Miksi wc/suihkussa haisee p***ka??

wchaju

Ostimme talon muutama vuosi sitten, talo rakennettu 70-luvulla. Taloon ilmeisesti jälkeenpäin (vaatehuoneeseen?) 10 vuotta sitten tehty lisä wc, jossa myös suihku. Ongelma on se, että varsinkin nyt keväällä wc haisee järkyttävälle. Pistävä p**kan tai viemärin haju. Kuin bajamajassa tai ulkohuusissa. Käytämme wc:tä ja käsipesuallasta päivittäin useamman kerran. Suihkua=lattiakaivoa emme käytä. Käsienpesuallasta olen haistellut, eikä haju minusta tule sieltä.

Olen tehnyt seuraavaa: teipannut ilmastointiteipillä umpeen suihkun viemäriaukon, käsipesualtaan putkien liitoskohdat, wc-pöntön ja lattian rajan. Haju jatkui edelleen. Eilen teippasin vielä katossa olevan ilmanvaihtoaukon. Tämän teon jälkeen haju paheni pistäväksi p**kan hajuksi ja avasin jo muutaman tunnin kuluttua teipit. Joskus on tuntunut, että haju on loppunut, kun olemme laskeneet vettä talon muissa vesipisteissä esim. varastossa. Joskus tuntunut, että haju pahenee, kun liesituulettimen imu on päällä. Talossa on painovoimainen ilmanvaihto muilta osin. Tuloilma-aukkoja ei kaiketi ole mitä nyt ikkunat ja ovet falskaa. Viemärin tuuletusputkea emme ole löytäneet.

Talvella haju ei mielestäni ollut näin kova. Esim. olimme viikon lomalla pois kotoa talvella, niin palatessamme wc ei haissut. Nyt haju tulvahtaa ovesta muihinkin tiloihin.

Miksi wc:ssä haisee?

18

2235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wchaju

      Niin ja ennen teippauksia tietenkin kasteltiin suihkun lattiakaivoa.

      • hihatheilumaan

        Jos vaatehuoneeseen tehty voi ne viemärin kaadot/liitokset olla vuotavat/väärin, siihen olisi myös pitänyt tuuletusputki lisätä, joudut sen viemäröinnin tarkistamaan/uusimaan häviää p-hajut.


    • aloitanythelpoimmasta

      Kannattaa nyt ainakin tarkistaa ettei vesilukot ole kuivana kun ei kerran tiettyjä vesipisteitä käytetä ollenkaan.

      Eli käyt laskemassa vettä näihin viemäreihin mitä ette normaalisti käytä ollenkaan.

    • tarkista-nuo

      tarkista lattiakaivo, onko siellä hiuksia tms...
      karvatuppo voi toimia eräänlaisena lappona ja imuttaa hajua/kosteutta viemäristä hajulukkoon ja sieltä se sitten haihtuu huoneilmaan.
      Yksi mahdollinen syy voi olla myös se, että ko. tilassa on ilman paine-ero, verrattuna rakennuksen muihin osiin. Vielä yksi mahdollisuus se, että rakenteissa vikaa; putki vuotaa/tihkuu viemärivettä lattian / seinän sisällä....reiän ei tarvitse olla suuren suuri, että haju pääsee viemäristä nousemaan.

    • ma-mu

      käsipesualtaan putki tiiviste vuota. nostakaa latialle oleva suoja/koriste muovi pois.
      Sielä se lyöty.

    • tapsaov

      Etsikää nyt ensin se tuuletusviemäri,voi olla että jätetty alaslaskettuun kattoon venttiilillä

    • Tee-Se-Itseasentaja

      Kuten tuossa jo vastattiinkin,niin laske vettä lattiaviemäriin,hajulukko on voinut kuivua...Tai kuten itselläni suihkuhuoneen lattiakaivosta oli lähtenyt kävelemään n.2cm halkaisijaltaan oleva kumitulppa,ja sieltä suorastaan tuuli paineella kaikki hajut likakaivosta.Ja tuossa jälkeenpäin rakennetussa wc:ssä on täällä viemärin korvausilmaventtiili pytyn vieressä lattiassa,jos se ei toimi niinpäin että laskee ilmaa kun viemäriin syntyy imua ,ja sulkeutuu kun imu lakkaa,niin voihan se haju päästä sieltäkin asuntoon...

      • olen-vaihtanut-muutaman

        "Ja tuossa jälkeenpäin rakennetussa wc:ssä on täällä viemärin korvausilmaventtiili pytyn vieressä lattiassa". Joskus sen venttiilin kumiläppä kuivuu ja vääntyy jolloin se päästää viemärin hajut vessaan. Knnattaa tarkistaa onko sellainen ja jos on niin uusi maksaa parikymppiä ja helppo vaihtaa.


    • TuuletustaViemäriin

      Mites viemärin tuuletusputki? Onko oikeasti tuulettuva?

    • homepesä11

      Kuka ostaa 70-Luvun talon? Haloo! Jos rahat ei riittänyt parempaan niin olisit jättänyt ostamatta,löit kätesi sontaan.

      • myövoan

        Moni ostanut sen jo -73, ja on hyvä koti ollut ja vieläkin... :)


    • kokemustaon

      Voi myös pöntön mansetti päästää käryjä läpi..

    • eiääliö

      Jälkeenpäin asennettuun wc:n viemäriin on voitu tehdä alipainetuuletus viemärin yläpäähän, joka on huonetilan puolella tai yhteydessä siihen. Alipainetuuletushallu voi olla epäkunnossa ja tuulettaa viemäriä huonetilaan. Alipainetuulettimen pitäisi päästää ilmaa viemäriin vain kun wc vedetään ja sulkeutua sen jälkeen. Joskus tuuletusventtiili ei sulkeudu kunnolla ja viemäri tuulettuu suoraan sisälle. Varsinainen viemärin tuuletus on erikseen katolla.

    • Korvausilmaa

      Lattiakaivoon vettä ja kunnon korvausilma. Eli että tilaan tulee uutta ilmaa jostain. Katon ilmanvaihto juttu on ehdoton, mutta jos tilaan ei tulee riittävästi korvausilmaa, korvaava ilma tulee viemäreistä. Eli korvausilmaa tilaan. Kokeile toimiiko esim. pitämmällä wc:n ovi auki yön yli, hajun pitäisi kadota. Jos katoaa, niin mieti mihin kohtaan voit tehdä tuloilma aukon.

    • kysyjä

      Ratkaisu löytyi. WC-pönttö on malliltaan piiloviemäri. Viemäriputki ei näy pöntön alla vaan siinä on se kaunis tasainen posliiniseinämä, takaseinään asti. Putkimies sanoi laittaneensa sen itse ja jo silloin ei olisi sitä mallia halunnut laittaa, koska ei saanut tiivistettyä sitä. Pöntön ja lattiaviemärin liitoskohta ei siis ole tiivis. Eikä sitä tiiviiksi saakaan. Wc-tila on niin ahdas että asentaminen hankalaa. Pönttö on niin kiinni takaseinässä, että mahdotonta nähdä pöntön alle.

      • eihaittaapaskaakaan

        Mitähän vitun väliä sillä hajun kannalta on, onko piilovimeäripöntön viemäriyhde täysin tiivis lattiasta tulevan viemäriputken kanssa vai ei, kun itse pöntön jalka on kuitenkin silikonilla tiivistetty lattiaan. Sinne se mahdollinen haju jää muhimaan pöntön jalan ja lattian väliin, jos pöntön ja lattian väli on kunnolla tiivistetty.


    • väärinpaskottu

      Ei kannata paskoa suihkuun, inhottava talloa paska viemäriritilästä läpi.

      • Panuppi

        Massut sekasin vaa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe