SATO ja home

homesweethomeko

Näköjään suljettu ko Saton ketju,..

Onko kokemusta kuinka kosteus- ja homevahinkoihin on suhtauduttu.
Onko homemittauksia suoritettu Saton toimesta vai pelkkä kosteusmittaus?

15

1186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eksasukki

      Eivät he rahojaan mittauksiin laita, hulluhan se saa olla että semmosista maksaa kun kerran tulokset ovat jo silmillä nähtävissä. Uskon myös, että he eivät voi ottaa kantaa yksittäisen vuokranmaksajan ongelmaan! Siinä täytyy ilman muuta odottaa, että useammat asukkaat toteavat vastaavanlaisen ongelman, ja ymmärtää asian eteen myös toimia.. Jos sinulta ylimääräistä kuvetta löytyy taskunpohjalta, suorita homemittaus omaan piikkiin. Home-itsestäänselvyyden-toteamisen myötä voit vaatia heiltä oikeustoimitse kulut takaisin...Ja tietysti kannattanee käydä lääkärillä yskimässä ennen sitä homekeuhkojaan :)

    • Eikö-mitään-rotia

      Eikö aiheesta löydy uudempaa keskustelua? Onko näin, että Sato ei tee muuta kun kosteusmittauksen. Olen pyytänyt, tuloksetta. Jo toinen asunto tod. näk. homeessa. Edelliseen tehdään nyt kylppäriremontti. Kaksi vuotta meni ja minun jälkeen muuttanut asukas sai todella pahoja terveyshaittoja.

    • äläodotasatontoimivan

      Terveystarkastaja paikalle niin johan alkaa tapahtua.

    • Ei-luulosairas

      Ovat kuulemma niin kiireisiä ^. Itse pitää maksaa jos ei löydykkään mitään.

    • seppo_kolehmainen
      • perustavaa_laatua_ohje

        Älä lapsi hyvä usko ihan kaikkea mitä löydät internetin ihmeellisestä maailmasta;)


    • taavituppurainen

      Kylmiä faktoja Satosta. Useat sadat Saton uhrit eivät voi olla väärässä nimittäin KIERRÄ KAUKAA SATO

      Kaikki yhdestä somen osoitteesta tästä olkaa hyvä http://aromonicasato.blogspot.fi

      • homettapäässäsi

        Merkillistä kun tämä ei ole ylittänyt uutiskynnystä missään sanomalehdessä, tms. mediassa;)


    • satonkäry

      Saton mokailut on ylittäneet uutiskynnyksen monesti tässä esimerkiksi Wordpressin palstalta.'
      Sähköisen median palautteet ovat yhtä vakavasti otettavia

      https://taloudensanomat.wordpress.com

    • toimittaja_x

      http://aromonicasato.blogspot.fi/2017/05/kuluttaja-tieda-nama-satosta.html

      Kuvassa vasemmalla Sato Oyj:n toimitusjohtaja Saku Sipola. Tämä mies on vastuussa tuhansista Saton homeella myrkyttämistä asukkaista, Saton epäasiallisesta asiakaspalvelusta, Saton aiheuttamista terveysriskeistä asukkaille sekä kiskonnasta.

      objektiivisesti Saton homeiset asunnot on aiheuttaneet useamman kuin yhden kyse on sadoista uhreista, sairastumisen. Näyttöä löytyy. Sato ei ole regoinut asiaan vasta kun asukas on sairaalassa. Miten Sato on reagoinut? lakimiestensä välityksellä "eihän me mutta ne muut" tyyliin. Eli kiertääkseen vastuusta ja korvausvelvollisuudesta

      objektiivisesti Saton vuokrahinnoissa on selkeästi todistettuna ilmaa vuokravaatimukset lähentelevät kiskontaa. Kiskonta tulkitaan rikoslaissa seuraavasti

      https://www.laki24.fi/riri-rikokset-petos_muu_eparehellisyys-kiskonta

      objektiivisesti Saton epäasiallisesta asiakaspalvelusta sekä asikkaiden huonosta kohtelusta esimerkiksi Helsingin Mikonkadun asiakaspalvelupisteessä on runsaasti näyttöjä kyse ei ole yhdestä tai kahdesta tapauksesta kysymys on Saton omasta henkilökohtaisesta ongelmasta panostaa asiakaspalveluun.

      http://sato-asunto.blogspot.fi

      Nämä varsin konkreettisesti ja kyllä median väki on valppaana ja kiinnostunut jatkuvasti Saton ylilyönneistä.

      • aikakehnoa

        Hahhhaa...yritä edes tunnistaa media:))))))))))))))))))))))


    • Sakke_sippula

      Satolla on kokonaisuus huomioon ottaen huono maine. Tuhannet pettyneet kuluttajat pitävät huolen verkon valtavirrassa että kyseinen yritys joutuu vielä vastuuseen asukkailleen aiheuttamista vahingoista

      Sato yrittää voidella lehtiä olemaan hiljaa totuudesta mutta verkko paljastaa kaiken ja kuluttajat osaavat olla jo varuillaan

    • LiinaJalmari

      Monta ketjua Satosta lukeneena, en halua muuttaa Saton asuntoon. Tosin sama homma näyttää olevan ihan kaikilla suurilla firmoilla: Avainasunnot, Avara jne.

      Rahanahneita!!

      Isännöinti on ala-arvoista ja välinpitämätöntä, meuhkaaja-asukkaita paapotaan muiden kustannuksella, siivoton ja meluinen ympäristö/talot, homeiset ja liian nopeasti/huonosi rakennetut talot, rappukäytäviä ei siivota kunnolla ja naapurit saa polttaa parvekkeilla 24h

      Järkyttävää, että tällaisten yhtiöiden annetaan tehdä ihan mitä huvittaa. Valtiovalta ei puutu, koska johdossa istuu vapaamuurari-hyvävelikerholaisia, jolloin "salaiset sopimukset" pätevät aina. Kaikki muutokset menee läpi ja kauniit ympäristöt pilataan vieri viereen rakentamisella (isoja korkeita möhkäletaloja, joisssa kenelläkään ei ole lopulta kivaa...paitsi häiriköijillä).

      Kauheita rakennusprojekteja menossa pitkin pk-seutua. Rakennustyömaiden touhuja sivusta seuranneena, asunnot rakennetaan liian nopeasti, ei suojata sateilta ja laitetaan kosteana osat paikalleen...homevauriot valmiita. Lisäksi rakennustyömaiden työntekijät elävät kuin siat pellossa (paitsi siat ovat oikeasti ylisiistejä eläimiä, toisin kuin raksatyömiehet monilla työmailla). Musiikkia huudatetaan ja heitellään niitä rakennusjätteitä pitkin ympäristöä.

      Home-asunnot ovat oikea loukku. Sivelynäytteet ja ilmanäytteet eivät välttämättä paljasta mitään ja sillä tavoin isot yhtöt saavat putsattua kätensä ja syytettyä asukasta. Home löytyy lähes aina vain rakenteesta otettavalla kunnon näytepalalla eli avataan esim. seinä ja otetaan siitä KUNNON PALA näytteeksi. Sitähän nämä paskayhtiöt eivät tee, koska TIETÄVÄT, että talot on homeessa ja se on heidän vikansa! Älkää hyvät ihmiset antako noiden yhtiöiden hyppiä silmille. Mitä useampi valittaa ja tuo asioita ilmi sosiaalisessa mediassa, sitä parempi!

    • Tympääntynyt

      Sato mainostaa "viihtyisää a sumista". mutta asukas itse joutuu peräämään tätä viihtyisyyttä - kuten vuokraan kuuluvaa lämpöä. Satolla vuokralaisen on itse on itse huolehdittava, jotta urakoitsijat tekevät sovitut toimenpiteet, vaikka se ei ole vuokralaisen vastuulla. Lähtökohta on, että sinä vuokraat asunnon kalliiseen hintaan ja luotat, että kaikki on asunnossa kunnossa.
      Aikonkin vaatia vuokran alennusta, sillä Sato ei ole toiminut palveluperiaatteensa mukaisesti! Ei voi mainostaa sellaista, mikä ei pidä paikkaansa!!!

    • homesairastuttaa

      Minulla on kokemusta kahdesta homeasunnosta joista toinen oli Saton ja toinen ei: ekassa talossa joka ei ollut saton oli jätetty kaikki (paitsi ei ikkuna) remontit tekemättä kuten putkiremontit yms. jätettiin. Hometta alkoi kerääntyä niin paljon myös putkiin että osalla asukkaista putket halkeili ja tapahtui vesivahinkoja. Joku älypää keksi laitattaa puiset (ilmeisesti käsittelemättömät) ikkunan reunat, joten niihin kertyi paksua mustaa hometta josta sain oireita. Oireita tuli kuten päänsärky, ihon kutina läikät ihoon, tavaroihin voimakas kellarimainen haju, jopa yöpaitani tuli täyteen mustia homeläikkiä ja pesu ei poistanut niitä joten roskiin meni. Kärsin myös puolivuotta pois muuton jälkeen keuhko"paineesta", kroonisesta nuhasta ja silmäoireista.

      Saton vanhassa hometalossa kävin asumassa talvella ja enää en muuttaisi vanhaan kunnostamattomaan, oireet kun olivat tämmöisiä: päänsärky silloin tällöin, huulien kuivuminen kutina, outo kellarimainen haju. Päänsärystä en tosiaan ikinä muuten kärsi, paitsi silloin jos on hometta tai jotakin muita saasteita. Ulkoseinissä näkyi paksua vihreää hometta, joten sekin talo kaipaisi pikaisesti homeremppaa. Asunto oli vanha ja silti vuokrahinta sama kuin uusissa, se ihmetytti mutta ilmeisesti siinä oli pk-seutu ekstramaksu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe