Ilo kuulua kirkkoon

mallikasta

Vähän kerrassaan myös HS:lle syntyy realistinen kuva kirkon merkityksestä tässä ajassa. Kirkko on Suomen suurin hyvän tekemisen mahdollistaja ja välittäjä. Vapaaehtoistyöntekijöitä on paljon, minkä laaja ja kattava diakoniatyö mahdollistaa. Tekstaritupu palvelu leviää hissukseen myös kuntasektorille, hyvä niin. Kirkko laittaa hyvän kiertämään, niin kuin Jeesus opetti.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1430106450328

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anti-piispa

      "Ilo kuulua kirkkoon"
      Kuulutko kirkkoon koska se "tekee" (teettä) hyväntekeväisyyttä, vai siksi että uskot kirkon opetuksiin? Kumpi on se ydinjuttu?
      Pitääkö kirkkoon siis kuulua sen vuoksi, että kirkko koordinoi vapaaehtoisten hoitamaa hyväntekeväisyystyötä panostamatta asiaan itse kovinkaan paljoa, paitsi oman nimilappunsa isolla kirjasimella? Vai pitäisikö kirkkoon kuulua sen vuoksi, että uskoo isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan luojaan ja tämän taikuripoikaan, joka onkin isä itse, ja siihen kolmanteen kaveriin,, joka ei oikeastaan olekaan mikään kolmas vaan se taikuri, joka ei olekaan mikään taikuri vaan itsensä isä tjsp jne?

      Onko kirkko siis hyväntekeväisuusorganisaatio, jossa vapaaehtoiset hoitavat työt, vai uskonnollinen yhteisö, jonka toiminnan ydin on uskonnossa? Onko vapaaehtoistyö pyyteetöntä auttamista, vai ujutetetaanko uskontoa mukaan?
      Pitääkö yhdellä hyväntekeväisyysorganisaatiolla olla verotusoikeus, oikeus liittää lapsia sitovasti jäsenikseen, ja oma lainsäädäntö?

      Miksi kirkko tarjoaa uskontoon liittymättömiä palveluita? Pyyteettömästi, vai muistetaanko sittenkin niiskauttaa näiden palveluiden olevan vaakalaudalla, jos hapantuneeseen ydintuotteeseen uskomattomat jäsenet uskaltavat harkita jäsenyyytensä jatkoa? "Jos kehtaatte erota, me kyllä kostetaan viattomille avuntarvitsijoille. Vetämätöntä ydintuotetta kaupittelevien pappien ja piispojen postit pysyvät silti, koska jeesus."

      • esimerkillinen_kirkko

        Jep, kirkko on uskonyhteisö ja hyvän tekemisen yhteisö, eikä näitä kahta voi toisistaan erottaa. Usko näkyy tekoina, ja hyvän tekeminen kertoo uskosta. "Usko ilman tekoja on kuollut" Jumalalle kuuluu usko, lähimmäiselle rakkaus.


      • esimerkillinen_kirkko kirjoitti:

        Jep, kirkko on uskonyhteisö ja hyvän tekemisen yhteisö, eikä näitä kahta voi toisistaan erottaa. Usko näkyy tekoina, ja hyvän tekeminen kertoo uskosta. "Usko ilman tekoja on kuollut" Jumalalle kuuluu usko, lähimmäiselle rakkaus.

        Suositteletko ateistille kirkon jäsenyyttä?


      • suunnilleen_näin
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Suositteletko ateistille kirkon jäsenyyttä?

        Hyvä kysymys, ja vaikea. Kirkkoon kuulumiselle on mielestäni monia hyviä syitä. Ateisti tekee hyvin, jos kuuluu kirkkoon. Jos ei kuulu, hän voi silloinkin tehdä hyvin omasta vakaumuksestaan/näkemyksestään käsin. Vapaus vallitkoon. Kristillisen näkemyksen mukaan usko on lahjaa, ei jotakin, jonka ihminen puristaa itse itsestään ulos.


      • suunnilleen_näin kirjoitti:

        Hyvä kysymys, ja vaikea. Kirkkoon kuulumiselle on mielestäni monia hyviä syitä. Ateisti tekee hyvin, jos kuuluu kirkkoon. Jos ei kuulu, hän voi silloinkin tehdä hyvin omasta vakaumuksestaan/näkemyksestään käsin. Vapaus vallitkoon. Kristillisen näkemyksen mukaan usko on lahjaa, ei jotakin, jonka ihminen puristaa itse itsestään ulos.

        Etkö koe mitään kummallista jäsenyyden suosittelussa ateistille? Normaalisti pidetään itsestäänselvänä, että esim. SKP:n jäseneksi halutaan kommunisteja, Vegaaniliiton jäseneksi kasvissyöjiä jne.

        Jatketaanpa ajatusleikkiä. Ateistimme huomaa, että kirkko tekee hyvää ja saarnaa. Jos saarnaamista on vähemmän, on enemmän resursseja tehdä hyvää. Siis ateisti hakee kirkkovaltuustoon tarkoituksenaan kasvattaa diakonian osuutta ja vähentää uskonnon osuutta. Moni muu huomaa saman, ja kohta kirkolliskokouksessa onkin ateistisiipi, joka haluaa kirkkolain pykäliä muutettavan s.e. turha uskonnollisuus karsitaan...


      • tehkäämme_hyvää

        Kuten sanoin, on monia hyviä syitä kuulua kirkkoon. Luulen, että myös SKP sallii jäsenilleen erilaisia mukanaolemisen motiiveja. Ajattelen myös, että uskonnon merkitys on suurempi kuin vaikkapa puolueiden tai elämäntapayhteisöjen (vaikka niilläkin on laajoja merkityksiä). Puolueohjelma ei tietääkseni vastaa esim. syvästi eksistentialistisiin kysymyksiin, vaikkapa siihen mitä kuolemassa tapahtuu.

        Tuo ajatusleikki ontuu, koska uskoa ja uskontoa, vakaumusta ja hyvän tekemistä ei voi erottaa toisistaan. Mainitsemasi "saarnaaminen" voi olla juuri se, joka motivoi hyvän tekemiseen. Mitä parempi tai osuvampi saarna, sitä enemmän seuraa inhimillistä hyvää. Se, mikä ihmistä lopulta motivoi hyvän tekemiseen on toki itse hyvän kannalta toissijaista. Kuitenkin juuri uskonto on ollut ja on edelleen yksi merkittävimmistä motiiveista tai voimista, joka saa ihmisen liikkeelle ja näkemään vaivaa toisen ihmisen hyväksi.


      • "Tuo ajatusleikki ontuu, koska uskoa ja uskontoa, vakaumusta ja hyvän tekemistä ei voi erottaa toisistaan."

        Jaahas,...Non sequitur. Kyllä se sun väite tässä ontuu pahemman kerran eikä jorin ajatusleikki.

        "Kuitenkin juuri uskonto on ollut ja on edelleen yksi merkittävimmistä motiiveista tai voimista, joka saa ihmisen liikkeelle ja näkemään vaivaa toisen ihmisen hyväksi."

        Häh?? Millä sä tämän perustelet??


    • Epäjumalienkieltäjä

      Huijarisaarnaaja Pirkko Jalovaara keräsi hyväntekeväisyysperusteella rahaa, mutta käyttikin siitä sanottuun tarkoitukseen vain alle 15% ja tämä johti poliisitutkintaan.

      Ev.lut kirkko käyttää tuloistaan hyväntekeväisyyteen huomattavasti vähemmän kuin huijarisaarnaaja Jalovaara, joten kirkon mainostaminen hyväntekeväisyysjärjestönä on likipitäen rikollista.

    • Ei-Hulluudelle

      Kirkko pistää kaiken saamansa rahat omaan taskuun ja tyhmät jäsenet maksaa ja maksaa jne.
      Onneksi en ole uskis, enkä kirkon jäsen.

    • paskin-kirkko

      "Vähän kerrassaan myös HS:lle syntyy realistinen kuva kirkon merkityksestä tässä ajassa."
      "Kirkko tarjoaa yhä useammalle helsinkiläiselle leivän"

      Harhaisille harhojen tueksi vaikka sitten suoria valheita. Useimmiten leivän kuitenkin tarjoaa eli maksaa esim eu-ruoka-apu, eikä suinkaan kirkko, joka vaan jakelee sitä muiden maksamaa tai lahjoittamaa leipää.
      Juuri tällaisen kristillisen valehtelemisen takia voisi kirkosta erota kaikki, jotka ei usko kirkon opetuksiin.

    • Huhhahheijaaa

      Ei-uskonnolliset sosiaali- ja terveysalan järjestöt (www.soste.fi) kuin myös SPR ym. ovat paljon parempia ja tehokkaampia hyvän tekijöitä. Niiden hyötysuhde on suurempi ja työ kohdennetumpaa.

      Kirkon jäsenmaksusta vain alle 10 % menee diakoniatyöhön. Joku 400 000 euroa voi olla suurelta tuntuva luku, mutta kun se on noin 1 euro per kirkon jäsen ei silti ole kovin paljon kun ne kirkon jäsenet maksavat jäsenmaksua satoja euroa.. Pääosa menee muualle, mm. Laajasalojen sun muiden pappien palkkoihin...

      Siksi kannattaa erota ja esim. antaa hyväntekeväisyyteen parempien ja tehokkaampien järjestöjen kautta.. Ja ehkäpä tehdä itsekin vapaaehtoistyötä niissä. Huolehditaan myös siitä, että kunnat hoitavat lakisääteiset tehtävänsä sosiaalityössä hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe