Helatorstain ajan terveiset Ylivieskan kaupungille

Olipasurkeauutinen

Olipa harvinaisen kömpelö SWOT-analyysi tehty Ylivieska 2020 strategiaksi. Kun avasin aamulla kymppisanomat, meinasi kahvit jäädä juomatta. Tuo on lähinnä kooste itsestään selvyyksistä. Vaakakuppiin ei ole aseteltu asiota, jotka ovat sekä-että vaakassa. Näyttää, että Ylivieskan päättäjät luovuttavat vastuun konsulteille. Ennen osattiin tehdä töitä itsekkin. Lisäksi iskulauseelle "On parempi olla pohjoisen alueen eteläinen osa, kuin eteläisen alueen pohjoinen osa" ei jutussa annettu mitään perusteluja. Jos tällä asenteella mennään, niin huonosti käy. AMK lähtee, niinkuin eräs juttu töölöstä. Historiaa: Raahessa oli ennen opetusta, mutta sitten lyötiin kättä Oulun kanssa ja salut. Palatakseni tekstin alkuun, tuollaisen SWOT-analyysin tekee kymmenessä minuutissa jokainen, joka edes vähän tuntee aluetta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CentriaonKPAMK

      Täälläkin meni kahvi väärään henkeen jutun nähdessäni. Jo on aikoihin eletty. Konsultti Lassi Köpän ja Eero Laesterän tuotos on ala-arvoinen. SWOT-analyysin tulee perustua realismiin ilman mietelauseita. Onko todellakin niin, että Yliveskan väestönkasvu, ikärakenne ja koulutustarjonta ovat vain vahvuuksia ja mahdollisuuksia? Eikö niihin tarkasteltaessa vuotta 2020 sisälly heikkouksia ja uhkia? Jo nyt on päätetty leikata Ylivieskan AMK-tasoisen koulutuksen aloituspaikkoja 150 paikasta 60 paikkaan. Eikö hälytyskellot jo soi?

      Mielestäni 2020 kaupunkistrategiassa ne ovat hyvinkin myös mahdollisia uhkia ja heikkouksia. The Main Question is: kuinka Ylivieskan kaupunki turvaa jatkossa AMK-tasoisen opetuksen. Samalla turvattaisiin kaupungin asukasluvun, anteeksi vain - säilyminen ja nykyinen väestön ikärakenne.

      Onko strategiana lähteä tappelemaan Kokkolaa vastaan? Vai mitä tarkoittaa SWOT-analyysin mietelause: "On parempi olla pohjoisen alueen eteläinen osa kuin eteläisen alueen pohjoinen osa". Lause on mieletön ja meille veronmaksajille hyvin kallis.

      Muistutan vielä miten Suomen arvostetuimmalle tietokonealan oppilaitokselle Raahessa kävi sen liityttyä Oulun AMK:hon. Siinä kävi huonosti.

    • Hyväaihe

      Viisaita mietteitä yllä! Näitä kannattaa Ylivieskan päättäjien hyödyntää - ja mikä parasta. Nämä ohjeet eivät maksa mitään!

    • AMKinsinööri

      Myös jutun ylempi kuva "Ylivieskan strateginen suorituskyky 215" herättää kysymyksiä: Mitä tarkoittaa tasejärjestelyt? Mihin tarvitaan uusia radanalituksia? Entäpä Savontietä elinvoimainvestointina? Vastaavan kuvan tekee normi-insinööri tunnissa muutamalla kymmenellä eurolla, eikä mene ainakaan enempää metsään.

    • Ammattimaisuuspuuttuu

      Kyllä tuo SWOT-analyysi näyttää enemmäm V.S.O.P-analyysiltä. Näyttää, että tekijällä / tekijöillä oli veressä muutakin, kuin kofeiinia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe