työpaikan puuhastelu

ankercias

Olen isossa firmassa töissä. Ennen suurta organisaatiomuutosta meillä oli ns ruohonjuuritason pikkuposseja, kymppejä, ns esimiehinä, jotka teki itsekin siinä samassa töitä, ja hoitivat sen aivotyön. Homma toimi hienosti, ilmapiiri oli hyvä, kaikki auttoivat toisiaan, olivat ahkeria, jne. Työt tehtiin ns järkevästi, ja turhaa siirtelyä paikasta toiseen pystyttiin välttämään, työ oli todellakin tehokasta. Toisinaan toki huonosti koulutettu pikkuposse saattoi tehdä mokia, mutta suureksi osaksi kaikki toimi todella hienosti.

Tuli suuri organisaatiomuutos. Pikkuposset "alennettiin" rivimiehiksi, ja aivotyö kiellettiin jopa ihan kirjaimellisesti. Aivotyöläisiksi palkattiin kovapalkkaisia yliopistoheppuja, ja ne istuu jossain Helsingissä lasikonttorissa, juovat vaahtokahvia, ja vastailevat sähköposteihin. Meiltä kiellettiin kaikenlainen sooloilu. Joka ikiseen asiaan pitää kysyä lupa lasikonttorista, sinne saa soittaa joskus pitkään ennen kuin sieltä vastataan.

Teimme porukalla sellaisen päätöksen, että emme TODELLAKAAN ajattele enää itse, koska sitä saa mitä tilaa. Nykyään työmme kuluu turhiin siirtelyihin. Tiedämme kyllä heti työtä tehdessä, että vituiksmän, mutta tekemään tekemään. Sitten soitetaan parin tunnin päästä lasikonttoriin, että mitäs nyt tehdään kun tuli ongelma. Sitten sitä viisaat yliopistoheput ratkoo kaukaisuudestaan, ja kohta siirreetään samat asiat takaisin lähtöpisteeseen. Joku voisi sanoa tätä hölmöläisten hommaksi. Firma halusi säästää, kun pikkuposseilta otettiin esimieslisä pois, ja palautettiin heidät rivimiehiksi, ja annettiin osa-aikaisille kenkää. Luulenpa vain että nykyinen tehottomuus tulee firmalle entistä kalliimmaksi. Firma on jo huomannut tehokkuuden roiman laskemisen, ja aikoo palkata tähän, yllätys yllätys, lisää esimiehiä lasikonttoriin. Lisää viisaita päitä kolisemaan yhteen siis. Ainakin vaahtokahvin myyjä on varmaan tyytyväinen, kun tulee lisää kauluspaitaheeboja ryystämään kahvia ja kroisantteja.

Näin mutupohjalta voisin väittää, että teemme nykyään 8:ssa tunnissa saman työmäärän, mitä ennen teimme 4:ssä tunnissa. Ei ihme että homma kusee. Tietäisimme kyllä miten toimia järkevästi, mutta kun ei voi niin ei voi. Tai voisi, mutta ei huvita. Ihan sen takia, koska asia on kirjallisesti näin ilmaistu, ja toimiva systeemi pilattu. Sitten se tapa millä asiat esitetään, välillä sieltä tulee haukkuja, että eikö teillä ole aivoja ollenkaan. Siihen ollaan porukalla sanottu että aivot on ulkoistettu, itsehän niin halusitte. Ja kun näytämme sitä paperilappua, missä sooloilu on kielletty, niin siihen ei osata sitten muuta kuin mutista. Kysyimme porukalla isolta pomolta, että eikö voisi palata vanhaan systeemiin, jossa osaaminen oli meidän omissa käsissä, eikä joidenkin kokemattomien yliopistoheebojen. Mutta vastaukseksi tuli että EIKÄY! Kysyimme sitten myös, saammeko tehdä sitten hommat omin päin kysymättä lupaa lasikonttorista. EI SEKÄÄN KÄY! Pitäisi kuulemma tarpeen mukaan käyttää omia aivoja, mutta ei kuitenkaan saisi tehdä omia päätöksiä, ja lasikonttorista aina lupa. Nojoo, ollaan me lasikonttoriin yritetty omia ehdotuksia heittää, mutta kun ne on niin viisaita että haluaa mieluummin tehdä hölmöläisten hommina asiat, niin ei siinä jää oikein vaihtoehtoja.

Et semmosta...

46

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinniinjoo

      Olen itse sairaalassa töissä. Työ on päivystysluontoista. Minua aluksi toruttiin, kun olisin koko ajan halunnut olla tekemässä jotain. Opetettiin, että tämä työ on päivystämistä ja aina ei ole tekemistä. Ironista kyllä, jos osastonhoitaja sattuu kävelemään ovesta sisään kesken tällaisen keskustelupiirin ja istuskelun, kaikki katoavat ja näyttävät tosi kiireisiltä. Pitäisihän sen osastonhoitajan kokemuksesta tietää, ettei aina voi olla tekemistä! Meillä kaikki ajattelu on myös akateemisten hallussa. Lääkärit, fyysikot ja kemistit hoitavat sen, me vain suoritetaan mekaanisesti. Uusi ala on jo työn alla. En jaksa tällaista.

      • Suominousuunjustjoo

        Tuon takia en tee päivystystyötä. Ei jaksa istua ja odotella keikkaa. Teen mieluummin tasaisesti vaikka aikataulutettua päivää tylsemmissä hommissa. Aikaisemmalla uralla olen irtisanoutunutkin töistä, kun ei ollut tarpeeksi tekemistä, puoli työpaikkaa viilasi kynsiään, akateemiset tekivät toimistoapulaisen hommia eivätkä esimiehet reagoineet mitenkään. Olen saanut kuulla, että "ajattelen kuin yksityisellä", kun nurisin siitä, että työhönottopäätös oli tehty vaikka kenelläkään ei ollut tietoa siitä mitä työtä varten palkattiin.


    • suomilaskuun

      Ei ole siis ihme, miksi Suomella menee huonosti, kun muilla alkaa jo nousta. Olenkin aina ihmetellyt, missä meillä opetetaan johtamista ja minkä tasoista tuo opetus oikein on?! Osa johtajista on täysin epäkuranttia tavaraa, hakeutunut tehtäviin ilman osaamista ja jostain syystä valikoituneet paikkaan, esim. edullisen palkkapyynnön vuoksi tai että omaavat jonkin alan asiantuntijuutta. Se ei vain valitettavasti johtajan tehtävään riitä. On sitä nähty sellaistakin, että biologi on liiketoimintajohtajana. Heh.

      • jvgjbg

        Johtajaksi pääsee mielistelemällä. Ps. Olen kokenut erittäin huonoa esimiestyötä sellaisen esimiehen taholta, joka osasi kaiken käytännöstä, mutta oli mulkku eikä osannut johtaa. Mieluummin ei-niin perillä käytännöistä oleva, jolla sosiaaliset taidot kohdillaan.


    • erfatt

      Suomen ongelma on, että meillä pääsee johtajaksi liian helpolla. Lisäksi käytännön kokemusta ei arvosteta, vaan mentaliteetti on että koulunpenkiltä suoraan johtajaksi. Kaiken lisäksi uusavuttomin porukka jostain syystä valitsee ammattikorkean tms, koska eivät osaa tehdä käsillään mitään.

      Esim Saksassa, johtajaksi ei pääse yhtä helpolla. Saksassa arvostetaan sitä, että johtaja ei ole uusavuton, vaan tietää käytännössäkin asioista. Toki saksalainen mentaliteetti ei ole niin uusavuton muutenkaan, kuin nykysuomessa. Saksalaisella on sitä kuuluisaa maalaisjärkeä päässään, ja ne on keskimäärin kyvykkäämpää porukkaa.

      Suomessa johtohommiin valikoituu siis kyvyttömät. Se on maamme ongelma numero yksi. Toki Suomessa on myös kyvykkäitä johtajia, mutta ne on harvassa ne. Nykyään tuntuu, että kaikki kyvykkäimmät henkilöt valitsee mieluummin yrittäjyyden tms. Perusduunarin homma ei monesti ole edes kyvyistä kiinni, vaan siitä miten niitä johdetaan.

      Voisimme ottaa mallia Saksasta. Toki byrokratiaamme pitäisi vähentää, ja mentaliteettia muuttaa. Voi olla toivoton homma. Maan tapa ei heti muutu.

    • elämä_on___

      Kukaan ei uskalla palkata "fiksumpaa" alaista siksi suurin osa kunta ja valtiosektorin työpaikoista on suurta teatteria kun se ylin Päällikkö ei ole se penaalin terävin kynä niin voi kauhulla ajatella mitä se alempi johto sitten on.

      Taidan tietää ja arvata aloittajan firman tai yrityksen ( Euroopan k##¤"ä 2010 )

      • Suominousuun

        Ettei olisi muuan iso suunnittelutoimisto....?
        Yli 40-vuotias hyvän työkokemuksen omaava koulutettu ihminen ja etenkin nainen se vasta onkin hirveä uhka pikkupomolle. Vastavalmistunutta voi vielä tytötellä, kun omien aivojen käyttö ja kyseenalaistaminen ei ole vielä ole niin kehittynyttä.


      • Haku_ylimmälle_oksalle

        25-v naisinsinöörin on opittava tunnistamaan kovin ja korkein oksa mihin hakupaperinsa pujottaa. 45-vuotiaana on virka huipussaan ja monella hyvällä nimitys loikka oksalla istuttu. Perhe jäi perustamatta mutta onhan hyviä tyttökavereita. Voihan vielä löytyä lerpahtanut johtaja joka puhjehtii pitkin Välimerta. Sittein ei tarvitse kuin istua ruorissa ja nauttia kun tuuli hyväilee paikkoja ja muistella hukkaan mennyttä nuoruutta.
        Nou pikkupomot on ensimmäinen vuosikerta naisia irtisanonut pihalle ajat sitten.


    • Työturvallisuusviikko

      "Sitoudun työturvallisuustavoitteisiin ja etsin uusia ratkaisuja" Teen kaikkeni naisjohtajana johtajan toiveiden mukaan vaikka en töistä mitään ymmärräkkään että saan pitää työpaikkani. Euroopankärkeä firma viidessä vuodessa 2010 alkaen.

    • työturvalliuusviikkoYIT

      Työturvallisuus on inhimillisyyttä. Se on välittämistä.

      YIT johtajan kommentti missä ymmärretään että alhaalta ylös hyvinvointi perustuu luottamukseen yrityksessä. Ei aina alaisten kusetus ja miljoonapalkkioiden kalastusta johdolle olemattomista liikevoitoista omaisuutta myymällä.
      Ei johdon työ ole kuten racsilla hamepäällä pyörymistä ja varsinkaan helmannostoon pomoille tarvittaessa.

    • Euroopankärkeä2014vaade

      VRT Johdolle riittää kun hyvä takap. nuori naisinsinööri tarvittaessa. Ammattitaitoa ei naisinsinööreillä vaadita. Ongelma on nykyisin se ettei VRTrackille hae enää kukaan tervepäinen työntekijätason henkilö töihin kaiken negatiivisen julkisuuden jälkeen. Työntekijän arvo on olla konsultin hoora somalin palkalla.

      • Pieleenmenitämäkinhaku

        Eikä tullut nytkään hyviä hakijoita. Pomojen tyttöjä ja poikia joilla arvosanat tosi huonoja. Riittää kyllä track tasoon.


    • Jounisyvähaastattelee

      Nyt pitäisi näiden haastattelussa pätevien naisten lisäksi haastatella pätkätyöopiskelijoita jotka tekevät alunperin valituille suunnitellut työt harjoitustöinään ilmaiseksi.

    • sanomuaherrakersantiks

      Oikaistaanpa kirjoitusvirhe. Iskulausehan kuului "Eurooppalaista kärkeä 2010". Sittemmin sitä tarkennettiin "Eurooppalaista kärkeä 2010 Suomessa". Ei siinä mitään erikoista ole, näkemys oli tuolloin oikea ja vilpitön, siihen uskottiin ja se olisi voinut onnistuakin eikä kenenkän olisi tarvinnut olla koko aika "veitsi kurkulla". Tiedän asian hyvin tarkasti. Olen ollut alalla ja eurooppalaisessa kärjessä niin kauan että te kiikuitte vielä isienne palleissa. Mitä ihmettä te täällä valitatte? Älkää nyt jumalauta ainakaan firman koneella ja yhteyksillä kirjoitelko tuollaisia tänne. Olette siellä töissä, johto määrää firmassa. Se kun ei ole työntekijän käsissä kuinka firmaa viedään. Hakeutukaa sieltä ahtaista lastulevykopeistanne Exceleitä vääntämästä sinne Hesan ilmaviin lasikoppeihin syömään kroissantteja. Eikö onnistu? Voisitte sitten ekaksi, tokaksi ja kolmanneksi kehittää ammattitaitoanne joka kantilta. Joku tuolla ylempänä meni kirjoittamaan ettei ymmärrä töistä mitään, WTF? Toinen kehuu nuoria naisia... tytöthän nyt on aina nättejä ainakin minun mielestäni. Ammatillisesti naiset varmaan ymmärtävät enemmän töiden päälle kuin joku alkoholisoitunut kaljuuntuva 50 /- jotain karju. Kannattaa opetella ammatistaan ainakin alkeet niin pitkälle että pärjää. Toivottavasti kirjoittajat ette muuten sitten ole turvalaitehommissa, sillä siellä pitää ehdottomasti kiinnostaa ynnä ymmärtää mitä on tekemässä ja osata tehdä sekä tietää mitä pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä jos homma menee reisille. Jos olette, niin teillä on noin ajatellen junaturvallisuutta vaarantava asennevika joka yleensä tiivistyy neukkareissa ja Excelin vääntämiseen tarkoitetuissa gyproc-kopeissa. Turvistöissä pitää olla aina aivot mukana ja turvalaiteteknisten asioiden tulee kiinnostaa. Tämäkin tahtoo nykyaikana unohtua. Helppo on tässä puskista uhota, mutta näin jo vuosia sitten mihin homma oli menossa... odotin tilaisuutta. Oli aikanaan kohtalaisen messevä homma, nyt olisin pohjasakkaa jos olisin jäänyt, eli palli(t) olisi viety alta. Pitää ymmärtää toimia proaktiivisesti (jos haluaa eteenpäin nimenomaan ammatillisella uratiellä), ei reaktiivisesti. Siis tehdä asioille jotain itse. Toimikaa näin: 1) imuroikaa oppi pois, 2) imuroikaa oppia myös oman erikoisalanne sivusta, 3) katsokaa rauhassa mitä on tarjolla (palkka teillä juoksee kunhan hoidatte ne hommanne!) ja 4) tarttukaa tilaisuuteen, Who dares wins.

      • kärkeä

        Euroopan se oli eikä muuta eli "oikaisu" herra kersantille.


    • tässäpunatukkaisetpärjää
    • OpastinmestariTampere

      Ennen vaihteenvaihtotyömaiden kaapeloinnit hoidettiin ammattitaitoisen opastinesimiehen kanssa. Kun tuota Twitteria selaa liikenneviraston virkamiehet ja VRTrack johto pyörii vaihteenvaihtotyömailla vaikka eivät ymmärrä niistä kallispalkkaiset miehet yhtään mitään. Neljä valkokypärää samalla työmaalla päivärahoja kalastamassa kaapeleita katsomassa ja ainut joka on perillä työstä on turvamies. Päiväperhot vanhemmat naiset hoideltiin ennen iltapäivätansseissa ja päivähotellissa Tampereella. Eikä tarvinnut olla kuten nykytyyliin tyrkyllä nuoret naiset punapäät viraston ja VRT johtajille twitterissä.

      • haahulijapoika

        Niin se oli ennen se. Aika pitkälle pääsee nykyään turvalaitehommissa kun kytkee värin väriin, tarkastuksessa selviää pelaako eli ei. Järkiperäistetyssä moniosaajien tekemässä vaihteenvaihdossa pitää tarkastajan olla todella tarkkana. Etenkin jos siinä raudassa on useampi moottori ja elppi. Siinä on Liikenneviraston nettisivujen kytkentäohjeetkin helmiä sioille jos ei yhtään ymmärretä mitä ollaan tekemässä.


    • Traunus

      Ihan oikein, perseet penkkiin. Sillätavoin pomot oppii.

      • duunaristapomoksi

        Nämä loiset pitäisi pistää pihalle ennen kuin vievät firman konkurssiin kuten nuo VRT konemiehet. Duunarit käyttäytyvät kuin Euroopan omistajat ja vastaavat vain 1 % koko VRT liikevaihdosta. Ja tappiota tulee koko ajan lisää näiltä etelän vellikulleilta.


    • mihintwitterithävisi

      Pelastuslaitoksen harjoitus kehäradalla epäonnistui täysin: ”Päin helvettiähän se meni”

      • sfjsdkljfsdkl

        Ei se mitään jos HARJOITUS epäonnistuu. Siinä on hyvää materiaalia oppimiselle.


      • toinenharjoitusperään
        sfjsdkljfsdkl kirjoitti:

        Ei se mitään jos HARJOITUS epäonnistuu. Siinä on hyvää materiaalia oppimiselle.

        Tarkoitit kai, että uusi harjoitus on tulossa piakkoin. Nimittäin, jos halutaan että homma toimii.


    • Vekkurssipermitätekee800

      Veturinkuljettajkurssit on peruttu tältä vuodelta 2015 huonon kuljetustilanteen vuoksi. Mitä tekee VR 800 hengen eliitti. Palaveeraa keskenään työntekijöiden seuraavaista irtisanomisista.

      Viime vuoden tulostavoitteisiin päästiin noin 70 prosenttisesti ja näin ollen myös erilaisia tulospalkkioita maksettiin viime vuodelta henkilöstölle noin 12 miljoonaa euroa
      Henkilöstörahastoon kuluu VR-konsernin henkilöstö lukuun ottamatta VR-Yhty
      män, VR Trackin ja Trint Fi:n johtoa.
      Johdon, esimiesten ja asiantuntijoiden tulospalkkiojärjestelmät, joihin kuluu noin 800 henkilöä ja heitä palkittiin viime vuodesta 7,2 miljoonalla eurolla .
      Henkilöstörahastoon maksettiin 4,8 miljoonaa euroa .

      Rataverkon päivittäinen kunnossapito on varsin haastavaa työtä ja alaa tuntematon saattaisikin helposti yllättyä siitä, kuinka monimuotoisista tehtävistä ja laajasta kokonaisuudesta onkaan kyse .Rataverkko koostuu monista erilaisista
      komponenteista, joiden huolellinen kunnossapito edellyttää tekijältään syvällisen osaamisen lisäksi tehtävään liittyvän pätevyyden tai joskus jopa useamman.

      Monien osaamisalueiden joukosta nostettakoon tässä esiin vaikka elinkaarensa päässä olevien turvalaitteiden kunnossapito-osaaminen.
      Tällä sektorilla on jo valtakunnankin tasolla tunnistettu suuri pula osaavista työntekijöistä.

      Rataverkon turvallisen liikennöinnin kannalta yksi keskeinen komponentti on rautatievaihde, jonka kunnossapito vaatii myös erityistä osaamista

    • Kukaaneihaeeliittiinkään

      Track ei saa enää hakemuksia olipa kyse asentajasta tai projektipäällikkötason (johdon bonus) työntekijöitä. Maine kasvaa mutta kunnia on mennyt. Työntekijöitä haetaan vuokraamalla ja vuokrafirmojen kautta.

    • Vieläkaksinälkävuotta

      Tampereen raitiotien rakentajat valittu – rakentamisesta päätetään vasta reilun vuoden kuluttua

      • meneekövituix

        Miten on, arveletko että hanke ylipäänsä onnistuu?


    • SoWhatVRTrack

      Toteutusvaiheen arvo YIT:lle olisi noin 100 miljoonaa euroa, ja se kirjattaisiin YIT:n tilauskantaan toteutusvaiheen alkaessa, arviolta syksyllä 2016.
      Pöyry ottaa toisen 100 miljoonaa €.
      VRTrack ajaa kiviä kiskon alle hintaan 50 miljoonaa €. It is so amazing and big young girls.

    • VRTjohtoryhmäpissikset

      Ymmärtääköhän nämä pissikset työntekemisestä ja tai yleensä jouni panomiehistä yhtään mitään. Naamaläskit ja pepsodent hymy tunkee joka paikassa.

    • kaikkimyyntiinuraputki

      Nokelan pajan paronista huutokauppakeisariksi. Johdon tulospalkkio vaatii kaiken irtaimen myymistä tulostavoitteiden täyttymiseksi.

    • rackstransmukanajuhlassa

      Helsinki Pride 2015 –kulkueessa juhlatunnelma oli korkealla.

    • BIMBIMBIM

      Se on tosi kun esiintyy aika paljon narsismia, itsetunto menee aika alas vaikka kuinka yrittää olla kohtelias ja ystävällinen niin, vittuillaan ja piruillaan niin paljon että, oma itsetunto kohoaa ja pilkallisesti naurahdellaan. Ei ole mukavaa kun käydään niin heti oven suljettua aletaan puhumaan perseitä. Selän takana vittuilijoita ja kateus aivan huipussaan, ei tietenkään kaikki mutta joitakin olen kohdannut. että ihan hyi helvetti. Arvostellaan, moititaan, keljuillaan.... toisten naisia nussitaan kun juottavat miehen päihin.... olen ollut seuraamassa tapahtunutta ja kauhistellut.... aika ikävää kun muka tuttu....

    • EiköTrackjuttuluista

      Keskustellaan tosissaan mutta pilke silmäkulmassa infrasta, inframalleista ja alaa eteenpäin vievistä asioista

    • Työkaverieitervehti

      Rata I-S J.Korhosen ja K.Sopasen kiveen hakattu ohje Itä-Suomessa oli ettei johtavat toimihenkilöt tehvehdi suorittevia työntekijöitä. Johtavat toimihenkilöt tartuttavat itseensä saastan suorissa keskusteluissa. Sama sääntö laajennettuna on ettei puheluihin eikä sähköposteihin vastata. Se on nykykäytäntökin. Itä-Suomen Ramboll ja LIVI noudattaa samaa protokollaa. Onhan nuo hemmot K.Sopasen luottohemoja.

    • hiialahiialaheihooheehoo

      Heehooheee... on tainnut selkääntaputtelijoiden turvalaiteasiantuntijoiden keskinäisen kehumisen kerho mennä nurin... ei ole sitten viimeisen joulukuun sivua päivitetty hiialahiialahei

    • MikaelAroJuhlavkotjatkuu

      Johtaja täytti 50 v. ja junaliikenne on 10.7 alkaen ollut joka päivä sekaisin. Tekniset viat yms on irtisanottujen ja töihin jääneiden kunnossapitohenkilöiden sekä kuljettajien lahja toimitusjohtajalle ettei tulospalkkiot varmasti pauka johdolle 2016 huhtikuussa.

    • Miksunviimeinenohje

      Konduktööri ei auttanut naista
      Keskiviikko 22.7.2015 klo 20.15

      Helsingistä Joensuuhun matkalla olleessa junassa sattui kummallinen välikohtaus, kun konduktööri ei suostunut auttamaan naisen laukkua alas hyllyltä.
      VR:n matkustajia kehotetaan ottamaan mukaan sen verran matkatavaraa, kuin itse jaksaa kantaa.
      VR:n matkustajia kehotetaan ottamaan mukaan sen verran matkatavaraa, kuin itse jaksaa kantaa.
      - Rouvashenkilö oli pyytänyt, että junan henkilökunta olisi auttanut suuren laukun alas hyllyltä, johon konduktööri totesi, ettei hän saa tehdä sellaista, junassa matkannut kertoo.
      Konduktööri oli pahoitellut tilanteessa asiaa, mutta laukkua tämä ei suostunut nostamaan.
      - Toki on tilanteesta kiinni, jos konduktöörillä on esimerkiksi terveydellinen syy, vaikka selkä kipeä, silloin ei tietenkään tarvitse. Jos on todella kiire tai laukku on erityisen painava, niin silloinkin voi harkita asiaa, Mesilaakso sanoo.
      Lähtökohta on, että VR:n matkustajat huolehtivat itse omista matkatavaroistaan.
      - Matkustajia kehotetaan ottamaan mukaan kohtuullinen määrä matkatavaraa, isot laukut voi laittaa käytävien säilytyslokerikkoihin tai telineisiin, eikä niitä tarvitse nostaa hattuhyllylle, selventää Mesilaakso.
      On sääntö ettei matkustajien laukkuihin saa koskea tai nostaa hyllyiltä.

    • Q2tulostappiojatkuu

      Nyt alkaa irtisanomiset 800 hengen kultapossu kerhossa. Ei tappiota tekevä kuljetus yritys voi myydä kaikkea omaisuuttaan tuloksen eteen kun veturitkin pitää maksaa. Destia takoo tulosta koko ajan. Pää tulee vetävän käteen näillä kiviboys.

    • 25.11.2011JohVarjoranta

      Palkitseminen. Tasot L1, L2, L3. Palkkiot 40%- 20% vaikka tulosta ei tulekaan. Toimitusjohtajan päätöksellä johtoryhmän jäsenen esityksestä voidaan myöntää konsernin palveluksessa olevalle henkilölle maksimissaan 2kk:n palkkaa vastaava ylimääräinen palkkio erityisen ansiokkaasta työsuorituksesta. Siis kun antaa pomon naida pikku tummaa kerran viikossa.

    • VRYhtymä-tästäsuomipuhuu

      Taas verkkovalvonta petti, Virtual sex game spammaa näkyvästi vr sivuvuilla

    • VRTrack_virtual_virgin

      Ruotsalaisissa terveyskeskuksissa tehdään neitsyystutkimuksia nuorille naisille – vastoin heidän tahtoaan. Ruotsin TV4 sai vihjeen asiasta ja palkkasi kolme näyttelijätyttöä, jotka lähetettiin terveyskeskukseen piilokameroilla varustettuna.

      Tyttöjen tekaistun tarinan mukaan heidän tätinsä on pakottanut heidät neitsyystutkimukseen. Näin TV4 halusi kokeilla, suostuisivatko lääkärit tutkimukseen, vaikka tytöt ovat sitä vastaan.

      Näyttelijätytöt kävivät yksityisen Aleris-yhtiön terveyskeskuksessa Rinkebyssä Tukholmassa. Tytöt tapasivat siellä lääkärin, joka kertoi tehneensä satoja neitsyystutkimuksia, jopa lapsille.

      Tytön tai naisen neitsyyttä ei kuitenkaan voi varmuudella tarkistaa lääketieteellisillä tutkimuksilla. Seksi ei välttämättä aiheuta fyysisiä muutoksia kehossa.

      – Ei. Sitä ei voi nähdä millään tavalla, kätilö Åsa Enervik Ruotsin seksuaalivalistuksen keskusliitosta (RFSU) kertoo.

      Kansainväliset ihmisoikeuksia edistävät järjestöt YK, Amnesty ja Human Rights Watch pitävät vastoin tahtoa tehtäviä neitsyystutkimuksia kidutuksena ja tuomitsevat ne. Myös RFSU:ssa ne tuomitaan.

      – Vastoin naisen tahtoa tehty sukupuolielinten tutkimus on väkivaltainen teko, piste, Enervik sanoo.

      Aleris ei ole suostunut TV4:n haastateltavaksi, mutta kertoo sähköpostissa, että tahdon vastaisiin neitsyystutkimuksiin suhtaudutaan vakavasti ja rutiineja muutetaan.

    • JokaviidesVRmiesonlesta

      Jatkuvaa ahdistusta naiselle tuo pelko uudesta raskaudesta. Lestadiolaisissa perheissä on paljon lapsia. Ehkäisyä ei hyväksytä.
      Nainen muistaa, miten raskaus ja synnytys olivat vaikeita.
      – Aamuisin saan aina pelätä, olenko tullut raskaaksi.
      Aamuisin saan aina pelätä, olenko tullut raskaaksi.
      Naisella on käynyt mielessä, että hän alkaa käyttää salaa ehkäisyvälineitä. Hän ei halua viettää loppuelämäänsä suuren lapsilauman kasvattajana.
      – Miten äidillä voi riittää rakkautta yli kymmeneen lapseen.

    • VRdigitalisaatio

      Junat kartalla on Mipron aikaansaama palvelu. Ilari nuorukainen ei poika polonen sitä tiennyt. Eikä tuolla alle vuoden työkokemuksella poika tiedä mistään mitään. Johdon hyväksikäyttämä poikaparka kuten se viestinnän ja kunnossapidon pikku tummatkin. Totuus hyväksikäytöstä selviää näille ennen vappua.

    • Johdonuudetpikkutummat

      tulee maailman toiselta laidalta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1676
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1176
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      977
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      854
    Aihe