Muusikko muistelee

jepjepp

Mikko Virto- niminen muusikko kirjoittaa mielenkiintoista juttua sivuillaan niistä ajoista kun heidän bändinsä solistina toimi Tapani Kansa. Tuo ajanjakso sijoittuu johonkin 1970 - luvun alkuvuosille :

Niin paljon kuin Tapani Kansa varsinkin muusikoita ärsyttää on hän kuitenkin ollut monen muusikon kohdalla (kuten minun) merkittävä linkki ammattilaisuuteen, vaikka ei tietenkään ainoa.

Tapani Kansasta on juttuja varmaan enemmän kuin muista iskelmälaulajista yhteensä ja Tapsan bändeissä on aina tapahtunut. Osa legendoista on legendoja, mutta aika monella tarinalla on totuuspohja. Hauskimmat ”tapsamuistot” ovat sattumuksia ja kohelluksia, mutta eihän mitenkään ilkeä meille ollut.

Mieleen painuvimmat t.kansa-muistot itselläni ovat jotenkin ehkä ällöjä. Ensimmäinen liittyi Saarijärveen, Kukonhiekan lavaan, Sammy Babitzinin kuolemaan ja patenttipihviin.
Olimme menossa Kukonhiekan lavalle Kansan bussilla ja pysähdyimme Jyväskylässä syömään. Minä söin jauhelihapihvin, jonka nimi oli patenttipihvi. Tauon jälkeen jatkoimme Saarijärvelle ja matkalla ylitimme sillan, jolla Sammy Babitzinin kuolemaan johtanut onnettomuus oli tapahtunut viikkoa aiemmin. Keikka alkoi normaalisti, soitimme Diamond Brassilla ekaa settiä kun minulle tuli todella huono olo. En ehtinyt takahuonetta pidemmälle kun tuli molemmista päistä. Lavalle ei silloin tullut juoksevaa vettä, joten ainoa pesu- ja siivousväline oli talouspaperi. Onneksi sitä riitti. Muut soittivat kun minä ja Tapani siivosimme takahuonetta patenttipihvin jäännöksistä. Itse asiassa vaikea kuvitella tämän päivän iskelmätähtiä Tapanin tilalle tuohon kiusalliseen tilanteeseen, mutta Tapsa siivoi ja lauloi settinsä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Toinen muisto liittyy Kemiin ja hotellihuoneeseen, jonka jostain syystä jaoin Tapsan kanssa. Tapsalla ehkä oli peräpukamia, hän nimittäin pyysi minua katsomaan, että näkyykö niitä kun hän pyllistää, mutta en katsonut. Olin jo itse sängyssä ja hänen sänky oli siinä vieressä, peräpukamista ei sen jälkeen puhuttu. Se oli outoa, vaikka mitään ei oikeastaan tapahtunut.

Sekin on jäänyt mieleen, että kun Tapsa maksoi keikkapalkat yleensä käteen bussissa hän aina minun kohdalla runollisesti sanoi ”Virron Miksa on jätkä, jolla on hyvä liksa”. Liksa oli yhtä huono kuin tuo runo.

Eräs viimeisimmistä keikoista Tapsan kanssa oli Ruotsissa, muistaakseni Tukholman lähellä Sundbybergissä. Ruotsinsuomalaisten tanssipaikka, joka oli tupaten täynnä. Keikalla ennen Tapsan showta olin tauolla bändin 2. solistin Apin kanssa tanssipaikan baarissa kun eräs tuntemattomaksi jäänyt nainen istui syliini. Istuin itse melko syvällä sohvassa, josta oli muutenkin paha nousta saati sitten isokokoinen ja halukas nainen sylissä. En päässyt naisen alta tarpeeksi nopeasti ja menin lavalle myöhässä Tapsan jo alettua shownsa. Soitin silloin siis pasuunaa ja ajattelin, että kun hiivin takaa lavalle sitä ei Tapsa huomaa, mutta huomasi. Myöhästymiseni lisäksi Tapsaa ärsytti juopunut bändin laulusolisti, aiemmin mainittu Api, jonka laulamisesta ei sinä iltana tullut mitään.
Tapsan rangaistus Apille oli palkan menetys ja minulta hän pidätti osan palkasta. Aiemmin hän oli vaatinut basistin vaihtamista, en muista miksi. Näistä koko bändi ärsyyntyi Tapsalle ja ärsyyntyminen purettiin yöpaikkana olleeseen luokkahuoneeseen. Työnsimme mm ilmanvaihtohormeihin tyynyjä, kaadoimme juomaa lattialle (ei tietenkään viinaa, vaan limsaa) osan tyynyistä silppusimme ja sotkimme huoneen muutenkin. Sehän oli tyhmää. Seuraavana päivänä lähdimme Tapsan bussilla Tukholmasta kohti Norrtäljeä, josta Viking-autolautalla Suomeen. Löysimme bussista nipun Tapanin ihailijakuvia ja kirjoitimme jokaiseen pisshuvud ja heitimme ne kattoluukusta maantielle. Sekin oli tyhmää.

Ainoa konkreettinen muisto tuosta ruotsinreissusta on kuva, jossa Inga Sulin istuu vieressäni Tapsan bussissa. Hän oli menomatkalla samalla laivalla menossa omalle keikalle jonnekin Ruotsiin, häneen olin vähän ihastunut, enkä ollut ainoa.

Tapasin viimeisen kerran Tapani Kansan Helsingissä pääesikunnassa, jossa hän kaiketi suoritti varusmiespalvelusta. Pyysin varmaan bändin puolesta anteeksi tapahtunutta ja hän lupasi myös parantaa käytöstään soittajia kohtaan, mutta sitä en tiedä, koska en ole sen koommin Tapsaa nähnyt."

22

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fanitar

      Joo-o :/ Uskoiskohan tuota Kemin hotellihuone- juttua... En halua uskoa.

      • veikkaanettä

        Tuosta tapauksesta joillakin täällä riemu repee tyyliin : " Mitä mä olen sanonut. Läläällää ! "


      • veikkasitoikein
        veikkaanettä kirjoitti:

        Tuosta tapauksesta joillakin täällä riemu repee tyyliin : " Mitä mä olen sanonut. Läläällää ! "

        Mitä mä olen sanonut. Läläällää!


      • Lässynlässy

        Läläällää!


    • Joopa joo... taitaa olla tuo muusikko pyllistellyt Tapsalle. Mä en tollasiin sepostuksiin usko.

      • EtpäTietenkään

        Ikiroutaneitonen Justiinax se vasta on pyllistellytkin ja tisuleitaan heiluttanut Tapsukkaa kohtaan vaan kun ei mene Justiinax-ikiroudalle, että Tapsukkaa EI kiinnosta sinun peräsi eikä nännien värinät !!!! Väärä sukupuoli ja väärä lärvi.


      • niinjustt

        BUAHAHHAA ;D ettet osuvammin olisi voinut murjaista ;D


      • EtpäTietenkään kirjoitti:

        Ikiroutaneitonen Justiinax se vasta on pyllistellytkin ja tisuleitaan heiluttanut Tapsukkaa kohtaan vaan kun ei mene Justiinax-ikiroudalle, että Tapsukkaa EI kiinnosta sinun peräsi eikä nännien värinät !!!! Väärä sukupuoli ja väärä lärvi.

        Kai oot hauska olevinas, mutta et osaa kirjoittaa muutoin kuin toisia halveeraavasti. Vaikutat myös umpisovinistilta.


    • Lorujaje

      Niin, siinäpä tuli ilmi ,että Tapani ei ole mikään diiva, eikä ns. "hienopieru" vaan muittamutkitta siivoaa muusikoiden oksennuksetkin takahuoneesta.
      Ei myöskään ole ilkeä luonne, mutta vaativa ja jämpti kylläkin. Oli ihan oikein se, että se toinen laulusolisti menetti kännissä keikalla esiintymisestä palkkansa, koska esiintymisestä ei tullut mitään kun oli niin humalassa. Oikein oli myös se, että Tapsa pidätti osan keikalta myöhästyneen muusikon palkasta . Keikalle ollaan tultu tekemään työnsä jämptisti ja säntillisesti ,eikä naistenkanssa vehtailemaan. Ei kännissä työskentelyä tms. katseltaisi läpisormien missään työpaikassa ilman rangaistusta.
      Se, etä muusikot ottivat siitä niin nokkiinsa ,että piti majapaikkansa töhriä ja Kansan fanikortteja sutata kertoi kyllä näiden muusikoiden lapsellisuudesta ja asenneviasta. Mielummin rillutellaan kun hoidetan työt kunnialla.

      • EiSavuaIlmanTulta

        Kertoo myös paljon Tapsukastasi jos ja kun hän aiheuttaa noin paljon negatiivisia viboja. Ei savua ilman tulta! Tuo pyllistysjuttu oli hauska ja niin tapsukkamainen! :D


      • niinjustt
        EiSavuaIlmanTulta kirjoitti:

        Kertoo myös paljon Tapsukastasi jos ja kun hän aiheuttaa noin paljon negatiivisia viboja. Ei savua ilman tulta! Tuo pyllistysjuttu oli hauska ja niin tapsukkamainen! :D

        Jeps , ja tuo pyllistysjuttu kyllä vahvisti tiettyjä epäilyjäni Tapsasta .... ;)


    • eimilläänpahalla

      Minusta tuntuu, että Tapsa on aikoinaan saattanut olla vähän pihkassa tuohon kyseiseen muusikkoon....

      • SaatatOllaOikeassa

        Hah! Ja sai pakit. Ei Tapsukan pers'reikä kiinnostanut. Ei kiinnosta varmaan muita kuin Justiinax & co, eli näitä täällä pyöriviä "elämäntaiteilijoita"


      • Lorujaje

        Voi ällö ! No en kyllä ole Tapanin fani sen takia ,että hänen pers´reikänsä kiinnostaisi. Kaikkea päähänne saattekin. Tapani on upea taiteilija . Hänen tekemisensä musiikinsaralla minua kiinnostaa.


      • SaatatOllaOikeassa kirjoitti:

        Hah! Ja sai pakit. Ei Tapsukan pers'reikä kiinnostanut. Ei kiinnosta varmaan muita kuin Justiinax & co, eli näitä täällä pyöriviä "elämäntaiteilijoita"

        Minkä takia aina täytyy pitää tollasta tyhmää naljailua ? ARRRG!!! Raivostuttavaa!!! >:( Tiedoksesi vaan ,että mua ei kiinnosta KENENKÄÄN peräaukot .


      • loimii
        SaatatOllaOikeassa kirjoitti:

        Hah! Ja sai pakit. Ei Tapsukan pers'reikä kiinnostanut. Ei kiinnosta varmaan muita kuin Justiinax & co, eli näitä täällä pyöriviä "elämäntaiteilijoita"

        Sorry tuottaa pettämys, mutta Tapsa ei persreikäänsä tarjoa sinulle tai muillekkaan. Muusikon kertomassa jutussa lienee kysymys ihan vaan vitsistä.


      • Justuliina

        Pera (P) ja Tapukka (T) Westendin Willassa:
        T: Levitin sitten rasvatun pepun sulle, työnnä sinne sisään se eka nyrkki.
        P: tehty ja suljahti liukkaasti. Now what?
        T: Älä hienostele, toinen nyrkki sinne NYT!
        P: Jösses, sinnehän se toinenkin käsivartta myöden meni. Now what?
        T: Älä leiki engelsmannia, työnnä ne kyynärvartta pitkin niin pitkälle kun pystyt.
        P: Uuh, joo, odota hetki, nyt on, saakeli kun on hankalaa...
        T: Älä selitä, silitä!
        P: No huhuhuh nyt ollaan perillä. Mitä nyt?
        T: Avaa nyrkit niin helpottaa.
        P: Joo, ihanaa, helpotti. Nyt on kämmenet suorassa. Tiukkaa tekee.
        T: Koitapas taputtaa.
        P: Yritän, yritän mutta ei onnistu, ei vaan onnistu.
        T: Miksi ei onnistu? Saithan nyrkitkin sisälle ilman voivottelua!?
        P: Sain, sain. Hyvien neuvojen ansiosta. Yritän taputtaa mutta ei onnistu.
        T: No yrittänyttä ei laiteta. Taputuksia pliis!
        P: Jumalauta, olen kyynärpäitäni myöden perseessä ja yritän taputtaa. Etkö sä saatana ymmärä, että olet liian tiukka taputuksille?

        Foliosedille ja Kukkahattutädille, rakkaudella; Justuliina


      • aikaspaha

        BUAHAHHAA!!! ;DD Tää oli kyllä päivän... eikun viikon paras ! KIITOS makeista nauruista :DD


      • Olipas hupaisaa .Täällä jollain/joillakin tuntuu pyörivän nuo jutut kaikenaikaa sen ruskeanreiän ympärillä. Siitä puhe mistä puute pätee kai heidän tapauksissaan :)

        Tykkäisin ,että täällä juteltais Tapsan musasta eikä niinkään siitä ,että onks Tapsa hetero vai mikä. Ei mistään voi olla varma, mutta mä tykkään pitää sen oman uskomukseni, että Tapsa on hetero. Vaikka ei sillä ,että noilla tommosilla asioilla ole siihen laulamiseen mitään vaikutusta. (Yhtälailla Tapsa on mun ykkössuosikki laulajana olkoon sitten mikä hyvänsä. )

        Pakko kumminkin sanoo nimimerkille " Justuliina" , että jotta saisit noihin patoutumiis helpotusta, niin voit tunkee sen oman pääkoppas sinne berberiis. Kyllä se sinne kevyesti holahtaa .


      • Sepitini
        Justuliina kirjoitti:

        Pera (P) ja Tapukka (T) Westendin Willassa:
        T: Levitin sitten rasvatun pepun sulle, työnnä sinne sisään se eka nyrkki.
        P: tehty ja suljahti liukkaasti. Now what?
        T: Älä hienostele, toinen nyrkki sinne NYT!
        P: Jösses, sinnehän se toinenkin käsivartta myöden meni. Now what?
        T: Älä leiki engelsmannia, työnnä ne kyynärvartta pitkin niin pitkälle kun pystyt.
        P: Uuh, joo, odota hetki, nyt on, saakeli kun on hankalaa...
        T: Älä selitä, silitä!
        P: No huhuhuh nyt ollaan perillä. Mitä nyt?
        T: Avaa nyrkit niin helpottaa.
        P: Joo, ihanaa, helpotti. Nyt on kämmenet suorassa. Tiukkaa tekee.
        T: Koitapas taputtaa.
        P: Yritän, yritän mutta ei onnistu, ei vaan onnistu.
        T: Miksi ei onnistu? Saithan nyrkitkin sisälle ilman voivottelua!?
        P: Sain, sain. Hyvien neuvojen ansiosta. Yritän taputtaa mutta ei onnistu.
        T: No yrittänyttä ei laiteta. Taputuksia pliis!
        P: Jumalauta, olen kyynärpäitäni myöden perseessä ja yritän taputtaa. Etkö sä saatana ymmärä, että olet liian tiukka taputuksille?

        Foliosedille ja Kukkahattutädille, rakkaudella; Justuliina

        En ole tosikko, mutta mielestäni tuo vitsi ei ollut hauska, vaan loukkaava. Kyllä pahoitin siitä mieleni Tapanin puolesta. Onneksi hän ei lue näitä juttuja.


      • loimii
        Justuliina kirjoitti:

        Pera (P) ja Tapukka (T) Westendin Willassa:
        T: Levitin sitten rasvatun pepun sulle, työnnä sinne sisään se eka nyrkki.
        P: tehty ja suljahti liukkaasti. Now what?
        T: Älä hienostele, toinen nyrkki sinne NYT!
        P: Jösses, sinnehän se toinenkin käsivartta myöden meni. Now what?
        T: Älä leiki engelsmannia, työnnä ne kyynärvartta pitkin niin pitkälle kun pystyt.
        P: Uuh, joo, odota hetki, nyt on, saakeli kun on hankalaa...
        T: Älä selitä, silitä!
        P: No huhuhuh nyt ollaan perillä. Mitä nyt?
        T: Avaa nyrkit niin helpottaa.
        P: Joo, ihanaa, helpotti. Nyt on kämmenet suorassa. Tiukkaa tekee.
        T: Koitapas taputtaa.
        P: Yritän, yritän mutta ei onnistu, ei vaan onnistu.
        T: Miksi ei onnistu? Saithan nyrkitkin sisälle ilman voivottelua!?
        P: Sain, sain. Hyvien neuvojen ansiosta. Yritän taputtaa mutta ei onnistu.
        T: No yrittänyttä ei laiteta. Taputuksia pliis!
        P: Jumalauta, olen kyynärpäitäni myöden perseessä ja yritän taputtaa. Etkö sä saatana ymmärä, että olet liian tiukka taputuksille?

        Foliosedille ja Kukkahattutädille, rakkaudella; Justuliina

        HAH! Munattoman miehen kirjoittelua. " Justuliina", nimimerkki sopiikin hyvin tuollaiselle prinsessalle.


      • loimii
        loimii kirjoitti:

        HAH! Munattoman miehen kirjoittelua. " Justuliina", nimimerkki sopiikin hyvin tuollaiselle prinsessalle.

        Minä en koskaan kirjoittaisi noin. Ylläoleva "loimii" on feikki. Ja tämä feikki esiintyy minuna jatkuvasti. Todella raivostuttavaa!!! ARRRG!!! terv "loimii" (se ap. ja oikea)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe