Valmet Automotive

TuotantolinjanRambo

Aiempaa keskusteluun viitaten
http://keskustelu.suomi24.fi/t/10151680

Tässä jokaiselle työtä pelkäämättömälle jätkälle ja mimmille aivan loistava paikka työskennellä. Aiemmassa ketjussa jotain ihme kesähessuja ruikuttamassa (palkoista päätellen).

Mitäs muut työmyyrät tykkää? Itse olen ollut erittäin tyytyväinen. Osaan nimetä heti kaksi paskempaa duunia.

8

3337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mersujyrä

      Palkka on uudella "vakityöntekijällä" kokoonpanossa tuota kympin luokkaa mitä ketjussa sanotaan. Mahd. pari euroa lisää lisistä. Kohtuu hyvä palkka työstä johon ei vaadita koulutusta. Nuo "ValmetAUT" nimimerkin jutut on ihan tosijuttuja suurilta osin, mutta eipä ole mua häirinnyt. Jos työnteko töissä häiritsee elämää, niin ei kai tämä ole sellaisen tyypin paikka. Kai jos korkealta lusmuhommista putoaa mutta minä en... onnekas olen kun pääsin.

      Työmaalle on helppo tulla sillä joka päivä tietää mitä työtä tullaan tekemään. Ja melkeinpä ruuvimeisseliäkään ei anneta käteen ilman koulutusta. Kuulostaa naurettavalta kun on aiemmin ollut jossain "Reiskan Metalli" -tyyppisissä hommissa. Kääntöpuolena on se, että hommiin puutuu nopeasti.

    • Tiimi_TOTUUDENTORVI

      ....Joopa joo....

      Totuuksia autotehtaan elämästä (A-tuotannon aikana):
      - Koeaika vietetään vuokrafirman kautta.
      - Sinut otetaan Valmetin kirjoille, kun olet ollut koeajan (4kk) vuokrafirmalla töissä...siis jos olet nuollut riittävästi tiiminvetäjän persettä ja hän on kehunut sinua esimiehelle.
      - Sinulle luodaan uusi työsopimus 4 kuukauden koeajalla työnantajana Valmet (ei Opteam tai Staffpoint)
      - Koeaika on pitkälti 8 kuukautta työhön josta voit saada kenkää päivänä minä hyvänsä ja tuntipalkka on 9,5 - 12€/h
      - "Esimiehenäsi" toimii toinen työntekijä työnimikkeellä "tiiminvetäjä".
      - Tiiminvetäjä on työntekijä joka tarkkailee sinua ja raportoi oman näkemyksensä mukaan sinusta esimiehelle. Sinulla ei ole mahdollisuutta kuulla näitä keskusteluita.
      - Esimies voi tulla täysin puskasta huutamaan sinulle asiasta mistä et edes tiedä (tiiminvetäjä on raportoinut sinusta huhujen perusteella tai oman olettamuksen mukaan).
      - Perehdyttäminen työhön tarkoittaa tässä yhtiössä sitä, että sinulle näytetään esimiehen toimesta pukukoppi,pukukaappi ja osasto missä työskentelet. Sitten sinut luovutetaan osaston tiiminvetäjälle.
      - Tiiminvetäjä määrää sinut asemalle jossa sinua opastaa joko viikon vanha työntekijä tai 10 vuotta talossa ollut työntekijä. Yleensä ensimmäinen vaihtoehto.
      - Ensimmäisen kahden viikon aikana et tiedä mitä teet koska kukaan ei viitsi sinulle mitään opettaa koska voi olla, että sinua ei seuraavana päivänä tai viikkona enää ole ja sinut on korvattu uudella.
      - Päätehtäväsi on lastata tavaraa "jigiin"=Pöytään joka pyörähtää robotille joka tekee kaiken työn. ja tämä toistuu helvetin monta kertaa tunnissa.
      - Tauko on 9minuuttia ja 40 sekunttia eikä yhtään pitempään. Laskuri ja koneet lähtee pyörimään automaattisesti. Myöhästyt, ei tarvitse pahimmassa tapauksessa tulla seuraavana päivänä töihin.
      - Ruokatauko on 16 minuuttia koska sinulta menee 4 minuuttia kävellä ruokalaan ja takaisin omalle asemalle.
      - Taukotiloissa ei ole kahvinkeitintä, ei jääkaappia eikä mirkoaalto uunia. Sinun on käytävä tehtaan ruokalassa (ateria, maito ja salaatti yli 8€. Pelkästään maitolasi maksaa 1,70€ ruoka normaalisti 5,5€. Kaikki lisukkeet kuten ylimääräinen lihapulla maksaa 3€/kpl) tai syöt huoneen lämpöistä ruokaa tai eväsleipiä.
      - Sairaslomistasi tai työsuhdeasioistasi menee tieto aina tiiminvetäjälle joka juoruaa sinusta omien työkavereidensa kanssa. Tornarit ovat tällä tehtaalla enemmän kuin tuttuja. Kaikki kuvittelevat tietävänsä sinusta kaiken perustuen huhuihin (mukaan lukien esimiehet).
      - Esimiehet taas eivät tee näille asioille mitään koska on paljon yksinkertaisempaa uskoa tiiminvetäjää ja korvata "huono" työntekijä uudella vuokratyöntekijällä. Tämä toiminta on jokapäiväistä tai joka viikkoista. JOKAINEN VIIKKO tulee uusi työntekijä vanhan tilalle.
      - Sinulla ei ole mahdollisuutta käydä kusella kuin tauolla. HUOM: valitset joko kusella käymisen tai kahvitauon. Korvaaja on mutta se harvemmin omatoimisesti asemallesi ehtii.
      - Asemalta ei lähdetä kuin tauolla. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla ei ole mahdollisuuksia käydä pesemässä kasvojasi ja käsiäsi ennen ruokailua mikäli on metallipölyä hampaat ja sieraimet täynnä.
      - Työpäivän jälkeen on mahdollisuus käydä suihkutiloissa mutta lämmintä vettä riittää vain hetkellisesti joten sinun tulee olla helvetin nopea tai käyt kylmässä suihkussa. Moni vetää paskaselle keholle vaatteet ja peseytyy vasta kotona.
      - Esimiehen kanssa sinulla ei ole aikaa keskustella kuin taukoisin tai tuotannon yhteydessä jos esimies sattuu kävelemään asemasi ohi.
      - Luottamusmiehet eivät tiedä työlainsäädännöstä tai työehtosopimuksista mitään eivätkä he juuri tee mitään. Tai tekee mutta he unohtavat asiasi päivässä koska osallistuvat 100% tuotantoon ja yrittävät raukkaparat tehdä luottamustehtävänsä samalla.
      - Täällä ei ole mahdollisuutta pitää "palavereja" tai keskustella työyhteisön sisällä. Ainut asia missä keskustelua käydään on se 9min kahvitauko tai 16min ruokatauko. Tämän jälkeen ei mahdollisuutta ole kuin työvuoron jälkeen. Tosin kukaan ei ko. mestaan vapaaehtoisesti jää.
      - Tehtaan paras työntekijä on luultavammin gigantin televisiomyyjä tai parturikampaaja. 4 vuotta kouluja käynyt metallialan insinööri on luultavammin 11€ tuntipalkalla operaattorina. Tuotannossa on normaalina toistotyöntekijänä merkonomeja, metalli-, ja tekniikan alan inssejä ja tradenomeja. Sitten on luokion tai amiksen suorittaneita esimiehiä.... ilman esimieskoulutusta. Tässä tehtaassa on kaikki pitkälti päin persettä.
      - Tekemääsi työtä kellotetaan jatkuvasti sekunttikellolla ja yritetään nopeuttaa laitetta uusi tuotantoennätys silmissä kiiluen.
      - Tahti on aivan helvetillinen.
      - Kaikki on pääsääntöisesti kielletty. Jos ajattelet jonkun olevan okei tai ajattelet jonkun asian helpottuvan kun teet jotain se todennäköisesti ei ole näin ja vaatii vähintään aina 7 esimiehen hyväksynnän.

      • untanäkevät

        Kuulostaa siltä, että firmalle tulisi pitkälti halvemmaksi vaihtaa tiiminvetäjä kuin ottaa joka viikko uusi työntekijä...

        Asun Helsingissä, mutta luulen, että yrittävät väkisinkin työntää minua tuonne ja saada minut muuttamaan ihan eri puolelle Suomea. No way, ei ikinä onnistu.


      • Semmonesitte

        Nojuu, eipä tarvi enää uusia hakea, meinaan YT neuvottelut käynnissä.


      • esko69_69

        Niinpä. Ensin painetaan tuotantoennätystä kyrpä huurussa ja nyt vuokraäijät pihalle kun tavote on täyttymässä. No eipä se ole talon väellekkään kovin hääppöstä kun kesällä 2016 loppuu muutenkin valmistus. RiP valmet automotive


    • lihhuhiuhuohiuhhlih

      Ilmeisesti aiemmin olet ollut trollina, tai kielen päivettäjänä, et kuitenkaan missään tapauksessa missään ei-fasistisessa firmassa.

    • LasseTorni

      Vaikuttaa siltä, että nykysuomalaiset on velliperseitä ja tottuneet liian helppoon.

      Autotehtaat on kovia duuneja kaikkialla maailmassa eikä ole tarkoituskaan, että niissä lötkötellään leppoisasti puuhastellen eläkeikään asti.

      Tässä tarinaa mitä on olla Toyotan hihnan äärellä Kanadassa.

      https://ca.indeed.com/cmp/Toyota-Motor-Manufacturing-Canada-(tmmc)/reviews?fcountry=ALL

      Kanadalaiset ovat sisukkaampia ja karaistuneita kuin suomalaiset, siksi valitustakin on vähemmän. Elämän kovat realiteetit ymmärretään. Liukuhihnalla on pakko syntyä tulosta, muuten se tehdas ei kauaa työllistä.

    • Rakennekynnet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe