me ostimme mökin :-)

uusimökki

Me, ostimme mökin, hintaa laskettiin 10% pyyntihinnasta. Mökki on varsinais suomesta, ns. Mökkikylästä, missä tontti on 700 neliötä meri näkyy, yhteisrantaa pitkälti, hienoa hiekkaa. Ei remontti huolia, vesi tulee ja menee sauna lämpiää napista vaikka mökkimatkalla kännykällä soittamalla. Piha helppohoitoinen, lähes luonnontilassa lukuunottamatta terassia. Joku voi pitää ja joku ei, mökkiä katselimme 1.5 vuotta. Kävimme katsomassa saaressa, mantereella, uutta ja vanhaa, ilman sähköä ja sähköllä. Se työmäärä mikä monessa mökissä on ei kiinnosta vapaa aikana, mutta pieni puuhastelu on ok. Hinta kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin moni elin ikäinen remontti kohde. Onnea myös muille uusille mökkeilijöille. PS. Mökkimatka 35 km

31

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HalvallaSaa

      Hinta 40 000 euroa?

    • uusavuttomat

      Todellinen uusavuttoman ratkaisu ostaa kuivanmaan mökki. Pieni tontti joten ei omaa rauhaa eikä omaa rantaa.

      • oho3

        Miten ihmisestä tulee uusavuton kun ostaa kuivanmaan mökin.????
        Tontin koko minuakin vähän ihmetyttää en tienyt et noin pieniä kesämökki tontteja on edes myynissä.


    • uusimökki

      Uusavuton.. Hmmm. Ehkä uusi sukupolvi mökkeilyyn voisi olla parempi sana. Pitkien työmatkojen ja työviikkojen jälkeen ei halua ensimmäisenä pohtia remontti tai veden kantamisia saunaan. Kesälomalla Se on oikeastaan rentouttavaa, mutta kun mökkiä haluaa käyttää myös työviikon jälkeen keväästä syksyyn. Ehkä talvella muutaman kerran. Tämä on meidän perheelle valinta helppoudesta ja jää aikaa levätä, nauttia hyvästä rannasta, veneilystä ja yhdessä olosta. Lapsuuteni kesät vietin järvi suomessa isovanhempien mökillä, vesiä on tullut kannettua, puita hakattua, marjapensaita omenapuita... Kauppa auto kävi 5 km päässä. Hienot muistot. Muistoa hämärtää isovanhempien vanheneminen ja rapistuva mökki joka kaikille omaisille tuli taakaksi 5 hehtaarin pihoineen, kun mummi ja ukki eivät jaksaneet. Ajat muuttuu, tarpeet muuttuu.

      • mekkk

        Miksi kantaa cettä kun pumput on kekesitty ajat sitten ja meilläkin vanhempien rakentama mökki rinnetontilla ja ei ole koskaan ollut kantovesi. Ennen sähköjä pumppu laiturilla ja kun sähköt tuli niin uppopumpulla vesi noin 200 litran tynnyriin ja se riitävän korkealla niin hanasta vesi saunaan. monen tuttun mökillä ollut ja aina ihmetellyt veden akntamista kun voisi laittaa sopivat vesisysteemit säunaan ja vaikka mökin sisälle saakka.


    • onneauudellemökille

      juuri näin...aika moni haluaa nykyään mökiltään nykyaikaisuutta ja helppoutta. itselläni on perinteinen, aika tavalla työllistävä, saarihuvila, mutta se sopii minulle.
      ajan kanssa tulet arvostamaan lyhyttä välimatkaa entistä enemmän

    • Ihanaa-oloa

      Onneksi olkoon! Hienoa, kun vihdoin olette löytäneet itsellenne sopivan mökin. Jo ajatus mökille lähtemisestä on mukava, siellä olemisesta puhumattakaan. Tykkään itse hyötyliikunnasta, hakkaan puita ja kannan vettä niin saan vähän pidettyä kuntoa yllä, en ole kuntosalityyppiä. Kyllä aikuinen ihminen tietää itse mitä mökiltään haluaa, oma tupa, oma lupa!

      • kivaa44

        Itse harrastan mökilläni vaimon kanssa aivan toisenlaista "hyötyliikuntaa" päivittäin...


    • dddd3

      Onnittelut!! Hyvää mökkikesää. Toivotaan että säätkin tässä kesäksi muuttuu:)

    • onnittelut1

      Eikun mukavaa mökkeilyä vaan sitten, kuulostaa leppoiselle vaihtoehdolle ja sopivan tuntuinen matkakin mökille! Itse halusin kokeilla oman rakentamista ja se on nyt tehty. Saas nähdä mitä sitten pidän itse mökkeilystä, aika näyttää. Kukin tavallaan !

    • lomailija2015

      Meillä oli 1990 luvulla perintömökki järven rannassa 15 vuotta jaksoimme ajaa 150 km Per suunta. Perjantaina muksut autossa ja ruokakassit... Mökki myytiin 5 vuotta sitten siihen vaan tuli loppu, ei kertakaikkiaan nauttinut enään riitojakin perheen kanssa, mennäänkö vai ei. Mökkiä myytiin 2 kesää. Myyntihinta piti aika lailla pyyntihinnan. Nyt meillä on vapaa ajan asunto, aivan toinen rivitaloasunto 50 km kodistamme. Asunnossa on taloyhtiöllä oma laituri missä killuu vene. Huvittuneena muistellaan mökkimatkoja, ja saunan lämmitystä. Elämä vaan muuttuu helpommaksi. Uskon että tulevan 10 vuoden sisällä suomalaisten mökkikulttuuri muuttuu, ei haluta mökkiä vaan vapaa ajan asunto, arjen vastapainoksi. Se että pääsee kotinurkista johonkin muuhun ympäristöön on rentouttavaa. Ei enään koskaan remontoitavaa mökkiä isolla tontilla. Seuraava loma-asunto onkin rajojen ulkopuolella. Nautitaan suomen suvesta 2015.

      • aktiivimökkeilijä

        "Uskon että tulevan 10 vuoden sisällä suomalaisten mökkikulttuuri muuttuu, ei haluta mökkiä vaan vapaa ajan asunto, arjen vastapainoksi"

        Eipä se taida muuttua. ihminen vaan nyt nauttii siitä, että saa omilla käsillään tehtyä jotain, pientä rakennusprojektia, puiden pilkkomista tms Tai nauttia kalastuksen, ravustuksen tms tuomasta jännityksestä. Ja kyllä omalta mökkipihalta noihin harrasteisiin on paras lähteä.
        Hyvin harva haluaa mitään passivista lojumista aurinkotuolissa.


      • mekkk

        Itsellä 215 km mökille matkaa ja talvela ottaa päähän kun ei pääse mökille koska on vain kesämökki. Rivarissa missä asun niin ei paljon tekemistä vkl ole ja parasta mökillä on kun pääsee aamu-uinnille ja on tekemistä mutta fiiliksen mukaan.


    • ParasPaikkaMeille

      Meillä on helppo saarimökki. - Vaatimaton ja pieni, mutta halutessaan pääsee todella helpolla. Tosin yleensä tulee jotain nysvättyä kuitenkin...

      Siis saaressa, 15 min venematkan päässä keskikokoisen rannikkokaupungin keskustasta. Kaikki palvelut lähellä, mutta vartissa pääsee takaisin täydelliseen luonnonrauhaan. Kunnallinen vesi ja valtakunnan verkko mökin nurkalla. Kalliotontti.

      Joku varmasti kokee venematkan negatiivisena, mutta mieluummin veneilen vartin kuin ajelen autolla jonnekin periferiaan.

    • sadfads

      "mökkikylä"?

    • 78562

      Onnea. Hyviä mökkilomia. Itse en kuitenkaan voisi olla jollakin mökillä missä ei ole mitään tekemistä. Työ on yhtä istumista päätteellä niin hyvä kun pääsee mökille ulos ja puuhastelemaan puutarhaan.

      • työtäpliis

        Juuri tätä ihmiset mökiltä hakevat. Pientä omin käsin tehtävää puuhastelua.
        Makoilla jaksaa vain päivän tai pari.


      • Tämäoli
        työtäpliis kirjoitti:

        Juuri tätä ihmiset mökiltä hakevat. Pientä omin käsin tehtävää puuhastelua.
        Makoilla jaksaa vain päivän tai pari.

        Ai,kyllä minä vaan jaksan sen koko loman 8viikkoa.


    • mökinomistaja

      Mökkikylä tarkoittaa että iso tonttimaa on lohkottu hallintaosuuksiin osakkeisiin ja jokainen vastaa omasta mökistä ja sen kunnosta mutta yhdessä rannasta, tiestä, valaistuksesta, laitureista rantasaunoista vastikkeen muodossa, niin kuin asuisit rivitalossa missä on yhtiöllä oma tontti. Tonttimme on 60 hehtaaria mikä käsittää 500 m hienoa meren rantaa omasta mökistämme on 50 m rannalle.

    • uusimökki

      Meillä ainakaan ei olisi ollut mahdollisuutta koskaan hankkia omaa merenranta mökkiä kaikilla mukavuuksilla ilman yhtiömuotoista mahdollisuutta, emmekä omakotitalon lisäksi halua isoja pihoja hoidettavaksi.. Veneilyynkin pitää jäädä aikaa...
      näin meilläkin on oma mökki, juuri tuollaisesta "mökkikylästä"

    • Akisss

      Kuka haluaa olla mökillä kin ei ole edes kebab paikkaa lähellä eikä pubia.ite mieluummin stadissa jossa kaikea

    • kukintaaplaatavallaan

      vapaa-ajan vietto eriytyy...iso osa haluaa jatkossa loma-asunnon ympäristöstä jossa on ukavuudet sekä erilaiset palvelut ovat saatavilla, kun taas (pienenevä) osa nauttii perinteisestä itse tekemisestä lomallaan.

      ei näissä mitään vastakkainasettelua pitäisi nähdä

    • Naturisti-Niilo

      Oma rauha ja yksityisyys ovat ykkösasiat, joita mökiltä odota. Tarkoittaa isoa, omaa tonttia, josta ei ole näkö- tai kuuloyhteyttä naapuriin. Tuollaista aloittajan mökkiteservaattia en voi ymmärtää. Ihan kun olisit siellä kapunkiasunnossa.

      • vautsi

        Joo ja jos naapuri tulee,niin heti nykästävä käkättimeen!


    • kannattaakin

      Ostakaa isolla velalla iso kunnon mökki joka kestää pojalta vaarille!Santander auttaa teitä!

    • mökin2omistaja

      Me myös ollaan uuden sukupolven mökin omistajia 2kk sitten ostettiin 100km päästä omakotitalo omalla tontilla tontin koko 1250 neliötä, talo rakennettu 1995 oikein siistissä kunnossa 3 makuuhuonetta ja sauna keittiö, kasvihuone löytyy myös, perheeseen tulossa toinen lapsi, talo on kivasta kisakaupungista meren äärellä, rannalle päästään pyörillä 5 min matka tai kävellen reilut 10 min. Asutaan kerrostalossa hyvien kulkuyhteyden päästä työpaikalta. Mökkiä katseltiin yli vuosi, kaikki alle 200 000 oli suurin osa aika remppa kohteita sitten vain alettiin kartottamaan talot ja sieltähän Se löytyi, meidän kuivan maan mökki. Hinta oli alle 180 000. Nyt meidän velka taakka on kuitenkin siedettävä koska tämä osake on jo yli puolet maksettu. Osake kävi vakuutena sekä tuo talo, mietittiin jopa laittaa vauva loman ajaksi osake vuokralle ja asustella mökillä tuo aika, minä voin junalla huristella töihin muutaman vuoden. Mukavalle tuntuu.

    • mökkeilijä20v

      Onnea tervetuloa mökin omistajaksi, kivaa vapaa aikaa perheen kesken. Kunhan antaa itselle aikaa myös levätä.

    • harkitsee

      Meidän perhe kävi esittelyssä viime viikolla ja välittäjä kertoi avoimesti että kaikki tarjoukset on tervetulleita. Meitä oli saman aikaisesti 3 perhettä katsomassa. Mökin hyvä puoli oli ranta huono puoli oli se että omille ajatuksille ei jäänyt tilaa mökki myydään irtaimistoineen, ja tavaraa oli kerätty 25 vuotta nurkkiin. Ihan ahdisti koko paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe