Riittävästi D-vitamiinia

deevitamiinia

Tämän tästä julkaistaan uusia tutkimuksia, jotka osoittavat, että virallisesti suositellut määrät D-vitamiinia eivät riitä optimaalisten D-vitamiinitasojen saavuttamiseksi.

Nyt uudessa suomalaisessa seurantatutkimuksessa D-vitamiinin puutteesta kärsi 38 prosenttia miehistä ja 34 prosenttia naisista. Jos olisi tarkasteltu sitä, miten moni jäi alle optimaalisen alarajana pidetyn 75 tai 80 nmol/l tason, osuus olisi ollut vielä suurempi.

Käytännössä Suomessa voi ylläpitää hyvää D-vitamiinitasoa vain siten, että käyttää riittävää D-vitamiinilisää. Useimmille sopii 50 µg suuruinen D-vitamiinilisä.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/636714379806136

Suomessa alle 1vuotias saa D-vitamiinia tippapullosta 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1vuotias saa D-vitamiinia 25-30µg päivässä, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1 vuotiaalle.

D-vitamiinia syödään painon mukaan.

Jo vuonna 2011 Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 100 µg:aan. Vauvojen rajana EFSA pitää nyt 25 µg ja 1–10-vuotiaiden 50 µg päivässä. Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.

Mutta meillä väittävät suomalaiset terveysviranomaiset, etteivät suositukset koske suomalaisia.

Suomalaisen kuuluu sairastua ravintoainepuutoksista johtuviin sairauksiin ja syödä niihin lääkkeitä. Lääkkeistä saa rahaa ja sairaasta potilaasta.

40

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sieltä.lisää
    • hirsiä

      Mistä johtunee väsymys, kun ottaa vain 20 µg D3-vitamiinia? Rento, miellyttävä tuntemus, voisi nukahtaa. Kestää tunteja. Joka kerralla sama juttu vaikuttaa olevan. Harmittavaa vaan, kun olisi mukavempi olla pikemmin energinen ja aktiivinen. Auttaa tosin iltaisin nukahtamaan, vaikka olisi ottanut vitamiinin jo aamulla.

    • satamikroa

      Turun yliopiston sydäntutkijat selvittivät, saavatko suomalaiset riittävästi D-vitamiinia ja turvaako D-vitamiinin viranomaissuosituksen noudattaminen riittävän saannin. Tulos osoittaa, että D-vitamiinin puute on yleinen myös saantisuositusta noudattavilla. Suositus on siis aivan liian pieni, sillä sen noudattaminen ei korjaa puutosta. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan tulisi heti nostaa suositus tutkimustiedon edellyttämälle tasolle.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2758


      Ravitsemuseliitti on pelotellut suomalaisia vuosikymmenien ajan D-vitamiinin yliannostelun vaaroilla. Onko se ollut perusteltua? Ei ole, ilmenee Yhdysvaltain johtaviin sairaaloihin kuuluvan Mayo-klinikan lehdessä julkaistusta suurtutkimuksesta ja pääkirjoituksesta (toukokuu 2015). Seerumin D-vitamiinin pitoisuus saa olla 125–150 nanomoolia litrassa (nmol/l) ilman minkäänlaista riskiä. Turvallinen yläraja on peräti 375 nmol/l.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2763

      • hohhohx

        Aikamoinen yläraja. Hyperkalsemiaa on esiintynyt potilailla paljon alhaisemmillakin arvoilla.


      • vikajossainmuussa
        hohhohx kirjoitti:

        Aikamoinen yläraja. Hyperkalsemiaa on esiintynyt potilailla paljon alhaisemmillakin arvoilla.

        Ei ole.


    • riittävästi

      D-vitamiinilisä auttaa painonpudotuksessa D-vitamiinin puutteesta kärsivillä, jota on kaikilla, jotka eivät syö riittävästi D-vitamiinia läpi vuoden tai ainakin talviaikaan, jos on kesällä ulkona keskipäivällä iho paljaan auringossa. Aikuisen tarve on 50-100µg/vrk. Italiassa 400 ylipainoista D-vitamiinin puutteesta kärsivää tutkittavaa ohjattiin saamaan kuukausittain joko 25 000 tai 100 000 kansainvälistä yksikköä D-vitamiinia tai he eivät saaneet D-vitamiinilisää lainkaan.

      Tutkimuksessa havaittiin, että yhdessä vähäkalorisen (vähennä hiilihydraatteja) ruokavalion kanssa D-vitamiinilisää saaneiden kuuluvien paino putosi huomattavasti enemmän kuin niiden, jotka eivät olleet käyttäneet D-vitamiinilisää. D-vitamiinilisää käyttämättömillä paino putosi 6 kuukaudessa 1,2 kiloa, pienempää D-vitamiinilisää saaneilla 3,8 kiloa ja suurempaa D-vitamiinilisää saaneilla 5,4 kiloa.

      Myös vyötärönympärys pieneni D-vitamiinilisää saaneilla enemmän kuin sitä käyttämättömillä. Suurempaa D-vitamiinilisää käyttäneillä vyötärönympärys pieneni enemmän kuin pienempää D-vitamiinilisää käyttäneillä.
      Tutkimus oli nimeltään ’Vitamin D supplementation promotes weight loss and waist circumference reduction in overweight/obese adults with hypovitaminosis D’, ja sen tulokset julkistettiin eurooppalaisessa ylipainoa käsitelleessä konferenssissa, joka pidettiin Prahassa 6.-9.5.2015: http://ow.ly/NaL8i

      Pienempi annos 25 000 yksikköä D-vitamiinia kuukaudessa vastaa päiväannosta 21 µg päivässä. Suurempi annos 100 0000 yksikköä D-vitamiinia kuukaudessa vastaa päiväannosta 83 µg päivässä. Pidän jälkimmäistä annosta tai 100 µg suuruista D-vitamiinilisää sopivampana ylipainoisille ja mieluummin päivittäin annosteltuna kuin kerran kuukaudessa isoa annosta. Näin elimistö käyttää sen paremmin hyväkseen.

    • satamikroa

      Enemmän kuin joka kolmas suomalainen potee edelleen D-vitamiinin puutetta, osoittaa Turun yliopiston uusi tutkimus. Joka viides masennus voitaisiin ehkäistä D-vitamiinilla, osoittaa THL:n uusi tutkimus. Se säästäisi noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. D-vitamiinin saantisuositus perustuu virheelliseen tilastoanalyysiin, myöntää lääkäriseura Duodecim. D-vitamiinin piilevä puute on paljon luultua yleisempi, ja se lisää ennenaikaista kuolleisuutta, osoittaa yli 95 000 tanskalaisen seurantatutkimus Kööpenhaminan yliopistosta (Azfal ym. 2014). Jokainen tarvitsee D-vitamiinia purkista, kuten tästä katsauksesta käy ilmi. Saanti on riittävää, kun seerumin D-vitamiinin pitoisuus nousee tasolle 125–150 nanomoolia litraa kohti (nmol/l). Asian voi selvittää yksinkertaisella veriokokeella. Tiesitkö, että tupakointi kuluttaa D-vitamiinia verestä ja kudoksista? Se selittää uudella tavalla tupakoinnin terveyshaittoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), kuopiolainen ravitsemusterapian apulaisprofessori (agronomi) Ursula Schwab ja helsinkiläinen ravitsemustieteilijä, professori Christel Lamberg-Allardt väittävät, ettei suomalainen tarvitse D-vitamiinilisää, ja he pelottelevat julkisuudessa D-vitamiinin yliannostelun vaaroilla, vaikka todellisuudessa suuri osa väestöstä potee D-vitamiinin puutetta. Se lisää sairastumisen, ennenaikaisen kuoleman ja ikääntyvien ihmisten tylsistymisen (dementian) riskiä. Tiesitkö, että D-vitamiini on välttämätöntä, Suomen viranomaissuositusta suurempana määränä, myös silmille ja näölle? (Reins ja Mc Dermott 2015). Eikö olekin merkillistä, että Valtion ravitsemusneuvottelukunta valehtee D-vitamiinista ja Suomen valtamedia uskoo sitä?

      http://tohtoritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • riittävästi
    • olettamaa

      D-vitamiinin lisäksi vanhempi väestö kärsii B-12 vajauksesta, millä saattaa olla yhteyttä viljojen gluteeniin/maidon kaseiiniin.

    • dvitamiini

      Hei kaikki! Kiinnostaako 39,9€ hintainen vuoden annos luonnollisesti valmistettua d-vitamiinia ja ilmainen lahja vielä kaupan päälle? Sellaista olisi nyt tarjolla ilman sitoumuksia, ja paketti voidaan toimittaa syksylläkin! Olen puhelinmyyjä ja lisäostajat ovat plussaa.. Ota yhteyttä, nin kerron tarkemmin! Kik: venlatuubi S-posti: [email protected]

    • hyvälahja
    • satamikroa

      Kahden amerikkalaisen seurantatutkimuksen keskinäinen vertailu viittaa siihen, että elimistön optimaalinen, noin 100 nmol/l tasoinen D-vitamiinipitoisuus voi puolittaa tyypin 2 diabeteksen riskin 55 nmol/l pitoisuuteen verrattuna.

      Lisäksi NHANES-tutkimuksessa niillä, joiden D-vitamiinipitoisuus oli matala, oli lähes 5 kertaa suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen verrattuna tutkittaviin, joiden D-vitamiinipitoisuus oli korkea.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26151742

      Suomessa virallisella D-vitamiinin saantisuosituksella 10 µg, veren D-vitamiinipitoisuus jää koko kansalla kohdusta hautaan alle 50 nmol/l. Kesällä tasot nousee niillä, jotka ulkoilevat runsaasti auringossa iho paljaana keskipäivällä kello 10-16.

      Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä. Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.
      (Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)

      Suomessa alle 1v saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1v saa 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan.

    • satamikroa

      KÄYTÄTTEKÖ EDELLEEN D-VITAMIINILISÄÄ?

      D-vitamiini on lukuisille elintoiminnoille välttämätön hormoni. D-vitamiinin puutteella on todettu yhteys luukatoon, "synnynäisiin" ryhtivikoihin, syöpiin, diabetekseen, autoimmuunisairauksiin, hermoston rappeumatauteihin, verenkiertosairauksiin, infektioihin, lihaskatoon ja iäkkäiden kaatumisiin. D-vitamiinin puutos on masentuneilla yleisempää. Melkoisen kunnioituksen ansaitseva vitamiini siis on kyseessä.

      Ihminen on suunniteltu elämään auringossa, ei pimeässä. Ihmiskunta on kehittynyt Afrikan oloissa, jossa auringon valon ansiosta veren D-vitamiinipitoisuus eli seerumin kalsidiolipitoisuus (S-D-25) on ollut vähintään 100 nmol/l.

      Veriarvojen perusteella riittämätön D-vitamiininsaanti on kuitenkin yleistä pimeässä Pohjolassa (suomalaisilla n. 40 nmol/l, jos saanti ruuasta on vain 10µg päivässä). Vakava D-vitamiinin puutos on Suomessa talviaikaan arviolta seitsemällä kymmenestä kasvuikäisestä ja keski-ikäisistä sekä vanhuksilla ihan kaikilla. Pois laskuista jäävät lähinnä ne, jotka käyvät pari kertaa vuodessa aurinkorannalla ja syövät runsaasti kalaa sekä ne, jotka syövät säännöllisesti suuria annoksia (100µg/päivä) D-vitamiinivalmisteita. D-vitamiinin vähyys saattaakin olla yksi merkittävimmistä ehkäistävissä olevista suomalaisten terveysriskeistä.

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain huhti-toukokuun vaihteesta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana, vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä. Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.
      (Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)

      Suomessa alle 1v saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1v saa 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan.


      Uudessa tanskalaisessa seurantatutkimuksessa on nyt havaittu, että matala, alle 50 nmol/l D-vitamiinitaso yhdistyy 2,5 kertaa suurempaan keskenmenon riskiin raskauden ensimmäisellä kolmanneksella verrattuna yli 50 nmol/l tasoon. Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että D-vitamiinilla on keskenmenoja ehkäisevää vaikutusta.
      D-vitamiinia tarvitaan raskausaikana selvästi enemmän kuin muulloin.
      http://ajcn.nutrition.org/content/early/2015/07/15/ajcn.114.103655.abstract?papetoc

    • K2-MK7

      Luustolle riittävä D-vitamiiniin ja normaali kalsiumin saanti on oleellista, mutta ilman K2 MK7 vitamiinia kalsiumi riskeeraa kiinnittyä suonten seinämiin ja sydämeen luuston sijasta.

      K2 MK7 ohjaa kalsiumin luustoon ja siksi se on avainasemassa.

      "K-vitamiini – unohdettu ravintoaine osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa"

      - http://ruohikolla.blogspot.fi/2011/09/k-vitamiinin-unohdettu-ravintoaineo.html

      "While the medical profession supplements with calcium and fosomax, in my opinion, a more constructive supplementation regimen could include Vitamin C, Vitamin K2, vitamin D3( in winter months, sun in summer) and boron, silica and magnesium. These are all far more important to preventing fracture and keeping bone healthy than calcium."

      - http://www.greenmedinfo.com/blog/osteoporosis-scurvy-bone-not-calcium-deficiency

      "Protecting Bone and Arterial Health with Vitamin K2"

      - http://www.lifeextension.com/Magazine/2008/3/Protecting-Bone-And-Arterial-Health-With-Vitamin-K2/Page-01

    • satamikroa

      Laaja suomalaistutkimus paljastaa, että odottavat äidit saavat liian vähän D-vitamiinia. Joka kolmas raskaana oleva äiti ei ota edes neuvoloiden (VRN) suosittelemaa 10 mikrogramman (µg) päiväannosta. Ja joka kymmenes raskaana oleva äiti kärsii masennuksesta, osoittaa Itä-Suomen yliopiston tutkimus. Uuden kanadalaistutkimuksen mukaan raskaana olevien naisten tarve on vähintään 50 µg, mikä turvaa lähes kaikkien syntyvien vauvojen riittävän D-vitamiinin saannin. Suomalainen saantisuositus on vähintään viisi kertaa liian pieni. Siihen syypää on valtion ravitsemusneuvottelukunta. Se aiheuttaa turhaa sairastumista ja 2,5 miljardin euron vuosittaiset kustannukset kansantaloudelle.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2803

    • K2-MK7

      Olen ottanut nyt jonkin aikaa ympäri vuoden kerran kuussa - 100 000 U.I - D-vitamiinia katkaistavasta kapsulista lasiin lasketuna.

      Lääkäri mainitsi kerran kuussa otettavan annoksen olevan aivan yhtä toimiva kuin päivittäin tai viikottain otettu pienempi annos, jonka johdosta päädyin ko. selkeäksi kokemaani toimintamalliin.

      Verikokeissa (eräs toinen EU-maa) juuri mitattu arvo oli laboratorion kaavakkeessa ilmoitettuna _ 37,1 ng/mL _ jonka koin yllättävän matalaksi lisä-D huomioiden. Viitearvoiksi oli ilmoitettu:

      Riittämätön: > 20,0 ng/mL

      Riittävä: 20,0 - 60,0 ng/mL

      Myrkyllinen: > 100,0 ng/mL

      - ->

      Sitten oheinen ranskalainen sivusto antaa seuraavat arvot.

      Puute - Carence : 25 (OH) D inférieure à 25 nmol/l (10 ng/ml)

      Vajaa- Déficit : 25 (OH) D entre 25 et 75 nmol/l (10-30 ng/ml)

      Normaalit arvot - Concentrations normales : 25 (OH) D entre 75 et 250 nmol/l (30-100 ng/ml)

      Eri maissa on erilaisia veren D-vitamiinipitoisuuden suosituksia. Artikkeli kertoo, että vähintään 30 ng/ml on välttämätön luiden terveyden kannalta.

      Suuri osa anglo-saksoista asiantuntijoista pitävät edellä olevaa 30 ng/ml tasoa miniminä syöpien ja immuunisairauksien ennaltaehkäisyssä.

      Jotkut toisen menevät vielä ylemmäksi arviossaan 40 à 60 ng/ml tai enempikin.

      Artikkeli yhteenvetona toteaa, että toivottava veren D-vitamiinitaso on 40 à 45 ng/ml (100 à 112,5 nmol/l).

      Edelliseen nähden oma tasoni on selkeästi alempi ja edellyttäisi kokeilla neljän viikon jakson sijaan ottaa tuo sama 100 000 U.I annos vaikkapa joka kolmas viikko, joskin rytmin muistaminen tulee haastavammaksi kuin joka kuun ensimäinen päivä, joka on hyvin simppeli muitettava rytmi.

      - http://www.thierrysouccar.com/sante/info/est-ce-je-manque-de-vitamine-d-526

    • K2_Menaq7

      Juuri huomasin toiselta sivulta http://www.esculape.com/geriatrie/D-vitamine-carence.html , että lääkärin kirjoittamassa reseptissä (fr) ilmaisu "25(OH) vitamine D" tarkoittaa molempia, eli D2 D3 ja jotka tulisi ottaa liian matalan D-vitamiinitason oikealle tasolle nostamisessa.

      Sitten ylläpitohoitona tulisi ottaa 800 à 1200 UI/vrk:ta vastaava annos, joko päivittäin tai harvemmissa erissä.

      Jälleen toinen sivusto suosittaa ylläpidoksi 1500 UI / vrk taso avastaavaa annostusta.

      Hieman yllättävää, että omalla kohdallani pitkäikainen 100 000 UI / kuukausittain otettu annos eli noin 3300 UI :vrk pitää veren D-vitamiinitason vain maltillisesti alarajan yläpuolella.

      - http://www.bichat-larib.com/revue.presse/revue.presse.resume.affichage.php?numero_etudiant=&numero_resume=379

    • suomenyksiköt

      Kannattaa pitäytyä näissä suomessa käytetyissä yksiköissä.

      • eisuomenyksiköt

        "Kannattaa pitäytyä näissä suomessa käytetyissä yksiköissä."

        Kannattaa olla pitäytymättä näissä Suomessa käytetyissä yksiköissä. Peustelut yllä ketjussa.


    • satamikroa

      Laaja suomalaistutkimus paljastaa, että odottavat äidit saavat liian vähän D-vitamiinia. Joka kolmas raskaana oleva äiti ei ota edes neuvoloiden (VRN) suosittelemaa 10 mikrogramman (µg) päiväannosta. Ja joka kymmenes raskaana oleva äiti kärsii masennuksesta, osoittaa Itä-Suomen yliopiston tutkimus. Uuden kanadalaistutkimuksen mukaan raskaana olevien naisten tarve on vähintään 50 µg, mikä turvaa lähes kaikkien syntyvien vauvojen riittävän D-vitamiinin saannin. Suomalainen saantisuositus on vähintään viisi kertaa liian pieni. Siihen syypää on valtion ravitsemusneuvottelukunta. Se aiheuttaa turhaa sairastumista ja 2,5 miljardin euron vuosittaiset kustannukset kansantaloudelle.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2803


      D-vitamiinista on paljon hyötyä luustolle ja se ehkäisee kaatumisia ja osteoporoottisia murtumia. Aivan tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin D-vitamiinilisän vaikutusta kalsiumin erittymiseen luustosta. Sofistikoituneella tekniikalla (isotooppimerkityllä kalsiumilla) saatiin selville, että D-vitamiini vähentää huomattavasti kalsiumin erittymistä luustosta virtsaan. Tutkimuksen johtopäätöksissä tutkijat suosittelivat noin 100 nmol/l D-vitamiinitasoa kalsiumin erittymisen vähentämiseksi ja luuston terveyden parantamiseksi.

      Kommentti: D-vitamiinia tarvitaan 50–100 µg päivässä tason 100 nmol/l ylläpitämiseksi. Pienikokoisille ja hoikille riittää yleensä pienempi annos; suurikokoiset ja lihavat tarvitsevat yleensä isomman annoksen.

      https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/699603100183930




      Lääkäri Matti Tolonen kirjoittaa ruotsalaistutkimuksesta, jossa 100 µg D-vitamiinia päivässä ehkäisi hyvin infektioherkkien flunssia verrattuna lumevalmisteeseen.

      Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Ravitsemusneuvottelukunnan matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneelle sekä kissoille sekä pienille koirille.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2809

    • 50mikroa
    • tippapullo

      Suomessa alle 1 vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1v saa 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1 vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan.

      Kesällä D-vitamiinia syntyy iholla auringonvalon UVB-säteilyn vaikutuksesta. Tätä säteilyä esiintyy meidän leveyspiireillä riittävästi vain kesäkuukausina ja vain keskipäivällä. Vaikka kesä on jatkunutkin meillä tänä vuonna pitkälle syksyyn, saamme auringosta D-vitamiinia riittävästi ainoastaan elokuun loppuun. Sen jälkeen alkavat elimistömme D-vitamiinivarastot huveta nopeasti. Ravinnosta saatava D-vitamiini ei yleensä yksin riitä ylläpitämään kesällä kerättyjä varastoja, joten tarvitaan ravintolisiä.
      http://www.hyvinvointisitueksi.fi/index.php/2015/08/28/d-vitamiinin-tarve-kasvaa-heti-kesan-jalkeen/

    • K2_Menaq7

      "Kesällä D-vitamiinia syntyy iholla auringonvalon UVB-säteilyn vaikutuksesta. Tätä säteilyä esiintyy meidän leveyspiireillä riittävästi vain kesäkuukausina ja vain keskipäivällä."

      Muuan sisätautilääkäri taannoin keskustellessamme totesi, ettei valkoihoinen ja kirkassilmäinen edes voi olla riittävästi aurongossa saadakseen riittävästi D-vitamiinia ilman, että riskeeraa terveytensä, ihosyöpä.

      ***

      Tämä palstalla ylläpidetty D-vitamiinikeskustelu on aivan liian puuttellista ja yksipuolista.

      D-vitamiinista puhutaan aiheellisesti, mutta aivan yhtä tärkeä on K2 Menoquinon7 (MK7), joka auttaa kalsiumia fiksoitumaan luustoon.

      Monella osteoporoosista kärsivällä on ongelmana verisuoniston ja sydämen liikakalsiumi samaan aikaan kuin virtsassa saatta olla liikaa kalsiumin poistumaa.

      Sitten suuri osa lääkäreistä tuossa tilanteessa ohjeistaa lisäkalsiumin ottamiseen, joka vain pahentaa tilannetta, eli se kuulu yhdistelmä: lisäkalsiumi ja sydänsairaudet.

      "Kalsiumitabletit kaksinkertaistavat sydänkohtauksen riskin"

      - http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/2012-05-25/Kalsiumitabletit-kaksinkertaistavat-sydänkohtauksen-riskin-3309417.html

      K2 MK7 sitoo kalsiumin luustoon sydämen ja verisuoniston sijaan.

    • Marjastajanainen

      Miksiköhän tuo Eu/iherb.com mainostaa täällä. Ei pidä eksyä menemään tuolle sivulle.
      Saapi koko koneen sekaisin. Kun googleen kirjoittaa Iherb, niin haussa ensimmäisenä tulee tuo Eu/Iherb. ja erehdyin kerran painamaan siitä niin kone meni aivan sekaisin. Liekö vielä virus tuolla sivulla kun nyt kun sain tuon huonosta sivuista ilmoittavan ohjelman kuntoon, niin sen sivun kohdalla ei kyllä tule tuota turvallinen sivu ilmoitusta. Joten varokaa!

      • kentietääpi

        Siis missä on mainos?

        Ei tällä sivustolla ainakaan.

        Ite tilaan osan vitamiineista täältä:

        http://www.iherb.com


      • semmmosta

        Höpöhöpö.

        iHerb on turvallinen ja hyvin toimiva verkkokauppa. Jos "kone on mennyt jumiiin" sivuille mentäessä, voi vika olla esimerkiksi siinä, että sinulla on vanha päivittämätön selainversio käytössä tms.


    • hermostuttaako

      Enpä viitsi aloittaa uutta aihetta aiheesta, mutta asiaan.

      Onko kukaan huomannut, kun nappaa D-vitamiinia purkista aamuisin niin hermot on todella tiukalla koko päivän. Itsellä tulee päätä puristava tunne ja pinna palaa melko helposti ja levoton olo. Yötä vasten en voi ottaa, kun valvottaa. Käytössäni on Iherbin Healthy Origins, Vitamin D3, 5000 IU. Muistan, että lapsena äitini syötti minulle D-vitaa niin yökastelin ja olin kauhukakara.

      Minulla epäillään ADD:a ja olen huomannut että Multivita Bekolog B taas tasoittaa minua ja vähentää mielialan vaihteluita. Unikin on palauttavaa ja syvempää, kun B:tä nappailee.

      Olen testannut monenmonta kertaa ja aina samat oireet. Onko tuollaisiin oireisiin kukaan törmännyt?

      • 1217

        Jännä juttu, en ole huomannut. Kestääkö sinulla tuo hermostunut olo kuinka kauan pillerin oton jälkeen?


      • hermostuttaako

        Jos otan aamuvuoroa ennen niin koko päivän olen kireä. Illasta jatkuu väsymyksenä. Tunne olisi kuin krapulassa pääkipu tai jos RR-tasot korkeat(en ole mitannut). Sanat hieman hukassa. Vaikea kuvailla, mutta höntti olo D-vitamiinista tulee. Toki itsellä vaikuttaa myös unenlaatuun, että en nuku niin syvää unta ja seuraava päivä hieman raskas senkin vuoksi.

        Huomasin, että olen syönyt Cymbaltaa samalla, kun olen kuurimasesti D-vitamiinia syönyt. Nyt luomuna kohta viikko niin pitää testata uudelleen. Hieman samanlainen olo tulee myös CLA:sta. E-epa vain rauhoittaa, mutta en huomaa suurempaa vaikutusta. Toki huonolaatuisista Epoista saan myös pääkivun ja oksettavan fiiliksen.


      • 100000IU

        Erikoinen tilanne ja ensimmäinen kerta kun vastaavasta kuulen. Jokin yliherkkyys tuotteelle? Oletko testannut eri tuotetta? Tosin kerroit että jo lapsena D on antanut oireita. Voisko D yhdistettynä muihin samaan aikaan otettuhin exrtoihin vaikuttaa asiaan? Oletko keskustellut asiasta lääkärin kanssa?

        Itse otan 100 000 I.U _kerran kuukaudssa_, usein iltaruokailun kanssa (hieman rasvaisempi ateria kuin aamiaiseni, joka pitäisi olla D:lle eduksi).

        Muovikapsuli joka leikataan poikki ja neste lasketaan lasiin veteen sekoittaen, ei mitään extroja tuotteessa.


    • mataboliaaa

      D-vitamiini metaboloituu maksassa ja munuaisissa ja tulee elimistön käytettäväksi vasta päivien jälkeen.

      Sen sijaan synteettiset Beet aiheuttaa kaikkea ikävää joita sinäkin syöt.

      • B12-Methylcobalamin

        "Sen sijaan synteettiset Beet aiheuttaa kaikkea ikävää joita sinäkin syöt."

        Ongelmana on se, että markknoilla ei ole kokonaan orgaanisia B-vitamiiniyhdisteitä ja tämä maltillisilla / normaaleilla annostuksilla.

        - http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987338/multi-b-strong


    • hermostuttaako

      Voi olla, että tuossa D-vitamiinissa on jokin aine, mikä ei sovi minulle, jos tuo on paikkansa pitävää, että päivien päästä alkaa kroppa hyödyntään. Olen ottanut monivitamiinia missä päiväannos d-vitaa niin siitä ei tule mitään oireita.

      En ole testannut vahvaa D:tä muun merkkisenä. Pitääpä kysästä lääkäriltä, josko se osais arvata miks näin toimii ja vaikuttaako peruslääkitys asiaan.

      Pelkästä B:stä ei tule mitään vaivoja. Itseäni se rauhoittaa.

      • mataboliaaa

        Mikä aine?


        Kolekalsiferoli (D3-vitamiini) valmistetaan kerityn lampaan villarasvaa lanoliinia UVB-säteilyttämällä, kalan maksasta eristämällä tai uuttomenetelmällä jäkälä-lajikkeesta. Näin saadaan luonnollista D3-vitamiinia, samalla mekanismilla kuin ihossakin syntyy auringon UVB-säteilyn tuloksena. D2-vitamiinia valmistetaan hiivasientä UVB-säteilyttämällä. Luonnon eläimet saavat D-vitamiininsa nuolemalla rasvaista turkkiaan, johon on muodostunut D3-vitamiinia auringon UVB-säteilyn vaikutuksesta.

        Öljykapselissa on öljyä ja gelatiinia.

        Tipoissa öljyä.

        kuivatabuissa vaikka mitä lisäaineita.


      • hermostuttaako

        Takoitin lisäaineita! Öljykapselit taitaa siis olla puhtaimpia?


      • käytän.säännöllisesti
        hermostuttaako kirjoitti:

        Takoitin lisäaineita! Öljykapselit taitaa siis olla puhtaimpia?

        Kyllä, öljypohjaiset myös imeytyvät paremmin. Niitä tai suihkeena kannattaa ottaa.


    • oireitako
      • 1602

        " My guess about the anxiety attack is that you became MAGNESIUM deficient by taking the vitamin D. You need magnesium in order to convert Vitamin D into its active form, and it's likely that you are mildly to moderately Magnesium Deficient, as MUCH of the population is. And when you took the Vitamin D, it 'pushed you over the edge' of moderate to severe magnesium deficiency causing what seemed like an anxiety attack. "

        Suomennan vapaasti yhden kohdan tuolta jos se auttaa jotakuta:

        Vastaaja arvelee, että kysyjän ongelmat d-vitamiinin lisäravinteena oton yhteydessä johtuvat magnesiumin puutoksesta. Elimistö tarvitsee magnesiumia d-vitamiinin muuttamiseksi aktiiviseen muotoon. Suurin osa ihmisistä kärsii lievästä magnesiumin puutoksesta. Kun kysyjä on aloittanut d-vitamiinin syönnin, ovat magnesium-tasot menneet liian alas, mistä on seurannut ahdistusta ym. kysymyksessä kuvattuja oireita, eivätkä oireet siis liity d-vitamiiniin.

        Ja omana lisäyksenä mainittakoon, että magneisumin kannattaa nauttia esimerkiksi sitraattimuodossa. Halvimmat myytävät tuotteet ovat yleensä magnesiumoksidia, jonka tiedetään imeytyvän heikommin.


      • korjaan.vähän
        1602 kirjoitti:

        " My guess about the anxiety attack is that you became MAGNESIUM deficient by taking the vitamin D. You need magnesium in order to convert Vitamin D into its active form, and it's likely that you are mildly to moderately Magnesium Deficient, as MUCH of the population is. And when you took the Vitamin D, it 'pushed you over the edge' of moderate to severe magnesium deficiency causing what seemed like an anxiety attack. "

        Suomennan vapaasti yhden kohdan tuolta jos se auttaa jotakuta:

        Vastaaja arvelee, että kysyjän ongelmat d-vitamiinin lisäravinteena oton yhteydessä johtuvat magnesiumin puutoksesta. Elimistö tarvitsee magnesiumia d-vitamiinin muuttamiseksi aktiiviseen muotoon. Suurin osa ihmisistä kärsii lievästä magnesiumin puutoksesta. Kun kysyjä on aloittanut d-vitamiinin syönnin, ovat magnesium-tasot menneet liian alas, mistä on seurannut ahdistusta ym. kysymyksessä kuvattuja oireita, eivätkä oireet siis liity d-vitamiiniin.

        Ja omana lisäyksenä mainittakoon, että magneisumin kannattaa nauttia esimerkiksi sitraattimuodossa. Halvimmat myytävät tuotteet ovat yleensä magnesiumoksidia, jonka tiedetään imeytyvän heikommin.

        Suuri osa väestöstä siis kärsii magnesiumin puutoksesta, ei suurin osa kuten tuossa kirjoitin.


    • sitraattia

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe