Paras SSRI / kokemuksia?

masentunut

Hei. Olen ollut masentunut jo semmoisen 7-10 vuotta, ja useiden lääkekokeilujen jälkeen haluaisin taas pitkästä aikaa kokeilla jotain SSRI-lääkettä.

Olen kokeillut vuosien varrella lähes kaikkia markkinoilla olevia masennuslääkkeitä ja ongelmana ovat olleet sivuvaikutukset. Syon tällä hetkellä Voxraa, koska saan siitä jonkin verran apua, mutta ennen kaikkea sen takia, etten saa siitä juurikaan sivuvaikutuksia. Kerronpa sen verran noista SSRI-lääkkeistä, että mielestäni ne toimivat minun kohdallani, mutta olen joutunut aina lopettamaan sivuvaikutusten takia niiden syömisen, nyt en ole muutamaan vuoteen SSRI-läkkeitä syönyt.

Minulla on lääkäri parin viikon kuluttua ja ajattelin pyytää tähän Voxran rinnalle jonkin SSRI-lääkkeen, pienellä annoksella ja kokeilla, joskos saisin apua ilman tällä kertaa ilman sivuvaikutuksia. Minulla on moninaisia somaattisia oireita, jonka takia olen erityisen herkkä sivuovaikutuksille. Koen, että ajoitus on nyt parempi kuin aikaisemmilla kokeilukerroilla.

Millaisia kokemuksia teillä on eri SSRI-läkkeistä, erityisesti haluaisin kuulla kokemuksia teiltä, jotka olette kokeilleet useampaa lääkettä. Minkä SSRI-lääkkeen olette kokeneet ns. "parhaimmaksi" ja millaisia sivuvaikutuksia olette eri SSRI-lääkkeistä saaneet?. Tiedän, että kaikki on yksilöllistä ja yksi lääke sopii toiselle jne jne... mutta haluaisin kuulla kokemuksianne ko. lääkkeistä kuitenkin.

Eli päävaihtoehdothan ovat sitalopraampi, essitalopraami, paroksetiini, fluoksetiini ja sertaraliini.

Kokemuksia ja millaisia sivuvaikutuksia olette saaneet?

7

2856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • masentunut

      Tämän viestin piti mennä tuonne "masennus" -keskusteluun ja laitoinkin tämän viestin jo sinne. Mutta nyt kun tämän tänne laitoin, niin voittevan te kaksisuuntaisesta häiriöstäkin kärsivät kertoa kokemuksianne SSRI-lääkkeistä, mikäli olette niitä kokeilleet.

      • Bipohuara

        Noh, itselläni ovat vain aiheuttaneet lähinnä maniaa... Eli jos tarkoituksena on vain poistaa masennus niin auttavat kyllä itsellä!


    • SSRI

      Hei,

      SSRI-ryhmään kuuluvat lääkkeet ovat suhteellisen tehokkaita. Noin kolmasosa saa niistä täyde avun, toinen kolmasosa saa osittaisen avun (jolloin niiden rinnalle voi kokeilla jotain toista masennuslääkkettä) ja viimeinen kolmannes ei saa niistä merkittävää apua.

      Voxra vaikuttaa lähinnä dopamiini- ja noradrenaliinivälittäjäaineisiin. SSRI-lääkkeet pelkästään serotoniiniin vaikuttamalla ko. välittäjäaineen taikaisinotonestoon. Tämän kaiken varmasti tiesitkin. SSRI-lääkkeen voi hyvin lisätä Voxran rinnalle. Varsinkin essitalopraami tai sertraliini sopivat jostain syystä hyvin. Lähtisin kokeilemaan essitalopraamia. Jos aikaisemmin on tullut sivuvaikutuksia, kannattaa annosta nostaa varovasti: 5mg aluksi, ja nosto niin ylös kuin vain sietää. Luulen, että tällä hetkellä maksimina pidetään 20-25mg. Sertraliini voi lähteä kokeilemaan 25mg ylöspäin aina 200mg asti.

      On hyvä tietää, että mikäli joku SSRI-lääke on toiminut aikaisemmin, se todennäköisesti toimii uudestaan. Jostain syystä SSRI-lääkkeen teho vaimenee mitä useammin sen lopettaa ja aloittaa uudestaan.

      Oletko koskaan kokeillut yksinään Efexor Depot (esim. Venlafaxin Orion) SNRI-ryhmään kuuluvaa lääkettä.

    • SSRI

      Tuli vielä mieleen, että Voxran kanssa sopii myös SSRI-lääke fluvoksamiini (kauppanimi FLUVOSOL). Mikäli sinulla ei ole muita lääkkeitä käytössä kuin Voxra, Fluvosol on käypä vaihtoehto. Se on tehokas masennuslääke, joka aloitetaan iltaisin 50mg ja sen voi nostaa aina 300mg asti. Fluvosolilla on kaikkein vähiten seksisivuvaikutuksia kaikista SSRI-ryhmän lääkkeistä.

      Fluvosol ei ole aina ensimmäinen vaihtoehto, koska sillä on monen eri lääkkeen kanssa yhteisvaikutuksia, koska se estää muutamia maksan entsyymijä, joita monet lääkkeet tarvitsevat poistuakseen elimistöstä. Itselläni oli aikoinaan Fluvosol käytössä ja pidin siitä. Ei paljoakaan sivuvaikutuksia, ja oli tehoa. Se oli tuolloin kauppanimellä Fevarin. Sopii siis Voxran kanssa.

    • SSRIn_unhri

      Parasta SSRI-lääkettä ei ole olemassa. Ne eivät voi auttaa masennuksen hoidossa, päinvastoin, ne saattavat lisätä itsetuhoisuutta ja heikentää masentuneen kykyä käsitellä tunteita.

      • sivuhuomiona

        "Ne eivät voi auttaa masennuksen hoidossa..."

        Aikamoisen yleistyksen heitit. Ehkä SSRI ei ole sinulle sopiva lääke, mutta se ei tarkoita, että kaikilla olisi samanlainen kokemus SSRI-lääkityksestä. Jos olet itse saanut huonoja kokemuksia ko. lääkkeistä, mene eteenpäin, etsi uusi lääke tai ole ilman, mutta selvästi tekstistäsi paistaa läpi katkeruus lääkkeitä, lääkäreitä ja oikeastaan koko sairauttasi kohtaan. Tsemppiä kuitenkin.


      • cepukki
        sivuhuomiona kirjoitti:

        "Ne eivät voi auttaa masennuksen hoidossa..."

        Aikamoisen yleistyksen heitit. Ehkä SSRI ei ole sinulle sopiva lääke, mutta se ei tarkoita, että kaikilla olisi samanlainen kokemus SSRI-lääkityksestä. Jos olet itse saanut huonoja kokemuksia ko. lääkkeistä, mene eteenpäin, etsi uusi lääke tai ole ilman, mutta selvästi tekstistäsi paistaa läpi katkeruus lääkkeitä, lääkäreitä ja oikeastaan koko sairauttasi kohtaan. Tsemppiä kuitenkin.

        Mikset kokeile alkoholia? Saa ilman reseptiä? SSRI on huume siinä missä alkoholikin, mutta SSRI lienee noista kahdesti vahingollisempi. Tietenkin saat itse päättää mitä vedät ja kuinka paljon. Toivottavasti löydät mitä etsitkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe