KAHVIPIRTTI 105 / 2015

Kuukausi on edellisestä pirtin avaamisesta ja ketju virui pitkäksi, siksipä uutta tilalle.
Kovasti on talvinen sää, maa osin valkoinen, mutta veikkaanpa, että illalla lumet sulaneet, lämpöä yksi aste.
Vapun aattoa elämme ja onpa ennenkin tämän kaltaisia vapun aattoja ollut.
Pirtin kohdalla annamme olla nyt vaihtelut minimissä, pölyytän ja puistelen, kukat vaihdan uusiksi.
Tuossa lähikaupassa oli kauniita valkeita ruusuja, niitä maljakoihin laitan, kevättä ennustamaan hennon vihreät pöytä kynttilät, jos vaikka tunnelmaa luomaan, ne sytytän.
Munkkeja ja simaa, ne kuuluvat vappuun, jokainen voi itse nurkkakaapilla terästää, jos tarvetta on;)
Muutaman ilmapallon ja serpentiini nauhoja vielä ripustelen ja näin on vappu ilme saatu.
Tämän illan karkeloihin ei kovin ohuesti kannata pukeutua, on sen verran vilpoisen olista, tuulikin näkyy puhaltelevan, ei varmaan lämpöä lisää.
Kyllä ne juhlimiset on ohi meikä mummolta, kutsuttu on ystävättären luokse, saa nähdä tuleeko lähdettyä.
Muistoja monista vappujuhlista kyllä on, useasti teatterilaisten kanssa vappua juhlittiin ja hauskaa oli, niissä istujaisissa ei pingotettu;)
Eilen oli oman eläkeläisyhdistyksen vappujuhla, laulettiin ja ihasteltiin hattujen kirjavuutta, oli sovittu, että jokaisella oma valintainen hattu oli päässä.
Monella rouvalla oli kertoman mukaan hääjuhlissa käytetty hieno päähine, no tulipa niillekin tilaisuus olla esillä, tuo hattumuoti on nykyään vähemmän korea.
En nähnyt kenelläkään sellaista isoa kukkaa toiselle puolen päätä laitettavaa, minkä laisia kuninkaallisilla usein on.
Munkkeja paistettiin neljättä sataa ja vielä vaan loppuivat kesken, toki kaikille riitti paikanpäällä nautittavaksi, mutta kotiin asti ei kaikille riittänyt.
Nyt toivotan tervetulleeksi kaikki ystävät ja kylänmiehet astumaan pirttiin, puhdas päiväkirja odottaa, hyvää vapunaaton viettoa myös kaikille.
Yritin olla nopea naputtelussa, mutta enpä tarvittavaan aikaan ehtinyt, tupla kirjauksella aloitan uuden ketjun;(

201

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marja-liiisa

      No hei, ja hyvää vappua kaikille!

      Takerruin tuohon sanaasi, että maa on osittain valkoinen. Täällä meillä on 15 senttiä lunta, ja kaikki puut ja pensaat valtavan lumikuorman alla.Ja orvokki korit, jotka tuohon pihaan jo istutin, ovat kuin suuria möykkyjä vain.Kävin ottamassa kuvia tästä vappumaisemasta.
      Yö oli muutenkin kriittinen. Kun heräsin kolmelta, niin sähköt oli poikki, enkä tiennyt kuinka kauan ne jo oli olleet. Kiireesti kasvihuoneelle, ja siellä oli onneksi vielä kolme astetta lämmintä. Sain käyttää viimeisetkin voiman rippeet, että sain työnnettyä kaasupullon autotallista 150 metrin matka vain, mutta kärry ei meinannut kulkea paksussa lumessa. Sain kuitenkin kaasusäteilijän päälle, ja sillä lämpötila pian nousi.. Ja ihan vasta ne sähköt palasi. Voi vain kuvitella mikä rytinä tuolla tiellä käy, kun kaikki sinne lähtee kesärenkailla.
      Vaikka olenkin näin vanha, niin en muista ihan tämmöstä vapun aattoa. No odotellaan jospa nämä viikossa sulaa.

    • - Hyvää takatalvea, kommentoi eilisessä iltakokouksessa eräs puhuja.
      Silloin juuri nimittäin alkoi näkyä isojen räntärepaleitten putoilua ulkona,
      vesisade oli ollut rankka vielä tulomatkamme aikana.
      Eilen en ehtinyt Pirttiin enkä muuta kuin tee-ketjuun yhden viestin käydä heittämässä käydessäni syömässä ja vaatteita vaihtamassa kotona, sillä minulla oli eilen kolme menoa, aamulla kuntosali venyttelyjumpan kera, päivällä kokous ja illalla golf-klubin kevätsessio,
      joten pientä rauhoittumista nyt kaipaankin.
      Kaikki olivat mieluisia menojani, hauskin oli viimeinen, jossa ohjaaja opetti meitä 'talvehtineita' mm. istumaan vähemmän ja liikkumaan enemmän.
      Ei mikään uusi ohje taida olla kenellekään? :)
      Hänen mielestään ylös voisi nousta monta kertaa, istua uudelleen ja taas nousta. Eräs mies siellä kommentoi: "Sukulaiset voisivat alkaa ihmettelemään."
      Iloista vappua kuitenkin, SkillaN, Marja-Liisa ja kaikki!

    • Ramoona_

      Etelärannnikollakin satoi eilen räntää , maa oli hetken valkoisena, nyt jo kaikki on sulanut. Narsissit ovat päässeet kukkimisen vauhtiin, nostivat terhakkaasti päänsä taas.

      Vappu menee lähinnä matkavarusteluja tehden, lauantaina asuntoauton nokka suunnataan laivalle ja sitten Hollannin kautta Ranskaan. Hollannissa sipulikukkien loistoa saa ihailla peltokaupalla ja Keukenhofin kuuluisassa puistossa menemme alkajaisiksi käymään. Toivottavasti kotiin palatessa omat tulppaanit tervehtivät ja hedelmäpuut aloittelevat kukintaansa. Reilut kaksi viikkoa on aikaa varattu reissuun.

      Hauskaa vappua ja ihanaa alkavaa toukokuuta, voikaa hyvin !

    • Kyllä ei tule mittään täämän suomi24 kanssa.
      Menee kirjoitus halu ihan tyystin. HAAKOO VAPPIVA VUAN KAIKILLE.
      näkyillään...

    • Pito olla HHASKOO VAPPUVA:

      • Lännenkorpilainen

        Täällä atlannin takana ryystelen aamukaffetta ja silmäilen teidän mukavia kirjoituksia.Elävöittäviä ovat, mutta tuo teidän takatalvi hieman hirvittää.
        Meidän talvi oli kova ja pitkä, mutta nyt on luvassa tosi lämmintä tänne
        pohjoisvaltioon. Näitä osavaltioita on nääs niin monta ettei niitä kaikkia edes
        tarkalleen muista. Hiirenkorvalla ovat pensaatkin jo, ja leskenlehtiä
        maanteiden reunoissa keltaisenaan, että kyllä " se siittä ".Hauskaa vappua.


      • Enpä nähnyt lunta vähääkään, jos on satanut se on sulanut ennen kuin silmäni sain aamulla auki. Päivä olikin aivan sateeton ja tulikin vetkuteltua pitkä reissu ulkona. Oli markkinoiden tapaiset ja vappugrääsän myyjätkin olivat liikenteessä. Marketti-teltassa pistimme paistetut muikut poskeemme ja siinä paranneltiin maailmaakin. Lopullista ratkaisua ei löytynyt.

        Tällainen "välipäiväni" tänään. Kaipa huomenna tulee käytyä jossakin vapputilaisuudessa. Hyvää vappua teille! Täytyy vähän töllöttää telkkariakin.


    • jjoutava

      Kahavipirtissä en ookkaa tovviin aikaan käyny, Eikä asia ole asianosaisten syytä ei sitte ollenkaan. Vaan kun elämä vie yhä vinhempaa vauhtia niin ei siin kerkiä kaikille oville. Enkä nyt ala moittimaan pirttiläisiä jos eivät kerkiä osallistumaan muun palstan tapahtumiin kun ovat toimeliasta porukkaa, kuka mattojakaan tuulettaa niin ahkeraan ku; - no en tietenkään moiti kettään ahkeruudestakaan.

      Vanahasta muistista nyt vaahtuan ja tullee murrettaki kirijotettua näin suvaittevassa pirtissä. Vappua vaan ja otetaan sitä simaa varoen ettei tule mittään yllätystä. Minulle tarjottiin semmoista rahka-marja välipalaa ja hyvältä tuo maistu ja onhan siinä niitä proteeniaki joita urheilijat syövät.,

      • Huomenta toukokuun ensimmäiseen, Vappu päivään.
        Aurinkoisena päivä alkaa, liput liehuvat vauhdikkaasti, kuvittelen että Turun suunnasta se tuuli tulee;)
        Takatalvi täällä meillä ohi, toivottavasti myös Marja-Liisan maisemissa, kyllä nyt toivoisi lämpiävän joka puolella.
        Markun päivänä oli kylmä, se vanhan ajatuksen mukaan huonoa marja vuotta povaa, muutaman kuukauden kuluttua sekin varmasti tiedetään.
        Kiireesti huikkaan hyvän matkan toivotukset Ramoonalle, jos vielä vilkaiset koneelle, nauti minunkin puolesta niistä ihanista kukka meristä mitä näkemään tulet.
        Tuosta liikkumisen tärkeydestä tulee tietoa joka puolelta ja jopa istuma jumppa kuntoa yllä pitää, kerhossamme joka kerta viruttelemme ja tömistelemme, kotona oma ohjelma joka päivä.
        Muorin toivotuksiin yhdyn, eilen illan suussa kävimme lakittamassa Ruukin Roosan, väkeä oli ja kippistimme vapulle.
        Tänään pyysivät torille ja mieskuoron laulua kuuntelemaan, en lähde, vanhuus tulee, sen myötä laiskuus lähtemiseen.
        Olipa kiva saada terveisiä sieltä rapakon takaa Lännenkorpilainen, uskon että muutaman viikon päästä meilläkin silmut puissa pullistelee ja leskenlehdet ja muut kevään airueet terveisensä antaa.
        Vietättekö vappua myös siellä?
        Ei suomalaista pieni takatalvi pelota, sitkeästi jaksamme uskoa kesän tuloon ja ainahan se on tullut, lämpimänä ja kauniina.
        Minä olen ymmärtänyt, että aika usein ne matot jjoutavan huushollissakin ulkoilmaa saa ja ahertamista sielläkin.
        Totta myös se, ettei koneen ääressä jaksa monta tovia istua ja näin jää muualle palstalle kirjoittelu vähäksi, lukemassa kyllä pyrin käymään, että jollakin tapaa samassa hengessä mennään.
        Onhan palsta nyt melko rauhallinen, entiseen verrattuna.
        Marjarahka on minunkin suosikkini, terveellistäkin on.
        Nyt voi sitten vaikka telkkarista katsella vappu elämää ja olla hengessä mukana, ei toki vielä ole niin, ettäkö en kunnon puolesta voisi mukaan minäkin, mutta yksin kertaisesti laiskottaa.
        Muutamia ajatuksia mukaan viestiin näin vapun kunniaksi.
        Meiltähän se käy, sanoi hiiva sokerille.
        Kaikki on kaunista, kun silmät tottuu.
        Jos tahtoo kanan munivan, on siedettävä kotkotusta
        Ei se mehiläisiä pelkää, joka hunajaa tahtoo.
        Oikein mukavaa vappua ja varoituksen sana, päivä se on huomennakin, iloa silloinkin tarvitaan.


    • Varsinainen Vappupäivä ja aurinko kurkistelee. Sitä ollaan kai "kehitysalueen ulkopuolella" suorastaan, kun eilen sai lumessa kahlata nilkkojaan myöten. Mutta ei hätää, se tekee kesää, sen merkki on ! Ja pukeutumiskysymys on, parempi tulla lumet nyt kuin kuukauden päästä!
      Totta tuo että kevätmenoja on jokaisella paljon. Ja jatkuvat kun koulujen valmistujaiset sun muut juhlat alkavat....ja vielä kaikki ylimääräiset tapahtumat, mutta aina kurkkausaikaa pirttiin jäänee
      Hyvää Vappupäivää kaikille !

    • Täältä aurinkoista päivää! Eikä rönttäkelistä ole nyt tietoakaan. Merikukan katsaus vahvisti, että eipä minulla ole kiire vielä mökkerölleni koska se on sielläpäin ja vielä hiton korvessakin. Saapi olla lähtöhaluni vielä muutaman viikon hillittynä.
      Joutavoinen mainitsi kirjoitteluun osallistumisen laajemminkin. Eipä ole tullut kirjoiteltua, mitä nyt täällä Pirtissä olen ehtinyt silloin tällöin pistäytyä. Kirjoitteluhaluuni on kyllä syynä nämä "uudistuksetkin", mutta toisaalta tuntuu että ei ole asiaakaan. Olen kyllä lueskellut koko palstaakin, mutta mitäpä tässä sotkemaan meininkejä jos se turhauttavalta tuntuu. Kuitenkaan ajanvietosta ei ole kysymys, se kuluu muutenkin. Ehkä jonain päivänä...

      Tänään vapunviettona kävin kansalaissodan muistomerkillä. Se oli paikallisten ay- järjestöjen ja työväenpuolueiden yhteinen tilaisuus. Torvisoitot kuuntelin ja tapasinhan siellä tuttujakin. Olen sen verran ollut nuorempana mukana järjestöpuuhissa. Melko hyvin oli osallistujia, mutta kyllähän joukko koostui suurimmalta osin "entisistä työn orjista."

      Vielä olisi yksi tilaisuus jaloitella vapun merkeissä. Kunhan pistän murenta rinnan alle niin sitten katson mihin vetoni riittää, vai meneekö se päiväuniksi. Teille hyvää päivän jatkoa!

      • j_hurskainen-

        Meillä navakka tuuli käy kaakon puolelta. Kyllä siellä liput kyytiä saa. Kun jättää kaljapullon pituusmitan sitä lippunarua löysälle niin tuuli pitää lippua melkein vaakasuorassa.
        Nurmet vihertyivät nopeasti kun oli se sadepäiväkin. Mijoonat lierot kuolivat turhaan kun tulivat asvalteille sateesta nauttimaan oikosenaan.

        Ihanteellinen vappusää tällä Etelä-Suomessa. Näitä ei riitä joka vapulle. Ulkopuuhailun merkeissä tätä päivää vietän. Donitsit ja market-sima saa korvat tippaleivät ja kumpparin.

        Mukavaa Vappua ja viikonvaihdetta kaikille.


      • Justiiiiinsa

        samat sanat haluisin sanoo, vaan enpä osaisi tollei. :)


    • [url]http://aijaa.com/SAHS17[/url]

      Keväistä vapunpäivää täältä Smoolannin rannikolta! Luumupuut kukkivat ja luonto on vaihtanut väriä!

      • kat-leija

        Hyvää Vappua sinulle sinne Smoolantiin, samoin kaikille tänne Kahvipirttiin. Siellä kukkii jo luumupuut voi, mutta ei hätää perässä tullaan. Koivut hiirenkorvalla ainakin Turussa ja kohta tuomenkukkien nuput tulevat esiin.
        Kevät pistää vauhtia jäniksiinkin. Eilen katsoin ikkunastani kun kaksi metsäjänistä (ei rusakkoa) vilisti peräjälkeen senpäiväistä vauhtia tuossa metsän reunassa.
        Aika kuluu nopeasti keväästä siirrymme pikapuolin kesään.


    • Kun kirjoitin säästä, se oli siis eilen! tänään ihan ok vappusää. Lämintä n. 11 tuulta lipun liuhunnan verran. Tai jäikö naruun väljyyttä sen kaljapullon verran....?Lunta ei missään. Sanonta :Kevät ajaa yhdeksällä hevosella pitänee paikkansa.
      Mökillä kukkii krookukset, ja helmihyäsintit kaikki monivuotiset työntää vartta ja puskaa tosi terhakasti Eilisestä kaaos kelistä huolimatta. Tuomi on hyvillä silmuilla ja kotisiili hiippailee nurkilla . Siinä päivitetty kevätkatsaus.
      Mökin siivouksista ei parane puhua kun ovat vielä edessäpäin. Nyt ensin ompelen sinne uudet verhot jotka voi ripustaa ikkunoihin siivousten päätteeksi.
      Torilla tapasin paljon tuttuja,jopa sukulaisia. Vanhojen autojen kulkue tuli nähdyksi taas kerran. Se siitä vapusta, nyt kesää kohden nokka kohisten.

    • Olisikohan ollut eilen, kirjoitin pirttiin pienen pätkän, vasta tänään huomasin sen menneen edelliseen numeroon.
      No hauskaa Vappua vaan, eihän tupla onnittelu pahaa tee.
      Kävinhän minäkin siellä kotikyläni muistomerkillä johon ne kotikylän punaiset ammuttiin.
      Vappuista ruokaa syönyt Nakkeja, ja perunasalaattia.
      Taidan nyt ottaa pinet napanterit sieltä nurkkakaapista, ja jatkaa tätä vapunviettoa sitten kotona.

    • Ruiskukko

      Ehtoota!

      Ihan tässä illan hämyssä piipahdan pirtissä. En heti edes tajunnut että on uusi pirtti. Ison pullon toin terästettyä simaa ja itse leivottuja munkkirinkeleitä, hyviä vaikka itse kehunkin. Koettakaahan maistella! Ylikypsäkin lähettää terveisensä! On jo tuolla petissä pitkällään, ja sinne viekkuun suunnistan tästä pikapuoliin. Mukavoo alakuvva toukokuulle! paulamaria

      • Tihkusateella tätä lauantai päivää aloitellaan, ikävää, minun aikomus tai olen sopinut että ystävien mökille menen siivousapua antamaan.
        No tehdään mikä voidaan.
        Toinen päivä tätä kuuta alullaan ja Viivit tänään onnittelujen vastaanottajat.
        Vappu selvittiin ilman sadetta, oli ihan aurinkoakin välillä näkyvissä.
        En ole luontoa sillä silmällä katsonut, että onko jo joku puu silmuilla, ainakin koivut tuossa ikkunan alla ovat aivan ruskeina, no kun kovasti tuijotan, ihan kuin olisi silmut paksuntuneet, mielikuvitustako on.
        Narsissit tuossa puistossa ovat kukalle nousseet.
        Kauniissa maisemassa asustat MDK-MDK, ja ollaan siellä kovasti edellä kesän tulossa.
        Nakkeja en ostanut, mikä kumma lienee tullut, kun en oikein saa niistä enää makunautintoa, vaikka eipä oikein mikään valmis tuote maistu.
        Haju ja makuaisti minulla hukassa.
        Mitä varten muuten tuo joukkokuolema lierojen kohdalla tapahtuu, miksi ne tulevatkin asfaltille ollenkaan?
        Onko se joku matkustus haluisuus niilläkin, siirtyä toisiin maisemiin.
        Vappujuhlissa olikin toreilla ennätys määrä väkeä, ainakin siellä pääkaupunki seuduilla, rupeaako porukka heräämään, jotakin entisen kaltaista haikailevat.
        Saapa nyt nähdä, miten Sipilä saa hallituksen kokoon, luvatut asiat pitäisi jokaisella olla tuoreessa muistissa.
        Minullakin on tänä keväänä lapsenlapsen lapsi valkolakin saavien joukossa ja sitähän sitten juhlitaan.
        Siitä sitten armeijan leipiin lähtee.
        Oikein katsoin naapurin lippu tankoa, kun lippu suorassa liehui, olihan siellä joku kumma lenkki, oliko vahingossa tullut, vai kuuluiko sinne oikeasti?
        Näyttääpä sade tiivistyvän, no mökille mennään, miten puolinaiseksi siivous jää, sen tiedän illalla.
        Olkaa sateelta suojassa ja jos pilven rakoja syntyy, niin sitten ulkoisiin puuhiin, luontoa tutkimaan.


    • kat-leija

      Mukava päivä taitaa tänäänkin tulla kun jo kymmenen astetta mittarissa. Eilen olikin jo hieman yli viisitoista astetta, joten ulkona istuttuun naapureiden kanssa kaksi ja puoli tuntia.
      Tuli taas aika että naapureitakin näkee ja juttuseuraa saa.
      Ei tarvitse enää suurennuslasilla pensaita ja puita tiirailla, johan tuossa vaahterassakin ikkunani edessä kukkaan puhkeaminen on hilkulla. Oleskelupaikkamme reunoilla tuomet jo aivan tuuheina kukkimista vailla. On kevät ihanaa aikaa.
      En ole kuullut ennustuksia kesäilmoista, mutta se sitten nähdään. Joku oli lukenut että huono mustikka vuosi on tulossa. Sekin jää nähtäväksi.
      Viime kesänä ensimmäisen kerran elämässäni ostin mustikat pakasimeen, kyllä teki häijyä.
      Nakkeja harvoin ostan ja vielä vähemmän syön. Nyt vapuksi ostin Kuningaskuluttajan testissä parhaaksi mainostettuja nakkeja paketin.
      Alkoi niinnostaa nuo nakkien kuoret, mikä niiden alkuperä on. Alkujaan lampaansuoli oli ainoa kuorena käytetty, mutta ei enää. Nyt käytetään siansuolta ja keinosuolta, joka valmistetaan kollageenista, selluloosasta tai täysin synteettisestä kuidusta.
      Minä luulen että aidossa napsahtavassa nakissa on lampaansuolikuori, se on tarpeeksi ohut. Harmi ettei paketin päällä ole mainintaa kuoresta. Netistä saa kuitenkin tietoa siitäkin.
      Toivottavasti ette muualla päin Suomea enä lunta taivaalta saa niskaanne.

    • Huomenta.
      Yritän taas.
      Meillä skillat ja leskenlehdet kukkii pihoissa.
      Eilen oli aurinkoinen päivä tänään vettä lorisuttaa.

      Tuolla eilen joku mainitsi että 9hevosella ,anoppini puhui 7 hevosesta,voi olla talokohtaista;)
      yritän taas .
      näkyillään...

      • Seitsemästä hevosesta minäkin olen kuullut, mutta kyllä yhdeksänkin on tänä keväänä ravannut.
        Piti tulla perumaan tuo mökille meno, sovimme, että huomenna yritämme, kun ennustettu on kuivempaa säätä.
        Onhan se melko tärkeää saada vuodevaatteet ja muut tekstiilit ulos, kun suursiivousta meinaa.
        Maanantaina ei käsikerhoa, joten onnistuu näinkin, voi maanantain vielä jatkaa.
        Tällä hetkellä ei sada, mutta pilvessä on.
        Otanpa neuleen käteen ja sukka jatkuu;)


    • Kyllä se kesä pian tulee, nytkin sataa oikein kunnolla, odotetaan muutamaa oikein aurinkoista, ja lämmintä päivää, siinähän se kesä sitten onkin. Nythän on sellainen ilma ettei koiraakaan viitsisi ulkoiluttaa.
      Kun olin pieni niin meillä kotona oli yksi sellainen pystykorva, mitä ihanin koira, se oli usein äidin mukana marjametsässä, äiti voi jättää marjakorin kannonnokkaan siinä se vahti sitä ja kun kutsui nimeltä ilmoitti heti kessunpaikan.
      Samanlainen oli myös appivanhemmilla, kun asuimme mummulan vintillä, niin sehän oli kuin oma koira. Sekin oli viisas, kerran poikamme istui sen kanssa mäenreunassa, koira äkisti hyökkäsi, ja nappasi kyyn suuhunsa ja varmaan pelasti pojan kyyn pistolta. Sitten vielä meillä oli melkein oma koira, se oli sellainen vähän sekarotuinen Saksan demokraattinen paimenkoira. Nuorin poikamme sen hanki, sitten kun poika muutti morsiaimensa kanssa kerrostaloon koira jäi meille, meillä se eli onnellisena elämänsä loppuun saakka.

      • Iltapäivästä pyörähti sateiseksi ja sitä on riittänytkin. Aamusta ehdin pinkaista kuivan aikana marketissa vaikka ei paljon kauppa-asiaa ollutkaan. Siinäpähän samalla pukeutumisella lenkkikin hoitui. Ja ainahan marketin penkillä joku eläkeläinen on sananvaihtoonkin.

        Parissa vietissä on ihmetelty matojen joukkoilmestymistä asfaltille, jalkakäytäville. Eipä ne käsitykseni mukaan huvikseen tule, ne tulee kun nurmikko runsaista sateista vetistyy ja tulee tukehtumisvaara. Se on madolle eräänlainen "tsunami" joka ajaa liikkeelle. Useimmiten se päättyy huonosti. Taistelua se on matojenkin elämä.

        Hallitusneuvotteluissa näyttää tulevan päiden vaivoja. Sipilällä kyllä on reilu vaalivoitto takana, mutta insinööriajattelu ja yritysjohtaminen ei taida olla ihan samaa kuin ihmisten jotaminen ja politiikka. Kyllähän teollisen koneiston osia voi muutella ja vitkuttimia kehitellä hyvällä menestyksellä, mutta ihmisten johtaminen toimivaksi kokonaisuudeksi on monimuotoisempi ratkaisu ja osasiin liittyy myös sosiaalinen puoli. Toivotaan että Sipilä onnistuu tai onnistuminen tulee Sipilästä huolimatta. Jotenkin epäilen sittenkin Sipilän vähäistä kokemusta politiikkona vaikka hän on vaaleissa loistanutkin. Olen aika paljon seurannut keskusteluja ja ulostuloja. Jotkut asiat ovat jättäneet epäilykseni. Eipä minun jahkailuni sen suurempaa merkitse, kunhan mainitsin.

        Huomiseksi tulee poutaisempaa, näin on lupailtu. Tästä se kesän tulo jatkuu!


    • j-hurskainen_

      Kaikkea sitä pitää (työhulluudessaan) kokeilla vielä näinkin ikäloppuna. Mennä nyt perskuta tekemään sateeseen klapeja kasvutuoreista rangoista.
      Kun sadeasun laitat kastut sisltäpäin. Kun vahvasti pukeutuneena tupsi, kastut vain vaatteiden osalta, et hikoa.
      Mahtoi se naapurikin ajatella, mistähän suunnasta ikähemmolla tuuli nyt mahtaa käydä. Se ilmalämpöpumpun puhallus kuivaa kyllä työrytkyt.
      Suihkun jälkeen sitä on kuin toinen - ei kuitenkaan se joka päätti ottaa sitten toisellekin jalle. Ihan pöllönä. Lauantain toivotutkin jäivät kuulematta.
      En käsittänyt, että tämähän on lauantai-ilta. Mäkeen nuo arkipyhät!

      • Huomenta, edelleen pilviseen sunnuntai aamuun.
        Ei sada, mutta tipalla on, ei nyt meinaa mökki ilma suosia.
        Mites se hurskainen noin sekoilee, no kieltämättä minäkään en meinannut saunaa muistaa, huomenna nyt kuitenkin sitten maanantai;)
        Järkevä selitys ynnämuu, ja todella nyt tukkiutuu kaikki maan alle pyrkivien reitit, vettä on tullut riittävästi pitkäksi aikaa, pääsevätkö isännät pelloillekaan?
        Olen kertonutkin miten viisaita minun koirani olikaan, sekarotuinen varsinkin.
        Se tunsi askelista jo käytävästä ja oli ovella vastassa ja mieheni työstä tulo ajat osasi hyvin tarkkaan, hyppäsi sohvalle mikä oli ikkunan edessä ja siinä oikeana kellon aikana odotti.
        Kumpikin koira eli kolmetoista vuotta ja suru on edelleen niiden poistumisesta.
        Katleijan tarkasteluun tuotteiden aineista, minä syön hyvin vähän valmis tuotteita, no joskus makkaraa, yleensä kaikki sisältävät lisäaineita, onko niistä nyt tällä iällä haittaakaan, mutta silti.
        Nyt pitää alkaa tehdä lähtöä sinne mökille taas kerran ja toivon todella, että kirkastuisi, muuten kovin sipaisuksi se siivoaminen jää.
        Oikein rattoisaa sunnuntaita kaikille ja puhallelkaa pilviä jonnekin kauas;)


    • Uamupäevee.

      Poutaista näyttäis nyt olevan,eilen tihuuttukin koko päivän semmosta suhnusadetta.

      Meilläkin oli aikoinaan semmonen pystykorvan ja karhukoiran sekoitus,molemmat valio yksilöitä,siksi jäkeläisestä tuli tosi nero;)

      Mökillä ollessa lähti minun kanssa marjamettään ja ravasi alkuun edestakasin,etsi sittenkorkea kiven tai kannon ja nökötti sen päällä ,kun kyllästyi odottamiseen jätti minut mettään.kun tulin mökille oli portilla häntä heiluen vastassa.

      10v kerkesi olla sitten oli pakko luopua,tuli jokin kasvannainen ja jouduttiinnlopettamaan.
      sen jälkeen oli vain kissoja.

      Nyt on kiva kun saa pitää noita kylän koiria hyvänä ja tuttujen kissoja.

      näkyillään...

      • Poutainen, aurinkoinenkin päivä oli tänään. Vettä ryöpsäytti jonkun aikaa, mutta siitä ei ollut haittaa kun sitä tuli päivänokosteni aikaan. Aamupäivällä kävin tutkimassa kesän merkkejä metsämaastossa. Hyvällä alullahan se, muurahaisia kuhisi pesissä vilkkaasti.

        Minulla ei ole ollut kotieläimiä ellei niiksi lasketa villakoiria. Nehän ovat hiljaisia veijareita ei niistä merkittävää haittaa olekaan kunhan lauma ei kasva kovin suureksi.

        Muuten päivä on huvennut ihan pyhäpäivän tapaan. Mitä nyt kirjoja olen katsellut ja pieniä järjestelypuuhia tehnyt. Se on väliin tarpeellista että löytää paremmin haluamansa.
        Eipä nyt tule mieleeni asioita, joista kirjoittaa ja asiattomuuksiahan ei kannata kirjata. No kuulin tänään vitsin, liekö sekin jo paljon käytetty. Pistänpä sen lopuksi.

        Mies meni kirkkoon kävellen ja oli kova vastatuuli joka haittasi paljon taivaltamista.
        - Käännä nyt, hyvä Herra, edes tämä tuulen suunta toisin päin kirkonmenojen aikaan kun on tämä meno nyt niin vaikeata.


    • Vaikeeta kirjoitella mitään politiikasta, eihän kukaan tiedä mitä ensiviikolla tapahtuu.
      Ei muuta varmaa, Sipilästä tulee pääministeri, muut paikat ovat vielä arvailua.
      Toki kepu on jo ministerinsä nimennytkin, mutta ei niitä etukäteen ilmoiteta.
      Halukkaita tuntuvat olevan, kun kaikki puolueet haluavat mukaan, ohjelmasta ei tavallinen ihminen tiedä mitään. No vastahan sitä aletaan rakentamaan, siinä taitaa pudota vielä muutama puolue, eikä kannata arvailla sen enempää.
      Kannattaa vain toivoa ettei ne leikkaukset kaikkein vähäosaisempia koske.
      Minusta yksi tärkein asia olisi nuorten aseman korjaaminen, vanha sananlasku pitää paikkansa. Nuorena vitsa väännettävä.
      Kannattaa katsoa ensin, ja sitten vasta puhuttava.

    • Pitkästä aikaa taas maisemissa näissä merkeissä. Meikä-äijälle tuli luovaa taukoa näitten tietsikka-aparaattien kanssa. Silloin tammikuun lopulla Suomi24:n suuren uudistuksen mukana tyssääntyi kirjautuminen. Huhtikuun lopulla sain nämä vimpaimet pelaamaan uudelleen. Yhä vieläkin kirjautuminen meinaa tökkiä. Lieneekö toisilla palstalaisilla ollut ongelmia? Se siitä.

      Kesään päin mennään ja nurmi vihertää täällä Kouvolan tienoolla. Pikarililja osuu muutaman päivän sisällä puhkeamaan kukkaan niin kuin Äitienpäiväksi yleensä. Toisena varhaisherännäisenä raparperi on puskeutunut täyttä päätä esille sekin. Emännyys on laittanut sisätiloissa taimia kasvamaan ja sitten aikanaan tulee kasvimaalle istutusvaihe. Kyllä tämä tästä.

      • j_hurskainen_

        Opettelua tämä kirjoittaminen S-24 palstoille on ollut monellekin - ja hammastenkiristystä meikämannelle.
        Nythän tuo pelaa taas kuin se kuuluisa wanha Berdan. Näin hienon sään vallitessa vasta väsähtämisen jälkeen raatsii avata koneen.

        Ennen hyvä korvasienipaikka oli Korjalan Prisma. Ryöpätä ne pitää kai pakastetutkin korvasienet kun sisältävät gyromitriinia. Tyly myrkky kuulemma.


    • Oikein hyvää päivää! Emäntämme on tainut jäädä siivoustalkoisiin ystävänsä mökille.
      Nyt täällä ainakin päivä mitä kaunein, ei vielä kesäinen, mutta onhan kesä jo ovella.
      Olen nähnyt kuvia tämänkevään korvasienistä, netissä yksi tuttu näytti, tulee mieleen yksi varhainen kevät mökillä käydessä kun aamulenkille lähdin metsäpolulle alkoi korvasieniä näkymään joka paikassa, minulla ei ollut mitään mihin niitä olisi kerännyt. Vastaan tuli naapurin isäntä, olivat istuttaneet edellisenä kesänä metsää, ja olivat piilottaneet muovisäkit risujen alle kertoi missä ne on, sieltä sain säkin ja kyllä sieniä tuli mökille. Niitä valmistettiin samana päivänä, ja osa kuivattiin kyllä sai tarpeeksi yhdelle reissulle.
      Kuka nyt jaksa, ja asustelee sellaisella paikalla, niin varmaaan niitä sieniä löytyy. Hyvää päivänjatkoa. Late.

      • Tänään olikin mainio päivä, paistetta ja lämmintä. Minulta meni ulkoiluna pieniä ympyröitä kävellessä ja odotellessa koko päivä. Ja mikäs oli ollessa kun ilmakin oli hyvä.

        Ajelin katsastuskonttorissa ja hyvin kulkupelini kelpasi. Sitten menin autonhuoltoon - niin, tahallani tein väärin päin ja se onnistui. Huollossa ei tarvinnut kuin öljynvaihdon ja suodattimien uusinnan. Ulkoilua tuli odotellessa koska en tilannut aikaa ennakkoon.

        Korvasieniä en ole jahdannut. Olen kyllä joskus käyttänyt ja hyviähän ne ovat. Esityötä täytyy vain tehdä enemmän, koska korvasienet ovat myrkyllisiä. Harvoinpa näyttää vahinkoja tulevan, joskus muiden sienten kanssa. Pulkkosienet lienee pahimpia harhauttajia, joihin erehdytään. Tulinpa viime syksynä keränneeksi riittävästi sieniä, vaikka en tosihyvää typpyä löytänytkään. Sen korvasi monet reissut jalkatyötä. Se metsissä runttaaminen on jo sellaisenaan hyvää menoa. Saalis on sitten lisäpalkkio.

        Hallitusneuvotteluista tihkuu väliaikatietoja. Ei kyllä mielestäni hyvältä näytä, mutta katsotaan kun muutakaan ei ole tehtävissä. Viikon kuluttua on varmaan ruotimista jos mielenkiintoa riittää. Eipä nyt muuta kuin eteenpäin, huomiseen!


      • Huomenet, tiistaita jo taas eletään, Melina onniteltava nimipäivä sankaritar.
        Kauniina päivä alkaa, sateita kyllä kuvassa.
        Siivoukset saatiin tehtyä, vaikka sade meinasi hankaloittaa, aurinko sitten lopulta innostui paistamaan ja lopputulos onnistunut.
        Emäntä vakuutteli miten hän onkaan onnellinen, kun siivoukset on tehty ja pääsee aloittamaan kesän viettoa mökillä.
        Kivalta tuntui minustakin, kun sai olla avuksi.
        Korvasienistä on hyvin vähän kokemuksia, mutta makuun olen päässyt ja hyväähän se on muhennos.
        Leiriniekka on taas tullut tervehtimään, onhan tämä ollut hankaluuksien takana tämä kirjoittelu meille kaikille, mutta kun sitkeyttä riittää, onnistuu viimein.
        Tomaatin taimia minäkin kuskaan parvekkeelle ja sisään, pitää totuttaa ulkoilmaan.
        Kai ne jo säilyisivät ulkona yönkin, kun on tuo lasitettu parveke, mutta olen sellaisen työn niiden kanssa tehnyt, että en riskeeraa.
        Kauniilla ilmalla voi kone kiinni ollakin, varsinkin jos on paikka missä ulkona voi luontoa seurata ja muuten puuhastella.
        Kenen jalka kapsaa, sen suu napsaa, on vanha sanonta, siis aherrusta riittäköön hurskaisella ja kaikilla toisillakin kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan.
        Kohta taas lähden kokoustamaan ja sitten laulelemaan, vielä on muutamia tämän kaltaisia menoja edessä, mutta Helatorstaihin sitten loppuvat, alkaa loma;)
        Kesä retkiä ja muista tapahtumia kyllä joka kuukaudelle, mutta päivän pari kestäviä, jää siis paljon aikaa omiin rientoihin.
        Nyt katson lähteekö eka yrityksellä, yritin olla hyvin nopea, sillä aika on se mikä saa lähtemään, kun muistaa lyhyesti viestiä.
        Nautittavaa päivää ystävät.


    • 2547

      Kyllä näkyi hyvin Skillanin juttu lähteneen......
      Minä olen ihan pihalla noista korvasieni jutuista. Ikinä en ole niitä keränyt tai valmistanut. Vaikka korvasieni keitto on todella hyvää. On sanonta että sitä ehtii tehdä mikä on tärkeää, on silti jäänyt väliin. Paljon työtä kun monet keitokset pitää keittää tuon myrkyn pois ajamiseksi.
      Olkoon nyt vaikka tuommoinen selitys.
      Muita sieniä kyllä kerään ja säilön talveksikin.
      Kasseja pitkä rivi mökille lähdössä. Pitää vaan ensin
      odotella perheen "hallitusta" kotiin autoineen.
      Ihmettelin itsekin sitä kun ailahtelevaisen talven jäkeen kaikki kukat tuntuu olevan ihan aikaisessa. En muista, että olisivat noin varhain kukkineet monetkin...... toinen vaihtoehto on tietenkin- että muisti on mennyt hakoteille. Niin tai näin, samapa se. Kummallekaan ei voi juuri mitään.
      Nyt on jo kiire kokeilla lähettää, jäi nimittäin kirjautumatta. Ajatellin vaan lukaista enkä sanoa mitään turhaa kuten nyt kuitenkin tein......hyvät aurinkoisen päivän jatkot.merikukka

    • Terve taas!
      Yritin eilen "informoida" porukkaa yhden ylen ylpeän korvasienestäjän taustoista. Hänellä oli taikakeino, josta hän ei tiennyt mitään. Korvasienetkin olivat ymmärtäneet väärin
      metsässä hölkänneen puolialastoman miehen ja innostuivat oikein kilvan kurkistelemaan, olisiko tuo pelkissä kalsareissa taivaltava henkilö joku kuuluisakin urheilija.
      Niinpä ne eivät ymmärtäneet piiloutua vaan joutuivat kalsarimiehen saaliiksi. Se tosiaankin oli ennen näkemättömän iso kasa!
      Kyllä niitä kauan ryöpättiin ja rääpättiin, mutta sitten ne syötiinkin ilman minkään laisia jälkiseurauksia.
      (Sienitarinointi jatkuu mahdollisesti toisella ker6aa...)

      • Kovin valaiseva on Venlastiinan kertomus korvasienestäjän onnen kantamoisen sattumisesta juuri hänen kohdalleen. Olen kyllä tähän saakka luullut että korvasienillä on erinomainen kuulo mutta näkökykyä ei ollenkaan. Tämän kertomus nyt kumoaa. Jatkokäsittelyssä varmaan on rääppääminen se viimeinen tarkistus joka muuttaa myrkylliset sienet kelvolliseksi herkuksi.

        Merikukan kertoma muisti ja erikoisesti sen muistamien mitä tapahtui vuosia tai kymmeniä vuosia sitten tiettynä ajankohtana on erikoinen taito. Olen kuunnellut juttuja ilmoista, mitä tapahtui päivälleen joskus. Siihen en ole pystynyt silloinkaan, jolloin kuvittelin muistini olevan normaali. Ehkä jotain vapunpäivästä missä keleissä sitä vietettiin, mutta siinäkin vuodet sekoavat.

        Vauhdikastahan SkillaNin meno on koska vielä muiden juttujen lisäksi ehtii naapurille vielä päivän mittaisiin talkoisiin. Hyvähän se ja eipä ole huolta paikalleen juuttumisesta.
        Aika hövelisti minäkin lähden jelppimään naapureita tai tuttuja jos pyytävät pieniin tehtäviin. Eivätpä kovin usein pyytele. Kaipa se ikäni jo suojelee. Voi se kyllä puskapostikin kertoa, että asettelen myös rajoja. Olenhan joskus tehnyt tiettäväksi, että en lähde "auttamaan" jos olen epävarma että riittääkö osaamiseni tai taitoni tehtävään. Jos on kyse myös pitkälle venyvistä talkoista, koetan pysyä sivussa. Työaikanani jo aloin oppia valikoivaan kieltäytymiseen kun alkoi auttamis ja tekemispyyntöjä tulla tukuttain ja kun jo omissa asioissani ja harrastuksissani oli mittani melko täysi. Johonkin se raja oli vedettävä. Nimittipä sitä vaikka itsesuojeluksi.
        Melko kelpo päivä vielä oli tänään. Huomenna taitaa täällä ilmoissa tulla muutos. Meneehän se vaihtelun merkeissä!


    • j.hurskainen_

      Horoskoopit, hahhahhaa. Kuitenkin tulin Apulehdestä sitä vilkaisseeksi. Kehui, että nyt menee vielä hyvin, mutta 12.5 tähtinäkymät muuttuvat sameimmiksi. Miksi?

      Jos tähdet niin kertovat, niin mitäpä minä, köyhä pasu olen vastaan väittämään. Käyköön kuten tähtiin on kirjoitettu.
      Katselin MTV:n toukokuun sääennustetta. Lupailivat, ettei nahka auringon takia kyllä pala. Sepä hyvä. Senkin huolen saa heittää mäkeen.

      Tjaah! Huomenna jo keskiviikko. Puuhaa olisi, mutta jaksamisen rajoissa sitä pitää kulkea ja harrastaa. Toivon että menonne olisi letkeää.

      • Huomenta keskelle viikkoa, pikku lauantaiksikin tätä keskiviikkoa sanotaan.
        Ilma kaunis ja lämmin, mutta illalla jo sitten sateiseksi kääntyy.
        Erikoinen nimi on taas nimipäivä sankarilla, Ylermi, paljon onnea.
        Kun katselen tuonne järven taakse koivikkoon, on ihan vihertävän näköinen ja tuossa kadun tuolla puolenkin ihan hetkessä väriä koivu muuttaa, ihanaa, kesä siitä tulee.
        Eipä ole aikeita korvasienten keruuseen, en tosin tiedä paikkojakaan missä niitä voisi olla ja kun kulkuvälineinä vain nämä kipeähköt koivet, eipä innosta.
        Metsään meno alkaa olla hankalaa.
        Niin, tuo avun antaminen ei saa kääntyä hyväksi käyttöön, sitä olen minäkin kuullut ja ehkä kokenutkin, mutta eipä tuo ole voimia vienyt.
        Osaan kaiketi sanoa jyrkästi ei, jos mahdottomaksi menee.
        Eihän sitä näin kaupunki oloissa kovin paljon apua pyydetä, jokainen omissa oloissaan elää.
        Minusta on kyllä ihan kiva auttaa siinä missä kykyni ja voimani riittää, vastavuoroista usein on, jossakin muodossa takaisin tulee, ei rahalla, mutta aina niitä esimerkiksi auto kyytejä tarvitsee.
        Jaha, vai on hurskainen horoskooppeja tutkinut, jos nyt hyvin menee, siitäpä nauti, mutta älä nyt ihan vakavissa ota noita samennuksiakaan.
        Vakavasti et varmaan usko sinäkään noihin ennustuksiin, mutta on sellaisiakin joille horoskoopit ovat hyvinkin totinen asia.
        Omalta kohdaltani en mitään iloa, en vahinkoa ole horoskoopeista saanut, kun kohdalle sattuu lukaisen kyllä, mutta elämän kulkuun ei vaikuta.
        Sama vähän pätee noihin sääennusteisiin, varmaa on se minkä näkee ja kokee.
        Tänään vapaa päivä, tai melkein ainakin, kahdeksan litran kattilan lupasin keittää puuroa huomisiin piirakka talkoisiin, itse olen estynyt sinne menemään.
        Puurokattilan ääressä seison jonkun tovin ja hämmennän, ettei pohjaan pala;)
        Jäädäänpä nyt odottamaan sitä sadetta, vaikka tulee kai se odottamattakin.
        Mukavaa päivää kaikille.


      • j.hurskainen_
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta keskelle viikkoa, pikku lauantaiksikin tätä keskiviikkoa sanotaan.
        Ilma kaunis ja lämmin, mutta illalla jo sitten sateiseksi kääntyy.
        Erikoinen nimi on taas nimipäivä sankarilla, Ylermi, paljon onnea.
        Kun katselen tuonne järven taakse koivikkoon, on ihan vihertävän näköinen ja tuossa kadun tuolla puolenkin ihan hetkessä väriä koivu muuttaa, ihanaa, kesä siitä tulee.
        Eipä ole aikeita korvasienten keruuseen, en tosin tiedä paikkojakaan missä niitä voisi olla ja kun kulkuvälineinä vain nämä kipeähköt koivet, eipä innosta.
        Metsään meno alkaa olla hankalaa.
        Niin, tuo avun antaminen ei saa kääntyä hyväksi käyttöön, sitä olen minäkin kuullut ja ehkä kokenutkin, mutta eipä tuo ole voimia vienyt.
        Osaan kaiketi sanoa jyrkästi ei, jos mahdottomaksi menee.
        Eihän sitä näin kaupunki oloissa kovin paljon apua pyydetä, jokainen omissa oloissaan elää.
        Minusta on kyllä ihan kiva auttaa siinä missä kykyni ja voimani riittää, vastavuoroista usein on, jossakin muodossa takaisin tulee, ei rahalla, mutta aina niitä esimerkiksi auto kyytejä tarvitsee.
        Jaha, vai on hurskainen horoskooppeja tutkinut, jos nyt hyvin menee, siitäpä nauti, mutta älä nyt ihan vakavissa ota noita samennuksiakaan.
        Vakavasti et varmaan usko sinäkään noihin ennustuksiin, mutta on sellaisiakin joille horoskoopit ovat hyvinkin totinen asia.
        Omalta kohdaltani en mitään iloa, en vahinkoa ole horoskoopeista saanut, kun kohdalle sattuu lukaisen kyllä, mutta elämän kulkuun ei vaikuta.
        Sama vähän pätee noihin sääennusteisiin, varmaa on se minkä näkee ja kokee.
        Tänään vapaa päivä, tai melkein ainakin, kahdeksan litran kattilan lupasin keittää puuroa huomisiin piirakka talkoisiin, itse olen estynyt sinne menemään.
        Puurokattilan ääressä seison jonkun tovin ja hämmennän, ettei pohjaan pala;)
        Jäädäänpä nyt odottamaan sitä sadetta, vaikka tulee kai se odottamattakin.
        Mukavaa päivää kaikille.

        Sade tuli niinkuin ennustettu olikin siinä muutama tunti puolen päivän jälkeen. Melko myllytyksen aloitti sii 16 korvilla.
        Olihan se lähettävä sisätiloihin. Työkuteet pönttöuunin kylkeen kuivumaan ja tulipesään klapeja kun huomiseksikin luvattiin sadetta.
        Juomaksi mustaviinimarjamehua veteen lantattuna. En osaa sanoa tuosta mikrouunikuumennuksesta onko se paha?
        Veisi aikaa laittaa kasari levylle ja kuumentaa sillä viiste ruoka ja juoma. En mie tiiä.
        Eräs nuorempi rouva sanoi, että kokeissa mikrouunissa kuumennetulla vedellä kastellut kukat pökräsivät.


    • Päivää vain.

      Terveisiä Lahden markkinoilta toin ison rinkelin tuohon pirtin pöydälle ;)

      Pitkästä aikaa oli markkinat siellä missä pitää,eli torilla.
      En tottunut käymään tuolla teatterin luona.

      Ostin voissa paistettuja muikkuja nammm
      Tuttu kauppias siellä.

      Kohta lähden hierojalle,on tuossa aika lähellä.
      Niska on niin jumissa jospa hieronta auttaisi,
      jumppaan kyllä aika paljon ,mutta ei se näy riitävän.

      noh näkyillään...

    • omituista

      Mikähän tuo hoonosoomi-puhuja liennee?
      Olisi parempi häipyä pikaisesti!

      • "hoonosoomi-puhuja " on massapostitusta käyttävä, hyvällä syyllä epäiltävä huijari. Tuskinpa kannattaa tämän kanssa "pankkitoimintaa" viritellä.

        Aamupäivän jaksoi olla satamatta, iltapäivällä tuli ja tulee sitten vettä oikein kunnolla. Ulkoiluni jäi puoleen, enhän tuohon keliin mahdu. Ilmoittautumaanhan tulin ja nyt se on tehty. Pärjäillään!


      • Näitä koronkiskureita on lisääntynyt hurjasti, ainakin sähköpostiini tulee tarjoajia. Yhden jos avaat, joutuu poistelemaan seuraavia. Markkinathan ovat avoimet taloudellisen tilanteen johdosta, kun monet harrastavat noita pikavippejäkin pulassaan.

        On ollut sateista, mutta niinkuin tiedetään laariin se sataa, saadaan taas ruista ja ohraakin, samoin rypsiä ja rapsia :D Uudet kotimaiset perunatkin saattavat tulla aikaisin tänä vuonna,...niitä kun ei voita mikään!

        Täällä parhaat astiastot on nyt pakattuina, ei nyt pöydälle kateta kuin arkilautasilla,
        homma saa jatkua laatikostojen osalta,..paljon onkin menossa kirppikselle, mieheni nuoriso ovat tositekijöitä siinä suhteessa, mikäli eivät itse halua/tarvitse.

        Ei riittänyt puhtia enää tyhjentää ruokapöytää siihen eroittamiani esineitä, mitäpä se haittaa vaikka täynnä onkin, huomenna on uusi päivä taas :D Oikeastaan ihan mukava on käydä kaikki läpi, turhat roskikseen, muistot niitä kaipaaville, ja saada omaan makuuni käyvät erikseen.

        Kivaa iltaa kaikelle väelle, jännittävää on seurata miten neuvottelut AY- väen kanssa etenevät, onhan siinä monenmoisia piirteitä , kun nyt eivät olisi niin "helskutin" kireitä sentään:D,..heippa


    • No voihan peeveli,..yks välilyönti niin koko viestini häippäsi! En tykkää tällaisesta, mutta minkäs teet. Nyt en inspiroidu kaikkea kirjoittamaan uudelleen, mutta parhaat astiastot on pakattu ja ruokapöytä on täynnä eroteltuja aamua varten.
      En viitsinyt enää kasta uusia laatikoita näin illaksi, istuin mieluimmin jännittämässä Emmerdal'in jaksoja. Ihanaa kun tuo Cameron psykopaattiparka sai loppunsa, oli sekin rooli näyttelijälle!

      Carvatrollimireillejä tunkee koronkiskontatoiveissaan näillekin palstoille, mutta muulle väelle:

      Illan keveyttä ja kevätiloa,.. heippa

    • Ehtoota!
      Rupesin ihmettelemään mikä sellainen joka paikassa tyrkytetty pinssi on.
      Googletin ja tuloksena oli pitkän pitkä kirjoitusketju. Sitä lukiessani opin, että meidän huusholliimme ei mokomia pinssejä tarvita.
      Ja heti tuon toteamuksen perään rakas puolisoni rupesi väittämään, että hänellä on pins-kortti, jonka Valtsu oli lähettänyt.
      Suomalainenhan ei usko ennen kuin näkee, ja näinhän minä! Monenmoisten erilaisten lompakkoa pullistavien korttien joukosta löytyi myös pins!
      Että siinä sitten olin sen pestyn kaulan kanssa.
      Onneksi sitä pins-korttia ainakaan vielä ole käytetty....
      VAROKAA!

      • Huomenta pilviseen aamuun, satanut on yöllä, mutta nyt vain uhkaavan näköistä.
        Pitää lähteä kampaajalle, tukka taas leikkaamisen tarpeessa ja sinne noin kilometri käveltävä, huomattavasti kivempi ilman sadetta sinne mennä.
        Pirtissä ei mainoksia tarvita, rahaa kylläkin, mutta toivottavasti ei kuitenkaan lainaamaan joudu.
        Tuo Pims kortti on minullakin, eikös se ole Trapekan kortti, siis entisen E-liikkeen, tosin täällä vain muutama siwa josta voi sillä bonukset saada ja ne on kaukana minun kotoa.
        Harmittaa kun Euro lopetetiin paikkakunnalta, se oli oikein sopiva pieni, kuitenkin kaikkea tarpeisiin löytyi.
        En muista koskaan ostaneeni muikkuja tai mitään muutakaan vastaavaa torilta, melkein vain kukkiin ja vihanneksiin on ostoni jäänyt, ja tietysti joskus marjoja.
        Meillä on lauantaina Karjala keräys, sinne aion ylimääräistä kerätä ja aina sitä löytyy.
        Kirpputorilta saa niin pienen hinnan, että eipä kannata sinne kerätä, hyvä kun pöydän pystyy maksamaan, täällä on paikkakunnan kokoon nähden liikaa kirpputoreja.
        Kirjoja olisi monta sarjaa, mutta niillä ei mitään saa, harmittaa, kun kalliilla ne on tullut ostettua, löytyisi joku keräilijä jostakin.
        Ei sitä muutamia vuosia sitten uskonut, että näin kävisi.
        Numeroituja teoksiakin joista luopuisin, mutta eipä ole menekkiä, no se siitä.
        Jännä oli tuo Emmerdal, paha sai palkkansa.
        Nyt tuli puuron hakija, pitää kattila hänelle luovuttaa, mukavaa päivää sateessa, sitä on laajalti luvattu, ehkä emme ihan huku kuitenkaan;)
        Jospa pientä rakoa sateeseen, että ynnämuu lenkille pääsee;)


      • j_hurskainen_
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pilviseen aamuun, satanut on yöllä, mutta nyt vain uhkaavan näköistä.
        Pitää lähteä kampaajalle, tukka taas leikkaamisen tarpeessa ja sinne noin kilometri käveltävä, huomattavasti kivempi ilman sadetta sinne mennä.
        Pirtissä ei mainoksia tarvita, rahaa kylläkin, mutta toivottavasti ei kuitenkaan lainaamaan joudu.
        Tuo Pims kortti on minullakin, eikös se ole Trapekan kortti, siis entisen E-liikkeen, tosin täällä vain muutama siwa josta voi sillä bonukset saada ja ne on kaukana minun kotoa.
        Harmittaa kun Euro lopetetiin paikkakunnalta, se oli oikein sopiva pieni, kuitenkin kaikkea tarpeisiin löytyi.
        En muista koskaan ostaneeni muikkuja tai mitään muutakaan vastaavaa torilta, melkein vain kukkiin ja vihanneksiin on ostoni jäänyt, ja tietysti joskus marjoja.
        Meillä on lauantaina Karjala keräys, sinne aion ylimääräistä kerätä ja aina sitä löytyy.
        Kirpputorilta saa niin pienen hinnan, että eipä kannata sinne kerätä, hyvä kun pöydän pystyy maksamaan, täällä on paikkakunnan kokoon nähden liikaa kirpputoreja.
        Kirjoja olisi monta sarjaa, mutta niillä ei mitään saa, harmittaa, kun kalliilla ne on tullut ostettua, löytyisi joku keräilijä jostakin.
        Ei sitä muutamia vuosia sitten uskonut, että näin kävisi.
        Numeroituja teoksiakin joista luopuisin, mutta eipä ole menekkiä, no se siitä.
        Jännä oli tuo Emmerdal, paha sai palkkansa.
        Nyt tuli puuron hakija, pitää kattila hänelle luovuttaa, mukavaa päivää sateessa, sitä on laajalti luvattu, ehkä emme ihan huku kuitenkaan;)
        Jospa pientä rakoa sateeseen, että ynnämuu lenkille pääsee;)

        Kylmänä aikana keitän puuroa sellaisella vesivaippakattilalla. On sillä helppo ja huoleton keittää. Voi ykkösellä jättää puuron hautumaan pitkäksikin aikaa hautumaan.
        Kun puuron säilytys vaatisi nolla asteen lämmön, keitän puuroa vain pariksi päivässä, jääkaappisäilytyksessä.
        Äsken tuli kaupungin kiinteistöihin kuuluvan rakennuksen syöksytorvesta vettä oikein kunnolla alas, nyt näkyy sade hiljentyneen.

        Lahden Yle-paikallisradio puhui juuri tämän kevään käenkukunta kuulohavainnosta.
        Kauppaan pitää lähteä. Kun en voi olla käet taskuissa, laitan ainakin käsiin työhanskat.


    • Huomenta.

      Eilen iltapäivällä tuli välillä kaatamalla vettä.
      Koko illan satoi.Onneksi oli aamupävä poutaa.
      Iltapäivällä olin siellä hierojalla,ensiviikolla uudelleen.Hyvälle se tuntui ;)

      Tänään on jalkahoitaja talossamme aj sinne menen puolenpäivän aikoihin.

      Pilvessä on mittarissa 10c.

      näkyillään...

    • Huomenta.
      Pankaapa kätenne kyynerpäitä myöten ristiin ja kiittäkää sitä siivoojaa, joka kävi lakaisemassa äsken kirjoittamani tekstin roskalapioon.
      Siispä tällä kertaa vain lämpimät terveiset kaikille ja eritysesti Skillanille; voimia!

      • Sattuuhan sitä että roskikseen menee, ainakin täällä. Eipä tiedä kiitellä kun ei tiedä mitä on kadonnut.

        Tänään kyllä jo sain lenkkini tehtyä kuten tapoihini kuuluu, sade ei häirinnyt. Niin se on, kun joku tapa rutiiniksi muodostuu ja se jostain syystä estyy, se alkaa päätä puristamaan.

        Jono hallitusneuvottelijoiksi lyheni. Eipä tuossa suurta yllätystä tullut. Enpä tuosta enempää, vaikka olen kyllä seurannut sen minkä noista tietoja tippuu. Saahan nähdä. Nyt vain toivon meille ja teille hyvää jatkoa!


    • Pittääpä miunkii kokeilla, että voinko laittoo käet kyynärpäitä myöten ristiin, kyllähä meillä siivoojaa tarvittas.... kissat hyppii valoillaa pitkin sängyn aluksii, jus ja just väistyyt ku kovasti potkasen. Nekkiin ihan pyytämättä asettuut taloks.....
      Hyvvii öyunnii Jokkaiselle yhessä ja eriksee

      • Huomenta, nyt pika kirjoitus, on kiire myyjäisiin.
        Ilma on pilvinen, mutta ei sada, onneksi.
        Ei ole pääskysiä vielä näkynyt näillä main, mutta eiköhän nekin tule, kun aika tulee.
        Olen selvinnyt melko hyvin nyt näiden kirjoitusten kanssa, kun muistaa lopettaa ajoissa, ei uutta kirjautumista tarvitse.
        Näin teen ja lopetan tällä kertaa hyvän päivän toivotuksiin;)


    • Aamupäivää!
      Pouta on, mutta aurinko on vielä untuvapatjoilla nukkumassa.
      Selkäni takana olevan kirjoituspöydän äärestä kuuluu mekastus:
      Isännän tietokone valehtelee, ettei kirjoittaja ole kirjautunut.

      Eilen kummankin kone teki lakon, eikä kumpikaan meistä ymmärrä mitään koko systeemistä. Minä tein sitä ja napautin tätä, ja vihdoin pääsin sisään - ja niin pääsi mieskin. Siihen se sitten taas tyssäsi.
      Isä oli aikeissa soittaa nuorimmaiselleen, joka olisi neuvonut, että paina tosta ja tosta ja tosta, Minä neuvoin jättämään pojan rauhaan, ja aamulla jännitimme, olivatko viat yön aikana korjaantuneet.
      Eivät olleet, mutta aikani laitettani tupeloituani sain sen toimimaan. Eikä siinä kaikki; kämppäkaverin kone toimii myös!

      Nyt lähden yrittämään, tuleeko valhe, etten olisi kirjautunut.
      Olen minä.
      Tereiset teille kaikille!

    • Aamulla meni kirjoitus harakoille.
      Mutta täytyyhän minunkin puumerkki näkyä, samounkuin nummisuutarin Eskon nimi naimapapereissa.

    • Pitäisiköhän Venlastiina muuttaa Eskokreetaksi ?
      Harakoille meni minunkin kannanottoni ulkoministeristä.
      Siinä oli peräti kaksi riviä, joten liian pitkä se ei ainakaan ollut!

      • Onhan ollut hieno päivä tänään, vaikkakaan ulos en ehtinyt kuin aamupäivällä, sumu kyllä oli jo väistynyt. Kaikenlaisia asioita pitää toimittaa, mutta pääsinpä takaisin urakkaani, putsaamiseen ja laatikoiden täyttämiseen rauhassa :D
        Lopetan kun alan ähkiä ja puhkia siirrellessä niitä riviin seinustalle.Miehet voi sitten kantaa niitä työhuoneeseen jossakin välissä lähemmäs ulko-ovea.

        Siitä on hyvä, että kaikki vieraskupit on pakattu äitienpäiväksi kun miniä kysyi saako he kaikki tulla, pojantytärkin perheineen ja vielä miniänkin äiti mukaan. ---Enpä jaksa nyt sanoin--- ja nauroin, ettei ole kahvikuppejakaan niin paljon enää esillä:D Miniäkin kun touhuaa muuttoa myös, niin päätettiin että riittää puhelinsoittokin.

        Mukava on taas iltarauhakin, ei sitä jaksa ikäihminen iltaa myöten enää ahkeroida.

        Kaffelle painun ulkoilmaan nautiskelemaan lopusta kahvikupposesta, heippa


    • Piipahdan pirttiin sen verran kertomaan että hyyryläiset on saatu häädettyä- siis nuo pölykissat sun muut. Parvekelasitkin kiiltää puhtauttaan samoin ikkunat. Ettei tästä nyt tule tämän pitempää kehumisrimpsua,paras lopettaa. Äitienpäivän kahvittelijoita on tulossa toista kymmentä kesämökin tiloihin. Mikäs sen kivempaa, kaikki vihertää ja kaunistuu ihan "silmissä".
      Toivottelen kaikille oikein hyvää äitienpäivää nyt jo. Jos en ehdi olla koneella myöhemmin . Erityisen hyvää äitienpäivää pirtin väelle ja ennenkaikkea ahkeralle emännälle.
      Heippa !

    • Terveisiä HongKongista.
      Käytiin ostamassa haudoille ja parvekkeelle kukkaset. Sisään tuotiin komea valkoinen hortensia ja upean punainen krysanteemi.

      Päivä on kaunis ja luonto herkän vihertävä kaikkialla.
      Kyllä oli metsäteitäkin ihana ajalla.

      Nyt kolottaa kahvihammasta! Tulkaa juomaan kuppi kuumaa. Pullaakin on, kun miniä kävi, ja hänellä on tapana tulla vehnänen kainalossaan.

      Moikka!

      • Näinhän se liikenne ja liikkuminen kehittyy. Hongkongissa voi noin vain pistäytyä kukkaostoksilla.

        Niin sujuvasti näyttää sujuvan hallitusneuvottelutkin, vauhtia ja keskinäistä kehumista SSS- triolla riittää. Olen seurannut huvikseni monia keskustelupalstoja ko. touhusta. Ihan totta, huvikseni! Onhan siellä monenlaista hörhöä asiaansa esittämässä, mutta on joitain järkevän tuntuisia pieniä välähdyksiäkin. No ..kommenttini täytyy asettaa paikalleen. Voihan olla että juuri minä en ymmärrä asioita, en muista oikein tai muuten sekoilen. Jäävihän olen omia päätelmiäni ja mietteitäni arvioimaan. Mitäs noista keskeneräisistä asioista, mutta voi olla että montakin tutun tuntuista politiikkoa ei hetken päästä tunne. Sitä se tekee jos takki kääntyy nurinpäin ja saattaapi myös asiatkin seota.

        Tämä nyt oli vain tällaista jutusteluani. Kaikkea sitä vakavissa mieleen putkahtaa. Tolkun päivä oli muuten tänään, katsellaan sitten mitä huominen tuo tullessaan.


    • Kyllä sitä näin tietotekniikan aikakaudella äkkiä piipahtaa vaikka Hongonkissa.
      Ilma oli mitä mukavin kun autossa istui, ulkona oli kovatuuli. Matka taittui nopeasti tuttua reittiä A Kiven maisemien läpi tänne Heikkilän tielle.
      Huomenna on taas uusi päivä, ja uudet suunnitelmat sen käyttämiseksi.
      Käymme kuitenkin isiemme, ja äitiemme haudoilla, ja onhan siellä paljon sukulaisia ja tuttuja joita moikkaame.
      Varmuuden vuoksi toivotan hyvää Äitienpäivää pirtin äideille!

      • Huomenta kauniiseen aamuun, parvekkeella jo kaikki irtain on henkäilemässä raitista ilmaa, nyt onkin hyvä ilma siivota.
        Pyykkikoneen laitan myös töihin ja ehkä jotakin pitää leipoa, pojan tytöt piipahtavat huomenna, isä on jossakin sukeltamassa, eli työssä.
        Tyttären ja hänen lapsien kanssa menemme lounaalle, näin tapaamme yhdessä koko joukko.
        Minua meinaa aina tämä äitien päivän velvolliset käymiset rassata, kun lapsilla äitejä, mummeja ja isomummeja yhdelle päivälle ihan liian kanssa.
        Ymmärrän, että heillä halu käydä jokaisen luona, mutta päivässä ei tunnit riitä, kun on kumminkin ne pakolliset kahvit juotava ja jossakin ruokailukin vie aikaa.
        Näin järjestellen asiat sujuvat supsakkaasti.
        Keräsin pariin ylimääräiseen matkalaukkuun sinne Karjalaan menevää tavaraa, vielä jäi seuraavaan kertaankin, pojan tytär vie ne rekkaan.
        Haudoilla käymme mekin heti aamulla tyttären kanssa, haudan hoidosta en tarvitse huolehtia, seurakunta hoitaa sen homman.
        Nyt on Soinilla näytön paikka, mahdollisesti, jos hallitus syntyy, onhan hän puheissa ollut "pienen" ihmisen etujen ajajana, saapa nähdä miten eläkeläisten kohdalla leikkaukset puree, ei monellakaan varaa leikkauksiin.
        Näinhän se on aina ollut, että siltä vähäosaisemmalta sitä otetaan, hyvätuloiset pääsevät vähemmällä.
        Eipä nyt huolta kanneta, aika näyttää, kesää kohti kuitenkin mennään ja sää on kaikille sama.
        Muutto hommissa kysytään voimia, mutta sitten kun kaikki on ohi ja uusi koti valmis, sitten tulee levon aika.
        Kiitoksia äitienpäivä toivotuksista ja kivaa olemista mökillä meri-kukka.
        Varmaan huomen aamulla kurkkaan, olenhan kukonlaulun aikaan aina hereillä, jääköön toivotukset huomiseen, nyt vain toivomus kivasta lauantaipäivästä kaikille isille ja äideille, perheille;)


    • Huomenia.

      Heräsin kun aurinko paistoi suoraan silmiini.
      Nyt taivas on vetäytynyt pilveen.

      Eilen oli jännä päivä sain uudet "ruokasalin kalustot"
      Entiset oli tosi kuluneet.
      Hyvälle nyt ainakin tuntuu.

      Käyn minäkin joskus siellä HonGongissa;))
      Siellä on aika edullisia juttuja.

      Paras lopettaa .
      Näkyillään...

    • Tervehdys täältä meidänkylän meiltä, jossa tuuli testaa koivunoksien taipuisuutta.
      Taivas on vanhan polsterin sisälmysten peitossa, ja aurinko yrittää jostakin rakosesta heiluttaa isoäidin ikivanhaa sinistä shaalia.

      Pitihän se arvata, että olisi eilen suoraan kukkareissulta kannattanut ajaa hautuumaalle! Vaan kun oli jano ja nälkä ja väsy ja vissiin pisukin...
      Nyt näyttää sateiselta. mutta voihan sen rakoon jokin poutaisempi hetki tulla.
      Onhan meillä aikaa odotella.

      Eikä tässä muuta kun hyvät voinnit!

      • j.hurskainen_

        Varmaan tavanomaista äitienpäivänseudun säätä tämänpäiväinen. Olen niin viluinen, että ulkona hiljakseen tupsiessa piti olla hyvin päällä.
        Keväiselle luonnolle näyttää riittävän mainioisti, että on kosteutta ja lämmintä päivisin reilu kymmenen astetta.

        Oikeasti nämä säät ovat monelle pohjolan asukkaalle onnenomiaan. Aurinko ei kuumenna asuntoja, on peiton alla sopiva lämpötila nukkua.

        Mieliala ei ole riehakas. Ulkotyö rentouttaa sinällään. Sain viestin kännykkään laittaa Nepalin keräykseen.
        Tuli myös kirjelähetys, jolla voi verkkopankissa maksaa. Laitan sen pienimmän 25€ tässä ekonomisessa tilanteessani.

        Aamulla lippu Äitienpäiväksi kuten aina ennenkin. Tänäänkin liput saloissa. En sitten laittanut kun muutakin puuhaa oli.


    • Terveisiä vain tänne pirttiin, kokeilin tätä uudempaa konetta, ei nyt tiedä onko kummallisempa, ainakin kaverilleni se tekee samat temput kuin minun kymmenenvuotta vanha kone. Eli uskon vankasti kaikkien vikojen johtuvan ylläpidon hoitamisesta, ja oheista, tai niiden puutteesta.

      • Kylläpä ne ylläpidon soheltamista suurimmalta osin ongelmat ovat. Katsotaan jos ne joskus selviytyvät.

        Tänään lämmintä ja aurinkoakin väliin riitti. Tuuli kyllä puuskittain puhalteli. Toripäivien nimissä kansaa kokoon kerättiin. Olihan minäkin, eipä näyttänyt suurelta menestykseltä kaupankäynnin kannalta. Telttaravinteleita oli varmasti riittävästi, vain asiakkaita näytti nuukasti olevan. Muikut kyllä paistettuina odottivat. Normaali pikatorihomma, mielestäni krääsää oli enimmäkseen tarjolla.

        Hallitusneuvotteluissa pitävät paussia. Ainakaan uutta julkistettavaa ei taida pyhänä tulla. Johan he, SSS - ryhmä, sopivat 6 miljardin leikkaukset, niin oli Soinikin rintamassa kiltisti mukana. Siinähän sitä...aluksi.

        Hyvää äitienpäivää! Vaikka suhtaudun moniin juhlapäiviksi nimettyihin päiviin nuivasti, äitienpäivä on äideille ansaittu ja on jo takana pitkät perinteet.


    • Wahroosin_valheita

      YLE-UUTISET

      Kotimaa klo 16:37

      Työministeriön virkamies: Wahlroosin väite suomalaisten työtunneista on löysä heitto!

      Pekka Tiainen

      Työministeriön neuvotteleva virkamies pitää talousvaikuttaja Björn Wahlroosin väitteitä suomalaisten työnteosta ”löysänä heittona” eivätkä ne ole totta. Wahlroos oli haastateltavana TV1:n Ykkösaamussa lauantaina.

      LISÄÄ AIHEESTA

      Wahlroos: Suomalaiset tekevät toiseksi vähiten töitä maailmassa klo 11:47

      • Oikein ihanaa äitienpäivää, liput saloissa heiluvat, sääkin suosii, juhlintaa varmaan koko päivä.
        Voisihan tämä olla vaikka juhlintaa kesän alulle, sillä nyt alkaa näkyä jo tuo vihreä väri joka puolelta, kevään aikaiset kukat väriä lisäävät ja linnut pesä lauluillaan myös eloa luovat.
        Monella perheellä on tänään kiireinen meno, kun lapset ensi oman äidin hellivät ja sitten mummojen luo kiirehtivät ja vielä isomummejakin on muistettava.
        Tälläisen juhlinnan kohteena olen minäkin tänään, tosin kokoonnumme kaikki äidit ja mummot samaan paikkaan ja näin jää paljon turhaa juoksua pois.
        Eilen jo pojan tyttäret pistäytyivät, juuri siksi, että heillä niin monta käynti paikkaa tänään.
        Poika soitteli myös eilen, oli matkalla Lappeenrantaan ja siellä kohteena järven pinnan alainen maailma, kiirettä tuntuu olevan hänelläkin.
        Haudalla käymme nyt aamutuimaan, minun äitiä ja anoppiani muistamassa.
        Helppo se on puhua työn teosta miehen jonka ei ainakaan lapiota käteen tarvitsee ottaa, kun sotien jälkeistä aikaa muistaa ainakin silloin töitä tehtiin ja näin uskon asian olevan tänä päivänäkin, elämiseen tarvitaan työtä ja siitä saatua rahaa.
        Kun vain sitä työtä kaikille riittäisi, hullulta tuntuu, että työaikaa olisi lisättävä, ja kuitenkin niin paljon työtä on vailla.
        Ainahan mukaan on mahtunut heitäkin, joille ei työ maista, mikä lienee syy, mutta noin yleisesti uurastavia on suomalaiset, ei tänään Wahlroosikaan voittoja keräisi ja monet muut raharikkaat, jonkun on töitä pitänyt tehdä.
        Noita avustus kohteita on paljon kotimaassakin, mutta kyllä tuo hätä tuolla Nepalissa on mittava, apua on annettava.
        Toivoisi, että he joilla nuo rahat veroparatiisissa ja muissa tallennettuna on antaisivat myös osan näihin hätää kärsiviin kohteisiin, ehkä joku antaakin, näin haluan uskoa.
        Pienistäkin puroista virrat syntyvät, näytön paikka tuo lastensairaala täällä meillä.
        Nyt sorruin puhumaan näistä ikävän tuntuisista asioista, mutta elämään kuuluu myös nämä, niin monelle ikäväksi tulleet tosiasiat.
        Vietetään kuitenkin muistoihin jäävä äitienpäivä ja jatketaan jutustelua sitten taas huomenissa, Onnelista Äitien päivää kaikille äideille;)


    • Kaunis on tämä sunnuntaiaamu, sopii hyvin tähän päivään.
      Hyvää Äitienpäivää kaikille Äideille!

      • Kiitos minunkin puolestani hyvistä toivotuksista:) Kauniina on päivä noussut sinitaivaan alla, onnellinen tunne on vireillään muistellessani eilistä käyntiä muistisairaan ystävättäreni luona Sipoon hoitoyksikössä.
        Koko perhe oli mukanani, jolloin sain tavata tämän intialaisen biologin tyttärineen. Tragediahan on kohdannut perhekokonaisuutta, kun ei äiti enää kykene olemaan kotona. Isä taas kun luennoi ympäri maailmaa, nyt kotiutunut juuri Iran'nista taatelinviljelys konferenssistä.

        Kahvittelimme vasta täällä kotonani päivän päätteeksi, keskustelimme koko maailman tulevaisuudesta, jossa vanhin tytär joutui kyllä tulkkina tarkentamaan vice/versa joitakin kohtia visioista. Sama Mohan oli kuin ennenkin, niin tuttu vielä, vaikka mies jo on saavuttanut tutkijaryhmänsä kanssa Nobelpalkinnon. Sydämellinen naurukin sai taas molemmin puolin sijaa.
        Paljon on käytännön asioita tyttöjen harteilla nyt, isän ollessa hm,..avuttomampi kotiaskareissaan, yötkin kun menevät jatkaessaan kirjojen kirjoittamista, joita jo on julkaistu 51 , käsittäen viljelyä maapallon tulevaisuudessa. Neuvoin kyllä tyttöjään antamaan isän opetella hieman selviämistä, vasta 65 vuotias sentään :D

        Mutta, hyvä oli kokea tyttöjensä ilo tapaamisesta, oman äidin sydän ei oikein ole se perheenkoossapitävä voima, ei syki enää samalla tavoin heille kuvasikin mies. Nyt tosiaan tarvitsevat apuvoimiakin, ja muuta ajattelemista koko perhe. Eläköön Facebook :D


    • Iltaa.
      Niin on mennä hujahtanut päivä,hyvä kun perässä pysyin ;)

      Tyttäern tyytö toi mummille ruusun.

      Kävin Kumialla kyläilemässä,siellä oli merkkipäivä,ystävättärelläni.
      Sai kissojakin paapoa ;)

      Päivä on oikein aurinkoinen ollut ja tuolla metsissä luonto alkaa olla hehkeimmillään.
      ihanan vihreää.

      Näkyillään...

    • j.hurskainen_

      Aurinkoinen päivä sateisten ja pilvisten päivien jälkeen ilahdutti mieltä. Teki myös hyvää pernalle ja ehkä lisämunuaisen kuorikerrokselle.

      Töissä tietenkin osan päivää tänäänkin. Tuntuu muhevalta että sain pitkän projektin polttopuut tällättyä kevätahavan kuivattavaksi.

      Äitienpäiväruusun ja kortin vein sairaalle vaimolleni hoitopaikkaan.

      Siitä olen kiitollinen että saan vielä olla mukana Pohjolan valojuhlassa. Pia kukkii tuomet ja viimeisetkin kesälinnut tulevat myös äänimaisemaan.
      Kai sitä joskus. Kuitenkin - yksin tänne tullaan, yksin lähdetään.

      Liekö helatorstai arkipyhä, mutta pitämättä sekin vielä on.

    • Se on sitten äitienpäivä ohi.
      Kukkia ja suklaata tuli, mutta parasta olivat vieraat eli jälkikasvu.
      Keltainen ruukkuruusu tuli kun tilauksesta pöydälle ikkunan eteen. Siinä oli aiemmin viininpunainen krysanteemi, mutta sen kukinnot eivät erottuneet
      taustasta.
      Jos ei huomenna, anteeksi tänään, ole kovin tuulista, vien krysanteemin puisen karhuni syliin parvekkeelle.
      Karhun sain pojaltani syntymäpäivälahjaksi monta vuotta sitten, ja se on kaiken aikaa pitänyt kukkavaaseja sylissään kesäiseen aikaan ja talvella kynttilälyhtyä.
      Nyt Nukku-Matti lähettää terveisiä ja minä Teille! Hyvää yötä

      • Huomenta viikon alkuun, päivä on kirkastumassa, yöllä on vettä taas tullut.
        Juhlat on juhlittu, arki alkaa, tosin lyhempi viikko on, kun Helatorstai sen katkaisee, monelle pidempi viikonloppu.
        Tänään matkaamme sokkomatkalle, siis päämäärä tuntematon, no ei kovin kauaksi päivässä ehdi, hyvissä ajoin illalla jo kotona ollaan.
        Mukava nähdä mikä kohde odottaa.
        Tätä tämä elämä on, terveys pettää ja sitten onkin vain poistumisen odotus, mutta niin kauan kun henki pihisee sitä rimpuillaan.
        Aika se tulee jokaiselle, elon polkujen tallaaminen loppuu.
        Tuohon yhteyden pitoon kauemmaksikin on Facebook ja Skypekin oivallisia mahdollisuuksia antavia, kumpaakin itse käytän hyvin vähän, läheiset asuvat samalla paikkakunnalla.
        Kaikkia perheenjäseniä tapasin viikonlopulla, poika ainoastaan viesteillä lähestyi.
        Hänen elämänsä on kiertää ympäri kotomaata kiireisenä tähän aikaan vuodesta.
        No olihan tyttären poika myös poissa kuvioista, hänenkin työnsä vei sinne etelä suomeen ja kova urakka onkin tiedossa pitää kerätä 180 sähköalan miestä Norjaan.
        Ehkäpä onnistuu hänkin.
        Ruoka paikka oli kovasti täynnä, mutta kun pöytä oli varattu, saimme nauttia ihan hyvästä lounaasta, sitten loppupäivä meni sulatellessa.
        Kissa on mukava seuralainen, ikävä vain, että tahtoo kynsiään teroitelle huonekaluihin, siitä on kokemusta;)
        Tässä iässä on paras unohtaa nuo ihanat eläimet, vaikka kuinka tykkäisi.
        Alanpa tässä valmistautua lähtöön, aurinko taitaa matkaseuraksi lähteä, siinäpä mieluinen seuralainen, luonto näyttäytyy kauniimpana sen avulla, jos on mahdollista.
        Oikein mukavaa viikon alkua teille kaikille.


    • Puskasuleima

      Huomenta! Saa nähdä, repeääkö suu; niin makeasti haukotuttaa.
      Valoisaa on, mutta auringosta ei ole tietoakaan. Taivas on likaisenharmaa tai ainakin harmaa kuin arki.

      Keitin aamukahvia, mutta en raatsi herättää petikaveria. Olen sellainen kahvikissa että voin juoda hänenkin puolestaan.

      Toivottelen vain oikein hyvää päivää ja kukoistavaa kevättä.

      • Harmaaltahan aamu näytti, mutta päivän mittaan aurinkokin ilmestyi. Tuohan on hyvä että hörppää kahvit toistenkin puolesta. Mitäpä sillä turhaan häiritsee.

        Äiteinpäivä tuntuu kaikilta hyvin sujuneen. Niin myös j.Hurskaiselta, työn merkeissä ja halot kevätahavaan kuivumaan. Niin...ja muut velvollisuudet myös.

        Olen nuhjustellut tämänkin päivän rutiini muodollisuuksilla. Auringon paisteessa istuskelin pitkän hetken. Toiveissani että kalpea naamani saisi hiukan elävämpää väriä. Ei nyt kuitenkaan pääasia ollut kauneushoito, vaan se että jos sattuisi saamaan vaivan palkaksi d-vitamiini pläjäyksen heti kesän aluksi. Enhän syökään pillereitä joten sen takia heti luonnontuotetta metsästin.

        Eipä tässä kummempia. Joskus "paremmalla ajalla" poikkean taas.


      • j.hurskainen_

        Lärvini ottaa hanakasti aurinkoa. Nyt jo hyvä alku. Vaatetta siellä tänäänkin piti yllä olla. Kompostin sain vasta nyt kuntoon ei käännettyä.
        Satavarmaa on että mustat murkut valtaavat muovikehikon pesimispaikakseen.
        Asiantuntijat sanovat, että komposti on liian kuivaa, jos siellä kusiaiset viihtyvät. Ei koske meitin talon pikkuvärillisiä.
        Nyt sitten pitää odottaa, että ne syksykesällä lähtevät lentoon. Jos kompostin kääntäisi, murkut joutuisivat hirmuisen mullistuksen valtaan.


    • satunnainen.vierailija_

      Vielä on valot kahvipirtin ikkunassa. Kurkkaampa saako kahviautomaatista mielijuomaani, kaakaota maidolla. Kyllä se onnistuu.
      Mitähän nuo iloisen seurueen ihmiset hörppivät kun niillä on niin hauskaa? En mene kysymään. Minulla on kiire yötapaamiseen.
      Omaiseni on lentänyt Brisbanesta Lontoon kautta tapaamaan minua.
      Olin jo tuudittautunut harhakuvitelmaan ettei minua tarvittais oikein missään. Väärin.
      Hyvää alkanutta tiistaita toukoo 12 päivää ihmiset.

      • Huomenta, rohkaise mielesi satunnainen.vierailija_ seuraavan kerran ja tule vaan juttelemaan, kun hauskuutta jossakin näet;)
        Kyllä sitä joskus tulee ajatus, että tarpeeton on, mutta ajatellaan niin, että ainakin itsellemme olemme tärkeitä ja mitä paremmin voimme sen tärkeämmiksi muutumme toistenkin silmissä, eikö vaan?
        Hurskaisen kompostista sitä kasvuvoimaa lähtee vaikka kurkuille, kun se oikein hyvin on palanut ja muhinut.
        Minä tuota parveke puutarhaa olen suunnitellut, nyt on multasäkit edullisia, niitä muutama mahtuu parvekkeelleni, niihin perustan kasvinmaani;)
        Sitä D-vitamiiniä aurinko antaa, minullakin oiva mahdollisuus ottaa sitä talteen parvekkeellani, koko päivän melkein paistaa, siis silloin kun paistamaan innostuu, pakko on välillä varjoon mennä.
        Ainut D-vitamiinin lähde melkein onkin, olikohan voi mistä sitä myös saa.
        Silmille ainakin voi on tärkeä, näin sain kokea sodan jälkeen sen puutteesta johtuen olin kuukauden sairaalassa, näin vanha kunnanlääkäri kertoi.
        Tuo kahvin juonti oli minullekin joskus melkoinen herkku, nyt juon melkein vaan aamuisin, joskus tilanne johtaa päiväkahviinkin.
        Ei sitä päivää alkuun saa, jos ei kahta mukia kahvia hörppää.
        Tänään viimeinen ohjelma ja lauluharjoitus, huomenna sitten kerho viimeisen kerran ja sitten loma alkaa.
        Onhan niitä suunnitelmia kesänkin varalle, muutama matka edessä.
        Jospa tästä aloittaisi tämän tiistain, Snellmanin päivän, liput taas salossa liehuvat ja sää pilvi poutainen.
        Vietetään mukava päivä tänäänkin, itse sen voi melko hyvin suunnitella;9


      • j-hurskainen-

        Tuo Hurtigruten olisi mukava kyllä joskus reisata. Onko SkillaNille jo vanhastaan tuttu?
        https://www.matkavekka.fi/hurtigruten
        Nyt ei tänä kesänä näyttäisi käyvän toteen, mutta kyllä ne sitä kehuu, jotka ovat purjehduksen tehneet.
        Olisi se meilläkin tynkämahis vastaavaan. Haminasta Marinhaminan kautta Tornioon ja takas. A-Tarjoilu pelais ja musiikki sois.
        Olisi super-risteily vielä ökyvarakkaille. Siinä olisivat mukana Suomenlahden, Pohjanlahden ja Itämeren kaikki rantakaupungit.
        Päivän Iltalehden lööppi ennustaa kesästä tulevankin viileämmän, mitä aikaisemmin ounasteltiin. Tietäisi maastopaloja ainakin vähemmän.


      • Päivän olen taas tuhlannut. Tai voi se olla niinkin että se vasta on eläkeläiselle hyötykäyttöä kun ei itseään rasita.

        Olen sen aikani, minkä tässä olen koneella rämpläillyt, lueskellut politiikkapuolelta kansalaisten juttuja. Kyllä siellä sanansäilä lentää hulvattomasti ilman isompaa kontrollia. Enempi vähempi on asioihin keskittymistä. Vanhaksi olen luultavasti tullut enkä ole siihen herjojen kyytiin lähtenyt kirjoittelemaan. Voisin kyllä - mutta mitäpä se hyödyttää. Voihan senkin tulkita itseensä käpristymiseksi.

        Oli tänään kaikenlaista puuhaakin ja paljonkos sitä tarvitseekaan kun jo voi itseään onnitella oikein työnsankarina. Niinpä nyt päättelenkin kirjoittamistani jotta voisi lähteä tälläkertaa kertalaakilla. Jatkoja tulevaisuuteen!


    • Aamupäivää..

      Nyt on taas minut mankeloitu ;)
      Olin hierojalla,hyvä tyttö onkin.Ensiviikolla taas.

      Poutaa oli kun läksin.mutta takas tullessa meinas kastella.
      Poikkesin Takataskuun kahvit hörppäämään ja sain sieltä karjalanpiirakoita mukaani.

      Nyt on vielä iltapäivällä kerho tuolla alhaalla.

      Eipä tässä kummempia pärjäilkäähän.
      näkyillään...

      • Sataa, sataa lotisee ja tuulikin töitä tekee, todella ikävän näköinen aamu.
        Mutta eipä huolita, sateen jälkeen paistaa päivä ihan varmasti, ennemmin tai myöhemmin;)
        Kyllä siirtyy pelloille meno maanviljelijöiltä ja vaikka pienen tilkun omistaviltakin.
        Hurskainen, ei ole tuttu ja minun vähäiset matkustelut ei merille johda, Tallinaan meno jo laivan keinuessaan huonon olon tekee.
        Varmasti ihanaa olisi tuolla kokea nuo mahtavat näkymät, pakko vaan tyytyä telkkarista ihailemaan.
        Olen hyvin vähän matkustellut, nyt mieheni kuoleman jälkeen jossakin, mutta tulee suuresti vaan puhuttua;)
        Saapa nyt nähdä miten kauan tuota sopuisaa hallituksen tekoa riittää, tai jos niin on, kannoistaan ovat periksi antaneet, muistelen sitä intoa millä oppositiosta sanailivat.
        Isänmaan etu, kuten siellä nyt selitellään, sehän se on pitänyt aina olla, miten se sitten tavoissa poikkeaa.
        Uskon, että aina ja kaikilla on kokonaisuus mielessä, ainakin pitäisi päälimäisenä olla, sooloilut ei sovi hallituksen toimiin.
        Kansalle ovat vastuussa toimistaan.
        Voi että pitäisi hierojalla käydä, mutta ei kiireiltään saa aikaa, ei vaineskaan saamaton olen.
        Kyllä muori on oikeassa aivan ihanalta se mankelointi tuntuu, Pärnyssä olen sen kokenut.
        Tänään sitten viimeinen kerho, kukat annetaan kevät puolella pyöreitä täyttäville, kuusikymmentä onniteltavaa on.
        Äitienpäivien merkeissä on ohjelmaa ja kehräpulla kahvit tarjotaan.
        Onneksi saan kyydin, ei tuo sade houkuta tallustamaan, ikkunasta katselua teille jotka kotona voitte olla, menee se päivä sateen suojassakin:)


    • Nyt sitten häipyi koko kirjoitukseni, vaikka ei manannut kirjautumisen puutetta ja mielestäni lähtikin, mutta eipä tullut, jos ei sitten matkalla viivyttele.
      En ehdi uutta kirjoittaa, joten sateisen päivän toivotuksin jätän tähän viestiin.

      • Näin sitten &&&&&


      • j.hurskainen-
        SkillaN kirjoitti:

        Näin sitten &&&&&

        Epävakaiselta näyttää sää jatkuvan yli viikonvaihteen. Meidän Pohjolan luontomme on aivan intona vallitsevista kasvuolosuhteista.
        Riittävä kosteus antaa käyttöön maaperässä olevat ravinteet. En muuten muista näin tuulistä kevättä olleen aikaisemmin.
        Muisti ei ole kuitenkaan tilastotietoa, mutta tältä tuntuu. Tammisaaren Jussarössä ja Utön vesillä parhaillaan n. 15m. sek.

        Kaadan päivän ainoan kahviannokseni mukiin. Voi olla, että vahvan kahvin juominen lisäisi sydämen ylimääräistä sykettä. Itsellä ainakin.
        Oikeastaan kaikkea ruokapuolta on yli helatorstain. Punaista maitoa kuitenkin joudun hakemaan.


    • HEHEEEE...

      Huomenta.
      Tulihan se Skillanin viesti ,vaikka vähän viiveellä.;)
      Jospa ylläpito luki sitä ja sen takia viivästyi ;))))

      Minua ei saa enää merille lähtemään,kun tulen soutuveneessä Päijänteellä merisairaaksi.

      Nyt tuli siivooja tyttö touhuamaan.,minulle tulee hiki kun katson toisen työskentelyä ;)oli tarkoitus pestä parvekelasit vaan ei satella onnistu.

      Näkyillään...

    • Kirjauduin varmuuden vuoksi etukäteen, takakäteen se ei enään kelpaa.
      Tänään satanut hiukan, ei se kunnon sadetta ole ollut, mutta useaan otteeseen vähän kerrallaan. Tuuli puhaltelee, ei ne pilvet mihinkään kaekaa, koko päivän samanlaisia ovat.
      Tänään oli eläkeläisten viimeinen kerhopäivä, minäkin kävin taas vaihteeksi, arpajaisissa sain 4 voittoa, yleensä aina jotain voitan.
      Viikonloppuna menevät Viroon kylpylään viikoksi, kesällä vielä retki oliko senyt Haminaan. Jatkuuhan se taas syksyllä.
      Eilen irkku37 soitatti Rautavaaran laulua tuolla Facebookissa En päivääkään vaihtaisi pois. se on hieno kappale, sillä elämmehän vain päivän kerrallaan.
      Tämä päivä hyvällä alulla, ehkä huomenna taas tavataan.

      • Niin...ja tämä päivä onkin jo lopuillaan. Kävin koneellani asioimassa ja samalla nyt kurkkasin Pirttiin. Sattuu nyt olemaan vähän vipinää, joten enempi tämä tervehdykseksi jää. Synkän sateinen on näkymä ikkunastani, mutta kyllä se
        siitä.
        Toisella kertaa ja ajalla paremmalla, nyt heippa vaan!


      • Sateista Helatorstain aamua, alakuloisen näköistä on näkymä ikkunasta, mutta vihreys kyllä lisääntynyt.
        Alkaisi tuota vettä jo olla kylliksi, järvien pinnat nousevat ja pellot järviksi muuttuvat.
        Meilläkin tasataan ylävesien pintoja, avattu koski suoltaa vettä alapuolelle, eli Saimaaseen.
        Aina sitä valittamista löytyy, vesien pinnat ovatkin hyvin matalana olleet muutaman vuoden.
        Elämän merkki sekin on, kun "vipinää" riittää;)
        Latella hyvä tuuri, minä en juurikaan voita milloinkaan mitään, lotto voittokin kiertää.
        Osaisiko sitä olla neuvomatta jos ulkopuolinen siivoamaan tulisi, olen niin tapojeni orja, kaikki tehtävä samaan tyyliin, no eipä tiedä mitä vielä joutuu kokemaan.
        Hyvänen aika punaista maitoako hurskainen juo, eikös se ole pannaan julistettu;)
        En osta punaista maitoa muuhun kuin riisipuuroon piirakan täytteeksi.
        Kyllä minullakin purkki punaista maitoa on jääkaapissa, kun kerhon kahvimaito tähteen minulle, kaikkein hoikimmalle antoivat;)
        En millään hukkaan voi panna, keitän puuron ja kaiken uhalla ja lisäkilojen vaarasta huolimatta sen syön.
        En muutenkaan aivan ehdoton ole minkään suhteen, ostamaan en kyllä punaista maitoa ryhdy.
        Jostakin olen lukenut ettei vanha ihminen saa laihduttaa, siihen mielelläni kilojeni suhteen mukaudun;)
        No eipä sen enempää noista kiloista, jokainen olkoon omanlaisensa.
        Pitää toivottaa hyvää päivää, vaikka ei tuo hyvältä näytä, mutta kun oikein miettii, voi hyvää tästä sateestakin koitua.
        Kesän tulo ainakin joutuu ja kasvu edistyy.


      • oliiv
        SkillaN kirjoitti:

        Sateista Helatorstain aamua, alakuloisen näköistä on näkymä ikkunasta, mutta vihreys kyllä lisääntynyt.
        Alkaisi tuota vettä jo olla kylliksi, järvien pinnat nousevat ja pellot järviksi muuttuvat.
        Meilläkin tasataan ylävesien pintoja, avattu koski suoltaa vettä alapuolelle, eli Saimaaseen.
        Aina sitä valittamista löytyy, vesien pinnat ovatkin hyvin matalana olleet muutaman vuoden.
        Elämän merkki sekin on, kun "vipinää" riittää;)
        Latella hyvä tuuri, minä en juurikaan voita milloinkaan mitään, lotto voittokin kiertää.
        Osaisiko sitä olla neuvomatta jos ulkopuolinen siivoamaan tulisi, olen niin tapojeni orja, kaikki tehtävä samaan tyyliin, no eipä tiedä mitä vielä joutuu kokemaan.
        Hyvänen aika punaista maitoako hurskainen juo, eikös se ole pannaan julistettu;)
        En osta punaista maitoa muuhun kuin riisipuuroon piirakan täytteeksi.
        Kyllä minullakin purkki punaista maitoa on jääkaapissa, kun kerhon kahvimaito tähteen minulle, kaikkein hoikimmalle antoivat;)
        En millään hukkaan voi panna, keitän puuron ja kaiken uhalla ja lisäkilojen vaarasta huolimatta sen syön.
        En muutenkaan aivan ehdoton ole minkään suhteen, ostamaan en kyllä punaista maitoa ryhdy.
        Jostakin olen lukenut ettei vanha ihminen saa laihduttaa, siihen mielelläni kilojeni suhteen mukaudun;)
        No eipä sen enempää noista kiloista, jokainen olkoon omanlaisensa.
        Pitää toivottaa hyvää päivää, vaikka ei tuo hyvältä näytä, mutta kun oikein miettii, voi hyvää tästä sateestakin koitua.
        Kesän tulo ainakin joutuu ja kasvu edistyy.

        Miksikä vanha ihminen ei saa laihduttaa, kun en ole kuullutkaan tuota? Mitä siitä seuraa sitten?


      • Heh, ei kai siitä mitään muuta seuraa kuin laihtuu;)
        Jostakin olen lukenut ja ajatellut, että kai siinä vitamiinien ja muiden hivenaineiden puute tulee suuremmaksi, tämän olen ajatellut omasta tyhmästä päästäni.
        Kirjoitin myös, että jokainen voi itse päättä nämäkin asiat, minulla vain ei meinaa laihduttaminen tuloksia hyvään suuntaan antaa, vaikka yrittäisinkin, siksi tulee aina mainittua.
        Sekin on totuus, kun kovasti ja äkkiä laihtuu, voi vähän naama venähtää, mutta saattaa olotila kyllä parantua, liikkuminen helpottua.


      • j.hurskainen-
        SkillaN kirjoitti:

        Heh, ei kai siitä mitään muuta seuraa kuin laihtuu;)
        Jostakin olen lukenut ja ajatellut, että kai siinä vitamiinien ja muiden hivenaineiden puute tulee suuremmaksi, tämän olen ajatellut omasta tyhmästä päästäni.
        Kirjoitin myös, että jokainen voi itse päättä nämäkin asiat, minulla vain ei meinaa laihduttaminen tuloksia hyvään suuntaan antaa, vaikka yrittäisinkin, siksi tulee aina mainittua.
        Sekin on totuus, kun kovasti ja äkkiä laihtuu, voi vähän naama venähtää, mutta saattaa olotila kyllä parantua, liikkuminen helpottua.

        Ihan koleaksi ilma veti. Laitoin eilen illalla tulet melkein täyteen massiivisen tiilestä muuratun takan tulipesään. Eikä yhtään liikaa ole.
        Ilmalämpöpumppu ei riitä. Sähköllähän sekin käy. Nyt saa olla vaan ilmanvaihto, ei lämmitys päällä.

        Niin siitä omenamehupinosta viimeinen on jääkaapista. Välillä aloin jo tuhoamaan mustaherukkamehua, sokeroitua.
        Pikkusen pompsahti ylöspäin vaa'an viisari varmaan se laimennetunkin mehun sokeripitoisuuden takia. Sokeriläski hupenee näköjään helpommin.

        Kun kuitenkin kaikitenkin ruoka ja uni maittaa ja työ kuin tervanjuontia silloin asiat eivät ole kokonaan hukkateillä.
        Moni se on kuollut työn ääreen. Toinen taas työtä pelkäämätön, voi jäädä jopa työn ääreen pötkölleen.
        Se on arkipyhistä viimeinen menollaan pitkään aikaan. Helluntaikin sunnuntapäivänä. Kohteliaasti.


      • Iltapäivää! Malttoihan tuo olla satelematta päivän. Nyt illasta ropsautti kuuron, mutta päivän asiani oli jo hoidettu. Tuli käytyä kaupungin järkkäämässä kultturelli -tilaisuudessa. Tanssinäytöksiähän siellä tuli ja hyvin kävi ulkotilaisuutena. Siinäpähän katselin vaikka en erikoisia "säväyksiä" kokenutkaan.

        j.hurskaisella on ajatuksia ja kokemuksia, niin se elämä sujuu pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Se on terveen merkki todella kun joskus työn kokee tervanjuonniksi. Vaikka nyt ei suoraan hörppisi tervaa, mutta kuvaannollisestikin se on hoitona hyvä. Kunnon pitkät päiväunet kyllä työn voittaa. Eipähän eläkeläisellä ole normeja suoritettavana. Kyllä silti puolittain pakollisia hommia kertyy tarpeeksi muutenkin jos itsenäisyyttään aikoo yllä pitää ja jos kunto siihen riittää.

        Hallitusneuvottelijat puurtaa ihan täysillä. Saapa nähdä mistä 10 miljardia kokoillaan leikkauksilla "sopeutuksilla." Vaikka ei keskeneräisistä puuhista sanoisikaan mitään, luulen kyllä matokuuria tulee ja se kohdistuu pienituloisiin suhteellisesti enemmän. Muutama satanen ei merkitse kaikille samaa. Kunpahan katsotaan, kun ei tässä vaiheessa muutakaan ole tehtävissä.

        Nythän aurinko oikein kirkkaasti rökittää. Taidankin tökkäytyä ulos, onhan siellä sataan jäljiltä loistokeli. Hyvää illan jatketta teille!(ja myös itselleni)


      • j-hurskainen_
        ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää! Malttoihan tuo olla satelematta päivän. Nyt illasta ropsautti kuuron, mutta päivän asiani oli jo hoidettu. Tuli käytyä kaupungin järkkäämässä kultturelli -tilaisuudessa. Tanssinäytöksiähän siellä tuli ja hyvin kävi ulkotilaisuutena. Siinäpähän katselin vaikka en erikoisia "säväyksiä" kokenutkaan.

        j.hurskaisella on ajatuksia ja kokemuksia, niin se elämä sujuu pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Se on terveen merkki todella kun joskus työn kokee tervanjuonniksi. Vaikka nyt ei suoraan hörppisi tervaa, mutta kuvaannollisestikin se on hoitona hyvä. Kunnon pitkät päiväunet kyllä työn voittaa. Eipähän eläkeläisellä ole normeja suoritettavana. Kyllä silti puolittain pakollisia hommia kertyy tarpeeksi muutenkin jos itsenäisyyttään aikoo yllä pitää ja jos kunto siihen riittää.

        Hallitusneuvottelijat puurtaa ihan täysillä. Saapa nähdä mistä 10 miljardia kokoillaan leikkauksilla "sopeutuksilla." Vaikka ei keskeneräisistä puuhista sanoisikaan mitään, luulen kyllä matokuuria tulee ja se kohdistuu pienituloisiin suhteellisesti enemmän. Muutama satanen ei merkitse kaikille samaa. Kunpahan katsotaan, kun ei tässä vaiheessa muutakaan ole tehtävissä.

        Nythän aurinko oikein kirkkaasti rökittää. Taidankin tökkäytyä ulos, onhan siellä sataan jäljiltä loistokeli. Hyvää illan jatketta teille!(ja myös itselleni)

        Meillä kyllä ropsautti iltapäivällä kun aioin tehdä pienen lenkin. Lopetti kuitenkin niin että pääsin R-kiskalla käymään.
        Se on sentään aina auki kun marketti on kiinni. Vähän kalliimpaa, mut onhan siellä rahapeleihin mahis (menettää).
        Säälin laihaa posaani ja ehkä säästi, ehkä hävisin. Mut niin se herneenviljelyskin onnen kauppaa.
        Ellet kanaverkolla suojaa tilustasi, fasaanikukko korjaa jo mehevät taimetkin parempiin nokkiin.


    • P:n marjat ja mansikat!
      Taas meni metsään yritykseni.
      "Et ole kirjautunut sisään

      • Huomenta, kauniiseen auringon paisteeseen, niin se vaan on, että sateen jälkeen tulee pouta;)
        Jospa nyt alkaisi lämmintä tulevan lisää ja kesä täysillä pääsisi vauhtiin, tuo Erkki vielä kylmänä pitäisi pitää, Urpokin vielä, mutta sitten.
        Ikävää tuo viestien lähteminen on, kun aina uusiksi menee, minä olen nyt saanut melko hyvin lähetyksessä onnistunut, vaikka konstaileekin joskus.
        Opettavat minua lyhemmin kirjoittamaan, tuo 5000 on vaan luku ei tarkoita että niin pitkälti saisi kirjoittaa, tai ainakin pitää pikakirjoittaja olla.
        Tuo hurskaisen kohtalo minullakin, kun R-kioskilla kävin, hävisin.
        Minun tämän kesän puutarhasta ei eläimet mitään syö, jos vaan muuten onnistuu;)
        Vai ei ynnämuuta säväyttänyt tanssi esitykset, entäpä jos joku olisi pyytänyt tanssiin, miten olisikaan "säväyttänyt";)
        Väsyneeltä näytti Sipilä ja punakalta Soini, pokerinaamaa piti Stupi.
        Saapa nähdä miten käy, pitkälti ynnämuun ajatuksiin yhdyn, tuossa pienituloisten pussilla käyntiin, koskee siis meitä eläkeläisiä kovastikin.
        Olisihan niitä suurista eläkkeistä nauttiviakin, joilla olisi vähän enemmän antaa, mutta kun heitä on niin "vähän", se aina selitys.
        Noilta sokeriarvojen kohoamisilta olen vielä säästynyt, vaikka makeaa on tullut elämän aikana syötyä reilusti, kai ne perintötekijät suojaavat.
        Tänään taidan sulattaa toisen pakastimen ja katson joko kohta tyhjenee toinenkin.
        Jospa yhteen sopisivat, eipä aikaakaan, kun mansikat sinne saa laittaa, no maltettava vielä tovi, onhan siellä vielä muutama rasia viime kesän antia.
        Hyvää viikonlopun alkua, sehän se meitä nyt odottaa.


      • j.hurskainen-

        Viime vuonna raparperejämme ei huolinut kukaan. Itse en niihin koske. Jotenkin siihen raparperisoppaan kakarana kyllästyi.
        Nyt jos tulee omenaa, vien ne mehuasemalle puristettavaksi ja pastöroituna hilaan kellariin. Varmaa on että kaikki tulee käytettyä.
        Samoin ainakin mustaherukat itse mehustan. Olen väheksynyt punaherukkamehua, mutta nyt kun muuta mehua ei ole, niin hyvältä sekin maistuu.

        Ihan 9 mittari ulkona näyttää, ei hallan häivää vaan Sofian,Sorjan puolipilvistä päivää.


    • Aamu täällä mitä kaunein, mutta päivänmittaan satanut pariin otteeseen, nytkin oikein reippaasti. Lämmintä kymmenen asteen verran, eikä taida siitä enemppää noustakkaan. Kyllähän se olisi jo aika vähän lämmetäkin, näin maalla asujana tulee mieleen, olisi ne kylvötkin tehtävä ajallaan.
      Tuosta polittisesta puolesta ei voi mitään sanoa ne kolme SSS ovat niin yksituumaisia kehuvat toisiaan, kuitenkin taitaa pahimmat asiat vielä olla levällään.
      Kyllähän se pahalta näyttää, kun sakset otetaan käyttöön, ja aletaan leikata. Saa nähdä miten mitoitetaan, saman verranko kaikilta leikataan tasapuolisuuden nimissä.
      Parin viikon päästä nähdään, jos yläkerran Risto suo.

    • Puskasuleima

      Kaffetellaa täs.
      Oli minul olevanans asjaaki, muttei se vissii nii tärkeet ollu ku kerta unohtu muistist.
      Mut terveisii vaa kaikille teitille.
      Om mitä orttaa, ku suvi on tulolla.

      • ynämuuten

        Hyvä päivähän tänään oli, mitä nyt päivällä pienen sadekuuron antoi. Iltapäivällä taas aurinkoa rökitti.

        Niinpä sainkin sitten mielenhäiriön. Sekaannuin vankasti töihin. Tuntui että ajankohta on sopiva pesaista parvekkeen ikkunat. Nythän on jo sade huuhdellut kadulta hiekat ja pölyt ainakin vähemmäksi. Niinpä tehdä nyhjäsin pesuhommat ihan viimeisen päälle, ulkopinnat pariin kertaan. Kyllä nyt sopii itsenikin ihailla työni jälkeä. Ja huitasin samalla muidenkin ikkunoiden ulkopinnat puhtaiksi. Nyt saa nämä tähystysaukot olla syksypuoleen kunnes mahdollisesti palaan näihin hommiin. Eihän tuo työ ainakaan välittömästi tappanut.

        Näissä merkeissä päivä menikin, tosin en kyllä unohtanut päivänokosiakaan. Hallitusneuvottelut kyllä kiinnostaa, vaikka en juuri kommentoitavaa vielä esitäkään. Saapa nyt sitten nähdä. Oppitunti siitä tulee Persuillekin. Sen minkä on aiemmin julistanut joutuu nyt SSS- ryhmän mankelissa unohtamaan. No toisaalta niinhän se yleensäkin on, oppositiossa on omat laulunsa ja hallituksessa hurskaat selitykset. Saapa nähdä mikä on lopputulos.

        SkillaNin mainintaan kultturelli-tilaisuudesta ja "säväyttämisestä." Se oli tanssiesitys eikä yleisö tanssahdellut. Tuskinpa kukaan olisi rohjennut minua tanssimaan hakea ja jos se vaara olisi ollut, luultavasti olisin hyvissä ajoin pinkonut pakoon.
        Enpä tässä sen enempää jaarittele, tai teen sen itseni kanssa sopeuttaen tai ilman. Hyvää aurinkoisen illan jatkoa teille!
        ynnämuu (yritän helpoimman mukaan)


      • j-hurskainen_
        ynämuuten kirjoitti:

        Hyvä päivähän tänään oli, mitä nyt päivällä pienen sadekuuron antoi. Iltapäivällä taas aurinkoa rökitti.

        Niinpä sainkin sitten mielenhäiriön. Sekaannuin vankasti töihin. Tuntui että ajankohta on sopiva pesaista parvekkeen ikkunat. Nythän on jo sade huuhdellut kadulta hiekat ja pölyt ainakin vähemmäksi. Niinpä tehdä nyhjäsin pesuhommat ihan viimeisen päälle, ulkopinnat pariin kertaan. Kyllä nyt sopii itsenikin ihailla työni jälkeä. Ja huitasin samalla muidenkin ikkunoiden ulkopinnat puhtaiksi. Nyt saa nämä tähystysaukot olla syksypuoleen kunnes mahdollisesti palaan näihin hommiin. Eihän tuo työ ainakaan välittömästi tappanut.

        Näissä merkeissä päivä menikin, tosin en kyllä unohtanut päivänokosiakaan. Hallitusneuvottelut kyllä kiinnostaa, vaikka en juuri kommentoitavaa vielä esitäkään. Saapa nyt sitten nähdä. Oppitunti siitä tulee Persuillekin. Sen minkä on aiemmin julistanut joutuu nyt SSS- ryhmän mankelissa unohtamaan. No toisaalta niinhän se yleensäkin on, oppositiossa on omat laulunsa ja hallituksessa hurskaat selitykset. Saapa nähdä mikä on lopputulos.

        SkillaNin mainintaan kultturelli-tilaisuudesta ja "säväyttämisestä." Se oli tanssiesitys eikä yleisö tanssahdellut. Tuskinpa kukaan olisi rohjennut minua tanssimaan hakea ja jos se vaara olisi ollut, luultavasti olisin hyvissä ajoin pinkonut pakoon.
        Enpä tässä sen enempää jaarittele, tai teen sen itseni kanssa sopeuttaen tai ilman. Hyvää aurinkoisen illan jatkoa teille!
        ynnämuu (yritän helpoimman mukaan)

        Ikkunoista näkyy huonosti ulos. On kuitenkin vain kaks tärkeetä ikkunaa, wc:n ja keittiön. Niistä kun joka päivä katselen.
        Se veskin ikkuna oli paha että sitä joutu jo molemmilta puolilta putsaamaan. Keittiön ikkunastakin jo pölyt.
        Alaville paikoille tulee kai kuura maahan, ennusti paikallinen radiotoimittaja.
        Nyt äkkiä pahnoille. Luulin että on vielä perjantain puolella ilta.


      • Huomenet, melko kauniiseen aamuun.
        Essi on nimipäivä sankaritar, onnea!
        Olen seuraillut tuon uudistalon pihan kunnostusta, tuomipihlajia istuttivat useita, tuleepa kaunis näkymä minun ikkunan eteen, kunhan kasvuun ja kukkaan ehtivät.
        Muutama vanha kuusi myös näkösuojana ja oravien pesä paikkana, kolmen ison koivun ryhmä viimeistelee näkymän.
        Kaunis on tämänkin puolen näkymä minulle, vaikka katu vieressä kulkee, olohuoneen puolella onkin puisto, mistä olen useasti maininnut.
        Eiköhän Ramoonan matka ole kohta loppusuoralla, saamme kuulla mukavia matka kuvauksia.
        Olen ajatellut, että jättäisimme pirtin kesätauolle, kun tuo kannattavuus on vähän heikon laista, vakituiset asiakkaat kyllä uskollisia, mutta kaipaavatko hekin lomaa kirjoittelusta?
        Olen hurskaisen kanssa samoilla linjoilla noiden kotimehujen suhteen, siinä ainakin tietää mitä tuote sisältää, vaikkakin sokeria vaativat säilyäkseen ainakin kellarissa, pakkasessa ei niinkään.
        Noin se käy, kun puuhaan ryhtyy, ikävätkin hommat tulee hoidettua, jos nyt ikkunan pesu niiksi lasketaan.
        Aika ikävää ainakin siltä osin, että koht`sillään saa uudelleen tehdä.
        Hyvä mieli on vähän aikaa puhtaasta lasista katsella, no onpa hurskaisella ajan kulu vc:kin;)
        Minä usein istun keittiössä ikkunasta liikennettä katsellen, en vaan tunnista kulkijoita, mutta aika kuluu kivasti.
        Turhaa arkuutta ynnämuulla, kyllä tanssi sujuu kaikilta ja kivaa se on, jos nyt ei ihan parkettien partaveitsi olekaan.
        Jalkoja hieman rytmin mukaan heiluttaa, se on siinä, toki taitolajihan se on, mutta kelpaa vähempikin;)
        Hallitusta nyt odotellaan, katsotaan mihin ryhtyvät, ainakin leikkauksia uhkaavat, melko varmaan tietää mihin ne suunnataan.
        Tänään lähden pojan tyttären kanssa puutarhalle, pyysi muka asiantuntija apua minulta, no olen tietysti kovin otettu tuosta kunniasta.
        Kai vielä istutus hommiinkin menen.
        Oikein kivaa lauantai päivää, riittäköön iloa ja eloa jokaisella;)


    • RKPn-ylimielisyyttä
    • marja-liiiisa

      Hei!

      Ompas täällä hiljaista. Taitaa kaikki olla ulkohommissa, kun ei sada. Meilläkin oltiin aamupäivä kotona täytettiin ruukkuja, kääännettiin penkkejä, ja ajettiin multaa. Iltapäivä sitten mökillä , melkein samat puuhat siellä. Maalasinkin vähän. Kylmä siellä oli. Järveltä puhalsi kylmä pohjatuuli, ja vain 9 astetta lämmintä. Ei oikein mukava kesän alku, toivottavasti pian lämpenee.
      Peltotyöt on jo reilu kaksi viikkoa myöhässä, alkaisi olla jo kiire päästä laittamaan siementä peltoon, muuten eivät ehdi viljat tuuleentua. No jospa ne sateet pian loppuisivat, ja keli lämpiäisi. Muuten on koko kesä pilalla. Toivotaan parasta.

      Minäkin lähden laittamaan saunan päälle, että pääsen hautomaan kipeitä jäseniä. Kyllä se on tuo vanhuus tullut. Kun muutaman tunnin lapioi niin on kuin tapettu mato, ennen ei tuntunut kerrasssaan missään.Mukavaa loppuiltaa kaikille!

    • j.hurskainen_

      Palsta on monelle kirjoittajalle se tarpeellinen henkireikä ja hengähdystauko kovassa nettimaailmassa.
      Menopaikkoja on vähän kun vain hyvin harva asia jaksaa kiinnostaa. Jos SkillaN haluaa pitää kesäaikaan huilia niin palataan asiaan syksymmällä.
      Haikeaksi ajatuskin tuosta tekee.
      Monet odottavat sitä lämmintä ja leppoisaa kesää. Hyvä näinkin kylmän ja pimeän kauden jälkeen. Voimia teille ihmiset.

      • Iltaa vaan! Tulihan sitä ulkona pällistelyä tänään. Torillekin oli keksitty ohjelmaa ja kun ilmakin suosi, niin mikäs oli sielläkin vetkutelessa ilman asioita. Tulihan musaa kuunneltua.

        SkillaN kirjoitti kirjotti ajatuksen kesätauon pitämisestä. Kyllähän luultavasti Pirtti pärjää pienemmälläkin" katteella " vaikka väliin käyjiä ei paljoa pyörisikään. Enempää en voi asiaan sanoa, en katso kuuluvani siihen rooliin, joka "kesätauosta" esityksiä tekee. Kesäreissuhan minullakin mielessä alkaa kukkua. En vielä tiedä koska lähden, antaa nyt ilmojen lämmetä ja rospuuttokelin matkani loppupäässä kuivahtaa.

        Mitenkä vaan tehtäneen, olen kuulolla tai paremminkin katselen ja mukana pyörin jos olen viestitysvälineen kimpussa. Katsotaan ....jatkoja!


      • Huomenta sateiseen sunnuntai aamuun, liput taas liehuu tai ei oikeastaan liehu, surullisen näköisenä roikkuvat tankoa vasten, no kaatuneiden muistoksi salkoon on vedetty, surullinen on ajatus.
        Tuosta tauon pitämisestä, tarkoitin sitä, että jos ei joka päivä pirttiin ehdi, matkojen tai muuten vaan, ei siitä pahastuta.
        Ihan mukava on tätä vähäisempääkin kirjeen vaihtoa on lukea, kiitos vaan uskolliset;)
        Juuri tuollaiset ynnämuun kertomat reissut voi pirtin hiljentää, mutta palaillaan silloin kun sopii ja kai se pirtti nurkankin takaa löytyy.
        Varmaan löytyy heitä, joilla syystä tai toisesta ulkomaailma on sulkeutunut, varmaan nämä keskustelu ketjut antavat mahdollisuuden seurata maailman tapahtumia, vaikkakin pirtissä hyvin arkipäiväisiä juttuja.
        Kun ajattelen sitä sinun tonttiasi ja istutuksiasi Marja-Liisa, niin en ihmettele jos uupunut olet, minä jo kyykkiessä noiden tomaattien ja kukkasten kanssa tässä parvekkeella.
        Kauan ei jaksa kyykkien hommia tehdä.
        Valmista alkaa olla, tänään vielä muutan tomaatit astioihin, kun muistelin, että tukikepit tarvitsevat, istutussäkissä ei kepit pystyssä pysy.
        Minulla on äidin vanha leipätiinu, sääli laittaa siihen kasvia, mutta kun ei muutakaan käyttöä ole, onhan se ihan kunniakkaassa tehtävässä, jos tomaatit saa kasvamaan;)
        Kyllä ne poliitikot tarkasti toisten erheisiin tarttuvat, hyvä olisi muisti olla, ettei tuollaisiin ansoihin lankeaisi.
        Katsotaanpa miten tuleva hallitus muistissa pitää ne vaalilupaukset, taitaa kaikki vaan" isänmaan" etuun tarttua, jos joutuvat perumaan puheitaan.
        No onhan meillä ainakin yksi köyhien puolesta puhuja, sinnikäs tahtonsa pitävä Soini, eipä hätää;)
        Minun sympatia ei näiden liipattujen kavereiden puoleen kallistu, kukkopojilta tuntuvat, olkootkin sitten miten taitavia ja osaavia tahansa, kokemus puuttuu, sanotaanko "korvan takaiset märkinä" vanhan kansan sanonta tämäkin.
        Asiat ei luista vain sormia napsauttamalla, monenlaista tarvitsijaa löytyy tarpeineen.
        Katsellaanpa mitä päivä tarjoilee, ainakin noiden parveke hommien kanssa puuhastelen, iso on parveke, mutta alkaa järjestelyä vaatia, kun kaikkea on paljon, hyvää sunnuntai päivää, keksikää kivoja asioita, niin mieli virkeänä pysyy;)
        Taas tuli liian paljon kirjoitusta, uusi kirjautuminen tarvittiin,,,,,


      • Noista politiikoista, eihän he yksin saa läpi lupauksiaan mitä ajavat, kokonaisuuden harkinta siinä tulee kuvaan, ennenkuin päätökset syntyy. Harmittelutkin syrjään jääneiltä sieltäkin purkautuu läpi kitkerissä puheenvuoroissa, mutta mitäs siitä, ikävää luettavaa se on joka taholla.
        Aika hiljaista on koko palstalla, ilmeisesti alkava kesä saa mielenkiinnon suuntautumaan ulos aurinkoon ja ihmisiin, mikäs sen mukavampaa! Paistoin pieniä lihapiiraita iltapäivällä, ja laitoin mukaan pakastevihanneksia ja juustoviipaleen, siinä kuittasinkin päiväaterian maidon kanssa. Samalla uuninlämmöllä merimiespihvipadan kypsyttelin, eipä tarvitse alkuviikolla miettiä sapuskoitaan:D Vaatekaapit onkin vuorossa nyt, ihan kiva karsia vain hyvät käyttövaatteet, loput saakin mennä iloiseen!

        Päivien iloa ja vointeja!


      • Kesän merkkejä tutkiskellessa päivääni kulutin. Vakijuttuni on kiertää Kuusijärvi pitkän kaavan mukaan. Ihan sopiva, sateeton keli olikin. Kyllä sielläkin joukkoa pyöriskeli. Jatkona oli kaupungin ponsoroimat yhtyeet, jotka tarjosivat kuunneltavaa. Ihan mielestäni monipuolista musiikkia. Oli kai ajateltu kaikille jotakin.

        Aika luonnollista että ulkoilma puoleensa varsinkin varttunutta väestöä. Sekalaisista ilmoista täytyy tärpit poimia heti kun ilmat suosivat. Niinpä kirjoittelutkin voivat vähentyä. Katsellaan jospa juonessa jotenkin mukana pysytään.
        Täytyy pieni ulkokeikka vielä tehdä kun taas aurinko täysillä porottaa, voin vaikka autossani romuja kokoilla järjestykseen ja siinäpä samalla tulee auringon palvontaakin. Joten hyvää jatkoa ja seuraavaan kertaan!


      • j.hurskainen_
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta sateiseen sunnuntai aamuun, liput taas liehuu tai ei oikeastaan liehu, surullisen näköisenä roikkuvat tankoa vasten, no kaatuneiden muistoksi salkoon on vedetty, surullinen on ajatus.
        Tuosta tauon pitämisestä, tarkoitin sitä, että jos ei joka päivä pirttiin ehdi, matkojen tai muuten vaan, ei siitä pahastuta.
        Ihan mukava on tätä vähäisempääkin kirjeen vaihtoa on lukea, kiitos vaan uskolliset;)
        Juuri tuollaiset ynnämuun kertomat reissut voi pirtin hiljentää, mutta palaillaan silloin kun sopii ja kai se pirtti nurkankin takaa löytyy.
        Varmaan löytyy heitä, joilla syystä tai toisesta ulkomaailma on sulkeutunut, varmaan nämä keskustelu ketjut antavat mahdollisuuden seurata maailman tapahtumia, vaikkakin pirtissä hyvin arkipäiväisiä juttuja.
        Kun ajattelen sitä sinun tonttiasi ja istutuksiasi Marja-Liisa, niin en ihmettele jos uupunut olet, minä jo kyykkiessä noiden tomaattien ja kukkasten kanssa tässä parvekkeella.
        Kauan ei jaksa kyykkien hommia tehdä.
        Valmista alkaa olla, tänään vielä muutan tomaatit astioihin, kun muistelin, että tukikepit tarvitsevat, istutussäkissä ei kepit pystyssä pysy.
        Minulla on äidin vanha leipätiinu, sääli laittaa siihen kasvia, mutta kun ei muutakaan käyttöä ole, onhan se ihan kunniakkaassa tehtävässä, jos tomaatit saa kasvamaan;)
        Kyllä ne poliitikot tarkasti toisten erheisiin tarttuvat, hyvä olisi muisti olla, ettei tuollaisiin ansoihin lankeaisi.
        Katsotaanpa miten tuleva hallitus muistissa pitää ne vaalilupaukset, taitaa kaikki vaan" isänmaan" etuun tarttua, jos joutuvat perumaan puheitaan.
        No onhan meillä ainakin yksi köyhien puolesta puhuja, sinnikäs tahtonsa pitävä Soini, eipä hätää;)
        Minun sympatia ei näiden liipattujen kavereiden puoleen kallistu, kukkopojilta tuntuvat, olkootkin sitten miten taitavia ja osaavia tahansa, kokemus puuttuu, sanotaanko "korvan takaiset märkinä" vanhan kansan sanonta tämäkin.
        Asiat ei luista vain sormia napsauttamalla, monenlaista tarvitsijaa löytyy tarpeineen.
        Katsellaanpa mitä päivä tarjoilee, ainakin noiden parveke hommien kanssa puuhastelen, iso on parveke, mutta alkaa järjestelyä vaatia, kun kaikkea on paljon, hyvää sunnuntai päivää, keksikää kivoja asioita, niin mieli virkeänä pysyy;)
        Taas tuli liian paljon kirjoitusta, uusi kirjautuminen tarvittiin,,,,,

        Jonkun pitäisi minullekin näyttää miten kirjaudutaan uudelleen kun viesti ei lähde. Joudun poistumaan palstalta.
        Tulee ihmeellisiä komentoja ylläpidolta?, asiaa on jo käsitelty eli kaikki on jo loppuun puhuttu.

        "Varmaan löytyy niitä, joilta ulkomaailma on sulkeutunut". Itseltäkin on sulkeutumassa. Sitä hakee jotakin "ekolokeroa", jossa voi tilkuttaa omista pienistä, yhä kapenevista elinkuvioistaan.
        Itsellä oli selvä käännekohta v.2010, jonka jälkeen itse huomasi, että toimintatavoissa, arjessa selviämisestä on tullut haastavampaa.
        Sitä itse uskoi, että tilapäistä tämä taantuma on. En enää usko; vapaa pudotus jatkuu.


      • Huomenet tähän Erkin päivään, sataa ja lämpöä nuukasti, viisi astetta, mutta senhän pitäisi tietää lämmintä kesää.
        Haudalla pitäisi mennä käymään, nimipäivä kukkaset viedä, kun tuo sade vähän taukoa pitäisi.
        Eletään tässä" sisämaailmassa" hurskainen ja ei anneta periksi.
        Vaivoja tulee, kipujakin, mutta elämän maku vielä meissä oleilee, sitä vaan yritetään yllä pitää ja toivoa samalla hieman paremmasta.
        Hankala tuo viestin lähettäminen, minä painan viestin tuolta miinuksesta alas ja otan uudelleen pirtin ja sitten viestin palkista, minun on kyllä myös kirjauduttava, en tiedä miten rekistöröimätön sen sitten tekee?
        Ynnämuulla on runsaasti tarjolla vaikka minkälaisia kulttuuri tapahtumia, ei meillä täällä ole.
        Eipä taida korpeen lähtö vielä innostaa, pysyvämpää kesää kaipaa se matka?
        Ruokia valmiina on minullakin pakkasessa, mukava sieltä ottaa ja kun intoa taas ilmaantuu teen lisää.
        Eipä tässä tämän kummempaa, sadetta ikkunasta katselen eiköhän iltaan päästä tänäänkin;)


    • Aamupäivää.

      En tiedä mihin lie hurahtanut muutama päivä;)

      Kyllästyin kun HYVÄT juttuni meni bittitaivaaseen.;))

      Erkki einettä antaa,niinhän taisi vanhat sanoa.

      On jaksanut meilläkin vettä roiskia.
      Eilinen päivä oli aurinkoinen,mutt turkasen kylmä ja kova tuuli.

      Yritän taas.
      näkyillään...
      en muka ole kirjaurunut ihan selvästi on nimmarini tuossa.

    • Voihan karrrrrrviaismarrrrrjat!

    • Niin siinä kävi, että taas meni minne menikään kirjoitukseni.
      Terveisiä vain kaikille!

    • Kevätemmikki

      On se oma kohtaisesti kojettuna kurja asia kun kirjotus ei tulekkaan .
      Mutta pitää vaan ajatella että ei se maailmoja kaada. Että minä en ole niin tärkee.

    • Risukukko

      Iltapäevee pirttiläeset!

      Oekeen pitj tarkistoo, mitenkä kaavan siitä on, ku oon viimeks räntännä tekstijä näelles sivuloelle. En ies kehtoo maenita, on siitä jo sev verra aekoo.. Vuan aeka aekoo kutakii, niihän sitä on joskus sanottu.
      Eepä meenoos selevität tuo ilima ollenkaa, ee aenakaat tänä päevänä, vettä on sattoot tihhuuttanna pitkin päevee. Nythän tuo näätästää helepottava, taejetaal lähtee pihatöelle. Meellä on tuossa taloj ja kavuv välissä ikivanahat kottikärrit, kukkapenki asemoo on erräättii vuojet jo merkanna. Siihe ostettii 6 markettoo, vaaleenpunasija, pitänöö lähtee istuttammaa paekollee, uutta multoo on varmaal lisättävä vähä.
      Kyllä minä aenaeh haluvan kirjutellak kesälläkkii, mukavav kuulla ja lukkee aatoksija toesilta kavereilta. Luppoon olla vähä ahkerampi ku täsää päevänä muutamana.
      Taetaa tuolla "lapijomies" jo ootella. Mukavoo alakanutta viikkoo ja ens viikol loppuna jo pitäsj olla lämpösempöö, toevotaan nii!!!! paulamaria

      • Vielä hassummmaksi menee! Nyt kävi niin että näytölle tuli: Ei ole yhtään keskustelua käynnissä. Siinäpä sitten tuhrin kirjoitukseni vaikka näin ei ole käynyt pitkään aikaan. Täytyy myöntää että koppaani ottaa!

        Yritän tämän pätkän sorhata lähtöön...ties minne?


      • ynnämuu kirjoitti:

        Vielä hassummmaksi menee! Nyt kävi niin että näytölle tuli: Ei ole yhtään keskustelua käynnissä. Siinäpä sitten tuhrin kirjoitukseni vaikka näin ei ole käynyt pitkään aikaan. Täytyy myöntää että koppaani ottaa!

        Yritän tämän pätkän sorhata lähtöön...ties minne?

        Näin on käynyt että kommellukset pahenee. Selasin myös polittiikkasivut. Sama juttu: Ei yhtään keskustelua! Olkoon tässä tällä kertaa.


    • Iltaa vaan minäkin pienen viestin, yritin lähettää, ei mennyt en muka ollut kirjautunut.
      Joten koittakaa pärjätä. ehkä tässä terveiseni.

    • ka-titteli-leija

      Mitäs täällä puhutaan,,lopetetaanko tämä pulju. No ei enää paljoa vieroitusoireita tule kun lopetusta on tullutkin jo jonkin aikaa harjoiteltua.
      Tässä on palstaa kulutettu kymmenen vuotta tai joillakin hieman vähemmän niin ikääkin on samalla lisää tullut eli ollaankin jo 70 ja moni on tippunut joukosta pois. Minusta tuntuu että toistoiksi viestini tulevat jos jatkan. Ei synny mitään uutta enää. Nyt taidan olla jo väsynyt joten peiton alle ja tutumaan.

      • Huomenta edelleen vaan sateiseen aamuun, mieli meinaa sään mukaan alavireiseksi käydä.
        Eipähän minulla mitään huolta, mutta kun ajattelee niitä tulva vahinkoja mitä taas on tulossa ja maanviljelijöiden osalle myös sateet pahaa tekee, ja siitä se sitten kuluttajankin kukkaroa kopaisee.
        Ei nyt puljua kiinni olla laittamassa, yritin vaan sanoa, että jos ei joka päivä intoa riitä, käydään harvemmin ja hartaasti;)
        Kesällä on niin paljon kaikenlaista, mutta jos kesä sateisena kulkee, jää aikaa kirjoitteluunkin, siis jokainen kiireiden mukaan.
        Tänä aamunakin oli tyhjä palsta, samoin illalla, kun kiinni konetta laitoin, ei hyvältä näytä tämä Suomi24 :tila
        Onko nämä kuuluisiksi tulleet "insinöörit" tai tämän alan osaajat tietonsa ja osaamisensa kadottaneet?
        Komea on varmasti kotikärrysi Paulamaria ja muutenkin pihasi, onhan jo vuosia hoidettuna ollut, miten kauan talo onkaan pystyssä ollut?
        Sinnikkäitä yrittäjiä olette kaikki, harmittaa ketjun puolesta, kun näin huonosti kohtelevat, luulisi jo aika päiviä kuntoon saaneet, onhan nämä vaikeudet jo kestäneet.
        Mitenhän tässä voisikaan uutta uskoa antaa, pelkkä sanonta " kyllä se siitä" on kulunut sekin.
        Katleija, eihän tämä muuta ole kuin toistoa itse kullakin, mutta joskus voi löytyä joku viesti/sana mikä piristää ja iloa antaa, yritetään niitä vaan viljellä.
        Eihän sitä tiedä kanssa ihmisien elämää, joskus voi vaikka ilahduttaa kirjoituksellaan, pienestä se joskus on kiinni.
        Nyt päivään alan laittautua, pankkiasiat on hoidettu, ja nyt voin mennä vaikka jotakin ostelemaan, ei vaineskaan, eilen jo tuhlasin tarpeeksi.
        Tyttären kanssa kauppoja kierreltiin, parvekkeen tuoleihin uudet tyynyt löytyi, ja muuta pientä sievää, jopa vaatekauppaan eksyttiin ja valkeat farkut sieltä mukaan lähti.
        Sellainen sitä minäkin vaan olen, että itseäni joskus hemmottelen, tingin sitten jossakin;)
        Kalliiksi tulee nuo tyttären vapaa päivät, hän aina saa kukkaron nyörit aukaisseeksi;)
        Osti kyllä itselleenkin.
        Sateen pitoa nyt vaan kaikille, jos päivä paistaa, siitä iloitkaa.


      • Unohtui Katleijalle sanoa, että mitäs sitä ikää mielessä pitämään, elämää on paljon eletty, paljon koettu, siksihän jotain sanottavaa joskus löytyy.
        Ollaan vaan hyvillään kun tätä tietokonetta osaamme käyttää(jotenkin), eipä kovin kauan ole siitä, kun meidän vanhemmat olisivat aivan ymmällä näistä hommista olleet, ei heillä ollut mahdollisuuksiakaan tämän laatuisaan kirjoitteluun.
        Ikä on vaan numeroita, mieli on kuin viisitoista vuotiaalla;) ( melkein)


      • kat-leija
        SkillaN kirjoitti:

        Unohtui Katleijalle sanoa, että mitäs sitä ikää mielessä pitämään, elämää on paljon eletty, paljon koettu, siksihän jotain sanottavaa joskus löytyy.
        Ollaan vaan hyvillään kun tätä tietokonetta osaamme käyttää(jotenkin), eipä kovin kauan ole siitä, kun meidän vanhemmat olisivat aivan ymmällä näistä hommista olleet, ei heillä ollut mahdollisuuksiakaan tämän laatuisaan kirjoitteluun.
        Ikä on vaan numeroita, mieli on kuin viisitoista vuotiaalla;) ( melkein)

        Heh, tulipahan alakuloista tekstiä illalla näpyteltyä, ihan SkillaNkin huolestui. Luin että oli tullut jotain tekstiä ettei yhtään viestejä ole ja joku kirjoitti ikäpalstan lopettamisesta. En ole ihan jyvällä palstasta kun en ole ehtinyt seurata.
        Kauhian väsynyt olin ja kun sänkyyn kaaduin uni tuli heti.
        Joskus kun tulee vaikeita asioita eteen, niin silloin minä ainakin tämän ikäni syyksi panen sen että kestokyky on huonontunut noita vastaanottamaan.
        Onneksi entinen nopea palutumiskyky on tallella, jotta eteenpäin vaan
        Muuten olen samaa mieltä että ei siitä iästä kannata alvariinsa valittaa.
        Tämä aamupäivä on mitä kaunein ikkunasta ulos katsellessa. Siispä lähden Aurajoen rannoille ajelemaan. Siellä kukkivat kirsikkapuut. Turku sai lahjoituksena viisi vuotta sitten 300 kirsikapuuta, jotka istutettiin pitkin Auran rantamia ja ovat taas kukass
        hei taas


      • j-hurskainen-
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta edelleen vaan sateiseen aamuun, mieli meinaa sään mukaan alavireiseksi käydä.
        Eipähän minulla mitään huolta, mutta kun ajattelee niitä tulva vahinkoja mitä taas on tulossa ja maanviljelijöiden osalle myös sateet pahaa tekee, ja siitä se sitten kuluttajankin kukkaroa kopaisee.
        Ei nyt puljua kiinni olla laittamassa, yritin vaan sanoa, että jos ei joka päivä intoa riitä, käydään harvemmin ja hartaasti;)
        Kesällä on niin paljon kaikenlaista, mutta jos kesä sateisena kulkee, jää aikaa kirjoitteluunkin, siis jokainen kiireiden mukaan.
        Tänä aamunakin oli tyhjä palsta, samoin illalla, kun kiinni konetta laitoin, ei hyvältä näytä tämä Suomi24 :tila
        Onko nämä kuuluisiksi tulleet "insinöörit" tai tämän alan osaajat tietonsa ja osaamisensa kadottaneet?
        Komea on varmasti kotikärrysi Paulamaria ja muutenkin pihasi, onhan jo vuosia hoidettuna ollut, miten kauan talo onkaan pystyssä ollut?
        Sinnikkäitä yrittäjiä olette kaikki, harmittaa ketjun puolesta, kun näin huonosti kohtelevat, luulisi jo aika päiviä kuntoon saaneet, onhan nämä vaikeudet jo kestäneet.
        Mitenhän tässä voisikaan uutta uskoa antaa, pelkkä sanonta " kyllä se siitä" on kulunut sekin.
        Katleija, eihän tämä muuta ole kuin toistoa itse kullakin, mutta joskus voi löytyä joku viesti/sana mikä piristää ja iloa antaa, yritetään niitä vaan viljellä.
        Eihän sitä tiedä kanssa ihmisien elämää, joskus voi vaikka ilahduttaa kirjoituksellaan, pienestä se joskus on kiinni.
        Nyt päivään alan laittautua, pankkiasiat on hoidettu, ja nyt voin mennä vaikka jotakin ostelemaan, ei vaineskaan, eilen jo tuhlasin tarpeeksi.
        Tyttären kanssa kauppoja kierreltiin, parvekkeen tuoleihin uudet tyynyt löytyi, ja muuta pientä sievää, jopa vaatekauppaan eksyttiin ja valkeat farkut sieltä mukaan lähti.
        Sellainen sitä minäkin vaan olen, että itseäni joskus hemmottelen, tingin sitten jossakin;)
        Kalliiksi tulee nuo tyttären vapaa päivät, hän aina saa kukkaron nyörit aukaisseeksi;)
        Osti kyllä itselleenkin.
        Sateen pitoa nyt vaan kaikille, jos päivä paistaa, siitä iloitkaa.

        Eilen illalla netin keskustelusivuilla vallitsi "ei yhtään viestiä valittu" ilta.
        Oliko kyseessä häiriö, kokeilu vai mikä? Musiikkia kuuntelin yotubesta kuten ennenkin.

        Tänään kaikki näyttää olevan jotenkin entisellään. Yksi viesti ei lähtenyt, toinen lähti kai sinne bittiavaruuteen toisten joukkoon.
        Näyttäisi olevan 9 astetta. Tuuli vaihteeksi heikkoa tällä kertaa. Hyvin sain nukuttua viileässä 18 lämmössä.
        Testasin vielä. Päivätorkutkin jo otin. Sanotaan että matalapaineen aikana paremmin nukuttaa. Päivän touhuun tästä vaan kun Melperi sotaan.


      • EIne_OLE_insinöörejä_vaa
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta edelleen vaan sateiseen aamuun, mieli meinaa sään mukaan alavireiseksi käydä.
        Eipähän minulla mitään huolta, mutta kun ajattelee niitä tulva vahinkoja mitä taas on tulossa ja maanviljelijöiden osalle myös sateet pahaa tekee, ja siitä se sitten kuluttajankin kukkaroa kopaisee.
        Ei nyt puljua kiinni olla laittamassa, yritin vaan sanoa, että jos ei joka päivä intoa riitä, käydään harvemmin ja hartaasti;)
        Kesällä on niin paljon kaikenlaista, mutta jos kesä sateisena kulkee, jää aikaa kirjoitteluunkin, siis jokainen kiireiden mukaan.
        Tänä aamunakin oli tyhjä palsta, samoin illalla, kun kiinni konetta laitoin, ei hyvältä näytä tämä Suomi24 :tila
        Onko nämä kuuluisiksi tulleet "insinöörit" tai tämän alan osaajat tietonsa ja osaamisensa kadottaneet?
        Komea on varmasti kotikärrysi Paulamaria ja muutenkin pihasi, onhan jo vuosia hoidettuna ollut, miten kauan talo onkaan pystyssä ollut?
        Sinnikkäitä yrittäjiä olette kaikki, harmittaa ketjun puolesta, kun näin huonosti kohtelevat, luulisi jo aika päiviä kuntoon saaneet, onhan nämä vaikeudet jo kestäneet.
        Mitenhän tässä voisikaan uutta uskoa antaa, pelkkä sanonta " kyllä se siitä" on kulunut sekin.
        Katleija, eihän tämä muuta ole kuin toistoa itse kullakin, mutta joskus voi löytyä joku viesti/sana mikä piristää ja iloa antaa, yritetään niitä vaan viljellä.
        Eihän sitä tiedä kanssa ihmisien elämää, joskus voi vaikka ilahduttaa kirjoituksellaan, pienestä se joskus on kiinni.
        Nyt päivään alan laittautua, pankkiasiat on hoidettu, ja nyt voin mennä vaikka jotakin ostelemaan, ei vaineskaan, eilen jo tuhlasin tarpeeksi.
        Tyttären kanssa kauppoja kierreltiin, parvekkeen tuoleihin uudet tyynyt löytyi, ja muuta pientä sievää, jopa vaatekauppaan eksyttiin ja valkeat farkut sieltä mukaan lähti.
        Sellainen sitä minäkin vaan olen, että itseäni joskus hemmottelen, tingin sitten jossakin;)
        Kalliiksi tulee nuo tyttären vapaa päivät, hän aina saa kukkaron nyörit aukaisseeksi;)
        Osti kyllä itselleenkin.
        Sateen pitoa nyt vaan kaikille, jos päivä paistaa, siitä iloitkaa.

        Ei ne mitään insinöörejä ole, ammattikoulun poikia on otettu meidän palstat kuntoon panemaan. Eivät ihan onnistuneet.


    • Päevee vuan.

      Tiällä on ihan uus immeinen,ainakin tuntuu siltä ;))

      Olin hierojalla mankeloitavana ja sitten vielä "karvarilla"kutreja hoidettiin.
      Niin jotta tuntuu kuin olisin IHAN nuus ;))

      Pilvinen on ilma ja yrittä välillä vettä roiskia.
      Katotaan lähtöökö tämä sepustukseni.
      näkyillään...

    • Ihme kumma läks se.

    • Puskasuleima

      Päivää vaikka paistyaaki! Ja komeesti!
      Tiärreunan nurmikkoo koristaa voikukkair rivit.
      Ei voi muuta sanoo ku et Suamen suvi on kaunis sillon ku se on kaunis.

      Kaunist suvipäivää kaikille!
      Toivottaa omast ja Venlastiinam pualest Puskasuleima.

      • kat-leija

        Ajoin tuonne joenrantaan ja näin tuomenkukkia ja päärynäpuun joka oli täydessä kukassa, samoin joen rannan kirsikkapuissa kukat. Kahvit nautin Auransillan vierellä Paavon cafekioskilla ja otin nuamalle aurinkoo.
        Keväästä ja kukkasista laulaa Olavi Virta v:lta -53. Ikinä en ole tätä laulua kuullut.
        https://www.youtube.com/watch?v=CfD5JeKHFFc


      • kat-leija

        Jos hiukankin viivyttelet viestin lähettämisen kanssa väittää ynnälaskun vääräksi. Kaikenlaisia temppuja systeemi harrastaa.


    • uskoiskohan

      Ei vielä ole annettu potkuja palstan "korjaajille" näköjään. Aamulla taiteilin jutun ihan fakta asiaa. Josta seurasi kysymys tahdotko poistua tältä sivulta. En tahtonut. Joka kerta kun yritin rekattuna lähettää singahti tuo teksti esille. Sitä kissahiiri leikkiä sitten aikamme leikitttiin ja minä huonompana hävisin.
      No, kuluuhan se aika noinkin. Olenkin laittanut 3 huushollia kesäkuntoon. jos joku ihmettelee missä olen ollut : siivonnut komeroita pyyhkinyt hyllyjä, pessyt ikkunoita, luutunnut lattioita, selvitellyt kaikenlaista joutavaa mitkä ei enää kelpaa kenellekkään onhan näitä tekemisiä kaikenlaisia.
      Huvittavaa että aikoinaan kun jäin eläkkeelle 15 v. sitten , rakkaat työkaverit sun muut ystävät huolestuivat, miten ihmeessä saan aikani kulumaan.
      Enempi voisi huolestua ettei aika riitä kaikkeen mihin tahtoisi.
      Nyt pakko kokeilla laskeeko ne ammattikoulun pojat meikäläistä pirttiin ollenkaan.... kivaa päivänjatkoa kaikille ja terkut tasapuolisesti .

      • Aurinkoista iltapäivää!

        Tuttu edellisen kirjoittajan "kaksintaistelu" rekatun tekstin lähettämisestä. Minä poistun suosiolla sivulta. Ensin kyllä otan kopion. Siinä sitten häviää rekkautuminen jota aparaatti ei näe. Sen jälkeen rekkautuminen ja kopion siirtäminen lähetyspaikkaan. Näin se on jotenkin pelannut. Paitsi eilen oli ihan uusi propleema - nyt se on poistunut.

        Tänään kipaisin silmätohtorilla jälkisuinissa. Liialliseen silmien paineeseeni tipat olivat tehonneet. Kaikki kunnossa, tiputus silmiini jatkuu toistaiseksi.

        Kansaa pyöri toripaikoilla hyvin. Kyllä hyvät ilmat hereille pistää. Enää ei ollut kaupungin ponsoroimia ja järjestöjen täydentämiä kulttuuri - pläjäyksiä. Olihan niitä niin paljon ja monessa paikassa etten kaikki edes vilkaissutkaan. Ohjelmatkin olivat malliin,jokaiselle jotakin. Hyvähän se että väliin on kuhinaa.

        Nyt täytyy koettaa olenko jo ajan ylittänyt. Pärjäillään!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Aurinkoista iltapäivää!

        Tuttu edellisen kirjoittajan "kaksintaistelu" rekatun tekstin lähettämisestä. Minä poistun suosiolla sivulta. Ensin kyllä otan kopion. Siinä sitten häviää rekkautuminen jota aparaatti ei näe. Sen jälkeen rekkautuminen ja kopion siirtäminen lähetyspaikkaan. Näin se on jotenkin pelannut. Paitsi eilen oli ihan uusi propleema - nyt se on poistunut.

        Tänään kipaisin silmätohtorilla jälkisuinissa. Liialliseen silmien paineeseeni tipat olivat tehonneet. Kaikki kunnossa, tiputus silmiini jatkuu toistaiseksi.

        Kansaa pyöri toripaikoilla hyvin. Kyllä hyvät ilmat hereille pistää. Enää ei ollut kaupungin ponsoroimia ja järjestöjen täydentämiä kulttuuri - pläjäyksiä. Olihan niitä niin paljon ja monessa paikassa etten kaikki edes vilkaissutkaan. Ohjelmatkin olivat malliin,jokaiselle jotakin. Hyvähän se että väliin on kuhinaa.

        Nyt täytyy koettaa olenko jo ajan ylittänyt. Pärjäillään!

        Ihan pitää kehaista, että hyvin kävi! Aparaatti näki nyt kirjautumisenikin.


    • Aurinkoista päivää vaan pirttiin, luulen kevään parhaan päivän olevan meneillään. Lämmintäkin taitaa tuo17 astetta levan. Ihmekkin tapahtui, teimme kaverini kanssa ainakin kilometrin lenkin. Minä ominavuin liikuin, kaverri työnsi rollaattoria. hyvin meni, kotiin tullessa poikkesimme vielä kaupassa.
      On tullut tavaksi vain lyhyesti kertoilla toilailustaan, kahden sormen systeemi ei kovin joutuisa ole.
      Tuo hallitusneuvottelut, ei niistä saa vielä mitään selvää, täytyy koko paketti, ehkä sitten voi sanoa oman mielipiteen.
      Elikä lyhyesti virsi kaunis.
      Tosin kuuntelin vain sitä katleijan linkiltä sitä Olavi Virtaa. Pakko painaa lähetä nappia.

    • Ruiskukko

      Kaunista iltaa!

      Onpa ollut meillä aivan ihanan aurinkoinenn päivä. Ulkona on oltu paljon, perunat pantiin maahan, 4 lyhyttä riviä, kunhan nyt makuun pääsee. Vihreä väri luonnossa lisääntyy viileästä säästä huolimatta, alkaa olla herkullisimmillaan tuo luonto.

      Toisen raparperikiisselin keitin eilen ja nyt herkuttelin vaniljaisen kerman kanssa, ai että oli namia. Marjapensaat ovat ihan kuivillaan kukkia, samoin kirsikkapuut, toin muutamia oksia maljakkoon.

      Aamulla oli alle 10 astetta, mutta sitten puolen päivän jälkeen alkoi aurinko lämmittää, on ollut n.14 astetta. Näin neitoperhosen ihan tuossa pihalla, viipyili hyvän tovin.

      Tänä itana on ihan pakko seurata semifinaalia Euroviisuista. Aika jännää!

      Ulkona on ihan tyyntä, saapa nähdä, millainen yö tulee. Nyt sanonkin:Hyvää yötä ja kauniita unia!!! paulamaria

    • Ruiskukko

      Hävis kun p u Saharaan. En ala.

    • Ruiskukko

      Löytyi takaisin.

    • Neeasa

      Tervehdys pirttiläiset! Kauniit farkut SkillaN osti, hetipä rupesi minunkin sellaisia
      mieli tekemään!
      Aika kiitää, eipä paljon ehdi Pirtissäkään pistäytyä. Nuo puutarha hommelit nyt taas ajan vie, vaikka ei niin suuren suuri kasvimaakaan ole.

      Porkkanat ja punajuuri, sekä maustekasvit on kylvössä, myös osa perunaa.
      Nyt ei jäänyt sipulille tilaa, kun porkkanaa tuli melko paljon, harmi.

      Kylvinköhän porkkanaa siksi noin paljon, kun kaivoin komerosta kauan käyttämättömänä olleen yleiskoneen esiin ja se nopeasti porkkanat raastoi,
      olen jotenkin ajatellut, että se on työläs käyttää, ja siksi jättänyt sen hyllylle makaamaan, mutta eipä ollenkaan.

      Konsertissakin ehdimme käymään, myös eräs muu tilaisuus piristi kummasti!

      j. hurskaisen jutut saa aina nauramaan, ovat hauskoja "lohkaisuja"!

    • j.hurskainen_

      Eilen, pilvisenä päivänä lämmittämättömässä talossa sai kaikki talvikamppeet pitää päällä.
      Lämpöpumppu kyllä lämmittää pienen talon jos sitä käskee. Pistää kyllä mittarin vilkuttamaan muutakin kuin terveisiä ja hyvä toukokuuta.

      Tietenkin silkkaa laiskuutta kun puita olisi pellillä vuoratusaa lootassa olisi ollut. Niin ja säätiedotus on luvannut viikon ajan pian lämpenevää.
      Tänään sitten jo 21, mut yhä villapaitaa, toppaliiviä tarttee olla fölissä.

      Maanviljelijätkin huolissaan kun pitäisi olla jo peltotöissä ja maa on kylmää ja märkää.
      Lapin tulvatilanne kuitenkin on laukeamassa kun vesi laskee ja asuintalojen persuukset eivät kastu.
      Mukavata toukokuun loppua ihmiset. Kyllä nyt kelpaa pohjolan asukkaiden valossa kylpeä.

    • maheen

      huomenta pirttiin USA:sta,muistaako kukaan minua entinen uzma

      • Huomenta keskelle viikkoa ja olipa yllätys, että uzma vielä meitä muistaa, olet monta kertaa ajatuksissani ollut.
        Olet varmaan kyläilemässä siellä rapakon takana, kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, jospa vielä pirtissä piipahdat toistekin, mukavia tälläiset yllätykset;)
        Nikistä en olisi kyllä tiennyt kuka viestin laittoi.
        Kiva myös tavata näissä merkeissä Neeasa myös, aikaa onkin kulunut kun viimeksi kävit, niin ne kevät työt pitävät ulkoilmassa.
        Tuleehan taukoa, kun kylvökset on maahan saanut.
        Huumori miehiä hurskainen on, sen olen havainnut minä myös.
        Olisko kyse myös pienestä säästämisestä tuon lämpimän saannin kanssa, mikä tietysti on hyvä asia sekin ja kun vaatetta riittää, sopii olla laiskakin;)
        On se niin paljon etelämpänä se Turku, ei täällä mikään puu vielä kuki, mutta toivossa ollaan, saa nähdä kukkiiko nuo tuomipihlajat jo tänä kesänä tässä naapuri talon pihassa, kun vasta istuttivat.
        Muoria hellitään ja hierotaan, kyllä kelpaa, samaa pitäisi minunkin saada, mutta kun maksaa mokoma ja muita menoja on, niin kuin nuo farkutkin ihan yllätyksenä tuli.
        Valintojahan ne on, ostin Sievin kengätkin, ei niin kauniit, mutta pakko on tyytyä, kun käpälät ei muuta hyväksy, turhamainen vähän olen, nättiä pitäisi, mutta, mutta,,,
        Mukavaa että silmäsi on kunnossa ynnämuu, huomattavasti mukavampaa on kun näkö pelaa, kiitollinen siitä saa olla, autolla ajokin onnistuu.
        Yhtä mukavaa on tuo liikkuminen ja kaksin sekin onnistuu, vaikka rollaatori kaverina onkin, onhan kävely kivaa, kun juttukaveri on vieressä ja vielä se oma rakas;)
        Raparperi kiisseli tuoreesta raparperistä veden kielelle tuo, on minulla pakkasessa mehuna, suurempaan himoon siitäkin makunautinnon saa.
        Kun on ahkerana ehtii sitä monta huushollia kuntoon laittaa, kuten kerroit "uskoisikohan" viestin laittaja, arvailin kuka lienet aavistelen kyllä, mutta huono olen tulkitsemaan , onko sillä niin väliäkään, kunhan juttua tulee;)
        Vai ammattikoulun pojat asialla onkin, helppo uskoa, kyllä on taas vaikka mitä hassua ollut, milloin tyhjä sivu ja tämä lähettäminen temppuilee edelleen, saapa nähdä miten nyt onnistun, aikaa meni paljon kirjoittamiseen.
        Lyhyesti loppuun, kaunista aurinkoista säätä, täällä meilläkin sellainen ilmiö on päällä.
        Voi mennä pari aamua ilman viestiä, mutta muistakaa toiset viestejä laittaa;)
        Niinhän siinä kävi, että uusi kirjautuminen, milloinkahan tuo lähtisi niin kuin ennen, hohhoijaa.


      • maheen

        minnehan vastaukseni katosi? olen nyt leski vuoden ajan mieheni kuolemasta,asun tyttarellani toistaiseksi,lisaa aamulla tuleekohan amakaan perille.


    • maheen

      Skillan olen nyt leski,ollut jo 1v,asun toistaiseksi tyttarellani taalla jenkkilassa ja mietin mita seuraavaksi,poikani perheineen muuttaa myos tanne heinakuussa,nain elama meita heittelee,onneksi on lapsia ja lastenlapsia,toivottavasti ens kesana viela kerran paasen Suomessa kaymaan.Uudet asetukset taas taalla onneksi hyvaksyi taman nimimerkin entista ei, uzma eli maheen

    • Ramoona_

      Terveiset asuntoautoreissulta .Tällä kertaa ajelimme Hollannin ja Pohjois-Ranskan kautta Saksaan Reinin laaksoon, jossa olikin melkein 30 asteen helteet. Museoita , linnoja ja kirkkoja tietysti aina tutkitaan, mutta parasta matkan antia ovat aina vaihtuvat maisemat, puistot ja arboretumit. Minä kukkahulluna saan aina sielunravintoa näillä matkoilla ylenpalttisesti. On mukavaa mennä kesää vastaan etelämmäs, nähdä puiden ja muiden kasvien kukinnat, pohjoiseen tullessa saa tulla taas kevättä kohti. Värikkäimmät kuvat näppäilin Hollannin tulppaanipelloista ja Keukenhofin puistosta sekä Pohjois-Saksan rhododendron-puistoista, jotka ovat nyt upeimmillaan.

      Pyykkikone pyörii ja samoin mielessäkin matkaelämykset vielä yhtenä mylläkkänä. Oma vuode tuntuu taas ihanalta, vaikka hyvin nukutti asuntoautossakin, kun käveltiin päivittäin valtavat matkat. Ruohonleikkuri pääsi heti töihin ja tänään käyn kukkapenkkieni kimppuun, tulppaanit näyttävät pieninä ryhminäkin ihanilta, vaikka Keukenhofin puistossa niitä oli varmaankin satatuhatäärin mitä mielikuvituksellisimpina värisävyinä ja valtavina ryhminä. Käykää ihmeessä siellä kukkaihmiset, siellä on häkellyttävän upea valtaisa orkideatalokin ja kaikkia mahdollisia perennoja omassa rakennuksessaan, liljoistakin oli tehty erivärisiä kaariportteja.

      https://www.google.fi/search?q=keukenhof&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ditcVcykNePOygPUnYGIBQ&ved=0CEAQsAQ&biw=1228&bih=674

      Täällä etelärannikolla maa on vielä viileää, yöt kylmiä, kylvöillä ei ole kiirettä, mutta muutama peruna pitää laittaa harson alle heti. Luumut ja kirsikat aloittelevat kotipihassa kukintaansa, mukavaa että odottivat meitä. :)

      Ihanaa toukokuun loppupuolta ! Terveiset myös uzmalle, olemme ikinörteissä kirjoitelleet.

      • Olipa hyvä etten heti konetta sulkenut, näin pääsin toivottamaan Ramoonan tervetulleeksi kotiin ja ihastelemaan ihanaa linkkiä kukkamerineen.
        Taitaa turha haave olla, että pääsisin niitä luonnossa näkemään, mutta ihana näin hyvän tahtoisesta meille antamasta linkistä, kiitos Ramoona.
        Varmaan kotimaa sittenkin jatkumona paras.
        Maheen, osanottoni miehesi pois menon johdosta, mutta näin se on, vuoro tulee jokaiselle.
        Varmaan sinne lastesi luokse kotisi laitat, eikös kumminkin ole hyvä, että lapset lähellä.
        Olihan se varmaan rakkaaksi tullut sekin maa, missä perheenä asuitte, mutta uutta kohden pakko mennä.
        Toivottavasti Suomi vielä sinun elämäsi kohde on, ainakin lomailun merkeissä, onhan tämä varmaan rakas ja muistoja menneestä monessa asiassa.
        Hyvää jatkoa sinne meren taakse ja jaksamista surussasi.


      • Hei, SkillaN ja pirttiläiset! Ramoonan matkakuvaus nosti mieleeni laulun

        https://www.youtube.com/watch?v=5g7h36f7e_c

        Hollannin läpi olen ajellut matkallani Ranskaan, ja kamera dioineen oli meillä ahkerassa käytössä, tosin mieheni järjestelmäkameran asiantuntijana useimmin kuvaajana.

        Vasta appivanhempien asunnon tyhjäyksen yhteydessä albumeiden runsaus jotenkin vähensi kuvaamisinnostustani.

        Nykyisin kuvaan vain silmieni muistiin, matkalla nautin joka hetkestä tässä ja nyt, parhaat kohdat tallennan "silmieni muistiin".

        Uzmalle ystävälliset terveiseni.
        Lämmin osanotto miehesi poismenon johdosta.


    • Ensinnäkin osanottomme sekä omasta että Laten puolesta Uzmalle.
      Ja sitten sydämellisesti tervetuloa!
      Emme ole Sinua unohtaneet, vaan aina silloin tällöin miettineet mitä Sinulle kuuluu.
      Toivotamme Sinulle hyvää vointia ja sisältörikasta elämää lastesi ja lastenlastesi kanssa.
      Pidämme peukkuja, että toiveesi päästä Suomeen toteutuisi!
      Nytkin täällä on kesä kauneimmillaan.

      • j.hurskainen-

        Veljeni muutti 1970 luvulla Australian kaakkoisosaan Adeleideen, mutta kuoli Brisbanen seudulla leikkauspöydälle.
        Hänen imusolmukesyöpänsä havaittiin liian myöhään. Enää leikkaushoito ei onnistunut.

        Juuri tämä Suomen kesä jäi lähtemättömästi hänen mieleensä. Kävi täällä kaksi kertaa. Hankki asunnonkin vielä Helsingistä, jossa asui ennen muuttoaan ulkomaille.

        En voisi ajatella asuvani juuri Pohjolan ulkopuolella, jos olisi mahdollisuuksi muuttaa loppuvuosiksi Suomesta pois.
        Muuten googletin tuon sanan Suomesta, huteran kielioppitaitoni takia. Sekirjoitetaan, näin isolla.
        Aurinko paistaa ja vaahterakin pukkaa jo lehtiä ja kukannuppuja, lehtipuu kun on. Lähimpiin oksiin ikuunan takana matkaa vain vajaa 5m.

        Tuo kaikki vihreys ja oksien välistä näkyvä sininen taivas on vähintäänkin OK!


    • Taas teki suomi24 tempun..

      Uzmalle laitoin viestin.
      Kiva kun muistat meitä tulehan kertoilemaan lisää

      muori tässä.

      • Vähintäinkin ihan OK päivä tänään ilmatarjoilun puolesta!

        Hienoa kukkamerta oli runsaasti Ramoonan lähettämissä terveisissä. Kyllä kelpasi tuijotella, kiitos näistäkin. Hurskainen jahkailee muuttojen kanssa, tosin ei ole kuitenkaan lähdössä. Minulle asia on selvä, en tee muuttoa ulkomaille, en edes halvemman verotuksen houkuttelemana. Sitäkin kyllä olen joskus harkinnut mutta aivan turhaan. Mielikuvaharjoittelut ja tuttujen tapaaminen ei ole houkutellut. Täällä tossuni pysyvät tukevasti maankamaralla.

        Tärkeintä olikin nyt pistäytyminen lukemassa Pirtin päiväkirjaa ja vähän muutakin. Nyt illanviettooni ja kaikille hyvää olemista!


    • Ruiskukko

      Kaunista iltaa!

      On ollutkin aivan ihana päivä, varmaan alkukesän upein, paitsi on ollut melko kova tuuli. Ja sen tuulen myötä olen tänään eka kerran kuullut tuulen suhinaa koivussa, lehtien kasvettua tarpeeksi kookkaiksi.

      Lämpimät osanottomme suuressa surussasi Uzma, sekä minulta että mieheltäni!. Joka ilta sitä saa kiittää eletystä päivästä ja siitä toisesta ihmisestä jonka kanssa arkeansa saa elää. Otamme Sinut ja perheesi mukaan iltarukoukseemme. Kuinka usein olenkaan miettinyt, mitä Sinulle ja läheisillesi kuuluu. Kuitenkin olemme " kirjetutuiksi" ennättäneet tässä vuosien myötä tulemaan, edes joskus on ollut mukava saada kuulumisia sieltä kaukaa.

      Täällä odotamme kesää, aika paljon on jo oikeasti kesäisiä asioita tapahtunutkin, lämpöä tarvitaan reilusti lisää, ei kuitenkaan niin paljoa kuin viime vuonna samaan aikaan, en voi hyvin niin kuumassa. Tänään olin tuolla yläkerran "ateljeessani" ompelemassa ja laitoin ikkunan auki, kuunnellakseni lintujen laulua. Kuinka ollakaan, siinä oli melkein ikkunan alla koivu ja varmaan siitepölyä sain itselleni, aivastelin taukoamatta yli puoli tuntia. Ja nyt on nokka niin tukossa kuin olla voi.

      Nyt tästä siirryn tuonne makuukammarin puolelle, en aio valvoa yhtään pitempään. Toivottelen raikkaita päiviä teille kaikille. Voikaa hyvin! Paulamaria

      • maheen

        Kiitos Paulamaria osanotostasi ja rukouksista tuli lammin ja turvallinen olo.muisti menee yritan muistella miehesi nimmea on aivan kielenpaassa vaan ei.Kuuntelen Sibeliuksen viulukonserttia radio 1. tabletiltani on tama nykyaika ihmeellista aivankuin istuisin Suomessa.Kaunista kesaa teillekin,Maheen/Uzma


      • Merilii_

        Maheen / Uzma, minunkin olisi pitänyt kertoa
        entinen nikkini Satu / Merilii.
        Hyvää jatkoa sinulle!


      • maheen
        Merilii_ kirjoitti:

        Maheen / Uzma, minunkin olisi pitänyt kertoa
        entinen nikkini Satu / Merilii.
        Hyvää jatkoa sinulle!

        Heippa muistan sinut satu kirjoituksistasi,nyt Meri lii,tanne vastaaminen on vahan outoa en oiken ole viela perilla systeemista,muori 67 viesti ei oo mennyt perille yritan uudestaan.maheen


    • Kyllähän mukavaa on käydä ulkomaillakin, mutta en varmasti muuttaisi mihinkään muualle. On aina ollut kivoja reissut missä olemmekin käyneet, mutta aina on kiva tulla kotiin. Voihan se olla ettemme varmuudella tiedä menemmekö vielä mihinkään, passit kyllä voimassa.
      Päivä mitä hienoin kevtpäivä, totta kuitenkin ei se vielä kesä ole.
      Minäkin katselin Ramoonan kuvia, kyllä ne olivat loisteliaita, kuitenkin kotipihaani laittaisin hiukan vähemmän. Kiitos kuitenkin kuvista olet tehnyt valtavan työn kuvatessasi ne.
      Iltataivas aivan pilvetön ilma ihan tyyni, kuitenkin aamulla saattaa sade yllättää.
      Joten hyvää yötä, nukkukaa hyvin.

      • kat-leija

        Late, kuukleta kuvahaku keukenhof niin saat tuon saman sivun katsottavaksi. Tuota kaikkea sai Ramoona ihailla. Tervetuloa retkiltäsi ja kiitokset terveisistä keväisestä Euroopasta, jossa ollaan jo kesään siirrytty. perässä tullaan.


    • Nukkumattikinko

      OIKEIN HYVÄÄ YÖTÄ!

    • Kiitos, Kat-leija. kyllähän minä eilen katselin niitä kukkatarhoja. Onhan se niin, Hollanti on mailman kukkatarha josta tuodaan kukkia joka puolelle maailmaa. Ihanaa katsella sellaisi kukkavainioita, eihän niitä Suomessa nää.
      Illalla ennustin sadetta, ja niin sitä on aamusta alkaen tullut, eikä vieläkään loppunut.
      Taitaa illaksi kuitenkin poutaantua.
      Täytyy päivällä käydä apteekissa uusimassa pari preseptiä, tulee tarvetta lähiaikoina.
      Sellaista minun elämäni on, lääkkeitä täytyy syödä, nyt vähän vähemmin kuin aiemmin. Toistaiseksi kuntoni kohtalainen.

    • j.hurskainen-

      Katsoin aamulla että oli 14 astetta, mutta enemmin tuo 8 vaikuttaa. Telkkari jo näytti eilen illalla rastaan poikia suut auki ruokaa odottamassa.
      Forecan sääennustekaan ei mitään isoa hyppäystä lämpimämpään lupaile.

      Hyvä puoli kuitenkin, ettei maastopalot asumuksia ole uhkaamassa. Juuri rusakko köpötteli ikkunan takana puistonurmikolla. Etäisyyttä vain kymmenkunta metriä.

      On sitä lähdettävä päivän töihin vaikka ei ihan kova hinku olisikaan. Eipä uskoisi että toukokuustakin enää puolitoista viikkoa jäljellä.

      • Kesän kynnyksellähän tässä ollaan - ainakin kalenterin mukaan. Päiväkin iltapuolella kirkastui.

        Alkaapa mieleeni matkakuume kummitella. Onhan se melkein ulkomaanmatka, kun Pohjois-Karjalan itäkulmalle köryyttelee. Samassa ajassahan Kanariallekin pyyhältäisi. Eipä mökkerölläni runsaita kukkatarhoja ainakaan vielä ole, mutta onhan muuta luontoa ja pientä puuhaa siinä sivussa. Kalastuskin on jotakin joka jaksaa kiinnostaa. Kummasti vain tuntuu mieleni tahalliseen ankeuteen vetävän. Se on erilaista irrottautumista, no radio kyllä tinisee tärkeimmät uutiset ja tiedot vaikka hallitusneuvotteluista. En nyt huomenna vielä lähde, täytyy vielä vähän katsastella ja kuulostella.

        On niin viehkeä aurinkoinen ilta, että täytyypä ulkoistaa itsensä. Ei nyt ole hikisen lenkin paikka. Kunhan patsastelen ulkona ja useinhan sattuu niin että jututtelijakin jostain ilmestyy. Hyvää jatkoa illalle!


    • j.hurskainen-

      Olen ajatellut syksylomaa. Vanhempi velimies täyttää syksyllä täysiä vuosia läntisellä Uudellamaalla. Jos sillä reissulla ajelisi enemmän.

      Liikkeestä ostettu katiskakin on vielä sauhukopin seinällä. Sellainen kudottu versio, ei rautalankamalli.
      K-Marketilla vielä kalatiskikin. Sitä ei kovin eleisesti enää ole. Pakatus kalat ovat kylmätiskissä.
      Savustettua silakkaa, savulohen filettä, myös kokonaisena savustettua. Kyllähän sitä tavallista kassilohen filettäkin voissapaistettuna syö.
      Ainakin jos toisena vaihtoehtona on selkäsauna.

      Ikkunan takana tontinrajana olevassa ojassa oli niin paljon vaahteran kukinnasta johtuvaa keltaista massaa niin että sitä oli sorkittava pois.
      Pohjavesi on pidettävä rakennusten pohjista mahdollisimman alhaalla näin sateisena aikana. Aurinko paistaa. Tuultakin kohtuullisesti ilman alassa.

      Pitkästä aikaa oikean yläraajan kivut antoivat rauhallisesti nukkua kun sain hyvän vinkin, että sitä kipeää puolta pitää voimistelulla illalla rentouttaa.

    • Kuin tilauksesta rupesi aurinko paistamaan, joten pääsen kehumaan, että täällä on mitä kaunein kevätpäivä. Tuuli tosin ottaa mittaa koivujen oksista. Toiseksi jää; oksat vain taipuvat keinahtelemaan mutta lujasti ovat rungossa kiinni.

      • Kyllä aurinko paistaa. Melkeinpä kesäisestä päivästä voi puhua, vihreätä on ja nurmikkojakin on jo leikattu.
        j.hurskaisen mainitsema kudottu katiska on tuttu. Sai myyjä höyräytettyä minut ostamaan. Parina kesänä olen sitä uittanut muutaman päivän kesässä. Joku siinä mättää, lahnoja se kyllä kerää, mutta eihän niitäkään yhtenään viitsi savustaa ja syödä. Harvoin on muuta kalaa siihen ansaan mennyt, vaikka normaali perinteinen katiska on hyvin toiminut. Välipä sillä, riittävästi on kalaa löytynyt.

        Nyt sitten olen jahkailun lopettanut ja aamulla lähden ajelemaan korpeen ja mökkiäni katsastamaan ja katiskat pitää saada veteen. Työpäivän mittainen ajeluhan se on. Saa nähdä kauanko viihdyn, takaraja on kaksi ja puoli viikkoa. Silloin minua tarvitaan täällä.

        Valmisteluhommia ja joogaamista onkin alettava tehdä. Pitäkäähän Pirttiä pystyssä ja oven saranat notkeina! Oikein hyvää kesän alkua teille! (ja myös minulle)


      • Lauantaiaamua, kauniina päivä alkaa vaikka sateilla uhkasivat.
        Oikein onnistunutta matkaa ynnämuu, jos vielä vilkaiset pirttiin, toivotaan kauniita ilmoja matkaasi.
        Kuka sinulle selkäsaunan antaisi hurskainen;)
        Mukavahan se olisi katiskaa nostaa ja saalista tutkia, mutta torilta aina varmemman saaliin saa
        Tuuli heiluttelee puiden oksia, taitaa kumminkin sadetta etsiä, olen kahden vaiheilla, veisinkö matot tuuleen, vai laiskottelisinko.
        Olin kälyn luona pari päivää ja siellä talkoiltiin kasvinmaata, sipulia ja perunaa reilusti, nyt vaan kasvua odotetaan, ehkä talvivarastoni karttuu.
        Kaikkia juureksisia myös laitettiin ja tietysti kukkia.
        Nauratti meitä, kun kaikki jotakin vaivaa pidämme,, mutta hyvä mieli kuitenkin sitten saunan lauteilla oli, kun veimme hommat loppuun.
        Raparperia on valtavasti, kai sitä mehua pitää tehdä, säilyyhän se pakkasessa kauemminkin.
        Nyt jätän koneen ja katson mihin käteni osuu, varmaan maton reunaan ja siitä sitten pölyjen ja muun siivoamisen kimppuun.
        Mukavaa ja kaunista päivää kaikille.


    • Onkohan minut ulkoistettu jo kokonaan ? nyt on neljäs kerta yrittää avata pirtin ovea. Ei pitkiä runoja tule kun ei tiedä liikahtaako oven saranat nytkään.......Päivien päästä olen aina yrittänyt- mutta jos tämä tulee onhan se sen merkki että hengissä heilutaan ja kesästä nautitaan. Kaloja narrataan ja kesäsaunaa lämmitellään. Ollutkin muutama hieno päivä.
      Lämpimät kesäterveiset kaikille ja kiitos hienoista Hollannin kukkameristä.

    • j.hurskainen_

      Meillä jaksoi olla satamatta, vaikka mustia pilvenlonkia nousikin väliin etelän suunnasta. Tuulta pitävää vaatetta piti olla päällä.
      Niin ja aurinkokin väliin paistoi. Tuo tekee tuulen kanssa rusketusta naamaan.

      On sanottu että auringosta syyskuuhun asti riittävästi tärkeää D-vitamiinia niin ettei purkista tartte noita pillereitä napsia.

      Yksinäisyys
      On vaan jotenkin jäänyt taakse aika, että pitäisi lähteä vaikka sukuloimaan. Tuntisin olevani vaivaksi. Aikaisemmatkin kyläilyt harmittaa.
      Tämän säätilan viileyden tunnen hyväksi, yöunikin paremmanlaatuista.

    • Neeasa

      Suomi-Belgia lentopallo-ottelua katsoimme, oikein piti jännittää Suomen puolesta,
      mutta niin vain kävi, että Suomi hävisi, peukuttamisesta huolimatta. Harmi!

      Viime yön on sadellut ja tuuli tuiverti vielä äskenkin, kun aioin pienen lenkin tehdä.
      Ei oikein huvittanut, oli kylmän tuntuistakin. Käännyin suosiolla kotiin päin.

      Ensi viikolla jo tulee lämpimämpää, sitä odotellessa saa vielä villatakkia ulkona
      lenkkipuseron alla pitää.

      Nyt on sauna jo varmaan kuuma, että sinne sitten.
      Hyvää illan jatkoa kaikille pirttiläisille!

    • kati-leija

      Eurovisioiltaa!
      Tuolla on ketju kadonneitako kirjoittajia. Siksi hengissäolon viesti tulkoon, tosin ilmottauduinhan toissapäivänäkin.
      Pirtti on kuitenkin luonnikas paikka helssailla palstaa silloin tällöin.

      Nyt kohta alkaa sitten se kolme ja puolituntinen istunto tuon isomman ruudun edessä. Euroviisut taas katson tavan mukaan, vaikka ei ne enää oikein saa syttymään kun musiikin ja melodisuuden edelle ovat mennet kaikenmoiset showt ja pyrotekniikka. Jos simmut alkaa painua kiinni ennen loppua tallennan ja katson loput huomenna.
      Jospa tuo klo 19 nautittu kahvi pitäisi hereillä ja päiväunetkin tuli otettua. Ei puudu kankut kun on pehmustettu keinutuolin istuin.
      Nyt vaan on niin että itäeurooppalaiset äänestävät toisiaan ja esimerkiksi kaunis San Marinon duoesitys jäi rannalle.

      • Tuulista ja pilvistä sunnuntain alkavaa päivää toivottelen.
        Euroviisut on taas Ruotsin voittoon päättyneet, aika usein sinne voitti menee.
        Julkisuutta sai Suomen esitys ja hyvä sekin on, vaikka voitto kauaksi jäikin.
        Musiikki on muuttanut muotoaan niin paljon, että enpä oikein nautinnoksi sitä kuuntele, kauaksi on Olavi Virran musiikista siirrytty, se oli sitä jotakin;)
        Urheilu toinen asia, että en viitsi vartta vasten asettua katsomaan, katson jos kohdalle sattuu, tälläinen pulliainen minä olen;(
        Vilposena tuo sää vaan pysyy ja tuuli on tänä keväänä puhallellut, sateen lisäksi, eipä kevyellä vaatetuksella vielä selviä.
        Noin sitä monta kertaa tulee ajatelluksi, kun kylään aikomus lähteä, kuten hurskainen pohtii, mutta kai se on omasta ajattelusta vaan kiinni.
        Olin kälyni luona ja niin hyvänä pitivät, että kiitokset vähäisiltä tuntuivat,.
        Kälyni on taitava kaikessa ja huonosta kunnostaan huolimatta laittoi ja passasi, kutsuttiinpa pian uudelleen.
        Ystävättäreni mökille myös kutsu tuli, vasta siellä olin, mutta nyt apua tarvitsevat, kun lonkka leikkauksen paraneminen hidasta, kivahan sitä on apua tarjota, jos pystyy.
        Viikon lopulla ylioppilas juhliin menen, tyttärenpojan poika saa valkolakin, voi taivas miten vanha olenkaan.
        Ensi viikolla piipahdamme Tallinnassa, palkkioksi urakoinnista talven aikaan.
        Ihan kateeksi käy meri-kukan onkiminen, kyllä minäkin yritän ongenvavan käteen saada, tyttären mökillä isoja ahvenia, niitä himoitsen;)
        Heillä ei vaan ole soutuvenettä, joten hankaloittaa yritystä.
        Tämä päivä menee vain neuloen ja leväten, eilen en meinannut päästä kaupasta kotiin, niin koville otti siivoaminen ja muut viime aikaiset puuhat.
        Ei uskoisi, että siementen laittokin maahan työstä käy ja kukan istutuskin.
        No maassa ovat, nyt vaan komentelen kasvamaan;)
        Oikein nautittavaa päivää teille toisillekin, pistäytykää pirtissä.
        Ynnämuu nyt siellä korven kätkössä, varmaan ahvenia sielläkin narrataan;)


    • Huomenia!
      Metsässä ei liikahda lehtikään, ja taivas on niin pilvessä kuin vain olla voi.
      Seurailin yöllä euroviisuja ja keskivaiheilla nukahdin. Ainakin kolmasosa viisuista jäi näkemättä ja kuulematta. Mutta vastahan se jännitys alkoi, kun pistelasku alkoi muotoutua kolmikon kilpailuksi.
      Kaikilla muillakin näytti olevan hauskaa eikä vain meidän huonekunnallamme.
      Piristyin niin että kierin ja pyörin sängyssä lähes tunnin ja nousin sitten lukemaan ja pelaamaan. Ihailin upeaa auringonnousua ja neljän maissa yritin uudelleen ottaa unenpäästä kiinni.
      Ihan mukavasti se uni tulikin, ja Höyhensaarilla uinuin lähes viisi tuntia.

      Äsken vihmoi vettä, mutta eiköhän tämä tästä selkene. Näyttää niin mukavasti vaalenevan.

      • Unohtui mainita miten eilen katselin noita luonto kameroita, sattui hiirihaukan, vai pöllökö se on, poikasten rengastus olleen käynnissä, mittasivat ja punnitsivat, toinen kameran kanssa kuvasi poikasia.
        Menin kurkkaamaan metsä kameraa ja sielläpä olikin metsän kuningas, karhu, en saanut selvää mitä söi, mutta ruokailu oli käynnissä.
        Varmaan oli nuori karhu, kun ei kovin iso ollut.
        Merikotkan poikanen jo valtavan iso, ei enää äidin syliin mahdu ja aika rumakin on, no uljas lintu vielä kehittyy.
        Haikarallakin pienet poikaset, siellä kellivät pesässä, äidin sukiessa höyheniään.
        Sääksillä vielä kaiketi hautominen käynnissä.
        Mielenkiintoista seurailla.


      • Cheriie

        Pidän aivan hölynpölynä koko euroviisukilpailuja, Suomen esitys oli sanoisinko arvostelun loppupäässä, joten hyvä näin. Klassinen musiikki on nautinnollista kuunneltavaa, usein tulee Teemalta todella hyvin tehtyjä oopperaesityksiä.
        Korkeakulttuuri kiinnostaa, en perusta kovin paljon ahvenien onkimisesta.

        Illalla katsoin Outlander 2. osan uudelleen. Viehättää kulttuuritarjonta, katsoa ruudulta millaista oli elämä Skotlannin ylänkömailla noin 300v sitten. Paljon on kehitys kulkenut eteenpäin sitten noista ajoista, mutta kulttuurihistoriaa ohjelma kuitenkin on ja hyvää sellaista. Englantilaiset osaavat tehdä taidolla TV ohjelmat, värit ja äänet tulevat TV:stä ulos täydellisinä.

        Kaunista Helluntai sunnuntaita.


      • Cheriie kirjoitti:

        Pidän aivan hölynpölynä koko euroviisukilpailuja, Suomen esitys oli sanoisinko arvostelun loppupäässä, joten hyvä näin. Klassinen musiikki on nautinnollista kuunneltavaa, usein tulee Teemalta todella hyvin tehtyjä oopperaesityksiä.
        Korkeakulttuuri kiinnostaa, en perusta kovin paljon ahvenien onkimisesta.

        Illalla katsoin Outlander 2. osan uudelleen. Viehättää kulttuuritarjonta, katsoa ruudulta millaista oli elämä Skotlannin ylänkömailla noin 300v sitten. Paljon on kehitys kulkenut eteenpäin sitten noista ajoista, mutta kulttuurihistoriaa ohjelma kuitenkin on ja hyvää sellaista. Englantilaiset osaavat tehdä taidolla TV ohjelmat, värit ja äänet tulevat TV:stä ulos täydellisinä.

        Kaunista Helluntai sunnuntaita.

        Eikös olekin vallan hienoa, että meillä jokaisella oma makunsa ja saa ollakin.
        Minulla nyt tälläinen maatianen maku, jos niin voisi sanoa, ainakaan en mitään oopperoista ja niin sanotusta klassisesta paljonkaan ymmärrä, onnittelen sinua, kun olet kulttuuri aineksilla elämääsi rikastuttanut Cheriie.
        Ahventen onkiminen on niitä kansan huveja ja minähän tykkään;)
        Hyvää helluntain jatkoa sinullekin.
        Tuo julkisuus mitä kappaleemme sai euroviisuissa, puoltaa vammaisten elämää ja muuttaa ehkä myös näkökantoja ihmisillä.


      • SkillaN kirjoitti:

        Eikös olekin vallan hienoa, että meillä jokaisella oma makunsa ja saa ollakin.
        Minulla nyt tälläinen maatianen maku, jos niin voisi sanoa, ainakaan en mitään oopperoista ja niin sanotusta klassisesta paljonkaan ymmärrä, onnittelen sinua, kun olet kulttuuri aineksilla elämääsi rikastuttanut Cheriie.
        Ahventen onkiminen on niitä kansan huveja ja minähän tykkään;)
        Hyvää helluntain jatkoa sinullekin.
        Tuo julkisuus mitä kappaleemme sai euroviisuissa, puoltaa vammaisten elämää ja muuttaa ehkä myös näkökantoja ihmisillä.

        - Jokaisessa maassa on kehitysvammaisia, vain Suomessa on heillekin annettu tilaisuus esiintyä euroviisuissa.
        Toivottavasti olemme edelläkävijämaa tässäkin asiassa, kuten esim. naisten äänioikeuden saamisessa ja nykyisessä koulutuksessakin.
        Kehitysvamma voi ihmiselle tulla vaikkapa vain huonosti hoidetusta synnytyksestä, joten ei se heidän vikansa ole, ihmisiä hekin ovat.

        ...

        Punk ei ehkä ole ihan euroviisumusiikkia, mutta se sopii PKN:lle.

        Olen iloinen siitä, että Suomi lähetti PKN:n miehet euroviisuihin. Se oli rehellistä ja avointa osallistumista.

        Kotimatkalla on PKN parast'aikaa: http://www.iltalehti.fi/euroviisut2015/2015052419744254_bm.shtml


        .


      • " Pertti Kurikka: "Pääasia, ettei me voitettu"
        PKN:n punkkarit saivat kotimatkalla kuninkaallisen kohtelun: Ykkösluokka, kapteenin tervehdys, lahja henkilökunnalta
        KULTTUURI 24.5.2015 15:06 Päivitetty: 24.5.2015 16:07
        Mari Koppinen
        HELSINGIN SANOMAT

        WIEN/HELSINKI-VANTAA. Suomen Euroviisuissa edustanut punkyhtye Pertti Kurikan nimipäivät ei ehkä saavuttanut voittoa paperilla, mutta voittajan kohtelun he saivat sunnuntaina kotimatkallaan Suomeen."

        Voisi ajatella, että voitto viisukisoissa olisikin ollut PKN-ryhmälle jo liian suuri vaikkakin positiivinen stressi,
        joten ehkä tuo semifinaaliin pääsy olikin juuri sopiva menestys heille...
        näinkin voi ajatella.


      • Luin_ehdestä
        Merilii kirjoitti:

        " Pertti Kurikka: "Pääasia, ettei me voitettu"
        PKN:n punkkarit saivat kotimatkalla kuninkaallisen kohtelun: Ykkösluokka, kapteenin tervehdys, lahja henkilökunnalta
        KULTTUURI 24.5.2015 15:06 Päivitetty: 24.5.2015 16:07
        Mari Koppinen
        HELSINGIN SANOMAT

        WIEN/HELSINKI-VANTAA. Suomen Euroviisuissa edustanut punkyhtye Pertti Kurikan nimipäivät ei ehkä saavuttanut voittoa paperilla, mutta voittajan kohtelun he saivat sunnuntaina kotimatkallaan Suomeen."

        Voisi ajatella, että voitto viisukisoissa olisikin ollut PKN-ryhmälle jo liian suuri vaikkakin positiivinen stressi,
        joten ehkä tuo semifinaaliin pääsy olikin juuri sopiva menestys heille...
        näinkin voi ajatella.

        .

        Yleisöääniä PKN sai niin paljon, että olisi mennyt finaaliin.

        Asiantuntija-RAADIT pelastivat punk-yhtyeen finaalista.


      • LuinWikipediasta

    • kati-leija

      Euroviisut tuli katsottua pitemmän kaavan mukaan eli uni ei tullut eikä tarvinnut tallentaa. Virkistyin niin että uni tuli vasta puoli viiden aikaan. Kelloradio herätti kahdeksan uutisille. Kyllä pärjään tämän päivä päivätorkkujen ansiosta varmasti, eikä tunnu missään tuo pieni valvominen.
      Kaunis ilma on, sinisellä taivaalla poutapilvet seilailevat ja luonto on tuoreen heleän vihreää. Tuoksuvia kieloja menen hakemaan maljakkooni kunhan tästä liikkeelle lähden.

      • kati-leija

        Minä en oikeastaan odota Euroviisuilta sen kummempia musiikkinautintoja, mutta mielenkiinnolla katselen sen värikäänä kansainvälisenä showna ja seuraan sen muuttumista.
        Euroviisut eivät mitenkään minulla häiritse Savonlinnan oopperajuhlista nauttimista, mutta kuuluu eri koriin kuin Euroviisut.
        Ja koska se on kilpailu siitä tulee hyvä lisuke siihen, kun itsekin saa arvailla esitysten menestystä. Pisteet eivät suinkaan aina tule itse musiikista vaan ihan mista seikoista, vaikkapa naapurilta ym.
        Oli siellä minunkin mielestä silmälle ja oikealle korvalleni miellyttäviä esityksiä muutama. Suosikkini olivat Italia, Ruotsi, Viro ja Montenegro. Semifinaalissa putosi San Marino, jonka duoesitys oli mielestäni kaunis ja melodinen.
        Silmänruokaa oli vaikka millä mitalla, mutta Ruotsilla se oli oikein tyylikäs ja erikoinen.
        Eipä ennenvanhaan meno ollut tämänmoista, mutta pysyy hieman kärryillä kun tätäkn seuraa.


    • Kuuntelin minäkin Euroviisuja, tosiaan jäi se katseleminen vähälle, istuin, ja pelasin erilaisia pelejä Facebookissa. Taustalla niitä viisuja tuli, ei niistä oikein minun mieleisiä pajjon ollut. Pistelasun ajan seurasin viisuja. no se olikin aika jännää. kuka voitaa, lopulta Ruotsista tuli selvä voittaja, Lopuksi tuli se voittokappale, se olikin yllättävän hyvä, niinhän sitä oli ennustettukin. Samoin Venäjä, ja Italia pitivät pintansa.
      Pilvipoutainen päivä, taisi se sadekkin vähän kastella maisemaa.
      Vai on siellä Turun seudulla kielotkin jo kukassa, lempikukkia ovat minullekkin.
      Täytyypä käydä kurkkimassa tuolta läheeltä poikamme asunnon laitamilta.
      Mukavaa Helluntaita!

      • Viikonalkua, viimeistä viedään toukokuusta.
        Kiirettä varmaan useilla, kun on kaikenlaisia juhlien järjestämisiä, loppuuhan koulut ja nuoria valmistautuu alkamaan elämää koulujen jälkeen.
        Monilla lukeminen jatkuu, toiset töihin valmistuneet, kunpa sitä vaan tarvitseville löytyisi.
        Kesäloma se niille nuoremmillekin alkaa ja meille kaikille, on se vaan sellainen elämisen muutos luonnon muutoksien kanssa.
        Katselin taivaalle ja olin näkevinäni pääskysten liitelevän, varma kesän merkki, kieloja ei näillä kaduilla, ei edes puistossa kasva, tuskin vielä metsässäkään kukassa ovat näissä maisemissa.
        Oikeassa olet Merilii, oikein hyvä, että kehitysvammaiset pääsivät esiintymään ja muuallakin maailmassa voidaan huomata, miten meillä ihmiset otetaan ihmisinä, kukaanhan ei voi valita miksi tänne synnytään, toisilla parempi toisilla huonompi tuuri, näin vaan elämä eletään.
        Olen nähnyt telkkarista näitä heidän ulkomaan reissuista kertovia ohjelmia ja hyvin ovat selvinneet ja iloa elämäänsä saaneet.
        Kaukana on ne ajat, jolloin kehitysvammaisia piiloteltiin, onneksi.
        Tänään näyttää tulevan kaunis ilma, Urpohan on nimipäiväsankarina, ei kuitenkaan kovin lämmintä ole, joten kai se kesä näin meille onnistuu;)
        Tästä eteenpäin sitten odotetaan vaan lämmintä ja aurinkoista, toivottavasti tuulikin rauhoittuu.
        Nyt senkin suhteen hyvältä näyttää, olisi nyt hissukseen ainakin sen aikaa kun merellä ollaan, no se on vasta huomenna, minulle ei keinunta yhtään hyvä, vaikka vaan pieni meri ylitettävä.
        Oikein mukavaa alkavaa viikkoa ja maanantai päivää kaikille.


    • Taisin jo kirjoittaakin, että koko viisuilu oli niin yksitoikkoista, että nukahdin kesken ohjelman. Valopilkku oli Ruotsin esitys, jonka onneksi näyttivät palkintojen jaon yhteydessä, Se tosiaankin erosi positiivisesti siitä europuurosta, mitä esitteillä oli.
      Olihan siellä toki silmänruokaakin: daamien enemmistöllä oli miltei napaan asti ulottunut kaula-aukko.

      Vaan mitäpä tässä tällä kertaa tämän enempiä. Tuli muuta ohjelmaa, mutta palaan musiikin merkeissä asiaan jossakin vaiheessa.

      Moikka!

    • Neeas

      Moikka vaan! Yöllä on vähän sadellut, mutta nyt oli jo nurmikko kuivaa, että pienen lenkin tein leikkurin kanssa .

      Teemalta tulee aika usein konsertteja, aivan ihania! Kyllä tuo telkkari on hyvä juttu,
      muuten jäisi nämä näkemättä ja vielä kiitokset, että ne näytetään!

      Oli hyvä, että tuo PKN pääsi esiintymään, ja hyvinhän ne esitti. Heille ikimuistoinen
      juttu!

      Pyykkivaatteet heiluu narulla reippaasti, taitaa olla paras pian hakea pois, ennenkuin rikki menevät!
      Hyvää päivän jatkoa!

      • TV-kanava 10 lähettämä elokuva "Enkelit ja Demonit" vei minun kohdallani voiton euroviisuiltana, joten viisuja en kuunnellut enkä katsellut.
        ''Enkelit ja Demonit '' on Dan Brownin samannimiseen kirjaan perustuva leffa vuodelta 2009.
        Varmaan kaikki muistavat hänen Da Vinci-koodi-kirjansa, elokuva on jatkoa sille.
        Elokuva on osittain kuvattu Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus Cernissä Genevessä sekä Italiassa Piazza Navonalla, Sikstuksen kappelissa ja Vatikaanissa, Pietarin kirkossa ja muissakin Rooman kirkoissa, joten tutuissa paikoissa monille Rooman kävijöille.

        Elokuva on vielä päättyessäänkin Pietarinaukiolla,
        mutta sitä ennen on nähty jännitysnäytelmä, jossa konklaavit ja kardinaalien pitkät puna-asuiset kulkueet tuovat esiin kristinuskon rakenteita ja vuosisataisia tapoja.

        Dan Brown on poikkeuksellinen kirjailija, hän avaa silmiä ja panee ajattelemaan.

        ...

        Olen huomannut, että euroviisujen tohotukseen ei tarvitse osallistua, sillä sieltä nousevat, seuloutuvat aina ne helmet, jotka jäävät soimaan mieliimme, ja niitä sitten tallenteet toistavat. Onhan euroviisuista seuloutunut paljonkin helmiä. Niitä on jäljellä.

        Uutisissa näin Ruotsin kauniin ja sympaattisen pojan, josta on helppo pitää. Kuulin nyt myös sen voittajakappaleen.

        Koska SkillaNkin eilen sanoi, että makuja on monia ja jokaisella saa olla omansa, niin minä kerron hiukan huomioistani.

        "Ruotsin ihana viisubiisin esittäjä Måns Zelmerlöw voitti kisan aivan tavallisella äänellään.
        Sävel oli tosi yksinkertainen, siinä hän toisti vain: "we are the heroes of our time", se ei edennyt, vaan toistui paikoillaan junnaten...

        Poika oli upea ja esitys oli ihana, hän liikkui kauniisti.

        Koko laser-show on ihanan rytmikäs ja tämä tää 'ubundu', vai mikä esittäjän nickname nyt oli, liikkuu oivasti mukaillen screenille heijastettavaa valo-showta sen mukana, ja vangitsee varmasti nuorempien katsojien mielenkiinnon.
        Ilman tätä visuaalisesti upeaa taustashowta koko kappale olisikin ihan mielenkiinnoton.

        Edellisestä herää ajatus onko Euroopan nykynuoriso, joka aina äänestää ahkerimmin euroviisukappaleita, ihan vietävissä, vedätettävissä, "huijattavissa" näillä showjutuilla."

        Mutta kyllä laulu jää soimaan, jos se kestää aikaa.


      • Huomenat kauniiseen tiistai aamuun, tuulta ei täällä ollenkaan, toivottavasti ei sitten merelläkään.
        Nyt vaan tälläinen pikainen tervehdys, sinne etelän suuntaan matka kohta käy, illalla siten merelle.
        Oikein ihanaa päivää kaikille.


    • Huomenta.

      Aurinko paista.

      Eilen oli myös lämmintä.
      Lauantaina olin tuolla satamassa KESÄ MÄSÄSSÄ.
      Se o semmonen kesän aloitus juttu.
      siellä on taikuria ja vaikka mitä shouta.

      Ei kiinostanut "viisut",enkä jaksanutkaan kun nukahdin taas niin aikaseen.
      hyvää päivän jatkoa kaikille
      NII ja Skillanille mukavaa reissua.

      näkyillään...

    • Eiköhän ole pakko unohtaa viisut, jokuhan niistä jää elämään, onhan niiden joukossa jokunen hyväkin.
      Aika mukavantuntuinen päivä tässä meneillään, aurinko paistaa, ja linnut laulaa.
      Meillä täällä Nurmijärvellä oli aikoinaan saman niminen järvi, kuivatus taisi alkaa jo satavuotta sitten, mutta vieläkin useana keväänä siellä vesi nousee pelloille,ja joutsenetkin siellä viivähtää tovin.
      Muutama päivä vielä tätä keväistä kuukautta, mutta kesä taitaa saapua vasta kesäkuussa.
      Kovin salaperäisiä nuo hallitusneuvottelut, valmista pitäisi olla tällä viikolla, taitaa olla kova vääntö vielä ministerien salkuista, yksi varma Sipilä pääministeriksi, loput arvailuja. Taitaa se ministerien lukumäärän vähentäminen tuottaa vaikeuksia, onhan samat asiat hoidettava kuitenkin, ja halukkaita olisi moninkertainen määrä.
      Jospa niitä sitten kierrätetään.

    • LateVaan

      Huomenta pirttiin on ilmestynyt outo linkki joka huonosti sopii pirtin ilmapiiriin. Siinä Halosen presidenttikautta mollataan oiken olan takaa monen ihmisen voimin, Timo Haapalan johdolla.
      Täällä tavallisesti ihmiset keskustelevat toistensa kanssa, ei tänne aiemmin ole tuotu valmiita juttuja jotka kuuluisivat oman otsakkeen alle. Tarja Halosen lausunnot on tuotu esiin uuden hallituksen muodostamisesta.
      Kaikillahan meillä on oikeus puhua nyt muodostettavan hallituksen tulevaisuudesta, emmehän me kukaan vielä tiedä mitä tulee tapahtumaan. Neuvottelut on käyty ehkä tänään paremmin tiedämme mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ja vasta kun hallitus on esimerkillään näyttänyt mitä tulee tapahtumaan, saako risuja vai miten se tasapuolinen kohtelu tarkoittaa.
      Tutkitaan ensin, ja hutkitaan jos tarve vaatii.

    • Päivää
      tulis nyt emäntämme äkkiä kottiin ))
      Tarttis avata uus pirttti.
      Tänne on kova ravaaminen.;)

      Aurinko tuli kurkkimaan taas ,yöllä oli satanut,koska piha oli märkänä.
      Jatketaan puuhasteluja.
      näkyillään...

    • TV-kanavat ovat hiukan tietymättömissä minulla, esim. kun katselen kanavaa 10, niin siellä yläkulmassa näkyi numero 5 koko ajan. Näin esimerkiksi juuri kun katselin "Enkelit ja Demonit"-leffaa.
      ja TV-nelonen ja 8 ilmeisesti myöskin ovat kimpassa.

      Tänään on aurinkoista, mutta kotityöt pitävät minut sisällä. laitan kaikki valmiiksi, jotta huomenna lattioiden ja mattojen puhdistus käy helposti.

      Minua hämmästyttää huomio, että ensi viikolla olemme jo kesäkuussa!
      Hyvää toukokuun lopun keskivikkoa pirttiläisille.

      • Huomenta, terveiset Tallinasta, samanlaisena sen tunnisti, sen pienen hetken minkä ehdimme tarkkailla.
        Matka oli onnistunut, mutta väsyttävä, ei luista matkan teko niin kuin ennen, jalka huomattavasti hitaammin nousee, selvittiin silti.
        Pienikin poissa olo kotoa saa kodin tuntumaan entistä ihanammalta, oman sängyn vertaa ei päällä maan;)
        Ministerin salkut jaettu, hallitus muodostettu, sen minkä olen ehtinyt lehtiä katsella, ei taida parempaa olla odotettavissa, eläkeläisistä ei edes mainintaa paikallisessa lehdessä, kai olemme sitä joukkoa minkä pitää alistua mukisematta.
        Kuitenkin kulutamme paljon ruokaan, lääkkeisiin ja kai silloin tällöin myös vaatteisiin, matkailu myös meistä hyötyy.
        Kai olettavat, että selkämme vielä kestää, olemmehan sukupolvea jotka sotakorvaukset maksoi ja maan kuntoon sai, vielä vaan jaksamme.
        Vaikka emme enää työpaikoilla olekaan, joukkomme on suuri ja hyödynnämme monella tapaa yhteiskuntaa.
        No aika näyttää miten meidän tämän hallinnon aikana käy?
        Uutta pirttiä en nyt ehdi aloittaa, pitää nuo matkan aiheuttamat pyykit ja muut tuomiset selvitellä, mutta kyllä pirtti vielä varmaan uusittua tulee, jaksa, jaksa muori.
        Päivä on kaunis ja lämmin, naapurin piha alkaa olla kunnossa, nyt vaan katselen miten kasvuun alkaa ja mitä kaunista katseltavaa tuleekaan.
        Kaunista ja lämmintä teille kaikille ympäri suomea, kesä tästä tulee;)


      • Myöhäisiltaa Kahvipirttiin.

        Enpä ole aikoihin kirjoittanut kuulumisia tämän asunnontyhjennyksen vuoksi. Niin, löysinhän uuden kodinkin tässä muutama päivä sitten Espoon lahdesta, ja tänään käväisin kauppakirjat allekirjoittamassa pankissa. Siltä osin on juoksut selvät, kotona tosin on päivittäin lähtenyt jakoon huonekaluja ja tavaraa :D Mukavalta tuntuu jo väljyys, pahvilaatikoita tosin on seinusta täynnä, ja lisää tulee.

        Kaikki yläkaapit on jo tyhjennetty, joten muutamia astioita pitänee vielä olla ruuanlaittoon. Huomenna on edessä vaatehuoneen ja lämpimän varaston tyhjennys, ihmettelen, että voimia sentään on tähän asti riittänyt :D

        Itse muutto onkin vasta parinviikon kuluttua, mutta vähitelleen voi jo siirtää osan sinnekin. Iso kauppakeskus, uimahalli ja meri on aivan lähellä siellä, ja niin kaunis piha puineen ja penkkeineen, uskon kyllä viihtyväni vasta remontoidussa pienemässä kodissani.

        Uni painaa jo silmäluomia, ei ole tarvittu tuudittajaa kun simahdan alta aikayksikön nykyään :) Painokin on pudonnut 7 kg kaikesta exstraliikunnasta, ihan hyvä kevyemmin voida liikkua.

        Hyvää yötä hienon kesäyön illanhämyssä!

        Tervehtien sini-sirkku


      • Huomenta, kaunis päivä jälleen tulossa ja liikenne vilkastuu.
        Katselin kahvia juodessa hiljaista katumaisemaa keittiön ikkunasta, lehmusten hento vihreys kadun reunalla, tyhjät parkkineliöt ja silmälle hyvää tekemä siisteys, ajattelin miten hyvä meillä täällä suomessa onkaan.
        Tuo kauneus mikä joka puolella minunkin kotia ympäröi, järvikin pilkottaa, voiko olla muuta kuin onnellinen;)
        Onnittelen sinuakin sini-sirkku, olet uuden kodin löytänyt ja vielä viime rynnistys ja saat aloittaa uusissa ympyröissä.
        Aina on ihana saada uusi, koskematon koti, sen kalustaminen on varmaan mukavaa, ehkä vähän mietittävää tulee, että keksii kaikelle mielekkään olotilan, mutta sepä se hauskaa hommaa onkin.
        Paljon on painosi pudonnut, oletko unohtanut ruokailun kokonaan, minulla ei pelkoa moisesta, paino pysyy, vaikka vaan ruokaa vikaisen;(
        Eipä siitä sen enempää, oma on vikani ja vaivani painon suhteen, jääkaapilla käyntiä pitäisi kovasti vähentää.
        Hiljaista on ovenkäynti pirtissä, kai sitä jokainen ulkona oleilee, niin pitääkin, onhan sadepäiviäkin varmasti joskus, jos silloin pirttiin kurkkaatte.
        Kai pitäisi minunkin unohtaa koko tietokone ja opetella elämään ilman tätä, aina vaan tulee vilkaistua, pakkokin, kun tuota roskapostia tulee, pitää sitä vähentää ja pankkiinkin joskus asiaa.
        Kai se on tätä aikaa, ilman kännykkää ja tietokonetta ei pärjää, orjan kaapu päällä olen ainakin minä osittain.
        Tavaksi on tullut tämä palstalla käynti, nyt nuo pesä hommatkin kiinnostavat.
        Toivotan kesäisiä hetkiä kaikille, ehkä joku kiireiltään pirttiinkin kurkkaa, heippa!


    • j.hurskainen-

      Kokeilen lähteekö viesti nyt kun nettihäirinnän takia en ole ole kahvipirttiin päässyt. On tulossa koulujen päättäjäisjuhla ja kesäloma voi alkaa.
      Lakkiaiset ja kaikki.
      On saatu hienoja kesäpäiviä ilman sadetta meillä päin Kymenlaaksoa. Hyvää viikonloppua kaikille.

    • Neeasa

      Onnea paljon sini-sirkku uuden kodin ostosta!
      On siinä paljon tekemistä ollut ja vielä varmaan on, mutta hyvin olet jaksanut!

      Ihanaa sitten kun ruljanssi on ohi. Paljon olet painoa pudottanut, no sehän on
      vain hyvä, kevyempi on liikkua. Ja nythän saat pian nauttia työstäsi!

    • Saunaterveiset taas.

      hieno on päivä,aurinkoa on riitänyt ja minulla lämpötila kohoaa vain.
      Ei ole kuin 27,6 c sisällä.

      Ukona noin 17c.jos ei tuuli käy .

      ihan koiruli kävi kylässä,pesi mun naaman taas kerran ;)

      Hyvä että reissusi meni mukavasti.

      Minä en laivaristeilyille halua.
      Tulen jopa soutuveneessä ainakin Päijänteellä pahoin voivaksi.

      Eipä tässä kummempia,
      näkyillään...

      • Nyt muori matka lyhyt;)
        Huomioikaa uusi pirtti odottaa, numero mistä osoite löytyy on 106 /2015


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe