Nissan qashqai takaluukun kahva irti

soulevi

Qashqain takaluukun kahvan kiinnikkeet hajoavat helposti pakkasella ja kyseessä ilmeisesti hyvinkin yleinen ongelma. Jos olet törmännyt tähän niin valitusta nissanille ja mielellään vielä viestiä tähän foorumiin.

Meillä kahva irtosi ja kun menin huoltoon asiaa hoitamaan paikalla oli toinen henkilö myös irronnut kahva kourassa. Teimme sitten yhdessä valituksen. Hänen kohdallaan nissan maksoi koko remontin, vaikka takuu oli jo mennyt. Minulle ei jostain syystä maksettaisi kuin pieni osa kustannuksista. Olen yrittänyt asiaa Nissanilta sähköpostilla tiedustella, mutta kyselyihini ei ole vastattu mitään.

Mutta siis jos muilla on sama ongelma niin kannattaa vaatia nissania maksamaan korjaus. Myös Nissanin huolto myönsi ettemme suinkaan olleet ainoita tämän ongelman kanssa.

Itse olen sen verran pettynyt Nissanin tapaan hoitaa asiaa, että katson mitä tälle voisi vielä tehdä.

60

13266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halleluujaa

      Näin se menee toiselle mitataan eri mitalla, maailma on epäoikeuden mukainen!

    • fskdjfskljgskl

      nissanit on tainneet aina olla heppoisia halpiskippoja.

    • PettynytNissanisti

      Sama juttu. Kahva irti, jokainen kiinnike rikki. Ihan normaali luukun avaaminen, ei mitään riuhtomista. Kolme kuukautta sitten takuu ummessa ja ei kuulemma mene tuotevastuun piiriin.

      Kaiken hyvän lisäksi odotin kahvan vaihtoa Autokeskukseen 2 viikkoa koska osa piti maalata. Vaihtoivat sitten tänään valkoiseen autoon mustan, pohjamaalissa olevan kahvan josta olisi pitänyt maksaa reilu 300 €.

      Viimeksi oli takaluukun johtosarja sökö, silloin Autokeskuksen pojat rikkoi kontin sisustuksen.

      Aivan kypsä koko autoon ja Nissanin touhuun. Autonvaihto on ajankohtainen ja osaltaan näiden johdosta on auton merkki aivan varmasti jokin muu kuin Nissan.

    • vttumikäpaska

      Nissan ei ole näköjään vieläkään oppinut tekemään kestäviä muoviosia, jo aikoinaan omistin -01 Micran josta oli kuskin muovinen ovikahva rikki sekä ajovalopolttimon kiinnike niin vetelää metallia että poltin ei pysynyt paikallaan, ajovalojen korkeudensäätömoottorit vaeltelivat omiaan, maalit lohkeili irti takaluukusta jne. ja merkki vaihtui, ei koskaan enää nissania.

    • madeinrumania

      Nissan on pirkka rellu, ei sillä enää mitään nykyään tee. Kassu on melkein duster, eri muodot, sama mopo.

    • vaihtuinissan

      Itselläni meni kahva takuuseen, oli onneksi takuaika vielä voimassa. Menin vaan kysymään kuinka uuden kahvan saisi, ja olisin jopa tyhmyyksissäni maksanutkin sen. Mutta heti kertoivat että takuualainen juttu eikä hinnasta mainittu sanaakaan.

    • Niinköhän

      Parasta palvelua jos käyttäjät reilusti keryovat miten merkkiliikkeet toimivat. Itsrkin olen ko. merkkiä ajatellut. Kadjar saattaa olla parempi, kaikin puolin.

    • Pexe

      Yhtä lukuunottamatta kaikki kiinnikkeet poikki. Otin luukun sisäsuojan irti, porasin kahvaan neljä reikää ja laitoin pulteilla kiinni. Done.

      • Verkkoranta

        Täytyypä konstia kokeilla! Seuraava auto on joku muu kuin Nissan.
        neljäs,ja viimeinen vuosi Tällä merkillä!


    • Peräkahva

      Heinäkuun alussa jäi Qashqai 2:n kahva käteen. Auto vm. 2010 ja ajettu n. 75000 km. Tilasin kahvan merkkiliikkeestä ja toinen liike maalasi ja laittoi samana päivä paikalleen, kun sain varaosan. Korjaamoliike antoi vielä oman autonsa käyttöön korjauksen ajaksi. Merkkiliike olisi pystynyt kahvan kiinnitykseen vasta kahden viikon kuluttua.

      Kyselin merkkiliikkeestä, etteikö maahantuoja korvaa, sillä kahvan irtoaminen tuntuu olevan yleinen vika. Minullakin jo toinen, tosin eri autoista. Merkkiliike pyysi kuitin kahvasta ja korjauksesta ja selvitteli, osallistuuko maahantuoja kustannuksiin. Tänään sain soiton, että maahantuoja maksaa varaosakahvan hinnan ja saan siitä rahat takaisin, kun vien kuitin merkkiliikkeeseen. Kävin tänään kuittaamassa 186,00 euroa hyvitystä. Maalaus ja kiinnitys 250,00 euroa jäi siten maksettavakseni.

      Kannattaa yrittää. Edellisellä kerralla en edes kysellyt vaan korjautin omaan piikkiin.

      • Anonyymi

        Kaskain kahva irtosi takaluukusta. Saisivat käyttöohjeisiin laittaa maininnan, käsiteltävä varovasti. Kyllä olen päättänyt että Toyota on seuraava auto. Kattokaapa vaikka noita katastusmiesten sivustoja.


    • kahvaRoikkuu

      Itselläni sama vika ja lähes saman auto kuin Peräkahvalla. Täytyypä lähteä kyselemään varaosaa.

    • Urmas.K

      Voi veikkonen!Kerroppa tai kertokaapa joku muu missä kansanautossa tai vähän paremmassakin ajopelissä ei olisi muovia ovenkahvoissa ulkona/sisällä saati että namiskukkelien kytkimet olisivat jotain muuta materiaalia?
      Se on halpaa ja kestää lämpimissä maissa aikansa,täällä ei sitäkään vähää.
      Moottorin alapuolet suojattu samaten lokasuojien sisäosat/työluukku sieltä moottoritilaan=muovia jotka ns kertakäyttötavaraa jos pakkasella erehdyt availemaan.
      Puskurit=muovia joiden suojavaikutus on nähtävissä pienenkin kolhun jälkeen eli risteysalue muovinpaloja täynnä....
      Monen auton etu ja takaluukku muovia,samoin "kromimaski"on sitä itteään,muovia.
      Koko kosla on oikeastaan kuin sulatemuoviin tehty elektroniikkapommi jossa rautaa käytetty mahdollisimman vähän,suurlujuusterästä sekin ja alumiinia ym kevytmetalleja ettei vaan tule liian hyvää ja kestävää saati painavaa.
      Ulkopellitkin(jos edes peltiä)ovat niin ohutta ettei parane paljon kolhia-nojailla saati että mennä istumaan konepellille/takaluukulle olivat sitten muovia tai lähes läpinäkyvää peltiä jossa maali päällä.
      Siihen on menty,haluttu ja sitä on saatu eli halvalla tehtyä muovia joka sulatettu auton muotoon,vikaherkkää ja sen max 10v kestävää tekniikkaa elektroniikka täytteenä joka Suomen autoveron vuoksi tuplahintaistakin vaikka EU:ssa ollaan...

      • feikkinissanit

        kyllä toisissa merkeissä kestää muovisatkin käyttöä eikä jää kahvat käteen. Nissan on vaan nykyään rellun pilaama, 80-luvun aitojapanilaiset Nissanit oli ihan toista maata.


      • TietoLisääTuskaakin

        Liekö aika kullannut muistot ja on kuule muovilaadutkin maailmanlaajuisesti vaihtuneet moneen otteeseen mitä autotehtaat käyttävät niistä ajoista.
        80-luvun automerkeistä ei oikeastaan liene mikään enää omillaan oleva ja valmista vaan siinä 1 maassa autojaan.
        Tehtaita on ympäri maailmaa ja omille markkina-alueilleen muokattuja näistä maailmanmalleista,löytyy yhteistyökumppaneita moottori/vaihteisto kuin komponenttipuolella saati että samoja alihankkijoita käyttävät hyvinkin monet eri merkit eli suomeksi:Autotehtaat eivät enää itse valmista moottoreita-apulaitteita ym läheskään aina ja jos niin yhteistyö on voimaa eli se sama moottori kuorrutetaan jollain muovinpalalla johon laitetaan Nissan,Renault,Dacia tai vaikka Mercedes joka käyttää myös esim Citan pakussaan 1,5dci moottoria ja tämä vaan jäävuoren huippu jos tutkit asioita eri valmistajilta ja haluat tietää onko esim Kiinalainen merkki Volvo enää paljonkaan ruotsalainen miltään osin...


    • Puristemuotti

      Siinäpä asiaa tyhjentävästi eli nykyään tosiaan mikään kiiltävä ei ole enää kromia,puskureista ei parane ruveta tunkkaamaan niinkuin jenkkiautoja..ei mene kuin tunkki muovipuskurin läpi,sisukset kitisee-natisee kesää talvea uudesta alkaen,moottoreissakin jo muoviosia ja tämä vasta alkusoittoa mitä tuleman pitää kun halpa muovi muotoillaan kaikkeen mahdolliseen ja kromataan-maalataan joksikin muuksi.
      Erittäin luja materiaali,kestävä ja liikenneturvallinenkin=)

    • satu82

      Minulla jäi tänään takaluukun kahva käteen, roikkumaan johdoista. Vuosimalli 2009 ajettu 85000 km. Kävelin merkkiliikkeeseen tilaamaan uuden ja hinta ilman asennusta 300€ maalattuna. Halvauksen melkein sain. Kiitoksia vinkeistä, taidan olla yhteydessä nissaniin ja keskustella asiasta.

    • Kiito5

      Onkos kellään lakka ruvennut irtoamaan etu puskurista, auto vuosimallia 2010 Nissan Qashqai, tai muoviosista. On irronnut reelun kokoisia läntteja ja irtoaa varmaan ajan myötä koko puskurista.

    • qq2011

      Kahva samoin eilen irti, kaikki muovikiinnikkeet rikke. Tänään lähti maili Nissanille ja kohta soitto perään. Saapi nähdä kuin käy. Kannattaa muuten jättää maalaamatta tuo värkki, ilmeisesti tulee kalliimmaksi kuin tilata kromipäällyste tuohon osaan! Sen pystyy itsekin kiinnittämään, jos kädet ei tärise. www.ebay.com ja hakusanat: CHROME REAR DOOR HANDLE

    • TätäHalusimme

      Onpa valtavia vikoja,oikein mykistäviä=)
      Täällä Suomessa kumma juttu kun tavallinen käyttöauto jonka hinta maailmalla on oikeasti alhainen(täällä sitten jotain muuta),tulee naarmu,lommo tai lähtee muovipuskureista maali,ehkä ovenkahvakin jää käteen ym niin kauhea haloo ja parku!
      Halvalla tehdystä autosta ei sen kummempaa tule vaikka sen täällä kalliilla ostamme!
      Kaikki autot ne on enemmän ja vähemmän muovista väännettyjä ja kyllähän me tiedämme ettei pakkanen ja muovi ole hyvä yhdistelmä,ei niissä maalit pysy ja palaset lentää ovenkahvoista kun ovea joutuu kiskomaan auki tiivisteiden jäätyessä.
      Nämä on tehty leppoiseen ilmastoon ja kestämään aikansa,ei enää kromia rautaan vaan kromattua muovia maskiin ym kiiltävään koska se on halpaa kevyttä.
      Ennen oli autot rautaa ja kestivät isältä pojalle niinkuin suunniteltiinkin koska autot oli kalliita ja niitä kannatti korjata sekä tekniikka rakenteet yksinkertaisia tee-se-itse miehillekkin ja osat oli kohtuuhintaisia.
      Muistakaamme vaikka esim 122-240-740 Volvoja,Saab96-99-900 tai jotain Taunus,Rekord/Kadett tai vaikka perusmallin ikiliikkuja Mersuja saati Dart-Valiant-Aspen tai isompiakin Jenkkiautoja, jos edes jotenkin huolsi niin ei niitä ajamalla loppuun saanut.

    • Semach

      Tänään on tilattu uusi kahva (Qashqai 2 2009). Hinnaksi on tulossa 430€ (Autopale Jyväskylä). Näiden keskustelujen perustella yritän saada Maahantuojan osallistumaan tähän...

      • Semach

        Nyt takaluukun kahva on vaihdettu. Uusi kahva on erilainen, siinä on piiloruuvit, eli niitä ei näy kun katsotaan sitä kahva (ne on varmasti juotettu kahvan sisäpuoleen). Sain vanha kahva mukaan. Ruuvit, joilla kiinnitetään sitä luukkuun, olivat kuitenkin kunnossa, mutta se kierreholkin sisältävä muoviosa (joka on tämän kahvan kiinteä osa) oli rikkinäinen ja sen takia ruuveja ei voitu kiristää ja koko kahva pitää vaihtaa. Uusi kahva näyttää kestävän paremmin. Joudun koko raha maksa itse (400€). Maahantuoja ei osallistu siihen, koska olen auton toinen omistaja ja tämä ei ole virallisesti typpivika.


    • enostakkaan

      Aika paskoja kinkki kahvat! Hanuurist!

    • 00700

      Meilläkin kahva irti 2012 vuosimalli ja 56000 ajettu paskai

    • Miklo79

      Sama vika. Kaikki kiinnikkeet paskana. 2009 vuosimallin Qashqai 2 ajettu 60000km. Täytyy varmaan koittaa jos sais ite jotenkin korjattua.. Meillä on se kromipäällys että jos vetäisi jotenkin läpipulteilla ja liimais sen kromin takas siihen päälle.

    • soorryyyyy

      Kuinka joku voi ostaa niin ruman auton kuin tämä paskai,Top gearissakin sille naureskeltiin,makunsa kullakin.Leikkimaasturi.

    • Aripihlaja

      220€ tilattu maalattu asennettu
      Viron Pärnun Nissan huollossa
      toimii

    • MarQ234

      Kahva jäi käteen. vm 2012 ajettu 155tkm. Eka omistaja olen. Lisänä: virtalukon avainpesä on vaihdettu kaksi kertaa. Kolmas tulossa - sen rohisee taas.

    • jufffi

      Jäi jo toisen kerran vaimon autossa kahva käteen eka kerta meni takuuseen täytyy katsoa mitä tekee

    • Paskaikaskai

      Jäi takarengas käteen. Tuleeko maahantuoja vastaan? Paskai omistaja.

      • Anonyymi

        Provo..


      • Anonyymi

        JOO Joo joo..


    • lapinqahqai

      Meilläkin Nissan qashqai 2013 ajettu 55000km ja takakahva irtosi muoviset pidikkeet katkesi, pörhö sanoi rovaniemellä uusi maksaa n,500€, maahantuojasta ja laatuviasta puhuessa hinta kuiten laski puoleen. näyttää olevan että asiakkaiden pitää itse tietää kuluttajan asia lait paremmin kun korjaamon pojat , ettei joudu maksumieheksi valmistus virheistä

    • Kaskai666

      2012-mallisesta Qashqaista pakkasella kahvan kaikki kiinnikkeet muruina. Ei edes voimaa käytetty luukun avaamiseen (vaimo ei ole painonnostaja). Paikallinen Pörhö: 340€ osa, maalaus ja työ. Kysäistään kohta, onko mahista saada tyyppivian takia edes alennusta...

      • datzuni

        Jäi ohjauspyörä käteen kun käännyin vasemmalle,sanoivat olevan tyyppivika huollossa...


    • EntinenPörhönAsiakas

      Vuoden 2012 Qashqain takaluukun kahva oli todella huonoa työtä, se jäi käteen siten että KAIKKI kiinnikkeet olivat murtuneet. Kajaanin Pörhön huolto teki vaihdon: työt, maalaus ja varaosat maksoivat lähes 400 euroa. Heidän kantansa oli, että ASIAKAS ottaa yhteyttä maahantuojaan. Summa summarum: parilla kymmenellä tuhannella saa sellaisen auton, josta tänään jää kahva käteen, mitähän jatkossa. Pörhön ylimielinen suhtautuminen asiaan oli sen laatuista, että perheessämme ei enää osteta sentilläkään autoa, varaosaa, mutteria, pulttia eikä muutakaan Pörhöltä. Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmaksi.

      • EntinenPörhönAsiakas

        Siis 2014 vuoden malli oli tarkoitus kirjoittaa.


    • KKKkp

      Ei perkele. OLin tulossa järkiini ja siirtyä saksalaisista japanilaisiin...tojotaan, nissaniin tai subaruun, kun kaikki niitä kehuvat. Mutta mitä hittoa japanin laadulle on tapahtunut?

      • renuja

        Euroopassa myytävät Nissanit ovat Renaultin tekniikalla olevia autoja.


    • kuumaliima

      Nyt mun 2012 mallisesta hajos kahva, kaikki kiinikkeet.
      Korjaus maksoi 50 senttiä, kun tein sen itse. Kuumaliimasin kaikki pultit paikalleen.
      Ensin irroitin T-mallisista pulteista ne aluslevyt sahaamalla. Sitten leikkasin rikkoutuneiden kiinikkeiden riekaleet irti ja valuttelin niiden päälle sulaa liimamuovia reilun kasan, kun tilaa on. Pultit kannattaa asentaa alemmaksi kuin ne ovat olleet aikaisemmin, jotta pultin kannan päälle mahtuu paksumpi kerros muovia. Sitten liimasin yhden pultin muovitipalla mahdollisimman oikealle paikalle ja testasin meneekö kahva ja pultti oikein paikalleen luukkuun. Jos meni pieleen, oli helppo vääntää pultti irti ja liimata toiseen kohtaan. Sitten kun pultti on oikealla paikalla voi pultin pään päälle puristella kunnon möhkäleen liimaa pienissä erissä välillä jäähdytellen. Muovia on syytä panna reilusti yli lopullisen asennus korkeuden, koska puukolla on helppu vuolla sopiva taso, oikeaan kulmaan. Sitten kaikki pultit yksitellen kiinni ja tulee vahvempi kuin uusi.
      Pari, kolme muovi puikkoa meni, eivät montaa kymmentä senttiä maksa.

      Tuossa edellisessä kommentissa viitattiin halpoihin tarvike kahvoihin, joissa ei näyttänyt olevan kameran reikä oikeassa paikassa. Mulla se on vasemmassa laidassa rek. valojen reikien tapaan. Onko eri malleissa 2007 - 2012 erilaisia kahvoja?

    • epätoivoinennissanmies

      Mulla -99 nissan ja nyt murtui oven kahva. Ovi hiukan jäässä enkä edes kovin riuhtaissut. Eipä nykyään mikään kestä.

      • Anonyymi

        Muovia ja 20 vuotta aika hyvin kestänyt!


    • Anonyymi

      Jäi koiranluu käteen kun vaihdoin kesärenkaita, mitäs ny?

      • Anonyymi

        Oot väärin kasannu...?


    • Anonyymi

      17 eur maksoi kahva, ostin varalle, 400eur kahvasta on kusetusta

    • Anonyymi

      takaluukun kahva irti, kiinnikkeet rikki. Qasqai ,vm 2013.
      - tämä on selvä suunnittelu ja valmistus virhe, on liian hento rakenne.

      Auto 2013 mllia takuu 4v. ummessa, nyt 2020,, niin 7 vuotta vanha auto,, 1. omistaja,, niin onko maahantuojalla vastuuta tuotteesta enää??

      - mistä halpa vara-osa?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Onko tämä ollut toimiva?


    • Anonyymi

      Mondeo mk3
      Sama on ongelma!
      Muovit irtoo pakkasella kontista😒

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt on jo kahdesta Qashqaista irronnut. Ei edelleenkään tyyppivika. ;)

    • Anonyymi

      Olen edelleenkin sitä mieltä että Lada on ainoa auto missä muovipalikat ei koskaan katkeile ainakaan Suomen pakkasilla.
      Ostakaa laatua!

      • Anonyymi

        En ole ikinä kuullut että edes Siperian pakkasissa tuollaista tapahtuu Ladalle!


    • Anonyymi

      Onko näitä takaluukun kahvan irtoamisia tapahtunut myös kesäaikaan vai onko kaikki pakkasen syytä? On varsin huonoa suunnittelua joka tapauksessa ja nyt en uskalla talvipakkasilla availla koko luukkua ollenkaan varsinkaan reissun päällä.

      Jos ongelma näyttää olleen jo yli puolenkymmentä vuotta niin voisi olettaa, etttä valmistaja olisi jo tähän mennessä tehnyt jotain asian korjaamiseksi. Vai onko niin, että hälläväliä tyyli on vallalla ja asiakas kärsiköön tyhmyydestä ostaessaan tällaisia häkkyröitä.

    • Anonyymi

      Hyvällä liimalla uudet pultit kiinni

      • Anonyymi

        Olipa pultit liimattu tai ei, niin muovia kun ovat eivät ne kestä 5 astetta kovempia pakkasia ollenkaan oman kokemukseni mukaan.


    • Anonyymi

      Täälläkin vuoden 2012 Qashqaista jäi kahva käteen kevyellä aukaisulla.

    • Anonyymi

      Minulla tältä viikolta kolme valokuvaa liikenteestä muitten autoista. Yksi korjattu ilmastointiteipillä, toinen kahdella ruuvilla läpi ja kolmas vaihdettu mustaan maalaamattomaan varaosaan. Omani vaihdettu kahteen kertaan minun piikkiin. Seuraava menee Nissanin maksettavaksi, vaikka autoni onkin jo useamman vuoden vanha. On minulla aikaisempiakin kuvia muitten autoista, kuudella ruuvilla korjattukin oli aika komee. Ei niin kovin hyviä Nissan-mainoksia tuolla liikenteessä kun jonossa ajellaan...

    • Anonyymi

      Kahvan korjaus ruuveilla on parempi kuin uuden vaihtaminen. Korjattuna se ei enää hajoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe