Liikunta ei aina auta mielialaan vaan päinvastoin?

salikiinostasmuute

Tänään kävin kuntosalilla ja kertakaikkiaan loppu kiinostus ja voimat yhtäkkiä. Jotenkin vaan kaikki paskat ajatukset tulee mieleen just kuntosalilla :( Mistähän tämä johtuu?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omituista

      Kannattaa ehkä pitää vähän taukoa tai kokeilla jotain muita lajeja?

    • vaihtelu_virkistää

      Jätä väliaikaisesti pois koko touhu. Mitenkäs kävelylenkit kauniissa aurinkoisessa kevätsäässä sais vähä happea ja ainakin itselle tulee kävelylenkeille hyvä fiilis pyöräily on toinen hyvä vaihtoehto kanssa.

    • 10p10

      Plus kaveri siihen mukaan. Mukava laji joukkuetoverit = toimii.

    • yksi.meistä

      Alkureaktio voi olla tuo. Silloin tuota salitreeniä ei kannata eikä pidä jatkaa. Kuitenkin liikkumattomuus lääkkeiden käytön kanssa tekee elämästä lyhyen ja kivuliaan matkan. Joku keino liikkumiseen tulisi löytää.

    • vastakkainensukupuoli

      Mä aina etsin liikuntamuotoja jossa on hymyileviä naisia :)
      Se on mahtavaa ja ilolla menen aina mukaan.
      Ei se mitään jos sänkyyn ei hypätä. Sängyssä tarttuu aidsit sun muut tauditkin.
      Sellaisiin ongelmiin ei ole halua kai kellään.
      Iloisia reippaita hyvätuulisia mimmejä kaipaa aina.

    • Sohvaperunakunon

      Mä raahaudun ihan hyväntuulisena pienelle kävelylenkille aurinkoisessa säässä - tuloksena ihan täysi romahdus. Oon omalla kohdallani pohtinut sitä, onko liikunta ratkaisu, jos vihaa kaikkea liikuntaa.

    • fsda

      Ei se liikunta sinua masentanut, vaan assosiaatiot jotka liitit kuntosalilla käyntiin. Olet ruma, lihava, laiska, luuseri? Et saa mitään aikaan? Lihaskuntosi on surkea moniin muihin verrattun? Sosiaalinen vertailu ja omat ihanteesi sinua ahdistavat, eikä mikään liikunta. Kyllähän sinä sen tiedät, mutta tarvitset tekosyyn ettei tarvitse mennä uudestaan sinne kuntosalille. Voisi vahingossa tapahtua sellainen vahinko, että kehityt fyysisesti, jos et nyt henkisesti sentään. Liikuminen ei todellakaan vaikuta aina positiivisesti mielialaan. Joskus sitä esimerkiksi tajuaa olevansa rapakunnossa, mikä ahdistaa syvästi.Liikunta voi kyllä parantaa terveyttä pitkällä aikavälillä, mutta siihen pitää sitoutua ja siitä pitää oppia nauttimaan ilman kohtuuttomia paineita.

    • kohtavuosisalilla

      hommahan on niin jotta, kerta salilla ei yksinkertaisesti riitä... kun alkaa muutaman kerran käymään suht säännöllisesti muu liikunta siihen päälle, niin huomaa kyllä että alkaa pitämään siitä. toisekseen, se pitää sisäistää.

      • ikä-punkkari

        Eihän kunnon kohentamiseen mitään kuntosalia tarvitse. Riittää lämmin lattia esim. tärkeiden selkä ja vatsalihasten kuntuóuttamiseen.
        Nämä vaikuttavat jo suoraan hapenottokyvyn lisääntymiseen ja yleiskunnon kohenemiseen.
        Istutaan lattialle jalat sohvan alle. Siitä polvet matossa punnertamaan makuulleen istualleen niin monta kertaa kuin jaksaa.
        Kun vatsalihakset vahvistuvat, kädet ojennetaan painoksi. Myöhemmin vedellä täytetty muovinen limsapullo lisäpainoksi.
        On pidettävä välipäivä, että lihakset ja muut tukikudokset saavat levätä. Näin yksinkertaisella ohjelmalla saat vähemmän kipuilevan selän. Roikkuvatsakin alkaa kiinteytymään.


    • Hengitäntuskaa

      Kyse voi myös olla siitä että joutuessasi keakittymään kehoosi et pääse pakoon blokattuja tunteita koska joudut olemaan läsnä hetkessä jota elät juuri silloin. Kokeile keskittyä tuskaisuuden tunteeseen liikkuessasi ja etenkin hengitykseen. Voi olla että löydät kipua josta pääset eroon kun hengität sen sisään. Itse ainakin käyttäisin tilaisuuden hyödykseni. Älä pakene kipua mihinkään aurinkoiselle kävelylle. Sen voit ottaa palkinnoksi myöhemmin.

    • tumblari

      Itsellä diagnosoitiin muutama viikko takaperin keskivaikea masennus ja syön unilääkkeet essitalopraami (SSRI) melatoniini rauhoittavat -komboa toimiakseni normaalisti.

      Liikunta (esim. 30 min. kävely) joko väsyttää älyttömästi ja köpöttelen kuin mummeli tai alan käydä ylikierroksilla ja ahdistuksissani kuljen puolijuoksua. Lopputulos sama: kotiin päästyä järjetön ahdistus ja väsymys, nukahdan melkein heti.

      Olen yrittänyt tehdä kotijumppaa kehonpainolla. Olen aiemmin käynyt salilla 2-3 krt / vk. Ei tule kesää. Aivan järjetön ahdistus ja väsymys jo alkulämmittelyn aikana, hyvän olon tunnetta ei tule ollenkaan. Mitään paskaa ei mieleen sentään tule, pelkkää tyhjyyttä ja ahdistusta.

      Samat setit liikunnan suhteen oli jo muutama viikko ennen lääkityksen aloitusta, joten lääkkeet eivät itsellä ole syypäänä.

    • oivoid

      Mua ahdistaa kun liikkuessa (tietenkin) hengästyy ja sydän hakkaa. Ahdistus siinä samalla sitten vielä lisää hengästymistä ja sydämen pamppaamista ja heikentää suoritusta -> sitten ajattelen olevani täysin surkea rapakuntoinen taikka lähellä sydänkohtausta/astmakoohtausta. Ehkä tähän tottuu...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe