nielun proput

proppuhoppu

Hemmetin proput. Aika ajoin kiusaavat ja useasti lekurilla käynnyt eikä oo kun kerran yksi lääkäri saanut yhen propun pois.
Eilen meni hermot kun kurkussa inhottava tunne jo kuukauden, mut mitään ei näy. Päätin lypsää pikkurisani tyhjäksi sormella. Ja tulihan sieltä sitä kamaa niin köntteinä,siemeninä ja tahnana. Syvällä syverissä muhivat.
Kysymys siis on nyt et johtuuko kurkkukipuni tänään risojen painelusta? Toimenpiteeseen meni aikaa et sain kaiken paskan ulos. Nyt sitten on kurkku hellä ja kivulias. Voin niellä ja risat ei turvota tai punota,onkalot on avoinna kun sielt tuli niit möykkyjä. Onko muil ollut tyhjennyksen jälkeistä kipuu ja kauan?

6

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • risaton

      Poistatin yksityisellä nielurisat pääasiassa proppujen takia, suosittelen. Toki olivat isot ja vaivasivat muutoinkin

    • leikkaukseen.vaan

      Mullakin oli pitkään sama ongelma ja sitten joku lääkäri passitti kitarisaleikkaukseen. Sen jälkeen ei oo ollut ongelmaa. Oli mullakin kurkku kipeä tonkimisen jälkeen. Ehkä olet sieltä kaivellut sit vähän enemmän nii on vähän kipeempi ja ehkä pesemättömillä käsillä. Mut mene ihmeessä lääkäriin, se on vaan pikku toimenpide eikä vaivaa sen jälkeen.

    • Toinen.proppuilija

      Minullakin on sama ongelma. Olen poistanut proput tonkimalla hammastikulla. Sillä on saanut aika kätevästi, kun taskulampulla antaa vähän valoa. Olen kokeillut jos jonkinlaista työkalua, mutta terävä hammastikku on ollut paras. Pitää olla varovainen, ettei tikku lipeä käsistä tai siitä irtoa jotain puun palasta.

      Nielun aristus voi hyvinkin johtua tonkimisesta. Varmaan se menee ohi, kun nielu saa vähän rauhoittua.

      Itselläni proput ovat vähentyneet, kun en enää ole syönyt pullaa ja kakkua joka päivä. Syön edelleen leipää ja muutenkin samaa ruokaa, mutta sokeripullia vähensin. Ennen meni ainakin pulla päivässä. Liekö asioilla yhteyttä keskenään, mutta samalla havaitsin proppujen vähentyneen.

    • Nimetönpotilas

      Kärsin tästä vaivasta niin kauan että meni terveyskeskuksen lääkärille näyttämään proppujen täyttämiä nielurisoja. Lupasi miettiä leikkauksen tarvetta. sanoin, että läheiseni jo huomauttelevat hajusta (vaikka pesin hampaitani) ja kurkkukivut olivat jotain aivan uskomatonta- sattui niin paljon. Oli enemmän kuin ilo kun sain lopulta lähetteen sairaalaan (näytin siellä nielua kurkkulääkärille) joka sanoi "eiköhän me oteta nämä pois"- oli kuin olisin saanut lottovoiton. Enää ei ole flunssa iskenyt niinkuin ennen, enää ei ole kurkkukipu niin PAHA kuin se oli. Leikkauksessa ilmeni että molemmissa vas/oik nielurisoissa oli proppuja enemmän kuin tarpeeksi. Mahtava tunne nyt. Kiitos Seinäjoen Kurkkutautien Osastolle <3

      • tonsillit

        Ei kai se nyt ihan noin suoraviivaista ole. Nielurisoilla on myös suojaava tarkoitus, eikä niitä turhanpäiten pidä poistaa.


    • kfhfgdfsfasf

      Ainakaan Helsingissä ei TK laita lähetettä risojen poistoon. Itselläni ajoittain ollut hyvin pitkällisiä kurkkukipuja. Mutta jotain merkitystä ruokavaliolla lienee on, kuten joku jo totesikin. Ovat proput rauhoittuneet omia aikojaan. Vältän liikoja hiilareita viljan ja valkoisen sokerin muodossa, syön lähinnä kasviksia, hedelmiä, palkokasveja ja pähkinöitä.

      Tokkopa risat ovat sen tärkeämpiä keholle kuin umpisuoli tai kohtu. Kummallakin on jokin pieni merkitys, mutta ilmankin hyvin pärjää. Eihän kaikilla ole pernaakaan, ja toisilta on pätkästy osa suolta pois.

      Leikkausriskien (infektio, verenvuoto, hermovaurio, anestesiakomplikaatio...) vuoksi turhia toimenpiteitä ei pitäisi tehdä. Sotken aina risojen nimet. Mielestäni itseltäni leikattiin lapsena kitarisa, ja sain siinä verensiirtoa vaativan verenvuodon. Nielurisat siis jäljellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe