Alangon kaava ja demokratia

Demokratiaelää

Kiihkeät alankolaiset unohtavat näköjään demokratian säännöt.
KAAVA on erilaisten intressien yhteen sovittamista! Nyt mentiin
"perse edellä puuhun" koska kaava on hyväksymättä. Valtuuston päätös ei kumoa sitä, että demokratian on toimittava Lapualla. Kaavasta voi jokainen lapualainen sanoa mielipiteensä ja tarvittaessa valittaa oikeuteen. Joten lopettakaa mahdollisten valittajien ahdistelu. Oma syy! Olisitte edenneet kouluasiassa oikeassa järjestyksessä.

35

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toistensuulla

      Sinäkin puhut jonkun muun suulla. Puhu vaan omasta suustas.

      • KenenSuullaSinäPuhut

        Minä puhun omalla suulla, mutta - kas kummaa - ajattelen ihan samoin kuin se jota halvennat.


    • Plussaa

      Niin pitäähän siihen nyt varmaan ottaa sekin huomioon että alue ei ole täyttynyt ainuallakaan yritäjällä viimeiseen 30 vuoteen,eli kaava muutos on aivan paikallaan ja jos se saa alueen tayttymään niin sehän on kaupungille vaan plussaa,ja niin sen sitten tulee oikeusoppineetkin aikanaan toteamaan jotka sen asian viimekädessä päättää.

      • Yrityksiään

        Ei pidä paikkansa! Yrityksiä on tullut myös viime vuosina. Joten äläpä perättömiä puhu! Joitakin vanhoja yrityksiä myös on, se on totta.


      • Vanhaapaskaa

        Varmaan vanhoihin tloihin tulleet,se on aivan eri asia kun että rakennetaan uutta siihen aluelle,mitä ei ole tapahtunut,sen näkee jo rakennuskannastakin äläkä muuta väitä.


      • Muutampakaavaa

        Niin eikä sitä varmaan kaupunkikaan ole enää vuosikymmeniin mieltänyt miksikään teollisuus alueeksi,olishan sielä nyt sentään kaikki tiet ja polut jo olleet aikoja sitten valmiina ja kaikki liittymät sekä vesi että sähköjä myöden ja nykyisin jopa kaukolämpöputket tulevia yrityksiä varten,ja tontteja olis vaan saanut sitä myöden ostaa,katsoka nyt kuinka Honkimettää on rakennettu ja tehty,pistoteitä on sinne tänne ja ei puhettakaan että olis tietoa mikä tai kuka yritys siihen tulee,mutta valmiiksi on rakennettu joka kuuluu kaupungin tehtäviin että tarjontaa pitää olla,tä Alangon palsta on vaan jostain kumman syystä jäänyt rakentamatta lopuun asti aikoinaan,ja nyt on kaavamuutoksen aika.


      • Vaimitä
        Muutampakaavaa kirjoitti:

        Niin eikä sitä varmaan kaupunkikaan ole enää vuosikymmeniin mieltänyt miksikään teollisuus alueeksi,olishan sielä nyt sentään kaikki tiet ja polut jo olleet aikoja sitten valmiina ja kaikki liittymät sekä vesi että sähköjä myöden ja nykyisin jopa kaukolämpöputket tulevia yrityksiä varten,ja tontteja olis vaan saanut sitä myöden ostaa,katsoka nyt kuinka Honkimettää on rakennettu ja tehty,pistoteitä on sinne tänne ja ei puhettakaan että olis tietoa mikä tai kuka yritys siihen tulee,mutta valmiiksi on rakennettu joka kuuluu kaupungin tehtäviin että tarjontaa pitää olla,tä Alangon palsta on vaan jostain kumman syystä jäänyt rakentamatta lopuun asti aikoinaan,ja nyt on kaavamuutoksen aika.

        Alue ei ole ollut kaupungin omistuksessa eikä muutenkaan tietoa tonttien myyntihalukkuudesta eikä kaupunki ehkä em syistä ole tehnyt alueelle asemakaavaa.


      • Säästäjälunnastuksella

        Eli kaikkineen paska puhetta että olis edes teollisuusaluetta mikä puoltaa jo sitä koulun sijoittamista valituksien osalta jo satanolla,toisekseen,jos siinä sitten olis pitävä kaava mitä annat ymmärtää että ei olisi niin,niin pakkolunastuksella sen sitten saa kaupunki haltuun,oli tilanne mikä tahansa.vielä parempi jos näin on,miks eivät myynneet ajois,nyt tulee kaupungille edullisemmaksi.


      • Alkehellista

        Paikkakunnilla, joissa yhdyskuntasuunnittelu ymmärretään pääasiassa maanjakopolitiikkana on tietenkin ymmärrettävää, että koulun sijoituksen tärkein kriteeri on saada joku tyhjä alue täytetyksi, sijaitsi se missä tahansa. Alkeellistahan se on, mutta ei siihen muutosta tule kuin päitä vaihtamalla.


      • öölätti
        Yrityksiään kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa! Yrityksiä on tullut myös viime vuosina. Joten äläpä perättömiä puhu! Joitakin vanhoja yrityksiä myös on, se on totta.

        mitä yrityksiä muuta kuin Lidl ?


    • perstuntuma

      Ei oo kepulaasten tyhymyyrellä rajoja.Sarat kerrat nähty ja koettu ympäri maata.
      Alakiolaaset o alakioota.

    • Valtuustossa-hässäkkä

      Nyt se kaavasta valittaminen alkaa.
      Rekat, rotat, lapset kaikki samalla tontilla.

    • paitapee

      Kepulaaset näköö kaikes aina vaan sen rahan. Kepulaaset on nuuka-nihilististä porukkaa, ja piänenkin rahallisen hyödyn takia ne on valamiita myymään vaikka oman äitinsä. Nehän aina vaatii muilta joustua, mutta itte eivät oo valmiita joustamaan mihinään. Eräskin kepulaanen suurtilallinen alkoi vänkäämään jostain muutamasta puunrangasta, jotka olivat jääneet epähuomiossa laskuista pois, ja jäi muutama euro saamatta. Kepulaaset eivät osaa miettiä yhteestä etua, vaan ne yrittää suhmurooda kaiken otettavis olevan rahan ittellensä. Kepulaaseen ajatusmaailmaan kuuluu myö se, että mikään ei saa maksaa mitään, kaikki pitää saada tavalla tai toisella ilmaaseksi, tai sullemulle taktiikalla. Tästä nuukuuresta huolimatta kepulaasilla on jumalattomat määrät rahaa makaamassa tileillä, ne ei vaan malta käyttää niitä. Ne on vähän niin kuin roopeankkoja, saitoja kitupiikkejä. Alkiolaisuudesta en tiedä mitään, mutta tämä on oma kokemukseni kepulaasista. Myös verojen kierto kuuluu kepulaisuuteen, ja varsinkin bisnes jota voi tehdä muitten maksamilla verorahoolla. Maataloushan on juuri sellaasta bisnestä, jossa maatilallisen hyvinvointi tulee rahvaan selkänahasta.

      • jäävit

        Harmillista on, että kepulaisten opettajavaltuutettujen ohjauksella saatiin valtuustossa aikaan vuosituhannen tyhmin päätös siirtää lukiokin keskustasta pois. Eikö tuohon mistään saa enää mitään apua?


    • Lankomies

      Opettajat ovat jäävejä päättämään koulun paikasta. Alanko ei ole koululle sopiva paikka lainkaan. Alanko on sopivaa liikerakentamiselle.

    • jarruttajatulos

      Kaupunginvaltuusto on monta kertaa vahvistanut demokraattisesti Alangon koulun ja päiväkodin rakentamisen. Kuka sitä demokratiaa halventaa? Taitaa olla eräs Lah...
      Alueelle mahtuvat kaikki osapuolet: yritykset, kaupat, koulu ja päiväkoti ja liikunta-alueet.
      Ja mitä helevettiä hellanmaalaisten mielipiteellä on tässä asiassa tekemistä, jota eräs
      jarruttaja käyttää perusteluna ?

      • Surkeaalapualaiset

        Alas on vajottu, jos vain mahtuminen alueelle koulun sijainnin pääkriteeri.


    • outoa_käytöstä

      en kyllä käsitä tätä panun ym. jatkuvaa alueen vastutamista,
      laurilan tallia kyseinen alue ei haittaa mitenkään ja muilta henkilökohtaisesti kysymällä kukaan ei vastusta uuta aluetta!
      jos vaasalaaset haluaa rakentaa kauppoja ja kaupunki koulun&päiväkodin ko.
      alueelle jossa on paljon tyhjää tilaa niin miksi jatkuva valittaminen? kohta tänne ei halua kukaan.
      nykyiset yrittäjät jotka on paikalla, niin KAIKKI paitsi laurila saisivat uusia asiakkaita aivan varmasti sillä asiakasvirta tuo aina muihinkin liikkeisiin asiakkaita!

      • outoja_perusteluita

        Mitä ihmeen tekoa asiakasvirralla on koulun sijoittumisen suhteen???


    • samamiess

      Katselin noita kaavaluonnoksia ja muita pdf-tiedostoja Alangon kaavoituksen osalta. Suunniteltu koulukompleksi on mielestäni ERINOMAISELLA paikalla. Sinne on suunniteltu päiväkoti, alakoulu, sekä lukio samaan rakenuksen eri osioihin. Tämä on nykypäivää, mallia on otettu Oulun normaalikoulusta. Se on avoin ja joustava koulukompleksi, jossa ei ole perinteisiä suljettuja luokkatiloja. Koulukompleksi tulee tuohon Isorintalantien jatkeen varteen. Sitten sinne koulun pohjoispuolelle olevalle pellolle tulee avoin urheilupuisto. Koulun ympäristöön jää myös puistoaluetta ja tilaa.

      Parasta tuossa Alangossa on, että tilaa on rutkasti, sekä koulukompleksin ja Kuortaneentien väliin jää tilaa vielä liikerakennuksille. Koulu jää omaan rauhaansa, pussin perälle, niinkuin pitääkin. Koulun sijainti on keskeinen, se palvelisi nykyisiä asuinalueita oivallisesti. Sinne pystytään rakentamaan nykyaikainen suuri koulukompleksi, joka palvelee tarpeita pitkälle tulevaisuuteen. Koulu elää muutenkin suurta muutosta, ja vanha suljettu luokkakoulu alkaa olla kohta vanhanaikaista. Tämän takia vanhan remontointi olisi erittäin huono juttu. On parempi tehdä uusi, joka mahdollistaa avoimen ja joustavan oppimisympäristön.

      Lisäksi päiväkodin, alakoulun ja lukion laittaminen saman katon alle, on kustannustaloudellisesti paras ratkaisu. Näin tehdään nykyään joka paikassa ympäri Suomea, minne rakennetaan uusia koulutiloja. Limittämällä saadaan tästä huolimatta pidettyä eri ikäryhmät eri paikoissa eri aikaan. Lisäksi tottakai päiväkotiryhmällä on oma kotialue, kuten myös alakoululaisilla, sekä lukiolaisilla. Mutta on edullisempaa kun on yhteinen keittiö, liikuntasali, käsityötilat, jne. Niiden käyttöä voidaan limittää.

      Joten älkää valittako. Vaan olkaa tyytyväisiä, että Lapualle ollaan kerrankin suunnittelemassa jotain nykyaikaista. Älkää eläkö vanhassa maailmassa, vaan herätkää tähän päivään.

      • hyvähyvä

        Loistava kommentti ja vastaus kaikenmaailman valittajille!


      • hyvähyvä

        Samaa mieltä "samamiess"kanssa. Hyvin perusteltu kannanotto. Vanhasta ei saa uudeveroista mitenkään.


    • Pussinperäläinen

      Koulu ei tule sijaitsemaan ERINOMAISELLA paikalla sanomalla niin. Itse kirjoittajan mielestä: "Parasta tuossa Alangossa on, että tilaa on rutkasti, sekä koulukompleksin ja
      Kuortaneentien väliin jää tilaa vielä liikerakennuksille. Koulu jää omaan rauhaansa, pussin perälle, niinkuin pitääkin."

      Onko tämä joku uusi ja nykyaikainen koulujen sijoitusperiaate: "oma rauha ja pussinperä", teollisuusalue, peltihallien naapuruus ja vilkkaiden teiden takainen alue.

      Paikka ei todellakaan ratkaise sitä, että uudesta koulusta tulisi uudenaikainen. Mennyttä maailmaa edustaa pelkkiin maanjakoperusteisiin nojautuva toimintojen suunnittelu. Suuren koulukeskittymän paikka ei ole missään pussinperässä, vaan monenlaisessa vuorovaikutussuhteessa olemassaolevan keskustan kanssa.

      • hyväpaikka

        On kysymys ennenkaikkea alakouluista Liuhtari ja Ritamäki. Siksi paikka on erinomainen Alangossa. Jos koulut tuotaisiin keskustaan tulisi kuljetuksista suuri lasku vuosittain. Keittiö on hyvällä paikkaa samassa ympäristössä, niin ei tule lisälaskua ruuankaan rahtaamisesta. Lukiolaiset pääsevät kyllä liikkumaan autoillaan ja mopoillaan.


      • hjuvahjuva

        Toki Kuortaneentie on vilkas tie, mutta yhtälailla kokoojateinä toimivat Simpsiöntie ja Koulukatu ovat vilkkaita teitä. Lisäksi Liuhtarin ja Ritamäen koululaiset kulkisivat kouluun pääsääntöisesti tuolta urheilupuiston läpi, vilkas tie ei osu lainkaan matkan varrelle. Kuortaneentien kautta tulee ainoastaan päiväkodin saattoliikenne, sekä osa lukiolaisista. Kevyen liikenteen osalta Kuortaneentie elää omaa elämäänsä, koska sen ali pääsee tunnelia pitkin. Kuortaneentie ei siis vaikuta kevyeen liikenteeseen millään tavalla.

        Sitä en ymmärrä, mitä haittaa on liikerakennuksista, jotka näkyvät koulun ikkunasta. Liikerakennusten autoliikenne jää siihen Kuortaneentien varteen, eikä se ylety koululle saakka. Enkä myöskään ymmärrä, mitä lisäarvoa koulu tuo ns kantakeskustaan, ei mielestäni mitään. Koulu on koululaisia varten, ei mitään muuta varten. Lisäksi keskustan aluehan vasta vaarallinen on, kaikki tienylitykset tapahtuu autojen seassa, ja joka vuosi törmäyksiä sattuu. Kyllä koulun paikka on mieluummin reunalla kuin keskustassa. Lähellä asukkaita. Ei koululla mitään paraateja järjestetä, eikä sitä rakenneta keskustan koristeeksi.


      • Pussinperäläinen

        Koska hän ei ymmärrä, mitä lisäarvoa ent. kansakoulu, ent. lyseo ja nyk. lukio ovat tuoneet keskustaan, eikä sitä, mitä haittaa on nyt liikerakennuksiksi nimettyjen peltihallien näkymisestä koulun ikkunoista, niin asiahan on viisaasti pätetty.

        Koulunkin voi sanoa olevan lähellä asukkaita kun ei sanota, ketä asukkaita.

        Sitäpaitsi Lapuallahan ei ole 50 vuoteen ymmärretty, että koristeellisuudellakin on joku merkitys ihmisten elämässä.


      • eionnistumeillä
        Pussinperäläinen kirjoitti:

        Koska hän ei ymmärrä, mitä lisäarvoa ent. kansakoulu, ent. lyseo ja nyk. lukio ovat tuoneet keskustaan, eikä sitä, mitä haittaa on nyt liikerakennuksiksi nimettyjen peltihallien näkymisestä koulun ikkunoista, niin asiahan on viisaasti pätetty.

        Koulunkin voi sanoa olevan lähellä asukkaita kun ei sanota, ketä asukkaita.

        Sitäpaitsi Lapuallahan ei ole 50 vuoteen ymmärretty, että koristeellisuudellakin on joku merkitys ihmisten elämässä.

        Tolla perustelulla pitäis Kauhajärven, Ruhan, Poutun, Haapakosken ym, oppilaat kyyditä keskustaan, että saatais elävämmän näköinen katukuva.


      • pussinperäläinen
        eionnistumeillä kirjoitti:

        Tolla perustelulla pitäis Kauhajärven, Ruhan, Poutun, Haapakosken ym, oppilaat kyyditä keskustaan, että saatais elävämmän näköinen katukuva.

        Nyt hän luulee olevan kysymys elävännäköisestä katukuvasta, vaikkei siitä tietenkään haittaa olisi pystyyn kuolevalle keskustalle.


    • passaapraa

      Ai ketä asukkaita.. No liuhtarin sekä ritamäen tietysti, sekä lukion osalta koko lapua. Muita jäljelle jääviä kouluja on keskuskoulu, alanurmo, sekä suuret kyläkoulut keskustan ulkopuolella.

    • demokratiankaava

      Ettei vaan koulun siirtämisen syy olekin kabineteissa sovituista afääreistä kun jotkut tahot vaikuttavat ajavan koulua niin innolla ja sekavin perustein ihan sopimattomaan paikkaan?

      • vaalitlähestyy

        Afäärien hoitamista se taitaa olla myös niillä kiikarissa, jotka haluavat kaataa koko kuoluhankkeen. Olisko kysymys vaalirahoista?


      • Sanopaselvästi
        vaalitlähestyy kirjoitti:

        Afäärien hoitamista se taitaa olla myös niillä kiikarissa, jotka haluavat kaataa koko kuoluhankkeen. Olisko kysymys vaalirahoista?

        Millätavalla oletat vaalirahoituksen liittyvän hankkeeseen? Edellinen oletettavasti tarkoitti maanhankintaa ja mahdollista nykyisen lukion alueen käyttöä muuhun tarkoitukseen.


      • vaalirahoitus

        Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Et kai sinä tyhmä ole, heittäydyt vain tietämättömäksi.


      • omaan.pussiin
        vaalirahoitus kirjoitti:

        Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Et kai sinä tyhmä ole, heittäydyt vain tietämättömäksi.

        Kyllä kai olet tyhmäkin.


      • pussinsuu
        vaalirahoitus kirjoitti:

        Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Et kai sinä tyhmä ole, heittäydyt vain tietämättömäksi.

        Kuka laulaa ja kenen leipää syö?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe