WLAN kaupunkiasunnossa ja landella

Kyssäri

Kaupungissa pätkii kokoajana, landella ei koskaan.
voiko tilannetta parantaa?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaupungissa_naapureita

      Tarkista kaupungissa mitä kanavia naapureiden verkot käyttävät ja vaihda oma verkkosi sellaiselle kanavalle jolla on mahdollisimman vähän muita verkkoja. Sopivia sovelluksia joilla näkee mitä kanavia lähistöllä olevat verkot käyttävät ja kuinka voimakas niiden signaali on löytyy useita sekä tietokoneelle eri käyttöjärjestelmille että älypuhelimille.

      • Kyssäri

        Hei kiitti vastauksista,Elikä miten se kanava vaihdetaan sellaiselle kanavalle joissa olis vähemmän verkkoja?Ipadilla siis kerrostalossa seilaan, internet yhteys jatkuvasti poikki, ihan vahingossa välillä yhdistää. modeemi on TP Link.Asetuksista näkee että noin 5 käyttäjää kehissä. landella ei siis mitään ongelmaa, siellä olen kuitenkin harvemmin. kertokaa viisaammat ikämuijalle.


      • Kaupungissa_naapureita
        Kyssäri kirjoitti:

        Hei kiitti vastauksista,Elikä miten se kanava vaihdetaan sellaiselle kanavalle joissa olis vähemmän verkkoja?Ipadilla siis kerrostalossa seilaan, internet yhteys jatkuvasti poikki, ihan vahingossa välillä yhdistää. modeemi on TP Link.Asetuksista näkee että noin 5 käyttäjää kehissä. landella ei siis mitään ongelmaa, siellä olen kuitenkin harvemmin. kertokaa viisaammat ikämuijalle.

        Modeemin asetuksista saa vaihdettua sen kanavan, noissa TP Link modeemeissakin on vähän erilaiset asetussivut eri malleilla mutta yleensä se Wlan-kanavan asetus on aika helppo löytää.


    • lhku

      Muutat sellaiseen paikkaan, jossa on hyvä kuuluvuus ja vähän muita käyttäjiä.

    • yö_nukkuja

      Ruuhka-Suomessa asialle ei voi tehdä yhtään mitään. Wlan-kanavia on liian vähän käyttäjämääriin verrattuna.
      Sama juttu, eihän Helsingin Mannerheimin tielle sovi miljoonaa autoa yhtä aikaa. Kyllä siinä pakosta syntyy liikennesumppu.
      Muistakaa se ydin asia, wlan-liikenne on normaalia radiotaajuus liikennettä. Käyttäjiä on yksinkertaisesti aivan liikaa wlan-kanavilla. (= eli sinulla on liikaa naapureita jotka käyttää samoja kanavia)

      Sama täällä, modeemissa vilkkuu jatkuvasti wlan-merkkivalo läpi yön vaikka omat laitteet ovat poissa päältä koska minä nukun yöni. (naapurit harrastaa "yö-liikennettä" netissä)

      • uutta_modeemia

        Uudemmissa modeemeissa ja reitittimissä on 5.0 GHz WLAN, joka on ruuhkattomampi.


    • ewrwert

      Sit pitää kans huomata et esim 6 ja 7 kanava menee päällekkäin, eli ovat osittain samaa kanavaa, pitää valita se kanava jonka viereisetkin kanavat ovat vähemmistönä.

    • hcvjvbnn

      Onneksi asun omakotitaloalueella, mulla on hyvä reititin ja loistavan nopeat Linux-järjestelmät joka laitteessa. Eipä ole ongelmia.

    • vinkix

      Jos vaan omat laitteet toimivat, niin suosittelen valitsemaan mahdollisimman suuren kanavanumeron. Kaikki laitteet eivät löydä esim. kanavaa 13, joten sillä on tod.näk. vähiten ruuhkaa. Ellei sitten naapureissa ole tehty sama juttu... Joka tapauksessa automaattivalinnalla tukiasemat tuskin menevät tuolle taajuudelle. Mun naapureilla näyttää olevan käytössä pääasiassa vain kanavat 1, 6 ja 11. Ja ne ovat todella ruuhkaiset. Kanavilla 12-14 en ole koskaan huomannut muuta liikennettä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe