Kestääkö kantavuus henkilöauton

varastomees

Varastoon on merkitty lattian kantavuudeksi 200 kg/ neliö, voiko tuonne ajaa 1000 kilon painoisen henkilöauton. Maalaisjärjellähän auto on 4,5 metriä pitkä ja 2 metriä leveä eli 1000 kilon paino jakaantuu 9 neliön alueelle eli 115 kiloa per neliö eli eikö tuon pitäisi kestää vai onko väärin ajateltu.

Varaston lattia on kertopuupalkkia, 400 jaolla, koko suunnilleen 100 x 300 mm ja palkin pituus on 5 metriä ja sen päällä on 27mm vesivaneri??

9

2894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sortuukokopaska

      aika moiset renkaat jos 9 neliötä koskettaa. yhden renkaan paino tulee johonkin yli 500kg ja lattia pinta kosketus on ehkä jotain 0,05 neliötä äkkiä laskien lattia lujuus ltava vähintään 10 tonnia neliölle.

      • älkäänyviitsikö

        Melkoisen ilmava rakenne autossa, jonka pituus on 4,5 m ja leveys 2 m (korkeintaan peilien kohdalta), eikä muka paina kuin 1000 kg.


    • erikoisjansmakko

      Miten nelipyöräisen 1000 kiloa painavan auton rengaskuorma voi olla 500 kiloa, sillä 4 x 500 kiloa = 2000 kiloa eli tuplat. Ja jakaahan tuo vesivaneripainoa eli ei se tule pistemäisesti palkkeihin vai tuleeko?

      • miten_pysyä_tyhmänä

        1000 kg kuulostaa toiveajattelulta, nykyään pikkuautotkin painaa 1100-1200 kg ja 4,5 m pituus <> pikkuauto. Uusi auto & vielä sopivaa mallia, niin lukema voikin olla 1700 kg. Lisäksi etuakselilla tuppaa olemaan, mallista riippuen, 50-60 % kokonaismassasta. Että jotta kyllä se etuakselin massa todellakin voi tonnin luokkaa olla.


    • ajettupaljon

      Voit aina vahvistaa lattiaa on helppoja tai työläämpiä, leveät lankut tasaa painoa, auton keula jos painavempi jätät ovelle/seinänvierelle näin tilapäinen säilytys, vahvista lattia jos päivittäin tarvit autoa.
      Navetan vintillekin olen traktorin ajanut eikä siellä kummoiset puut alla olleet.

    • mualaisjärkee

      Enpä ajaisi autoa varastoon, sillä auton paino jakautuu neljän renkaan varaan pistemäisesti eli 250 kiloa per rengas ja kun renkaan kosketusala alustaan on jotain reilu 200 neliösenttiä tarkoittaa se jotain 1,2 kiloa neliösentille ja alkuperäisen suosituksen mukainen paino neliösentille on jotain 0,02 kiloa eli ero on huomattava.

      Auton ulkomittojen mukaan laskettu pinta-ala ei siis sovi kantavuuden arvioimiseen, koska auton paino jakautuu pistemäisesti renkaiden kohdalla.

      Jätä siis auto suosiolla varaston ulkopuolelle.

    • vauxhalli

      Ei muuta aja vaan, paino jakaantuu kuitenkin niin tasaisesti. Olen vuosikausia säilyttänyt henkilöautoa tallissa jossa on 2 neloset niskoina, jänneväli 180 cm (keskeltä tuettu). Navetan vintillä on traktori ja kelkka kuten nimimerkillä "ajettupaljon"

      • rrraktorrri

        Saahan sitä urheilla vaikka mitenkään välttämätöntä sekään ei ole.

        Eniten huolettaisi toi 5 metrin jänneväli - vauxhallin tapauksessa se oli vain 180 senttiä ja vielä keskeltä tuettu, joten se kestää kuormaa huomattavasti paremmin.

        Mutta suomalainen ei usko ennenkuin kokeilee - toivottavasti et loukkaa itseäsi tai muita.

        Et kertonut mitä varaston alla on eli miten korkealta putoat lattian pettäessä.


    • konnari-rakenne

      Järkeilysi on suuntaa antavasti oikea. Tuon kokoinen puupalkki kestää hyvin auton kahden pyörän painon, myös esim 1200 kg auton, tuolla jännevälillä. Kertopuuta palkit tuskin ovat, noilla mitoilla. Vaneri kestää myös pyörän alla, tuolla jännevälillä ja tukileveydellä. Kunhan puutavara on hyväkuntoista, pitäisi toimia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe