousemisen sijaan olevan laskussa, rahaa silloin aletaan vaan jemmata sen kuin taidetaan ja realitalous lähtee hiipumiskierteelle.

        No ei todellakaan ala kaikki lykäämään ostoksiaan. Ruokaa ja lämmintä pitää olla koko ajan, ei siinä kauheasti kauheasti tilastoja kytätä ja siirretä nälkää sopivampaan ajankohtaan :D :D :D Kyllä sitä kauppaa nyt vaan tehdään koko ajan, koska perustarpeet.


      • wweeee
        po092e kirjoitti:

        No ei todellakaan ala kaikki lykäämään ostoksiaan. Ruokaa ja lämmintä pitää olla koko ajan, ei siinä kauheasti kauheasti tilastoja kytätä ja siirretä nälkää sopivampaan ajankohtaan :D :D :D Kyllä sitä kauppaa nyt vaan tehdään koko ajan, koska perustarpeet.

        No joo. Se olisi laiuseeseen jatkokommenttina pitänyt kirjoittaa, että ne asiat jätetetään paljolti ostamatta mitä ei ole ihan pakko ostaa. Tietty itsestäänselkvyyskin tämä asia on, mutta sikäli nämä lauseet pitäisi täydellisenä kirjoitella kun aina riittää ihmisiä jotka haluavat lähteä saivartelemaan.


      • po092e
        wweeee kirjoitti:

        No joo. Se olisi laiuseeseen jatkokommenttina pitänyt kirjoittaa, että ne asiat jätetetään paljolti ostamatta mitä ei ole ihan pakko ostaa. Tietty itsestäänselkvyyskin tämä asia on, mutta sikäli nämä lauseet pitäisi täydellisenä kirjoitella kun aina riittää ihmisiä jotka haluavat lähteä saivartelemaan.

        Pahoittelen - en ymmärtänyt, että sinulla on yksinoikeus saivarteluun.


    • prosenttori

      Kiitos vastauksista. Niinpä niin. Jotenkin se vaan tuntuu tässä tilanteessa, että riski ikuisesta velasta voi olla olemassa. Nimittäin jos 10 prosentin korko toteutuu 10 vuoden sisään, tuolla 200 tuhannen lainalla.

      En oikeastaan edes ajatellut sitä mahdollisuutta että Suomi voisi irroittautua Euro-valuutasta. Miten se voi olla edes mahdollista? Vaatisi varmaan vähintään kansanäänestyksen?

      Pankki kyllä kovin ahneesti olisi tarjoamassa tuota lainaa, ovat soitelleet jo parikin kertaa neuvottelun jälkeen. Tulotasoni on riittävän hyvä, ja välttämätöntä hinkua velkaantumiseen ei nyt juuri ole. Oikeastaan suurin pelkoni liittyy korkoon. Jos vain voisin varmistaa ettei mitään talouskatastrofia tule, mutta se ei taida olla mahdollista? Ehkä jatkan vain säästämistä.

      • Siihen_on_varaa

        Mietipä sitä, montako prosenttia 200000 eurosta nykyinen vuokrasi on.


      • prosenttori
        Siihen_on_varaa kirjoitti:

        Mietipä sitä, montako prosenttia 200000 eurosta nykyinen vuokrasi on.

        Aika tarkalleen 3,9 prosenttia vuotuista korkoa. Tosin on huomioitava että asun edullisemmin johtuen lähipiiriin kuuluvasta vuokranantajasta. Niinsanottu normaalivuokra asunnostani voisi olla pari-kolmesataa euroa enemmän kuukaudessa.

        Olen tuotakin pyöritellyt, ja tietysti omistusasunnossa pitää huomioida myös vastikekulu plus tulevat remonttikulut joita vuokralla ei tule. Lisäksi pitää huomioida että joudun purkamaan sijoituksiani omarahoitusosuuteen. Tosin tällä hetkellä niiden tuotto ei päätä huimaa mutta nykyiset lainakorot kyllä päihittää reippaasti.

        Kumma kyllä, pankki ei halunnut ottaa asunnon lainan osavakuudeksi noita sijoituksia. Vakuus arvostus oli luokkaa 30 prosenttia tämän hetken arvosta. Olivat sitä mieltä että olisi parempi realisoida omarahoitusosuudeksi.

        Mietinkin että jos nyt realisoin säästämiäni omistuksia niin saisiko asunnosta niille niinsanotusti vastinetta? Siis omarahoitusosuuden osalta, jota olen ajatellut käyttää noin 10-15 prosenttia.


      • Siihen_on_varaa
        prosenttori kirjoitti:

        Aika tarkalleen 3,9 prosenttia vuotuista korkoa. Tosin on huomioitava että asun edullisemmin johtuen lähipiiriin kuuluvasta vuokranantajasta. Niinsanottu normaalivuokra asunnostani voisi olla pari-kolmesataa euroa enemmän kuukaudessa.

        Olen tuotakin pyöritellyt, ja tietysti omistusasunnossa pitää huomioida myös vastikekulu plus tulevat remonttikulut joita vuokralla ei tule. Lisäksi pitää huomioida että joudun purkamaan sijoituksiani omarahoitusosuuteen. Tosin tällä hetkellä niiden tuotto ei päätä huimaa mutta nykyiset lainakorot kyllä päihittää reippaasti.

        Kumma kyllä, pankki ei halunnut ottaa asunnon lainan osavakuudeksi noita sijoituksia. Vakuus arvostus oli luokkaa 30 prosenttia tämän hetken arvosta. Olivat sitä mieltä että olisi parempi realisoida omarahoitusosuudeksi.

        Mietinkin että jos nyt realisoin säästämiäni omistuksia niin saisiko asunnosta niille niinsanotusti vastinetta? Siis omarahoitusosuuden osalta, jota olen ajatellut käyttää noin 10-15 prosenttia.

        Miksi sitten haluat ostaa oman? Tällä hetkellähän saat huomattavaa alennusta asumisestasi eli joku toinen maksaa siitä osan. Tilanne on mainio niin kauan kuin se vain jatkuu.


    • TyvestäPuuhun

      Voisitko ajatella ottaa 100 000:n lainan? Kun saat sen maksettua niin voit vaihtaa asuntoa ja ottaa uuden 100 000:n lainan. Pienemmän lainan kanssa tulee uni paremmin eivätkä isotkaan koronnousut pääse upottamaan sinua.

      • 34563453546

        Sadalla tonnilla sanotaan näinä aikoina vain käsipäivää. Ei sillä kelvollista asuntoa voi ostaa. Näin se vain menee. Jotkut pankit eivät edes myönnä liian pieniksi katsomia lainoja koska sillä ostaja vain ajaa itsensä ja sen mukana pankin huonoon jamaan. Pankki antaa mieluummin ison lainan parempikuntoiseen asuntoon.


      • TyvestäPuuhun

        Voin olla väärässä mutta luulen, että kohta voi sata tonniakin olla kova raha. Siihen kun vielä laittaa päälle 20 - 30 tonnia omia säästöjä niin voi päästä jo vähän valkkaamaankin. 200 tonnin laina on minusta aivan helvetillinen vippi, ei tulisi minulle ainakaan uni sen kanssa.


    • veio

      "mutta maksimi laina-aika olisi ollut vain 10 vuotta eikä tuona aikana käytännössä voisi vaihtaa asuntoa koska lainaa ei voi maksaa ennen aikaisesti pois."

      Miksi tuo laina-aika estäisi asunnonvaihdon? Kun ostin ekan asunnon niin otin 20vuoden lainan. Asuin siinä kolme vuotta ja ostin isomman.

      Palstalla luullaan että kun asunto ostetaan niin siinä samassa asutaan koko laina-aika.

      • l3k453

        Kiinteäkorkoista lainaa ei yleensä voi maksaa etuajassa ilman ylimääräisiä kuluja. Pankki ottaa siinä myös riskiä harteilleen. Jotkut pankit suosittelevat myös osalle lainasta kiinteää korkoa, mutta en tiedä miten ne suhtautuvat ennenaikaiseen takaisinmaksuun näissä. Viisaammat vastatkoon.
        J.k. Vielä muutama vuosi sitten ainakin Handelsbanken tarjosi asiakkailleen jopa 30 vuoden kiinteää lainaa :)


    • 1993poks

      Korko ei voi nousta 10:een prossaan niin kauan kuin ollaan euro-valuuttaunionissa. Korko voi nousta maks. 5-6:een %:iin. Eri asia on jos Suomi päätyy takaisin markkaan. Silloin ne 20 %:n korot voi olla mahdollisia mutta pitäisi olla melko kova inflaatio vastapainoksi.

      • iuiu98

        Miksi ei voi?


      • dsada
        iuiu98 kirjoitti:

        Miksi ei voi?

        Olisikohan koko euro alhaalla sen jälkeen jos 10% olisi korko?
        Mitäpä luulet?


      • lulu98

        Miksi euro ei voi olla alhaalla?


      • Voivittumitentyhmä

        Mitäs Kreikan korot on tänä päivänä? Eurossa taitaa sekin maa olla.


      • kolkytkuus
        Voivittumitentyhmä kirjoitti:

        Mitäs Kreikan korot on tänä päivänä? Eurossa taitaa sekin maa olla.

        Kreikan valtion lainojen korot on pilvisä, mutta paljonko tavallisen asuntovelkaisen kreikkalaisen korko? Eipä ole näkynyt uutisissa.


    • Ylipainoinen_hetero

      Euro on kelluva valuutta. Eli EKP ei määrää euron kurssia suhteessa dollariin jeniin jne.
      Markka oli kiinnitetty valuuttakoriin jossa oli niitä dollareita jenejä kruunuja sunmuuta.

      Noh joskus ennenmuinoin kun eräs ylipainoinen oli vielä solakka poika ja Viinanen valtiovarainministeri olivat toiset ajat. Silloinkin oli lama. Markan kurssi oli kiinteä, mitä nyt silloin tällöin oli devalvoitu. Valuutta pakeni maasta. Suomen pankki joutui hilaamaan korkoa veretseisauttaviin prosentteihin. Eli jos piti sijoitukset markoissa sai huimaavaa korkoa. Vituiksihan se meni.

      Euroa ei voi devalvoida. Ei ole Iiroa joka vakuuttelisi kurssin kestävän. Markkinat määräävät vaihtokurssin. Korkoa voidaan säätää puhtaasti talouspolitiikan eli inflaatiotason mukaan. Korko ei nouse ellei usko Suomen talouteen katoa.

      No paljonko asuntolainan korko sitten on jos euromaa on kriisissä?

      V:Reilusti alle 10 %

      http://www.globalpropertyguide.com/Europe/Greece/Price-History

      • dfg5

        Korkeat korot vaatisivat koko euroopan laajuista pankkikriisiä.


      • Muutamatmiljardit
        dfg5 kirjoitti:

        Korkeat korot vaatisivat koko euroopan laajuista pankkikriisiä.

        Koko Euroopan, Aasian ja Amerikan laajuinen pankkikriisi on ihan nurkan takana. Alkusysäys tulee kesän aikana Kreikasta.


      • ereer

        Jos korot eivät tästä voi reipaasti nousta, niin kuinka alas ne voivat teoriassa vajota? Minkälaista jälkeä tekisi -5% ohjauskorko?


    • lukihäiriöinen

      Yhä useammat varautuvat käänteeseen markkinoilla.

      markkinamuutos saattaa olla hyvin äkillinenkin.

      Olemme äärimmäisissä tilanteissa rahapolitiikassa, miinusmerkkisissä koroissa, osakekurssit ovat erittäin korkealla, asuntojen hinnat ovat varsinkin Ruotsissa tavattomat korkeat. Tilanne ei ole vakaa pitkällä aikavälillä.

      Yrityssektorilla tehdään paljon suojauksia valuuttakurssi- ja korkomuutoksien varalta.

    • joopajooooooooooo

      MInä taas muistelen inflaation olleen niin kova, että se söi lainan.

      • PankkiPärjääAina

        1970-luvulla söi. Sen jälkeen ei ole syönyt. Pankit saivat valtiolta valtavat tuet, jotka maksettiin kansalta kerätyistä veroista. Eli summa summarum: Inflaatio söi velan korkoa, mutta samaan aikaan valtio otti ja jakoi pankeille :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe