Miten siitä voi selvitä?

Alkaapikkuhiljaav__uttaa

Minua kiusataan esim. Olen lyhyt ja erittäin pienikokoinen muihin kuudesluokkalaisiin verrattuna. Minua tönitään, haukutaan, keksitään pilkkaavia lempinimiä esim. Hiiri/rotta. Jätetään pois muiden keskuudesta ja heitellään tavaroilla.

7

207

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjenääni

      Kerro jollekin luotettavalle aikuiselle, esimerkiksi opettajallesi. Kiusaaminen pitää saada loppumaan, ketään ei saa kiusata. Ei ole sinun vikasi, jos olet vähän pienikokoisempi. Kyllä Se siitä, jos kerrot asiasta jollekin ja hän puuttuu kiusaamiseen. Tsemppiä ja voimahali sulle:)

    • Moi!

      Kukaan ei ansaitse tulla kiusatuksi mistään syystä eikä millään tavalla. Toisekseen, ihmiset sinun iässäsi kasvavat hyvin eri tahtiin pituutta. Tämä voi kuulostaa tosi kaukaiselta ja turhauttavalta, mutta muutaman vuoden päästä tilanne voi olla jo ihan toinen. Ja toisaalta, monet muut asiat kuin pituus ja koko ovat kuitenkin elämässä paljon tärkeämpiä. Olet jo rohkea, koska uskalsit tuoda kiusaamisen esille täällä. Kerro rohkeasti ylläolevan ohjeen mukaan asiasta vielä jollekin aikuiselle, johon luotat. Rohkeutta kerätessäsi muista: Sinä olet ihan oikean ja sopivan kokoinen juuri sellaisena, kuin olet!

      Terkuin (itsekin aina luokkansa pienin) NettiSaapaspäivystäjä Nina Kiuruvedeltä

    • normalgirl

      Muakin kiusattiin kutosluokalla. Tosin siitä kun olin heitä pitempi, aikuisemman näköinen ym. Kun menin yläkouluun, nämä lyhyet kitukasvuiset kiusaajani joutuivat itse kiusatuksi lyhyytensä takia. Ja minä sain olla rauhassa, koska olin normaali. Kannatan ehdottomasti sitä että kertoisit opettajalle tai jollekin aikuiselle. Älä tee sitä virhettä niin kuin muut, että jäät yksin kärsimään.

    • hyvinhänsemenee

      Jos olet tyttö niin lyhyydestä ja pieneydestä on vain etua.

    • Teejotain

      Kannattaa kertoa jollekin aikuiselle. Itseäni kiusattiin ekalta ysille saakka. Kiusaaminen loppui vasta jatko-opiskeluiden alkaessa. Ja onneksi kouluun ei tullut ketään tuttua. Jälkeenpäin olen katunut, että en kertonut kellekään. Opettajat välillä kyllä huomasi, että olin yksin välitunnilla. Mutta muuta eivät huomanneet. Ja usein jos opettaja tuli jutteleen, niin muut tuli sitten pyytään hyppäämaan narua tms. Ja oli mulla muutama kaverikin. Kiusaajat oli lähinnä poikia, mutta tytöt yhtyi joskus kiusaamiseen. Pelkäsivät muuten itse tulevansa kiusatuksi. Joitakin muitakin kiusattiin esim. ulkonöllisistä seikoista. Mutta lievemmin kuin mua. Mua ei haluttu pesis ym. joukkueisiin eikä ryhmätöissä ryhmiin. Huudeltiin ja nimiteltiin. Fyysistä vakivaltaa ei ollut, toivoin toiseelta että olisi ollut, ehkä sen olisi aikuiset huomanneet paremmin. Ja kenties puuttuneet siihen. Opettajat vaan ihmetteli, kun olin niin hiljainen. Äänenikin muuttui narisevaksi, kun pelkäsin puhumista.

      Aloin käyttämään alkoholiakin ja aivan liikaa. Olin kiusaamisen takia hirmuisen ujo ja epävarma. Alkoholi toi itsevarmuutta. Onneksi ei sattunut mitään kauhean pahaa. Pelkäsin ihmisiä ja varsinkin poikia pitkään. Harmittaa, että lapsuus oli yhtä painajaista ja itsetunto kärsi hirveästi. Suosittelen kertomaan jollekin. Älä vain alistu kiusaamiseen!

      Ja lohdutuksena, sä voit vielä hyvin kasvaa. Ja vaikka et kasvaisikaan, niin ei ole mitään vikaa siinä, että olet pieni (tai pitkä tai millainen vaan). Madonna, Anna Abreu ja moni muu suosittu julkkiskin on lyhyt. Vika ei ole sussa vaan kiusaajissa!

    • Moi
      Miten tuo kuulostaa niin tutulta......? Vaikka olen jo 40-v nainen, muistan vielä elävästi, kuinka mua kiusattiin koulussa ja nyt töissä. Olen käynyt 1,5 -v tavallista koulua, ja heti, kun muut siellä olevat koululaiset saivat kuul- la, etten mä olekaan ns. normaali, kuten he, niin johan se kiusaamine al- koi ! Tyhmä nimittely, lähes aina mutkin jätettiin ulkopuolelle kaikesta, ka -vereita oli tuskin nimeksikään, muutama vain, ja taisivat hekin olla mun kaveri vain säälistä......sitten, kun jouduin vaihtamaan koulua ns. vammais -ten kouluun, jonne en oikeastaan edes kuulunut, kävin sitä tokan luokan puolesta välistä oliko se nyt luokkaan 4 tai 5, ja sitten oli taas vaihdettava koulua, koska tämä keskimmäiseksi mainittu koulu oli Oulussa, ja mä a- sun vieläkin Jäälissä, tosin yksin jo, en enää vanhempien kanssa....... Ja nyt siis töissä kiusataan, juuri ne ohjaajat kiusaa, ja on yks kyttääjäkin ai- na mua vahtaamassa, ei välitä siitä, etten mä oo siitä kiinnostunut YH-TÄÄN ! Sille on kyllä sanottu, ettei saa tölliä mua eikä muitakaan, muttei se prinssiä teeskentelevä ymmärrä.....pitänee sanoa taas eräälle ohjaajal- le asiasta, että sanoo sen kaikkien kuullen, ettei saa vahdata muita. Ihan kuolakin valuu......uh !!! Iljettävää ! Sitten edellisessä työpaikassani aloitti uusi pääohjaaja vähän yli vuosi sitten, kun edellinen, parempi, jäi eläkkeel -le, ja johan alkoi senkin nalkutus pian sen tuleman jälkeen, joka asiasta se jankutti......nyt sitten vähän ennen viime joulua joulukuussa tää törkeä akka suoraansanoen räjähti mulle, ilman mitään pätevää syytä ! Käski mut sen luo huoneeseensa, ja ovi kii, ja sitten alkoi se huuto ! En edes viit- sinyt kuunnella sitä huutoa kovinkaan kauaa, sitten se paha ihminen käski mut kotiin, en saanut edes syödä siellä, mutta koska ruoka mulle on sinne tilattu, niin pääsin syömään sitäkin narsistia ennemmin, sitten häivyin. Ja tää jäkätti huus mulle jotakin mm., että olen laiska, vaikken tosiaankaan o -le, on siellä yks vieläkin laiskempi nukkuja ja töllijä.....eikä tää jäkätti puu -tu siihen ollenkaan...........on sekin olevinaan niin prinsessaa, että.........sit- ten tän vuoden tammikuussa vikalla täysviikolla sain potkut sinä torstai- na. Piti antaa jopa se bussilippukon sinne jo edellisenä päivänä, kun se ku -ningatarta leikkivä haahka niin vaati, sain sitten 3 paperilippua vastineek -si..........ja nyt se haahka ei vielä ole maksanut loppupalkkaani ! Ja sitä en -nen se vähensi mun palkkaani 4:stä eurosta 3:n euroon per päivä. Eihän toi kauheesti oo, mut oli sekin parempi, kuin ei mitään, vaikka töitä jossa- kin tekeekin hiki hatussa saamatta mitään..........jokos näitte sen ohjelman Hurja remontti, joka tuli eilen ja jatkuu tänään, jossa oli juuri puhetta kou- lukiusaamisesta, ja miten erään perheen poika teki itsemurhan, kun sitä kiusattiin koulussa, eikä kukaan auttanut..........kannattaa katsoa sen jatko tänään..........tuliko se nyt jimiltä vai liviltä.......jompikumpi se oli......
      Tsemppiä kaikille, joita kiusataan koulussa ja työpaikolla, kannattaa ottaa yhteys johonkin, eikä välittää kiusaajien tekosista eikä sanoista pätkää- kään ! Se on niiden oma häpeä, jos kiusaavat.......niillä on eniten joitakin ongelmia kotonaan tai sukulaisissaan........tai ne ovat vain kateellisia........ Juuri siksi kaikki kiusaajat, mukaan lukien myös opettajat ja ohjaajat, pitäi -si erottaa toimestaan ja koulusta, eikä antaa niiden jatkaa hävytöntä toi- mintaansa aina vain.

    • apua22

      Olet edellä henkisessä kasvussa. Kiusaajat ovat jäljessä henkisessä kasvussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe