Kommentoimaan Iltalehteen!

Iltalehteen_kommentteja

38

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UusiYhdistys
      • kirvesvartta

        Surullisenkuuluisa tappaja-Metso (määrää hormonihoidoille(kin) äkkilopetuksia) ampumassa reikiä päähänsä:
        www.iltalehti.fi/terveys/2015050819652317_tr.shtml
        Kysymys: Mitä tehtävä jos Thyroxin ei toimi?
        Metso: Otettava Thyroxinia
        - - -
        eräs lukijakommenteista: "luulot on lähteneet jo ajat sitten että lääkäri olisi töissä kutsmuksen vuoksi, se on töissä rahan takia ja että pääsee kenkkuilemaan potilaille."


      • Huomattu-on
        kirvesvartta kirjoitti:

        Surullisenkuuluisa tappaja-Metso (määrää hormonihoidoille(kin) äkkilopetuksia) ampumassa reikiä päähänsä:
        www.iltalehti.fi/terveys/2015050819652317_tr.shtml
        Kysymys: Mitä tehtävä jos Thyroxin ei toimi?
        Metso: Otettava Thyroxinia
        - - -
        eräs lukijakommenteista: "luulot on lähteneet jo ajat sitten että lääkäri olisi töissä kutsmuksen vuoksi, se on töissä rahan takia ja että pääsee kenkkuilemaan potilaille."

        Sinä se alat olla surullisenkuuluisa, olet selvästikkin päästäsi sekaisin ja tarvitsisit mielenterveydellistä hoitoa.


      • sinustakolääkäri
        Huomattu-on kirjoitti:

        Sinä se alat olla surullisenkuuluisa, olet selvästikkin päästäsi sekaisin ja tarvitsisit mielenterveydellistä hoitoa.

        onneks olkoon, susta vois nyt tulla jo keskivertolääkäri, siihen sisäistetty tietotaito on nyt omaksuttu "kun jotain ei ymmärretä, potilaalla on mielenterveydellinen ongelma"


      • Lääkäriopinnot
        sinustakolääkäri kirjoitti:

        onneks olkoon, susta vois nyt tulla jo keskivertolääkäri, siihen sisäistetty tietotaito on nyt omaksuttu "kun jotain ei ymmärretä, potilaalla on mielenterveydellinen ongelma"

        Ja masennusreseptin kanssa vastaanotolta ulos :) Oli masennusta tai ei , niin masennusresepti kouraan :) Buranaa voi ottaa, jos ei masennuslääke riitä.

        "Huomattu-on" ilmeisimmin jo aloittelee lääkäriopintoja :) Näin se osaaminen kehittyy opintojen myötä :)


    • Tuonne pääsee kommentoimaan vain Facebookin tunnuksilla. Ei siis sovi tietoturvastaan kiinnostuneille.
      > T3-hormoni tuottaa kilpirauhasen liikatoimintaa vastaavan tilan
      Kauheaa höpöhöpöä. John Kennedy? Paul Robinson? Vai keneltä kysytty

      • asrmt

      • Iltalehdelle_palautetta

        "Tuonne pääsee kommentoimaan vain Facebookin tunnuksilla. Ei siis sovi tietoturvastaan kiinnostuneille"

        Kirjoita palautetta Iltalehdelle. Hyvä että Iltalehden toimituskin saa tietää asioista. Iltalehtihän potkaisi hyvin suositun Christer Sundqvistin blogin ulos lehdestä. Syynä, että Sundqvist oli kirjoittanut toisenlaisia mielipiteitä mm. kolesterolista ja kilpirauhasista.


      • rikosilmoitettava

        Kukahan reipas tekisi rikosilmoituksen professoritar mäkelää vastaan. Nimikkeenä "kiihotus kansanryhmää vastaan. Kilpirauhaspotilaita on noin puoli miljoonaa. Lääkitystä sai tuoreimman tilaston mukaan vain 284 tuhatta. Toinen mokoma koostuu a) niistä joita on kieltäydytty hoitamasta ja b) niistä joita ei vielä ole tutkittu


      • tilattu_valheisto

        Tuo THL:n marjukka mäkelän "tutkimus" kuulemma käynnistyi näin:
        (Lainaus Iltalehden lukijakommenteista)
        "Mäkelä istuu itse samassa Palveluvalikoimaneuvostossa jolle tehtävä annettiin, ja lausunnon tekemisen nappasi Mäkelä. Lisäksi samassa neuvostossa istuu mm. Valviran Henriksson ja Valviran lääketieteellinen johtaja Holi. Pyyntö tuli joulunpyhinä (!) Endokrinologiyhdistykseltä. "
        "Sitä saa mitä tilaa". Nyt supervalehtelijalta korkojen kera.
        "tutkimusprofessorin" tietotaso ei ole nolla. Vaan pakkasen puolella kun Iltalejden videolla latelee umpivalheita "totuuksina"


      • Jääviys

        Joo tästä on ollut eri palstoilla. Endokrinologiyhdistys tilasi keskellä jouluviikkoa 22.12.2014 THL:n Palveluvalikoimaneuvostolta lausunnon. Kiireellisenä, vaikka syytä kiireellisyyteen ei ole tuotu julki.
        Olisikohan kiireellistä ollut se, että samana päivänä 22.12.2014 tuli julki kannellun lääkärin toinen voitto oikeudessa. Tuli Endoyhdistyksen puheenjohtajalle vähän paniikki :)

        Oikeusjutut ovat endojen kanteluista ja Valviran päätöksistä. Palveluvalikoimaneuvostossa istuu mm. Mäkelä ja Valviran Henriksson ja Valviran Holi. Toimeksianto annettiin Mäkelälle, mutta Mäkelän muualla THL:ssä olevalta toimipisteeltä :) Eikö jäävi :)

        Sitten Mäkelä kirjoitti puutaheinää lausunnon ja on nyt "asiantuntija". Mäkelä luulee, että T3 lääke nostaa tyroksiinia. Hän on asiantuntija. Potilaat ovat suu auki: tässä on nyt taas tyhmin lääkäri vähään aikaan.

        Mäkelän lausunto: https://www.thl.fi/documents/863554/1126799/Nopea_vastaus_Kilpirauhasen_vajaatoiminta.pdf/832ae614-a6e0-4ad3-9301-13fad1208e83

        Palveluvalikoimaneuvoston kokoonpano: http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=9817041&name=DLFE-30830.pdf


      • tutkimusväärennös

        >> Olisikohan kiireellistä ollut se, että samana päivänä 22.12.2014 tuli julki kannellun lääkärin toinen voitto oikeudessa. <<
        Vai olisiko ollut liikkeellä ennakkotietoa tammikuussa 2015 nettiin tulleista Bianco Labs'in kahdesta uudesta tutkimuksesta? Piti kiireesti väärentää "kirjallisuustutkimus" ennalta-annetuin loppupäätelmin. Lisäksi piti aktiivisesti "unohtaa" Birte Nygaardin yhdistelmähoitotutkimus v. 2009
        http://www.eje-online.org/content/161/6/895.full


      • väärentäjätär

        >Kukahan reipas tekisi rikosilmoituksen professoritar mäkelää vastaan.
        Olisi aiheellinen. Nimikkeeksi vaihtaisin "asiakirjan väärentäminen"


      • tammikuussa2015

    • qwertu

      Kiitos linkistä!

    • KommenttejaSatelee
    • eljii

      Otsikolla "Valvira: Sanktioiden syynä lääkäreiden toiminta" on Iltalehdessä allakin linkitetyn lopussa VALehteluVIRAstoN pötypuheryöppy. Tervemenoa kaikki Facebookilaiset kommentoimaan esitettyä höpöhöpöä.
      http://www.iltalehti.fi/terveys/2015050519612215_tr.shtml
      (Esimerkki: "T3-hormoni tuottaa kilpirauhasen liikatoimintaa vastaavan tilan" johon potilaat kuulemma pyrkivät? Thyroxinin aiheuttamissa sydänoireissa ystävätär joutui joulukuussa kaksikymmentä kertaa ensiapuun. Sanoo että liikatoiminta tuntuu niin pahalta että valitsee paljon mieluummin vajaatoiminnan.)
      Hallinto-oikeuksissakin valviran väitteet on moneen kertaan todettu perusteettomiksi. Rahassa rypevä valvira on kuluttmassa kassaylijäämäänsä valittamalla oikeuden päätöksistä. Linkitetyn lukijakommenteissa oli Taija Sompin tyytyväisiä kilpirauhaspotilaita, jotka iloitsivat myös perusteellisista tutkimuksista diagnosointivaiheessa. Oikeudet on viety myös Tiina Keldrimalta ja Timo Kivimäeltä

      • vääräEtunimi

        Mika Kivimäki on kolmas ajojahdin uhri. Siis tuossa on etunimi väärin. Rekisteröintinumero 00102865144. Voi tsekata Julkiterhikistä:
        https://julkiterhikki.valvira.fi/


    • Dipadapa

      Yksi lause todistaa Mäkelän olevan täysin tietämätön aihepiiristä. Eli hän on pelkästään ministeriön ja endokartellin sätkynukke.

      Mäkelä laittaa hormonien toiminnan kokonaan uusiksi väittämällä, että T3 muuntuu elimistössä liiaksi tyroksiiniksi.

      Vai onko hän löytänyt aivan uuden mekanismin? Siitä ei ole kyllä esim. professori Välimäki kuullutkaan.

      Mäkelä joutaisi nyt siirtymään ikäänkuin "syrjään". Vaikka eläkkeelle.

      • Thyroxinilla_kidutus

        Benefits and harms:
        Levothyroxine (L-thyroxine) versus placebo: We found no systematic review or RCTs comparing levothyroxine versus placebo in people with clinical hypothyroidism, although there is consensus that treatment improves symptoms. We found one systematic review that reported on adverse effects.
        Siis puuttuu tutkimus Thyroxinin paremmuudesta placeboon verrattuna.
        Löytyy kyllä katsaus haittoihin (adverse effects)
        https://hypotyreoosi.wordpress.com/2015/05/06/tyroksiinihoidosta-lausuttua/


      • Thyroxin_EI_tutkittu

        Hyvä havainto !
        Thyroxin-hoidosta ei ole satunnaistettua tutkimusta. T3-hoidosta on
        Thyroxinin käyttöönotto tehtiin lääketeollisuuden painostuksen vuoksi


      • SuorastiSanoja

    • Jokisen_eväät
    • mielenkiintohkoista

      onpa muuten mielenkiintoista, että kommenttini jossa usean linkin t3-myönteisiin tutkimuksiin on nyt iltalehden artikkelin kommenteista postettu. laitoin sinne ministeriökin puuttunut-kohtaan

      • totuudenpiilotus

        Katso allaolevasta "tutkimusprofessori" marjukka mäkelän tutkimusmanipulaatiosta, millaisiin tutkimuksiin saa viitata. Muut ovat kiellettyjä !
        http://www.thl.fi/documents/863554/1126799/Nopea_vastaus_Kilpirauhasen_vajaatoiminta.pdf/832ae614-a6e0-4ad3-9301-13fad1208e83
        Huomaa "nopea vastaus" kun tulossa oli Chicagosta totuutta paljastavia tutkimuksia tammikuussa 2015. No, olihan Birte Nygaardin tutkimus kesältä 2009 tyylikkäästi "unohdettu":
        http://www.eje-online.org/content/161/6/895.full
        BTW: Nygaardin tutkimuksessa (kiinteä!) T3-annos oli hassusti yhdessä vuorokausierässä. Silti vaikutus oli hyvin myönteinen


      • Iltis_sensuroi_tiedettä

        Onko oikeasti poistettu? Linkit tieteellisiin tutkimuksiin? Uskomatonta.


      • asiantuntijuus

        jos osaa tarpeeksivakuuttavasti käyttää ammattitermejä niin voi valehdella asiantuntija-auktoriteettinä melkein mitä vain ja "unohtaa" puolet tutkimuksista.


    • auktoriteetin_ohitus

      >> jos osaa tarpeeksivakuuttavasti käyttää ammattitermejä niin voi valehdella asiantuntija-auktoriteettinä melkein mitä vain .. <<
      Tuo toimisi nettipimentoisessa maassa, ehkä siis jossain Pohjois-Koreassa. Mutta kun netti ja varsinkin PubMed tuo tutkimukset kaikkien englannintaitoisten luettavaksi. Ja erinomainen hypotyreoosi.wordpress.com/ tuo referaatteja suomeksi.
      Apropos auktoriteetit. Miksei kiistassa kuulla Matti Välimäkeä? Tv-esiintymisten perusteella hän on rehellinen mies, vaikka kiistääkin rT3-mittauksen käytön (ja muunto-ongelmankin puhuessaan "fysiologisista annoksista"). Käytäntöön vietyinä Välimäen teesit (allaolevassa) auttaisi aimo harppauksen hoitotilanteen korjaamisessa.
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/12/11/kilpirauhasen-vajaatoiminta-ei-nay-aina-testeissa

      • lisääfoliota

        "Apropos auktoriteetit. Miksei kiistassa kuulla Matti Välimäkeä? Tv-esiintymisten perusteella hän on rehellinen mies, vaikka kiistääkin rT3-mittauksen käytön (ja muunto-ongelmankin puhuessaan "fysiologisista annoksista"). "

        Tajuatte kai, että Välimäki pitää Wilsonin syndroomaa keksittynä sairautena ja teitä turhia lääkkeitä popsivia salaliitoista vauhkoavia foliohattupäitä luulosairaina. Välimäen mietteet keksitystä sairaudesta ja turhien lääkkeiden popsimisesta on kyllä kaikkien luettavissa, mutta kai te foliohattupäät näette mitä haluatte nähdä.


      • parapara
        lisääfoliota kirjoitti:

        "Apropos auktoriteetit. Miksei kiistassa kuulla Matti Välimäkeä? Tv-esiintymisten perusteella hän on rehellinen mies, vaikka kiistääkin rT3-mittauksen käytön (ja muunto-ongelmankin puhuessaan "fysiologisista annoksista"). "

        Tajuatte kai, että Välimäki pitää Wilsonin syndroomaa keksittynä sairautena ja teitä turhia lääkkeitä popsivia salaliitoista vauhkoavia foliohattupäitä luulosairaina. Välimäen mietteet keksitystä sairaudesta ja turhien lääkkeiden popsimisesta on kyllä kaikkien luettavissa, mutta kai te foliohattupäät näette mitä haluatte nähdä.

        Älä tule sotkemaan, kun et asiasta tajua yhtään mitään.

        Tässä ei ole kyse mistään Wilsonin syndroomasta. Jos niin luulet, niin meneppäs opiskelemaan asioita vähän lisää ja tule sitten huutelemaan.

        Toivottavasti saat itsellesi tämän pirullisen sairauden. Kerro sitten mielipiteesi, kun sinut on käännytetty TK:sta kymmenen kertaa. Koska et ole suostunut ottamaan masennuslääkereseptiä.

        Kiistassa on kyse T3 -lääkkeen ja sitä sisältävien lääkkeiden käytöstä. Ja siitä, että se perinteinen Thyroxin (T4) ei poista kaikkien oireita. On myös näyttöä siitä, että T4 pikässä käytössä lisää vajaatoiminnan oireita, koska se vähentää T3:a elimistössä. T3 tulee siis jossain vaiheessa välttämättömäksi siihen rinnalle.

        On olemassa myös ihmisiä, joille T4 ei vain kertakaikkiaan sovi.

        Ei sovi kaikille ibuprofeiinikaan. Pitää käyttää parasetamolia tai ketoprofeiinia.


      • Maailmalla rT3:a pidetään tärkeänä indikaattorina. Jopa Suomessa emeritusprofessori Leppäluoto kommentoi asiaa:
        http://anssi.m-nation.fi/2013/05/31/professori-leppaluoto-erityistiloissa-rt3-maaritys-voi-olla-tarpeen/
        Mm. allalinkitetyssä päätellään että "the best estimate of the tissue thyroid effect is the rT3 level and the T3/rT3 ratio."
        http://www.custommedicine.com.au/health-articles/reverse-t3-dominance/
        Toisaalta monen potilaan kohdalla on toissijaista kiistellä huonosti tunnetuista mekanismeista. Tärkeämpää on hoitaa riittävän suurella T3-päiväannoksella potilas terveeksi.
        Suomessa suhdeluku T3 per rT3 on hyvin korreloinut potilaan vointiin


    • Endot_jakautuneet

      Välimäki ei varmaan itse halua olla kiistassa kuultavana. Muut endot ovat väistyneet takavasemmalle ja jättäneet kentän Camillalle ja Metsolle ja kumppaneille.

    • CatjusCa

      Ihmettelen minäkin, että minkä ihmeen takia Välimäki ja Ilvesmäki endokrinologeista ovat hiljaa tästä asiasta.

      Ja ihmettelen sitä, että nämä osaavat lääkärit eivät kokoonnu yhteen ja lähde ajamaan asiaa yhdessä?

      Saisiko uusi yhdistys linkitettyä lääkäreitä yhteen ja lobattua tätä asiaa ja sen tärkeyttä terveysviranomaisille. Kyseessä on kansanterveydellisesti ja kansantaloudellisesti ISO asia.

      300 000 potilasta on lääkityksellä ja diagnosoimattomia saattaa olla toinen mokoma. Ja jos tyroksiiniterapia poistaa oireet vain osalta, hurjimpien tilastojen mukaan vähemmistöltä, niin käsissämme on satoja tuhansia työkyvyttömiä tai vähintään puolikuntoisia ihmisiä. Jotka kohta ovat yhteiskunnan elätettävinä sen sijaan, että tekisivät tuottavaa työtä ja eläisivät onnellista elämää!

      • epädiagnostiikka

        Ihme myös pitäytyminen TSH T4v -arpajaisissa: http://bit.ly/1RUrPGD
        Mittaukset TSH ja T4v jättävät ehkä puolet vajaatoiminnoista näyttämättä.
        Suhdeluku T4v per T3v olisi jo paljon parempi kriteeri. Mieluummin kyllä tulisi mitata vuorokausivirtsan T3 tai perusaineenvaihdunta.


    • hydroksyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe