Tori Laurilanpuistoon on kaksinkertainen pilaus

Vielävoimaa

Kaupunginjohtaja ilmoittaa paikallislehdessä, että Lapuan Yrittäjät ry haluaa siirtää torin Laurilanpuistoon. Yrittäjät kaavoittamassa kaupunkia - olipa yllätys - ja kaupunginjohtaja menee yrittäjien seläntaakse.

Torin siirtoa puuhaavien nimet esiin ja heidän bisneksensä elinikäiseen boikottiin. Yrittävät lisätä kaupankäyntiä ihmisiä suututtamalla, se tulee omaan nilkkaan varmasti. Toriyrittäjät tietenkin vastustavat siirtoa, heitä ei pidä boikotoida.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittäjänainen

      Vain Lapualla voidaan esittää jotain noin typerää, jopa kouluja käyneen ja muutakin maailmaa nähneen kaupunginjohtajankin toimesta.

    • yrittäjänainen

      Vain Lapualla voidaan esittää jotain noiin typerää, jopa koulujakäyneen ja muutakin maailmaa nähneen kaupunginjohtajan toimesta.

    • elävöitysyritys

      Torin siirron tarkoituksena on valmistella linjaautoaseman purkua ja sen tilalle rakennettavia asuinkerrostaloja ja/tai liikerakennusta. Nykyisestä torista tulisi näille parkkipaikka. Samalla tuhoutuisi jo muutenkin huonolle hoidolle jätetty Laurilanpuisto. Epäselväksi on jäänyt myös, miten torin parkkeeraus ja tavaran tuonti paikalle järjestyisi. Kauppakadun henkiinherättämisellä kerran viikossa toimivalla torilla ei ole juuri mitään merkitystä. Siihen tarvittaisiin järeämpiä toimia, joihin kaupungin ja yrittäjien ymmärrys ei näytä riittävän.

      • kauheapaikka

        Täysi ympäristökatastrofi tulossa. MITEN te päättäjät sallitte tällaisen Lapuan keskustan pilaamisen? Hirvittävää, edesvastuutonta.


      • Pikkusiirto

        Onhan täällä siirretty lukiokin teollisuusalueelle. Toria siirretään vain vähän.


      • eiksjeh
        Pikkusiirto kirjoitti:

        Onhan täällä siirretty lukiokin teollisuusalueelle. Toria siirretään vain vähän.

        Ei se sen pituus ole ratkaisevaa, vaan se, miten sitä käytetään.


    • kieletpitkällä

      onse mukavaa kun media ja johtajat syö samasta kiposta

      • veronmaksajienko

        Pitäiskö kysyä kenen piikkiin


      • lipareskobuaahhaa

        Mikä media.


    • Kehitystä

      Erinomainen ajatus. Nykyinen Laurilanpuisto on mitäänsanomaton pöheikkö, jolla ei ole mitään järjellistä käyttöä. Hyvällä suunnittelulla siitä voitaisiin saada toimivan ja mukavan paikan, vaikka sitten toriksi. Tällä sivustolla esiintyvä jatkuva marina kaikkeen kaupunkikuvan uudistamiseen suuntautuvaan suunnitteluun on todella omituista touhua. Valittajat, katsokaa peiliin! Seinäjoki on hyvä esimerkki kehittyvästä ja ennakkoluulottomasta kaupunkisuunnittelusta. Lapuaa ja Lapualaisia vaivaa joku ihmeellinen pysähtyneisyyden aika. Ei kehitystä pidä pelätä.

      • voimeitävoitetuita

        On se yhtä helvettiä tämän *kehityksen* hehkuttamisen kanssa. Lapualla se on pääasiassa ollut joko huonoa tai vähintäänkin kyseenalaista. Vähälahjaiset naapurista kopioinnit suuria innovaatioitanne. Ainoa selitys typeryyksillenne: because we can.


      • kahelikehitystä

        Seinäjoki on valittu suomen rumimmaksi kaupungiksi, joten siinä meni argumenttiesi pätevyys kerralla. Osoituksena Lapuan hyvästä ja ennakkoluulottomasta kaupunkisuunnittelun puutteesta Laurilanpuisto on mitäänsanomaton pöheikkö.


      • viljonka

        Mistä se hyvä suunnittelu nyt yhtäkkiä Lapualle tulisi kun sitä ei ole tähänkään asti näkynyt?


    • uuttakinvoitehdä

      tuosta torista vois tulla ihan hyvä ja nätti paikka jos annettaas suunnitelioiden tehdä rauhassa kulkureitit ja parkkialueet sekä samanlaisia myyntikojuja kuin hesas on torilla, annetaan suunnitelman muhia rauhas.

      • hhggj45

        Edellistä mukaillen ....annetaan suunnitelmien muhia,mutta toivotaan,että nämä suunnittelijat eivät missään tapauksessa tule lapualta.Pitää olla edes vähän perspektiiviä siitä miltä muilla paikkakunnilla tori näyttää ja toimii.


    • eiyllätys

      Lapualla ollaan tuhoamassa se ainut oikea mutta kitulias ja huonolle hoidolle jäänyt puistonpläntti, mikä siellä on olemassa.

      Siitä pointsit näille nykyajan kehitysveijareille!

      • torimies

        Nykyinen toripäivä on niitä harvoja asioita joka lapualla toimii edes kohtuullisen mukavasti. Ei pidä nyt tuhota nyt orastanutta torielämää. Eliitti voisi jo hyväksyä linja-autoasema tappionsa ja katsoa eteenpäin.


    • Kantaa

      Yrittäjien kantaan vedotaan, jos ne miellyttävät ala-arvoista valtuustoa. Torissa miellytti mutta lukion paikka ei. Lukion päätöksen yhteydessä yrittäjien kantaa ei huomioitu

    • KeskelleElämää

      Laurilan puiston kannalta tori tekisi sille hyvää. Ainu ongelma on, että se on sivussa niin kuin Kauppakadun liikkeet. Torille olisi hyvä paikka nykyisen keskustan tuntumassa lähellä Lidliä ja OSuuskauppaa.

      • erikoista

        Höh! Elämä on parkkipaikkoja autiuden keskellä?


    • goajii

      Ei ihmiset liiku kuin simpsiötorin ja kauppakadun välimaastos. Matkahuollon puoli on siinä lähellä, joten nykyinen torin paikka on paras mahdollinen. Rintamäen entisten liikkeiden katu on aivan kuollut. Centrumin ja aseman välinen katu ei ole koskaan kannattanut, se on liian sivussa.

      Sale-Simpsiötori, siinä se nykyisellään on. Löytyy ruokaa, apteekkia ja pankkia, mitä sitä muuta eläkeläinen tarvitsee.

      Autokansa sitten asioi s-marketissa ja lidlissä, sekä Seinäjoella. Lapualla on ikään kuin 2 keskustaa, molemmat hyvin pieniä ja onnettomia. Väkeä Lapualla asuu kuitenkin kohtuullisen paljon. Sille väkimäärälle nykyiset palvelut ovat aivan liian vähäiset. Periaatteessa Lapuan kauppa/palvelutaso vastaa jotain 5-7 tuhannen asukkaan kunnan palveluja, vaikka väkeä asuu yli 14-tuhatta. Menette käymään muualla Suomessa, niin jo löytyy honkkareita, maskuja ja jyskejä jo 10-tuhannen asukkaankin kaupungeista. Perkele.

    • änkyrä

      Ei! Mitään ei saa tapahtua! Vaikka homma ei nyt toimisi niin mitään ei saa yrittääkään! KAIKKI MUUTOS ON PAHASTA! Kyllä seinäkin antaa periksi kun tarpeeksi lyö päätään siihen!

      • pahaMUUTTAJA

        Mitä horajat? TORI toimii, miksi sitä pitäisi joksikin muuksi eli muualle muuttaa? Se lakkaa toimimasta, kun ymmärtämättömät rupeaa muutostöihin. Lapualla se on nähty.


      • tavallinen4

        Kyllä. Tori toimii. Sen ympäristyä vaan vähän viihtyysämmäksi, niin ei ainakaan huanompahan suuntahan mee. Lassilantien 4-kaistaasuus pois, reunaparkit tilalle, olis helppo pysäköörä karun vartehen, hakemahan torin antimia. Lisäksi simpsiötorin pualelta karun ylittäminen jalakaasin lyhenis pualella, nykyäänhän se on kun moottoritiän ylittääs. Matkahualtua en purkaasi, vaan tekisin sinne kauppahallin, sellaasen kotikutoosen, tarpeheksi rosoosen ja halavat hinnat. Siitähän vois teherä torihallin, sais olla sateensuajas.

        Mä en ymmärrä nuata kaikenmaailman suunnittelijoota, jokka aina suunnitteloo kaikkia uutta ja hianua, lasihalleja sun muuta. Minkä tähären matkahuallon (varmasti viälä 100 vuatta pystys pysyvä) betonirakennus ei kelepaasi torihalliksi. Minkä tähären kaiken pitääs olla aina lasia ja komiaa. Matkahuallosta sais heleposti ja vähällä vaivalla hyvän torihallin, tai vaikka mitä tahansa myymälöötä sinne, tai vaikka kirpputori. Ei ihimisiä kiinnosta lasisuus ja uurenaikaasuus. Monella kukkaro määrää mitä ostetahan. Jos kaikki on uutta ja lasista, niin se näkyy hinnoos. Matkahuallon rakennus on varmahan ittensä kustantanu, eikä tilavuakrahinnat olsi suuria. Toiminnallisuus se pitääs olla ykkösasia, mikä ratkaasoo.

        Näin yksinkertaasilla ohojehilla saataas tuakin alue ihimisten käyttöhön. Eikä sitä Lassilantien reunaparkkia tarttisi kallihilla teherä. Luulis nelikaistaasen tiän reunimmaasten kaistojen muuttaminen parkkipaikaksi olevan heleppua kun heinänteko. Suajateiren kohorille vaa vähän katukiviä, liikennemerkit ja maalia, siinä se.

        Ei Lapualla tartte kaikki niin hianua ja uutta olla. Vähempikin riittää. Tavallisia paskamahoja täällä suurin osa kuitenki on. Tää ei oo Vaasa, Tampere, eikä eres Helsinki. Tää on Lapua, ei muuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe