muutostyöt

kdlhmyuo

Onko kellään kokemuksia miten Avain suhtautuu pois muuttavaan asukkaaseen, joka on tehnyt muutostöitä asuntoonsa. Silloin, kun muutin taloon oli asunto Avain ja sain laittaa tapetit muutamaan seinään. Isännöitsijä oli silloin eri firmasta eikä hänellä ollut sitä vastaan mitään, eikä näitä muutoksia kirjattu mihinkään. Nyt kun Avain uhkailee maksattavansa ns. luvattomat muutostyöt asukkaalla ottamalla rahat vakuudesta tai asumisoikeusmaksusta. Muutostyöstä on kulunut aikaa noin 8 vuotta siis onko oikein tämä rahastus.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paha-saakoon-palkkansa

      No, eihän se oikein ole. Avain on polkaissut asukkaiden oikeudet pohjamutiin. Pelottavaa asukkaiden kannalta on tuo röyhkeä uhkailu, joka on kirjattu uudeksi asumisoikeussopimuksen liitteeksi. Syyllisiä näihin muutoksiin ovat asukkaiden edustajat yhtiön hallituksessa, kun ovat hyväksyneet "omistajien " vedätyksen. Asukkaiden edustajina ovat Avaimessa toimineet jo vuosikausia samat "kätyrit" jotka ovat asukkaiden kokouksissa ja seminaareissa ilmiantaneet yhtiön edustajille asukkaita, jotka eivät ole hyväksyneet yhtiön toimintaa. Asukkaan sitten muuttaessa pois .... kostetaan

      • fhhjkhojkgpkfdpok

        Avaimen toiminta on häikäilemätöntä. Kaikesta yritetään rahastaa, kun vuokrat nostettu pilviin niin aletaan etsimään vanhoista taloista vikoja ja maksatetaan ne asukkailla etenkin pois muuttavat joutuvat silmätikuiksi. Onko edes laillista, että puututaan asumisoikeusmaksuun?


      • ketkuko

        Olen entinen Avain aso-asukas ja kerronpa että etpä sinäkään kovin paljon sanojasti tietoon perusta. Asukashallituksen puheenjohtajana sain todeta moneen kertaan että asukasdemokratia ei Avain- eikä ilmeisesti muissakaan ASO yhtiöissä toteudu. Asukkailla ja heidän edustajillaan ei ole muuta valtaa kuin kuunnella valmiiksi tehtyjä päätöksiä. Toimintakertomuksia ja –suunnitelmia luetettiin ja niihin sai laittaa eriäviä mielipiteitä ja silti ne meni läpi eiköhän niitä papereita käytetty vessapaperina ei niillä ainakaan käytännössä ollut mitään merkitystä asukkaiden kannalta. Ei yhtiössä mikään kätyri tarvinnut olla - ei siitä olisi ollut edes mitään etua - etuisuutta.
        Aktiiviset asukkaat saivat nenilleen joka tilanteessa, säästäväisyyttä korostettiin ja alkuvaiheessa lupailtiin että siitä hyötyy säästöä tehnyt yhtiö itse vaan sitten muttui säännöt ja potti jaettiinkin tuottamattomien kohteiden kesken tappioita tasaamaan. Korjausrahastoksi sitä kutsuttiin.
        Jos haluatte välttyä rahojen takavarikolta ostakaa purkki maalarin valkoista ja poistakaa tapetit ja maalatkaa itse - tulee tuhottomasti halvemmaksi – yhtiö teettää työt omilla firmoillaan sikakalliilla.
        Syyllisiä hyvän järjestelmän kaatumiseen on yhtiökikkailijat jotka ostavat halvalla voittoa tuottamattoman yleishyödyllisen yhtiön - ARA:n suosiollisella siunauksella - ja siinä rinnalla omistavat sitten esim rakennusfirman mistä ilman kilpailutusta ostetaan esim uusien rakennusten rakennuspalvelut ja raha kilahtaa ihan varmasti omistajien taskuun oli se asukkaiden valitsema hallitus sitten ihan mitä mieltä hyvänsä. Ei siellä tuhansien asukkaiden joukosta yksittäisiä kyykytettäviä haeta - kaikki laitetaan samaan jonoon ja kurimukseen.
        Itse lähdin pois ja ostin asunnon - sain vielä täyden lainan - ja nyt samankokoisen asunnon lyhennykset ja vastike ovat tänä päivänäkin pienemmät kuin aso-vuokra silloin neljä vuotta sitten ja vuokrathan nousivat noin 10 prossan luokkaa vuodessa.


    • historiaa-jo

      Muutin ite sisään 2005 ja silloin mulle sanottii et muutoksii saa tehä kunhan poismuutettaessa palautetaan maalipinnoille.
      Se uusi asumisoikeussopimus ilmesty vasta sen jälkeen. Pois muutin 2013 ja ei niillä ollu mitään huomauttamista ja kulumisetki hyväksyttiin asunnon ikääntymiseen liittyvinä. Sain kyl vinkin et siivota tosi hyvin niin ovat suosiollisempia pienille puutteille - tais tepsii - tsemppiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe