Huolenpitosopimus uuteen Mersuun?

VGM12

Kannattaako uuteen Mersuun ottaa huolenpitosopimusta? Onko kellään kokemusperäistä tietoa asiasta? Takuuhan uudessa autossa on 3 vuotta ja tietenkin kaskot tulee. Ajettujen kilometrien mukaan menisi tuossa sopparissa nuo kuukausimaksut, eivät sinänsä ole kuukaudessa paljon, mutta vuodessa jo satoja euroja. Saako tässä rahoilleen vastinetta?
Mitä mieltä olette?

19

5537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkiKysytäänNetistä

      Mielipiteitä on juu tai ei. Laske, mieti ja päätä, mitä sitä muilta kyselemään.

    • eiminulla

      Huolenpitosopimukset on laadittu siten, että yleisesti huoltoliike hyötyy enemmän kuin asiakas. Mietittävä haluaako maksaa mielnrauhasta ja minkä verran. Itselleni huoltosopimus ei ole kannattava vaihtoehto ja jos jotain suurempaa tulee niin yleensä takuu ja virhevastuu tulee kysymykseen.

    • onsekallista-elämä

      Yleisellä tasolla voisi todeta kuin joku jo tuossa edellä, että ko. sopimuksella suurin hyötyjä on autoliike. Toisaalta jos moista raha-erää pitää miettiä mielenrauhan suhteen niin voisi sivullisena ajatella että jos on varaa uuteen Mersuun niin ei kai se oma budjetti kaadu huoltosoppariin.

      • tikkareitako

        Ei rahasta ole yleensä kiinni, vaan kustannustietoisuudesta ja järkevyydestä. Euron tikkaria ei ole järkevää ostaa kympillä. Hölmöö hommaa kulkea lompakko levällään, rahat voi laittaa poikimaan paremmin


    • tuuripelillä

      Huolenpitosoppariin kuuluu myös kulutusosia mitkä ei kuulu takuun piiriin. Harvoin noissa asiakas tappiolle jää, eihän niitä muuten kukaan ottaisi.

      • omavalinta

        Kilometrimäärät järkevän hintaisissa huolenpitosopimuksissa on niin pienet, ettei kulutusosia saisi juuri kulua, ellei ole laatuviallinen.

        Nykymuodin mukaista on myydä lisätakuita jos jonkinmoisiin härveleihin. Joskus myyjää jopa hävettää kaupata lisätakuuta (elektroniikka, silmälasit, asuntolaina jne..)

        Autoliikkeille huollot tärkeä osa tuloista ja huoltosopimus mitä mainioin tapa sitouttaa asiakkaaksi.


      • jalippiskuulaan

        Ja tonnilla varaossii


    • eitaijariittää

      Mersuun kans tonnilla varaosii kaupanpäälle?

    • ei.kannata

      Noin yleisesti, jos pidät autoa 3 vuotta tai vähemmän ja ajat suht´vähän huolenpitosopimus ei kannata.
      Sama koskee merkkiä kuin merkkiä näitä kahdenvuoden takuulla olevia.

      • sopimuksentehnyt

        Kolmas vuosi ratkaisee .Jos sattuu vikoja tulemaan niin sopimus kattaa noi, virhe vastuu tulee vastaa ehkä jonNin verran. Vuosihuollot kun ynnää niin eipä sopimukselle tulekkaan paljon hintaa. Paljonko maksat kotivakuutusestasi?


    • ÄmBee

      En ottanut huolenpitosopimusta. Vuosikymmenet olen itse huoltanut uudet ja vanhat autoni. Näin on hyvin mennyt.
      Nyt kuitenkin käytin ensimmäisen vuoden huollossa ja kallista oli per km.

      Kummallista on, että auto tarvitsee huoltoa ajan perusteella. Lienee sitten haihtumalla ja mätänemällä poistuvia rakenteita uusittava, kostuneita kuivattava, haalistuneita maalattava, salaa korjattava jotain ettei maine menisi, näytettävä sivullisille toimintaa olevan ja rahaa kerättävä....

    • MB-E-2014

      Aivan ehdoton homma... Sehän sisältää myös ne normi huollot, ja siitähän palautetaan 50% maksetuista arviosta. Eli menee lähes todellisten kulujen mukaan ja aina laitetaan genuinee hienoilla mb:n hologrammeilla varustettuna..

      • kusisetkajakit

        Huolenpitosopimukseen sisältyy myös sisätilan pesutarvikkeet koska kiljukusen hajuisilla mersukuskeilla on luonnollisesti pidätysvaikeuksia ja kusi virtaa pitkin sisustaa kun joutuvat Skodan gyygytettäväksi.


    • xxxzzzzmb

      Ei kannata, jos ajat vähän (ja sinä saat ajaa vain 10000 km/vuosi.)
      Minä lopetin sopimuksen 1 vuoden jälkeen. sain siihen vain eka huollon. 2 vuoden aikana tuli ajoa vain 8000 km.
      Ihmettelin, että mersussa pitää vaihtaa öljyt ja huoltaa VUODEN välein,,,,miksi, kun
      esimerkiksi Volkkarilla on öljyn vaihdot 30000 km välein. Tän mukaan voisi ajaa volkkarilla 4000 km x 7,5 vuotta, mersulla vain 1 vuosi.
      Päätin siis huoltaa mersu itse, koska pidän auton loppu-ikäni ja se nyt jää viimeiseksi autokseni (olen vanha eläkeläinen).

      • tappo-huollot

        "Ihmettelin, että mersussa pitää vaihtaa öljyt ja huoltaa VUODEN välein,,,,miksi, kun
        esimerkiksi Volkkarilla on öljyn vaihdot 30000 km välein."

        Anteeksi sanamuoto, mutta pidän noita Long Life-huoltoja puhtaasti idoottimaisina joista viulut makaa se autonomistaja jolla auto on takuuajan jälkeen.

        Markkinamisten saarnoista riippumatta on mieletöntä tomia noidan tappo-huoltojen mukaisesti. Kunnon öljyt jotka ovat hyvässä kuosissa ja laadukas suodatin ovat aivan perisasioita ja hyvin kohtuullinen kustannus moottorin hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden puolesta.

        PSA. Muistaakseni Peugeot sivullaan kertoi uuden 2016 Export-pakun ( sama kuin Citroën Jumpy & Toyota Proace ) huoltoväliksi 40 000 km !!!! tai kakisi vuotta ja kehui maltillisilla käyttökustannuksilla. En muista koskeeko kaikkia ko. pakun koneita. Sitten takuuajan jäljkeen marmoritiskillä on tiedossa laskutettavaa työtä. Hieno veto johon lienee suurin osa asiakkaista typeryydessään uppoaa.

        Nykyisiä tappo-huolto autoja ei tahdo edes uskaltaa ostaa paljon ajettuina, sillä se on lottoamista.

        Itse vaihdan tai vaihdatan perinteisin tahdein autosta riippumatta, kerran vuodessa tai 10-15tkm välein.

        Ps. Olettekos miettineet miksi todellisia premium-autoja kuten Aston Martineita, Jaguareja, Benleitä & Co ei mainosteta tappo-huollilla ;-)


      • Anonyymi

        No joo tuo Volkkarin 30 000km öljynvaihtoväli tuhoaa moottorin alle 100 000km ajossa. Kaikki karstoittuu ja nokkaketjut kuluu loppuun sekä turbot. Meidän ilmastossa 10 000km on aivan maksimi nykymoottoreille varsinkin jos ajetaan paljon pätkäajoja.Kerran vuodessa on järkevää kondensiovedenkin takia vaihtaa.


    • varmanpäälle

      Itse otin yrityksen pakulle tuon huoltosopparin ja syy oli se että kun se maksaa
      83 e/kk x 12kk = 996 euroa/vuosi
      ja sitten kaikki huollot on maksettu etukäteen, ettei niistä tarvii enää miettiä tiskillä että mitä maksaa ja kun huoltosopimus on 3 vuotinen, niin veho palauttaa vielä lopun summan tilille, siis jos huoltoihin on mennyt 2 000 euroa ja itse olen maksanut tuota 3 000 euroa, niin saan palautuksena 1000 euroa.

      Tämä on kuin vakuutus, mutta saatko esim: kotivakuutuksesta mitään rahaa takaisin ?

    • Anonyymi

      No, ostin uuden mersun 2020 ja otin siihen huolenpitosopimuksen. Sanoisin että ensimäisten 3 vuoden aikana se saattaa nippanappa olla hyvä asia. Vaikka toisaata ei välttämättä. Huolloista tulee tavallaan melko kalliita, huomioon ottaen sen, että uusissa autoissa ei yleensä ole vikoja, tai jos on, takuun pitäis korvata monet asiat.
      Huolenpitosopimusta tehdessä, sinun pitää pystyä ennustamaan kuinka paljon vuodessa tulet ajamaan. Minkä lukeman sitten ilmoitatkin, sitä ei sitten saa ylittää, ilman 'rangaistusmaksua'. Eli ajaminen muuttuu tarkkuusajoksi. Ihan kuin oman auton sijaan sinulla olisikin alla liisari.
      Nyt olen kokeillut huoenpitosopimusta. Luultavasti se päättyi tähän kolmeen vuoteen. Jatkossa huolenpitosopimuksen hinnat vain nousee. Tietysti siitä syystä, että myyjä tietää, vika mahdollisuus kasvaa, kun auto vanhenee ja siksi maksattavat jo etukäteen viat, mitä ei ehkä sitten tulekkaan.

      • Anonyymi

        Kilometrimäärää voi muuttaa kesken huolenpitosopimuksen suuremmaksi tai pienemmäksi. Esim. kerran vuodessa toteutuneiden kilometrien mukaan. Loppusopimuksen maksu muuttuu sitten sen mukaisesti ja mitään sakkoja ei todellakaan tule.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe