palloa lyödään ja potkitaan, mutta onko se kannat

kyttälän_tunari

Päivän paikallislehdessä kerrottiin MäVin edessä olevasta pesäpallopelien sarjasta samoin kuin - jopa lehden liitteen avulla - Jäntevän jalkapallosarjasta.

Tuli tuossa nyt mieleen pari kysymystä, joihin asiantuntija voinee vastata:

Kumpi niistä on alallaan maanlaajuisesti korkeammantasoisessa sarjassa?
Kannattaako täällä erikoistua kahteen palloilulajiin, jolloin kumpikin syö toiselta voimavaroja, ja kummallakaan ei ole toivoa pääsystä lähellekään huippua?

41

1422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aseman_s

      Ei niistä kumpikaan taloudellisesti kannata. Sponsoreita tarvitaan ja jokuhan sponsoroinnin maksaa.
      Missä määrin kunta tuolla tekee itseään kuuluisaksi ja luo itsestään myönteistä mielikuvaa, on toinen asia.

    • hyyry

      Pesäpallo on siinä mielessä hyvä ja jopa ainutlaatuinen pallopeli, että siinä voittaa aina suomalainen. Muuallahan sitä ei pelata.
      Toivotaan että tulevana kesänä voittaa mäntyharjulainen mahdollisimman usein.

      • t.ompeli

        Kyllä kai mäntyharjulaiset huuliharpunsoittajat ovat tehneet kuntaa tunnetuksi enemmän kuin pesäpalloilijat.


    • aseman__s

      Pesäpallo on tylsää siinämielessä, että koko pelin ajan yli puolet toisen joukkueen (= sisällä oleva puoli) pelaajista ei tee mitään.
      Parhaassa tapauksessa sisäpuolen joukkueesta on kolme pelaajaa pesillä ja yksi lyömässä. Loppuosa katselee ja olla möllöttää.

    • pohdiskelija_laidunmaalt

      Paikallislehden numerossa kerrotaan, ettei Virkistys - vastoin aikaisempia ilmoituksia - pelaa tänä vuonna pesäpalloa maakuntasarjassa.
      Vaikuttaa siltä, että kiinnostus pesäpallon pelaamiseen on hiipumassa paikkakunnalla. Eihän täkäläisten menestys siinä ole viime vuosina kovin kaksinen ollutkaan. Ratkaisu on siten varsin ymmärrettävä. Ei kannata.
      Sen ansiosta voidaan pallolla pelaamisesta kiinnostuneet ohjata muiden joukkuepelien pariin.
      Yleensäkin joukkuepelit olisi syytä keskittää Jäntevään.
      Nykyinen kahden seuran rinnakkainolo ei muutenkaan lisää niiden keskinäistä kilpailua, vaan hajottaa voimavaroja.

    • noinhan-se-menisi

      Onhan täällä pieniä kyläseuroja, joilla ei taida olla paljoa muuta toimintaa kuin vuosittaiset kokoukset.
      Kunnan edustusurheilussa taas voimavarat pitäisi koota yhteen.
      On nuoria, jotka ovat mukana kummankin seuran toiminnassa . He joutuvat suorittamaan jäsenmaksun kummallekin seuralle. Eihän tällainen järkevää ole.

    • kuppilan_filosofi

      Virkistys kuulostaa oudolta urheiluseuran nimessä. Jos kilpaillaan veren maku suussa, niin kyllä siitä sillä hetkellä virkistys on kaukana.

      • t.omppeli

        Virkistys viittaa enemmänkin liikunnan harrastukseen. Ehkä seuran perustamisen tarkoituksena on saada ihmisiä liikunnan pariin. Hyvä ajatus sekin on.

        Ajatuksia näiden keskusseurojen seurojen yhdistämisestä on kyllä kuulunut, mutta toimiin ei ole ryhdytty. Todennäköisesti tällainen hanke koetaan kuitenkin muutamien vuosin kuluttua asianmukaiseksi, ellei sitten lopeteta toisen seuran toimintaa kokonaan


    • noinhan.se.menee

      Pesäpallo on se peli, jossa täällä on joskus päästy pisimmälle. mutta ei lähellekään huippua tässä maassa.
      On selvää että ikäluokkien yhä pienetessä vähenee myös pesäpallon pelaamisesta kiinnostuneiden määrä. Vanhempia poistuu riveistä, mutta nuoria ei tule tilalle.
      Monen mielestä kannata myöskään kuluttaa sunnuntaipäiviä siihen, että pelaa vähemmän menestyksellisesti tuota peliä, milloin kotikentällä, milloin vieraissa.
      Jos nuoret jotakin joukkuepeliä pelaavat, niin sitten mieluummin sählyä

      • että.sählyä.sano

        Sähly on kieltämättä vauhdikkaampi ja enemmän mukaansatempaava peli pesäpalloon verrattuna. Tilanteet vaihtuvat nopeasti.
        Se vaatii myös vähemmän varusteita eivätkä siinä vaatteet likaannu. Lisäksi sitä voidaan pelata sisällä ja ulkona.
        Pesäpallolla on tietenkin kansalliset perinteet.


    • hyyry-

      Ei kiinnosta enää.

    • aseman_s

      Jossakin osui vastaan kirjoitus, liekö ollut paikallislehdessä, että pesäpallojoukkue täältä on nousemassa maakuntasarjaan. Todettiin myös, että tämä on "pesäpallopitäjä".
      Tuohon on kyllä sanottava,ettei pesäpallo ole pitäjällä kovinkaan laajalle levinnyt. Sen historiakaan ei ole kovin pitkäaikainen. Mitä nyt asemankylällä on jokunen vuosikymmen pelattu , siinä kaikki. Eipä ole päästy kovin pitkälle sarjoissakaan,silloin kun niissä on pelattu.
      Jos ylimääräisiä varoja olisi, niin sponsoroisin mieluummin jalkapalloa. Kannattavuudesta en tosin tiedä.
      Pesäpallokin on tosin parempi kuin ei mitään

      • KunkkuJussi

        Pääasia on että nuoriso harrastaa jotain urheilua.


    • että.ei.pesäpalloa

      Liikunnan muodoksi pesäpallo on tullut siksi, että se on suomalaisten kehittämä peli, tosin Yhdysvalloissa pelattavan baseballin pohjalta. Eri asia on, että se on meillä liikuntaan kuuluvista peleistä ehkä vähiten liikunnallinen. Suuri osahan pelistä seistään paikallaan. Kaiken lisäksi se voi olla vaarallinenkin pallon osuessa päähän, esim. kouluoloissa, kun ei käytetä kypärää.

      Pesäpallo pitäisikin korvata kouluissa rohkeasti enemmän llikunnallisilla peleillä,esimerkiksi jalkapallolla ja sählytyyppisillä peleillä,joita voidaan pelata jopa sisätiloissa ja joissa liikkumista on suurin piirtein koko ajan.

      Peäpallo onkin monen lapsen mielestä aika epämiellyttävä peli, kun siinä joutuu lyömävuorossa silmätikuksi. Ainakin koulumaailmassa pitäisi voida vapautua tuosta "kansallispelin" kahleesta ja ruveta pelaamaan lapsille sopivampia pelejä. Pelatkoot pesäpalloa, jotka haluavat, mutta älköön siitä tehtäkö pakollista, koulussakaan.

    • että.pesäpalloa

      Pesäpallostahan tehtiin aikoinaan jonkinlainen "kansallispeli", kun se oli suomalaisen suunnittelema. Sen juuret ovat Amerikan mantereella tunnetussa baseballissa.

      Pesäpallon suosiota ovat sittemmin vähentäneet muut mailapelit, ennen kaikkea sähly, jota voidaan hyvin pela sisätiloissakin ja jossa pelaaja joutuu liikkumaan ja tarkkailemaan peliä lähes koko ajan.

      Toivottavasti täälläkin vielä riittää kiinnostusta pesäpalloon nimenomaan nuorison parissa

    • torin.tarkkailija

      Kun sähly valtaa nykyään yhä enemmän alaa eri ikäluokkien, myös nuorison parissa, pesäpallon kohtalona on antaa tilaa sille Tämä koskee varmaan myös Mäntyharjua Kertoman mukaan nuorten saaminen mukaan on pesäpallossa jo ongelma.

    • no.vaikka.sählyä

      Jos käväisee Mävin sivuilla , saa kyllä kuvan, että pesäpallon harrastus pitäjällä on hiipumassa ellei peräti hiipunut . Ehkä kirppareilla on pian myynnissä käyttökelpoista pesäpallokamaa: kypäriä, mailoja, sukkia, kenkiä, räpylöitä ja palloja.

      Seuralla on kyllä tarjolla paljon muuta arvokasta toimintaa. Mukaan vain, vaikka ei pesäpalloa olisikaan.

    • kyttälän.guru

      Pesäpalloa pelataan vielä tiettävästi lukiolla ja keskustan yläasteella.Tuskin muualla.

    • jallu.g

      Kyllä Mävin riveissä vielä pesäpalloa harrastetaan, mutta ei enää kilpailusarjoissa, kts. vaikkapa virkistys.sporttisaitti.com . Harrastamaan voit sitä mennä, vaikka et olisi aikaisemmin palloa lyönytkään.
      Siltä varalta, että et tunne pesäpallopeliä, on syytä kertoa, että peliväline pesäpallo on huomattavasti jalkapalloa pienempi ja kovempi. Sitä ei myöskään potkita, vaan siihen pyritään osumaan mailalla ja saamaan se siten liikkeelle.

    • että.pesäpalloa.sano

      Oma näkemys ja kokemus on sellainen, että varsinkin pesäpallo tekee koululiikunnan tunneista ikäviä , jopa vastenmielisiä. Ei ole mukavaa liikunta, jossa tuntee näkyvästi olevansa muita huonompi, kun ei osu palloon. Liikunnanhan pitäisi olla iloinen asia niin lapselle kuin vanhuksellekin.

      Pallon heittoa voi opetella muutenkin. Tehdään vaikka ympyrä, jossa palloa heitellään toinen toiselle ja otetaan kiinni. Siinä on koko ajan toimintaa eikä siitä huolimatta kilpailua. Yhtä hyvin palloa voi heitellä seinään ja pyrkiä ottamaan palautuva pallo kiinni.

      Edellä sanottu koskee v ain pakollista koululiikuntaa. Muut pelatkoot pesäpalloa sydämensä kyllyydestä.

    • noin_voi_olettaa

      Peäspallo on väistymässä, kun sähly tekee voimalla tuloaan.

    • noin_on_käynyt

      Aiakaisemmin kunkentän takareunassa ei ollut aitaa, oli helppo tehdä kunnari. Piti löytää takakentästä sopiva aukko ja lyödä sen läpi luja ja matala lyönti.
      Takakenttäläiset eivät saaneet palloa kiinni. Se vieri kentältä tielle ja sen yli. Kun takakentän äijä vielä etsiskeli palloa vastakkaisen talon puutarhassa, lyöjä jo leyhytteli kunnarin jälkeen.
      Nyt kun on taka-aita, pelejä ei enää voiteta pitkillä lyönneillä eikä tule kunnareita , ellei ulkojoukkue aivan kehnosti pelaa.
      Toisaalta eihän sitä palloa enää pelatakaan. Petankki on kai korvannut pesäpallon.

      • no.pesäpallo

        Olen kesällä nähnyt jonkin verran lyötävän kentällä palloa. Peliä en ole siellä nähnyt pelattavan.


    • että.hevospooloa

      Kun täällä on melkoinen innostus pallonpeluuseen ja toisaalta hevosurheilu kukoistaa, niin yhdistetään nämä. Mitä saadaankaan aikaan?

      Saadaan aikaiseksi yläluokan ja kuninkaallisten urheilu: hevospoolo. Möntyharjulainen hevospoolojoukkue voisikin päästä pitkälle.

    • no.pelataan.palloa

      Palloa täällä pelataan vastaisuudessakin, mutta mitä palloa?
      Pesäpallo näyttää olevan lähinnä varttuneemman väen peli. Siitä syystä pelaajien rivit harvenevat, mutta edelleen saadaan kokoon pelikykyinen joukkue.
      Pesäpallon tilalle on tulossa sähly, jossa täkäläiset ovat menestyneet kohtalaisen hyvin. Sen pelaaminenhan ei ole säästä eikä vuodenajasta riippuvainen.
      Jalkapallo pelinä tuntuu olevan edelleen voimissaan.

    • Väärätimo2

      Golffista on tullut suosittu peli nuorempienkin keskuudessa kylällämme.

      • Golfmestari

        Väntti golfissa on hyvä pelata, muita kunnollisia ja normaaleille ihmisille tarkoitettuja kenttiä paikkakunnalla ei sitten olekaan.


      • jallu_g

        Golf on kuitenkin enemmän herrasväen harrastus.
        Tällaiseen perinteiseen työväen ja talonpoikien muodostamaan yhteisöön se juurtuu varsin hitaasti.


    • Anonyymi

      Pesäpallon aikakausi on täällä - onneksi - jo ohi. Pallot, pelivälineet ja peliasut joutavat kierrätykseen tai voi polttaa saunan uunissa .

    • Anonyymi

      Pesäpalloa pelataan vielä peruskoulussa..

    • Anonyymi

      Pesäpallossa on ilmeisesti ristiriitoja. Laskin ketjusta 29 vastausta ja alla lukee 30'poistettua viestiä.

      • Anonyymi

        Noin näkyykin olevan. Poistettuja on enemmän kuin puolet!
        Luultavasti on poistettu melkoinen joukko pesäpalloa vastustavia kannanottoja.


    • Anonyymi

      Sähly on liikunnallisempi peli. Ei ole ihme , että se on syrjäyttänyt pesäpallon.

    • Anonyymi

      Joutuikin menemään mokoma pallonlyönni n peli.

    • Anonyymi

      Sählyssähän mjulaiset ovat selviytyneet jopa hyvin.

    • Anonyymi

      Ikäihmisiä ei kiinnostaliioin sähly eikä liioim muukaan urheilu.

    • Anonyymi

      Sählyä voi pelata kesät talvet. On liikunnallisempi kuin pesäpallo..

    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe