Auton pesuaineet hankaliin kohteisiin?

hankalaalikaa

Esim. jarrupölystä musta peltivanne, sopiiko jarrukliineri tähän hyvin jos haluaa saada jarrupölyn pois ja vanteessa voi olla kuraakin? Mielellään yhdellä aineella jos saisi kaiken paskan pois, ei huvittaisi montaa kertaa hinkata samaa vannetta, korkeintaan pesu ja sitten vaha perään.
Piki- ja metallitahrat auton kyljestä? Liuottimella?
Toinen on sisätilan kumimatot, pinttynyttä kuraa hankalan pienissä ruutumaisissa koloissa, lähtisiköhän nuo vaikka fairylla ja tiskiharjalla? Ei huvittaisi kyllä rueta jollain hammasharjalla millintarkasti hinkkaamaan sata pientä ruutua per matto...

Sitten jos katsoo tehokkaalla lampulla maalipintaa niin näkyy hiuksenhienoa naarmua pesukoneen ja lumiharjan jäljiltä, lähtisiköhän nämä edes enimmäkseen autovahalla tai hieman uudistavalla autovahalla muutaman vuoden vanhasta perusvalkoisesta maalipinnasta? Voiko samalla hieman uudistavalla vahalla yrittää hinkata muovisia ajo- ja takavalojen laseja myös kirkkaammaksi?

5

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pesu

      Vanteista jarrupöly ja muu lika pois vannepesuaineella, tai moottorinpesuaine käy varmaan myös. Liuotinpesuaine käy varmaan myös.
      Normaalit pikitahrat lähtee normaalilla liotinpesulla. Jos ei normaalilla liuotinpesulla tunnu irtoavan, niin voit kokeilla samaa ainetta laimentamattimana rärillä, tai nimenomaan pikitahroille tarkoitettua ainetta. Jos peset auton liutinpesulla, tai tällä pien irroittimella pitää se vahata.
      Fairy ja tiskiharja käy hyvin matoille, muista laimentaa fairyä valmiikis, ja liiasta fairystä ei ole hyötyä.
      Vaha peittää hiusnaarmuja. Hiuva vaha hiukan vähentää hiusnaarmuja, mutta pois niitä et saa kuin myllyttämällä. Muovisten "lasien" kiillotukseen vaha ei sovellu, vaan siihen on omat aineet, tai menetelmät.

      • hankalaalikaa

        Kiitos. Voitko antaa esimerkkejä muovisten lasien kiillotkseen sopivista aineista?
        Entä muoviset pyöränkapselit? Etukapseleissa on ruskeaa todennäköisesti jarrupölyä joka ei tunnu lähtevän millään? Vahingoittaako jarrukliineri tai liuotinpesuaine muovikapseleita?
        Lueskelin pesukinnas.comia mutta siellä vilisee niin paljon lyhenteitä joille en löydä selitystä että puolet jää ymmärtämättä.
        Mitä tarkoittaa esim. auton "savettaminen"?


    • hyväJAhalpa

      koitappas sillä 3.litran astiassa olevaa n.3euron nestesaippuaa mitä myydään kaikissa halpakaupoissa ( käy myös suihku/käsisaippuaksi) , kyllä lähtee ja tullee puhtaaksi. ämpäriin desi tuota ja vot :). Autokin on niin puhdas tuon jälkeen että autonpesuaineet ei vedävertoja mitenkään.

    • Pesuaineista

      Wurth Pineline Tehopesu, Solmaster AS40, Motonet Tehopesu, Korrek Liuotinpesuvaha sopivat hyvin tarvittaessa vaikeammankin lian pesuun. Jotkut näistä pesuaineista saattavat laimentamattomana vahingoittaa maalipintaa. Paras pesutulos esimerkiksi vanteita tai jarrulevyä pestessä saadaan kun pesuaine liuos levitetään kuivalle vanteelle tai jarrulevylle. Nämä pesuaineet eivät saa kuivua pestävälle pinnalle. Kumimattoja voi myös pestä kunhan käyttää todella mietoa liuosta. Purkeissa/kanistereissa tietysti on ohjeet laimentamista ja käyttöä varten.

    • 54erg4e5

      Tiskiharjaa tai pesusieni on jossain paikoissa kuten vanteissa jopa parempikin kuten niissä autonmatoissakin. Tiskiharja on niin kova että se ei osu aina likaan eikä pääse kaikkiin sopukoihin, toiseksi kun se on niin kuva niin aiheuttaa jo vahinkoakin jopa. Pesusienet on niin halpoja, pesee ensin uudella sienellä ne matot ja sitten vanteet, liuotinpesu käy molempiin..

      Tosi tiukkoihin likoihin käy vaikka puhdistava autovahakin, yleensä sillä jo lähtee mitä vaan, jos sillä ei lähde niin pitää ollakkin aika tujut aineet seuraavaksi, bensaa yms liuotinta.. Puhdistava autovaha on hyvä, samalla puhdistaa ja vahaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe