työnhaun hyödyttömyysrekisteröinti

55vuotias

Jos työllistymisen hoitoon näin valtion talouden rapavuosina halutaan aikuisten oikeasti ottaa uusi asento, niin tarvitaan selkeämpiä indikaattoreita siitä, mikä hyödyttää ja mikä ei. Vasta sen jälkeen, kun on dokumentoitu jonkun asian x hyödyttömyys (mm. työhakemukset ja työllistyminen yli 35 vuotiaana) voidaan edes nähdä päiväunia siitä, että maan johtavat TE - viranomaiset jopa tekisivät asialle jotain.

Ehdotan, että kaikki työn hakemiset dokumentoitaisiin. Tarkoitan tällä sellaista IT - porukan pikkujuttuna luotavissa olevaa systeemiä, tai oikeastaan sivustoa, jonka kautta kaikki työhakemukset työnantajille lähetettäisiin. Emmehän muutenkaan elä eää missään perskuta-rallaa 50-luvun viidakkorumpu-ajassa jossa töihin pääsy lutviutui maitolaiturista jenkkalavalle muiden askareiden ohessa. Eletään faktojen ja IT - tiedostojen ajassa, jossa kaikki on digitaalista. Tarvitaan ajan hengen mukaisia menetelmiä työllistymisen hoitamiseen. Sitä kautta saataisiin paljon seuranta-aineistoa

1. kuka tässä maassa ylipäätään hakee aktiivisesti töitä ja kuka ei
2. tarkkoja demografisia prosentteja siitä, mitkä ikäluokat saavat töitä ja ketkä eivät
3. tulosten kautta konkreettisia osoittimia siitä, kenen työllistymättömyyteen tulee suunnata määrärahoja mm. TE -hallinnon taholta

Nyt kun on mielestäni niin, että ei mene edes viikkoa, ettenkö törmää uutisartikkeliin siitä, kun nuorisotyöttömyys koetaan vaikeaksi. Totta kai se on hienoa jos nuori saa töitä, mutta sopii yrittää työllistymistä 55 vuotiaana ilman "yliopistokoulutuksia".
on kaksi eri asiaa, puhua työllistymisvaikeudesta 22 vuotiaan kohdalla, joka "ei jaxa" mennä ammattikouluun, ja
50 vuotiaasta, joka ei kaikesta olkoonkin jonkun näkökulmasta, vanhentuneesta koulutuksesta tai osaamisesta huolimatta tule valituksi.
kaikki ei voi olla peliohjelmoijia. Jotkut taas ovat kasvaneet aikaan jolloin elämä ei ollut peliä. jotkut taas ovat kasvaneet aikaan jolloin pelit kiinnostaa koulua enemmän. ja joillekin työntekijöiden valitseminen on pelkkää ikänumeropeliä.
mielestäni tässä asiassa on päättäjillä menneet karkkipussit, exeltaulukot, karttapallo ja työrukkaset sekaisin

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ByroB

      Tuota tilastointia tapahtuu työkkärissä nyt noitten "työtarjousten" jälkeen, mutta julkisia ne jostain syystä eivät ole! Uskon, että hakukomennon jälkeen hakijat saavat vähän töitä ja työpaikat menevät valtaosin työpaikan vaihtajille. Jos jonnekin tarvitaan joku uusi työntekijä aloittamaan pian, vaikka huomisaamuna, saattaa vapaata työtöntä onnistaa. Hakukomennoilla (työtarjouksen nimellä) ei ole mitään vaikutusta työllisyyteen, päinvastoin niistä on turhaa työtä työnantajillekin, kun ei kaikki hakijat ole tosissaan. Ja sitten menee taas muutama työpaikka puskaradion kautta, kun työnantaja ei enää ilmoita työkkäriin, kun ei halua turhia hakijoita.
      Höpökurssit ovat kai vähentyneet, kun ei niiden jälkeen kukaan saa töitä ja se löytyy kyllä tilastoistakin.
      Samoin tuskin löytyy mitään tilastoja siitä, että kuntouttava työtoiminta toisi työttömiä takaisin vapaille työmarkkinoille, vai kuinka.

      En oikeastaan kannata ap:n ehdotusta. Tilastoja ei kannata tehdä lisää, koska nykyisistäkään ei välitetä mitään. Kaikki höpötoiminta pois työkkärin toiminnasta.
      Palkkatuki voisi jäädä, etenkin kokoaikatyön kohdalle.

    • fg4h6g3j9j

      Määrärahojen kohdentamisella tarkoitin oikeastaan juuri palkkatuen kaltaisia toimia, tai tuntuvia veronalennuksia työllistämiskuluihin iäkkäämmille, eli yli 30 vuotiaille, en suinkaan työttömien pakkohakua ja höpöhöpökursseja. viimeksi mainituista on kokemusta ja ne ovat pelkkää resurssien haaskausta. Oikeasti töihin haluavia ei tarvitse pakottaa lähettämään hakemuksia. Ongelma on ikäasenteessa siellä mihin hakemuksia lähettää, ja sen voi korjata vain rahaedulla.

      On totta sikäli että jos TE keskus saa lisää rahaa ilman korvamerkintää summan x, ensin he palkkaa omia maisterikamujaan kun on joutunut jäämään pois, takaisin 3000 e kk palkalla ja sitten näiden kanssa massapostittavat pakkotyönhakuosoituksia työttömille, jotka ei johda mihinkään oikeaan työllistymiseen.

    • hankalaa_turhaa

      Tuollaista järjestelmää voi harkita vain uusille työttömille. On eri asia olla työttömänä ensimmäistä päivää kuin viidettä vuotta - ja tässä kohdassa hakemuksien lähetysmäärässäkin pitää olla eroa, koska muuten työnantajat hukkuvat turhiin hakemuksiin ja puheluihin. Käsittääkseni tällä hetkellä työllistymisen todennäköisyys - viitaten tilastoihin työttömien määrästä ja avoimista työpaikoista - on 2.3%. Eli tästä voi laskea että työnantajan pitää käsitellä n. 50 hakemusta jokaista avointa työpaikkaa kohti - jos jokainen siis lähettää hakemuksen. Hakemuksista puuttuu liitteitä - niitä pitää pyytää uudestaan, jne. Ja tässä vaiheessa siis jokainen työtön oli hakenut "vain" yhtä työpaikkaa. Jos kuvitellaan, että jokainen työtön hakeekin n. 40 työpaikkaan, tarkoittaa se n. 200hakemusta/paikka. Kuten aina - kaikki paikat eivät ole yhtä suosittuja joten hakemuksia voi saada 20-2000 vaihteluvälillä. Siispä jos olet sopivalla alalla ja palkkaamassa ensimmäistä työntekijää - voit kuitenkin joutua käyttämään turhiin puheluihin jopa viikkoja työaikaa! Ja tänä aikana asiakkaasi ei todennäköisesti pääse lävitse..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe