Sipilällä oikeat otteet

palkansaajat_kyykkyyn

"Neuvottelulähteen mukaan Juha Sipilä haluaisi lisätä vuosittaista työaikaa 100 tunnilla, Yle kertoo."

Sipilä näyttää heti mikä on keskustalaisuuden suhde palkansaajiin. Ei Sipilällä ole huolta pääomien siirroista veroparatiiseihin, eikä suurituloisten verotusten kiristyksestä. Ensimmäinen huoli on mitenkä keskiluokkaa voitaisiin vielä kurittaa. Sen ymmärrän jos maanviljelijä äänestää Kepua, en kuitenkaan ymmärrä niitä palkansaajia jotka antavat Kepulle äänensä, eikö itseänsä voi muutoin rangaista.

Sipilän ehdotus tarkoittaa kesälomien lyhenemistä 2,5 viikolla.

73

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sitäsaamitätilaa

      Ei olis uskonut, että Sipilä keksi tällaisen. Työaika on jo muutenkin pitkä, pitkät päivät niin, että ilta menee voimia kerätessä. Kotitöistä joutuu tinkimään. Ja sitten vielä, että kesälomastakin jäisi vain tynkä. Ymmärrän, että kapitalistit tarvitsevat lisää voittoja. Kyllä Suomen kansa on tyhmä, kun äänesti tällaisen porukan johtoon.

    • EiPahaNakki

      Ei tämä tarkoita luomiin kajoamista. Kyseessä on pekkaspäivien poisto. Nykyisin voi tienata vuodessa 13 pekkasta. Kun tuo kerrotaan 8 saadaan tulokseksi 104 tuntia. Siis yksityisellä sektorilla työtätekeville jäisi 4 viikkoa kesälomaa, 1 viikko talvilomaa ja vielä 4 ylimääräistä tuntia vapaata jos pekkaset poistetaan.

      • sutkistania

        Täysin sutki, ei anna edustajien tuoda mielipiteitään esiin, siksihän olemme heidät sinne äänestäneet että he voivat asioita hoitaa siten kun ovat sanoneet, nyt yksi poistaa sellaiset joiden mielipide ei häntä miellytä.


      • poispois

        Kortistossa olen ollut jo viisi vuotta. Minun puolastani pekkaset voi aivan hyvin poistaakkin, turhia ryyppypäiviä. Ei Pekkasia ole Ruotsissakaan.


    • Julkisella

      Mulla on lomaa 3 kk vuodessa. Kesä ja talvilomaa 8 viikon jakso, sitten olen vielä saikulla 4 viikkoa. Työpäiväni pituus on 7h päivä. Kyllä Sipilä on kaheli, jos vain meinaa mennä lomaani lyhentään jatkan saikun pitoa sitten saman verran mitä lyhentää. Eli lopputuloksena Sipilän yrityksessä - 0! Kaheleita noi kepulaiset.

    • Näinkömenee

      Ei Sipilä kuuleman ole mitään puhunut työajan lisäyksestä.Tätä se taas on. Ei käsitystä, onko lintu vai kala. Oikeastaan mitään ei ole vielä tapahtunut. kaikki samalla viivalla. Käykö niin, että kepu,kokoomus ja persut hallitukseen?

    • eiope

      Mulla ei ole lomaa kuin 38 päivää vuodessa. Vähäkö vitahauttaa opettajien lomat. Eikö sieltä jo joutas lyhentää

    • Julkisella

      En minä mikään ope ole normaalihommissa julkisella, sehän kyllä minuakin vituttaa että Opelilla lomaa se 4,5kk ja 20h viikkotyöaika. Olisi aikoinaan minunkin pitänyt lukea.

    • Nykyinen_tilanne

      Jos ajatellaan, ettei suuri osa ihmisiä ole käyttänyt koskaan sairaalapalveluja vuoteessa maaten, niin pieni joukko on tuhoamassa koko sairaalajärjestelmän.

      Käytyäni juuri elämäni ensimmäisessä olkapääleikkauksessa päiväkirurgiassa- suuremmassa kuin alunperin kerrottiin - sain kahden kuukauden sairasloman. Kolme päivää leikkauksesta ajoin autoa normaalisti. Viisi päivää leikkauksesta kävin saunassa. Seitsemään päivää myöhemmin olin vaeltamassa. Kahdeksantena päivänä olen valmis takaisin töihin.
      Kipulääkkeitä en ole käyttänyt leikkauksen jälkeen, jos ei ole kipujakaan, joten puolitetaan aluksi sairaslomat, Siitäkin syntyy säästöä.

      Työajan lisäystä tämäkin on ja todellisesta tilanteesta todettuna.

    • PölöhöKustaavi

      Aloitellaan se työajan lisääminen siitä, että lisätään ensin työaikaa niille joilla sitä on vähiten. Kun saadaan edes osa työttömistä töihin, vaikkapa alkuun 50%, aletaan lisäillä osapäivätyöntekijöiden tunteja. Seuraavaksi voitaisiin laittaa nollasopimuslaisille vaikkapa 35 h viikossa töitä. Tämän jälkeen, jos vieläkään ei tule työt tehtyä, aletaan lisäämään 37,5 tuntiseen viikkotyöaikaa.
      Paljon voidaan työaikaa lisäillä ennenkun tarvii poistaa pekkasia!

    • Näinhänsemenee

      Sipilä tietysti tarkoittaa, että lisätään työaikaa niille, joilla sitä on jo liikaa. Suomen ongelma on se, että joillakin on liikaa töitä ja joillakin liian vähän. Tällaisiin todellisiin ongelmiin Sipilällä tuskin on kiinnostusta.

      • eipäsemitään

        Ei se itekkään tiiä mitä meinaa ku eihän hällä mitään hätää oo eeikä ministerin työpäivän pituutta ole mitattu sen kun käy painamassa naoppia että paikalla ja lähtee nukkuun sitten voi jos haluaa äänestykseen osallistua niin jaa ei tyhjiä poissa, semmottis se on.


    • u9h98h

      EI SE SIPILÄ TÄTÄ EHDOTA VAAN TYÖANTAJA PUOLELTA NUO SANAT ON SYÖTETTY SIPILÄN SUUHUN.NÄIN KERROTTIIN AAMU TEEVEESSÄ.SAMA ASIA KUIN NATSI SAKSALLA AIKOINAAN.TEHKÄÄ TÖITÄ TÖITÄ JA TÖITÄ JA KUOLKAA ENNEN ELÄKEIKÄÄ.
      SIIS TYÖANTAJAPUOLEN EHDOTUS.

    • TähänPyritään

      Suomia yritetään nostaa työvoimakustannuksia alentamalla jolloin yritysten kannattavuus paranee. Pekkaspäivät ovat ennenkin olleet tulilinjalla, samoin palkalliset juhlapyhät, jotka olisi myös hyvä poistaa. Työnantajalle pekkaset, ja arkipyhät ovat ylimääräisiä kuluja. On hyvä että kommunistit, ja ammattiyhdistys on nujerrettu saadaan vihtoinkin Suomea ylös. Ansiosidonnaista päivärahaa voisi myös tarkistaa sata päivää olisi täysin riittävä, siinä jo ehtii tulemaan makuuhaavoja.

      Sipilän nyt täytyisi olla lujana ja kelpuuttaa hallitukseen vain Persut Kokoomus, ja ehkä Ruotsalaiset.

      • pököjänoon

        mitäs ne ruottalaiset sielä tekkee, ja kommarithan on juuri työväen asialla, kyllä persut on oikeassa niistä tukipaketeista ja ulkomaalaisten elättämisestä täälä turhantakja sunkhaan net ainakaan töihin lähe jos ei pääse oman yrityksen johtajaksi tai nuita pitseerioitahan ne pittää


    • sonninen

      oikea homma...ruotsin malliin vaan...eli saikkuna yx päivä heti omalle vastuulle,siis nolla egeä korvausta,sitte kymmenenteen päivään asti 80 prossaa korvausta ja yli kymmenen päivän saikuista 60 prossan korvaus...jos on sitten omia vakuutuksia esim.ammattiliittojen kautta sieltä voi hakea lisäkorvausta...pekkaset kans heti pois....juhlapyhät lauantaille...siinäpä aluksi säästöjä.....

    • Eunukki9

      Nyt täytyy heti muistuttaa mitä teki edellinen hallitus yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi ja työpaikkojen luomiseksi. Katainen laski Urpilaisen kansaa yritysverotusta 6%.
      No, mitenkäs siinä kävi?
      Valtiolta jäi saamatta 880 M€ verotuloja. Samaan aikaan pörssissä osinkoja jaettiin yli 800 M€ aiempaa enemmän. Yhtään ainutta työpaikkaa ei tiedetä syntyneen veroalen johdosta. Lopputulema veronalennuksista oli että yrityksiltä säästyneet verorahat siirtyivät omistajien taskuun.

      Sama tulee tapahtumaan myös työajanlisäyksen kanssa mikäli se tulisi toteutumaan.

      • Repperömplummi

        Työajan pidentäminen auttaisi siinä tilanteessa, että tuotteelle olisi kysyntään ja sitä ei voisi tuottaa esim. Työntekijöitä lisäämällä.
        Nyt, kun tilauksia ei ole, ei työajan pidennyksestä ole mitään hyötyä.


      • ulti-ukko

        SIINÄHÄN SE YDINKYSYNYS ON ei ole kilpailukyvystä kysymys, vaan osakkaiden suuremmista voitoista.
        Edellinen hallitus, yritti työllistää siten että annetaan yrityksille tukija, jotka sitten lupasivat järjestää töitä, mutta tuo tuet menivät suoraan voitonjakoon.
        Enemmistö osakkaista on ulkomaalaisia, joten he päättävät, hinnoittelusta.
        Suomihan on kilpailukyvyltään kärkimaita maailmassa, mihikä se kilpailu kyky nyt katosi.
        tAVARAN YLIHINNOITTELUUN, joten se ei käy kaupaksi
        Tuotteellehan lasketaan, tuotantokustannus hinta, ja jos tuota hintaa ei saada koska tuote on ylihinnoiteltu, niin lasketaan,että jos stä hintaa ei saada, niin setuottaa tappiota.
        Vaikka tuote myytäisiin, alemmalla hinnalla, niin silloinkin se tuottaa voittoa, mutta olisi pinempi .
        Ek on tämän kaiken takana, jossa se lamaa hyväksikäyttäen alentaa etuuksia ja siten kasvattaa voittoja

        Mitä tekemistä tällä kaikella on valtion velkaantumiseen, se vain pienentää valtion tuloja, kasvattaa yritysten voittoja


    • Huolestunut8

      Oudolta kuulostaa myöskin ammattikoulutusajan lyhentäminen. Kyllä tuonne kortistoon ehtii vuotta myöhemminkin. Asia olisi aivan toinen jos meillä olisi työvoimapula. Paremminkin koulutusaikojen lyhentäminen pitäisi kohdentaa korkeakoulutasoon.

      • pitäätehä

        Höpö, höpö. Ei kaikista tuu maistereita eikä tohtoreita. Suomi tarvii kädentaitoja . Mahtava ajatus tuo amiksen lyhentäminen 2 - vuoteen. Säästöjä syntyy kolmannes heti. Ylikoulutus on kallista.


      • Huolestunut8
        pitäätehä kirjoitti:

        Höpö, höpö. Ei kaikista tuu maistereita eikä tohtoreita. Suomi tarvii kädentaitoja . Mahtava ajatus tuo amiksen lyhentäminen 2 - vuoteen. Säästöjä syntyy kolmannes heti. Ylikoulutus on kallista.

        Ei tule, ei. Eihän tässä siitä olekkaan kysymys. Kyse on siitä, että kun tässä aiotaan säästää koulutuksesta 1 vuosi, säästetään samalla mahdollisuus yliopistokoulutukseen.
        Jos meillä olisi työvoimapula ja työelämään tarvittaisiin heti väkeä, ymmärtäisin ratkaisun sitä sen enempää pureksimatta. Nyt tämä johtaa siihen, että ollaan vuotta aiemmin työttömyyskortistossa.

        Toki tässä asiassa voidaan palata entiseen käytäntöön. Kun halutaan säästää, voitaisiin yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin palauttaa lukukausimaksut. Myös ruuasta voisi maksaa ehkäpä sellaiset 5€/ateria.
        Valtion takaamat opintolainat tulisi olla kaikkien saatavilla ja kohtuullisen opintorahan voisi kuitata suoritettua opintotavoitetta vastaan.

        Tällä järjestelyllä tulisi motivaatiota valmistua tavoiteajassa ja samalla toteutuisi valtiovallan tahto työurien jatkumisesta.


      • LosoHessukka

        Puhut harvoin, mutta asiaa. Lisää säästöjä saadaan päivähoito-oikeuteen puuttumalla.
        Jos vanhemmilla on vapaapäivä tai loma ei päivähoito-oikeutta pidä olla.
        Sairaan lapsen hoito, lapsilisät ja muut vastaavat. Kyllä säästöjä löytyy!!


      • järkikäteen
        Huolestunut8 kirjoitti:

        Ei tule, ei. Eihän tässä siitä olekkaan kysymys. Kyse on siitä, että kun tässä aiotaan säästää koulutuksesta 1 vuosi, säästetään samalla mahdollisuus yliopistokoulutukseen.
        Jos meillä olisi työvoimapula ja työelämään tarvittaisiin heti väkeä, ymmärtäisin ratkaisun sitä sen enempää pureksimatta. Nyt tämä johtaa siihen, että ollaan vuotta aiemmin työttömyyskortistossa.

        Toki tässä asiassa voidaan palata entiseen käytäntöön. Kun halutaan säästää, voitaisiin yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin palauttaa lukukausimaksut. Myös ruuasta voisi maksaa ehkäpä sellaiset 5€/ateria.
        Valtion takaamat opintolainat tulisi olla kaikkien saatavilla ja kohtuullisen opintorahan voisi kuitata suoritettua opintotavoitetta vastaan.

        Tällä järjestelyllä tulisi motivaatiota valmistua tavoiteajassa ja samalla toteutuisi valtiovallan tahto työurien jatkumisesta.

        Joo ne on näitä demareiden haihatuksia ..opiskele kauan...liity meihin .Tasapäisyys vie suohon.


    • JuhaVani

      Nyt joutu Alexi kipittään etuskuntaryhymältä apua. Ei meinaa taipuva verohommissa. Mutta kyllä se Juha taivuttaapi!

      • NoAekxTimo

        Saapa nähdä miten käy? Juhan johtamista on kyllä kiva seurata. Se on niin systemaattista ja tuloshakuista.
        Tämän väännön jälkeen ei voi kukaaan enää sanoa etteikö Juha olisi johtaja-aineista!


      • sipistubisoini

        Onneksi tuo keskusta-natsi ole kauan pääministerinä kun hallitus kaatuu omaan ahneuteensa rahanvallan hyväksi....ei suinkaan Suomen hyväksi päinvastoin kun suomessa epävarmuus ja vastakkainasettelu lisääntyy.
        Syyriaan joutas koko johtosakki Sipi,Stubbi ja takinkääntäjä pahimmasta päästä tämä Soini.
        Tuvapaikkahakemusta Syyriasta vetämään vain pojat !!!!
        en malta vielä tuosta Soinista.....ei kyllä oo pahempaa äänestäjien pettäjää kun se kaikessa vallanhimossaan ja Stubbihan jo leimautu pelleks viime kaudella mutta ite piru tämä Sipilä...ei sanat riitä kertomaan.....

        ei todella ole kiva seurata kun tämä pellekolmikko tuhoaa suomen vakaan elinympristön.


    • JännäHommeli

      Nyt alkaa olla tiukat tilanteet hallitusneuvotteluissa. Asetelma taitaa nyt olla Sipilä ja Soini vastaan Stub.
      Stub haluaa verohelpotuksia rikkaille, Sipilä ja Soini pieni ja keskituloisilla. Katsotaan jyräävä Stub vai kuinka käy?

      • kepulaisuus

        On ollut aina suuren rahan ja pääomien puolella. On sanomattakin selvää että Soini jää tässä kamppailussa hopealle. Tavallinen työssäkäyvä palkansaaja tulee häviämään, Kepu kun on aina ollut palkansaajan kukkarolla, ja ollut ammattiyhdistys liikkeitä vastaan.


      • JeesJuhaJees
        kepulaisuus kirjoitti:

        On ollut aina suuren rahan ja pääomien puolella. On sanomattakin selvää että Soini jää tässä kamppailussa hopealle. Tavallinen työssäkäyvä palkansaaja tulee häviämään, Kepu kun on aina ollut palkansaajan kukkarolla, ja ollut ammattiyhdistys liikkeitä vastaan.

        Keskusta katsoo kokonaisuutta. Siihen kokonaisuuteen kuuluu PK-yritysten toimintaedellytyksissä huolehtiminen. Tämä taas edesauttaa työpaikkojen syntymistä ja olemassa olevien työpaikkojen säilymistä.

        Koska rahaa on vain rajallinen määrä, käy näissä tilanteissa niin, että kun kumartaa toiseen suuntaan samalla pyllistävät toiseen suuntaan.
        Keskustalla on kuitenkin pyrkimys huolehtia koko kansasta.


      • OlisikohanNäin

        Miksikähän Kepulla ei ole kannatusta teollisuuspaikkakunnilla, eikä pääkaupunkiseudulla?


      • sipistubisoini

        Mistähän tuon keksit että sipi ja soini pieni ja keskituloisten puolella.??

        HERÄÄ !!!
        Siinä kaks riistäjää pahimmasta päästä eikä stubikaan ole sen kummempi.
        Rahaa lisää niille joilla sitä on ja työntekijän "talkoopanoksella"...siinä on sen kolmikon kärkihanke.

        Niin uskomaton kanta noilla hepuilla että en tiiä mitä vielä seuraa....toivottavasti eivät ainakaan saa mitään maan sisäisiä kiistoja aikaan.
        Toisaalta onhan se Sipi haalinut tänne tappeluun taipuvaista osaajasakkia ja lisää tulee että kyllä on otollinen palopesäke syntymässä Suomessa.


      • sipistubisoini
        JeesJuhaJees kirjoitti:

        Keskusta katsoo kokonaisuutta. Siihen kokonaisuuteen kuuluu PK-yritysten toimintaedellytyksissä huolehtiminen. Tämä taas edesauttaa työpaikkojen syntymistä ja olemassa olevien työpaikkojen säilymistä.

        Koska rahaa on vain rajallinen määrä, käy näissä tilanteissa niin, että kun kumartaa toiseen suuntaan samalla pyllistävät toiseen suuntaan.
        Keskustalla on kuitenkin pyrkimys huolehtia koko kansasta.

        Keskustan kokonaisuus on nyt siinä että rahaa rikkaille ja köyhät köyhemmiksi.

        Nythän Sipi on saanut sen Vanhasen aikoinaan lanseeraaman työpreformin kun sieltä etelän suunnasta vyöryy osaajaa työintoa puhkuen ja onhan se hyvä että näillä uusilla Kepun työpreformilaisilla voi teetättää työtä vuorotta ja palkatta kun vaan veronmaksajain rahoilla pidetään ne ruuassa ja katto päänpäällä.


        Pahasti on ymmärrys vialla jos tuosta politiikasta saa jotain hyvän kokonaisuuden hoitamisen tulkintaa aikaan.

        että JeesJuhaJees vain !!!


    • JeesJuhaJees

      Perinteisesti teollisuustyötä tekevät ihmiset äänestävät demareita. Pääkaupunkiseudun ihmiset eivät tykkää siitä ajatuksesta että elämää ja työtä voi olla kehä kolmosen ulkopuolellakin. Siinäpä vastaukset näin äkkiseltään.

      • soininvara

        Nyt non siirtyny oikeaan työväenpuolueeseen eli Persuihin !


    • Stubittaa

      Nyt tökkii neuvotteluissa. Stubbi alettaa verot rikkaille. Se niistä neuvotteluista.

    • HallitusKasassa

      Neuvottelut lähenee loppua. Jännä katsoa mikä on oikeasti lopputulema tästä väännöstä.

    • seurannutasiaa

      Suomessa on työaika olla n. 37.5 h /viikko. Paitsi esim. kuljetusalalla se on 40 h/ viikko, lasketaa 2vkon jaksoina. Joten jotkut päivät voivat olla huomattavasti pitempiä kuin 8 h kun taas joku voi olla lyhyempi. Kun 37.5h/vko henkilö tekee kuussa 2,5h ylitöitä saa hän siitä korvauksen 1,5 kertaisena tai vastaavana vapaana, siis lähes 4 h palkan tai vapaan. Kun autonkuljettaja tekee 80 h/2vko jaksossa saa hän siitä 2 h vapaata.
      Pekkaspäivät kuten lomaltapaluuraha on sen verran vanha asia, että niiden alkuperä on ehditty jo häivyttää ja näin ollen ne katsotaan ansiottomaksi eduksi

    • poisturhakkeet

      Jotkut Pekkaset voisi kyllä poistaa, ei niillä ole sijaa nykyaikana. Myös lomaltapaluuraha on sellainen kummajainen, sitä on vaikea ymmärtää. Nykyisin on onnekas jos on töitä, ei siinä lomaltapaluurahaa tarvita siihen, että loman jälkeen vielä töihin tulee.

      • eilomia

        Poisturhakkeet
        Kysyn, tiedätkö lomaltapaluurahan historian. Lomalta paluuraha tuli joskus 60-70 luvulla kun ruotsi kutsui suomalaisia töihinsä. Työntekijä lähti lomalle ja löysi ruotsista tai muualta uuden työpaikan ja ilmoitti entiselle työnantajalle, ettei tule enää. Työnantajat olivat vaikeuksissa löytää uusi työntekijä, ja saattoi olla vielä jokin erikoisosaaja tms. Niimpä sitten kun taas pohdittiin palkankorotuksia niin työnantajat hyväksyivät palkankorotuksen sillä ehdolla että se maksetaan silloin kun työntekijä tulee lomalta töihin - vaikkapa vain irtisanomisen ajaksi. Näin työnantaja turvasi oman selustansa ja sai pitää "tilillään" työnantajan palkankorotusrahan aina loman päättymiseen asti.
        Siis lomaltapaluuraha on samalainen palkankorotus kuin mikä hyvänsä palkankorotus sen maksuaika on vain poikkeava


    • 8TodellakinTodellakin

      Äläpäs höpäjä. Pekkaset on hyvinkin tarpeen nykypäivän kiireisen työelämän tasapainottajana.
      Niistä kertyy peräti 1,08 päivää kuukadessa. Ei ole varmastikaan liian suuri taakka työnantajille.
      Lomaltapaluuraha ei ole mikään kummajainen. Sillä on oma historiansa ja lomaraha pysyköön yhtenä palkan osana maailman tappiin.
      Jos lomarahoista tai pakkasilla olisi oikeasti vaikutusta Suomen suosta nostoon, olisin valmis niiden väliaikaiseen poistoon ehkä kahdeksi, maksimissaan kolmeksi vuodeksi. Tosiasiassa kuitenkin hyödyn keräisivät sijoittajat sekä omistajat kuten kävi yritysveron 6%:n laskussakin.

      Siis lomarahat maksuun ja pekkaset kaikille 40 tuntia viikossa töitä paiskiville. Ahneet sijoittajat ja omistajat kokeilkaa oikeasti työntekoa ja keskimääräistä palkkaa....tulette yllättymään kuinka vähän sillä lopultakin saa.

      • karutotuus

        Niin kuin on nähty, näistä lomarahoista ja pekkasista koostuu sellainen paketti, että työnantajat ovat siirtäneet valmistuksen muihin maihin, sellaisiin joissa ei ole pekkasia, tai lomarahoja.
        Mitä on historiassa ollut, ei useinkaan ole enää nykyajassa, kun aika muuttuu, muuttuu myös vanhat systeemit, nyt jos koska on aika noista päästä.


      • ahneusTeettää

        Ei Suomi pysty kilpailemaan Intian, ja Kiinan halpatyömarkkinoilla jossa pätevän insinöörin palkka on 500€/kk ilman sairaspäiviä, pekkasia, kesälomakin muutama päivä.
        Jos tänne halutaan orjamarkkinoita silloin koko kansakunnan on luovuttava hyvinvointiyhteiskunnanta, näin se menee.
        Jos palkkatasoa lasketaan silloin lasketaan eläkkeitä, luovutaan yhteiskunnan ilmaispalveluista, kyten terveydenhoidosta, siirrytään kehitysmaiden elintasoon.


      • äläpähöpitä
        ahneusTeettää kirjoitti:

        Ei Suomi pysty kilpailemaan Intian, ja Kiinan halpatyömarkkinoilla jossa pätevän insinöörin palkka on 500€/kk ilman sairaspäiviä, pekkasia, kesälomakin muutama päivä.
        Jos tänne halutaan orjamarkkinoita silloin koko kansakunnan on luovuttava hyvinvointiyhteiskunnanta, näin se menee.
        Jos palkkatasoa lasketaan silloin lasketaan eläkkeitä, luovutaan yhteiskunnan ilmaispalveluista, kyten terveydenhoidosta, siirrytään kehitysmaiden elintasoon.

        Ei se ole saksakaan niistä luopunut ja siellä menee tosi hyvin. Siitä voivat kiittää rakenneuudistuksia, joita tekivät vuosituhannen vaihteessa. Nythän siellä tulee voimaan laki minimipalkasta, se tulee olemaan 8,5€/h. Saksahan on 15% työvoimasta ansainnut alle tuon tason. Saksassa ei teollisuus ole siirtynyt halpamaihin muun Euroopan tapaan, tai ainakaan siinä määrin kuin muualla.


      • muistutan
        karutotuus kirjoitti:

        Niin kuin on nähty, näistä lomarahoista ja pekkasista koostuu sellainen paketti, että työnantajat ovat siirtäneet valmistuksen muihin maihin, sellaisiin joissa ei ole pekkasia, tai lomarahoja.
        Mitä on historiassa ollut, ei useinkaan ole enää nykyajassa, kun aika muuttuu, muuttuu myös vanhat systeemit, nyt jos koska on aika noista päästä.

        Mutta niin pekkaset kuin lomarahatkin ovat työnantajien esityksestä tulleet


      • kaikkiauttaaasiassa
        muistutan kirjoitti:

        Mutta niin pekkaset kuin lomarahatkin ovat työnantajien esityksestä tulleet

        Niin se jos mikä kertoo siitä, kuinka eri maailmassa silloin elettiin. Nykyisin eletään jo aivan toista aikaa, nyt ei elintaso kasva, eikä olla täystyöllisyydessä.
        jokainen aika on erilainen, nykyisin ei tuollaisiin turhiin kannustimiin ole enää varaa, puhutaan kuinka meidän palkkataso on liian korkea muutenkin, verrattuna kilpailijamaihin. Silloin pekkasten, ja lomarahojen poisto auttaisi muiden tarpeellisten toimien keralla, kenties pääsemään parempaan työllisyyteen.


      • huhhahhahei

        kaikkiauttaaasiaa
        Et ehkä käsittänyt lomarahan ajatusta. Toisaalta ja tai oikeammin työntekijää kohtaan kyseinen palkakorotus olisi pitänyt maksaa kuten palkankorotukset nykyäänkin tasaisesti joka palkanmaksun yhteydessä, mutta työnantajille oli edullisempaa maksaa palkankorotus kerran vuodessa työntekijän tullessa lomalta. He jotka eivät palaa lomalta, esim sanoutuvat irti työsuhteesta lomanaikana taikka niin, että irtisanomisaika täyttyy loman aikana niin kyseinen edellisen vuoden palkankorotus jää työnantajan hyväksi. Siis toisin kuin jos kyseinen palkankorotus maksettaisiin tasaisesti ympäri vuoden.
        Pekkaspäivät ovat taas korvaus niistä tunneista jotka ylittävät keskimääräisen normaalin työtuntimäärän, esim kuljetusalalla. Ns. tavalllisessa työtuntimäärässä ylittävät tunnit maksetaan rahana tai annetaan vapaa kuten autonkuljattajille. Pekkaspäivien poistoajatus on sama kuin lopetettaisiin ylityökorvaukset - mutta olisi velvollisuus tehdä nykyisen 37.5 viikkotunnin sijasta 40 h/vko. Miksi kuljetusala on noin, johtuu kuljetusalan erikoisemmasta työtavasta. "työpaikka" ei ole aina kotinurkilla eikä samassa kuin "tavallisella" työntekijällä. Säännöllinen päivätuntimäärä aiheuttaisi sen, että tulisi olla kaksi kuljettajaa samalle työlle tai tulisi iso määrä ylityötunteja tai matkustuspäiviä. Nämä taas nostaisivat työnantajan kustannuksia. Pekkaspäiväratkaisu on työnantajalle edullisempi. Toisaalta tieliikennelaki ja työturvallisuuslaki rajoittaa viikottaista ja päivittäistä työaikaa ja 8h säännöllinen työaika veisi esim. pitkällä keikalla kohtuuttomasti aikaa ja lisäisi yöpymisiä jms ja niiden kautta kustannuksia


      • tätäpäivääeletään
        huhhahhahei kirjoitti:

        kaikkiauttaaasiaa
        Et ehkä käsittänyt lomarahan ajatusta. Toisaalta ja tai oikeammin työntekijää kohtaan kyseinen palkakorotus olisi pitänyt maksaa kuten palkankorotukset nykyäänkin tasaisesti joka palkanmaksun yhteydessä, mutta työnantajille oli edullisempaa maksaa palkankorotus kerran vuodessa työntekijän tullessa lomalta. He jotka eivät palaa lomalta, esim sanoutuvat irti työsuhteesta lomanaikana taikka niin, että irtisanomisaika täyttyy loman aikana niin kyseinen edellisen vuoden palkankorotus jää työnantajan hyväksi. Siis toisin kuin jos kyseinen palkankorotus maksettaisiin tasaisesti ympäri vuoden.
        Pekkaspäivät ovat taas korvaus niistä tunneista jotka ylittävät keskimääräisen normaalin työtuntimäärän, esim kuljetusalalla. Ns. tavalllisessa työtuntimäärässä ylittävät tunnit maksetaan rahana tai annetaan vapaa kuten autonkuljattajille. Pekkaspäivien poistoajatus on sama kuin lopetettaisiin ylityökorvaukset - mutta olisi velvollisuus tehdä nykyisen 37.5 viikkotunnin sijasta 40 h/vko. Miksi kuljetusala on noin, johtuu kuljetusalan erikoisemmasta työtavasta. "työpaikka" ei ole aina kotinurkilla eikä samassa kuin "tavallisella" työntekijällä. Säännöllinen päivätuntimäärä aiheuttaisi sen, että tulisi olla kaksi kuljettajaa samalle työlle tai tulisi iso määrä ylityötunteja tai matkustuspäiviä. Nämä taas nostaisivat työnantajan kustannuksia. Pekkaspäiväratkaisu on työnantajalle edullisempi. Toisaalta tieliikennelaki ja työturvallisuuslaki rajoittaa viikottaista ja päivittäistä työaikaa ja 8h säännöllinen työaika veisi esim. pitkällä keikalla kohtuuttomasti aikaa ja lisäisi yöpymisiä jms ja niiden kautta kustannuksia

        Ei ole mitään väliä loma-tai pekkasten ajatuksilla, ne ovat jo menneestä maailmasta. Nyt kun yhteiskunnan rakenteita joudutaan uusimaan, on hyvä aika myös päästä eroon työelämää rasittavista turhista maksuista, kuten nuo menneen maailman palkan lisät ovat.
        Työntekijälle maksetaan palkka tehdystä työstä, sillä selvä. Se on helppo laskea ilman mitään työnantajia rasittavia lisiä.


      • AhneusJyrää

        On turha puhua pekkasten tai lomarahojen yhteydessä menneestä maailmasta.
        Ne ovat nimenomaan nykypäivää ja pysyvät siihen saakka kunnes ne korvataan vastaavalla järjestelmällä joka nimetään jonkun muun nimeen.
        Presidentti Niinistökin älähti työnantajille heidän ahneudestaan. Kyllä siinäkin pitäisi olla näyttöä asiasta kun presidentti nuhtelee omia kannattajiaan (kokoomuslaisia).


      • ummartamatonta
        tätäpäivääeletään kirjoitti:

        Ei ole mitään väliä loma-tai pekkasten ajatuksilla, ne ovat jo menneestä maailmasta. Nyt kun yhteiskunnan rakenteita joudutaan uusimaan, on hyvä aika myös päästä eroon työelämää rasittavista turhista maksuista, kuten nuo menneen maailman palkan lisät ovat.
        Työntekijälle maksetaan palkka tehdystä työstä, sillä selvä. Se on helppo laskea ilman mitään työnantajia rasittavia lisiä.

        Miksei ylitöitä saa pitää pekkaspävinä, mutta saa maksaa rahana jolloin kahdesta eka tunnista tulee 1,5 kertainen palkka ja pekkaspäivinä tunti tunnista


      • työstävapautettu
        kaikkiauttaaasiassa kirjoitti:

        Niin se jos mikä kertoo siitä, kuinka eri maailmassa silloin elettiin. Nykyisin eletään jo aivan toista aikaa, nyt ei elintaso kasva, eikä olla täystyöllisyydessä.
        jokainen aika on erilainen, nykyisin ei tuollaisiin turhiin kannustimiin ole enää varaa, puhutaan kuinka meidän palkkataso on liian korkea muutenkin, verrattuna kilpailijamaihin. Silloin pekkasten, ja lomarahojen poisto auttaisi muiden tarpeellisten toimien keralla, kenties pääsemään parempaan työllisyyteen.

        Nykyään on monen esim. kauppaliikeen varastot kumipyörillä. Rekkamies saa ajaa maksimillaan 11 h/työpv. Tuossa ajassa hän tuo lastin pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle. Hän saa siitä palkan joka on joka tunnille sama - ei saa 8h ylittävältä ajalta 1.5 kertaista ylityökorvausta eikä seuraavilta tunneilta kaksinkertaista palkkaa. Vaan saa kertyneet tunnit pitää vapaana, siis tunti tunnista. Ei tarvi paljon laskea pekkaspäivien edullisuutta. Vielä pekkaspäivillä "peitetään" niitä palkkapäiviä jotka ovat kuukausipalkkalaisille palkassa - pekkaspäivillä maksetaan itsenäisyys, joulu, uusivuosi,pääsiäinen, helatorstai jms arkipyhäkorvaukset - siis pekkaspäivistä nauttivat työntekijät hankkivat palkkansa myös noilta päiviltä. Siis niiltä päiviltä jotka kuukausipalkkasille tulevat automatic
        Miksei puhuta eri virkojen pitkistä lomista, niistä viroista joissa on säännöllinen konttorityöaika ylityökorvauksineen ja lomat syksyllä ja talvella ja kesällä sekä arkipyhäkorvaukset.


      • NarisevatTyöttömät
        ahneusTeettää kirjoitti:

        Ei Suomi pysty kilpailemaan Intian, ja Kiinan halpatyömarkkinoilla jossa pätevän insinöörin palkka on 500€/kk ilman sairaspäiviä, pekkasia, kesälomakin muutama päivä.
        Jos tänne halutaan orjamarkkinoita silloin koko kansakunnan on luovuttava hyvinvointiyhteiskunnanta, näin se menee.
        Jos palkkatasoa lasketaan silloin lasketaan eläkkeitä, luovutaan yhteiskunnan ilmaispalveluista, kyten terveydenhoidosta, siirrytään kehitysmaiden elintasoon.

        Ei täällä orjia ole koskaan ollut. Työ on vapaaehtoista. Marjat mätänee metsiin, kun nykyaikana on yhä harvenemassa määrin ahkeria ihmisiä. Ulkolaiset tekevät työt kun suomalaisille ei maistu. Naristaan ja ollaan kateellisia toisten palkoille, jos joku sattuu tekemään töitä. Minä näen ympäristössä paljon työttömiä, joille työ ei todella maistu, mutta narinaa tulee.


      • sipistubisoini
        NarisevatTyöttömät kirjoitti:

        Ei täällä orjia ole koskaan ollut. Työ on vapaaehtoista. Marjat mätänee metsiin, kun nykyaikana on yhä harvenemassa määrin ahkeria ihmisiä. Ulkolaiset tekevät työt kun suomalaisille ei maistu. Naristaan ja ollaan kateellisia toisten palkoille, jos joku sattuu tekemään töitä. Minä näen ympäristössä paljon työttömiä, joille työ ei todella maistu, mutta narinaa tulee.

        Kerrohan lisää kun olet ratkaissut tämän kaiken työttömät haukkumalla näin ensalkuun.....mitä muuta tiedät? Pelasta Suomi !!!


    • maataloustuki

      Silloin yhteiskunta olisi terve jos kaikki tuet poistettaisii, niinkuin ennen on ollut. Ei ole minkäänlaista järkeä tukea suomalaista maataloutta koska täällä kylmissä olosuhteissa tulee tuotanto kalliiksi. Eurooppa on ääriäänmyöten täynnä halpaa elintarviketta tuontitullit estävät monien halpojen tuotteiden tuonnin.

      Kyllä niitä säästöjä löytyisi ilman pekkaspävien poistamisiakin.

      • näitäLöytyy

        Ajatellaampa mitä porotalous maksaa meille veronmaksajille, voi olla että syödään kelleinta lihaa mitä suomesta löytyy.
        Valtion suora tuli pääluvun mukaan.
        Petokorvaukset.
        Korvaukset junanalle, ja autojen jäävistä poroista.
        Liikenteelle tulleet vahingot jotka autoilijat maksavat vakuutusmaksuissa.
        Kun ynnäätte kaikki yhteen tulee tuotetulle lihakilolle hintaa.


      • valuuttaaulos

        Johan se Paasio R ,sos.dem. aikoinaan sanoi et syökää belgialaisia pottuja ei niitä Suomessa kannata kasvattaa. Sostemit saa vapaasti ostaa ulkolaista ruokaa . Etenki ny ko on Litlilki. Kannataa se raha valuttaa ulkomaille tätäki kautta.


      • paasio_oikeassa
        valuuttaaulos kirjoitti:

        Johan se Paasio R ,sos.dem. aikoinaan sanoi et syökää belgialaisia pottuja ei niitä Suomessa kannata kasvattaa. Sostemit saa vapaasti ostaa ulkolaista ruokaa . Etenki ny ko on Litlilki. Kannataa se raha valuttaa ulkomaille tätäki kautta.

        Suomessa tosiaan ei kannata tuottaa yli oman tarpeen, jos sitäkään. Esimerkiksi Venäjällekkin on viety maataloustuotteita joista ei edes ole saatu sitä hintaa mitä erilaisiin tukiin on mennyt.
        Viljanviljelyä tuetaan joilla kasvatetaan karjaa taas tuotettua lihakiloa tuetaan noin 2€/kilo vientitukea maksetaan joten kaikki myydään ulos suurella tappiolla.
        Meille on nyt kuin lottovoitto kun Venäjä lopetti ostot.
        Kertokaapa vannoutuneet kepulaiset mitä järkeä tälläisessä maataloudessa tuotannossa on?


    • inios

      Niin sitä pitää.

    • RupatteluSikseen

      Pekkaset pysyy. Lomarahat tuplaisi! Se on tätä päivää ja nykyaikaa!

    • josolivaikkaniin

      Täällä on paljon puhuttu ja hyvin vastattu pekkaspäivistä ja lomaltapaluurahoista. Vaikuttaa siltä, että jotka ajavat näiden asioiden poistamista ovat joko viimisiä henkosia vetäviä yrityksiä tai eläkkeellä olevia henkilöitä jotka ovat em. edut aikanaan vastaanottaneet ilomielin ja nyt eivät niitä enää ja kateuksissaan haluaisivat myös muilta, työssä olevilta poistettavaksi

      • laajempinäkemys

        Ei sitten tule mieleen muuta kuin tuo kateus. Et kykene ajattelemaan asioita yleisen hyödyn kannalta ? Kun firmat voi hyvin, niin meillä riittää Suomessa töitä.
        Itse et kykene hahmottamaan asiaa muuta kuin oman ansiosi kannalta.
        Nyt on Suomi kyykyssä ja uusi hallitus joutuu voimistelemaan monin tavoin. Kun työajan pitennyt ei näytä kelpaavan, voidaan asiaa ajaa myös tulotason pudotuksella.


      • monimeniönpäällikkö

        En tiä asiasta, mutta lomani alkaa maanantaina ja työsuhteeni päättyy siihen. En tule saamaan lomaltapaluurahaa eli menetän sen palkankorotuksen jonka olen ansainnut vuoden 2014 huhkikuulta tämän vuoden työsuhteen päättymiseen - ehkä tonnin verran. Saan muutaman päivän karenssin kun ei ole töitä - siis minusta riippumattomista syistä menetän lomaltapaluurahan ja saan noin viikon työttömyyskorvauksettoman ajan.
        Tähän aikaan vuodesta en ole ainut - se lohduttaa ja ehkäpä saan hieman ylpeille siitä, että menetyillä tuloilla pääsee suomi nousuun


    • oikeitatöitäkuitenkin

      Pätkätyöt, nollasopimukset ja sen tyyppiset ratkaisut on tulleet nimenomaan kiertämään näitä työelämän sopimuksia, missä työntekijöitä hyysätään ansaitsemattomilla eduilla. tai on ne sopimusten myötä "ansaittu", mutta työnantajat (osa heistä) kiertää niitä kaikin tavoin.
      Olisi reilumpaa kun kaikilla olisi töitä, vaikka niistä ei huippuetuja saisikaan, niin ihmisten palkkaaminen ei tulisi kohtuuttoman kalliiksi työnantajille, silloin olisi töitäkin paremmin tarjolla.

    • HuuhaaUkkojenHuuhaata

      Täytyy taas kerran muistuttaa näistä talous- ja elinkeinoelämään perusasioista. Esimerkiksi yritysverotuksen keventäminen 6 % piti luoda uutta kasvua ja työpaikkoja. Toisin kävi, ei syntynyt tiettävästi yhtään uutta työpaikkaa vaan valtiolta saamatta jääneet verorahat jaettiin osinkoina omistajille.
      Nyt puhutaan Suomen kilpailukyvystä ja sen parantamisen varjolla yritetään poistaa pekkasia ja lisätä muutenkin työaikaa palkkoja korottamatta. Kyse on siis palkkojen alentamisesta.
      Hyöty tästä toimenpiteestä valuu omistajien taskuun. Yhtään työpaikkaa ei näin luoda.
      Jotta uutta työtä syntyy, tarvitaan uusia ja kannattavia liikeideoita. Jos tuotetaan tuotteita, ne pitää olla kiinnostavia ja haluttuja jolloin niillä on kysyntää. Jos tuotetaan palveluita, täytyy niissä olla jotain uutta ja erikoista. On turha kuvitella että esimerkiksi siivouspalveluita tuottamalla suomalaiset nousevat lamasta. Niin alas ei palkkoja voi alentaa tai työaikaa voi pidentää että näin tapahtuisi.

    • AhmedAhne

      Sipilä on oikeassa. Lomaraha kuitenkin olisi välittömästi poistettava, se taitaa olla ainoa maa Suomi kun tälläisen mokan teki joskus! Järjetön!

      • Olipa sekava puheenvuoro. Ainoa paikkansapitävä sisältö olivat kaksi huutomerkkiä, jotka kertoivat missä mielentilassa kirjoittaja onkaan.


    • VihastunutKansalainen

      Nyt alkaa selvitä Sipilän hallituksen todellinen tarkoitus. Tarkoitus on todellakin hoitaa asiat niin, että työvoimakustannukset minimoidaan ja voitot maksimoidaan.
      Tätä työtä varten Sipilä palkkasi hallitukseensa Annen, jonka vankalla veroparatiisikokemuksella yritykset saavat vietyä maksimoidut voittonsa veroparatiiseihin.

      Näin toimii vankasti uskovainen pääministeri hallituksineen. Toivottavasti tämä kopla saadaan pian nurin!

    • Oikeat_otteet_on

      Kyllä täytyy myöntää, otteet ovat oikeat. Saadaan Kemijärvellekkin omat pakolaiset, ihan satoja.
      Jos sostemit olisi olleet hallituksessa olisi pakolaiset haalittu etelään tuottamaan. Nyt kun Juha saa vielä lentokoneetkin järjestettyä alkaa pakolaistilannekkin järjestyä.

      Tähän asti edelliset hallitukset ovat vaan nyhjänneet eivätkä ole saaneet mitään näkyvää aikaan.
      Nyt kun Sipilä, ja Soini touhuaa mustia päitä vilisee jo kun vilkkilän kissoja.

    • Törkeää

      Työvoimakustannukset liian suuret! Olen vuosikausia ihmetellyt tuota työkokeilu ja työharjoittelu- näytelmää ja uusi entistä törkeämpi hyväksikäytön muoto ns. avotyö. Tarkoitus on saada lähes ilmaista työvoimaa ja usein jonkun muun kustantamana. Tämä järjestelmä on hyödyttänyt suomalaisia työnantajia vuosikaudet. Miksi tästä ei puhuta mitään?

      • vasta_alkua

        Suuntaus etenee vahdilla jossa Suomeen ajetaan halpatyömarkkinoita, kuten Kiinassa, ja Intiassakin. Nyt pakolaisista sadaan sille hyvä kasvualusta, joten Suomen kouluttautomattomalla kansalla tulee kurjat ajat.
        Palkat tippuu ansiosidonnainen puolittuu, mitä teet? Sossunluukulle voi olla tungosta jos sieltäkään saa apua.
        Jos nyt jo tuelee kymmeniätuhansia pakolaisia pääasiassa miehiä, perheet tulee osalle myöhemmin, alkaa olla kansaa, jotka ovat yhteiskunnan avun varassa.

        Ei hyvältä näytä.


      • omavikasenkinsika
        vasta_alkua kirjoitti:

        Suuntaus etenee vahdilla jossa Suomeen ajetaan halpatyömarkkinoita, kuten Kiinassa, ja Intiassakin. Nyt pakolaisista sadaan sille hyvä kasvualusta, joten Suomen kouluttautomattomalla kansalla tulee kurjat ajat.
        Palkat tippuu ansiosidonnainen puolittuu, mitä teet? Sossunluukulle voi olla tungosta jos sieltäkään saa apua.
        Jos nyt jo tuelee kymmeniätuhansia pakolaisia pääasiassa miehiä, perheet tulee osalle myöhemmin, alkaa olla kansaa, jotka ovat yhteiskunnan avun varassa.

        Ei hyvältä näytä.

        Suomalaiset kouluttamattomat ? Miksi ei ole kouluja käyty, kun yhteiskunta ilmaiseksi kouluttaisi ?
        Oma on sitten häpeä, jos joutuu pakolaisten kanssa samoista hommista kilpailemaan.
        Totuus on kuitenkin se, että Suomesta löytyy paljon hommia mihin ei kantaväestöä enää saa, jonkun on nekin hommat tehtävä, eikä siivoamisesta voi määräänsä enempää maksaa, sekin on selvää.


      • typerä_kommentti

        Itse olen kouluni käynyt, ja hyvästä ammatista jäänyt eläkkeelle. Päivääkään en ole ollut työttömänä. Mutta asiaan. Mikä siitä tulisi jos kaikki olisi lääkäreitä, tai insinöörejä? Yhteiskunnassa aina on niitä jotka ei kouluttaudu korkealle. Kaikilla ei yksinkertaisesti ole lahjoja siihen, tuskin sinullakaan, sillä älykkäät ei tuollaisia lausuntoja antele.

        Vaikka itse onkin saanut mahansa täyteen, eikä ole sossunluukulla käynyt, pitää niitäkin ymmärtää joilla kaikki ei ole yhtä hyvin.


    • hyvätietäjä

      Hallitus pelottelee Kreikan tiellä. Ei ne kreikassakaan työläiset maan taloutta rapauttaneet, vaan korruptoitunut hallinto ja harmaatalous. "Onassikset" eivät maksaneet veroa, ryöväsivät koko yhteiskunnan.
      Sipilän hallituksen ja EK:n tähtäimessä on sama kehitys, siis "Kreikan tie", siis johtavat sinne mistä pelottelevat.
      Minulla ei ole vielä Nobel-palkintoa, mutta olen jo palkitun kanssa samaa mieltä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe