Tietojohtaminen mielipiteitä

Innokashakija

Haluaisin saada kokemuksia ja tietoa tietojohtamisen linjasta, koska olen hakemassa kyseiselle linjalle. Minua kiinnostaisi:

1. Kuinka paljon tuotantotalous ja tietojohtaminen eroavat toisistaan kandidaatti ohjelman perusteella? Haluaisin myös tietää miten nämä linjat eroavat muutenki kuin pelkään maineen takia.

2. Koska olen hakemassa Tampereelle, haluasin tietää myös TTY hyvät puolet verrattuna esimerkiksi Aaltoon. Opiskeliaelämä ja teekkari tapahtumat minua ei tässä kiinnosta, vaan pikemminki opetuksen taso, kilpailuhenkisyys, opiskelu olosuhteet ja koulu sisäisesti/ulkoisesti.

3. Haluaisin myös tietää kuinka helposti voi linjalta vaihtaa TTY:ssä. Ja vaihdetaako linjaa pääsykokeen perusteella, opintojen vai minkä?

TTY olisi tarkoitus kuitenki puhua.

3

2065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juili
    • Aurar

      Tietojohtamisen (tijo) ja tuotantotalouden (tuta) opiskelijat suorittavat kandivaiheessa sivuainetta lukuun ottamatta keskiäärin samoja opintoja. Tutkinnoilla on mm. samat peruskurssit matemaattisista aineista, tietojohtamisesta ja teollisuustaloudesta. Tijolla ja tutalla on kandivaiheessa myös samat pääainevaihtoehdot, joita on kolme kappaletta. Tijon kandin sivuaine on TIETOtekninen sivuaine ja vaihtoehtoja on tarjolla viisi. Tuotantotaloudessa sivuaine on vapaasti valittava tekninen sivuaine. Lisäksi tijon ja tutan suuntaavat opinnot poikkeavat toisistaan hieman. Alla linkki Youtube-videoon, jossa vanhemmat opiskelijat kertovat tietojohtamisesta.

      https://www.youtube.com/watch?v=XcS99Ra5l80

      Mitä tijon ja tutan väliseen maine-eroon tulee, tuta on toki vanhempi tutkinto ja sen takia vielä tunnetumpi työmarkkinoilla. Tietojohtaminenhan on lohkaistu alkujaan tuotantotaloudesta omaksi kokonaisuudekseen. Tietojohtajien kysyntä työmarkkinoilla on kuitenkin hyvä. TTY:n tietojohtajakilta Man@gerilla on myös omat kanavansa netissä. Sieltä voi löytyä kaikenlaista mielenkiintoista myös tuleville opiskelijoille! :)

      http://tietojohtajakilta.net/
      https://www.facebook.com/tietojohtajakilta
      https://twitter.com/managerkilta
      https://instagram.com/tietojohtajakilta/
      https://www.youtube.com/c/TietojohtajakiltaNetTTY

      En ole itse opiskellut Aallossa, joten vaikea tehdä täysin luotettavaa vertailua. Yliopiston opetusta vetävät alansa osaavat asiantuntijat eli professorit ja opetushenkilökunta, tosin lukion jälkeen luentomainen ja tutkijavetoinen opetus voi tulla pienenä shokkina. Yliopistossa mennään asia edellä ja pedagogiset taidot on osalla vähän hukassa. Mutta tämä on ymmärtääkseni vakio lähes kaikissa yliopistoissa Suomessa. Pientä totuttelua siis vaatii, mutta kurssien sisältö on ihan pätevää. Tijoa ei opeteta sellaisenaan missään muualla Suomessa, joten senkin takia vähän haasteellista verrata suoraan mm. Otaniemeen opetukseen. Kilpailuhenkisyyttä on luennoilla vähän, ennemminkin tuetaan toisia ja tehdään mm. paljon ryhmätöitä. Suurimmalla osalla on kuitenkin korkeat tavoitteet kurssien suorittamisen kanssa ja porukka tekee paljon töitä opintojen eteen. Fyysiset opiskeluympäristöt ovat omasta mielestäni hyvät. TTY:llä valmistuu juuri uusi Kampus Areena syksyllä ja muutenkin esim. ryhmätyötiloja tulee kokoajan lisää.

      Vaikket ole kiinnostunutkaan kuulemaan teekkarielämästä niin pakko kuitenkin mainita, että se on monelle TTY:llä opiskelevalle iso osa kokonaisuutta. TTY:llä on hyvä porukka, joka tekee paljon erilaisia asioita yhdessä ja tuloksena on vaikka minkälaista spektaakkelia, tapahtumaa ja iloista mieltä. Tekemällä myös oppii paljon! Killassa voi istua kahvilla ja kuulla vanhempien opiskelijoiden tunnelmia tulevista kursseista ja kerran kuussa voi kiltakavereiden kanssa käydä koittamassa kuukauden urheilulajia. On opiskelijateatteria (Nääspeksi), erilaisia yritysekskursioita (XQ:ja), kansainvälisyyttä…. Fuksipisteitä suorittamalla tutustuu toisiin fukseihin ja saa oikeuden osallistua Wappuna teekkarikasteeseen! Kaikille löytyy jotakin!

      TTY:llä voi vaihtaa sisäisesti joko keskiarvovertailun perusteella tai pääsykoeväylän kautta. Keskiarvon perusteella mentäessä, vaadittu keskiarvo riippuu 1) laitoksen asettamasta KA-rajasta ja 2) muiden vaihtajien KA:sta. Vaihtajille on kiintiöt (esim. 5kpl per vuosi per linja), joten vaikka KA-raja ylittyisi, se ei automaattisesti tarkoita, että pääsee vaihtamaan. Vaihtaminen ei kuitenkaan ole mitenkään mahdotonta, vaan vaatii vain työtä. Pääsykokeiden kautta vaihtaessa pätevät ihan normaalit käytännöt, eli se olisi kuin hakisi sisään uudestaan.

    • Innokashakija

      Kiitos todella kattavasta viestistä, tästä oli apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe