Velkahelvetti

epätoivoinenkoees

Olen tullut tieni päätökseen. Olen 19v ja hommannut itselleni melkein kahen tonnin vippi velat, työtön opiskelia kaiken lisäksi. Miten voisin selvitä veloista kun työtäkään ei ole?

11

54

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pulassa15vuotta

      Etsi kesätyö ja ota vastaan mitä työtä tahansa. Vaikka mansikanpoimintaa. Itse asiassa tuommoiset rahat tienaa metsämarjanpoiminnalla, kun jaksaa olla ahkera. Jos et löydä työtä heti, niin velkasi ehtivät perintään. Pyydä perintätoimistoja keskeyttämään perintä ja siirtämään asiasi ulosottoon, näin säästät satasia. Luottotietosi palavat luultavasti joka tapauksessa, jolleivät ole jo menneet. Ulosotto toteaa sinut varattomaksi ja tulottomaksi, eikä peri sinulta mitään, mutta läimäisee varattomuusmerkinnän. Kun joskus valmistut ammattiin ja työllistyt, velat peritään sitten korkojen kanssa.

    • pikkusumma

      Pyh! Sulla on kuitenkin katto pään päällä? ja tuo 2000euroa on naurettavan pieni summa.. :) en puhuisi velkahelvetistä. terveisin myös vippivelkainen, luottotiedoton ja kohta asunnoton (taas) 33vee jätkä.

    • pelivelka

      Jos yhtään lohduttaa mulla 60000@ ulosotossa mutta työpaikka on ja 1400€ vie ulosotto kk.

    • 6-10

      Veloista selviää helposti. Senkun maksaa ne pois. Ei se sen vaikeampaa ole.

    • owrihjgoe

      Harkitsen juuri satakertaisen asuntolainan hankkimista ja en taatusti omaa satakertaisia tuloja. Kyllä jutut ovat maksettavissa, budjetointia vain kehiin.

    • zaphodbx

      Tuo velka on varsin pieni, ota yhteyttä velkojisi ja sovi maksuohjelma... Tärkeintä on se että asia ei jää roikkumaan...

    • nomoreloanewer

      Scroolasin tämän ketjun nopeasti läpi ja jäi muutama asia silmiiin.

      Joku sanoi, että asiat pitää budjetoida. Joo! Budjetointi on helvetin helppoa. Eikun velat exceliin ja kaikki kuukausierän osat omiin sarakkeisiin ja pari prosenttikaavaa ja ynnäystä niin siinä se on. Joo! Jos jollain on vaikka 20 000e velka ja tulot luokkaa 700e/kk jossa on maksuvara, nii tulee varmaan hiki.
      Toinen on isojen hankintojen budjetointi. 30 000e pakollinen osto ja sit sanotaan, että kun on 10% kasassa ja oma talous kunnossa muuten, niin saa 60kk maksuajalla lainaa....se kun räknätään sinne kohdan yksi exceliin, niin hiki on päällä!
      Tai entä kun kirjoitetaan nimi 20v paperiin ja muutaman kuukauden jälkeen tulee jo totuus vastaan?

      Vieläkö on niitä jotka uskoo isoissa asuntolainoissa, että inflaatio syö lainan? Mä yli 40v ikäsenä velattomana en ole uskonut enää pitkään aikaan siihen. Ennekuin ymmärsin tuon asian, niin ollut sitä edes miettinyt, ja nyt tiedän sen ettei ole mitään inflaatiota joka syö asuntolainaa. Niille joilla on se iso asuntolaina, niin se arvonnousu menee suoraan koroissa. Jos sinulla on 100 000e nettoarvoinen asunto, jossa on 90 000e lainaa ( FIVAN minimiomapääoma 10 000e), niin se oma pääoma uppoaa siihen lainan korko-osuuteen ja muihin kuluihin. 10% on niin pieni pääoma, että se ei riitä oikeasti mihinkään. Kun kuukausierät on minimoitu ja korot nousee vaikka 0,50%, niin saa sanoa sille omaosuudelle goodbye. Se on jo sanottu, että on ostajan markkinat, ja se pitää totta.... Ainoastaan röyhkeys asettaa rajoja.......

      10% ei riitä missään hintatasossa mihnikään ja 30% riitää vain 100 000e asunnon rahoittamiseen ja kun mennään 200 000e kohdalle, niin ei riitä enää edes 50%, koska se satatuhattakin on jo julmettu pommi purettavaksi.

      Mä olen täällä jo monessa kohdin miettinyt sitä, miksi tulee aina uusia ongelmia. Missä helvetissä on se positiivinen luottorekisteri? Miksi rahaoitumarkkinoille tulee aina niitä raadonsyöjiä jotka 50% korolla lainaa luottokelvottomalle satasen viikoksi? Miksi ihmiset ei ymmärä, että luottotietoja tarvitaan muuhunkin kuin velkaantumiseen?

      Jos mä olisin nyt päättäjä, niin mä ajaisin nykyisen velkajärjestelylain alas. Meitä joilla on hyvin pienet säästöt on kuitenkin sen verran, että ei me haluta menettää parintonnin säästöjä toisten velkoihin. Mutta en mä ymmärrä niitä jotka prassaa ensin leveesti ja sit ne on viisvuotta järjestelyssä, että 10v päästä taas prassataan. Pankeille pitää saada nyt järkeä lainan antamiseen että joskus 20v päästä ei enää olisi kymppitonnin epävarmoja saatavia ja lisäongelmaisia. Nyt päällä olevat ongelmat on kestettävä ja sopimukset lunastettava, mutta yhtään uutta ei tarvita tai saa enää tulla.

      Miettikää te velalliset, että jos joku ihminen joka säästää pienistä rahoista saa kasaan vaikka 1000e, niin mille se tuntuu, kun tullaan ottamaan siitä tonnista vaikka 150e siihen, että toiset lainaa rahaa pankista ja ei pysty maksamaan sitä takaisin vaikka siitä riskistä kerrottiin..... pankkikin luotti teihin ja me nippanappaomillamme olevat luotetaan pankkiin. Suomessa on nyt 365 000 maksuhäiriömerkintää ja varmaan saman verran sellaisia jotka just ja just selviää selviää siitä velkansa maksusta ettei giljotiini käy luottotiedoille. Sit on vielä joku 100 000 ihmistä jotka on jo maksujärjestelyssä.....

      Sit tosiaan joku puhuu jostain helvetin inflaatiosta, kun yli 1 000 000 ihmistä on iän ja varallisuusmäärän vuoksi jo tilanteessa ettei tarvi enää ottaa velkaa, kun on jo se mitä tarvitaan. 2 500 000 ihmistä elää päivästä päivään ilman mitää suurempaa ongelmaa!

      jne. jne. jne....

      • kommentti256

        Voisitko kertoa esimerkin siitä, miten toisen asiakkaan säästötililtä on maksettu jonkun muun lainoja? Noin päätöntä kirjoitusta en ole ihan äsken lukenutkaan - näin niinkuin kokonaisuudessaan.


    • j15annika

      et ole vielä tullut tiesi päähän se on itsepetosta ajatella niin! itse olen koulussa huono matematiikassa,mutta jollain lailla "nero", koska olen koko ikäni toiminut niin etten ole ollut koskaan rahaton! piukkoja paikkoja on ollut mutta silloin on venytetty senttejä!jos rahat on ollut vähissä on nuukailtu ja kun rahaa on tullut silloin on osteltu ja säästetty pahan päivän varalle! on huoleton olo kun pankkitilillä on rahaa eikä tarvitse jokj kerta hintaa katsoa enää! eläköön säästöpossu!

    • velkaneuvojan_luo

      Velkaneuvojalle varaamaan aikaa. Löytyy jokaisen kunnan palveluista. Sieltä saat neuvoja ja apua asiaasi.

      • klrfm2konf

        Kahden tonnin velan takia ei tarvita velkaneuvojaa. Riittää, kun menee töihin ja maksaa velan pois.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe