Asettautuminen vanhuuteen

ruunemanni

Lipsahdin kuin huomaamatta 8-kymppisten puolelle. Usein olen pohtinut ikäätymistä ja sen seurauksia.

Iän lisääntyessä kunto huononee, voimat vähenevät ja askelkin lyhenee.

Elämät päättyvät kuolemaan ja momien kohdalta kuin lahottamisen kautta, kalliilla hinnalla. Rikkaat ulkolaiset yhtiöt sijoittavat rahojaan tähän hyvin tuottavaan kuolinhoitoon, johon ei järkevä ihminen koskaan suostu. Toivotaan siis, että järjen valo palaisi vanhanakin ja sen valossa voitaisiin päätyä ihmisarvoiseen kuolemaan.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noinko sitä asetutaan vanhuuteen? Ei kiitetä 80-vuotis onnitteluista, linnottaudutaan vaan vastaamattomuuteen, on siinäkin yks' kyseenalainen palstaystävä omalaatuisuudessaan! Ihan alkaa naurattamaan kun tajua ihmisten erilaisuutta:D
      Mietihän nyt rauhassa niitä ikuisia päätepysäkkejä, minun pitää jatkaa omaa matkaani :D

    • jjoutava

      Turha koko 80 palsta. En aio siirtyä sinne vaikka kohta täytän 80v Aivan hyvin minulle sopii jos 70 olisi viimeinen ikäraja. 70 olkoon se palsta johon kirjoitan kunnes täytän 110v, sen jälkeen olisi palsta- satakymmenenplus.

      • sini-sirkkueikirj

        Hei, olihan naseva päätös, 110 ja risatkin vielä päälle:D

        Ihanan lämmin ilmakin taas vaihteeksi, tuolla sisäpihalla kun pyykkiä kuivamaan asettelin, innostuin kukkaruukkupinoa katsastamaan, parhaat vain talteen ja loput roskiin.
        Pakkaaminen saa jo täksi päiväksi riittää, aina pikkuhiljaa eteenpäin menee, näilläkin rajallisilla voimavaroilla. Kamaa on kyllä kertynyt vuosien varrella, vaikka en keräilijä ole ollenkaan :D

        Ulkoilmasta ihan virkistyneenä, terveisin kaikille!


      • Silloinhan se hyvin menee jos huomaamatta vuosikymmen täyttyy, kuten ruunemanni(ruuneperi) kirjoitti. Mitäpä siitä enempää kalenteria tuijottaa, eikun jatkaa entiseen malliin. Voihan se tyhmältäkin tuntua, mutta joskus tyhmyyskin helpottaa jopa elämääkin. Turha miettiminen tekee vain kipeäksi ja vähintäin huolestuneeksi.
        Minultakin kyseltiin miten aion vuosipäivääni juhlia. Ilmoitin etten mitenkään, samanlainen päivä tuhansien entisten joukossa ja samassa virrassa eteenpäin vaikka lyhemmin askelin.


      • Minä naan kirjoittelen kääni muistamatta ---- käyn jopa nuorisoakin valistamassa sillon tällön kun täälä 70 kin on aikaajoin hiljasta .

        Siittä 80 rajasta on minulla jo aikaa -- eikä sillä ole kiva yksin turista --


      • ullamirjami kirjoitti:

        Minä naan kirjoittelen kääni muistamatta ---- käyn jopa nuorisoakin valistamassa sillon tällön kun täälä 70 kin on aikaajoin hiljasta .

        Siittä 80 rajasta on minulla jo aikaa -- eikä sillä ole kiva yksin turista --

        Vai lahottamalla -- minä tunnen itseni vahvemmaksi iän myötä . Olen kuin Honkapuu , Ja kun lopputulee Olen vahva en lahoa sitten millään -- jään elämään senkinjälkeen kun henki lähtee .
        Sellanen olen -- ja elän ja hengitän loppuunasti .


    • Iätönkin

      Minä "lipsahdan" aivan kohta kuusikymppisten puolelle ja se on tavattoman hassua, kun en niitä ikääntymisen merkkejä huomaa. Se on pannut pohtimaan, että eikö niitä ole vai enkö vain itse huomaa. "Vanhuus ei tule yksin" sanotaan, mutta vuosistani huolimatta "seuraamuksia" en tunnista.

      Iän lisääntyessä itsensä hyvä hoitaminen ja hellä huolehtiminen auttaa montaa asiaa. Hyvää ravintorikasta ruokaa, riittävästi unta ja säännöllisesti liikuntaa sekä ulkona että sellaista, joka ylläpitää lihaskuntoa. Kyllä se siitä ...

      • Eihän vielä alle 60 v olla vanhuudessa hyvänen aika. Siinä iässä avioiduin vielä uudelleen, ja sitä kesti 14 hyvää vuotta, mieheni poismenoon asti. Ikäkäsitys on eliniän nousun myötä muuttunut, varsinainen vanhuusaika lasketaan vasta 85 v eteenpäin, riippuen kunnosta tosin.
        Aivan kuten edellinen kirjoittaja totesi, on liikunalla ja ruu'alla iso merkitys hyvinvoinnille, hellästi en tiedä :D kyllähän sitä "rääkkääkin" itseään joskus, mutta eiköhän sekin vaan kehitä lihasvoimia.

        Päivä kerrallaan eteenpäin, ilman turhia murheita, on mottoni.
        On tietenkin asioita, joita tunkee maailmalta,-- Isisis äärijärjestön kaupunkivaltaukset, missä kymmenet tuhannet ihmisparat joutuvat nytkin jättämään kotinsa,--- nähdä avuttomien vanhusten, omaisten tukemana kulkevan jonoissa pois sodan jaloista!

        Olis oikein iso pelastusoperaatio helikoptereilla pudottaa valtava verkko vallatun kaupungin ylle, niin jäisivät mottiin kuin silakkanuotassa vastaamaan teoistaan, työleiriin vaan ja jälleenrakentamiseen.


      • Hellimöitäon

        Hellä voi tarkoittaa montaa asiaa, mutta iäkkään kannattaa helliä itseään esim. kaikenlaisilla hoidoilla hieronnoista kauneudenhoidon kautta luontaishoitoihin ja / tai ihan miten vain, mutta kuitenkin niin, että tulee hyvä olo ja vielä parempi mieli.


    • vanheneminen

      Laulun sanoja mukaillen; "nuoruus on lahja, mutta vanheneminen on taidetta". pitää kyllä paikkansa. On nuoria jotka ovat, kun vanhuksia ja vanhuksia joiden kavoilta loistaa elämän myönteisyys. Työelämässä ollessani kohtasin monelaisia vanhuksia toiset kun seinästä revvittyjä ja toiset täynnä elämän myönteisyyttä.
      Joitakin heistä on jäänyt mieleeni ja yritän itse suhtautua vanhuuteni elämään myöteisesti. Jokainen uusi aamu ja alkava päivä on elämisen arvoinen.

      • kiinnielämässä

        Eläke ikä on 65 v --siis siinä mennään niinkun nuorempanakin -- ainakin minä.
        Se ikärasismi on muotia -- työnantajat (kuulemma) kyselee kaikenlaista mikä jo lakikin kieltää. varsinkin naisilta.
        Minun kohdallani ei eläkeikä tehnyt muuta muutosta kun että vapaus koitti .
        Matkustelin kolmena eka vuotena Rootsin Suomalaistenkanssa Ja terveyskylpylöissäkin -- Tampereellakin olen käynyt Lapinniemen Terveyskylpylässä jo ennen 65 v oli uusi sillon -- ja huone missä olin ne vuorokaudet 2:dessa kerroksessa oma saunakin -- sain suvulta 60 vuotislahjakortin ja laitoin itse lisää . en tykännyt oli hintansa verrattuna liian kallis -- Tallinnan ja Viron hoitolat on hyviä ja varsinkin kun monta on paranneltu siittä kun ekakerran kävin
        UM


      • jjoutava

        Olinhan minäki kun olin nuorempi ja täytin vuosia jottai viiskytä. Olivat sisarukset ostaneet lahjaksi Siuntion kylypylään viikonlopun hoitoineen. Periantaina asiakas toi minulle ison viskipullon ja maistelin jo matkalla Siuntioon sitä viskiä, perillä maistelin lisää ja kävin jossakin tanssimassaki. Sitte aamulla joku vihjaili humalaisesta, siellä käytävällä oli kuulemma ollut sellainen. Sitte niitä hoitoja oli, savikylpy, hieronta ainakin ohjelmassa, kehuvat, että en ole kovettunut ollenkaan vaan pehemiät lihakset minulla oli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe