Työvoiman palvelukeskus

TYPPI

35

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sosiologi13

      Just näin se on, räikeetä perustuslain vastaista toimintaa.Kuntouttavan työn on oltava aina hyvä ponnahduslauta oikealle työlle!!!Rangaistava teko ja ihmisten hyväksikäyttö!

    • Kuseteetetty

      Viranomaisella on neuvonta velvollisuus. Viranomaisella on myös korjaus velvollisuus havaitesemoonsa virheisiiin. Ihan oma ehtoisesti. Ottakaa Kaveri mukaan työkkäriin. Ja nauhuri taskuun pyörimään.

      • Varokaaa

        kokkolan lespot on tehty kutistamaan ihimisten munia!
        ei muka ymmärretä seksistä mitään . ja tarkotus on vaan että ku aika kuluu. munat kutistuu eikä niillä sitte enää mitään tee, lespot on päässy päämäärähänsä!

        -kattokaa naimisiin menevät suurennuslasilla . ettei vaimoke oo salalespo!

        .kyllä venäläiset täykkärit tietää; akka on tehty huolehtimaan 1)Munista, 2)munista 3)munista .4)munista... ...27)suoliston toiminnasta. (mitäkaikkea siihen kuuluukaan) 28) pitämään päänsä kiinni muusta Oikeasta toiminnasta...


        ...no joo vähän yli , mut varokaa salalespoja, voi mennä koko elämäjä!!!


      • pomminpurkaja

        -joo joo
        ensin kyllä otetaan suihin ja ymmärretään...


        mutta heti kun on omaisuutta ym. pelissä ollan täysin tietämättömiä! joo. nähty on!


    • maekol

      Todella nöyryyttävää paiskia töitä 9€/päivä, tuo on kaikkea muuta kuin kuntouttavaa.

    • informoikaa

      Olipa oikein hyvä juttu. Hyvä hyvä. Pitäkää puolianne.

    • näin

      Kuntouttavassa työtoimissa menee vielä huonompaan kuntoon.

      • koelkol

        Monesti varmasti näin, ei se tuskin siitä ainakaan parane.


    • TyötönTöttöröö

      Kyllähän tuo pistää vähän mietityttämään, mutta silti on niitä jotka ei niin välitä.

      Parkanostako tämä nauhoitus oli?

      • typpi

        Parkanosta kyllä.


    • rahat

      Kuntouttavaan työtoimintaan ei saisi ainakaan ketään pakottaa se pitäisi olla vapaaehtoista.

      • SiperiaOpettaa

        Ei sinne ole pakko mennä vaikka karenssi tulis niin ei sittenkään. Raha riittää kyllä vaikka pulloja keräämällä jos ei muuten.
        -Sika-nauta jauheliha (10%rasvaa) = 2,80e
        -perunasäkki 2kg = 2,0e
        -hernekeitto = 0,80e
        -puurohiutale 1kg = 1,0e


    • typit

      Aktivointisuunnitelmaa laatimassa ovat siis sosiaalipalvelun asiakas, TE-toimiston virkailija ja kunnan edustaja. Asiakkaan pitäisi lain mukaan olla alentuneesti työkykyinen ja kuntouttavan työtoiminnan lisäksi muuta sosiaalipalvelua tarvitseva, koska työ ei saa olla kuntouttavan työtoiminnan ainoa sisältö. Kuitenkin hän on ainoa, joka tuntee lain ja yrittää turhaan selittää sitä muillekin. Kunnan edustaja pääsee ääneen vasta lopussa ja hän ilmaisee selkeästi närkästyksensä asiakkaaseen. Se on hänen osuutensa suunnitelman laadintaan.

      Katsotaanpa mikä korvaavan työn kiellon rikkomisen lisäksi meni vastoin lakia:

      Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 8 §:n mukaan aktivointisuunnitelmaan on merkittävä seuraavat asiat:

      1) henkilön koulutusta ja työuraa koskevat tiedot;

      2) arvio aikaisempien julkisten työvoimapalvelujen vaikuttavuudesta;

      3) arvio aikaisempien työllistymissuunnitelmien ja kunnan tekemien henkilöä koskevien suunnitelmien toteutumisesta; sekä

      4) toimenpiteet, jotka voivat olla työtarjouksia, muita julkisia työvoimapalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa, muita sosiaalipalveluja sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja.

      TE-toimiston virkailija kieltäytyyy suorin sanoin merkitsemästä näitä lain vaatimia asioita aktivointisuunnitelmaan, koska ne näkyvät tietokoneella olevista asiakkaan tiedoista. Lisäksi hän kuvittelee olevansa tekemässä julkisesta työtoima- ja yrityspalvelusta annetun lain mukaista suunnitelmaa, joka lienee lain 2 luvun 6 §:n mukainen työllistymissuunnitelma. Hän siis soveltaa ihan väärää lakia ja vetoaa joihinkin epämääräisiin ohjeisiin, joiden sisältöä ei asiakkaalle kerro.

      Lisäksi tämä virkailija tiedustelee onko henkilö kunnan sosiaalitoimen asiakas, vaikka kuntouttava työtoiminta on nimenomaan kunnan sosiaalitoimen alaan kuuluvaa sosiaalipalvelua.

      Jos aktivointisuunnitelmaa ladittaessa yhdessä TE-toimiston, kunnan sosiaalitoimen ja asiakkaan kesken päädytään viimeisijaiseen vaihtoehtoon eli kuntouttavaan työtoimintaan, niin suunnitelmaan on lain 9 §:n mukaan kirjattava edellä olevan lisäksi

      1) kuntouttavan työtoiminnan kuvaus ja toiminnan järjestämispaikka;

      2) kuntouttavan työtoiminnan päivittäinen ja viikoittainen kesto;

      3) kuntouttavan työtoiminnan jakson alkamisajankohta ja pituus;

      4) henkilölle kuntouttavan työtoiminnan ohella tarjottavat muut sosiaalipalvelut sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalvelut; sekä

      5) ajankohta, jolloin viimeistään arvioidaan kuntouttavan työtoiminnan vaikutuksia henkilön työllistymismahdollisuuksille ja päätetään jatkotoimista sekä aktivointisuunnitelman tai monialaisen työllistymissuunnitelman uudistamisesta.

      Näistä asioista suurinta osaa TE-toimiston virkailija ei suostu merkitsemään suunnitelmaan, koska ne hänen mielestään kuuluvat asiakkaan ja kunnan välillä tehtävään sopimukseen. Mitään tällaista sopimusta ei laki tunne, vaan juuri aktivointisuunnitelmaan on kirjattava toiminnan sisältö, kesto ja muut tarjottavat palvelut.

      TE-toimiston virkailijalla ei tunnu olevan aavistustakaan siitä, mitä hän on tekemässä ja mitä lakia soveltamassa. Aluehallintovirasto kuuntelee varmasti kiinnostuneena kantelun yhteyteen liitetyn nauhan.

      • samaako

        Voidaanko terve työkykyinen karenssin uhalla pakottaa kuntouttavaan työtoimintaan 2015.


      • työtönn
        samaako kirjoitti:

        Voidaanko terve työkykyinen karenssin uhalla pakottaa kuntouttavaan työtoimintaan 2015.

        Jos se on suunnitelmaan laitettu niin silloin voidaan muutoin ei. Ja eikä sitä saisi edes laittaa työkykyiselle suunnitelmaan lainkaan. Eli jos sitä ei ole suunnitelmassa niin huoletta voi kieltäytyä. Kannattaa siis suunnitelman teossa aina vaatia kuntouttavan poistamista sieltä, sen jälkeen voi kieltäytyä huoletta.


      • näin
        työtönn kirjoitti:

        Jos se on suunnitelmaan laitettu niin silloin voidaan muutoin ei. Ja eikä sitä saisi edes laittaa työkykyiselle suunnitelmaan lainkaan. Eli jos sitä ei ole suunnitelmassa niin huoletta voi kieltäytyä. Kannattaa siis suunnitelman teossa aina vaatia kuntouttavan poistamista sieltä, sen jälkeen voi kieltäytyä huoletta.

        Mitä sitte jos eivät suostu poistamaan. Vetoavat siihen että kunnalla ei ole varaa maksaa.


    • niinkö

      1.4.2015 astuu voimaan uusi sosiaalilaki. Myös se määrittelee kuntouttavan työtoiminnan sosiaalipalveluksi. Kuntouttavaa työtoimintaa toteuttaessa on ensisijaisesti otettava huomioon asiakkaan toivomukset ja mielipide ja annettava hänelle mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa palvelunsa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kunta vastaa siitä, että kuntouttava työtoiminta järjestetään lainsäädännön mukaisesti ja aktivointisuunnitelmassa määritetyllä tavalla. Nyt siis kun työkykyisiä henkilöitä ei voida pakottaa enää kuntouttavaan työtoimintaan, tuleekin pitää huolta että kunnat noudattavat tätä lakia. Tästä voivat huolehtia kaikki työttömät, kuntapäättäjät sekä asiaa hoitavat virkamiehet. thl jäsen Oulu kirjoitus

    • informoikaa

      Mitä ovat ne 3§ kuntouttetavat.

      • Diagnisoitu_työkkärissä

        Pietarsaaren TE-keskuksessa sanovat heidän kuuluvan osasto 3:lle.
        Se on sellainen virkamiehen merkonomin koulutuksella antama diagnoosi.


      • lukea

        1.1.2015 faktaa Kuntouttava työtoiminta pitäisi sisällyttää aktivointisuunnitelmaan vain silloin, jos työ- ja elinkeinotoimisto kunta ja henkilö yhdessä arvioivat, että henkilö ei työ- ja toimintakykynsä asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoitus ei ole siivota tilastoja ja tasapainottaa kunnan taloutta sen tarkoitus on antaa laadukasta sosiaalipalvelua sitä tarvitseville.


      • teksti

        Näin on.


      • tarkennus

        Niin yhdessä arvioivat.


      • näin
        Diagnisoitu_työkkärissä kirjoitti:

        Pietarsaaren TE-keskuksessa sanovat heidän kuuluvan osasto 3:lle.
        Se on sellainen virkamiehen merkonomin koulutuksella antama diagnoosi.

        Kunta painostaa edelleenkin terveitä työkykyisiä ihmisiä kuntouttavaan työhön vaikka työtön olisi oikeutettu palkkatuettuun työhön.


      • sivu

        Asiakkaan palvelutarve. Kuntouttava työtoiminta ei vastannut asiakkaan palvelutarpeisiin. 1.1.2015 Jos asiakkaan palvelutarve työhallintopalvelut niin silloin ei pidä laittaa kuntouttavaan työtoimintaan. Kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu niille työttömille jotka kykenisivät osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön. Kuntouttava työtoiminta on kuntouttavaa toimintaa niinkuin nimikin jo sanoo. Työttömän henkilön työ-ja toimintakyvyn parantaminen, niin että hän kykenisi osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin jotka ovat niitä ensisijaisia palveluja. Aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta tai ertyislakien mukaisesti sellaisia sosiaali- terveys ja kuntoutuspalveluja jotka parantavat henkilön työ-ja toimintakykyä, jos työ- ja elinkeinotoimisto, kunta ja henkilö yhdessä arvioivat, että henkilö ei työ-ja toimintakykynsä asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön.


      • teksti

        Kuntouttava työtoiminta ilman aktivointisuunnitelman päivittämistä, se sopimus ei velvoita mihinkään. Lähettää voi vaikka sähköpostia asiasta suoraan sille Te toimiston henkilölle joka on ollut tekemässä aktivointisuunnitelmaa ja allekirjoittanut sen. Pitää tuoda selvästi esiin sen, ettei omassa työ- ja toimintakyvyssä ole rajoituksia jotka edellyttäisivät kuntouttavaa työtoimintaa. Aktivointisuunnitelma laaditaan yhdessä sopien joten se ei voi koskaan olla yksipuolinen ratkaisu. Juuri tähän perustuu tulkinta kieltäytymismahdollisuudesta.


    • keksii

      Mikä taho määrittelee työkyvyn. Ihmiselle tehdään lainmukainen kartoitus siitä, tarvitseeko kuntouttavaa työtoimintaa vai onko hän kykenevä työllistymään suoraan.

    • Idkfhv

      Tarkoitatko nyt psykologin/psykiatrin tekemää kartoitusta?

      • meinaavat

        Suunnitelmia tekevät muutkin. Jos kunnalla on palvelutarve tasapainottaa kunnan taloutta, niin terveet työkykyiset tarvitsevat kuntouttavaa työtoimintaa.


    • kohtelu

      Ainahan voi tehdä kantelun vaikka aluehallintovirastolle tai eduskunnan oikeusasiamiehelle jne.

      • elanto

        Jos kunta sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan terveitä ja työkykyisiä pienentääkseen maksuosuuttaan, niin lakia rikotaan. Tässähän kierretään vaan kuntien ja kaupungien velvoitetta työllistää.


      • dfkk
        elanto kirjoitti:

        Jos kunta sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan terveitä ja työkykyisiä pienentääkseen maksuosuuttaan, niin lakia rikotaan. Tässähän kierretään vaan kuntien ja kaupungien velvoitetta työllistää.

        No näinhän se on että lakia rikotaan. Typissähän on kirjoitettu jopa vuoden mittaisia sopimuksia kuntouttavaan työtoimintaa ja täysin terveille ja työkykyisille.


      • sosiologi13

        Ei tarvitse olla Nostradamus ennustaakseen, että kaikki kuntien vastuulla olevat hanttihommat, joita voi tehdä kuka tahansa ja joita ennen tehtiin palkkatöinä eläkekertymineen, tehdään kohta kuntouttavana työtoimintana jonkun työllistämisyhdistyskikkailun kautta. Saatetaanpa tällä tavalla turvata myös muuten liipasimella olevia ihmisille tärkeitä, mutta kannattamattomia palveluita, kuten vaikkapa Matkahuoltojen, Postien tms. toimintaa, kuten esimerkiksi Iissä ja Sipoossa on tehty Matkahuollon kohdalla. Ja hiljaa hyvä tulee, sanoo vanha sananlasku. Kun puolalainen sähkömies tulee Suomeen rakentamaan ydinvoimalaa parin euron tuntipalkalla, niin saadaan isot lööpit kirkumaan, mutta kun suomalainen tekee työtä toimeentulotuella tai työttömyyskorvauksella, se on kannatettavaa ja viisasta työllisyyden edistämistä. Nyt olisi jo aika tehdä stoppi älyttömille päätöksille.


    • vastaako

      Kuntouttava työtoiminta on kuntouttavaa sosiaalipalvelua. Hyvässä kuntouttavassa työtoiminnassa keskitytään sosiaaliseen kuntoutukseen, jossa opetellaan ihan normaalia päivärytmiä. Pelkkää työntekoa kuntouttava työtoiminta ei kuitenkaan saa olla. Oleellista on, että kuntouttavassa työtoiminnassa olevat henkilöt ovat kuntoutuksen tarpeessa, eivätkä esim. vähentämässä kunnan maksuosuutta. Koska kyseessä on kuntouttava työ, tulee se räätälöidä asiakkaan työ-ja toimintakyvyn mukaisesti ja varmistaa, että asiakas saa tarvitsemansa tuen sosiaalihuollon tai kuntoutuksen ammattilaisilta palvelun aikana. Kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata virka-tai työsuhteista työtä, eli palvelua järjestettäessä on varmistettava, että näin ei tapahdu.Kunta vastaa kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä lain edellyttämällä tavalla. STMn

    • kysynpävaan

      toimiiko kokkotyö-säätiön lain mukaisesti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe