Nokian alamäki alkoi

myymyymyy

Nousu loppui. Myynti boomi alkoi heti?

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/osake/index.jsp?klid=1050
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/porssi-nokian-osake-rojahti--kamelin-selasta-puhetta/eZXqJN6q?_ga=1.70609296.1686469519.1430380445

Nyt tarkkana jos ei halua tehdä tappiota.

8

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tomtom100

      Kyllä nyt voi vaan ihmetellä. Onko sitä osavuosikatsausta luettu huolella ja YMMÄRTÄEN läpi. Networksin tulos ei ollut hyvä, mutta takana oli kuitenkin erittäin paljon kausiluontoisia, sopimus-teknisiä, tuotekehitys, henkilöstö, jne johtuvia tulosta heikentäviä seikkoja. Bruttokate ei juurikaan ollut laskenut, joka neljänneksellä ei tule samoja jaksottaisia tuloutuksia.. tähän kun yhdistetään Nokian ohjeistus 8-11% marginaalista koko vuodelle niin todellakin voidaan päätellä (kuten yleensä) että kyse oli enimmäkseen kausivaihtelusta. Samaan aikaan yhtiön muut osat kasvattaa tulosta, joka on ehdotonta plussaa. Uusien sopimusten alussa on alhaisemman katteen aikaa kulujen ollessa suurempia.
      Näkisin että markkinareaktio oli täydellistä farssia, joskin muutaman prosentin lasku olisi ollut ymmärrettävissä, ottaen huomioon se tosiseikka että kurssi niiasi jo ennen ovk.a alas 7,70€ hinnasta ainakin ja myötätuntolaskua Ericssonin surkeuteenkin tuli mukaan. Verkkoliikenne lisääntyy räjähdysmäisesti jatkossa ja kehitys ei tule loppumaan, vaan 4G etenee jatkuvasti nopeammaksi kohti 5G.a. Nokia on teknologisesti kehityksen kärjessä, mutta selvää on ettei hyvän olon tunteeseen ole nykymaailmassa varaa hetkeksikään.

    • matikkahaltuun

      Et ymmärtänyt myydä 7.7 € hinnalla pois? Kysymys paljonko Nokia osakkeita omistat?

      3500kpl * 7.7 = 26.950
      3500kpl * 6.0 = 21.000
      Omaisuutesi tippui juuri 5.950 €
      Aika paljon mielestäni. Niin montako osaketta salkusta löytyy?

    • Nokia_ALU

      Arvioin Nokiaa keskeisesti sen ydinliketoiminan perusteella ja sitten Technologies patentti-lisenssituloineen ja HERE (jonka kohtalo toistaiseksi avoin) ovat extrana ja potentiaalina.

      Vaikka Q1 on perinteisen kausiluontoisesti vuoden toista puoliskoa selkeästi heikompi, niin Nokian ydinliiketoimen nettotulos oli kieltämättä poikkeuselisen huono verrattuna aiempaan ohjeistukseen, jonka mukaan se sattaisi olla jokin verran huonompi kuin Q1 / 2014 jolloin oli runsaammin ohjelmistomyyntiä.

      Ilmeisestikin mm. Kiinassa tehdyt avaukset ovat olleet katetta syöviä lyhyellä aikavälillä sillä uusissa hankkeissa kustannukset ovat tyypillisesti alkupainotteisia ja sitten viiveellä saadaan tuttavampi osuus mukaan.

      Koko vuoden ohjeistus on kuitenkin hyvä, eli 8-11% keskivaiheilla. Aiemmin se oli 8-11%:n haarukan yläosassa.

      Itselleni herää kuitenkin avoin kysymys miten Nokian verkkopuolen viimeaikojen hyviä katemarginaaleja voidaan pitää yllä pidemmällä aikavälillä. Tokihan sitten ALUn oston seurauksen tulee portofolioon sen jo tuottavat ja hyvän katteen kiinteän verkon toiminnot.

      HERE kasvatti liikevaihtoaan ja tulostaan aivan odotetulla tavalla tai ehkä osin sen ylittäenkin (osin kirjanpidollista myyntikuntoon saattamista?).

      Sitten puolestaan Technologies toiminnan tuloksessa oli muistaakseni jopa 2/3 kertaluontoisia eriä, eli perustuottavuus on vielä toistaiseksi edelleen varsin rajallista ja sen todellinnen potentiaali odottaa näyttämistään, joskin nyttemmin Haidamus sen puikoissa on jo aiemin näyttänyt kannuksensa alalla ja nyt olemassa olevan patenttisalkun ja tuonnempana ALU suuren sellaisen hoitamisen tulos näyttää realiteettinsa tulevaisuudessa.

      On kiinnostava nähdä mihin asettuu Samsungin lisenssimaksujen ajantasaistamisen ja ilmesesti myös takautuvasti edeliseltä vuodelta saatavien maksujen määrä.

      Sitten muistakseni 2016 päivietään myös Applen kanssa nyt voimassa olevat sopimukset ja niiden pitäisi tuoda nykyiseen nähden enempi tulosta Nokialle.

      Nokian brändinsä ja teknologiansa lisensoinnista N1:n tavoin päätelaitteisiin en odota erityisen suurta tulosta, mutta tokihan mieluusti yllättyisin positiiviesti.

      Itse otin holdin oheen hieman 12-2015 Nokia osto-warrantteja ja maanatain tilanteesta riippuen mahdollisesti täydennän warranttiosuuden edeltä suunniteltuun osuuteensa salkussani. Mahdollisesti myös joitakin juoksuajaltaan 2016 puolelle ulottuvia.

      Näen tulevan suuren verkko-Nokian pitkän aikavälin potentiaalin hyvin lupaavana vaikka jo hyvin saneerattujen ja hyvin toisiaan täydentävien yrityksien yhteenviilaus vaatiikin ponnisteluja (jotka ovat jo taustalla käynnissä) ja sattaa tuoda joitakin kuoppia matkaan.

      Yksi kysymysmerkki on jo melko valmiiksi rakennetusta G4:stä siirtyminen G5:n ja sen välivaiheen vaikutus liikevaihdon tuottoon. Tokihan G4 edelleen rakennetaan ja se vaatii jatkuvaa ylläpitoa.

      Sitten suurin uhka on globaali talous ja mahdollisuus mittaviin takapakkeihin, sillä valtioiden ylivelkantuminen yhdistettynä keskuspankkien setelipainoelvytykseen historiallisen mataline korkoineen rakentaa epätervettä kuplaa osakemarkkinoille.

      "Nokian verkkojen kannattavuus romahti"

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/04/30/nokian-verkkojen-kannattavuus-romahti/20155484/170?pos=armpit

      "Nokian liikevaihto paisui viidenneksen – kannattavuus kärsi"

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/04/30/nokian-liikevaihto-paisui-viidenneksen-kannattavuus-karsi/20155480/170?pos=armpit


      "NOK: Nokia Stock Sell-Off Is Overdone, Buy On The Dips"

      "Depending on the metrics you’re using to evaluate Thursday’s first-quarter earnings results from Nokia Corporation (ADR) (NYSE:NOK) you can be either pleased or utterly disappointed. And you would be right on both counts. But to dump NOK stock solely on one quarterly performance seems misguided, if not entirely stupid."

      - http://investorplace.com/2015/04/nok-nokia-stock-sell-off-overdone-buy-dips/

    • Nokia_ALU
    • karhuaika

      Yksinkertainen selitys. Talviunilta herännyt nälkäinen karhu haukkaa isoja siivuja Nokia-salkuista.

    • yks_kusetettu

      Kyseessä pulju, jonka ylimmällä johdolla on ollut ennenkin tapana kusta piensijoittajaa silmään mennen tullen. Erityisesti kannattaa olla varuillaan, jos johdon toimesta maalaillaan ruusuisia tulevaisuuden kuvia. Ei me mitään olla alasajamassa, voi jestas mikä kusetus, jore tiesi myös tuon kuvion alusta lähtien mitä tuleman pitää, eivät vaan voineet kertoa kun tuon tyylinen toiminta on rikos.
      Niin tämä karttaharrastusostos, hintalappu lähes 6 miljardia euroa - rapakon takaa muuten sekin. Entäs nuo 20 miljardia omien osakkeiden ostoon ja mitätöintiin, mistä tuli viime kädessä vaatimus siihen hölmöilyyn, ettei vaan loppujen lopuksi ollut rapakon takaa johdettua toimintaa sekin, yhdistettynä johdon optiotulojen hullunkiiltoon silmissä. Ei tuo verkottelupuolen edellinen suuri yhdistyminenkään mennyt kovin hyvin, saman kuuloista touhua, kiinteitä verkkoja ja langatonta viestintää se oli silloinenkin hypetys.
      Hetkellisesti saatiin kikkailuilla yhdelle vuodelle suuri tulos paperille, optiot lunastettua ja sitten alkoi melkein näihin päiviin asti jatkunut alaskirjaaminen. Samassa yhteydessä ne silloinkin n. 25 miljardin verkottelupuolen vuosiliikevaihdot saatiin kutistettua n. 11 miljardiin vajavan kymmenen vuoden kuluessa, alaskirjauksien kokonaisumma tuona aikana taisi nousta yli 7 miljardin.
      Ja jos katsotaan, mikä taho hyötyi eniten tuosta kännypuolen floppaamisesta, siellä on mätä hedelmä ja samppa käytännössä jäljellä, myös jälkimmäisellä rapakon taus ohjelmistot sisässä antroittina ja sitä kautta se isoveli / sisko valvoo systeemi suoraan systeemissä mukana milloin tahansa käyttöönottomahdollisuudella. Eli se oli viime kädessä tämän taustalla piiloissaan pysyttelevän urkintakoneiston etu, noin sillä on suorempi pääsy suoraan ytimeen.
      Nuo kaikki asiat huomioonottaen, nytkö piensijoittajan pitäisi uskoa johdon ruusuiset tulevaisuudenmaalailut ja se, ettei tuo sama urkintakoneisto päädy lopulta hankkimaan tuon verkoittelupuolenkin täydellisesti hallintaansa, ne kun ei tykkää kinuskiteknologian tulosta heidän markkinoilleen. Jos tällainen peli taustalla aletaan, se luultavasti ajetaan samalla tavalla läpi kuin tuo kännypuolikin, alasajo alkaa ja lopulta hintaa maksetaan koko paskasta vähemmän kuin liikevaihdon verran.
      Maalaillaanpas tämä skenaario loppuun asti, tämän puljun kyky kuihduttaa liikevaihto huomioiden, n. 5 - 7 vuoden päästä se verkoittelupuoli on taas alle 15 miljardin, kenties kokonaisliikevaihto jää reilusti alle 20 miljardin ja siitä joku on valmis maksamaan 10 - 15 miljardia. - Ainoastaan tämä pulju on itse valmis maksamaan rapakon taakse yli kymmenkertaista hintaa liikevaihtoon verrattuna ostoksistaan niin kuin siitä kartoitteluharrastuksestaan, sieltä päin toimittaessa ei tuossa tapauksessa maksella kuin hyvä jos puolet liikevaihdosta.
      Verkoittelupuoli menee sillä. Jos ne myy sitä ennen yhtiöstä jo osia pois ja tuhlaa tyylinsä mukaisesti rahat, se tarkoittaa vähemmän yhtiöön jäävää arvoa, eli piensijoittaja saa varautua osaketta kohden johonkin 4 euron hintatasoon, mitä korkeintaan jää jäljelle. Itse en usko enää mihinkään, mitä nämä satusedät sepittelee kusetustarinoitaan, niihin uskominen tulee piensijoittajalle erittäin kalliiksi. Puljulla on joka tapauksessa edessä moniksi vuosiksi isoja alaskirjauksia yhdistymisestä, just niin kuin aina aiemminkin. Vaikka mikään noista kauhuskenaarioista ei toteutuisikaan - mitä epäilen vahvasti - parhaimmassa tapauksessakin osaketta kohden jäävä tulos jää alhaiseksi, niihin tulevaisuuden hypetyksiin ei ainakaan piensijoittajien kannata tämän puljun kyseessä ollessa kovin paljoa uskoa.
      Kyseessä kusetuspulju, niin hinnoittelun suhteen pörssissä kuin johdon taholtakin. Ei tässä mitään olla alasajamassa, vai ollaanko sittenkin - ei me sitä teille ainakaan kerrota jos näin tahoillamme toimitaankin, miljoonat tulee palkkoina ja palkkioina
      meille joka tapauksessa.

    • Nokia_ALU

      yks_kusetettu:lle

      Nimimerkistä päätellen sijoituksesi ajoitus Nokiaan on ajoittunut tappioita tuottavasti.

      Tähän mennessä Nokia on aina noussut tuhkasta kuin Fenix eri muodonmuutoksiensa seurauksena:

      - http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokia_Oyj:n_historia

      Lähiajan suuri nahan uudellen luominen oli raskasta tappioita tekevistä päâtelaitteista luopuminen olosuhteisiin nähdne erinomaisella hinnalla. MS suurella kassallaan ja tulivoimalaan teke edelleenkin paljon tappioita Lumioilla, mutta toivon sen saavan n eviimein kannattaviksi ja markkinaosuuden yli kriittisen rajan.

      Nokia NSN kuvio oli jo lähtökohdiltaan mahdoton tilanteessa jossa sekä NOkia että Siemens piti joutuin jatkuvasti neuvottelemaan stretegisista linjauksista.

      Sama ongelma oli myös Alcatelin ja Lucentin yhdistymisen kanssa. ALU:lla on ollut erikseen eriytetty verkkotoiminna osa USA:ssa maan turvallisuutta ajatellen ja joka muistaaksen nyt myytiin erilliseksi yksiköksi.

      uri on näytänyt kirkkaasti osaamisensa Siemensin osuuden oston jälkeen tavalla jolla on viilannut ja virtaviivaistanut Nokia Networksista tuottavan toiminnan. Q1 tulospettymyksestä huolimatta koko vuoden marginaali asttuu 8-11% haitariin, eli tulee olemaan eriomainen.

      ALU on nyt liki kokonaan saneerattu ja suurimmat ponnistukset väen vähennyksineen ovat jo toteutettuja ja Nokia Netwoorks puolestaan on jo saanut saneerauksensa valmiiksi ja tekee vuositasolla 8-11% marginalia.

      Yrityksillä on hyvin vähän päällekkäisyyksiä ja yhdistymisen kustannuksiksi on arvioitu noin 900 miljoonaa. Tokihan toimintojen yhteensovittamisessa on haasteensa, mutta en odota erityisiä ongelmia sen suhteen.

      Nyt yrityksien aiemmpien yhdistymisen sijaan on kaksi valmiiksi sanerattua ja toisiaan portifolioiltaan ja maantieteelliseltä markkina-alueeltaan erinomaisesti täydentät yritykset.

      Yksi keskeinen ja tärkeä asia on se, että uudessa Nokiassa on vain yksi kapteeni (pätevyytensä jo näyttänyt) & stretegiataitonsa osoittanut Siilasmaa, jonka alaisuudessa päätökset ja stretegioiden läpiviennit toteutetaan.

      Tulevaa ALU-Nokian vahvaa patenttisalkkua hoitaa hänkin pätevyytensä ja tehokkuutensa jo aiemmin osoittanut Ramzi Haidamus.

      HEREn suhteen itse toivoisin sen säilyvän kokonaan tai valtaosaltaan Nokian omistuksessa, sillä vasta nyt sen todellinen tuottavuuden potentiaali on alussaan. HEREn vois listata erikseen omana yhtiönä josta luonnollisestikin Nokian nykyiset osakkaat saisivat osakkeitaan vastaavan osuuden.

      Jokainen tekee omat analyysinsä ja sen mukaiset sijoitusratkaisunsa ja kuten tämä ketju osoitta, niin samasta yrutyksestä sen samassa stretgian vaiheesa voidan tehdä ja omata jopa aivan vastakkaisia näkökulmia.

      Suurimpan uhkana osakesijoituksille tällä hetkellä näen talouden globaalit uhat joiden seurauksena vahvojen ja terveudenkin yritksien pörssiarvostus tulisi saamaan hyvin raskaan kolauksen pitkäksi aikaa. Mikäli seuraav a vakava talouskriisi puhkeaa, niin oletan sen olevan edellistä huomattavsati vaikeampi, sillä jo nykyisen edelleen kesken olevan hoidossa alkaa olla kaikki panokset käytetty.

    • Sdcsdcsdcfc

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe