Missä on Jorma Vilponen?

KotiasNy

Kiteeläismies edelleen kateissa

Poliisi etsii edelleen kadonnutta kiteeläismiestä. Jorma Vilponen katosi 18. huhtikuuta, jolloin hänestä tehtiin viimeinen havainto Kuikantiellä Kiteellä. Kadonnut on 195 cm pitkä, 100 kiloinen, sinisilmäinen ja tummatukkainen sekä hänellä on mahdollisesti päällään tummat collegehousut ja tummanvihreä takki. Poliisi ei epäile asiassa rikosta mutta sen mahdollisuutta ei ole myöskään suljettu. Mahdolliset havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisille. (puh 029 545 6121, 029 545 6113 tai 029 541 5320)

Poliisi kaipaa edelleen havaintoja kiteeläisestä 51-vuotiaasta Jorma Vilposesta. Poliisin saamien tietojen mukaan viimeisin havainto Vilposesta on lauantailta 18.4. Kuikantieltä Kiteeltä. Vilponen on 195 cm pitkä ja hän painaa noin 100 kg, hänellä on siniset silmät ja tummat hiukset. Hänellä on mahdollisesti päällään tummat collegehousut ja tummanvihreä takki. Poliisi ei tämän hetkisten tietojen perusteella epäile asiassa rikosta, mutta sen mahdollisuutta ei voida myöskään sulkea pois. Mahdolliset havainnot Jorma Vilposen liikkeistä tai tiedot Vilposen olinpaikasta pyydetään ilmoittamaan poliisille puhelinnumeroihin 029 545 6121, 029 545 6113 tai 029 541 5320.

http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/47572

6

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JVilponen

      Oikaisenpa tuossa mm. tunnistetietoja kun veljeni painon ja pituuden tiedän ja jokusen sanasen asiaan kerron lisääkin.
      Jorma on 190 cm pitkä ja hän painaa n. 120 kg. (iso tukeva mies siis, ei noiden 195cm ja 100 kg:n kuvaama 'koripalloilijatyyppi')
      Hän sairastaa mm. epilepsiaa, lisäksi verenpaineet on olleet välillä 'räjähtämisluokkaa' (jos noin voi paineita kuvata), hän on ollut masentunut ja syrjäytynyt (syrjitty) sosiaali- ja terveyspalveluiissa ym. ja sosiaalisesti jne. muutenkin, koska siis eri viranomaisissa ei olla häntä kohdeltu ihmis- ja perusoikeuslähtöisesti oikein. (tiedän tämän ja en liiottele asiassa)

      Jorma erosi aikoinaan pitkään kestäneestä avioliitosta, joka ero oli raskas prosessi ja alkoholin käyttöä hänellä on ollut ajoittain runsaastikin. Hän ei ole rosvo tai kriminalisoitunut mitenkään jne., pikemminkin kuvailisin hänet 'liian kiltiksi selviytymään' tuolla slummiutuneilla asuntoalueilla Kiteellä.

      Mainittakoot vielä, että viimeinen kosketus työelämään oli minun Jarmon jalkinealan yrityksessä 2006, siis Jorma mm. ajettiin poliisien toimesta pois työstään! (sellaista kansalaisten syrjintä pahimmoillaan on Suomessa tai ainakin Pohjois-Karjalassa)

      Tulisiko sitten poliisin epäillä rikosta tässä asiassa?
      Mun vastaus siihen on, että kyllä tulisi ja tutkintalinjojakin osaan ainakin kaksi kertoa, mutta valitettavasti en voi niitä tähän kirjoittaa.
      Lisäksi Jorma odotti aina jääkiekon MM kisoja ja kuvittelisin, ettei ainakaan ole ajoituksellisesti se hetki jolloin itsetuhoisuus olisi pahimmoilleen voinut iskeä.
      Kirjoitampa vielä senkin, että hänen polkupyöränsäkään ei ole poissa ja siis aina mukana kulkenut lompakkokin ja puhelin olivat kotona ja lääkkeet ovat ottamatta, paitsi sellaiset lääkkeet joilla on päihdyttävä vaikutus. (ne huumavat lääkkeet on tietojeni mukaan kelvanneet muillekin kuin veljelleni)
      Edelleen rikosta tulisi epäillä siksi, että Jorman elinpiiri oli pieni kun hänen liikuntakykynsä oli heikko ja syrjäytyneen (syrjitynkin) elintavat tukahtuvat ja tukahdutetaan ilman asianmukaisia hyvinvointi- ym. palveluja ja oikea-aikaisia sellaisia.
      Olen katkera Kiteen mielivaltaiselle viranomaistaholle, joka on omalla tavallaan historiallisten asenteidensa vanki. (tästä rajaseudulla virkavallan ym. toimista Itäsuomalaisen "valittu kansa ilmiön" pauloissa olen kyllilti kirjoittanut aiemmin internetin palstoilla, virkavirheitä ja rikoksia veljeni syrjäytymisen taustoissa on paljon)
      POLIISI EI TUTKI KO. RIKOKSIA JA TILANNEHAN ON MIKÄ ON!

      Jarmo Vilponen (044 5509920)

      • NoNiinpäTietysti

        TULIHAN SE SIELTÄ!

        Pitkäänpä pitikin odotella ennen kuin herra toinen Vilponen lähetti vainoharhaisia houreitaan palstalle -mutta kuten oli odotettavissa- varmaakin varmemmin ne sieltä tulivat.
        Minun ei tarvinne mainita asiasta tämän enempää koska jokainen normaali ja täysijärkinen ihminen joka tietää ja tuntee huuhaa-Vilposen tai ainakin hänen muut kirjoituksensa, osaa suhtautua niihin kuten kuuluukin.


      • JVilponen
        NoNiinpäTietysti kirjoitti:

        TULIHAN SE SIELTÄ!

        Pitkäänpä pitikin odotella ennen kuin herra toinen Vilponen lähetti vainoharhaisia houreitaan palstalle -mutta kuten oli odotettavissa- varmaakin varmemmin ne sieltä tulivat.
        Minun ei tarvinne mainita asiasta tämän enempää koska jokainen normaali ja täysijärkinen ihminen joka tietää ja tuntee huuhaa-Vilposen tai ainakin hänen muut kirjoituksensa, osaa suhtautua niihin kuten kuuluukin.

        Faktaa tää on ja ihan ensimmäisen tuomioistuimenkin osin käsittelemää (Vapaamuurari Onni Naakka Tuomarina), että jatketaan asioiden hoitoa ja keskustelun eri asiasisältöjä ihan vaan siitä mistä on kyse.
        Tämä tietenkin "NoNiinpäTietysti" nimimerkin mielipiteenä edustaa omalta osaltaan hänen mielen sopukoissa syntyneitä ajatuksia?!

        Eli, en juurikaan seuraa tätä Suomi24 sivustoa, mutta tuleepa ottaa tämäkin ihan enemmälti 'keskustelun kentäksi', siitä siis viiveessä vastaukseen oli kyse.

        Tähän armottomaan ja kylmään tosiasiaan veljeni syrjintään ja kohtaloon kyllä käsittääkseni saan vielä viranomaistaholta asianmukaistakin tietoa (syrjintä => syrjäytyminen), etenkin jos alkavat jo vähitellen ns. "viralliset tahot" (viranomaiset) uskomaan Kiteellä ja yleisemminkin itäisessä Suomessa ongelmana pitkään olleiden itsemurha- ja henkirikostilastojen syitä ja seuraussuhteita. (tavallaa seurauspedagogiikkaa ja epätoivoa siis)
        Minä itse olen näissä asioissa Kiteen omituisuuksien kokemusasiantuntijana alkanut opiskelemaan alaa ja sillä siisti!
        ASIALLISIA KESKUSTELUJA TOIVON, ERÄÄNLAISESTA SURUAJASTA HUOLIMATTA, KUN VELJENI LÖYTYMINENKIN ON TÄRKEÄÄ! (asiakokonaisuudet siten voivat johtaa esim. tietoihin ja asioiden ratkaisemiseen - veljeni löytymiseenkin?)


    • j.v

      Jorma löydettii sittemmin n. 2 kk katoamisesta läheltä kotiaan, käsittääkseni rantavedestä tai kaislikosta??

      Poliisi oli sanonut, että jos ei veljeni ole hukkunut, niin sitten hän on menehtynyt kylmään. Hänellä oli teepaita päällä ja mm. maaston värinen (vihertävä) takki on kadoksissa. Matkaa kodin ja kuolinpaikan välissä oli kuitenkin useita satoja metrejä.
      Missä takki ja mitä oli tapahtunut, kun kuitenkin tuolloin oli yöpakkasia vielä ja päivällä jokunen lämpöaste, ehkä 5 tai korkeintaan 10 C.
      Olen edelleen kiinnostunut hänen viimeisien aikojen elämäntilanteesta.

      Jorma Vilponen on siunattu Vanhan-Ulvilan yhteishautausmaalle.

      Valitettavasti en itse päässyt sairauksieni vuoksi paikalle muistotilaisuuteen.

      Veljen muistoa kunnioittaen:

      Jarmo Vilponen

    • viponenko

      Eikö se ole tämä Vilponen muuttanut Kontiolahdellen? Vai onko se vielä kateisa? Onko eri Vilponen vai joku muu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe