~TSEMPPIRYHMÄ suureen pudotukseen~

Mirkkis-

Heippa!
Nyt on viimeinkin mitta tullut täyteen tätä omaa saamattomuutta ja repsahtelua. :( Jatkuva huono olo, väsymys ja huono kunto masentavat. Nyt on aika vihdoinkin tehdä asialle jotain. Olen joskus menneinä vuosina seurannut tätä suomi24:n palstaa. Silloin täällä pyöri aktiivisesti montakin tsemppiryhmää. Löytyisikö täältä nyt mukaan muutama laihduttelija tsemppaamaan toinen toistamme?

Omasta taustasta sen verran, että olen 32 vuotias nainen. Pituus 158cm ja paino masentavat 99,5kg. :( Tavoitepaino on 55,0kg johon matkaa on hurjat 44,3kg! Huih, eli tiedossa on suuri projekti ja kaikki tsemppi olisi nyt tarpeen. :) Toivoin, että tästä tulisi pitkäikäinen ja aktiivinen ketju. :)

104

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eekuu

      Moikka!

      Täällä on kanssa yksi, jolla olisi tavoitteena laihtua. Tällä hetkellä olen reilut 160 cm pitkä ja painan 70 kg.. Tavoitteena olisi se 63kg. Mulla siis tavoite selkeästi pienempi, mutta tsemppiä täälläkin kaivataan! :)

      • Mirkkis-

        Moikka eekuu ja tervetuloa mukaan! :) Tietysti saat liittyä mukaan tsemppiketjuun, vaikka tavoite onkin paljon pienempi. Kiva kun löysit tänne! :)

        Minulla on tavoitteena tehdä tässä totaalinen elämänmuutos. Opetella syömään niin että pystyn noudattaa samaa kaavaa sitten laihdutusvaiheen jälkeenkin. Ei mitään liian tiukkaa ruokavaliota. Ajattelin mennä ns.lautasmallin mukaan. Erityissyyniin otan proteiinin ja kuitujen määrän. Sokeria täytyy vähentää rutkasti!! Se on minun suurin kompastuskivi: karkit, suklaa,makeat leivonnaiset ja keksit. Nämä ovat suurin syy tähän järkyttävään ylipainoon. :( Alkuprojektia vauhdittamaan ajattelin pitää pienen karkkilakon, koska olen koko alkuvuoden syönyt niin järkyttäviä määriä karkkia, että lakko on kyllä nyt paikallaan. Muuten en halua kieltää hirveästi mitään, koska pelkään että se johtaa lopulta mielitekojen kasvamiseen ja lopulta ahmimiseen. Eli kohtuullinen herkuttelu hyvällä omalla tunnolla silloin tällöin. Päivittäinen sokerinsyönti on saatava nyt loppumaan.

        Liikuntapuolella koiralenkkejä kertyy jo nyt rutkasti. Pikkuhiljaa painon laskiessa tarkoitus olisi vähän ruveta myös hölkkäilemään. Ja erittäin vähällä käytöllä ollut kuntosali pitää nyt ottaa säännöllisemmäksi. Kotoa löytyy myös kahvakuulat. Myös ohjatuissa jumpissa olisi kiva käydä jos löytyisi sopivaan aikaan joku ryhmä. Toki nyt kesäksi taitaa suurin osa jäädä tauolle, mutta projekti jatkuu myös kesän jälkeen.

        Oletkos sinä eekuu laatinut jo oman "sotasuunnitelman" kiloja vastaan? :D


      • JooMee

        Minkälaisia koiria teillä ryhmäläisillä on? Itselläni on 7 v bordercollie uros. Toinen koiramme kuoli tammikuun lopulla. Nyt odottelemme loppukesällä bordercollien pentua uudeksi perheenjäseneksemme.


    • JooMee

      Täällä olisi myös yksi halukas tsemppiryhmään, joka tuskaillut jo pitkään ylikilojen kanssa. Pituutta on 157 cm ja painoa 67 kg. Tavoiteena olisi 55-56 kg:n paino. Itsellä koiralenkkejä tulee päivittäin noin 5-10 km työvuoroista riippuen. Kuntosalilla kävin pari vuotta sitten hyvin ahkerasti, mutta paikkakunnan muuton jälkeen salilla käynti on ollut hyvin epäsäännöllistä. Olin tammikuussa polvileikkauksessa ja toipuminen siitä on sujunut hyvin. Osa liikuntalajeista on pois laskuista, mutta tarkoituksena olisi koiralenkkien lisäksi luoda ohjelma kuntosalille ja kestävyyslajina jatkaa uimista, jota olen tähänkin asti tehnyt. Oma kompastuskiveni on ruokailurytmissä, joka olisi nyt tarkoitus saattaa oikeille raiteille.

      • Mirkkis-

        Tervetuloa mukaan JooMee, kiva saada ryhmään toinenkin koiraihminen! ;) Meillä onkin melkein sama pituus, ja minulle myös haaveena, että vaaka näyttäisi vielä joskus 55kg. Matkaa on vaan vähän enemmän edessä kuin sinulla. Harmijuttu kun on ongelmaa polven kanssa, mutta toivottavasti löydät itsellesi sopivat ja mieluisat liikuntaohjelmat. :)

        Minulla alkoi tänään miniloma joka kestää tiistaihin asti. Kiva kun saa vähän kotona tehdä rästihommia ja mahdollisesti myös pihahommia jos säät sallii. Nyt ainakin sää näyttää hyvältä. Taidankin lähteä koirien kanssa nauttimaan raittiista ilmasta hetimiten.

        Kivaa vappua teille ja tsemppiä! Muistetaan kohtuus juhlasta huolimatta.


    • Mirkkis-

      Kuinkas eekuu ja JooMee teidän vappu meni? :) Meillä oli tosi kiva vappu. Vappuaattona olimme shoppailureissulla ja illalla lähdimme ystävän kanssa pariksi tunniksi metsään patikoimaan koirien kanssa. Vappupäivänä olimme ystävien luona tupaantuliaisissa. Vappuun kuului ravintolasyömistä, vähän kuohuvaa ja pientä herkuttelua, mutta mielestäni selvisin melko hyvin muistaen sen kohtuuden. Ja herkkujen lisäksi päiviin kuului pitkiä lenkkejä, joten eiköhän tämä mennyt ihan hyvässä tasapainossa.

      Nyt sää näyttää mitä erinomaiselta joten tänään aika kuluu puutarhan puolella kuopsuttaen. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan. :)

      • JooMee

        Minulla päättyi nyt kuuden päivän työputki, joka alkoi vappuaattona, joten vappu meni työn merkeissä, mutta kyllä mekin ehdimme käydä kuitenkin vappulounaalla. Nyt on kolme päivää vapaata ja aion kuntoilla uimalla ja kuntosalilla sekä tietysti koiraa lenkittämällä.


    • veeveekoo

      Hei! Vieläkö mahtuis mukaan? Täällä myös yks liikakilojen kanssa painiskelija. Pituutta 166,5cm ja painoa 79kg. Tavoite olisi se 65kg, mutta välitavoite aluksi 69kg. Ostin j
      uuri juoksumaton, joten siitä voipi olla suuri apu nyt tähän mun projektiin :) Mäkin käyn koirani kanssa lenkillä, mutta sitä olen tehnyt aina, joten se ei varmaan tuo suurta apua, mutta apua kuitenkin. Teen myös lihaskuntoa päivittäin. Olen tosiaan jättänyt kaikki herkut pois. Vettä juon ainakin 2litraa päivässä. Vihreää teetä n. 3 kupillista päivässä, sekä aamupalaksi säilykeananasta (poistaa nesteitä kropasta). Syön max. 1400kcal päivässä, peruskulutus on n. 1900kcal lenkit, juoksumatolla juoksut ja lihaskunnot. Kesäksi kun saisi edes aluksi sen 9kg pois niin halleluja! Tsemppiä muillekkin :)

    • miivää

      Heipparallaa! Mahtuisinko vielä minä tänne. Olen pituudeltani 163cm ja painan reilut 70kg.

      Kiloja on alkanut kertyä erittäin pienessä ajassa ja aion stopata kilojen kertymisen nyt ennen kuin lihon vielä enemmän. Tavoitteeni olisi palta takaisin 60 kiloon tai alle. Toivotan kaikille teille hyviä hetkiä ja hyviä tuloksia!

    • Täällä olisi innokas tyyppi osallistumaan tsemppiryhmään. Pituutta on 176cm ja painoa 114kg ja tavoite on 70-75kg. :) Iso urakka edessä, mutta pakko tehdä jotain, huhhuijjakkaaa. Ja koiraihminen minäkin. ;)

      • Niin ja vähän alle 30 v. nainen kyseessä. :)


    • Mirkkis-

      Tervetuloa mukaan veeveekoo, miivää ja nolovehandles! Kiva kun löysitte tänne tsemppiketjuun. Kiva kun on vertaistukea tarjolla projektin hyviin ja huonoihin hetkiin. :)

      nolovehandles, meillä onkin lähes sama kilomäärä tavoitteena saada pudotettua! Kyllähän tässä projektia riittää, mutta aikarajoitteitahan ei ole. Oikein paljon tsemppiä, kyllä mekin onnistutaan!

      veeveekoo, hyvältä kuulostaa sinun suunnitelmasi. :) Teetkö lihaskuntoilua kotona vai kuntosalin puolella? Minulla on se ongelma, että jotenkin tosi huonosti saan aikaiseksi tehtyä kotona mitään jumppajuttuja tms. Vaikka nuo kahvakuulatkin tuolla olisivat.... :(

      Onko teillä muilla joku tietty punnituspäivä? Itse ajattelin ottaa perjantain punnituspäiväksi, tulen myös päivittämään painon silloin tänne ketjuun. Yritän nyt vähentää tuota puntarilla päivittäin hyppäämistä.

      Tänään on kertynyt hyötyliikuntaa siivoilun merkeissä ja kohta koirien kanssa vielä pitkälle lenkille. Huomenna sitten paluu arkeen ja takaisin töihin. :)

    • veeveekoo

      Hei! Mirkkis-: Ihan kotona teen kaikki lihaskuntojumppani, salilla käymiseen ei oikein ole varaa, paikallinen on niin kallis :( Mutta kyllä se multa kotonakin onnistuu :)

      Tänään juoksin juoksumatolla rankimman ohjelman, siinä kaloreita palaa n. 150 ja se kestää n. 20min. Koiran kanssa tuli käytyä 5km lenkillä ja söin yhteensä 1200kcal. Mulla sujuu hyvin, kun vain intoa ja puhtia piisaa :)

      • veeveekoo

        Ja unohtui sanoa että punnituspäivä mulla sunnuntai, päivittelen silloin painoa tänne :)


    • Mirkkis. Mä olen myös aina punninnut itseni perjantaisin. Taidan pitäytyä siinä jatkossakin. Tulee niin hyvä mieli aloittaa viikonloppu, jos paino on pudonnut. :D Jep, suunnilleen samanmoinen urakka meillä. Isolta kuulostaa, mut jokainen pudonnut kilo on lähempänä tavoitetta. :)

      Veeveekoo, mäkin jumppailen kotona. Silloin kun jumppailen... Oon laiskistunut aivan liikaa! Mies hankki mulle askelmittarin mun toiveesta, joten se motivoi kyllä lisäämään arkiliikuntaa. Vielä kun sais sen hikiliikunnan taas messiin!

    • Mirkkis-

      Karkkilakkoa on nyt takana tasan viikko ja täytyy myöntää että mielitekoja on ollut melkoisesti. Ei ole ollut repsahdus kaukana. Mutta kokemuksesta tiedän, että pari ensimmäistä viikkoa on vaikeampia ja sitten helpottaa. Karkkilakkoa ei halua enää niin heppoisesti lopettaa kun lakkoa on takana jo muutama viikko. Yritän täällä sitkeästi sinnitellä. :)

      Eilen olin koiran kanssa agilityssä ja taas sai lisää motivaatiota kunnon kohottamiseen. Harmittaa kun tuntuu, että oma huono kunto on hidasteena meidän lajissa kehittymiselle. Ei ole mukavaa itse yrittää lyllertää henki hieverissä nopean koiran rinnalla. :( Haaveena on juoksukunto tulevaisuudelle. Kävin muutama vuosi sitten ohjatun juoksukoulun, ohjelma tähtäsi 5 kilometrin juoksulenkkiin. Ja kyllä me se 5 kilometriä juostiin kurssin lopussa. Silloin toki painoa oli varmaan 20 kiloa vähemmän. Pitäisi palautella niitä harjoituksia mieleen. Kun saisi tästä vähän painonpudotuksen alkuun. Lähemmäs satakiloisena juokseminen on kuin tervassa tarpominen. Mutta ei kuitenkaan mahdoton juttu. Myös koirajuoksua (canicross) haluaisin kokeille.

      .

      • JooMee

        Hei Mirkkis oletko kokeillut makean himoon raakasuklaata. Se on tosi hyvää ja sopii laihduttajalle. Sitä ei pysty syömään kuin pieniä määriä, mutta tyydyttää mukavasti makeanhimon ja ei tule juuri ollenkaan kaloreita vaan elimistölle hyödyllisiä antioksidantteja ym.


    • Mirkkis-

      JooMee, meillä on 3 siperianhuskyä. Iät reilu 2v, 1.5v ja uusin tulokas on 3,5kk :) Näiden kanssa harrastetaan koiravaljakointia, agilityä, rallytokoa, verijälkeä ja rutkasti lenkkeilyä. Ja haluaisin tosiaan kokeilla tuota koirajuoksua kun saisi vähän omaa kuntoa kohoamaan. Ihanaa kun on tiedossa pentu-uutisia loppukesälle. <3 Onko sinulla ollut jotain harrastuksia oman koirasi kanssa? Paljon noita bordercollieita näkyy agilityhallilla, ovat kyllä aikamoisia "luoteja" :)

      Oikein kivoja lomapäiviä sinulle!

      • JooMee

        Tämän nykyisen koiran kanssa enimmäkeen harrastetaan tokoa ja lenkkeilyä, kun olemme 1,5 vuotta sitten muuttaneet uudelle paikkakunnalle ja täällä on tosi vaikea mahtua mihinkään ryhmään. Uuden pennun kanssa olisi tarkoitus harrastaa tokoa ja kokeilla erilaisia jälkiä sekä mahdollisesti agilitya, jos saan jonkun juoksemaan radalle, kun en itse pysty leikatulla jalalla sen enempiä juoksemaan


    • veeveekoo

      Meillä on 10v. Kultainennoutaja <3 vaikka onkin jo niin vanha, niin puhtia silti riittää, ja tarvii paljon liikuntaa. Eilen join iltapalaksi smoothien, yllättävän vähän kaloreita! Laitoin mansikkaa, banaania, mustikkaa, maustamatonta jogurttia ja kauraleseitä, ei sokeria tms.

      • veeveekoo

        Mulla muuten myös karkkilakko alannut viimeviikolla, eikä ole ihme kyllä ollut mielitekoja, onneksi. Tänään taas juoksentelin juoksumatolla ja tein lihaskuntoliikkeet ihan normaalisti, hyvin on sujunut tähän asti, ja toivottavasti jatkossakin !
        Tsemppiä kaikille!


    • heipsun-17kg

      Moikka! :) oon 17v tyttö, 180cm pitkä ja painoa oli kesällä vielä n.103kg... Otin itseäni niskasta kiinni ja se kannatti! Tällä hetkellä painan n.86kg eli 17kg lähtenyt suurinpiirtein puolessa vuodessa :) eihän se tiukka tahti ole, hitaasti mutta varmasti! Ensimmäiset kolme kiloa olivat vaikeimmat saada pois jonka jälkeen paino lähti melkeen itsekseen laskuun kunhan vain oli tottunut syömään vähemmän...:) vaikka toi mun 17kg onkin alle puolet sun tavoitteesta niin olen tosi ylpeä siitä että sain noinkin paljon pois! Ja tavoitteena olisi saada vielä 5-10kg pois. Jatkan hitaasti mutta varmasti edelleen. Laihduttaminen ei ole helppoa niinkuin kaikki tietää mut se olo jo parin tiputetun kilon jälkeen...! <3 parempaa ei voisi olla kun tietää että on tehnyt jotain hyvää itselleen :)!! (Oho tulipas pitkä viesti) Tsemppiä kaikille painonpudotuksen kanssa!!

      • E1993

        Hei! Miten onnistuit siinä?


      • Heipsun-17kg

        Pidin vain kiinni terveellisestä ruokavaliosta!! urheilin vain n.3-5 kertaa viikossa ja pärjäsin sillä ihan hyvin päivittäisen kalorimäärän ollessa pieni :) syöt vähemmän kuin kulutat niin paino lähtee varmasti laskuun! :) ensimmäiset kolme kiloa on vaikein (ainakin minulla) saada pois, ja jos paino ei heti tipu niin ei saa luovuttaa vaan jatkaa kärsivällisesti! Kärsivällisyys palkitaan :)


    • Mirkkis-

      Kiitos viestistäsi heipsun-17kg. :) Aivan mahtava tulos sinulla jo takana, kyllä tuollainen pudotus jo tuntuu ja näkyy. Onnea hurjasti ja tsemppiä loppukilojen kanssa puurtamiseen. Kyllä minulle on nyt vahva usko tähän omaankin projektiin, haluan vihdoinkin sinne tavoitepainoon ja tasapainoon. Liian monta vuotta on mennyt tässä jojoillessa, en halua koko elämää haaskata kilojen kanssa tuskailuun.

      JooMee, kiitos vinkistä. En ole tuota raakasuklaata kokeillut. Onkohan sitä saatavilla ihan marketeista vai jostain erikoisliikkeistä? Ja hyvältä kuulostaa myös veeveekoon smoothie, laitetaan myös se kokeiluun. :) Ja tsemppiä myös sinne karkkilakkoon! Itselläni haaveena, että pystyisin muutaman kuukauden olla ilman makeisia. :)

    • Mirkkis-

      Ensimmäinen punnituspäivä:

      Viikko 1
      Aloituspaino: 99,5kg
      Paino tänään: 98,9kg
      Viikkotulos -0,6kg
      Kokonaispudotus: -0,6kg
      Tavoitepaino: 55,0kg

      Reilu puoli kiloa tultiin alaspäin. Ehkä vähän räjähtävämpää aloitusta olisin toivonut, mutta voipi olla että viime viikon vapun juhlinnat vähän hidastivat aloitusta. Mutta tärkeintä on, että paino on laskusuunnassa. :)

    • NallePuh78

      mä olen 181.6cm pitkä ja painoin aamulla 117kg. tavoite pudottaa kilo kerrallaan kohti sataa kiloa ja siitä alemmas kohti 82kg joka on ihanne painoni. 35 kiloa on aika hemmetin iso määrä pudottaa.

      • nallen.kaveri

        varmaan olet tosi komea nytkin :)


    • Iloakesään

      Tervehdys kanssalaihduttajat.
      Entinen ryhmä kuivui kokoon, mutta minulla olisi paljon laihdutettavaa jäljellä. Aloitin 96 kilosta ja tavoitteena olisi normaalipaino.
      Välitavoite on 86 kiloa ja siitä puuttuu neljä kiloa eli nyt paino on 90 kg.
      Toivottavasti me kaikki tsemppaamme kohti kesää ja tämä ryhmä pysyisi aktiivisena.
      Yritän päivittää tulokseni aina keskiviikkoisin ja jos jotain erityistä tapahtuu niin kirjoittelen muulloinkin.
      Mukavaa kuulla myös palstalaisten koirista, olen ihan koiraihminen vaikka juuri nyt ei koiraa olekaan.
      Kivaa ja tuotteliasta alkanutta viikkoa kaikille!

    • Mirkkis-

      Moikka iloakesään ja tervetuloa mukaan meidän ketjuun! :) Olen seuraillut useampia laihdutusketjuja ja harmittavasti ne aika usein hiljenevät. :( Kirjoittelu unohtuu tai luovutetaan. Mutta minä ainakin tulen täällä pyörimään aika pitkään, sen verran tässä on projektia edessä ja päätös on tehty että nyt onnistuu. :) Kivasti sinulla on kiloja lähtenyt, mikä on lopullinen tavoitepainosi?

      NallePuh78, joo ovathan nämä meidän urakat aika suuria. Mutta hyvä keino on asettaa itselleen jotain välitavoitteita eikä liikaa miettiä kokonaistavoitetta. Minulla ensimmäinen tavoite olisi päästä alle 90 kiloon ja sinne on matkaa lähes 10kg. :)

      Kuinkas porukka pärjäsi äitienpäivän kahvipöydässä? :) Tulihan sitä kakkua taas maisteltua. Toisaalta mukavakin että nyt on pari seuraavaa v-loppua sellaisia että ei ole mitään menoja niin pystyy 100% noudattaa ruokavaliotaan.

      • JooMee

        Minulla on vähemmän laihdutettavaa kuin monella muulla täällä, mutta olen kuitenkin asettanut itselleni myös välitavoitteita, koska tuntuu, että kilot istuu aika tiukasti eikä mitään nopeaa painon putoamista ole näköpiirissä. Nyt on tosiaan painoa 66,7 kg ja ensimmäinen välitavoite olisi 62 kg sitten 58 kg ja lopuksi 55-56 kg.

        Minulla äitienpäivä meni oikeastaan aika terveellisesti. Olin aamuvuorossa töissä ja sieltä, kun ehdin mieheni kanssa äitini luokse kahvipöytään oli siellä käynyt jo useampia vieraita ja kakku syöty.


    • Iloakesään

      Taitaa mulla tuo äitienpäivän herkuttelu nostaa painoa, mutta olishan se kiva jos jo ekalla viikolla paino kuitenkin olisi putoamaan päin.
      Pituuteni on 156 ja painoni nyt se 90 aloituspäivänä. Lopullinen tavoite olisi 60 kg, silloin painaisin saman määrän kuin on ikäni, taidan kyllä ehtiä täyttämään jo 61 ennenkuin saavutan tuon painon, ellei jo enemmänkin :D
      Tänään lähden kauppaan ja haen kasviksia, tuoreita ja pakastettuja. Broileria ja vähärasvaista jauhelihaa.
      Mulla on mehustin ja eilen tein omenasta, kurkusta, porkkanoista ja päärynästä sekamehua, hyvää se oli ja vielä on täksipäiväksi yksi annos.

    • Mirkkis-

      Hyvältä kuulostaa tuo Iloakesään tekemä sekamehu ja taatusti terveellistä!

      Eilen hain kaupasta paksun vihon ja nyt rupean pitämään tunnollisesti ruokapäiväkirjaa. Joskus olen tätä aiemminkin kokeillut, on vaan turhan nopeasti lopahtanut into täyttää sitä. Nyt yritän sitkeästi täyttää pidemmän aikaa, minulla ainakin vaikuttaa se turhiin naposteluihin kun tunnollisesti kaikki kirjaa ylös. Onko muita ruokapäiväkirjan täyttäjiä? :)

      Pohjanmaalla saadaan nyt oikein kunnolla vettä. Sateista keskiviikkoa siis kaikille. Onneksi huomenna saa viettää pyhäpäivää ja vapaapäivää! :)

    • mamikka

      Heips te siellä. Pääsisinkö mukaan? Jotain kannustusta tässä tarvittaisiin. Osaan kyllä laihduttaa; saavutuksena neljän vuoden takainen -35 kiloa, mutta nyt paino noussut taas melkein 20 kiloa. Osasyynä varmaankin on miesystävän poismeno tuonne ilmavoimiin viime heinäkuussa. Eli olen lihonut heinäkuusta n 15 kiloa.Meillä olisi Mirkkiksen kanssa melkein sama lähtöpaino. Itselläni varmaan nyt enemmän kun en ole uskaltanut puntarissa käydä sitten viime viikon.

    • Mirkkis-

      Perjantai punnitus:

      Viikko 2
      Aloituspaino: 99,5kg
      Paino tänään: 98,2kg
      Viikkotulos -0,7kg
      Kokonaispudotus: -1,3kg
      Tavoitepaino: 55,0kg

      Taas tultiin vähän alaspäin! :)

      Tervetuloa mukaan mamikka! Tosi hienosti olet muutama vuosi sitten onnistunut pudottamaan painoa, mutta niinhän se on, että painonhallinta on vaikeampaa kun painonpudotus. Minulla myös on käynyt samoin. :( Sen takia nyt yritänkin muuttaa samalla elämäntapoja kokonaisuudessaan terveellisemmäksi, enkä noudattaa mitään dieettejä. Että tällä samalla kaavalla sitten jatkaisin painonpudotusvaiheen jälkeenkin.

    • Iloakesään

      Kiva kun tulee uusia mukaan.
      Mulla ruokailu on tavanomaista syömistä. Lisäksi vihannesmehuja ja teen myös smoothieita joskus aamupalaksi.
      Mirkkiksen paino alenee tasaista tahtia, onnea kovasti!
      Tänään taidan tehdä vähän kotikuntoilua, toissapäiväinen lenkki sai lonkan vinkumaan rasituksesta, mulla on kyllä hyvä keino siihen, hevoslinimentti joka sisältää arnikaa, ei ollut kovinkaan kipeä tänään herätessä..

    • Siiri1993

      Hei! Saanko vielä liityä teidän ryhmään? Olen 22 v ja 163 cm / 90 kg. Olen kauan jo yrittänyt laihduttaa mutta se jää ennenkuin saan tulosta. Nyt on aika tehdä se iso muutos! Koiranpentu tulee pari viikon päästä ja toivon saavani apua siltä, kun pitää käydä lenkillä.

    • Mirkkis-

      Moikka Siiri1993 ja tervetuloa mukaan tsemppiryhmään! :) Tänne kyllä mahtuu mukaan. Oii, sinnekin on tulossa koiranpentu. Mahtijuttu. Minulla on lisääntynyt runsaasti liikunta koirien myötä, suuret ongelmat ovat itselläni sielä syömisen puolella. :( Suurenkin liikuntamäärän hyödyt pystyy helposti tuhoamaan mässäilyllä. Mutta ihanaa pentuaikaa sinne, varmasti uusi pentu saa sinut liikkeelle. Mikä rotu sinulle on tulossa? :)

      Minulla on tänään vapaapäivä ja hyötyliikuntaa kertyy taas siivoilun merkeissä ja myöhemmin lenkille. Kivaa alkanutta viikkoa kaikille. :)

      • JooMee

        Mulla on sama ongelma kuin sullakin Mirkkis. Liikun päivittäin ja viikottain tosi paljon, mutta syömisellä tulee pilattua liikunnasta saadut hyödyt. Jos täällä on epäsäännöllistä vuorotyötä tekeviä, antakaa vinkkejä miten olette saaneet luotua hyvän ruokailurytmin.


    • lihava-hirvitys

      Olen aloittanut myös laihdutuksen olen 165 cm ja paino nyt n. 103 kg. Kaikki luulevat minua aina painavammaksi mitä olen eli jokainen olettaa minun olevan ainakin 130-150 kg ja mistähän tämä oikein johtuu? Ilmeisesti isoista luistani.

      Myöskin olen huomannut sen, että jopa minua lihavemmat eivät ole kovinkaan paljon keränneet kasvoihin ylimääräistä ja minulla taas kerääntyy ihan älyttömästi kasvoihin rasvaa joten ne näyttävät kymmenkertaiselta kooltaan muihin jopa huomattavasti lihavempiin ihmisiin verratessa.

      Senkin olen huomannut, että jokainen hiemankaan ylipainosta kärsivä joka on minut nähnyt niin ei mene kauaa kun se on laihtunut, eli minä jotenkin annan ulkonäöllisesti kimmokkeen alkaa muita laihtumaan.

      • lihava-hirvitys

        Olen siis 46v. Näin laihdutan, aamupäivällä syön kereikkalaista maustamatonta jogurttia jossa on n. 2dl mustikoita, 1 omena, hieman kurkumaa, kanelia ja mustapippuria (terveysvaikutteisia).

        Iltapäivällä hernekeittopurkin (lihaton) johon laitan joko babyporkkanoita ja sipulia tai joskus myös syön kasvishernekeiton jolloin ei tarvi laittaa kuin sipulia. Keittoon lisään myös kurkumaa, currya, mustapippuria, inkivääriä ja ripaus kermaa.

        Illalla saatan juoda vain vihreää teetä ison mukillisen.

        Joka päivä kävelylenkillä n.45 min.

        Näillä ohjeilla laihdutan ja jos paino ei tarpeeksi putoa täytyy tuossa ruokavaliossa muuttaa hieman jotain.


    • mamikka

      Heips, Uskallauduin lauantaiaamuna vaalle ja näytti huimaa 100,5 kg ja kun pituutta on vain 164 cm niin paljonhan se on. Muistan kun viitiitisen vuotta sitten pääsin alle sadan kilon niin silloin päätin, että ei koskaan enää yli sitä. No tässäpäs ollaan taas, mutta onneksi tuo kaksinumeroinen luku ei ihan kamalan kaukana ole.

      Minulla on kamala makeannälkä ollut koko viime viikon kun nyt päättäväisesti pyrin eroon herkuista. Tiukkaa tekee. Eilen kävin äidilläni päiväkahvilla ja tuputti varmaan viikon syömiset kerralla. Töihin evääkseni keittelin eilen sosekeittoa ja se perhana pyrki kattilasta pois ja poltin oikean käden nimettömän ja naamaankin sain pari läiskää.

      Meitä on sitten "lihava-hirvitys" sitten kanssa kaksi hirveää tässä. Itselläni turpoaa kädet ihan kamalasti ja kasvot myös. Painoin ennen vajaa 120 kiloa niin silloin vasta turvoksissa olinkin. Hyvä etten sinne asti nyt päässyt. Olen pari kertaa päässyt alle sadan ja sitten lohonut tuonne 118 kiloon. Nyt en piruvie liho.

    • iloakesään

      Tämä viikko menikin yllättävän hyvin. Viikonloppuna tuli oltua kylässä ja enhän minä herkkupeppu pystynyt kieltäytymään tarjottavista.

      Muut päivät söin normaalisti ja kartoin kyllä herkkuja visusti.

      Tulos todella hyvä mielestäni vaikka ensimmäistä viikkoa viedäänkin. –800 g eli paino on nyt 89,2.

      Liikkunut olen päivittäin, valitettavasti mitään pitkää kävelyä ei lonkkani kestä, polvikin alkoi vihotella. Mutta se kait on aika tavallista kun olen näin ylipainoinen ja iäkäs.

      Tervetuloa kaikille uusille ja ilmoitelkaa muutkin edistystä tai takapakkia, pääasia että pysytään asian äärellä ;) eikä anneta periksi.

      Toivotan kaikille oikein ihanaa tulevaa viikkoa, ainakin tänne etelään päin on luvattu lämpimiä säitä.

    • pullukkainen

      täällä 156cm ja ainakin 85kg.. onko kenelläkään sellaista pahetta että syö ns salaa iteltää.. eli kun kukaan ei nää niin perjaatteessa ei ole syöny ? vaikee selittää mutta.. täällä pitkä jojoilu taustalla.. nyt ois taas itta täys ja laihis vois alkaa..

      • trvz

        Ei ole olemassa salasyömistä. Sama asia kuin leikkisit strutsia ja kuvittelisit olevasi näkymätön, kun laitat pääsi pussin sisään. Keho käsittelee jokaisen suupalan ja loppupeleissä muut näkevät porsastelusi. Itsepetosta. Kannattaa hoitaa asiat pään sisällä kuntoon, samalla kun aloittaa terveelliset elämäntavat.

        Tsemppiä.


      • kukkuluuuruuu

        itseasiassa osaan syömishäiriöihinkin kuuluu "salasyömistä" myöskin ylipainoisilla on salasyömistä erittäin usein, joten et voi siis sanoa ettei ole olemassa salasyömistä. Tottakai salasyöminen on itsepetosta ja kyllähän sen itse tiedostaa viim siinävaiheessa kun katsoo peiliin, mutta ehkä se helpottaa jonkun ihmisen oloa että syö salassa.. myös itseltään.


    • Mirkkis-

      Perjantai punnitus:

      Viikko 3
      Aloituspaino: 99,5kg
      Paino tänään: 97,7kg
      Viikkotulos -0,5kg
      Kokonaispudotus: -1,8kg
      Tavoitepaino: 55,0kg

      Hitaasti, mutta varmasti täällä paino tippuu hiljalleen alaspäin. Hieno tulos sinulla iloakesään! :) Mitäs suunnitelmia porukalla on viikonlopulle? Täälä toivotaan hienoa ilmaa, että saisi tehdä puutarhassa keväthommia ja varmaan osa v-lopusta menee taas koiramaisissa merkeissä. Ja päälle piiiiitkät lenkit. :)

    • omatavoite10

      On nuo teidän tavoitteet aika hurjia, olisiko kuitenkin hyvä tavoite esim. -10 kg.
      Ei millään pahalla, mutta jos tavoite -45kg, niin lopputulos jo tiedossa

    • Iloakesään

      Mirkkiksen hieno tasainen tahti jatkuu, samaa toivon itsellekin.
      Viikonloppuna on tarkoitus vähän lenkkeillä ulkona. Tänäänkin on tarkoitus ulkoilla. Ruokaa varten olen jo hankkinut jauhelihaa ja kaalia, eiköhän noista aineksista saa hyvää ja kevyttä aikaiseksi.
      Omatavoite10, mullakin on tarkoitus mennä kohti sitä - 10 kg, se jo auttaisi varmasti noihin liikuntavaikeuksiin.

    • lihava-hirvitys

      Tuota hernekeittoa ei nyt joka päivä siltikään tule enää syötyä koska siinä on sen verran hiilareita ja sitäkään ei kannata syödä kerralla kuin sen puolipurkkia. Hernekeiton tilalla esim. höyrytettyä kukkakaalia ja parsakaalia ja joskus jotain kalaa tai raejuustoa johon laittaa esim. oliiveja, kurkkua, tomaattia, avokadoa. Hedelmiä ei myöskään kovin paljoaa kun niissä on sokeria ja itsellä kun on diabetes niin ei uskalla siis kovin paljoaa mitään hiilaripitoista.

      Tavoitepaino on tästä 103 kilosta 56 kiloiseksi. Hitaastihan se paino tuntuu laskevan kun jo tähän ikään (46) on päässyt eikä jaksa niin hrveesti liikkua kuin kork. 45 min-1 tunti kävelylenkkiä. Mulla on vielä vähäisen liikunnan vuoksi kertynyt elämäni aikana kauheesti nestettä tai nesteet ei ole kunnolla päässy liikkeelle joten näytän myös lihavuuteni lisäksi koomisen turvonneelta ja pöhöttyneeltä.

      En ole sortunut vielä mihinkään mielitekoihin ja ne mieliteot on koko ajan mielessä.

    • Iloakesään

      Painoraporttia: Tasan 89, eli laskua vain 100 grammaa. Taisin tuudittautua viime viikon hyvään tulokseen huolimatta vierastarjoiluista. Ei se taida ihan niin mennä että vielä voi ottaa yhden ja vielä yhden pullasen.
      Ensi viikolla paremmalla tsempillä kilojen kimppuun.
      Ihania kesäilmoija toivottelen kaikille Tsemppiryhmäläisille!

    • Mirkkis-

      Milestäni tärkeintä on että paino on laskusuunnassa, oli sitten pudotus kilon tai satagrammaa. :) Suunta on kuitenkin oikea. Joten oikeilla raiteilla olet iloakesään!

      Minullakin oli v-loppuna haasteita kun oltiin reissun päällä ja sunnuntaina oli vielä synttärijuhlat. Kotona ollessa on jotenkin aina helpompi pysyä suunnitellussa ruokavaliossa. Mutta ruotuun on nyt palattu takaisin. :)

      Lenkkeilyilmat ovat olleet hyvät, vielä ei ole ollut liian lämmin. Vähän vaan saa pelätä nuota käärmeitä koirien kanssa metsässä lenkkeillessä. Viime kesänä kyy pääsi puremaan koiraamme kuonoon ja siitä on jäänyt vähän kammoa. Toivottavasti tänä kesänä ei törmätä niihin otuksiin. :(

    • JooMee

      Tässä väliaika tietoja omasta painon pudotuksestani. Kolme viikkoa takana, mutta paino ei juuri ole muuttunut mihinkään eli pudotusta on tulltut vaivaiset 600g. Vyötäröltä senttejä on kadonnut 2. Täytyy tsempata vielä enemmän tuon ruokailun kanssa jatkossa. Mukavaa alkukesää kaikille ja tsemppiä painon pudotukseen.

    • Mirkkis-

      Perjantai ja aika astua taas puntarille:

      Viikko 4
      Aloituspaino: 99,5kg
      Paino tänään: 97,5kg
      Viikkotulos -0,2kg
      Kokonaispudotus: -2,0kg
      Tavoitepaino: 55,0kg

      Hitaaasti täällä madellaan edelleen. Varmaan vaikuttaa vähän viime v-lopun reissut ja synttärit. Nyt pitäisi ehkä hivenen vielä skarpata, tässä alkuvaiheessa saisi tällä painomäärällä lähteä kiloja vauhdikkaamminkin.

      Kuukausi sitten tein tämän tsemppiketjun ja nyt kiloja on lähtenyt kaksi. Vaikka tuntuu aika pieneltä määrältä niin lohdutin itseäni ajatuksella että tällä vauhdillakin kiloja lähtisi vuodessa -24kg! Heti parempi fiilis. ;)

      • Iloakesään

        Hienoa Mirkkis, tolla asenteella ei voi muuta kuin onnistua.
        Oikein kivaa alkavaa kesäkuuta ja yritetään molemmat sinnitellä.
        Kesän juhlat ja grilliherkut varmasti tekevät tiukkaa, mutta kun muistaa kohtuuden (joka mulla on hakusessa :) niin laihtumista ei voine estää!


    • Mirkkis-

      Kiitos Iloakesään ja sitkeästi vaan sinnitellään! :) Nyt yritetään tänä kesänä löytää niitä terveellisiä ja herkullisia grillireseptejä perus makkaran tilalle. Ja sitten reseptit tänne jakoon.

      Uskomatonta, että nyt alkoi jo kesäkuu. Missä välissä se kevät meni?!? Meillä on töissä aina alkuvuosi kiireellisintä aikaa joten senkin takia tuntuu että viikot menevät vauhdilla. Viikonloppuna lenkkeilyä kertyi rutkasti, vielä pitäisi sinne kuntosalille ehtiä. Ehkäpä tällä viikolla.

      Aamu alkoi kaurapuurolla ja kolmen kilometrin metsälenkillä korien kanssa. Tästä on hyvä aloittaa uusi viikko. :)

    • Mirkkis-

      Perjantaipunnitusta:

      Viikko 5
      Aloituspaino: 99,5kg
      Paino tänään: 97,0kg
      Viikkotulos -0,5kg
      Kokonaispudotus: -2,5kg
      Tavoitepaino: 55,0kg

      Mitenkäs teillä muilla menee?

      V-loppuna olenkin taas osittain reissun päällä. Pitää mennä tänään katselemaan kaupasta jotain terveellistä naposteltavaa pitkien automatkojen ajaksi. Jos joltakulta löytyy hyviä vinkkejä niin niitä otetaan täällä vastaan. :)

      Aurinkoista viikonloppua kaikille! :)

      • JooMee

        Sinulla Mirkkis hyvä suunta kevyempään oloon. Itselläni tahti on ollut tosi hidas, nyt kolmas punnituspäivä eilen ja lähtöpainosta 0,5kg pudonnut ja senttejä vyötäröltä 1,5.


    • Iloakesään

      JooMee ja Mirkkis, onnea molemmille.
      Mulla kääntyi paino nousuun päin, lapsenlapsen synttärit ja pieni tallinnanristeily. Eihän meikä ole tähän ikään asti osannut herkkujen syöntiä rajoittaa.
      No, en kuitenkaan ala itkemään. Tää on niin mun kohdallani tuttua juttua.
      Paino nyt 90,5.
      Katsotaan sitten ensi viikolla mitä tapahtuu.
      Kesällä on kuitenkin kiva ulkoilla, eilen tein oikein reippaan lenkin, hämmästelin itsekin kuinka hyvin jaksoin.
      Hyvää ensi viikkoa kaikille!

    • Mirkkis-

      Uusi viikko ja uudet kujeet. :)

      Hienostihan sinulla on JooMee kaventunut jo vyötärö. Ja paino on kuitenkin laskusuunnassa! Sinulla ei kuitenkaan valtavasti ole tuota ylipainoa niin pudotuskin on haastavampaa.

      Iloakesään, eihän niitä tallinnanreissuja ja juhlia joka v-loppu ole. Minun mielestä juhlista saa kyllä nauttia ja mennä syömisten suhteen vähän rennommin. Joten nyt kuin on juhlat juhlittu niin nopeasti vaan takaisin ruotuun. Yhtä nopeasti ne turvotukset lähtevät kun ovat tulleetkin. :)

      Voi voi kun väsytti tänä aamuna v-lopun reissun jälkeen. Autossa tuli istuttua monta tuntia. Raskasta tuo reissun päällä olo. Mutta puoliunessa sain valmistettua tälle päivälle terveelliset eväät töihin: kahvitunnille rahkaa mansikoilla ja pellavansiemenrouheella, lounaaksi tonnikalasalaattia. Ja päivälliseksi jääkaapissa odottaa ainekset broiler-riisi-kasvisvuokaan. Nam!

      Ja illalla on tiedossa koirien kanssa piiitkä lenkki.

    • Iloakesään

      Onneksi paino ei ole noussut enää, sama 90,5 kg nökötti vaa'assa.
      Kovasti suunnittelen liikuntaa ja terveellisiä syömisiä.
      Eiköhän se onnistu, juhannus on tulossa mutta eihän nekään juhlat kovin montaa päivää kestä :D
      Kiva kyllä pääsemme grillailemaan lastenlasten kanssa ja nauttimaan pihaelämästä.
      Toivottavasti ei sentään lunta sada, vaikka kait se Suomen kesän ilmiö sekin olisi.
      Kivaa laihdutusviikkoa kaikille palstalaisille!

    • Mirkkis-

      Moikka! Vähän nyt tulee perjantai punnitukset myöhässä. En ole kolmeen päivään avannut konetta, joten raportti jäi tekemättä. Nyt näkyi vähän huoleton syöminen vaa'alla ja ensimmäinen plussatulos. :(

      Viikko 6
      Aloituspaino: 99,5kg
      Paino tänään: 97,3kg
      Viikkotulos 0,3kg
      Kokonaispudotus: -2,2kg
      Tavoitepaino: 55,0kg

      Voi voi.... :(

      No nyt uudella tsempillä suunta alaspäin. Vielä ei ole varmaa kuinka juhannus vietetään ja kuinka syömingit menevät. Yleensä juhannuksena ollaan grillailtu runsaasti ja nautittu brita-kakkua sun muita herkkuja. Ehkä yhtenä päivänä voisi vähän vapaammin syödä, mutta muuten voisi keksiä sinne grilliin niitä terveellisiä ja kevyempiä syömisiä. Ei kiitos torstaista sunnuntaihin kestävälle juhannus mässyputkelle!! Ja juhannuksen jälkeen voisi olla paikallaan pieni tehospurtti vauhdittamaan projektia. ;)

    • Iloakesään

      Samassa veneessä ollaan Mirkkis. Juhannuksena kuitenkin tulee istuttua grillin ääressä. Vai jääneekö lyhyeksi istumiset jos tulee jääkylmää vettä taivaan täydeltä :D

      Yksi lapsistani tulee kotiin lomallaan. Hänen kanssaan toivottavasti tulee sitten syötyä terveellisesti. Sain juuri kirjastosta kirjan jossa luvataan terveellistä ruokaa 15 minuutissa. Vielä en ole kirjaa ehtinyt avata, että ovatko ruuat myös herkullisia :)

      Hyvää juhannusviikkoa toivottelee Iloakesään!

    • Mirkkis-

      Eilen käyntiin ostomassa tarvikkeet juhannuksen viettoon. Paljon terveellistä syötävää ja vähän niitä juhannusherkkujakin. Eli nyt pari päivää menee vähän rennommalla meiningillä ja sitten kiristetään tahtia juhannuksen jälkeen. Puntari on lomalla juhannuksena. ;)

      Silmäilin jo paikallisen kuntokeskuksen kesän jumppatarjontaa ja suunnittelin käydä piiiitkästä aikaa ohjatuilla tunneilla. On ollut ihan ikäväkin jumppailemaan, tässä on ollut jo pari vuotta taukoa. Ennen olin kovinkin aktiivinen jumppari.

      Mutta nyt minun puolestani ihanaa juhannusta teille kaikille! Nautitaan! :)

    • Nainen56maalta

      Hei, tässä nainen56, painoa 82, pituus 160, .laihdutin viimeksi 2009 , 30 kg tippui mutta melkein kaikki tullut takasin.
      Pari vuotta meni hyvin, mutta sairaudet nosti painoa hurjat 12/3kk..nyt terveen kirjoissa ja halu takaisin normimittoihin olis haussa.
      Kun edes 10 kg sais pois niin olo paranis ja huomattavasti.
      Nautitaan Juhannuksesta ja sen jälkeen alkaa kunnon laihdutus

    • söpöpumpero

      Hyvää juhannuksen viettoa kaikille! Jos haluaa juhannuksena herkutella niin voi kokeilla vaikka joitain raakakakkuherkkuja ym. jotka on samalla ravitsevia ja terveellisiä. Niistä ei tule niin paha mieli kun niitä syö. Kaloreita niissäkin on, melko paljonkin, mutta samalla ne on täyttäviä, terveellisiä ja herkullisia. Myös oikein hyvät salaatit mihin panostetaan kunnolla on hyviä juhannusherkkuja esim. lohisalaatti, nam. Itse ajattelin varsinkin tehdä paljon herkullisia salaatteja ja sitten on mansikoita suklaaseen dipattuna herkkuina. Myös hedelmäsmoothieita meinaan sekoitella. Vaikka kaloreita tuleekin niin terveellisiä sellaisia. Juhannuksesta saa nauttia :)

    • Mirkkis-

      Juhannukset on nyt juhlittu ja paluu kevyeen arkeen. Aamulla kävin reippailemassa metsässä koirien kanssa n.45 minuutin lenkin ja töihin evääksi rahkaa, hedelmää ja ruokaisa salaatti. Eli tästä taas jatketaan ja nyt tahtia vähän kiristellen.

      Kuinkas teidän juhannus meni? Täällä nautittiin vapaapäivistä, tuli laiskoteltua ja herkuteltua, mutta myös lenkkeiltyä. Nyt on kiva taas jatkaa kevyellä linjalla kun pari päivää sai höllätä. :)

      Tervetuloa mukaan meidän porukkaan nainen56maalta! :) Hieno painonpudotus tulos sinulla aiemmilta vuosilta. Nyt tsemppaan, että pääsisit sellaiseen painoon, että siinä on hyvä olla ja saada paino pysymään. Minullakin melkoiset jojoilut takana. :( Nyt siitä kierteestä pakko päästä irti.

      • JooMee

        Minulla Juhannus meni töiden merkeissä. Kiireisiä päiviä, joten ei paljon jaksanut koirien kanssa lenkkeilyä lukuunottamatta muuta liikuntaa harrastaa.


    • nainen56maalta

      Hei, juhannuksen jälkeen en ole puntarissa käynyt, aloitan nyt todella tämän homman.
      Lihakeitto porisemassa ja 4 viikon työputki edessä, eli liikuntaa vaan töissä, jalat ei kestä enempää, mutta herkut pois.
      Päiväkalorit n 1200, sillä pitäis tippua hiljalleen. Mikään kiire ei mulla ole, kunhan ens kesänä voi hameen päälle laittaa

    • Iloakesään

      Tervetuloa minunkin puolestani nainen56maalta, mukavaa että tulee joukkoon uusia.
      Sateista on ollut ja kauhee syötätys jäi juhannuksesta.
      Puntariin on mentävä, mutta ehkä vasta ensi viikolla. Taidan aloittaa ns. puhtaalta pöydältä heinäkuun alusta.
      Tänäänkin tuli otettua jo kahvin kanssa omenapiirakkaa. Ja muutakin on vielä odottelemassa, ei mitään terveellistä.

      Liikkunut olen sateesta huolimatta, mutta mulle se merkitsee vaan kasvanutta ruokahalua.
      Hei vaan ensi viikkoon!

    • nam66

      heippa teille kaikille! ajattelin liittyä teidän tsemppiryhmäänne sillä ryhmätuki on kaiken a ja o! olen 160 cm ja painan tällä hetkellä 79kg. Joten vähintään 15 kg pitäisi saada pois. Tammikuussa aloitin ystävättäreni kanssa hurjan painonpudotus-kamppanjan ja häneltä mukavasti reilun vaatekokokerran on lähtenytkin. Meikäläisellä saldo tällä hetkellä 2 kg!!!!! Sitkeästi kuitenkin viikoittain punnitsen itseni mutta tuntuu etten nyt mitenkään saa niitä kiloja karisemaan. Liikuntaa harrastan säännöllisesti mutta syöminen ja varsinkin iltapuputtelu on kompastuskiveni. Myös henkiseltä puolelta löytyy mahdollisesti osa syytä siihen ettei paino laske. Olen käynyt hiljattain raskaan eroprosessin läpi ja sen työstämisessä on voimavarat huvenneet. Stressitila elimistössä on jatkuvasti päällä ja viisaat ovat kertoneet ettei laihtumista tapahdu senkään takia. Mutta ajattelin kokeilla tätäkin vaihtoehtoa, siis netin avulla laihduttamista. Aivan hyppy tuntemattomaan siis!

      • niiiiin

        Ihan samalla tavalla laihduttaminen toimii kuin opiskelu. Ei kukaan kaada tietoa sun päähäsi, loppupeleissä kaikki on susta kiinni. Se, että otat yhden vippaskonstin lisää repertuaarisi ei tarkoita sitä, että ydin olisi mätä, jonka takia homma ei skulaa.


    • Mirkkis-

      Tervetuloa porukkaan mukaan nam66! :) Kuulostaa kivalta tuo, että olet aloittanut projektin yhdessä ystävän kanssa. Oliko teillä jotain yhteisiä punnituksia tai urheilujuttuja? Vielä sinäkin pääset näyttämään onnistumisesi ystävällesi, kun olet saanut elämän muuten järjestykseen. Tietenkin tuollainen vaikuttaa jos on stressiä.

      Itse mietin, että olisi mukava tämän virtuaaliryhmän lisäksi olla mukana jossain laihisryhmässä joka kokoontuu fyysisesti. Jossa olisi esim. erilaisia liikuntalajien kokeilua ja punnitus kerran viikossa. Täytyy pitää silmät auki loppukesästä josko jostain sellaisen löytäisin. ;)

      • nam66

        kiitos kannustuksesta ja mukavaa että tällaisia tsemppiryhmiä löytyy! Itse kokeilin työkaverini kanssa muutama vuosi sitten erästä painonhallintaryhmää joka kokoontui viikoittain ja punnitus päälle plus aiheeseen liittyvät keskustelut.Oli vähän saman tyyppinen kuin painonvartijat, mutta aiheet olivat yleisempiä ja sitten ryhmän vetäjä vei meidät kokeilemaan ja tutustumaan yli 40-vuotiaille naisille tarkoitettuun kuntosaliin. Ihan vaan muuten ja se olikin hauska reissu. Se oli mukava kokemus ja sain uusia tuttavia ryhmästä. Tällainen virtuaaliryhmä on aivan uusi kokemus minulle ja odotan mielenkiinnolla jatkoa. Oma punnituspäiväni on keskiviikko jolloin ajattelin raportoida ja samalla kertoa millä fiiliksellä mennään.


    • Hubi

      Moro, mukaan tullaan teidän ryhmään. Olen Mies 192cm, iltapaino 139 :( tavoitepaino 110-115kg. Siinä ja jopa vähän alle olin neljä vuotta sitten mutta nyt ollaan taivaissa. Max paino on joskus ollut tosi hurjia lukuja... Ongelma itselläni mielialasyöminen, nyt kesäksi ajattelin ottaa nutrilett ruokavalion ja jos syön muuta niin sitten salaattia.

      Karkit on kans haaste ja jos taas kokeilisin 1€ per viikossa luvan kanssa, eli karkkipäivänä saa ostaa euron edestä ja syödä.... Toimi joskus ihan mukavasti.

      Tsemppiä kaikille ja kirjoittelemisiin

    • Mirkkis-

      Moikka Hubi ja tervetuloa mukaan joukkoomme. :) Kiva idea tuo euro viikossa herkutteluun.

      Viikonloppu meni vaan kotona ollessa niin oli taas tosi helppo pysyä ruodussa. Perjantaina minulla oli vapaapäivä ja sain vihdoin ja viimein aikaiseksi mentyä kuntosalille. Jes! Ja tällä viikolla yritän ehtiä uudestaan. Ystävän kanssa käytiin eilen lenkittämässä koiria sellaisella kevyellä sunnuntai illan lenkillä, ja lopuksi kilometrejä kertyi 15 km!! Huih, ja nyt jalat ovat väsyksissä. Vähän venähti lenkki ja kello oli jo vaikka mitä kun pääsin kotiin asti. Yöunet jäi auttamattomasti liian lyhyeksi. Ei hyvä juttu.

      Mutta nyt kuitenkin pirteänä töihin ja tänään illasta täytyy päästä hyvissä ajoin nukkumaan. Kivaa viikkoa kaikille ja tsemppiä! :)

      • JooMee

        Olin minilomalla Tallinassa viikonloppuna ja nyt en ole uskaltanut vaa'alle astua, koska viikonloppuna tuli jonkin verran herkuteltua. Täytyy palata kiltisti ruotuun. Tällä viikolla saamme uuden perheenjäsenen, pienen bordercolliepojan, joka varmasti pistää liikettä niveliin.


    • xoxomaaria
    • Mirkkis-

      Moikka JooMee! Voi ihanuus kun pentu on nyt tulossa teille! <3 Kyllä meilläkin on riittänyt vipinää ja vilskettä tuon 5 kuukauden ikäisen pentusen kanssa. Vaikka ei ihan pieni enää olekaan, kasvavat kyllä sellaista vauhtia. :) Mutta on tämä ollut niin kivaa aikaa. On käyty pentukoulu, pentutreffeillä ja muut sosiaalistamiset koulutukset. Eiköhän tuostakin pakkauksesta ihan yhteiskuntakelpoinen koiruli tule. :D Tulehan sitten kertomaan kuinka arki alkaa sujua uuden perheenjäsenen kanssa.

      Ja nyt vaan ruotuun reissun jälkeen niin kyllä se paino taas kääntyy laskusuuntaan! ;)

      Eilen töiden jälkeen kauppareissulla sietämätön nälkä ja käteen tarttui urheilulisäravinne puolelta appelsiini-raakakaakaopatukka (merkki Leader). Aikasta hyvää ja makeaa oli. Aineksissa oli mm. taatelia, cashewpähkinöitä ja raakakaakaota. Päihitti kyllä normi suklaapatukan ravintoarvoiltaan. Vinkiksi tämä teille muillekin makeannälkään, kannattaa kokeilla. Oli siellä muitakin makuja, mutta en ehtinyt niihin tarkemmin perehtyä.

    • Iloakesään

      Moikka moi kaikille tsemppiryhmäläisille, uusille ja vanhoille!
      Meikäläisellä on nyt uuden alun ensimmäinen päivä. Juhannus ja muut herkkuhetket on kärsitty ja painokin taas uusilla lukemille, 93,4 kg.
      Nyt aloitan normaalin syömisen, juhlia on enää yhdet tiedossa, ja ns. lomailu syömisien kanssa pitäisi myöskin jo olla ohi mennyttä.
      Tänään normaali aamiainen ja päiväksikin on jo ruokaa valmiina, kalakeitto.

      Hellepäivää lupailee, lastenlasten kanssa illalla olis tarkoitus liikkua erilaisten pelien kanssa, ainakin pallonheittoa luvassa :D

      Kaikille mukavaa heinäkuun alkua!

    • mamikka

      Täällä minäkin olen taas kesäloman viettäneenä. Tai 3 vk. Paino nyt 101,4 kg
      Jotain täytyy nyt oikeasti tehdä. Onneksi en lihonut lomallani vaikka herkuttelinkin melkein joka päivä.

      Mukavaa Heinäkuuta kaikille.

    • Mirkkis-

      Vähän nyt vastustaa ja motivaatiota koetellaan. Juhannuksen jälkeen piti ottaa tehospurtti, mutta tässä sitä ollaan edelleen samassa jamassa. V-loppuna oltiin mökkibileissä ja sen jälkeen syömiset edelleen retuperällä. Eilenkin vielä meni grillaamisen päälle jäätelöä yms. Voi kun herkuttelu jää edelleen niin helposti päälle... :(

      Motivaatio, huhuu?

      Toivottavasti teillä muilla menee paremmin. :)

    • Iloakesään

      Mikähän lienee kun tuntuu tosiaan että aika hidasta on mullakin. Kuitenkin täytyy iloita että painonnousu pysähtyi, uusi lukema 93,1.
      Voi olla että tämän aamuiseen painoon vaikutti eilinen kovaan janoon siepaistu siideri. Pöh. Yleensä kuljetan vesipulloa mukana, mutta eilen kuivan suun karkoittajaksi eksyi kaupasta tuo siideritölkki. Alkoholi ei kuulu lainkaan arkipäiviini eikä edes viikonloppuihin.
      Uimassa kävin pari kertaa ja voimaharjoittelua tein myös pari kertaa viime viikon aikana.
      Kirjoitelkaahan muutkin tähän ryhmään kuuluvat kuulumisia näin kesän keskellä. Sinnitellään tavalla tai toisella syksyyn, jotenkin tuntuu että ei ole helppoa kesän laihikset yleensä.
      Tsemppiä kovasti!

    • 120kg

      Itse olen 160cm ja 120kg Nainen.
      Paino jo 4kg tippunut :)

    • Iloakesään

      No, huh huh, paino on noususuunnassa. Nyt täytyy olla hipi hiljaa että painopeikko ei täysin rupea riehumaan.
      Liikuntaa olen lisännyt. Uiminen on ihanaa, lasten lasten ja tyttären kanssa ollaan käyty, voi sitä lasten riemua! Liikunta lisää nälkää.
      Mutta mitä muille tsemppiryhmäläisille kuuluu?

    • Mirkkis-

      Täällä on taas tehty ryhtiliike ja muutama päivä mennyt hyvin. Ruokavalio kunnossa, pitkät aamulenkit koirien kanssa viileässä kesäilmassa ja ruokapäiväkirjan tunnollinen täyttö. Eiköhän tämä tästä taas ala sujua ja kun ilman aikarajoitteita mennään niin ei stressiä.

      Nyt alkaa olemaan kotimaisia mansikkoja tarjolla joten herkutellaan niillä. Pitääkin käydä hakemassa satsi näitä terveysherkkuja pakastimeen pitkää talvea varten. Oma mansikkamaakin löytyy, mutta sieltä ei tarpeeksi tule satoa. :)

    • HERKKKUSUU

      Moikka kaikille.KIVA KUN LÖYSIN TÄNNE TEIDÄN TSEMPPIRYHMÄÄN.Mulla.pituutta.159 ja paino 68.3.Nyt teidän avulla TOIVON JA USKON että onnistun pääseväni muuttamaan ruokailu tapoja.Herkkuja syön tietoisesti liikaa.Tahdon painaa 59kg.

    • HERKut

      Moi MIRKKIS.TAHDON TSEMPATA SUA.

    • vanhanimi

      Kuinka voi kirjoittaa samalla nimimerkillä?Ettei tartte luoda uutta.???Neuvokaa Kiitos.

    • HYVÄALKU

      Moikka.Täällä HERKKUSUU.Jippii paino tänään 67.4kg.Kyllä kannatti tulla tähän ryhmään.Ei tartte yksin.SIIS TULKAA RYHMÄÄN YHDESSÄ ONNISTUTAAN.JIPPII TULKAA MUKAAN.INNOSTUKAA KANSSANI.ONNISTUTTE TEKIN.

    • Iloakesään

      Ihanaa Herkkusuu, kyllä toi sun innostus väkisinkin tarttuu. Kiva että tuli ryhmään!!!
      Muillekin kovasti tsemppiä näin keskikesän kiusausten äärellä.
      Onneksi marjoja ja kasviksia on tarjolla, niitä voi syödä ja nakertaa nälkäänsä :D

    • siisjees

      ILOISTA LAUANTAI AAMUA TEILLE KAIKILLE.Kiitti tervetulotoivotuksista sinulle ILOAKESÄÄN.Joo,olen iloinen ja innoissani tästä ryhmästä.SIIS sinusta ja toisista joiden kanssa voi ajatuksiaan ja onnistumistaan jakaa.YHDESSÄ MENNÄÄN TOINEN TOISTAMME TUKIEN.Näin tehden me onnistutaan.TSEMPPIÄ ja ILOA ja INTOA TEILLE KAIKILLE toivottelee täältä iloisesti HERKKUSUU.Tänään on paino 67,2kg.SIIS jippii eilisestä.200g pois.

    • seiko

      äälä
      ?LASKINKO TODELLA OIKEIN.Että suulla HERKKUSUU on paino lähtenyt 1kg100g torstain ja perjantain siis kahden päivän aikana.ONPA UPEETA.Saat kohta ruveta antaan meillekin päiväsi ohjeet.TIETYSTI tuo sun intosi ja positiivinen asenne tekee paljon.SIITÄ kun sais osan.Vai mitä muut mieltä.Tsenpä ip sull

    • tosihyvin

      Jee jee!Täällä HERKKUSUU taas iloitsee RIEMUITSEE.Eilisestä paino pudonnut 300g.SInä Seikokin siitä ilahtunut.KIVA KIVA,kiitti sulle.TSEMPPIÄ TSEMPPIÄ KAIKILLE RYHMÄLÄISILLE TOIVOTTELEN INNOISSANI.Joo voin kyllä joskus sitten kertoilla.Katsotaan nyt kuin tämä tästä etenee.Uskon ja luotan että pääsen 59kg.JIPPII IHANAA !!!

    • tottaseon

      TIETYSTI täällä taas innoissaan HERKKUSUU huhuilee,MIssä muut??Oon todella innoissani.Torstai aamulla 68.3kg ja nyt maanantai aamulla 66.3kg.SIIS 2kg pois.TSEMPPIÄ KAIKILLE!!! Toivottelee iloinen HERKKUSUU.

    • lihava-hirvitys

      Nyt 12 kiloa mennyt, mutta paljon vielä matkaa. Eli paino on nyt 90,5. Välissä kyllä retkahdin ja siinä tais tulla hieman takapakkia, mutta taas jatkoin ja aion myös jatkaa kunnes tavoitepainooni pääsen joka on siinä n. 56 kiloa.

      Ruokavaliota muutin alkuperäisestä eli tuo hernekeitto vaihtui höyrytettyihin parasakaaliin ja kukkakaaliin, paistettua sipulia ja hieman mustia papuja sekä pari kananmunaa ja tämän maustan currylla ja kylmäpuristetulla kookosöljyllä. Päiväateriana on sellainen sekoitus superfoodeja rahkan ja kreikkalaisen jogurtin kanssa.

    • Minäpömppö

      Auttakaa!
      oon 13v. tyttö ja painoni on noin 47.4kg ja oon noin 168.5cm pitkä. Läskit hölskyy juostessa, mutta lihaksiakin löytyy. JA NE LÄSKIT PITÄISI SAADA POIS! Minulle usein kommentoidaan että laihahan sinä olet mutta vaikka painoa onkin normaalin verran ni ne hyytelöt pitäisi saada pois. Minulla on suuri makean himo. Kun saan karkkia säästän ne perjantai-illaksi ja syön sitten ettei joka päivä tulisi naposteltua. Harrastin pari kuukautta sitten ratsastusta mutta se on jäänyt nyt vähän pois. Olen laiska lenkkeilemään n. 2 kertaa viikossa

      • kirsikka39

        Ja missäköhän sulla sitä läskiä on?Paljonko ajattelit tuosta painosta vielä laihtua?Niinkuin otsikko kertoo niin tämä keskustelu on tarkoitettu niille joilla on paljon pudotettavaa.Käy katsoo keskusteluja anoreksia palstalla.Löytyy sairaudet -> syömishäiriöt-> anoreksia.Sieltä saat varmasti enemmän apua kuin tässä ketjussa.


    • Iloakesään

      Tämänpäiväinen paino antoi toivoa, kilo alempi kuin viime keskiviikkona.

      (Minäpömppö nimimerkki ei tosiaan kuulu tähän ryhmään.)

      Kaikille ryhmäläisille oikein hyvää ensi viikkoa!

      Mirkkiksen kuulumisia kaipaisin. Tämä ketju on muuten jo niin pitkä että jos haluat ja voit, vois aloittaa uuden ketjun. Tähän ei nimittäin enää pääse puhelimella, vai onko vaan puhelimessa vika? Heittää koko ajan alkuun, en tosiaan tiedä miksi? Pöytäkoneella onneksi pääsee.

    • Mirkkis-

      Avaan meille uuden ketjun joten tulkaa kaikki uudet ja vanhat mukaan kirjoittelemaan. :)

    • Jepjepulis

      Tervehdys TEILLE TSEMPPILÄISET.Olin pari päivää reissussa ja tänään puntari näytti samaa 66.3kg.No hyvä kun ei noussut jos ei laskenutkaan.TÄNÄÄN SIIS VIIKKO mennyt ja tulos -2kg.Olen ihan tyytyväinen tulokseen.HURRAA täällä iloitsee HERKKUSUU.TEILLE KAIKILLE toivottelen ILOA ja TSEMPPIÄ !!!

    • Iloakesään

      Onnea kovasti sinulle Herkkusuu, mahtava kokonaispudotus reissusta huolimatta!
      Tule sinäkin tämän ketjun kakkososaan, eli on otsikolla Tsemppiryhmä suureen pudotukseen osa 2!

    • JEPJEPULIS

      Kiitos ILoakesään onnitteluista ja toivomuksesta uuteen ryhmään.Tänään on viikko mennyt.Ja nyt 2VIIKKOA täällä.Ja painoa pois 2,700g.JIPPII KYLLÄ OLEN ILOINEN.Täällä taas riemuitsee HERKKUSUU.Lähtö paino 68,3kg nyt 65,6kg.Tsemppiä KAIKILLE !!!

    • RIEMUAON

      Moikka,täällä HERKKUSUU jälleen RIEMUITSEE. Viikko mennyt ja JIPPII paino putosi -700g.Siis 3viikkoa takana ja painoa lähtenyt yhteensä -3,4kg.Siispä todella RIEMUITSEN.On vielä matkaa 59-58kg saavutukseen.Nyt painan 64,9kg.Eli 6kg vielä niin sitten olen tavoitteissani.Uskon ja Toivon että olen siinä painossa lokakuun puolivälissä.Siis tahdilla 3kg kuukaudessa.Tsemppiä TEILLE KAIKILLE .Toivottelee iloinen HERKKUSUU.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe