Juriidiline õigusabi Soomes

eestlastele

Valejuristi sai ehdollista vankeutta
Torstai 27.9.2012 klo 14.07

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi lakimiehenä esiintyneen 78-vuotiaan lahtelaismiehen puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen petoksesta, väärennyksestä ja kavalluksesta.

Torstaina annetun kansliatuomion mukaan mies esiintyi oikeustieteen kandidaattina, vaikka hän on suorittanut alemman, varanotaarin tutkinnon.

Mies erehdytti asiakastaan myös jättämällä toimittamatta asianajoa koskevan valtakirjan hovioikeuteen. Hän laskutti palveluistaan noin 6 000 euroa, mitkä oikeus määräsi maksettavaksi takaisin.

Kavallukseen mies syyllistyi jättämällä tilittämättä asiakkaalleen kuuluvia korvausrahoja noin 5 000 euron edestä.

Jo pitkään eläkkeellä ollut mies kertoi suorittaneensa lainopin kandidaatin tutkintoon vaadittavat opinnäytteet, jotka kuitenkin ehtivät vanhentua ennen todistuksen saamista.

5

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wweeee

      Suomessa ei kyllä ole tässä mielessä mitään oikeuturvaa muilla kuin mitä firmoilla(tai firmojensa kautta oman oikeusturvansa saavilla) joilla on varaa pitää omia lakimiehiä tai sitten jollain todella varakkailla yksityishenkilöillä. Toisaalta myös ihan persaukisille sossun asiakkaana oleville ja rikollisillekkin ja n.s. vankilakundeille on myös hyvin oikeusturvaa tarjolla yhteiskunnan kustantamana. Mutta siis kohtuutuloilla mutta kuitenkin ylipäätänsä vielä itse elantonsa hankkiville ja laskunsa maksaville ihmisille se olisi katastrofi alkaa lakimiesten palveluja kustantaa. Tulee ne lakimiehet sen verran hintoihinsa, ja kun sen asiansa voi käräjillä vielä siltikin hävitä , ja vaikka voittaisikin jos vastassa on persaukinen niin hirveä lasku vaan tulee maksettavaksi lakimihelle eikä mitään saa. Vain siinä tapauksessa voisi harkita lakimiehen käyttöä jos ihan varma on että asiansa voittaa, ja vastassa on joku sellainen joka on ulosottokelpoinen niin että siltä annetut laskut ulkosmitttavissa on, mutta näitä tällaisia juttuja ei juurikaan ole.
      Tiedä sittenmiten tämä asia on Virossa, liekkö se sielläkään paljon paremmmalla tolalla.

    • juristiabi

      Kui otsid õigusabi Soomes, siis on hea teada, et "juristi" ehk "lakimies" -nime võib kasutada ainult see, kellel on juuras sooritatud magistrikraad ehk Soomes oikeustieteen maisteri (OTM). Juuras bakalauruse (Soomes notaari, ON) -sooritanud ei ole veel "jurist/lakimies".

      "Notaari" on sama kui sekretär ehk sihteeri.

      Kes kasutab "juristi" nime valesti, seda karistatakse kohtu poolt juba rahatrahviga või vanglakaristusega. Olenevalt sellest, missugune kuritegevuse ajalugu tal juba on.

      Millegi pärast "juristi"töö on nii soositud Soomes, et kõik eestlased tahavad Soomes esinduda "juristina", kuigi neil selleks nõutav haridus puudub.

    • selvähäse

      Harva virolainen elää noin pitkään, oli siis tällä kertaa kotimainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe