Jalkapöydässä nestettä! auttakaa joku!

tildaa_

Hei!
Eli siis mulla on ollut n. vuoden ajan jo nestettä jalkapöydän päällä ja se ei ole siitä lähtenyt pois. Liikunta ei ole auttanut nesteen poistossa ainakaan ja jos istuu kauankin niin jalkapöytä turpoaa entisestään. Yön jälkeen se on lähes normaali muttei ihan kokonaan ja sitten nopeasti siihen alkaa kertyä nestettä uudelleen.
Kipeä se ei ole, eikä varsinaisesti häiritse elämää, mutta olisi vain kiva tietää mistä johtuu tälläinen ja mitä keinoja siihen olisi? Ylipainoa on kyllä jonkin verran, mikä voi olla taas syy tuohon nesteen kertymiselle, mutta kun toinen jalka on täysin normaali niin en tiedä voiko se siitäkään sitten olla.. Mulla on vauvana ollut lonkkalastat, mutta lonkka on parantunut ihan normaalisti ja mitään kipuja ei ole ollut, mutta mietein sitäkin, että voiko se lonkka rasittua nyt näin nuorellaiällä ja tehdä turvotusta jalkapöytään? Olen 17-vuotias tyttö ja mulla on sairauksien pelkoa kovasti, jos jollakulla olisi samanlaisia oireita tai tietoa tälläisestä niin kertokaa ihmeessä! :)

3

1175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipaljoatietoa

      En tiedä paljoa onko mitään sairauksia/rasituksia mistä tuo voisi johtua, mutta kyllä se voi olla yksin ylipainon myötä syntynyt ongelma. On kumminkin tosi hyvä merkki että jalka ei kipuile enempää tai ole tullut esim. selviä veritulpan oireita. Jos saisit painoindeksisi normaalipainon puolelle hitaasti ja liikaa rasittamasta itseäsi, niin se luultavimmin auttaisi pelkästään. Jos ei niin on erilaisia lymfa-hoitoja, hoitojen välissä käytetään jatkuvasti sidettä, ettei neste pääse enää kertymään raajaan. Voisit kokeilla pelkkien siteiden käyttöä jo nyt vaikka, jos ei tunnu pahalle.

      Jos käytät jotakin lääkettä, kuten e-pillereitä niin kannattaa hetimmiten keskustella lääkärin kanssa merkin vaihtamisesta.

    • pullokäpälä

      Epäilempä alkuperän olevan jo lapsuudessasi. Jos lonkissasi on ollut lastat lapsena niin jo siltä ajalta voi olla peräisin tuo nesteen kertyminen. Nesteet ei kierrä sillä puolen niin hyvin kuin toisessa jalassa. Auttaisikohan jonkinlainen fysioterapia tai lymfahieronta?

      Oletko puhunut lääkärin kanssa tästä?

      Itselläni myös oikean jalan jalkapöytä turpoaa jonkin verran,mutta ei vasemman. Koska asia ei juurikaan vaivaa niin olen antanut olla.
      Minulla on leikattu oikeaa polvea tähystyksessä ja lonkassa on rustorepeämä ja nämä varmaan omalla kohdallani vaikuttavat asiaan.
      Ja se ylipaino,olen 20 kiloa ylipainoinen ja teen paljon töitä joissa ollaan jalkojen päällä. Ja ikäkin,olen jo yli 50v
      Itse olen miettinyt tukisukkia,mutta ne ovat niin tiukkoja,etten saa niitä päälle.

      • Tukisukat

        Pullokäpälä, tukisukkia saa yksilöllisellä mittauksella. Ovat aika kalliita, mutta sitten tulee juuri oikean kokoiset. Ne eivät saa olla niin tiukkoja että ei saa päälle.

        Minulla on kahdet sellaiset yksilölliset ja olen säästänyt mittauskaavion. Nyt löysin firman joka myy valmiita eri mitoituksella, ja yksi malli sopii minulle, eli mitat ovat samat kuin mitä minulta mitattiin. Kannattaa maksa ekalla kerralla mittaus niin sitten voi löytää valmiitakin samoilla mitoilla. Valmiit eivät ole yhtä kalliita.

        Kannattaa ottaa ekalla kerralla sellaiset polvisukat, joissa on avokärki, ne on helpompi saada päälle. Jos menee hyvin niin voi seuraavalla kerralla ostaa umpikärjen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe