kuiva ja tulehtunut akne iho

toivotonta

Mulla on iho nyt tosi huonossa kunnossa. Finnejä joista suurin osa tulehtuneita ja muutamia jotka ovat muuttuneet semmoisiksi rupimaisiksi. Sitten arpia löytyy aivan jumalaton määrä.

Haluaisin siis saada finnit pois jotenkin edullisesti (en viittis alkaa kokeilemaan mitään yli 20€ tuotteita jos ne ei toimikkaan. Sitten tätä vaikeuttaa se että mulla on sekaiho, kuiva iho joka rasvoittuu helposti.

Meikki ei auta peittämään ihoa kunnolla koska kuivat kohdat näyttävät hirveältä ja muutenkin finnit eivät vaan peity. Ruvet näyttävät joltaki "kraattereilta". Vanhemmat ei suostu lähtä käyttämään ihotauti lääkärillä. Onko jotain kotikonsteja? Vettä juon runsaasti ja urheilen. Sen voin myöntää että ruokavalio ei välttämättä ole mikään rasvaton mutta ei sitä rasvaista ruokaa kyllä paljoa Tule syötyä.

Oon 15v tyttö ja en kaipaa enää niitä kommentteja että lähtee iän myötä, koska se ei auta nyt yhtään.

11

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö15v

      Se vielä unohtui että olisiko sinkki tablettien syönti avuksi? Oon miettiny että voisin kokeilla. Minä olisi hyvä annostus? 50mg päivässä?

      • eiauttanupojallakaa

        Valitettavasti harvoin millään poppaskonsteilla on apua pahaan näppyongelmaan.Parempi vain mennä lääkäriin.


      • Akkne

        Olen samaa mieltä, eli lääkäriin. Voithan mennä terveyskeskuslääkärille joka ei ole niin kallis kuin yksityinen. Kokemuksesta sanon että kannattaa mennä mahdollisimman pian, jos et halua pysyviä arpia.



    • jobinposti

      Vielä ehtisit koululääkärillekin kevätlukukauden aikana? Ainakin kouluterveudenhoitajan kautta voisit päästä.
      Nämä yleislääkärit voivat ja osaavat hoitaa näitä perusihotauteja tai siis määräävät varmaankin antibiootin, joka voi taltuttaa pahinta tulehdusta.
      Jos näyttää siltä, että tarvitset spesiaalimpaa tietoa erikoislääkäriltä, voi yleislääkäri laittaa lähetteen julkisen puolen ihotautilääkärille.
      On vähän halvempi kuin yksityinen.
      Pikaparannusta ei harmi kyllä kotikonstein (eikä pikaista ole lääkkeilläkään hoidettu akne) ole.
      Sinkki voi olla hyväksi.
      Joillain finnejä, ja varsinkin punoitusta tulee juustoista, vaikkei esim. suklaasta. Toffee sen sijaan on monella yksi finnejä aiheuttava karkki. Joillakin B-vitamiinituotteet (!) aiheuttavat näppylöintiä, samoin soijakastike.

      Jotkut ovat saaneet jonkinlaista helpotusta myös vauvoille tarkoitetusta sinnkivoiteesta (esim. Natusan tai Libero). Marketeista saa lastenhoitohyllyn kohdalta. On vaan paksua ja valkoista, mutta jos superohuesti laittaa iltasella, voi hiukan rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

      • kokemustaon

        Ainoastaan jos on lievä akne,niin kannattaa ottaa yleislääkärin antibiootit.Tiedän että tavallisia antibiootteja on joutunut syömään useamman kuukauden ilman mitään kummempaa tulosta.Elimistöä säästää,jos hakee kunnon lääkkeet saman tien. Sekin tietysti rasittaa elimistöä,mutta monen kuukauden antibioottikuuri turhana,niin se pois jättämällä säästää kroppaa jo paljon.


    • dfv

      Kokeile himalajan suolakiveä.

    • Asghsa

      Itselläni keskivaikea akne, ja antibiootit ovat auttaneet AINA, mutta hitaasti - ihon kunto alkaa parantua siinä kuukauden sisällä pikkuhiljaa, ja täysi teho näkyy vasta noin 2-3 kuukauden, jopa pitemmänkin ajan päästä. Ikävämpi puoli on, että useimmiten antibioottien vaikutus ei ole pysyvä, vaan finnejä alkaa tulla siinä muutama viikko kuurin lopettamisen jälkeen vähitellen takaisin.

      Itse olen vetänyt kaksi kertaa 3kk tetrasykliinijohdannaiskuurin, ja apu on kiistaton. Nyt ollut ilman lääkkeitä 3kk ja finnejä tulee vain se muutama pieni viikossa, mutta arvet ovat yhä jäljellä... nuo arvet ovat 10x pahempia kuin finnit, koska finni poistuu parissa päivässä mutta pahempi arpi voi pysyä naamalla kuukausia, jäljet finneistä siis ikään kuin kertyvät naamalle. Pahimmillaan molemmat poskeni olivat melkein täysin finnien tai arpien peitossa tuossa poskipäiden tasolla.

      Jos antibiootitkaan eivät auta, niin voit lohduttaa itseäsi ajatuksella, että vielä on tuo kaikista kovin lääke, Roaccutan, jäljellä. Itse en ole siihen joutunut turvautumaan, mutta useampi koulukaveri joutui ja heidän mukaansa se viimeistään tuhoaa aknen täysin, vaikka sivuvaikutukset (mm. raju ihon kuivuminen) ovat pahoja.

      T. 19v

    • lakne

      Hei! Tuo kuivuus saattaa pahentaa iho-ongelmaasi tosi paljon. Itselläni on akne vielä 30-vuotiaana ja paljon on pitänyt opetella kantapään kautta. Yksi avainasioista on ollut ihon kosteana pitäminen. Ihon kosteutus ei välttämättä paranna aknea, mutta tekee ihosta vastustuskykyisemmän ja yleisesti terveemmän näköisen finneistä huolimatta. Näpyt ja ruvet paranevat myös nopeammin. Kiristääkö iho puhdistuksen jälkeen? Jos kyllä, kokeile vaihtaa puhdistusaineesi miedompaan, esim. apteekin perusvoiteeseen (pikkurahalla iso tuubi). Itselläni jälkikosteutus ei enää riitä jos puhdistus on ollut liian tehokas. Itselläni meni eniten vuosia hukkaan akne- ja rasvaisen ihon tuotteita käyttäessä, kun oikeasti akneihoni olisi tarvinnut hellintä mahdollista hoitoa. Tiedän, että peilistä katsoessa tekisi mieli pestä akne pois mutta kun se ei vain lähde pesemällä...

      • Argan-öljy

        Hei, komppaan edellistä; itsekin kärsin vielä yli 30-vuotiaana aknesta ja olen myös kantapään kautta oppinut, että akneiho täytyy pitää hyvin kosteutettuna. Suosittelen argan-öljyn sivelemistä aamuin illoin aknealueelle, se on todella auttanut itselläni merkittävästi. Öljyä muutenkin rasvaiselle akneiholle? Tiedän, että kuullostaa oudolta, mutta se todella toimii. Tuloksia ei kuitenkaan tule yhdessä yössä eli hieman kärsivällisyyttä vaatii, mutta säännöllisessä käytössä muutoksen parempaan huomaa varmasti. Tärkeä huomio on kuitenkin se, että argan-öljyn olisi tärkeää olla 100% ekologista ilman lisäaineita. Lisäksi paljon e-vitamiinia sisältäviä tuotteita ruokavalioon (avokado, kuorelliset mantelit, auringonkukan siemenet etc.) ja e-epaa, niin uskoisin keinot aknen kurissa pitämiseen olevan vähintäänkin hyvät. Tsemppiä!


    • riririri

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3471
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1538
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1287
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      146
      1154
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      47
      782
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe